Pakisztánban ölte meg a családja a migránslányt, nem tetszett nekik a vőlegény


Egy brutális becsületgyilkosság híre kavarta fel az észak-olasz Brescia városa életét. Az olasz állampolgársággal rendelkező Sana Cheema egy családlátogatásra utazott haza Pakisztánba a szülőhelyére, de ott végzett vele a családja. Nem akart ahhoz feleségül menni, akit ők választottak ki neki. Bár a család tagadja, hogy ők okozták a lány halálát, de a lány olasz barátai szerint ők voltak, és először még a pakisztáni hatóságok is letartóztatták az apját és a testvérét az anya bejelentése nyomán.

Sana 2003-ban érkezett meg a családjával az olaszországi Bresciába, ott járt iskolába, és ott dolgozott egy autósiskolában. A családja is megkapta az olasz állampolgárságot, de aztán ők átköltöztek Németországba, ő azonban továbbra is az olasz városban élt. Itt szerelmes lett egy szintén pakisztáni származású férfibe.
Ezután akár még boldog véget is érhetett volna a történet, ha Sana családja is elfogadta volna lány választottját. De ők más férjet szemeltek ki a számára, és mivel ő azt visszautasította, az apja és testvére megölték őt, amikor mind hazautaztak Pakisztánba, Gujrat megyébe, ahol lány is született. Elvágták a torkát bosszúból, amiért nem engedelmeskedett nekik. A dél-ázsiai országokban még ma is túlnyomórészt a szülők által elrendezett házasságok vannak érvényben.
A képen: a "rejtélyes módon" meghalt Sana Cheema

Az esetről az Il Giornale di Brescia helyi olasz lap számolt be április 21-én, majd több országos sajtóorgánum is átvette a hírt, és több olasz politikus is elszörnyedve osztotta meg azt a közösségi médiában. A jobboldali pártok politikusai mind mélyen elítélték a tettet, sőt még az ultrabalos nagy feminista Laura Boldrini is, aki korábban inkább mélyen hallgatott, amikor a nők elleni erőszakos cselekményekben migránsok szerepeltek.

A baloldali Repubblica is utána járt az eseményeknek, de ők inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy valójában semmi biztosat nem lehet tudni az esetről, csak azt, hogy a lány meghalt, és a családja szerint szívinfarktusban.  Azt azonban még a baloldali lap újságírója is kénytelen volt elismerni, hogy maga a pakisztáni közösség sem hisz nekik. A lány egyik barátja szerint Sana és apja között már korábban is sok volt a konfliktus, aki sokat veszekedett vele, mivel nem tetszett neki a lánya nyugatias öltözködése és életfelfogása. Ráadásul ezek a családi viták nem is voltak mindig erőszakmentesek, és az egyik után még az ambulancián is végezte Sana.
Először még maguk a pakisztáni hatóságok az apját és testvérét tették a felelőssé a haláláért az anyja bejelentése nyomán, és börtönbe zárták őket. De végül hamar szabadon szabadon engedték a két férfit. A bresciai pakisztáni közösség több tagja azonban továbbra is meg van győződve arról, hogy Sana gyilkosság áldozata lett, és szerintük Pakisztánban nincs igazságszolgáltatás ilyen esetekben. Ez azért is tűnik hihetőnek, mivel a becsületgyilkosságok intézményét csupán két évvel ezelőtt szüntették meg a központi törvényeik.

Az eset mindenképpen sokként érte az olasz társadalmat, és rávilágít arra, hogy még az olyan teljesen integrálódott bevándorlóknak, mint Sana, az életét sem oldja meg az úgymond más kultúrába költözés. Az évezredes szokásrendszerek nem tűnnek el azzal, hogy valaki lakóhelyet változtat, mivel azok sokkal mélyebben gyökereznek annál a lelkében és az emberi kapcsolatai rendszerében. 
 
Bár a nyugati migrációpárti erők abban hisznek, hogy a különböző kultúrák régi szokásai majd mind feloldódnak egy nagy össznépi új globális tudatosságban, de az élet sokkal inkább azt mutatja, hogy ez csak az ő fejükben létezik.

Forrás:

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/51667/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?