Kalózhajó a Lifeline német NGO hajója, hamis zászlót használ

Fülöp Ida

Beengedi végül a Lifeline civil szervezet hajóját az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini valamelyik olasz kikötőbe. A migránsok partra szállása után azonban elkobozzák a hajójukat, mert hamis zászló alatt futnak, vagyis kalózhajóként működnek . A holland hatóságok több nap után végül ma néhány órája válaszoltak az olaszoknak, hogy a hajó nincs regisztrálva Hollandiában, ahogy ezt eddig állította az NGO.

A képen: a Lifeline hajója 

A legénységét is letartóztatják illegális migráció segítése miatt, mivel a mai napon a líbiai vizeken az olasz parti őrség utasítása ellenére vettek fel 224 bevándorlót a a fedélzetére. Már úton volt értük a líbiai parti őrség, de ők elhalászták előlük a migránsokat, és utána sem voltak hajlandók átadni nekik. 

Az NGO a "mission lifeline" twitter oldalán délután még biztos kikötőt követelt magának, és még most sincs nyoma annak az oldalukon volt, hogy tudnának a rájuk váró új fejleményekről. Bár egy olasz hozzászóló mér jelezte nekik, hogy mi elébe még azt is hozzáfűzve, hogy már alig várja, hogy kikössenek. Egyébként is többnyire nagyon keményen beszólnak az NGO-s hajónak az közösségi oldalukon. Ez utóbbi is jelzi, hogy mennyire torkig vannak már az olaszok ezzel az egész bevándoroltatással a migránsok ottani viselt dolgai miatt.

Na, most aztán hova menekül el vajon a kalózhajó...

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13352853/lifeline-matteo-salvini-arrestiamo-equipaggio-per-favoreggiamento-immigrazione-clandestina.html

https://twitter.com/SEENOTRETTUNG/status/1009859102217003008

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/54534/pics/lead_800x600.jpg
elkobzás,kalózhajó,Lifeline,Matteo Salvini,migráció,NGO-s hajó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?