Visszatért a Proactiva NGO "menteni", és újabb 100 migráns vesztette életét

Fülöp Ida

Napokig egy civil szervezet hajója sem volt jelen a líbiai mentési zónában, és nem történt semmi gond. Ma éjjel a Proactiva Open Arms azonban újból odament a hajóival, és sajnálatos módon újabb 100 bevándorló a fulladt a tengerbe. Különös egybeesés.

A Proactiva spanyol NGO ma nem sokkal éjfél után adta hírül a facebook oldalán, hogy az Open Arms visszatért hajója visszatért a líbiai vizekhez. Két EP-s képviselő is velük van a fedélzeten. A megérkézsükig napokon át alig indultak útnak az önkéntes hajótörött migránsok, és nem is történt semmi tragédia. 

A képen: a Proactiva NGO Open Arms hajója 

A mai napon délután azonban a líbiai parti őrség hírül adta, hogy Tripolitól keletre már csak 16 embert sikerült kimentenie a tengerből a parttól hat kilométerre egy gumicsónakról, amin valószínűleg mintegy 120 migráns indult útnak az NGO-k szerint Európába.

Az ügy teljesen homályos, mert lehet, hogy éppen arról a csónakról van szó, amit ma reggel egy spanyol katonai repülő jelzett az Open Arms legénységének. A spanyol NGO azonban azt felelte, hogy a ők onnan messze vannak, és nincs is elegendő benzinjük, mivel Málta nem engedte be őket még migránsok nélkül sem Valletta kikötőjébe, még tankolni sem.

De ha egyszer nem volt elég üzemanyaguk, miért mentek egyáltalán menteni. 

Természetesen a spanyol civil szervezet most pofátlan módon az európai országokat hibáztatja a bevándorlók haláláért, amiért akadályozzák őket a "mentési" tevékenységükben. De az egy pillanatig sem jut eszükbe, hogy micsoda esztelenség elindulni életeket menteni állítólag szinte üres tankkal. Ez is mutatja, hogy az Soros szervezeteinek egyáltalán nem az életmentés számít, hanem valami más.

Ma reggel Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Radio Capital adásában egy interjúban újból megerősítette azt, hogy egész nyáron egyetlen NGO-s hajót sem engednek be olasz kikötőbe. Salvini utalt arra is, hogy úgy az olasz, mint a líbiai katonák is azt mondták neki, hogy ezek a civil szervezetek akarva vagy akaratlanul, de  mindenképpen az embercsempészeket segítik. A jelenlétük felhívás az embercsempészeknek az esküvőre.

Salvini beszélt még arról is az interjúban, hogy ki kell deríteni, hogy ki is finanszírozza ezeket az NGO-kat. Mivel ott van például Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, amelynek kimondott célja a tömeges migráció elősegítése annak az identitásnak az eltörlésére, ami speciel neki tetszik. És Salvinivel együtt még rengeteg más európainak is a jelek szerint.

A napokban maga Soros György is üzent a twitter oldalán, hogy meg fogja duplázni az erőit az előretörő nacionalista és az illiberális értékek ellen.

Csak azért a ráerősítésnek és a "liberalizmusnak" ez már egy nagyon durva formája, hogy már attól sem riad vissza a flottája, hogy elegendő benzin nélkül menjen menteni. 

Egyébként is sorra osztják ki a hozzászólók az NGO-s hajókat működtető civil szervezeteket a közösségi odalaikon, hogy valójában ők tehetnek a migránsok haláláról, mert miattuk indulnak útnak ilyen lélekvesztőkön a líbiai partokról.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13355325/matteo-salvini-porti-chiusi-estate-a-ong-naufragio-libia.html

https://www.facebook.com/proactivaservice/

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/29/news/msf_dopo_queste_misure_ogni_morte_in_mare_e_sulle_spalle_dell_europa_lunedi_a_malta_il_processo_a_carico_del_capitano_de-200353774/

http://www.liberoquotidiano.it/news/personaggi/13354121/george-soros-minaccia-italia-raddoppiero-sforzi-contro-nazionalismi-governo-lega-m5s-matteo-salvini-open-society.html

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/54958/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?