Sargentini nonszensz: a sajtószabadságot sérti a 888.hu cikke a kormányt külföldön lejárató újságírókról


A "független" Sargentini-jelentés több pontja is külön nevesíti Soros sérelmeit, ezek egyike a jobboldali magyar hírportál egyik írása.

A Sargentini-jelentés egyik sarkalatos pontja az, hogy hazánkban sérül a sajtószabadság és a sajtó függetlensége. Ennek egyik bizonyítéka a jelentés egyik függeléke, az EP Kulturális és Oktatási Bizottságán Javaslata 18. pontja szerint az, hogy a 888.hu hírportál írt arról, hogy kik írnak Magyarországot lejárató cikkeket, amikor annak jobboldali kormány van.

A képen: Judith Sargentini az EP-ben

El sem tudom képzelni, hogy a sajtószabadság nevében milyen eszközökkel kellene fellépni Magyarországon a hatóságoknak, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő...

Egyébként is a jelentésnek ez az egyik hazug csúsztatása a sok közül, mivel nem a valós módon hivatkoztak a 888.hu írására:

Íme a szóban forgó EP-s Bizottsági pont magyarul:

(A Bizottság) "sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a kormányközeli 888.hu hírportál nemrégiben
feketelistát tett közzé a külföldi médiának dolgozó újságírókról, akiket „Soros
zsoldjában álló külföldi propagandistáknak” minősített, és hogy mindez egyértelműen
ellentétes a médiaszabadság elvével;"

Ezt angolul így olvashatták el az EP-s képviselők: 

"Regrets that the pro-government news website 888.hu recently published a black list of journalists working for foreign media, who are described as foreign propagandists for Soros, and that this clearly runs counter to the principle of media freedom;"

A 888.hu újsáírói nem használják a "fekete" szót a listájuk megnevezésében, vagyis nem minősítik ily módon a hazánkat külföldön folyton lejárató médiamunkások tevékenységét. Nem tárnak fel róluk semmi titkos, őket rossz színben feltüntető magánjellegű adatokat, egyszerűen csak nyílt életrajzi adatokat használnak fel, és a cikkeikben szereplő hazugságokat nevesítik.

Azonban a Sargentini-jelentés szerint ez "mélyen ellentétes a sajtószabadság alapelvével". Vagyis egy hírportál nem írhat szabadon arról, hogy kik és mit írnak a jobboldali magyar kormányról a külföldi médiákban...

A jelentés végül is nem tér ki arra konkrétan, hogy hogyan kellene az ilyen esetek ellen fellépni a szerinte, de kritizálja Média Tanács tevékenységét.

Az mindenesetre igen különös, hogy Soros sérelmei orvoslására több ügyben is egyenesen az Európai Parlamentet használja fel immár teljesen nyíltan. 

Források:

https://szabadmagyarszo.com/wp-content/uploads/2018/09/20180704_EP_SargentiniJelent%C3%A9s_HU.pdf

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A8-2018-0250&format=XML&language=EN

https://888.hu/article-a-lista-bemutatjuk-soros-kulfoldi-propagandistait

2
https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/58431/pics/lead_800x600.jpg
sajtószabadság,Sargentini-jelentés,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2018-09-14 21:04:01
Most keresztül verte a jelentését,ez az elbizakodott soros-szutyok azt hiszi,az történik az EU-ban,amit ő akar.
A Híradóban hallottam,hogy a holland zöld pártot a választók megtévesztésére három komcsi,sztálinista pártból hozták létre,tehát ez egy mocsok komcsi.Bemutatták egy aláírt nyilatkozatát,amelyben vállalja,hogy soros ér-
dekeit képviseli.És ez nem érdekli a felkent képviselőket?Már azokon kívül akik nem a soros bérencei.Ezt a némbert
egy percig nem lenne szabad megtűrni az EU Parlamentben,de hát az sem a régi már,hanem volt komcsik,és
libsik fellegvára.Májusban nagytakarítás lesz!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-09-14 16:39:37
Azt eddig is tudhattuk, hogy a sok pénz - pláne, ha a steksz a spekuláns Gyurikáé - időnként elveszi az emberek józan eszét, különösen a rusnya, kócos, idióta, semmire nem való, az európaiak szégyenének tekinthető nőkét, de az azért már tényleg barokkos túlzás, amit ez a sz@rházi Sz@rgentini művel itt, Európa kellős közepén.
Meg merem kockáztatni, hogy ennek az agyament, hülye luvnyának, meg az őt követő migráns-simogató ökröknek, - köztük a hazaáruló magyarokkal - már régen a bolondok házában lenne a helye.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?