Globális zarándoklat a migránsokért


A római katolikus egyház Caritas Internationalis nevű szervezete rendez meneteket világszerte a migrációért. Céljuk a migránsoktól való félelemkeltő retorika megszüntet
A #Share Journey (Oszd meg az utazást) globális kezdeményezést maga Ferenc Pápa hirdette meg 2017. szeptemberében. Ma Rómában "menetelnek" a migránsokért  a hívek Luis Antonio Tagle fülöp-szigeteki érsekkel az élen, aki a pápa egyik nagyon közeli embere, és a Caritas International elnöke.
Ferenc pápa már többször is felszólította arra a híveit és a világot, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. Szerinte a tőlük való félelem egyenesen egy betegség, ami a keresztényeket is megtámadja.
A képen: Ferenc pápa a fülöp-szigeteki érsekkel 
Az olasz és nemzetközi katolikus vezetők túlnyomó része és a baloldali politikusok szerint ez a félelem valójában nem a migránsok viselkedése miatt van, hanem a populisták retorikája miatt. Sok szakértő azonban arról beszél, hogy éppen a migránsok bűncselekményei miatt válnak egyre népszerűbbé Európában a bevándorlásellenes pártok. De ezt a migrációpártiak egyáltalán nem akarják tudomásul venni, amint ez a legújabb akciójuk is mutatja.
1
https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/62488/pics/lead_800x600.jpg
Ferenc pápa,római katolikus egyház,zarándoklat a migránsokért
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-23 00:58:58
Csak halkan kérdezem:
Ehelyett nem inkább a migránsok beáramlásának, Európa szándékos tönkretételének, a keresztények világméretű, mérhetetlen üldözésének megakadályozásával kellene foglalkozni a keresztény egyház fejének ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?