Autós kávébárt vert szét egy migráns Rimininél, de olasz bíboros szerint csak a populisták keltik a félelmet


Olaszországban egyre több a vadnyugati jelenet a migráció miatt, de az Olasz Püspöki Konferencia elnöke csupán a befogadók félelme és xenofóbiája miatt aggódik.

November 30-án pénteken reggel 7 óra 45 körül egy észak-afrikai férfi Santarcangelo egyik kávébárjába belépve őrült tombolásba kezdett. Korábban is járt már ott, és már akkor is voltak vele problémák a tulajdonos elmondása szerint. Ezúttal a bárban tartózkodó vendégekre támadt rá, valamint biciklilánccal esett neki a berendezésnek.

A képen: az santarcangeló-i autóbár

Egyik vendég próbálta egy székkel a kezében leállítani őt, de a szék lába súlyosan megsértette a támadó szemét. Így végül még az olasz férfi ellen indult eljárás súlyos testi sértés miatt. Pedig ő minden bizonnyal aznap is csak nyugodtan meg akarta inni a reggeli kávéját munkába menet a barátaival, ahogy ez Olaszországban szokás. A migránsról, aki nagy valószínűséggel vak marad a sérült szemére, csak annyit tudnak biztosan, hogy észak-afrikai származású, és a rendőrség sem tudta megállapítani a személyazonosságát még az ujjlenyomatának ellenőrzése után sem. Santarcangelo egy kb. 21 ezer fős város Rimini megyében, ahol korábban mindenki nyugodtan kávézhatott békében a kedvenc helyén. 

Ugyanezen a napon Rómában, néhány száz kilométerre a Rimini közeli olasz várostól, ahol a fenti brutális eset történt, Gualtiero Bassetti bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke a falak, félelmek és xenofóbia nélküli szolidáris Európáról álmodozott a “Mi Európánk” konferencián. Ez utóbbit olasz katolikus szervezetek, baloldali szövetkezetek és a szakszervezetek csúcsszervei szervezték meg Európa jelenének és jövőjének a kiokoskodására.

A képen: Gualtiero Bassetti bíboros

Bassetti bíboros az “Európai unió, népek uniója, sorsok uniója” című előadásán kinyilvánította, hogy nem kevesebb, hanem több Európára van szükség. A migráció tekintetében nemzetközi szintű együttműködést sürgetett az összetett és drámai jelenség kezelésére, mert ha a nemzeti egoizmusok győzedelmeskednek, amelyek nem tudnak rá megfelelő választ adni, akkor tragikus lehet a jövő. Ezen szavaival az ENSZ globális migrációs csomagja mellett is hitet tette. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy óvatosnak kell lenni, és el kell kerülni a félelmek táplálásának a veszélyét, illetve azt, ami még ennél is rosszabb, nem szabad hagyni, hogy háború törjön ki a városok perifériáján a szegények között. Majd újból megerősítette:

“Egységes, békés és szolidáris Európára van szükségünk, amely nem a társadalmi konfliktusokon és a politikai megosztottságon nyerészkedik, amely nem a félelem és xenofóbia kulturálatlansága, de tiszta szívvel a szolidaritás kultúráját építi a további emberi fejlődés előmozdításáért. Így én nemet mondok a populizmusra és a nacionalizmusra, és igent a népek hazájára.”

Szép szavak és szép eszmék ezek, csak ne csapná azokat naponta szembe könyörtelenül a valóság. A Sorosok és Bassetti-k által foggal-körömmel erőltetett népek és kultúrák európai nagy együttélése egyelőre napról napra több félelmet és xenofóbiát szül, mintsem békességet a migránsok erőszakos cselekedetei miatt. A befogadók félelmét pedig nem fogja az megszüntetni, ha megpróbálják azokat elhallgatni diktatórikus módon a médiában, mert annak a híre úgyis elterjed a kisebb közösségekben, és a rengeteg elnyomott érzés egyszer csak összesűrűsödik a mélyben és vulkánként robbanva elsöpörhet mindent.

Valójában a migrációpártiaknak ilyen jellegű fenti megnyilvánulásai csupán arról tanúskodnak, hogy még csak halvány elképzelésük sincsen arról, hogy hogyan lehet ennyire különböző kultúrákat egységbe rendezni, és így jobb lenne, ha nem is kísérleteznének vele. A félelemet nem a populisták gerjesztik, hanem maguk a migránsok, és azt hazugsággal, vagy önámítással nem lehet megoldani.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/rimini-cliente-aggredito-straniero-reagisce-e-cava-l-occhio-1610182.html

https://www.riminitoday.it/cronaca/da-in-escandescenza-nel-bar-il-cliente-reagisce-e-acceca-l-aggressore.html

https://www.ilrestodelcarlino.it/rimini/cronaca/santarcangelo-aggressione-bar-1.4322567

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migranti-ora-arriva-monito-cei-no-paura-e-xenofobia-s-europa-1609582.html

https://agensir.it/quotidiano/2018/11/24/unione-europea-roma-il-30-novembre-il-convegno-la-nostra-europa/

https://www.lastampa.it/2018/11/30/vaticaninsider/bassetti-nessuno-guadagnerebbe-da-un-ipotetico-distacco-dellitalia-dalleuropa-gVBtnrX8O97UPk8Zne4kwJ/pagina.html

2
https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/65144/pics/lead_800x600.jpg
félelem a migránsoktól,kávébár,migráció,Olasz Püspöki Konferencia,Santarcangelo,verekedés,xenofóbia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-06 17:33:54
Azt azért szögezzük le, hogy ezek az ingyenélő, dologtalan, mocskos, koszos horda "borzasztó módon kell" ebbe a teljesen megzavarodott Európába !!!! Na, ennyire vagytok ökrök nyugat-európaiak !!!!
Mi meg örüljünk neki, hogy van egy normális (tehát nem kommunista) kormányunk, és egy karakán kiállású miniszterelnökünk, aki a sorozatos, mocskos EU-s támadások ellenére kiáll a magyarok érdekei mellett, és távol tartja hazánktól ezeket az éhenkórászokat. Maradjon is így !!!!!!
Válaszolok
kata 2018-12-04 19:26:50
A bíboros úr megtehetné,hogy minden nap bejár a migránsok közé,és ott is elfuvolázza a szép szavakat.Valószí-
nűleg még egy bevándorlót sem látott testközelből,és őrjöngéseiknek sem volt tanúja,esetleg elszenvedője.
Könnyű ugatni a biztonságos elefántcsont toronyból,míg a valóságot az egyszerű embereknek kell megélni,el-
viselni,netalán életükkel fizetni,mert rosszkor voltak rossz helyen,ahol egy vadállatra akkor jött rá az őrjönghetnék.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?