Terrorpara és "progresszív" drogos zene szedte halálos áldozatait egy olasz diszkóban

Fülöp Ida

Egy 11 éves kislány anyukája is a halottak között, aki gyermekét kísérte el az ominózus olasz gengszter rapper koncertjére.

Péntek éjjel 1 óra körül hatalmas pánik tört ki az Ancona melletti kis olasz település Corinaldo "Lanterna Azzurra" nevű diszkójában, mert egy maszkos alak gázspréből fújt a tömegre, akik a híres olasz rapper, Sfera Ebbasta koncertjére várakoztak. A jórészt fiatal kamaszokból álló közönség azon nyomban menekülőre fogta, mert a gáz kaparta a torkukat, valamint nem kaptak rendesen levegőt. A kaotikus menekülés közben hatan meghaltak és mintegy száznyian megsebesültek.

A képen: a Laterna Azzurra diszkó épülete

A nyomozás még folyik, hogy mi is lehetett az oka annak, hogy az egyik vendég gázsprét használt. Van aki szerint egy arany nyakláncot loptak el, de van olyan is, aki szerint egy vita miatt került elő a halálos pánikot okozó eszköz. Lino del Bianco rendezvényszervező, aki különböző bulikat szervez a környéken a srácoknak iskolákban is, az Adnkronos olasz hírügynökségnek elmondta, hogy sok fiatal panaszkodott neki az utóbbi időben amiatt, hogy külföldiek (értsd migránsok) bandája rendszeresen meglopja őket az szórakoztató eseményeken, és ha rajtakapják őket, akkor gázsprével keltenek riadalmat. Így nyomtalanul el tudnak tűnni a káoszban. Ez a jelenség 1-2 éve kezdődött el, és talán most is ez történt a Laterna Azzurra diszkóban is.

Hasonló eset már tavaly nyáron Torinóban is tragédiát okozott, amikor a Juventus és Real Madrid  döntőjét nézte kivetítőn a több ezer fős foci rajongó tömeg egy viszonylag zárt téren. Ott is váratlanul hatalmas riadalom tört ki, és az emberek egymást taposva fejvesztve menekültek el a helyszínről terrortámadástól tartva. Később a nyomozások kiderítették, hogy észak-afrikai tolvajbanda okozta a pánikot, amely miatt egy személy az életét vesztette és 1500-an megsérültek.

Érdekes módon a mostani diszkós tragédia esetében még a zene is teljes mértékben passzol a témához. A várva várt 26 éves rapper, vagy pontosabban hip hop trapper Sfera Ebbasta, polgári nevén Gionatta Boschetti Balsamo Cinisello külvárosi szegénynegyedéből tört fel Charles Charlie producer segítségével. Utóbbi szintén külvárosi kemény világban nőtt fel Milánó körzetében, és egy teljesen új multikulti hip hop irányzatot hozott létre az olasz populáris zenében. Sfera Ebbasta számainak témái is főként ebből külvárosi gettós közegből táplálkoznak. Klippjeinek és szövegeinek egyik fő csapása a füvezés, a drogozás és az alkohol, valamint a gengszterkedés, amibe a körülmények kényszerítik a dalai főhősét. Természetesen a  jó családokban felnőtt imádott lány iránti szerelem is egyik elmaradhatatlan fő motívuma a hip hop eme olasz felkentje dalainak.

A képen: Sfera Ebbasta olasz rapper

Az azonban igen rejtélyes, hogy miért is zabálják az olasz tinédzserek ezt a zenét és drogos gengszter életérzést a jelek szerint már 11 évesen is. Az meg még ennél is megdöbbentőbb, hogy egy ilyen koncertre még a szülők is elkísérték ilyen témákhoz még igen zsenge korú csemetéjüket, habár egyáltalán még idősebb korban is jobb messze elkerülni azt a világot, amelyeket Ebbasta megénekel a dalaiban. Ezek a számok valójában szuper drogreklámok, így egy szülőnek sokkal inkább azon kellene fáradoznia, hogy gyermekét megpróbálja azoktól minél távolabb tartani, nemhogy még vele együtt sztárolja azok énekesét.

A különös családi ünnepi esemény végül sajnálatos módon durva tragédiába torkollott, melynek következtében négy gyermek édesanyja vesztette életét, melyek közül az egyik még csak 18 hónapos. A hátteret nem ismerve és ártatlan Szandi zenére gondolva azt még szörnyű véletlen sorscsapásnak is gondolhatná az ember, azonban sajnos ez a család komoly árat fizetett azért a leckéért, hogy a gengszter hip hop világa nem egy veszélytelen közeg.

Még belegondolni is rossz abba, hogy milyenné fog válni az az olasz nemzedék, amely tagjai már ilyen kiskoruktól fogva maximális szülői támogatással szívják magukba azt a gengszter életérzést, amely leértékeli a rendes munkát folytató embereket, és felmagasztalja a zavaros drogos életet, irigyelt sztárt kreálva annak a dalnokaiból.

Fentiek után a nyugati balliberálisok által annyira nagyon támadott magyar illiberalizmus is új tartalmat nyer. Nálunk szerencsére az ilyen zenei formációk nem tudtak ennyire tömeges támogatottságot elérni, pedig nagyon szeretnének. Ha vannak is fura zenészek hazánkban is, azok koncertjére nem vonul fel a menő helyi család a 11 éves kislányuk kíséretében különleges családi ünnepként.

Talán ez fáj annyira Sargentininek és Verhofstadtnak is az egész magyar balliberális gárdával együtt. Bárcsak ez az olasz család is inkább otthon maradt volna, és nem dőltek volna be a liberálisok ámításának a többi kamasz áldozattal együtt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/notte-terrore-discoteca-ancona-almeno-sei-i-morti-1613094.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13408675/corinaldo-strage-concerto-sfera-ebbasta-testimonianza-marito-vittima-tutti-ubriachi-iniziato-in-ritardo.html

http://www.giustizianews24.it/2018/12/08/ancona-la-mamma-morta-lascia-4-figli-rabbia-del-marito-in-quella-discoteca-erano-in-troppi-e-tutti-ubriachi/

https://www.youtube.com/watch?v=IY0o5nJwsKM

https://www.rockol.it/testi/84349096/sfera-ebbasta-feat-charlie-charles-tutti-scemi

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/12/08/news/ancona_morti_sei_giovani_al_concerto_del_trapper_sfera_ebbasta-213713499/

https://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/12/08/spray-una-banda-che-deruba-ragazzini_TU9Y8px368q4lB2tJFanXM.html

https://www.rockit.it/charliecharles/biografia

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/66071/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?