A líbiai "pokolból" érkező migránsok légkondis ellátást követelnek Lampedusan

Fülöp Ida

Eddig arról szólt a fáma , hogy szörnyű kínzások elől menekültek el a líbiai börtönökből.

Az Open Arms NGO és a "humanitáriusok" szerint a migránsok éhezés, háborúk, börtön és szörnyű kínzások elől menekülnek el Líbiából, a pokolból. Ezt a szöveget nyomatják folyamatosan a twitter oldalaikon, az interjúikban és a sajtótájékoztatóikon.

Eddig is kilógott a lóláb, hogy ez nem igaz, mivel jórészt életerős, kigyúrt fiatalemberek érkeztek a hajóikon, akiken szerencsére a kínzások leghalványabb nyoma sem látható. De jött köztük kb. 120 kilós "éhező" nő is. Ezt a hozzászólók folyton szóvá is teszik nekik a közösségi médiában, hogy igen furcsa "kínzási módokat" alkalmaznak a líbiai börtönökben  az állítólagos fogva tartóik.  

A képen: Richard Gere az Open Arms hajóján "éhező menekülttel" 

Most azonban nyilvánvalóan kiderült, hogy olyan helyekről jönnek, amihez képest a lampedusai hotspot egy borzalmas hely. A legfrissebben érkezett migránsok arról panaszkodnak ugyanis, hogy meleg van a szobákban, vagyis nincsen légkondi. Továbbá azt is kifogásolják, hogy azok 8 ágyasak.  

Ez persze nem túl kellemes ellátás, de olyan személyeknek, akik állítólag kínzó börtönökből jöttek felüdülés és szabadság. 

A képen: a lampedusai hotspot épülete

Akkor most honnan is menekültek el ezek a bevándorlók? Csak nem líbiai légkondis lakásokból és szállodákból... 

Talán tényleg mégis Richard Gerenek kellett volna őket elvinni a villáiba, hogy elégedettek legyenek. A nagy holliwúdi humanista azonban ennyire már nem humanista.

Maga a nagy filmsztár is szót emelt az Open Arms hajóján veszteglő bevándorlókért, és még enni is vitt nekik a hajóra, mintha nélküle nem kaptak volna.

Az igazi segítőkészség azonban megint kapott egy nagy pofont. Újból kiderült, hogy ez az egész NGO-s hajós menekültesdi csak egy nagy átvágás. Akik igazán nélkülöznek és kínzásoknak vannak kitéve, azoknak a leghalványabb sansza sincs felkerülni egy NGO-s hajóra, amely útidíja akár 1.300 euro is lehet.

https://multikultifigyelo.blogstar.hu/./pages/multikultifigyelo/contents/blog/82707/pics/lead_800x600.jpg
líbiai táborok,migráció,Open Arms NGO,Richard Gere
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?