Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2018.06.15.

Szörnyűbbnél szörnyű hírek érkeznek az Aquarius migránshajóról, a “viharos tengeren” kell utazniuk még napokon át az “alultáplált” embereknek, akik között az egyik legalultápláltabb valójában maga az Euronews riporternője. Újból sorra gyártják a migrációs álhíreket a sorosista NGO-k és az őket támogató média, hogy befeketítsék az olasz kormányt, amiért nem engedték be az Orvosok Határok Nélkül hajóját olasz kikötőkbe. A hajón utazó migránsok azonban valóban kemény idők elé nézhetnek az őket fogadó Spanyolország igen szigorú bevándorlási törvényei miatt.

Az Ansa olasz hírügynökségnek igen elborzasztó híreket mondtak el az Aquarius útjáról az MSF és a hajó személyzetének a tagjai. Nem jó az időjárás, fúj a szél, és még az eső is esett. Ezért gyorsan ki is akartak kötni már Szardínia szigetén, vagyis még Olaszországban, de az igen csúnya és kegyetlen Matteo Salvini belügyminiszter ezt nem engedte.

Pedig akkora ott a viharos szél az Euronews riporternője szerint, aki arról egyenesen a hajó fedélzetéről tudósított, hogy az éppen csak itt-ott mini tarajokat képez a tengeren, és még a nő hajába sem kapott bele. De végül is a viharos szélről lehet más az ő átélése, különösen ha arról van szó, hogy az olasz kormányt sározza eme végtelenül embertelen döntése miatt, hogy ekkora nagy vihar ellenére sem engedte kikötni őket az olasz sziget egyetlen kikötőjében sem. Így kénytelenek továbbra is megküzdeni ezzel a rettenetesen nagy viharos széllel, pedig ez a rossz időjárás esetleg még négy méteres hullámokat is okozhat a későbbiekben.

A képen: az Aquarius tengeri útja Valenciába

Csak abba nem gondolt bele a riporternő, hogy az olvasóik feltehetően igen nagy részének azért egészen más képzetei vannak a veszélyes időjárásról. Bár ki tudja, annyi minden fogalmunkat kapott már új színezetet a migrációpárti nyilatkozók és sajtó miatt, és most éppen a viharos szélen van a sor. Mindenesetre komolyan felmerül a kérdés, hogyha az Aquarius annyira nem biztonságos a tengeri közlekedés szempontjából, hogy már ilyen időjárás is gondot okoz a hajónak, akkor hogyan is végezhet egyáltalán ún. mentő tevékenységet.

De nemcsak ez a szörnyű időjárás okoz problémát, hanem az is, hogy az Msf szerint a migránsok közül sokan alultápláltak. Már én is mélyen kétségbe estem volna ez a hír olvastán, ha nem láttam volna már az előző napokban is több videós tudósítást is a hajóról, amelyeket szintén az Euronews készített az Aquariuson utazó afrikaiak sanyarú sorsáról.

A képen: az Euronews riporternője viharos szélben alultáplált migránsok között

Gondolom ezekben azért a lehető legrosszabb jelenteket igyekeztek felvenni a migránsok szörnyű helyzete illusztrálásra. Így villámgyorsan kiderült, hogy a hajó utasai közül a leges legalultápláltabb és legcsenevészebb állapotban lévő egyik személy maga a tévécsatorna riporternője. Valamint ezek után a saját állapotomon is el kell gondolkodnom. Eddig egyáltalán nem gondoltam magamról, hogy alultáplált lennék, de az Msf szakértése alapján az alultápláltságot illetően, talán nekem is el kellene menekülnöm valahova amiatt. Talán éppen Afrikába. Ott a nők nagy része igen jól megtermett asszonyság az ottani női ideál szerint. Ilyen értelemben inkább éppen Európában van több alultáplált ember, mint Afrikában, valójában. 

De ha még van is a migránsok között tényleg néhány alultáplált személy, a hajón azért csak kapnak enni. Vagy már annyira szűkös lenne a nagy filantrópoknak még a migrációs költségvetése is, hogy még ez is gond nekik. Most kb. százan vannak a hajón, miután az utasok nagy részét átvették olasz hajók, akik az NGO-s hajóval együtt viszik a bevándorlókat Spanyolországba.

Szintén az Euronews szerint a migránsok nagyon aggódnak, nem tudják mi lesz velük, és egyre nő köztük a feszültség. Erre azonban tényleg jó okuk van, mivel Spanyolországban az olaszországi teljesen biztos akár két évig is tartó “dolce vita” (édes élet) helyett jó részükre zárt kitoloncolási táborok várnak az ottani szigorú bevándorlási törvények miatt. Amint megérkeznek egy személyes interjún kell részt venniük, amelyen az spanyol hatóságok rövid idő alatt eldöntik, hogy jogosultak-e menekültstátuszra. Aki nem, azt azonnal zárt kitoloncolási táborba viszik, aki pedig, igen azt ún. humanitárius segítő központba. Minden bizonnyal a hajón utazó illegális bevándorlók nagy része kockáztatja az előbbit, mivel még az olasz hivatalos statisztikák szerint is csupán max. 10 %-uk igazán menekült.

Könnyen erre a sorsra juthat maga az Euronews nigériai jogász üdvöskéje is. A fiatal lány jogot tanult Nigériában a nyomorgó családja mellett, és azért jött el, hogy segítse a családját, majd a hazájába visszatérve ügyvédként harcoljon a Boko Haram ellen. Sajnos azonban már évek óta jól ismert az a tény, hogy a nigériai nőket szinte mind prostituáltnak hozza be Európába a nigériai maffia az ország olyan területeiről, ahol se híre se hamva a Boko Haramnak. A lányok egy részét maga a családja adja el a helyi maffiának, más részüket rendes munka ígéretével csapják be. De van olyan is, aki önmaga választja ezt a sorsot, mivel néhányan közülük sok éves ilyen európai “munka” után össze tudnak köztük gyűjteni annyi pénzt, hogy hazatérve valami üzletet nyissanak.

Források:

http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2018/06/13/aquarius-naviga-verso-valencia-si-teme-mare-mosso_6d0819a5-584c-4751-ab8d-da31bafadfe3.html

http://hu.euronews.com/video/2018/06/14/viharos-szellel-kuzd-az-aquarius-mentohajo

http://www.euronews.com/2018/06/13/-aquarius-migrants-near-the-end-of-their-ordeal

Fülöp Ida
2018.06.13.

Egy pakisztáni migráns két olasz kislányt zaklatott szexuálisan az észak-olasz város parkjában. Az eset hétfő délután történt, a rendőrséget a gyermekek anyukája értesítette. Olaszországban hosszú éveken át nagyon sikeres volt a baloldali “szolidaritás” propaganda, de a bevándorlók egyre jobban aláássák a korábbi nagy segítő kedvet az olasz emberekben az ilyen és hasonló tetteikkel.

A 44 ezer lakosú Biella Zumaglini parkjába vitte két kislányát játszani a szabadba egy olasz anyuka június 11-én délután. Azonban 4 óra körül egy 25 éves feltehetően részeg pakisztáni férfi zavarta meg a két gyermek felhőtlen játszótéri programját. A férfi a parkban bolyongva kötözködött az ott tartózkodókkal. Így jutott el a két kislányhoz is, akiket vulgáris és obszcén mutogatásokkal molesztált szexuálisan. Konkrétan a nemi szerveit fogdosta előttük. A dél-ázsiai férfi végül a rendőrségen a rendőrökre is rátámadt, ahol a kislányok anyukája feljelentést tett ellene. Így a mentőket is ki kellett hívni, akik bevitték őt a helyi kórházba, és benyugtatózták.

A képen: Biella Zumaglini parkja

Ilyen esetek a tömeges bevándoroltatás előtt egyszerűen elképzelhetetlenek voltak Olaszországban, különösen a vidéki városokban. Most meg a migránsokat már mindenhová szétszórta az előző baloldali kormány a “biztonság nevében”, ahova csak tudta. Így már szinte alig maradt az országban olyan település, ahol olyan nyugalomban élhetnének az emberek, mint a megérkezésük előtt. Ennélfogva sajnos egyre több olasz tapasztalhatja meg a multikulturális nyitott társadalom eme “csodálatos új világát”.

Nem csoda, hogy végül az olaszok most tavasszal olyan kormány juttattak hatalomra, amelyik a napokban lezárta az olasz kikötőket a migránsokat beszállító NGO-s hajók előtt, mivel már torkig vannak velük és a baloldali fanatikusokat és az elitet leszámítva. Ez utóbbiak szinte egyáltalán nem is kerülnek kapcsolatba a védenceikkel, és teljesen érzéketlenek a többi olasz iránt, aki nap mint nap ki van téve a bevándorlók különféle zaklatásainak és bántalmazásainak.

Habár az előző baloldali kormány belügyminisztere, Marco Minniti is le akarta zárni a sorosista hajók előtt a kikötőket már tavaly nyáron is, de azt a katolikus kommunista Delrio infrastrukturális miniszter a parti őrség és a kikötők fejeként megakadályozta. Meggyőzte Minnitit arról, hogy elegendő jól szétosztani a migránsokat lehetőleg az összes településre juttatva belőlük, és akkor nem lesz semmi biztonsági gond.

De ez lett belőle! Csak a veszélyt és a bajt szórták szét velük oda is, ahol korábban annak nyoma sem volt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/biella-pakistano-ubriaco-atti-sessuali-fronte-due-bambine-1539923.html

https://biella.diariodelweb.it/biella/articolo/?nid=20180612-517862

Fülöp Ida
2018.06.11.

Teljesen új "életstílust" kezdenek meghonosítani a migránsok Európában a nyitott társadalom nagy filantróp eszméje következtében. Fényes nappal verték össze egymást csapatostul Nápoly egyik negyedében, miközben a “maradi” európaiak a házaikba zárkózva remegtek a félelemtől. Pedig már a pápa is annyiszor megmondta nekik, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. A város baloldali polgármestere azonban még több bevándorlót akar, és örömmel nyitná meg a városa kikötőjét az őket beszállító hajóknak.

Jó száznyi migráns verekedett össze tegnap délután fél öt táján Nápoly központjában, a Porta Nolana piactérnél. A tömegverekedés két afrikai közti vitával kezdődött, majd egyre többen estek egymásnak a környéken élő bevándorlók közül italos üvegekkel dobálva egymást. A kiérkező rendőrök autóit is fenyegetően vették körbe, és csak nagy nehezen tudtak rendet rakni. A városnegyed lakói riadtan barikádozták el magukat a házaik védelmében. Az ilyen összecsapások rendszeresek ott, és hiába ígértek nekik nagyobb ellenőrzést, a terület a senki földje maradt.

A képen: a migránsok nápolyi tömegverekedésének egy záró jelenete

Luigi de Magistratis, nápoly baloldali polgármestere azonban még több migránst akar befogadni a városába, és felajánlotta azt, hogy náluk kiköthet az Orvosok Határok Nélkül NGO hajója, az Aquarius, melynek tegnap az olasz kormány megtagadta a kikötési engedélyt. Szerinte Matteo Salvini belügyminiszter szívtelen, hogy lezárta az olasz kikötőket, míg a nápolyiak nagy szívvel segítik a bajba kerülteket. De valójában de Magistratis még a saját városa lakóin sem tud segíteni a jelek szerint, és folyamatos veszélynek teszi ki őket éppen azok a bevándorlók miatt, akikből még többet fogadna be.

A nápolyi polgármesteren kívül is rengeteg támadás éri Matteo Salvinit baloldali politikusoktól a kikötők lezárása miatt a migránoskat beszállító NGO-s hajók előtt. Laura Boldrini, az előző parlamenti időszak képviselőházi elnökasszonya például ezekkel a szavakkal ostorozta őt a közösségi oldalán:

“Salvini lezárja a kikötőket. Aztán majd lezárja az utcákat. Aztán majd még a házainkba is bezár minket. Majd amikor már nem marad neki semmi más, amit lezárjon, hacsak nem a szégyenletes közösségi oldalai, akkor elérte a célját: egy elszigetelt ország, a nagymamája idejébe visszavezetve.”

Il Giornale.it hírportálon a nápolyi tömegverekedésről megjelent írás egyik hozzászólója szerint azonban éppen a migránsok miatt kell bezárkózniuk az olaszoknak a házaikba:

“És Boldrini még Salvinit vádolja azzal, hogy be akarja őket zárni a házaikba, amikor annak az okai, ahogy az nyilvánvaló, éppen az ő szemefényei!!! Ennél már nem is lehet valaki hazugabb.”

Laura Boldrini pártja baloldali “progresszív” pártja csúfosan megbukott a választásokon, alig érték el a három százalékos bejutási küszöböt: Így mostanában csak keveset tud megszólalni, míg korábban nap mint nap árasztotta az olaszokra a fentiekhez hasonlóan elmés mondatait. Egyes “aranyköpései” egyenesen slágerré váltak az olasz sajtóban. Egyik ilyen szállóigévé vált mondása az, hogy a migránsok nagyon értékesek, és az életstílusuk idővel a miénkké is válik majd.

Az lenne aztán az igazi nagy progresszió, ha ezek a tömegverekedéses stílust átvennék tőlük az európaiak! Akkor már Ferenc pápa is örülhetne, hogy végre nem félnek a migránsoktól a helyiek, hanem megtörtént a “haladók” által annyira áhított keveredés és integráció.

Ferenc pápa idén márciusban ezt a szózatot intézte a híveihez a Szent Egyed laikus katolikus közösség 50 éves évfordulójának ünnepén:

“Ők nem ellenség, az idegenektől való félelem egy olyan betegség, amely a keresztényeket is megfertőzheti.”

Majd humanitáris folyosók nyitását sürgette a migránsok számára. De arról még egyelőre nem szól a fáma, hogy milyen humanitárius folyósokat nyitnak majd a “menekültektől” elmenekülő Európaiaknak, pedig ideje lenne már lassan azon is elgondolkodni a fenti és hasonló hírek után.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-rissa-colpi-bottiglia-stranieri-gente-ha-paura-1539096.html

https://www.ilmattino.it/napoli/cronaca/napoli_rissa_immigrati_bottigliate_porta_nolana_poliziotti_circondati-3788955.html

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/de_magistris_napoli_accoglie_migranti-3788905.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13348752/laura-boldrini-matteo-salvini-chiude-porti-immigrati-lei-impazzisce.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/boldrini-stile-vita-dei-migranti-sia-nostro-1164836.html

http://www.repubblica.it/vaticano/2018/03/11/news/migranti_papa_francesco_non_sono_nemici_di_cui_avere_paura_-191018605/

Fülöp Ida
2018.06.10.

A hazug migrációs propaganda nagyon sok Afrikában viruló fiatal életet tör meg Európában még jobb életet ígérve nekik. Erről azonban valami miatt csak nagyon kevés szó esik. Matteo Salvini azonban a mai napon megosztott a facebook oldalán egy blogbejegyzést, amely egy ghánai migráns tragikus sorsát mutatja, aki bedőlt a hazájában elterjedt hamis információknak azt illetően, hogy milyen szuper élet is vár rá itt. Most az utcán él Olaszországban, és három barátját vesztette el az út során.

Az emberi jogok sorosista bajnokai, a ballibek és nyugaton az ún. kommunista katolikusok és keresztények folyton azt sulykolják, hogy szegény éhező, ínségben élő, illetve háborúk és terror elől menekülő emberek jönnek el Afrikából Európába, akiknek jézusi kötelesség segíteni. Ezt a felszínes és hazug propagandát megkaparva egy kicsit azonban máris kiderül, hogy a nagy baloldali “szolidaritás” valójában fiatal afrikaiak tömegeit dönti sanyarú sorba a nyugat-európai országokban.

A fenti propaganda lebuktatásához nincs is szükség igazán nagy kutatómunkára, elég csak az olasz belügyminisztérium havonta többször is frissített migrációs adatait szemügyre venni. Ebből kiderül, hogy ténylegesen háborús övezetből alig-alig érkeznek migránsok, és valahogy valami “furcsa” oknál fogva jórészt huszonéves életerős fiatalemberek “menekülnek el” a hazájukból.

A képen: olasz városban egy híd alatt az utcán élő migránsok

Olaszországban két évig aztán befogadó központokban tartják őket, olasz nyelvet és valami szakmát tanítanak nekik. Majd ez idő leteltével vagy találnak maguknak munkát, vagy egyszerűen csak azt utcán végzik. Ez utóbbi sorsra jutott ghánai fiatallal váltott néhány mondatot Alberto Bagnai közgazdász, politikus és publicista a közelmúltban, és azt megosztotta a blogján. Majd azt Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője és az új olasz kormány belügyminisztere is közzétette a facebook oldalán, amely több mint 2,5 millió követővel bír.

Íme a beszélgetés:

“Honnan jöttél? Ghánából. (... a kontinens egyik legstabilabb és virágzóbb gazdasága…) És hogyan érkeztél ide? Beszélsz angolul? Igen, beszélek. Hogyan jöttél ide? Hajóval? Igen, azzal. Honnan, jöttél azzal, Líbiából? Igen, Líbiából. Mikor jöttél? Két éve. És hogyan jutottál el Líbiába? Biztosan nagyon borzalmas volt az út, át kellett kelned a sivatagon. Elvesztettem három barátomat is. Hogyan? A tengeren. Nem tudtam, hogy ilyen borzalmas ez az utazás. Ha mondták volna, soha nem hagytam volna el az országomat. Volt ott munkád? Igen, divattervező voltam. De Olaszországban lehetetlen munkát találni. Igen, tudom. A munkanélküliségi ráta Olaszországban a kétszerese az országodéhoz képest. Igen. De ezt hiába mondanám az ottani barátaimnak, nem hinnék el, és akkor is ide jönnének.”

Az Olaszországban közismertségnek örvendő Bagnai a bejegyzésében kitér arra is, hogy szinte mindenki ugyanezt a történetet meséli el neki. Majd felteszi a kérdést, hogy hogyan is jutott el odáig ez az értelmes fiú, hogy azt gondolja, jó dolog így a Szaharán át jönni… Majd finom utalást tesz arra, hogy vannak olyanok, akik a pénzéhség miatt hamis információkat és hazugságokat terjesztenek úgy Olaszországban, mint Ghánában is.

Az egyik bejegyzéshez hozzászóló hasonló dolgot erősített meg Szenegál esetében is egy onnan származó ismerőse révén. Utóbbi még a 2000-es évek elején érkezett hivatalosan Olaszországba, és ennek ellenére brutálisan kihasználták. Napi 10-12 órát dolgoztatták feketén alacsony béréért. Most, amikor időnként hazatér Szenegálba hiába mondja, hogy ne jöjjenek az ottaniaknak, nem hisznek neki. Valamint elmondta azt is, hogy a migránsok beszervezői mind azzal áltatják őket, hogy itt még jobb lesz nekik, mint a hazájukban, pedig ott van bőven munkalehetőség.

A baloldaliak nagyon kemény támadásba lendültek Matteo Salvini, és az egész pártja ellen is, rasszistázzák és fasisztázzák őket nap mint nap, amiért meg akarják állítani az illegális migrációt önmagukat a migránsok nagy jótevőinek és segítőinek feltüntetve. De egyre jobban kiderül róluk, hogy igazából mekkora nagy csalárdok is ők.

A legújabban éppen az egyik nagy olasz humanitárius és migránssegítő NGO, az Emergency alapítója nyilatkozta azt, hogy az új kormánynak nem számítanak az emberi életek, ezért készül is elköltözni Olaszországból. Talán éppen az ő szervezete is aktívan közrejátszott abban, hogy becsapja az afrikaiakat. Így éppen ő az, aki sok értelmetlen emberi halált okozott a Szaharában és a Földközi-tengeren az összes többi illegális migrációt szervező “céggel” egyetemben.

Az már csak külön érthetetlen baloldali logikai manőverezés, hogy a földközi-tengeren meghalt migránsok életéért, miért azt a néhány napja regnáló kormányt hibáztatják, amelyik éppen azért is akarja leállítani azt, hogy ne legyenek ilyen halálesetek. Az előző kormányok idején ez nem igen érdekelte őket, csak az, hogy minél több bevándorlót hozzanak be az NGO-s hajók Európába. De az úgymond baloldaliak logikáját gyakran igen nehéz megfejteni, sőt többnyire lehetetlen is….

Források:

Fülöp Ida
2018.06.09.

Az 5 Csillag Mozgalom továbbra is össze-vissza beszél és cselekszik a migráció kapcsán, egyszerre ellenzik és támogatják azt. A napokban Roberto Fico, az olasz parlament képviselőházának 5 csillagos elnöke találkozott az Orvosok Határok Nélkül és az Amnesty International vezetőivel hivatalos minőségben a támogatásáról biztosítva őket. Míg az új belügyminiszter támadta őket, hogy egy részüknek csupán biznisz a segítés, addig az öt csillagos Fico az egekig magasztalta szolidaritásukat.

Ma újból 232 migránst volt kénytelen Olaszország beengedni, akik a Sea Watch NGO-s hajóval érkeztek, miután Málta megtagadta a kikötései engedélyt számukra.Habár Matteo Salvini, az új belügyminiszter próbálta megakadályozni, hogy hozzájuk vigyék az újabb “hívatlan vendégeket”, de 80 órás bolyongás után kénytelenek voltak az olaszok végül is engedélyt adni a hajónak a kikötésre, mivel valóban életveszélybe kerültek az utasai egy hirtelen támadt tengeri vihar miatt.

Habár az öt csillagos házelnök azt bizonygatta, hogy találkozója az NGO-k vezetőivel nincs összefüggésben ezekkel az eseményekkel, és szerinte az egyáltalán nincs politikai ellentmondásban Salvini hozzáállásával. De ez nem igen állja meg a helyét. Roberto Fico mindig is az 5 Csillag Mozgalom ortodox balos ágának a meghatározó személyisége volt, így ez a lépése sem lehetett véletlen. Fico éppen akkor biztosította a támogatásról a két nagy migrációpárti civil szervezetet, miközben Salvini arról beszélt, hogy az NGO-kra vonatkozó jelenlegi szabályozással nem lehet megállítani az földközi-tengeri a migránsokat taxiztató tevékenységüket.

A képen: Roberto Fico az Msf vezetőjével

Olaszországban a harmadik legnagyobb közjogi méltóságnak számító képviselőházi elnök a következő szavakkal méltatta állami hivatalos minőségben az Orvosok Határok Nélkül szervezet tevékenységét:

“Úgy gondolom, hogy aki szolidáris, annak az állam teljes támogatását kell élveznie. Az államnak közel kell állnia azokhoz, akik az utolsókat segítik, mivel az ő szenvedésük az én szenvedésem is, az ő méltóság keresésük, az enyém is, és nem csupán a migráció ügyében, hanem általában véve az emberi jogokat illetően. Azért találkoztam az Msf-fel, mert az egy nagyon jelentős NGO, amelyik az egész világon foglalkozik azzal, hogy segítse azokat, akiknek arra szükségük van, háborús övezetekben vannak táboraik, és elsősorban a mediterrán térségben működnek. A szolidaritáshoz mindenkinek joga van.”

Fico valójában nem tett mást ezzel, mint nyomatta a szokásos migrációpárti álszolidáris és álspirtuális szöveget, amely szerint szinte a világ összes embere csakis Európában találhatja meg a méltóságát és a békéjét. Közben pedig Olaszország is kezd egyre inkább háborús övezetté válni a migráció miatt. A migránsok szinte már minden olasz városban bevezetik az esti kijárási tilalmat, mivel kezd már annyira veszélyes válni miattuk kimenni az utcákra és terekre.

A képen: középen Matteo Salvini a migránsok által megtámadott buszvezetőkkel

Amíg Fico a világ szenvedőin segítő Msf vezetőivel parolázott, addig Salvini éppen a védenceik által Como-ban bántalmazott két buszsofőrrel találkozott. Június 5-én este ugyanis fél kilenckor egy két gambiaiból és két nigériaiból álló migránsbanda támadt az észak-olasz város egyik közlekedési buszának a vezetőjére, mert jegy nélkül akartak utazni. Majd egy másik buszsofőrt is megvertek, aki a kollégája segítségére siettet. Mindez pedig nem egy elhagyatott külvárosi részben történt, hanem a város egyik központi főterén.

Valahogy egyetlen öt csillagos politikus sem fejezte ki még a szolidaritását az olasz buszvezetők iránt, és egyetlen emberi jogokat védő szervezet sem. A balosok szolidaritása valahogy soha nem jár a migránsok által bántalmazott személyeknek, az ő szenvedéseik valahogy soha nem hatják meg őket. Ezért is válik ez a nagy emberi jogvédő szövegelésük mindannyiszor csak üres és semmitmondó blablává.

Még a jó, ha como-i esetben is nem a migránsok válnak végül a szenvedő féllé nem csak hallgatólagosan, hanem kimondottan is számukra, mivel hogyan is várhatja el tőlük a befogadó társadalom, hogy szegény migránsok ne ingyen utazzanak mindenfelé...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ong-fico-frena-salvini-stato-sta-ultimi-1538409.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/primo-libera-salvini-sbarco-migranti-lite-fico-sulle-ong-1538420.html

https://www.agi.it/politica/salvini_contro_fico_ong_scontro-4009920/news/2018-06-09/

http://www.repubblica.it/politica/2018/06/08/news/prima_crepa_m5s-lega_sui_migranti_salvini_contro_malta_e_ong_fico_difende_le_organizzazioni-198505483/

https://www.youtube.com/watch?v=xmlfEi3_Sos

https://www.ilgiorno.it/como/cronaca/como-immigrati-arrestati-aggressione-bus-1.3961830

Fülöp Ida
2018.06.08.

A Nápolytól 30 km-re fekvő Palma Campania egyik vállalkozója Matteo Salvini segítségét kérte a napokban, hogy mentse meg őket, mert egyébként ők lehetnek Olaszország első muszlim városa. 15 ezer lakosból 7 ezer már bangladesi. Nagy részük a környékben lévő textilüzemekben dolgozik 2-4 eurós órabérért napi 12 órás munkaidőben. Nagy olasz márkáknak is gyártanak.

Az Olaszországba érkező menedékkérők között számban élen járnak a bangladesiek. Most végre kiderült, hogy hogyan és miért is jönnek ők Olaszországba főként Líbián keresztül. A hírek szerint Palma Campania olasz város egyik vállalkozója levélben kérte Matteo Salvini, új belügyminiszter segítségét, mivel városukban már annyira sok a bangladesi bevándorló, hogy lassan már teljesen átveszik az uralmat.

A képen: Palma Campania egyik utcája

A hivatalosan nyilvántartott menedékkérők, migránsok száma eléri a 7 ezret, de ezenkívül még jó 5 ezerre tehető az illegálisan ott élő bevándorlók száma. A La7 tévés csatorna már tavaly áprilisban is beszámolt a helyzetről. A bangladesiek főként a környékbeli honfitársaik kezében lévő 300 textilüzemben dolgoznak szinte rabszolgaként. Óránként 2-4 eurós bért kapnak, és napi 12 órát kell dolgozniuk rossz körülmények között, ablaktalan épületekben, többnyire feketén. Lakhatási körülményeik is brutálisak, 4-en, 5-en laknak egy szobában. Így nem csoda, hogy a tuberkolózis is felütötte a fejét köztük.

A bangladesiek tulajdonában lévő üzemek egy másik már olasz kézben lévő cégnek szállítják le az árut. Ez utóbbi pedig nagy olasz márkákkal van szerződésben. Mindez a szakszervezetek tudtával történik. Sőt a menedékkérők egyenesen az egyik olasz szakszervezet helyi irodájának a címére vannak bejelentve. 

Van, akinek a migránsok tényleg aranyat érnek, és értékesebbek, mint a helyiek...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/questo-sar-primo-comune-islamico-ditalia-1538063.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13348010/palma-campania-immigrati-bengalesi-primo-comune-islamico-italia-appello-disperato-matteo-salvini-salvateci.html

https://zon.it/il-caso-di-palma-campania-bengalesi/

http://www.la7.it/piazzapulita/video/made-in-italy-sulla-pelle-dei-migranti-prima-parte-27-04-2017-211499

https://www.youtube.com/watch?v=LKgCf3Hic98

Fülöp Ida
2018.06.06.

Soros egyik “ajándéka” az olaszországi Beneventóban különös módon hálálta meg, hogy megmentették őt a Boko Haramtól, illetve az ínségtől, stb. Vasárnap esti programként részegen egy italos üveggel a kezében abajgatta az embereket. Majd egy katonai rendőrt meg is sebesített, de már újból szabadlábon van. Soros meg ugyanazon a napon a migrációt istenítette Trentóban.

Az afrikaiakat álságos indokokkal Európába betelepítők műve egyre jobban kezd “beérni”. Már szinte nincsen egyetlen biztonságos helység sem miattuk Olaszországban, és az általuk olyannyira óhajtott “szerkezetváltás” immár küszöbön áll, egyre jobban afrikanizálódnak azok a települések, ahova csak beteszik a lábukat a bevándorlók. Ennek következtében már napról napra veszélyesebb egyáltalán kilépni az utcára is miattuk.

Vasárnap este a Nápolytól 50 kilométerre fekvő Beneventóban randalírozott a város történelmi magjában egy nigériai migráns. Italos üveggel a kezében szekírozta a járólekőket ittas állapotban. Majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét meg is vágta azzal a csuklóján és az alkarján. Az afrikai férfit letartóztatták, azonban a bíró máris szabadon engedte. Csak időnként jelentkeznie kell a laktanyában a 29 éves menedékkérőnek, aki továbbra is a város egyik befogadó központjának a “vendége”. Az olasz sajtóban a migránsok gyakran szerepelnek ez utóbbiként.

A hírt Giorgia Meloni, az Olaszország Testvérei jobboldali patrióta párt vezetője is megosztotta a facebook oldalán. Abszurdnak nevezte azt a posztjában, hogy a menedékkérők szabadon támadhatják meg, és sebesíthetik meg azokat, akik az életüket kockáztatják az állampolgárok biztonságáért.

A képen: Benevento belvárosa

A bevándorlók tömeges jelenléte előtt az olasz városokban ilyen teljesen biztosan nem fordult elő, hogy valaki részegen zaklassa bármikor is az utcán az embereket. Mára azonban már kiszámíthatatlanná vált ott az élet, soha nem lehet tudni, hogy mikor kattan be valamelyik migráns, és kezdi el agressziózni a többieket.

Közben azonban Soros György éppen múlt vasárnap személyesen is színre lépett Olaszországban. A trentói gazdasági fesztiválon bizonygatta a város egyik színházában összegyűlt publikumnak, és szélesebb körben is az olaszoknak a Corriere della Sera lapban az ez alkalomból vele készült interjúban, hogy mennyire is hasznos a migráció. Ő azonban az észak-olaszországi Trento főterén csak virtuálisan jelent meg a kivetítőn…

A “Trento hangja” helyi hírportál szerint a településükön rendszeresen verekszenek össze egymással a migránsok, amiben nagyon könnyen azok is megsérülhetnek, akik éppen csak arra járnak. Bizonyára Soros is jól tudta, hogy jobban teszi, ha nem kockáztat meg egy véletlen találkozót a védenceivel.

A képen: Trento fő tere a virtuális Sorossal

Mindenesetre nincs azon mit csodálkozni, hogy a trentóaik egyáltalán nem voltak kíváncsiak a migrációt magasztaló szavaira, és a város fő tere szinte teljesen üres volt a felszólalása idején. Úgy tűnik, ők nem gondolják azt, hogy mindenképpen megtérül a migránsokra költött pénz, ahogy ezt Soros bizonygatta a beszédében. Hanem, ahogy más olasz városok átlagos lakói, ők is örülnek, ha egyáltalán megússzák ép bőrrel a Soros szerint “megváltó” jelenlétüket a városukban.

De Soros abban bízik, hogy végül az emberek mégiscsak megértik, hogy hosszú távon micsoda áldást is jelentenek számukra a migránsok, és elpártolnak az olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor és Matteo Salvini. Azonban ő egyáltalán még csak szóba sem hozta a migráció miatt napról napra egyre súlyosabban megromló közbiztonság kérdését a Corriera della Seranak adott interjújában. Az őt valami miatt egyáltalán még csak nem is nem érdekli.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gi-libero-nigeriano-che-fer-carabiniere-meloni-vergognoso-1537294.html

https://www.ilmattino.it/benevento/benevento_nigeriano_aggredisce_carabiniere-3775280.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/benevento-giovane-nigeriano-aggredisce-e-ferisce-carabiniere_3143987-201802a.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/soros-parla-trento-piazza-citt-vuota-1536424.html

https://www.corriere.it/politica/18_giugno_02/george-soros-l-europa-vi-paghi-l-onere-ingiusto-subito-rifugiati-85732ffa-66a5-11e8-a1d6-396872be4e4c.shtml

Fülöp Ida
2018.06.04.

Gulia Bongiorno közigazgatási miniszter tegnap kora este az utcán sétálva sietett egy nő segítségére, akit egy migráns molesztált durva módon az olasz főváros belvárosában. A férfi rá is rátámadt. Végül a rendőrség hamar megérkezett, és elkapták a már a gatyáját is lehúzó bevándorlót. Egy olasz érsek szerint azonban a migráció nem rendőrségi és költségvetési kérdés, hanem az emberi méltóságról szól elsősorban. Természetesen nekik mindig csak a bevándorlókéról.

Olaszországban a nők elleni nemi erőszak a migránsok részéről már teljesen mindennapos dologgá vált sajnos. Egyre undorítóbb módon és egyre gyakrabban zaklatják őket a közterületeken már fényes nappal is. Így történt ez Róma belvárosában is június 3-án vasárnap is nem sokkal hat óra előtt. Egy migráns angolul érthetetlen módon hablatyolva molesztált egy számára ismeretlen 40 év körüli nőt az utcán, majd a gatyáját is lehúzva egyre közeledett felé.

Ezt azonban meglátta az új olasz kormány közigazgatási minisztere, aki éppen arra sétált a fiával kíséret nélkül. Ez utóbbi azonban nem tartotta vissza Giulia Bongiornot attól, hogy az éppen a szemei előtt nemi erőszakot elszenvedő nő segítségére siessen. A migráns azonban vele szemben is agresszíven lépett fel. Valószínűleg azért halvány fogalma sem volt róla, hogy kiről is van szó.

Először a migráns fogásából megszabadult nő hívta a rendőrséget, majd a miniszterasszony is, akik igen rövid időn belül meg is érkeztek, és elfogták a támadót. Egyébként is rendszerint meglepően nagyon gyorsan ki szoktak érkezni a helyszínre az olasz rendőrök a híradások szerint. Az eset a világszerte jól ismert Spanyol-lépcsőtől mintegy száz méterre történt a Santa Maria delle Fratte templom előtt, néhány lépésre a baloldali Demokrata Párt székhelyétől.

A képen: Giulia Bongiorno Matteo Salvinivel

Az olasz baloldal máris durván támadja az olasz katolikus egyházzal együtt az új olasz kormány belügyminiszterét, Matteo Salvinit, amiért le akarja állítani az illegális bevándorlást. Gualtiero Basetti érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke arra figyelmeztette a napokban az új belügyminisztert egy lapinterjúban, hogy a migrációt nem lehet csupán rendőrségi és költségvetési szempontból nézni, hanem az elsősorban ez emberi méltóság kérdése.

“Senki nem gondolhatja azt, hogy a migrációs áradatot oly módon le lehet csökkenteni, hogy azt csupán rendőrségi, vagy egyenesen költségvetési kérdésnek tekintjük. Sokkal többről van szó. Elsősorban az emberi méltóság megmentése számít, amely mindig megtaposhatatlan és elidegeníthetetlen. Aztán itt van az integráció nagy kérdése a mai társadalmakba, amelyek elkerülhetetlenül multietnikusak. A találkozás kultúráját semmiképpen nem lehet összekeverni a félelem kultúrájával, vagy ami még rosszabb, az idegengyűlölet aggasztó büffögéseivel” - jelentette ki az érsek az Il Giorno lapnak.

De valahogy Basetti érsek, még soha nem emelte fel a szavát a bevándorlók olyan rémtettei ellen, mint például a fenti is. Az olasz katolikus egyháznak valahogy csakis mindig a migránsok számítanak, és soha nem kerül még csak szóba sem náluk az Olaszországban miattuk brutálisan megromlott közbiztonsági helyzet, és az európaiak általuk megtaposott méltósága. Csupán nagy ritkán egynéhány olasz plébános emeli fel a szavát a helyi lakosság érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy mit tett volna az érsek, ha előtte történik egy ilyen eset, de az immár egyenesen hányingerkeltő, hogy maga az olasz katolikus egyház is mindent megtesz a bevándorlók bűneinek az elfedésére, és mindenáron őket védi, bármit is tegyenek. Különösen, amikor az egyik hír egy nő ilyen jellegű különösen undorító zaklatásáról szól, és a szinte rákövetkező pedig valamelyik olasz egyházi előljáró papolásáról arról, hogy a migránsok méltósága mindenek előtt való.

Még jó, hogy az olasz politikában azért úgy tűnik, jelenleg túlsúlyba kerültek az olasz katolikus egyház sok éves aknamunkája és folyamatos érzelmi zsarolása ellenére is az olyan erők, is akiknek az olaszok biztonsága és méltósága is fontos. Továbbá még fizikailag is megvédik őket, ha arra kerül sor, amint ezt a ligás miniszterasszony, Giulia Bongiorno is tette. Ezek után biztosan még elszántabban fogja védelmezni - igazi, és nem álfeministaként - a nők jogait, ahogy ezt már korábban is tette a neves olasz ügyvéd és politikus.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346268/giulia-bongiorno-aggredita-pieno-giorno-roma-piazza-spagna-uomo-accento-inglese-cala-pantaloni-minaccia.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/06/04/paura-per-giulia-bongiorno-aggredita-in-centro-a-roma_a_23449999/

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/bongiorno_aggredita_a_roma_paura_per_il_ministro_in_centro-3774636.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346139/cardinale-gualtiero-bassetti-matteo-salvini-immigrati-non-sono-problema-polizia.html

Fülöp Ida
2018.05.30.

Hatalmasat bukott még a megalakulása előtt a pénzügyi elites szakértői kormány Olaszországban. Szinte nulla százalékos parlamenti támogatottsággal jöhetne csak létre.

Nagy örömmel fogadta két nappal ezelőtt Brüsszel, Berlin és Macron is, hogy az olasz köztársasági elnök végül megakadályozta a populista politikai erők, a Liga és az 5 csillag Mozgalom kormányra lépését. Sergio Mattarella, miután alkotmányos szempontból is aggályos módon elutasította az euró kritikus pénzügyminiszter-jelöltjük, az IMF-nél nagy karriert befutott Carlo Cottarelli bízta meg szakértő kormány alakításával.

A képen: Carlo Cottarelli 

Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, mivel az olasz pártok sorra jelezték, hogy nem szavaznak bizalmat Cottarelli kormányának. Így az azt kockáztatja, hogy akár még egyetlen támogatója sem lenne az olasz parlamentben. Jelenleg még próbálja eltitkolni az elit ezt a hatalmas politikai malőrt azzal az ürüggyel, hogy a miniszterelnök-jelöltjük arra vár, hogy talán mégiscsak létrejön egy politikai kormány. De utóbbira valójában nem túl sok az esély.

A Liga továbbra is ragaszkodik ugyanis az államfő által visszautasított Paolo Savona személyéhez az olasz pénzügyek élén, és nem hajlandóak további tárgyalásokra, miután Mattarella számos miniszterjelöltet kirostált már előtte is. Ezt folyton azzal indokolta, hogy azok nem felelnének meg Berlinnek, Párizsnak és Brüsszelnek.

Valójában Cottarelli egy teljesen az IMF-nek megfelelő pénzügyi politikát képviselne a kormányzása során. Pl. adónövelést akar, míg az 5 Csillag Mozgalom és a Liga a többi jobboldali párttal egyetemben adócsökkentést. Ezáltal élénkítenék a gazdaságot, és az abból befolyó adójövedelmekből csökkentenék az államadósságot. Gyakorlatilag egy a magyarországihoz hasonló gazdasági fordulatot szeretnének megvalósítani, és ez nem tetszik az elitnek.

De csúfosan megbuktak már a “kormányuk” létrejötte előtt, és már csak valami igen kemény diktatúrával tudnának érvényt szerezni az akaratuknak Olaszországban. Bár talán még reménykedhetnek abban, hogy egy új választás esetén, demokratikus úton is megvalósíthatják elképzeléseiket, de erre valójában nincs sok esély. Különös módon az utóbbi húzásuk miatt sem, mivel teljesen reflektorfénybe kerültek a szándékaik és módszereik.

Források:

Fülöp Ida
2018.05.25.

Frosinone postáján akadt ki egy afrikai migráns, mert nem volt pénz a számláján. A hivatal vezetőjével kezdett el veszekedni amiatt, majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét le is ütötte. Valamint támadó eszközökkel is felszerelkezett a másik ellen, vasrúddal és útjelzőtáblával. Az agresszív afrikai a helyi plébánia vendége. Az olasz város püspöke szerint nagyon hasznosak az olasz gazdaságnak a migránsok.

Május 23-án szerdán a késő délelőtti órákban a 20 éves Godsent Harmony pénzt akart felvenni a bankkártyájával az automatánál, de a számlájára nem érkezett pénz. Az afrikai menedékkérő emiatt a posta alkamazottaira és igazgatójára támadt, akik a rendőrség segítségét kérték. A nigériai mérgében eszelősen ököllel verte a posta üvegfelületeit is. Két katonai rendőr érkezett ki a helyszínre, de az állítólag a szegénység, ínség és háborúk elől menekülő Harmony akkora erőnlétnek örvendett, hogy azon nyomban le is ütötte az egyikőjüket, majd a másik ellen is felfegyvekezett egy jelzőtáblát kikapva a földből, és még egy vasrúdat is talált valahogy a közelben. Végül egy újabb rendőri alakulatnak sikerült őt elfogni.

A képen: a frosinonei menedékkérő és az általa leütött rendőr

A Rómától 75 km-re délre fekvő, 46 ezer fős olasz város bírósága Harmonyt gyorsított eljárásban 2 és fél éves börtönbüntetésre ítélte tette miatt, de azonnal szabadon is engedték. Minden bizonnyal azért, mert létezik Olaszországban egy olyan törvényi lehetőség, hogy a 3 évnél rövidebb büntetést ki lehet váltani alternatív programmal is. A nigériai menedékkérő a helyi plébánia vendége.

Frosinone püspöke szerint a migráció jótétemény volt Olaszországnak az elmúlt években, mivel nagyon magas a migránsok hozzájárulása a nemzeti össztermékhez, és így az ország jólétéhez is. Idén januárban nyilatkozott így a Tg24 hírcsatornának Frosinone-Veroli-Frentino püspöksége által a Migránsok és Menekültek Világnapjára rendezett találkozó alklalmából. Beszélt még arról is, hogy azért is rendezték meg ezt a programot, hogy az emberek ne csak féljenek a migrációtól, hanem megértsék azt, hogy azon kívül hogy az egy történelmi tény, az pozitívan is hathat egy ország jólétére. A migráció integrációt is jelent Veroli Ferentino püspöknek, és sok éve óta már sok integrálódott bevándorló él a városában.

A fenti esetről a püspök nem fejtette ki a véleményét. Ő biztosan bízik benne, hogy Godsent Harmony is végül integrálódni fog, és pozitívan fog hozzájárulni az olasz GDP-hez és jóléthez.

Matteo Salvini a Liga vezetője, és Giorgia Meloni az Olaszország Testvérei párt vezetője azonban már nem ilyen bizakodóak. Salvini szerint “őrületes dolog” történt, és “hamarosan változni fog a helyzet”. Meloni pedig úgy kommentálta az esetet a facebook oldalán, hogy az “ő Olaszországában az elfogadhatatlan.” A Liga helyi koordinátora polgári őrjáratokat ígért a migránsok hasonló tetteinek a megakadályozására.

Az olasz híreket olvasva én pedig mindennap hálát adok az égnek, hogy Magyarországon nyugodtan a közlekedhetek a közterületeken és a közösségi terekben. És nem kell attól tartanom, hogy egy értelmileg és érzelmileg teljesen máshogy szocializálódott vadembernél egyszer csak elszakad a cérna valami miatt, és útjelző táblával kezd el hadonászni, amit csak úgy lazán kitép a földből a “szegény háborúk és ínség által legyengült menekült”. De biztosan valakiknek nagyon jó üzlet az, hogy fekete Afrikát csináljanak Európából, ahol speciális védelem nélkül életveszélyes az utcára lépni, vagy még úgy is.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pugno-poi-sprangate-carabiniere-steso-migrante-1531460.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?