Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2018.05.22.

Túl sok már a migráns Olaszországban, és napról napra brutálisabban viselkednek. Már nem fékezi őket az, hogy kevesen vannak egy idegen világban, hanem egyre inkább a saját kultúrájuk határozza meg a magatartásukat. Tegnap Nápoly központi vasútállomásán a késő délutáni órákban tapperolt egy szenegáli egy olasz lányt. A lány a barátnőjével volt ott, és a kétségbeesett kiáltozásuk mentette meg őt.

Az olasz migrációs válság tulajdonképpen már évtizedek óta tart. Valójában már a ‘90-es években is nagy problémát jelentettek az illegálisan ott tartózkodó külföldiek, de azóta a számuk csak fokozatosan nőtt. Egyik megoldásként azt vetették be az olaszok a problémára, hogy időnként legalizálták őket, hogy legalább tudják, hogy kik vannak az országban. Majd a jobboldali kormányoknak sikerült drasztikusan lecsökkenteni a legális és az illegális  érkezések számát is, de ezt a tendenciát megtörte Berlusconi menesztése az olasz politikából a 2010-es évek elején, és a baloldali kormányok nyitott határok politikája.

Azonban ma már nem is igazából az elmúlt években érkező 500-600 ezer migráns jelenti az igazi problémát a mediterrán országban, hanem az oda néhány évtized alatt betelepült 5-6 millió bevándorló. A statisztikák szerint a 60 milliós lakosságú ország 8-10 %-a immár migrációs hátterű személy él, akik körében igen magas a bűnözők száma. Habár a lakosságnak “csak” egy tizedét teszi ki a számuk, a börtönben fogva tartottak 1/3-a kerül ki közülük.

A képen: a nápolyi központi pályaudvar előtti terület

Ehhez még hozzájárul az is, hogy az ami a nyugati társadalmakban bűnnek számít, az az ő kultúrájukban nem az, és még vallási vezetőik is jórészt melléjük állnak, hogy ők viselkednek helyesen. Így például köztudottan a nő a hibás az ő felfogásuk szerint, ha egy férfi letámadja. De egyéb, a nyugati jog szerint bűncselekmények számító tettek is jogosak az ő szemükben, sőt egyenesen hőstettek. Ennélfogva az olasz rendőrség mélyen elkötelezett és kitartó bűnüldöző tevékenysége is egyre inkább csak sziszifuszi próbálkozás, és egyre több a migránsok által elkövetett erőszakos cselekmény Itáliában, és egyre bátrabban és durvábban lépnek fel, legyenek akár illegálisan vagy legálisan az országban.

Így történhetett meg tegnap délután az, hogy már fényes nappal sem volt biztonságban két olasz lány Nápoly központi pályaudvarán, és egy szenegáli migráns minden gond nélkül molesztálni kezdte az egyikőjüket az intim részein tapogatva őt. Az állomásokon egyébként is igen nagy számban vannak jelen a bevándorlók, legyenek akár legálisak vagy illegálisak. Ott csavarognak és drogdílerkednek. Ez esetben a két leánynak szerencséje volt, mivel a vasúti rendőrség egyenruhásai meghallva a kétségbeesett üvöltésük hamar megszabadították őket a támadójuktól.

De már önmagában az a tény, hogy még fényes nappal sincsenek már a nők biztonságban az olasz állomásokon a migránsok miatt, borzalmas új jelenség a csodás Itáliában.

A férfit végül gyorsított eljárásban egy év 4 hónapos börtönbüntetésre ítélték el nemi erőszak miatt. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja oldani az alapproblémát, és napról napra több nemi támadás éri a nőket és lányokat Olaszországban a migránsok részéről. Május 13-án egy pakisztáni menedékkérő egy kutyáját sétáltató 10 éves kislány tapizott az utcán egy olasz kisvárosban. De szinte minden napra jut valami hasonló és még durvább eset, amely a bevándorlók tömeges jelenléte előtt Olaszországban teljesen ismeretlen jelenség volt.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/palpeggiata-stazione-arrestato-senegalese-napoli-1530334.html

Fülöp Ida
2018.05.18.

Elkészült a “bevándorlásellenes” 5 Csillag Mozgalom és a Liga kormányszerződése, amely migrációról szóló 13. fejezete egyértelműen a migránsok EU tagországokon belüli kötelező és automatikus áthelyezése mellett foglal állást. A külső határok védelme pedig szinte egyáltalán nem is szerepel benne, csupán a migrációs “nyomás csökkentését” említik azokon.

Tegnap véglegesítették a Magyarországon migrációellenesként elhíresült 5 Csillag Mozgalom és a Liga kormányprogramját. Azt ma már az öt csillagosok szavazásra is bocsátották az egyáltalán nem biztonságos Rousseau nevű internetes oldalukon a tagjaik számára, amelyet valójában az egyszemélyes Casaleggio és Szövetségesei Kft. működtet. Így most már teljesen hivatalos, hogy a kormányprogramjuk annyira nagyon “bevándorlásellenes”, hogy kvótapárti, és csupán a migrációs nyomást szándékozik csökkenteni a külső határokon.

A képen: az 5 Csillag Mozgalom vezetője, Di Maio, amint bejelenti a szavazást “Én benne vagyok a szerződésben” jelmondattal

Íme a szó szerinti megfogalmazás:

“Olaszországnak meghatározó szerepet kell betöltenie az európai tárgyalások során a menedék és migráció tekintetében. A külső határokon a beáramlások nyomásának a csökkentését kell célul kitűzni, és az ezzel kapcsolatos emberkereskedelmét.”

Hogy ez mit is jelent valójában, az már csupán mindenki fantáziájának a kérdése, mert ennél többet a dokumentum nem foglalkozik a kérdéssel. Ez után már csak arra tér ki a migránsok konkrét érkezése tekintetében, hogy felül kell vizsgálni az földközi-tengeri EU-s missziókat, különös tekintettel azon pontjait, amelyek Olaszországot azzal büntetik, hogy kizárólagosan olasz kikötőkben kötnek ki a műveletekben résztvevő hajók.

Ezek után a dokumentum már át is ugrik a következő témára, az áthelyezési programra:

“A Dublini egyezmény túllépésére van szükség. Az EU működésének a Szerződésben szentesített egyenlő felelősség megosztás alapelvének a tiszteletben tartását garantálni kell a menedékkérők az EU tagországain belüli kötelező és automatikus áthelyezésén keresztül az EU, objektív és számszerűsíthető paraméterek alapján, a menekültstátusz iránti kérelmek más országok felé történő átirányításával.”

Ez két rövid rész után a fejezet már a migráció belső olaszországi kérdéseivel foglalkozik, főként a kitoloncolásokkal, a migránsokat ellátó szervezetek átláthatóságnak biztosításával és ellenőrzésével, és a migráció által okozott terrorizmus veszélye ellen való lépésekkel. Ezeket a témákat azonban részletesebben tárgyalja a dokumentum

Az eddig mindenki által bevándorlásellenesnek tekintetett 5 Csillag Mozgalom és Liga a kormányprogramjában tehát egyáltalán nem foglalt állást a szigorú határvédelem mellett, és teljes mellszélességgel kiállt az az EU-s áthelyezési kvóta mellett. Az öt csillagosok valójában már egy jó éve ilyen migrációs politikát folytatnak, csak ez eddig a magyar sajtóban még nem igen jelent meg. De még ezek után is lehet, hogy megmaradnak bevándorlásellenes Brüsszel ellen lázadó vagány fiúknak, ha már egyszer így vonultak be a magyar újságírók fejébe. Én már ezen sem csodálkoznék.

A Liga azonban valóban eddig teljes mértékben az illegális migráció teljes leállításáról beszélt, így az UE-s kvóta kérdését nem is igen érintették, mivel az érthető módon nem is merül fel, ha nem jönnek illegálisan a migránsok. Így sajnos kompromisszumra kényszerültek ebben a tekintetben, amelynek fényében szinte már Magyarországnak, de talán még Olaszországnak is teljesen mindegy, hogy ők kerülnek kormányra, vagy egy baloldali szakértői kormány.

A jobboldali fordulat mindenképpen elmarad, hiába is kerülnek be a kormányba, mivel az öt csillagosok azt megakadályozták. Győzött Olaszországban a brüsszeli migrációs politika, a gyakorlatilag nyitott határoknak köszönhetően a szinte teljesen szabad migrációs beáramlások, és azt követően a szinte lehetetlen kitoloncolások. Ez utóbbit már eddig is gyakran számon kérte Brüsszel az olaszokon, ahogy néhány napja is.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/m5s-lancia-voto-sul-contratto-piattaforma-va-gi-tilt-1528632.html

https://www.ilblogdellestelle.it/2018/05/votazione_online_dalle_10_alle_20_iosononelcontratto.html

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/migranti-ora-lue-rimprovera-litalia-perch-rimpatria-troppo-1527717.html

Fülöp Ida
2018.05.16.

A más kultúrából érkezett bevándorlók lábbal tapossák az évezredes európai hagyományokat, és gond nélkül akár annak szent helyein is véresre püfölik egymást. Így történt ez Firenzében a történelmi városközpontban található Szent Ambrus templomnál múlt csütörtökön este is. A plébánosa már feladta a harcot, már évek óta küzd az ottani migránsbandák ellen. A teret immár mintegy 30 afrikai drogdíler uralja esténként és éjszaka. De a város más negyedeiben is hasonló gondok vannak.

Május 10-én este kevéssel vacsora idő után afrikaiak verekedtek össze a firenzei Szent Ambrus templom bejárati lépcsőjén a turisták és negyed lakói szeme láttára. Ott rugdosták és verték egymást puszta ököllel és törött italos üvegekkel. Három járőrautó érkezett ki a helyszínre, hogy helyreállítsa a rendet. A rendőrök két 30-as éveiben járó marokkói, egy tunéziai és egy szenegáli illegálisan Olaszországban tartózkodó migránst tartóztattak le.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom lépcsőjén verekedő bevándorlók

Közülük ketten először még így is el tudtak menekülni, és több a közeli utcákon parkoló autót és robogót is megrongáltak, valamint két üveg sört is elloptak egy kisközértből. Majd még a rendőrségen is folytatták a balhézást, lefejelték a biztonsági szoba ajtaját, és a rendőrökre is rátámadtak. Két egyenruhás könnyebben meg is sérült. A migránsok mind kórházi kezelésre szorultak, annyira összeverték egymást.

A templom egyik plébánosa, Carlo Guarnieri elmondta, hogy minden este ez történik a templom bejáratánál. Immár tíz éve küzd ellene firenzei önkormányzatnál és prefektúránál, de nincsen semmi eredménye, és már fel is adta a dolgot igazából. Az esti 6 órai misét is meg kellett szüntetni a templomban a migránsok miatt, mert rendszeresen megzavarták azt részegen bemenve oda. Már azzal is próbálkoztak, hogy körbekerítik a bejárati lépcsőt, de az sem ért semmit. Alkonyat után a Szent Ambrus tér már nem a firenzeieké.

A negyed egyik lakója is arról számolt be, hogy immár tíz éve áldatlan állapotok uralkodnak esténként és éjszaka a téren, és az utóbbi időben csak még rosszabb lett a helyzet. Állandóak ott a verekedések és a zaj az esti és az éjszakai órákban, valamint drogdílerkedés. Mintegy 30 migráns vette át a Szent Ambrus tér felett a hatalmat, akiket mind ő is személyesen ismer, de az önkormányzat nem tesz semmit ellene. A helyi lakók pedig egy bizonyos óra után már félnek kimenni az utcára, annyira veszélyes lett a környék a bevándorlók miatt.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom és tér

A csütörtöki eset után a város baloldali polgármestere, Dario Nardella twitter üzenetben köszönte meg a rendőröknek, hogy letartóztatták a négy verekedő migránst, és reményét fejezte ki, hogy megkapják méltó büntetésüket, és nem engedi a bíróság őket azonnal szabadon.

Ez azonban nem sokat változtat azon a tényen, hogy Firenze történelmi központjában több helyen is nagy problémát jelentenek a migránsok. Néhány nappal ezelőtt a Szent Lőrinc negyed több száz lakója írt levelet a prefektusnak az ott uralkodó rossz állapotok miatt fotókkal és videókkal is illusztrálva azt. Ők maguk csaptak fel “nyomozónak”, és örökítették meg azt, hogy hogyan is zajlik a drogárusítás mindenfelé a házaik bejáratánál.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/prete-si-arrende-violenza-chiesa-ostaggio-dei-maghrebini-1525880.html

https://it.wikipedia.org/wiki/Piazza_Sant%27Ambrogio_(Firenze)

https://www.firenzepost.it/2018/05/11/firenze-rissa-in-piazza-santambrogio-arrestati-quattro-migranti-irregolari-due-sono-fuggiti/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/18_maggio_11/sant-ambrogio-sotto-scacco-rissa-colpi-bottiglie-dc613cf2-5517-11e8-998a-93ce1f846824.shtml

Fülöp Ida
2018.05.12.

A “”haladó” nyugat újabb lépést tett előre a Soros-féle nyitott társadalom megvalósításában a rendszerellenes 5 Csillag Mozgalom vezette Torinóban. A Torino Pride-ra készülve a város homi-barát jelzőlámpákkal kedveskedik a résztvevőknek. Az 5 csillagos polgármester lelkesen üdvözölte ezt a baloldal által indítványozott “progressziót”, míg a jobboldali pártok ellenezték. Már csak egy kérdés van, hogy is fog majd országos szinten együtt kormányozni a jobboldali Liga ezzel rendkívül nyitott szellemiségű 5 csillagos csapattal, ahogyan most arra éppen készülnek.

Torinóban az LMBT szervezetek nagyban készülődnek a június 17-ei homi felvonulásra. Ennek alkalmából kiharcolták maguknak, hogy kísérleti jelleggel helyezzenek el a város egyik központi helyén az ízlésüknek megfelelő cuki szívecskés jelzőlámpákat. A lámpa piros jelzésében két álló fiú figura öleli majd át egymást, illetve két szoknyás leány várakozik majd egymás kezét fogva, a zöldben pedig kézen fogva elindulnak. Lesz azért a lámpának heteró változata is a jelek szerint.

A képen: a Torinóba tervezett homi-barát jelzőlámpa ábrái és Chiara Appendino

Bár azt nem teljesen világos, hogy hogyan is lehetnek ennyire tradicionálisak, hogy minden bizonnyal a szoknyások homi lányok, míg nadrágosok homi fiúk akarnak lenni. De ezen nem érdemes fennakadni, mert ennél még sokkal érdekesebb és mélyebb dimenziói is vannak a történetnek. Az egészet ugyanis, ki is gondolta volna, egy baloldali képviselő, Eleonora Averna, indítványozta az első kerületi önkormányzat vezető testületében, amit aztán a “haladó” többség elsőre el is fogadott. Miközben a jobbközép képviselők ellene szavaztak.

De kikből is állt ez a többség a baloldali képviselőkön kívül? Természetesen a nálunk rendszer- és elitellenesként elhíresült 5 Csillag Mozgalom városatyái és városanyái is bőszen támogatták ezt az ominózus újítást. Chiara Appendino, 5 csillagos polgármester pedig egyenesen majd elalélt az élvezettől, és az egész városra ki akarja terjeszteni az ilyen lámpákat, mivel már tavaly novemberben megígérte a helyi LMBT körnek, hogy Londonhoz hasonlóan Torinóban is fejleszteni fogja a homi turizmust.

Hogy jobban megértsük, hogy miről is szól ez hatalmas “haladó” lépés, ahhoz maga az ötletgazda adott útmutatást. Averna szerint a fenti jelzőlámpa a közösség érzékenységét testesíti meg az emberi jogok védelme, az esélyegyenlőség és a diszkriminációmentesség iránt. 

Az már nem is szúrt szemet neki, hogy éppen mindannak az ellenkezőjét jelenti valójában egy ilyen tett, mint amiről ő beszél. Bár végül is hagyományos heteró pár is szerepel a jelzőlámpán, de miért is kell a többségnek egyáltalán ilyen képeket nézegetni külső kényszer hatására. Nem is beszélve arról, hogy egy esetleges szélesebb körű bevezetés esetén élet és halál kérdése is lehet egy ilyen jelzőlámpa, és még azokra nézve is veszélyes lehet valójában, akiket tyutyujgat. Szerencsére egyelőre csak olyan helyen próbálják ki, ahol nincs tényleges forgalomirányító szerepe a lámpának.

Az egészben már “csak” hab a tortán, hogy annak a jobbközépnek az egyik pártja, a Liga, amely képviselő is elutasították a fenti kezdeményezést, most éppen azzal az 5 Csillag Mozgalommal tárgyal közös kormányalakításról, amelyik pedig elfogadta azt. Ha a többi dologban is ekkora nagy az egyetértés a közös kormányzásra készülő két párt között, akkor igen csodás időszak vár Olaszországra a közeljövőben.

Fülöp Ida
2018.05.11.

A napokban a jobboldali Liga vezetői a valójában igen rejtélyes és meghatározhatatlan politikai identitású 5 Csillag Mozgalommal tárgyal közös olaszországi kormányalakításról. Az öt csillagosok pártja valamiféle mélyreható paradigmaváltást akar, de az általuk vezetett nagy városok Róma és Torino nem túl sok jót mutatnak fel. Így joggal igen megosztottak a Liga választói a párt ezen lépését illetően, aminek Matteo Salvini facebook oldalán is hangot adtak.

A különbözői választói hozzászólások a Liga és az 5 Csillag Mozgalom új keletű politikai szövetkezéséhez Salvini közösségi oldalán igazából jól tükrözik a közös kormányzás melletti érveket és ellenérveket. A kommentek íróinak kb. 30-40 % ellenzi azt, míg 60-70 százalék mellette áll. Íme egy válogatás belőlük:

“Jobb inkább visszatérni az urnákhoz. Láttátok, hogy mire is képesek az 5 csillagosok, hamisak és képmutatók. Ha a Liga a végét akarja, nyisson csak az öt csillagosok felé, de meg fogjátok bánni.”

A képen: Matteo Salvini facebookos borítóképe “az olaszok az elsők” felirattal

Annyiban valóban igaza van a fenti hozzászólónak, hogy az öt csillagosok lazán mondanak egyik napon egy dolgot, a másik napon pedig az ellenkezőjét, de igazából még egy közlésen belül is képesek azt megtenni. Így elég nehéz lesz majd velük együtt kormányozni a Liga politikusainak, ha létrejön egyáltalán a közös kormány, ami ezért most inkább biztosnak tűnik, mint nem biztosnak. De soha nem lehet tudni. A következő szavak azonban arra világítanak rá, hogy talán még ez fura politikai “házasság” is jobb lehet talán, mint egy Sergio Mattarella, a köztársasági elnök által kinevezett szakértői kormány:

“Mattarella egy szakértői kormányt akart, már készen állt a nevekkel is, és Salvini ezt akarta elkerülni szerintem. Először hagyjuk csak dolgozni, és utána ítéljünk!”

“Ok, Matteo, nagy felelősséget vállaltál fel csak azért, hogy elhárítsd a szakértői kormány rémálmát. Ezért csak tiszteletem tudom kifejezni feléd. De kérlek, ne hagyj el minket, és ha az 5 csillagosok ragaszkodnak az abszurd javaslataikhoz, biztos vagyok benne, hogy tudni fogod, mi a helyes tett.”

Van olyan is, aki nagyon csúfos véget jósol a Ligának, és egyenesen Casaleggio szektájának nevezi az öt csillagosokat. A “Casaleggio és társai” valójában egy egyszemélyes Kft., amelynek elszámolással tartoznak az 5 Csillag Mozgalom parlamenti képviselői, és egyébként is jórészt digitális úton azon keresztül irányítják a politikusait. Egy volt alkalmazotta szerint ez a cég tavaly tavasszal nagy pénzeket kapott a Soros-féle Nyitott Társadalomtól Alapítványtól azért, hogy jó színben tüntessék fel az olasz választási kampányban a migrációt. Casaleggio ezt tagadta, de azt öt csillagosok új migrációs politikája azt mindenben megerősíti. De ezen kívül is több jel is azt mutatja, hogy az öt Csillag Mozgalom már egyáltalán nem elitellenes az utóbbi időben, és csupán annyiban rendszerellenes, amennyire a globális elit az. Így szól maga a hozzászólás Matteo Salvini felé:

“Csatlakoztál a Casaleggio & társai szektához. Vagy lehet, hogy mindig is annak a tagja voltál. Gratulálok a jövődhöz és a Liga jövőjéhez, amely vissza fog térni a 3-4 %-ra.”

Egy következő hozzászóló azonban bízik benne, hogy ez lekerülhető:

“Reménykedjünk benne, hogy jó lesz… nem szeretném azt, hogy az öt csillagosok lábtörlőjeként végezd… nem is tudom, hogy mennyit is tudsz majd a programodból ily módon megvalósítani… de bízom benned…”

Egy újabb mélyen szkeptikus komment azonban így szól:

“Szégyenletes. Az öt csillaggal a szövetkezés ellentétes a ligás gondolkodással, a Ligával most ezek a szabadkőműves beütésű rossz emberek, posztkommunisták és ‘68-asok pártja! Ez szégyen, és nekem elegem lett. Undorító, amit tettetek. Nem is akarok többé tudni rólatok. Torinóban május 17-én Appendino részt fog venni a leszbifóbia, homofóbia, transzfóbia, bifóbia elleni napon. Ez az öt csillagosok igazi arca: a szexuális forradalom. És ti eláruljátok a szavazóitokat ilyen emberekkel szövetkezve? Komolyan jobbnak gondoltalak benneteket. Mély csalódás ez nekem. Ti is most éppen felfeditek a rejtett arcotokat. Viszlát!”

Chiara Appendino, Torino 5 csillagos polgármestere, és a genderelmélet olyan mértékű híve, hogy néhány hete elsőként Olaszországban a hatályos törvények ellenére hozzájárult egy kisfiú anyakönyvezéséhez szülőként két anyával. Így nem csoda, hogy van olyan is, aki egyenes árulónak nevezi Matteo Salvinit:

“Elárultad a jobbközepet, és én sajnos rád szavaztam! Már előtte is megmondhattad volna, hogy majd az öt csillagosokkal szövetkezel…”

Egy másik hozzászóló azonban így dicséri Salvinit a döntéséért:

“Nagyszerű Matteo, ne hallgass azokra, akik kritizálnak téged.. ez volt az egyetlen, amit tehettél. Jó munkát!”

Sajnos azt hiszem ebben az utolsó kommentben az igazság. Egyszerűen maga az olasz választás eredménye lett katasztrofális azzal, hogy nem támogatták kellő számban az olaszok a jobboldali koalíciót egy áttörő fordulathoz. Így csak valami felemás megoldás tud létrejönni mindenképpen.

De egy szakértői kormány talán még a leköszönő baloldali kormánynál is rosszabb lenne pl. a migráció szempontjából, mivel ők legalább nagy mértékben visszaszorították azt. Különösen Marco Minniti hatalmas munkát végzett a líbiaikkal, ami egy új belügyminiszterrel, akinek nem számít az olasz városok biztonsága, teljesen dugába dőlhet. Továbbá az ő személye egyben egyik fő biztosítéka is az együttműködésnek pl. a líbiai törzsekkel, így mindenképpen nehéz dolga lesz annak, aki átveszi a helyét.

Az öt csillagosok és a Liga azonban valóban annyira egymásnak homlokegyenest ellenkező nézeteket vall sok tekintetben, hogy igen nehéz lesz azokat egy kormányon belül összhangba hozni. Habár az öt csillagosok jobboldali és centrista szárnya elősegítheti a Liga eszméinek a felülkerekedését a kormányzásban, de az meg az 5 Csillag Mozgalomban okozhat mély töréseket.

Az igazság az, hogy maga az olasz társadalom mélyen megosztott, és az tükröződik a jelenlegi kormányalakítási nehézségekben is. De reménykedjünk benne, hogy sikerül valami minimális egységbe rendeződniük, bár ez igen kétséges. De Salvini egy nagyon karizmatikus politikus, és talán sikerül neki. De mindenképpen nehéz lesz neki megvalósítani az “elsők az olaszok” küldetését, mivel nagyon sok Olaszországban a ‘68-as elhajlott. Bár maga Salvini személyiségét sem lehet megérteni ‘68 nélkül, de ő végül a mozgalom pozitív oldalait képviseli.

Bár hazánkban ma divat a ‘68-as “lázadást” csak negatívan beállítani, de abból sok jó dolog is született, amit mi itt alig-alig tudunk felfogni, annyira tőlünk távol zajlottak le az események. Az széttört nagyon merev kereteket is, és valójában a mai jobboldali olasz politika is mélyen át van hatva annak a pozitív vonulatától. Ilyen pl. az univerzális szeretet és békesség eszméje, ami persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek Európába kell költöznie annak nevében, hanem éppen a haza és a nemzet szeretetét emeli egy még magasabb szintre. És így tovább.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/rabbia-delle-due-basi-contro-matteo-e-luigi-non-vi-votiamo-1525098.html

https://www.facebook.com/salviniofficial/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/quei-legami-casaleggio-e-soros-che-i-grillini-bollano-fake-1501992.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/12430506/m5s-convegno-uomo-george-soros-alta-finanza-antonio-foglia.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/appendino-registra-figlio-due-mamme-1518666.html

Fülöp Ida
2018.05.10.

Az messzi tájakról Európába érkező migránsok igen “egzotikus” szerelmi életéről tett újból tanúbizonyságot egy marokkói férfi a dél-olasz Gioia del Colle városában. Nem hagyta békén a volt barátnőjét, és annak húgát sem. Mindkettőt többször meg is erőszakolta, és az elcsúfításukkal fenyegette őket. A nők végül feljelentették, és egyikőjük még el is menekült előle egy védett házba.

A 35 éves marokkói férfit a napokban tartóztatták le az olasz katonai rendőrök, miután a volt barátnője és annak húga márciusban feljelentést tettek ellene. Az észak-afrikai férfi nem volt hajlandó elfogadni, hogy tavaly októberben szakított vele a szintén marokkói szerelme, és folyton üldözte őt, és a lánytestvérét is.

A képen: a katonai rendőrök épülete

Többször is megverte őket, és nemi erőszakot is elkövetett ellenük. Továbbá az utóbbi hónapokban már azzal is elkezdett fenyegetőzni, hogy savval elcsúfítja az arcukat, és elevenen elégeti őket. Az egyikőjük végül a 27 ezer fős olasz városban működő Erőszakellenes Központ segítségével egy védett házba költözött, hogy megszabaduljon az üldözőjétől.

Teljesen érthetetlen, hogy mi is a jó ebben a "haladóknak", hogy immár Európában is elterjesztik ezeket a rettenetes szokásokat a védenceikkel együtt. Vagy talán tényleg annyira naivak, hogy azt hiszik, hogy majd a migránsok jó útra térnek itt, és felhagynak ezekkel az istentelen erőszakos meggyőződéseikkel...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gioia-colle-marocchino-minaccia-e-stupra-ex-compagna-e-1524814.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/TGR/articoli/pug-acido-sorelle-denuncia-gioia-colle-e9e7cb87-9948-4813-860d-6712de61488f.html

http://www.ansa.it/puglia/notizie/2018/05/10/minaccia-la-ex-e-la-sorella-con-lacido-e-ne-abusa-arrestato-_21d97598-c65a-4cab-808c-99d93a7b5a15.html

Fülöp Ida
2018.05.09.

Egyre durvább támadásokat követnek el a jegy nélkül lógó migránsok az olasz vonatokon. A napokban egy kalauzt védelmező rendőrt intéztek el, miközben röhögve azt mondták, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek. Eddig is rendszeresen fenyegették a kalauzokat, de ilyen brutális tettet még ezidáig nem követtek el vonaton.

Már évek óta visszatérő téma az olasz regionális és a jobboldali sajtóban a jegy nélkül utazó migránsok támadásai a kalauzok ellen. Először még próbálták ők maguk megoldani a helyzetet, de aztán többnyire rendőrt hívtak, ha nem akart a lógós migráns magától leszállni a vonatról.

Most vasárnap délután azonban már a kalauzt védő rendőrre is rátámadtak a nigériai bevándorlók a Milano-Lecco vonalon, és ütötték-verték, rugdalták mintegy tízen. Az eset azzal kezdődött, hogy a vasutas a menedékkérő jegyét merte kérni, aki ezen kiborult, és elkezdte az utasokat is inzultálni rajta kívül. Ekkor a 41 éves rendőr, aki éppen az esti szolgálatba utazott a vonaton, felfedte a kilétét, és próbálta lenyugtatni a nigériai fiatalembert. Ez azonban egyáltalán nem járt sikerrel, sőt még a vele együtt utazó honfitársai is bevadultak, és brutális ellentámadásba lendültek.

A nigériaik lefogták a kalauzt, a rendőrt pedig a többi utas szeme láttára durván megverték, és még a pénztárcáját is próbálták elvenni. Majd a következő állomáson kereket oldottak az áldozatukat vértócsában ott hagyva, és a szemtanúk szerint egy másik vonaton folytatták az útjukat.

Szerencsére végül is a rendőr sérülései nem voltak annyira súlyosak, mint ahogy az elsőre tűnt, de így is napokra kórházba került. Itt az Il Giornale lapnak elmondta, hogy miközben bántalmazták őt a nigériai férfiak, nevetve azt mondták neki, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek. Beszámolt még arról is, hogy még akkor is tovább rugdalták őt az állítólag szegény háborúk, üldöztetés és ínség elől "menekülő" afrikaiak, amikor már a földön feküdt ájultan.

Két támadót bár már letartóztattak közülük, de valószínűleg valóban nem igen tesznek velük semmit a nagyon enyhe olasz törvények miatt. Így továbbra is röhögve verhetik az olaszokat, és még az őket védelmező rendőröket is ezek az afrikai “politikai üldözöttek” Soros és társai fura örömére.

Paolo Grimoldi a Liga képviselője és lombardiai titkára az üggyel kapcsolatban újból hangsúlyozta, hogy a hadsereg jelenléte kell a tartomány vonataira, ahogy ezt ők már korábban is jelezték a belügyminisztériumnak. Továbbá azt a témát is feszegette, hogy miért is kell az olaszoknak havi 1.100 eurót fizetni ezeknek a nigériai menedékkérőknek, akik sorra követik el a bűncselekményeket az országban, holott csak igen kis részük menekült az hivatalos adatok szerint is. 2016-ban például 15.616 nigériai kérvényezett menekültstátuszt Olaszországban, és abból csak 439-en voltak rá jogosultak.

A Liga politikusa hozzáfűzte még azt is, hogy maga a nigériai elnök is többször elmondta már, hogy az országából jórészt a bűnözők jönnek el Európába. Így a következő kormánynak szerinte egyik fő feladata kell hogy legyen az, hogy visszaviszi őket oda, mivel Olaszországban is főként csak bűnöznek. Az Öt Csillag Mozgalom programjában azonban sokkal inkább az szerepel, hogy első megoldásként átpasszolják őket más EU-s országokba a szolidaritás jegyében...

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/poliziotto-difende-capotreno-i-nigeriani-pestano-sangue-1523134.html

http://milano.corriere.it/notizie/cronaca/18_maggio_07/lecco-poliziotto-picchiato-un-gruppo-migranti-senza-biglietto-d2e1654e-51b6-11e8-b9b9-f5c6ed5dbf93.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lecco-pestato-dai-migranti-sul-treno-tanto-siamo-profughi-1523625.html

https://milano.corriere.it/notizie/cronaca/18_maggio_08/lecco-l-agente-aggredito-treno-noi-profughi-non-puoi-fare-niente-cd67d22a-527d-11e8-b644-be5bfaf16efb.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/quelle-violenze-dei-nigeriani-lonorevole-grimoldi-ci-costano-1523794.html

http://www.video.mediaset.it/video/matrix/servizi/5-stelle-le-risposte-sull-immigrazione_813120.html

Fülöp Ida
2018.05.07.

Az 5 Csillag Mozgalom vezetője, Di Maio, nem adja fel, és mindenáron  feltétel nélküli alapjövedelmet akar bevezetni az országában. Ez lett a legfőbb témája a 31 éves politikusnak és pártjának. A miniszterelnökségről már lemondott a fiatalember, de mindenképpen miniszter akar lenni az új kormányban, hogy ezt a tervet megvalósítsa. A csúfosan megbukott baloldali nyitás után most újból a jobboldali Ligával próbálkozik, de továbbra is Berlusconi és pártja nélkül, holott ezt a felállást már többször is visszautasította Salvini pártja.  

A mai napra újabb kormányalakítási konzultációra hívta össze a fő pártokat Sergio Mattarella, olasz köztársasági elnök. A találkozó előtti napokban ismét feléledtek a megbeszélések a jobboldali Liga és  az 5 csillagosok között. Az olasz állami tévé egyes csatornája (Tg1) “Porta a Porta” politikai beszélgetős műsorában Di Maio néhány nappal ezelőtt felfedte, hogy Matteo Salvini a Liga vezetője azt kérte tőle, hogy mondjon le arról, hogy miniszterelnök legyen. Ezt ő végül el is fogadta volna néhány feltétellel.

A képen. Luigi Di Miaio

Az első feltétele az volt, hogy hozzanak létre egy “Alapjövedelem Minisztériumot”, amelynek ő maga akar a minisztere lenni. Az 5 Csillag Mozgalomnak valójában már évek óta egyik fő témája a feltétel nélküli  állampolgári jogon járó alapjövedelem bevezetése Olaszországban, de igazából senki nem gondolta volna, hogy ilyen karriert fog befutni a téma az olasz politikában. Az 5 csillagosok elemzők szerint éppen azzal nyertek el ilyen hatalmas támogatottságot az idei választásokon különösen a dél-olasz választóknak köszönhetően, ahol hatalmas a munkanélküliség.

Rajtuk kívül azonban egyik párt sem híve az alapjövedelem olaszországi bevezetésének, és magas szintű gazdasági körökből is folyamatosan érkeznek a jelzések, hogy az megvalósíthatatlan Olaszországban. Nincsen rá anyagi keret. Valójában Renzi, volt olasz kormányfő, és a baloldali Demokrata Pártnak leköszönő főtitkára, is éppen főként emiatt utasította el velük való közös kormányzást. Arra figyelmeztetve a pártját, hogy ez nem sikerülhet, és végül bűnbaknak őket dobnák be az öt csillagosok a csalódott választóiknak.

 A Liga  egy korlátozott és átmeneti formáját hajlandó lett volna annak elfogadni, de csupán azzal a céllal, hogy elősegítse a felkészülést a későbbi munkavállalásra. Salvini pártja központi témája a adócsökkentés, az illegális migráció megállítása és a túl szigorú nyugdíjtörvény módosítása mellett éppen az új munkahelyek létesítése Dél-Olaszországban is.

 Így elég nehéz lenne nekik is hosszú távon együttműködni az öt csillagosokkal, akiknek úgy tűnik, valójában csupán szinte ez az egyetlen fontos téma, mivel hajlandóak lettek volna azzal  a baloldallal is együtt kormányozni, akik programja teljesen ellentétes a jobboldali koalícióval. Emiatt is fordulhatott elő az, hogy Di Maio egyik nap még támogatást ígért Salvininek a baloldali kormányok idején meghozott szigorú nyugdíjszabályozás enyhítéséhez, másik napon pedig azt meg akarta tartani Renzi pártjával.

Az öt csillagos politikus az alapjövedelem miniszteri pozíción kívül másik feltételként újból azt szabta meg, hogy Salvini pártja szakítson Berlusconi pártjával, így szinte teljesen egyértelműen borítékolható volt, hogy a tárgyalások a két politikai erő között újból zátonyra futnak. Ez egy teljesen nonszensz politikai lépés lett volna ugyanis a Liga részéről, ami csak az öt csillagosok fejében létezik lehetőségként, akiknek a római polgármestere városát időnként ellepi a szemét, és hemzsegnek benne a patkányok és a kátyúk. Miközben a Salvini pártja, Liga kiválóan kormányoz együtt több olasz várost és tartományt is Berlusconi pártjával, a Hajrá Olaszországgal (Forza Italia).

A képen: római “tájkép” patkánnyal

Így Olaszországban esetleg már júliusban újabb választások lehetnek a március 4-ei után, hacsak nem sikerül a köztársasági elnöknek egy ideiglenes szakértői kormányt átnyomni az olasz parlamenten. Ez utóbbi nem igen valószínű, mivel attól az öt csillagosok és a ligások is merevek elzárkóznak.

Az újabb választások kimenetele is eléggé kétséges azonban, és főként éppen az öt csillagosok alapjövedelem ígérete miatt, amivel márciusban a voksok mintegy 33 százalékát szerezte meg. Habár az észak-olasz Friuli-Venezia-Giulia tartományban egy hete tartott politikai választásokon csúful visszaesett támogatottságuk, az még mindig igen magas országos szinten.

Dél-Olaszországban talán még tovább is tudnak erősíteni. Ezért bár igen abszurdan hangzik, de valóban fennáll a veszélye Olaszországban annak, hogy létrejöhet az öt csillagosok álma, az “Alapjövedelem Minisztérium”. Holott az inkább csak újabb politikai “háborút” indítana el az ország déli és északi fele között, mivel azt csupán az északi tartományokban megtermelt jövedelmekből lehetne biztosítani, és még azt is csak rövid ideig.  

De ez nem nagyon érdekli az öt csillagosokat, akiknek igazi vezetője valójában még továbbra is az alapítójuk, a humorista Beppe Grillo a háttérből. És számára az alapjövedelem fedezete nem kérdéses, szerinte az meglesz. Végül is nem a közgazdasági tudományáért kedvelik őt a hívei….


Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ecco-lofferta-maio-rinuncia-premiership-vuole-fare-ministro-1522962.html

http://www.lastampa.it/2018/05/06/italia/di-maio-rilancia-il-patto-con-la-lega-pronto-a-sacrificare-la-premiership-8YL4YngJjX5d4SHvPfQ7LO/pagina.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/luigi-scugnizzo-inesperto-che-ha-gi-scontentato-tutti-1523118.html

http://www.repubblica.it/economia/2018/03/07/news/reddito_cittadinanza_che_cos_e_e_come_funziona_proposta_m5s-190670785/

http://www.beppegrillo.it/reddito-di-cittadinanza-contro-la-poverta-e-la-mafia/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/follia-reddito-cittadinanza-m5s-lavoro-solo-se-piace-ed-1503314.html

http://roma.corriere.it/notizie/cronaca/17_maggio_23/adesso-tocca-carabinieri-cacciare-topi-6d41

Fülöp Ida
2018.05.02.

Széles körben elterjedt az a nézet, hogy az olasz 5 Csillag Mozgalom bevándorlásellenes, de azt egyre több tény cáfolja. Régebben az még talán igaz is volt, de a mai megnyilvánulásaik már egészen mást mutatnak. A magyar választások kapcsán a hivatalos blogjukban az Európai Parlament öt csillagos alelnöke egyenesen  “szégyenteljes szögesdrótról” beszélt a magyar határvédelem kapcsán, és plurális és nyitott Európa szükségességéről.

Nap mint nap olvasni a magyar jobboldali sajtóban azt, hogy a humorista Beppe Grillo által alapított olasz párt ellenzi a bevándorlást. Ez még valamikor igaz is lehetett, de már 2015-ben is összetűzésbe került velük Matteo Salvini Liga (akkor még Északi Liga) vezetője, mivel azt rótták fel neki az öt csillagosok, hogy az EP-ben a 40 ezer fős kötelező áttelepítési kvóta ellen szavaztak a ligások. Salvini azzal verte vissza a támadásuk, hogy semmi értelme annak, ha közben meg százezrek érkeznek Európába. Valamint már akkor azt vetette a szemükre, hogy csak szóban bevándorlásellenesek, mert a gyakorlatban, úgy az olasz, mint az európai parlamentben sorra szavazzák meg a migrációt támogató törvényeket.

A képen: Matteo Salvini és Beppe Grillo 

Ezenkívül a Silvio Berlusconi médiacsoportjához tartozó Il Giornale.it több írást is megjelentetett az utóbbi hónapokban arról, hogy hogyan került az 5 Csillag Mozgalom bevándorlási politikája fokozatosan Soros György befolyása alá. Még a magyar Demokrata.hu hírportálon is megjelent idén januárban egy ilyen értelmű cikk Lovas István tollából, amelyben egyenesen arra világít rá, hogy az 5 Csillag Mozgalom bevándorlási programját egy olaszországi Soros-szervezet jogászai írták. De valahogy ez is elkerülte a jobboldali újságírók és médiumok zömének a figyelmét. Így a napokban újból több jobboldali hírportálon is megjelent jórészt az MTI római tudósítójának köszönhetően a jól megszokott "bevándorlásellenes 5 Csillag Mozgalom" toposz a párt újabb infantilis húzása kapcsán, hogy azonnal új választásokat akarnak.

Pedig az 5 csillagosoknak ez a "titkos" arculatváltása rögtön mindent érthetővé tesz a jelenlegi olasz kormányalakítási huzavonát illetően. Azonnal érthetővé válik, hogy miért is nem akarnak közös kormányzást a teljes jobboldali koalícióval, csak a Ligával. Őket egyedül könnyen bedarálnák, és ezzel a teljes jobboldalt is tönkretennék, amely kiválóan kormányoz együtt több észak-olasz tartományban is. Valamint segít azt is megérteni, hogy miután nem sikerült szétverniük a jobboldali koalíciót, miért is akartak annyira együtt kormányozni a baloldali Demokrata Párttal, míg Renzi azt meg nem torpedózta. Bár arra még mindig lehet minimális esély, ha elég Pd-s parlamenti képviselő áll át az oldalukra.

Akinek pedig még ezután is kétségei vannak, és ragaszkodik ahhoz, hogy az öt csillagosok migrációellenes jobboldali jó haverok, azoknak ajánlom figyelmébe a blogjuk egy április 10-ei bejegyzését. Ezen a napon az Il Messaggero olasz lapnak az európia parlamenti alelnökükkel készült interjúját tették fel a magyar választások eredménye kapcsán. Ebben Orbán Viktort az öt csillagos politikus csak lazán Európa szégyenének nevezi, és azt fájlalja, hogy sokan nemi ismerik fel azt a veszélyt, ami ő jelent igazából.

Orbán Viktor politikája rendkívül rövidlátónak és Európa-ellenesnek tekinti, míg ők egy pluralista és nyitott Európában hisznek. Továbbá Fabio Massimo Castaldo szerint Magyarországon sok esetben megsértették az alapvető emberi jogokat, és emiatt eljárást is kezdeményeztek. A magyar szögesdrót a határon pedig szégyenteljes az öt csillagos politikusnak, és az csupán az európai migrációs politika bukását mutatja. Majd hitet tesz a kötelező és folyamatos elosztási kvóta és az NGO-k szerepvállalása mellett. Castaldo ugyanakkor egy szót sem ejt az olasz határok védelméről, amely igazából már annyira nem is meglepő a magyar határkerítés ilyetén durva pocskondiázása után.

Azonban van egy jó hír azoknak is, akik még ezek után is ragaszkodnak ahhoz, hogy ők egy bevándorlásellenes politikai formáció, ugyanis fifikásan beleszőtt mondandójába egy azokra jellemző motívumot is. “A problémákat a gyökereinél kell megoldani.” Így végül is megnyugodhat az is, aki továbbra is azt akarja róluk hinni, hogy egy migrációellenes csapattal van dolga. Mert milyen egyszerű és szép is lenne az élet, ha ez valóban így is lenne. Egy kis környezetvédelem biciklizéssel, alapjövedelem, és még a gyakorta veszélyes migránsok sem zavarnák a "dolce vitát".
De az élet sajnos ennél sokkal bonyolultabb, és 
Fabio Massimo Castaldo fenti szövege igazából mintapéldája az öt csillagosok kétszínű és becsapós retorikájának, amely még egy álláspontját nyíltan és egyenesen felvállaló baloldali pártnál is veszélyesebbé teszi őket valójában. Így nem csoda, hogy az olasz szavazók is tömegesen vették be a hitegetéseiket. Azonban az elmúlt hetekben tanúsított politikai szereplésük után már egy részük kezd tisztán látni az ügyükben, ezért is eshetett vissza nagyon rövid idő alatt a támogatottságuk a most vasárnapi Friuli-Venezia-Giulia tartományi választásokon a mácius 4-ei országoshoz képest

Dél-Olaszországban az elemzők szerint viszont még továbbra is nagyon erősek lehetnek, mivel ott nagyon magas a munkanélküliség, így továbbra is sok választót tudnak még talán megnyerni maguknak az állampolgári jogon járó alapjövedelem ígéretével. Habár lehet, hogy már ott sem hiszik el nekik még ezt sem.

Forrás:

https://www.ilblogdellestelle.it/2018/04/in_ungheria_vince_lipocrisia_europea.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-scontro-grillo-salvini-leader-lega-attacca-m5s-e-pd-1172726.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/quei-legami-casaleggio-e-soros-che-i-grillini-bollano-fake-1501992.html

Fülöp Ida
2018.05.02.

Dúl a “nyitott társadalom” megvalósulása az olasz vonatokon a migránsok “örömére”, és az olasz lányok nagy rémületére. Időnként nem bírnak ugyanis magukkal a más kultúrából érkezett férfiak, és a vonatok fülkéiben ugranak rá a nekik tetsző lányokra. Erőszakkal simogatják és ölelgetik őket. Habár a lányok rendszeresen feljelentik őket, nem sok eredménye van. A mutogatós és maszturbálós zaklatók azonban egyenesen teljesen szabadon élhetik ki magukat egy minden bizonnyal “érzékenyített” bíró miatt.

Teljesen megdöbbentő az, ami manapság az olasz vonatokon zajlik a migránsok miatt. Különösen a zónázó vonatok utasai vannak veszélyben, de manapság már a gyorsvonatokon sem kímélik a lányokat. A regionális CorriereAdriatico.it a napokban arról számolt be, hogy komolyabb rendőrségi ellenőrzések zajlanak Marche, Abruzzo, és Umbria tartományok állomásain a korábbi hónapok eseményei miatt. Konkrét eseteket is említett a lap, ezek között a drogos bűntények mellett kiemelkedő helyen szerepelnek a migránsok által elkövetett szexuális zaklatások.

A hírportál részletesen ecsetelte, hogy mit is tesznek a lányokkal a bevándorlók. Február közepén 48 óra leforgása alatt két elborzasztó eset is történt a Róma-Ancona vonalon, amelynek áldozatai mindketten kiskorúak voltak. Az egyiket egy 34 éves nigériai molesztálta. A combját simogatta, majd magához szorította és próbálta megcsókolni. Végül a lánynak sikerült megszabadulni tőle a többi utas segítségével.

A képen: éjjeli vonat

A másik diáklányt egy huszonéves nigériai kezdte el tapogatni miután a leült a mellette lévő ülésre. De neki még tovább tartott a rettenet, mivel hiába menekült el a férfi elől, az egészen az állomásig üldözte őt a vonaton. Még mindig februárban egy harmadik lányt egy 31 éves iráni férfi molesztált hasonló módon tapperolta az áldozatát, és próbálta őt megcsókolni erősen magához ölelve. Az iráni sem szállt le a lányról egészen az állomásig.

A szóban forgó lányok mind tettek feljelentést. De ki tudja valójában hány ilyen eset történik, amiből még egy is sok, és az afrikai migránsok egyre növekvő számú olaszországi jelenléte előtt ez teljességgel elképzelhetetlen lett volna ott. Korábban egyszerűen még álmában sem gondolta volna az ember, hogy ilyen atrocitások érhetnek valaha lányokat és nőket olasz vonatokon.

A helyi hírportálok valójában hemzsegnek a fentiekhez hasonló estektől, elég csak beütni a google keresőbe olaszul a “vonatokon molesztált lányok ” keresőszót. Mindjárt meg is jelenik a legfrissebb ilyen eset a VeneziaToday.it krónika rovatából. Április 28-án egy osztrák-olasz lányt zaklatott szexuálisan egy afrikai migráns a Velence-Bécs vonalon este 10 óra körül kétszer is. A lánynak sikerült végül elmenekülni a támadója elől a kalauz vonatfülkéjébe.

Szintén februárban a Milano-Brescia vonaton egy 40 éves szenegáli próbált megerőszakolni egy olasz lányt a MilanoToday.it szerint. De található 2017-es hír is egy rendszeresen visszatérő marokkói mániákus mutogatós és önkielégítős zaklatóról is Bolzano környékén az AltoAdige.it helyi híroldalon. Ellene ráadásul még hiába is tettek feljelentést, mivel egy bíró döntése alapján az már nem bűntény 2016. óta Olaszországban.

Az Il Giornale.it szerint már olyan lett az olasz zónázó vonatokon az utazás az ingázóknak, mint a szerencsejáték. Már szinte egy lottónyereménnyel ér fel, ha megússzák azt ép bőrrel kirablás és zaklatás nélkül, különösen a nők és lányok. 

Ezek után még belegondolni is rossz abba, hogy mi várna hazánkra is, ha esetleg sikerülne ránk kényszerítenie az EU-nak a kvótát. Valamint teljességgel érthetetlen, hogy hogyan lehetnek annyira közönyösek a helyiek sorsa iránt azok a politikusok, civilek és vallási vezetők, akik még mindig több migránst akarnak Európába behozni.

De őket a furcsa “haladó” eszméik annyira vakká és érzéketlenné teszik, és annyira bezárkóznak az általuk elképzelt “üdvös” jövő káprázatába, hogy még csak el sem jutnak hozzájuk a hírek a való világról, mert azt nem engedik. Vagy csak úgy tesznek begubózva a tudati fellegváraikba, és fizikailag is védelmet nyújtó autóikba és házaikba. Miközben elvetemült populistát kiáltanak mindenkire, aki mindennapos kontaktusban van a védenceikkel, és így egyre jobban nem kér belőlük, vagy éppen érdemben törődik az emberek sorsával.

Források:

http://riscattonazionale.org/2018/04/28/i-treni-della-paura-ragazzine-molestate-e-palpeggiate-dai-migranti-studentessa-inseguita-da-nigeriano/

https://www.corriereadriatico.it/ancona/ancona_orchi_molestavano_ragazzine_studentessa_inseguita_nigeriano-3697035.html

http://www.veneziatoday.it/cronaca/molestata-sul-treno-per-vienna.html

http://www.milanotoday.it/cronaca/violenza-sessuale-treno-brescia.html


Ezeket a cikkeket olvastad már?