Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2018.04.30.

8 gambiai menedékkérőt kaptak el a napokban az észak-olaszországi Bresciában, felsős gyerekeknek árulták a drogot közparkokban. A 8 afrikai politikai okokból menekült le a hazájából, mivel az ottani kormány ellenséges volt velük, és üldözte őket. Csak nem ott is drogot árultak…

Hatalmas problémát jelentenek mindenfelé Olaszországban a menedékkérő drogdílerek. Az illegális migráció támogatói, az emberi jogokat védő álcivil szervezetek, a balliberális politikusok számos keresztény vallási vezetővel egyetemben teljesen szabad utat adtak ugyanis az Európába érkező drogkereskedelemnek is.

Menedékkérőként annyi drogdílert tud bejuttatni a kontinensre a drogmaffia, amennyit csak akar, vagy tud. Ennek következtében óriási számú afrikai és dél-ázsiai “menedékkérő” árulja a drogot az olasz városokban, és az ún. szétszórt befogadási rendszer ebben csak még jobban segít nekik. Sorra foglalják el a városok parkjait tömegesen a migráns drogdílerek, és gyakran már felsősök is szerepelnek a klienseik között.

A képen: utcai migráns drogdíler a kliensével

Az elmúlt napokban csak Bresciában 8-10 menedékkérő drogdíler ellen indult hatósági eljárás egy speciális országos drogellenes művelet keretében. Az Il Giornale.it értesülései szerint jórészt olyan gambiaiakról van szó, akik politikai menekültnek vallották magukat, és a státuszok elbírálására vártak. A szóban forgó afrikaiak ráadásul kiskorúknak is árulták a drogot, köztük még általános iskolásoknak is a sulijukhoz közeli parkokban tanyázva. A helyi egyik hírportál szerint nigériai, líbiai és tunéziai drogdílereket is elkaptak a rendőrségi művelet keretében.

A menedékkérő drogárusok marihuánát és hasist adtak el az olasz srácoknak, és már több hónapja űzték ezt a tevékenységüket a környéken lakók jelzései szerint. A helyi rendőrség elmondta, hogy nagyon sok panasz érkezett hozzájuk, és fényes nappal mindenki szeme láttára folyt a kereskedés.

A Bresciában működő migráns drogdílerekre lecsapó speciális rendőri alakulat valamivel korábban Pordenone városában fülelt le 22 pakisztáni és afgán drogárust. Ők is menedékkérőként érkeztek a mediterrán országba. Az akciót ott olyan ügynökök is segítették, akik nagyon ügyesen tudták előadni a drogra éhes fiatalt, így biztos bizonyítékokat tudtak szerezni drogot áruló bevándorlók ellen. A lombard városban pedig rendőrségi kamerák bizonyítják kétséget kizáróan a menedékkérők illegális tevékenységét.

A tervezett új EU-s menekültügyi szabályozás, amely már az Olaszországba és Görögországba érkező menedékkérőket osztaná el a tagországokban, további hatalmas lehetőség lenne a drogmaffiák számára immár a közép-európai korlátlan terjeszkedésre is.

Persze ez semmi gondot nem jelentene az európai baloldali és liberális erőknek, akik egyébként is a drogliberalizáció pártján állnak. De az már igencsak megdöbbentő a történetben, hogy ezt a folyamatot miért is támogatják nagy számban még magas rangú katolikus és evangélikus papok is azzal, hogy mélyen hallgatnak a migráció ezen veszélyéről is.

A baloldaliak és liberálisok között az ateisták mellett szép számban találhatóak olyan “spirituális” tanok hívei is, akik szerint a drogfogyasztás egyenesen üdvös. Indiában is használnak például a révüléshez és a kedvelt istenségükkel való kapcsolat megtapasztalásához tudatmódosító szereket. Valamint a sámánisztikus hitvilágokban is bevett gyakorlat volt a kiterjedt tudatállapotok megtapasztaláshoz azok használata.

Mindkettőből sokat merített a nyugati popkultúra és ‘68-as nemzedék. Ez utóbbi is áll a mai drogozást elfogadó balliberális felfogás mögött, ámbár a fenti spirituális módszerek egyike sem jelentett és jelent olyan mértéktelen drogfogyasztást, mint ahogy azt azok nyugati álkövetői űzik gyakorta.

Az azonban már teljességgel érthetetlen, hogy a nyugati keresztény egyházak miért is nem emelik fel a szavukat a tömeges migrációnak eme igen kellemetlen “mellékterméke” ellen, és tesznek úgy, mintha az minden szempontból jó lenne a befogadó országoknak.

Egy igazán tiszta és szakrális szellemiségnek valójában egyáltalán nincsen szüksége ilyen tudatmódósító “segédletekre” a spirituális dimenzió és mámor megtapasztalásához. Talán ezért is üldözik annyira Soros és hívei azokat a vallási eszméket, amelyek a józan élet örömére tanítják a követőiket, mivel azok semmilyen szempontból nem kedveznek bizonyos üzleteknek.

Mindenesetre egyáltalán nem lenne meglepetés, ha esetleg az olaszországi Soros-szervezetek és ügyvédjeik, élükön az Amnesty Internationallal, elkezdenék védelmükbe venni ezeket a szegény immár Olaszországban is “üldözött” afrikai drogdílereket, akiknek talán éppen a hazájukból is azért kellett “elmenekülniük”, mert az ottani hatóságok sem osztották a sorosisták drogliberalizációs eszméit.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/i-profughi-spacciavano-i-bambini-1520600.html

http://www.bsnews.it/2017/06/02/vigili-tre-persone-arrestate-spaccio-droga/

http://www.november.org/razorwire/rzold/26/page3.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Initiative_for_West_Africa

Fülöp Ida
2018.04.29.

A héten április 25-én Olaszország a 2. háború és a fasizmus végét ünnepelte. De ez a felszabadulás napja más volt, mint a többi, a zsidó közösség számára. Több városban is inzultálták őket szélsőbalosok és palesztinbarát szervezetek képviselői. Rómában nem is vettek részt a közös menetben az olasz partizánokkal, ahogy korábban. Netanjáhút pedig egyenesen lefasisztázták az antifák.

A mediterrán országban hatalmas kultusza van még ma is a náci és fasiszta uralom ellen harcoló partizánoknak. Gerilla szervezeteikben együtt harcoltak velük zsidó brigádok is, ezért eddig mindig együtt és nagy összhangban ünnepelték meg a közösen a felszabadulás napját. Idén azonban megtört a hagyományos történelmi szövetség a partizánok és a zsidó közösség között Rómában. Az olasz partizánok szervezete ebben az évben engedélyezte a velük együtt ünneplő palesztinoknak, hogy markánsan megjelenő külön csoportként a zászlóikkal vonuljanak fel a menetben. Emiatt viszont a zsidó közösség nem vett részt abban, ahogy az előző években. A közösség elnöke, Ruth Duroghello, ennek az okát a következő szavakkal kommentálta:

“Nem értjük, hogy a Rómában szervezett menet miért fogadja el az olyan szimbólumokat, amelyeknek semmi közük a történelemhez. Olyan jelképek vonulnak most fel, amelyek jelenlétét 70 évvel ezelőtt nem engedtek volna, és számunkra sértő és érhetetlen jelentéssel bírnak.”

A képen: Milánóban a felszabadulás napja ünnepén palesztin zászlók kontra izraeli zászlók

Végül a római zsidók a partizánoktól külön ünnepelték meg a felszabadulást, és valószínűleg jobban is jártak, mivel Milánóban palasztinbarát szervezetek aktivistái még inzultálták is a zsidó brigádot olyan rigmusokat kiabálva, hogy “kifelé a cionistákkal a menetből”, és “szabad Palesztinát, vörös Palesztinát”. Az olasz partizánok nagy része egyben kommunista érzelmű is volt, és nagyon úgy tűnik, hogy ez utóbbi miatt is érzik most magukhoz közelebb a palesztinok ügyét, mint a közös ünneplést a zsidó közösséggel, mivel a palesztin szabadságharcosok is a jelek szerint inkább vörösek.

A képen: a pávai antifák matricája

Firenzében is voltak problémák, ott antifasiszták zavarták meg a baloldali Demokrata Párt polgármesterének, Dario Nardellának, az ünnepi beszédét. Továbbá Triesztben és Genovában is aktivizálták magukat a szélsőbalos tiltakozók. Míg Triesztben a lágerek áldozatairól megemlékező zsidó rabbi beszédét fütyülték ki, addig Genovában a jobboldali Liga polgármestere beszéde alatt kiabálta azt egy csoport, hogy “fasiszta”. Paviában pedig az antifák egyenesen olyan matricákat ragasztgattak ki mindenfelé a városban, amelyek Matteo Salvinit, a Liga elnökét, valamint Trumpot, Erdogant és Netanjáhút ábrázolták fejjel lefelé, “újból lengessük fel a fasisztákat” angol felirattal. Ez utóbbi miatt a rendőrség nyomoz is az elkövetők ellen.

A fentiek is azt mutatják, hogy Olaszországban is valami új és megdöbbentő jelentéssel töltődtek fel az antifasiszta és fasiszta szavak egyesek fejében. És ez ott olyan morbid szinteket is képes volt elérni, hogy maga zsidó állam fejét is lefasisztázták. Valamint a szélsőbalosok még a nácik által megkínzott emberekről való megemlékezést is meggyalázták az “antifasizmus” nevében…

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/vergogna-25-aprile-antisemita-1519484.html

http://www.lastampa.it/2017/04/25/multimedia/italia/cronache/milano-attivisti-pro-palestina-contestano-brigata-ebraica-BMRqMcKZsSJX0qZaKSOWvL/pagina.html

https://www.ilfattoquotidiano.it/2018/04/25/25-aprile-a-milano-fischi-e-urla-contro-la-brigata-ebraica-e-gli-ex-internati-dei-lager/4316172/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pavia-spuntano-adesivi-salvini-impiccato-testa-gi-1520071.html

Fülöp Ida
2018.04.28.

Olaszországban egyre jobban megjelenik a dzsihád erőszakos formája. A napokban az észak-olaszországi Treviglioban egy huszonnyolc éves marokkói migráns szíjjal vert meg néhány járókelőt a vasúti pályaudvar környékén. Az őt elfogó rendőrségnek pedig azt állította, hogy az Iszlám Állam embere. Mindeközben az éppen most a baloldali Demokrata Párttal közös kormányzásra készülő 5 Csillag Mozgalom fő gondja az alapjövedelem bevezetése, és politikusai egy szót sem ejtenek az illegális bevándorlásról és biztonsági helyzetről.

Napról napra hihetetlenebb események történnek meg a tömeges migráció előtt még tejesen nyugodt és biztonságos kisebb olasz városokban is. Április 24-én a Bergamo körzetében található kb. 30 ezer fős Treviglio városában támadt rá szíjjal a kezében a marokkói férfi az utcán először egy lányra, majd kiskorúak egy csoportjára. A támadó be volt drogozva, így a rendőrségnek mentőautót is kellett hívnia, hogy le tudják őt állítani. A mentősök segítettek abban, hogy lenyugodjon és magához térjen. Később azt vallotta a rendőrségen, hogy az Iszlám Államhoz tartozik.

Még ugyanezen a napon egy szintén marokkói bevándorló pedig egy 17 éves lányt próbált meg kirabolni ugyanabban a városban. Erőszakkal elragadta a lány telefonját a kezéből vonaton. Azt azonban később megtalálták nála a rendőrök, akiknek sikerült őt elkapni az áldozat feljelentése alapján. A lány az iskolából tért haza, amikor az eset történt. A 21 éves marokkói férfi nem volt ismeretlen a rendőrségnek, volt már elítélve.

A képen: öt csillagos vezető politikusok 

A március 4-ei választáson 32 %-os eredményt elért 5 Csillag Mozgalom politikusai, akik mindenképpen maguknak követelik a kormányzást, úgy tesznek, mintha nem is létezne a bevándorlás problémája, és az amiatt egyre romló közbiztonsági helyzet. Náluk a központi kérdés a munka nélküli alapjövelem elfogadtatása. Most éppen a baloldali Demokrata Párttal akarnak közösen kormányt alakítani, miután nem sikerült szétverniük a jobboldali koalíciót megvétózva Silvio Berlusconi és Giorgia Meloni pártját.

Az öt csillagosok, akik korábban még bevándorlásellenesnek hirdették magukat, most már egyáltalán nem azok. Ezt világosan bizonyítja az is, hogy hivatalos blogjukban azt írták a magyar választások kapcsán, hogy Orbán Viktor Európa szégyene, és Magyarországon súlyosan megsértik az emberi jogokat. A migrációra nem megoldás szerintük a magyar “szégyenletes szögesdrót”, és az csupán az európai migrációs politika bukását jelenti. Az igazi megoldás számukra a kiváltó okok kezelése, és azt hangoztatják, Magyarországnak mindenképpen el kell fogadnia a folyamatos és felső határok nélküli áthelyezési kvótát Olaszországból.

Ez azt jelzi, hogy öt csillagos politikusokat egyáltalán nem érdekli az, hogy mi tesznek a migránsok a helyiekkel. Tőlük aztán püfölhetik őket szíjjal, kirabolhatják őket fényes nappal, az sem számít, csak az hogy minél többen jöjjenek. És aki más politikai irányvonalat képvisel, az Európa szégyene szerintük...

Talán végre az olasz választók is felismerik, hogy milyen is az igazi természete az öt csillagos politikai szektának, és sikerül nekik egy olyan kormányt Olaszország élére állítani, amelyik valóban megvédi őket az atrocitásoktól.

Habár a fenti képen azt akarták ábrázolni az álságos mozgalom képviselő, középen a miniszterelnök jelöltjükkel, hogy az új választási törvény teszi vakká a választókat, de sokkal inkább ők váltak vakká az olaszok problémai iránt iránt. 

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/prende-cinghiate-i-passanti-poi-dice-essere-dellisis-fermato-1519696.html

https://www.ilblogdellestelle.it/2018/04/prima_di_tutto_il_cittadino_e_i_suoi_bisogni.html

https://www.ilblogdellestelle.it/2018/04/in_ungheria_vince_lipocrisia_europea.html

https://www.ilfattoquotidiano.it/2017/10/25/legge-elettorale-grillo-al-presidio-m5s-a-roma-hanno-velocita-degli-scippatori-e-roulette-dove-vince-sempre-il-banco/3935218/

Fülöp Ida
2018.04.24.

Az olasz politika az utóbbi években már hihetetlen mélységeket élt meg, és azt lehetett hinni, hogy nincs még lejjebb, de sajnos van. Tegnap az olasz köztársasági elnök az 5 csillagos Roberto Ficonak adott mandátumot arra, hogy győzze meg a Renzi-féle baloldali pártot arról, hogy lépjenek velük kormányra. Fico ennek nagyon örült, holott az elmúlt hónapokban még kiabálva nevezte őket az olasz parlamentben “bűnözőknek”, és az “ország első számú veszélyének.” Remény azért még van. Molise-ben a vasárnapi helyi regionális választásokon 50 nap alatt 13 %-ot vesztett a támogatottságából a kalandor 5 Csillag Mozgalom, és a jobbközép nyert.

Az március 4-ei olasz parlamenti választások után patthelyzet alakult ki az olasz politikában. A jobboldali koalíció nem 37 %-ot ért el, az 5 Csillag Mozgalom 33 %-ot, a korábban kormányzó baloldali Demokrata Párt vezette balközép szövetség 23%-ot, és az ultrabalos Liberi és Uguali (Szabadok és Egyenlőek) pedig 3 %-os eredményt.

Már a fenti adatok is azt mutatták, hogy habár a jobbközép nagyon megerősödött különös módon a Matteo Salvini vezette Ligának köszönhetően, de az olasz társadalom még így is nagyon balra húz. Miközben az Öt Csillag Mozgalmat korábban még elit-, rendszer és bevándorlásellenesnek határozta meg magát, rengeteg arra utaló jel volt már az elmúlt évben, hogy ez már egyre inkább nem igaz az esetükben.

Így nem volt meglepő hogy az elmúlt hetekben a jobbközép koalícióval való kormány alakítási tárgyalások során megvétózták nemcsak a Berlusconi vezette Forza Italiát (Hajrá Olaszország), hanem az Olaszország Testvérei (Fratelli di Italia) pártot is. Azt hangoztatták, hogy csupán a Ligával hajlandók együtt kormányt alakítani, de az valójában a jobbközép teljes szétverése lett volna, holott ők nagyon jól kormányoznak együtt több olasz tartományban is már évek óta. Matteo Salvini világossá is tette a számukra, hogy nem rúgja fel miattuk ezt az együttműködést, és csak az egész jobbközéppel együtt hajlandó velük együtt kormányozni. Salvini kerek perec kijelentette azt is, hogy az öt csillag vezette városok, Róma, Torino és Livorno, rossz állapotban vannak az irányításuk miatt.

A képen: középen szakállal Roberto Fico biztonsági őrök hadától kísérve

A jobbközép és az 5 Csillag Mozgalom eredményt nem hozó több hetes egyeztetései után az olasz köztársasági elnök, Sergio Mattarella végül tegnap az öt csillagos Roberto Ficot, az új olasz képviselőház elnökét, bízta meg azzal, hogy próbáljon meg a Renzi pártjával kormányt alakítani. Ennek nagyon örült a mozgalom egész vezetése.

Ez újból csak azt bizonyítja, hogy nagyon veszélyes politikai kalandorok vezetik az Olaszország jelenleg legnagyobb pártját, akiknek a szava egy fabatkát sem ér, és valójában nem lehet tudni, hogy milyen erők szolgálatában is állnak ők. Eddig már szinte mindenben megváltoztatták az álláspontjukat, az eurótól, az EU-tól, a bevándorlás kezelésétől kezdve egészen külpolitikai nézeteikig, és most pedig Fico azzal a párttal tárgyal közös kormány alakításáról akiket korábban üvöltözve nevezett “bűnözőknek”, “az ország első számú veszélyeinek”, “etikailag és morálisan irányt vesztettnek”, “bűnösnek”.

Az már mindehhez csak hab a tortán, hogy Roberto Fico, nagy “természetvédőként” folyton előadja a “gyalog megy mindenhova showt”, amikor szem előtt van. Egyébként meg hatalmas összegeket költött taxira már az előző parlamenti ciklusban is képviselőként. Nem is beszélve arról hogy ez a “hobbija” miatt biztonsági őrök hada kíséri őt útján az utóbbi időben, amióta a olasz képviselőház elnökévé választották meg néhány hete. Az egyébként is szélsőségesen baloldali ortodox Fico így aztán valójában valami hatalmas diktátorként tűnik fel le a színen időről időre Róma utcáin.

Az 5 Csillag Mozgalomba sok jobboldali is átállt az elmúlt években, mivel a párt próbálta egyesíteni baloldali témákat jobboldaliakkal. Ennek is tudható be a márciusi nagyon jó választási eredményük. Az elmúlt hetekben azonban sok tagjuk és választójuk jelezte, hogy nem ért egyet az új irányvonalakkal, és minden bizonnyal ez is hozzájárult ahhoz, hogy vasárnap csúfos vereséget szenvedtek Molise tartományban a választásokon.

Néhány hét alatt a támogatottságuk 44,8 %-ról visszaesett 31,5 %-ra, így a jobbközép erők átvették tőlük a régió kormányzását. Ez reményt adhat arra, hogy végre az olasz választók is felismerik az 5 Csillag Mozgalom hazudozásait, átvágásait és megbízhatatlanságát.

Talán egy komikusnak még sem kellene politikai mozgalmat alapítani, ahogy ezt Beppe Grillo tette, mert az maga is csak egy viccé válik, amely bár szórakoztató lehet a színpadon, de végtelenül veszélyes a való világban.

Források:

http://tv.liberoquotidiano.it/video/politica/13331971/roberto-fico-quando-diceva-pd-pericolo-numero-uno-del-paese.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/maio-tonfo-5-stelle-ha-perso-133-50-giorni-1518820.html

http://www.ilsole24ore.com/speciali/2018/elezioni/risultati/politiche/static/italia.shtml?refresh_ce=1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/maio-firmo-patto-solo-salvini-1517324.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/laltol-salvini-pd-m5s-presa-giro-passeggeremo-roma-1518827.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/03/27/roberto-fico-sullautobus-ma-nel-2017-lo-aveva-preso-15-volte_a_23396162/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/critica-roberto-fico-giro-scorta-prenda-lauto-blu-e-basta-1518975.html

Fülöp Ida
2018.04.23.

Egy brutális becsületgyilkosság híre kavarta fel az észak-olasz Brescia városa életét. Az olasz állampolgársággal rendelkező Sana Cheema egy családlátogatásra utazott haza Pakisztánba a szülőhelyére, de ott végzett vele a családja. Nem akart ahhoz feleségül menni, akit ők választottak ki neki. Bár a család tagadja, hogy ők okozták a lány halálát, de a lány olasz barátai szerint ők voltak, és először még a pakisztáni hatóságok is letartóztatták az apját és a testvérét az anya bejelentése nyomán.

Sana 2003-ban érkezett meg a családjával az olaszországi Bresciába, ott járt iskolába, és ott dolgozott egy autósiskolában. A családja is megkapta az olasz állampolgárságot, de aztán ők átköltöztek Németországba, ő azonban továbbra is az olasz városban élt. Itt szerelmes lett egy szintén pakisztáni származású férfibe.
Ezután akár még boldog véget is érhetett volna a történet, ha Sana családja is elfogadta volna lány választottját. De ők más férjet szemeltek ki a számára, és mivel ő azt visszautasította, az apja és testvére megölték őt, amikor mind hazautaztak Pakisztánba, Gujrat megyébe, ahol lány is született. Elvágták a torkát bosszúból, amiért nem engedelmeskedett nekik. A dél-ázsiai országokban még ma is túlnyomórészt a szülők által elrendezett házasságok vannak érvényben.
A képen: a "rejtélyes módon" meghalt Sana Cheema

Az esetről az Il Giornale di Brescia helyi olasz lap számolt be április 21-én, majd több országos sajtóorgánum is átvette a hírt, és több olasz politikus is elszörnyedve osztotta meg azt a közösségi médiában. A jobboldali pártok politikusai mind mélyen elítélték a tettet, sőt még az ultrabalos nagy feminista Laura Boldrini is, aki korábban inkább mélyen hallgatott, amikor a nők elleni erőszakos cselekményekben migránsok szerepeltek.

A baloldali Repubblica is utána járt az eseményeknek, de ők inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy valójában semmi biztosat nem lehet tudni az esetről, csak azt, hogy a lány meghalt, és a családja szerint szívinfarktusban.  Azt azonban még a baloldali lap újságírója is kénytelen volt elismerni, hogy maga a pakisztáni közösség sem hisz nekik. A lány egyik barátja szerint Sana és apja között már korábban is sok volt a konfliktus, aki sokat veszekedett vele, mivel nem tetszett neki a lánya nyugatias öltözködése és életfelfogása. Ráadásul ezek a családi viták nem is voltak mindig erőszakmentesek, és az egyik után még az ambulancián is végezte Sana.
Először még maguk a pakisztáni hatóságok az apját és testvérét tették a felelőssé a haláláért az anyja bejelentése nyomán, és börtönbe zárták őket. De végül hamar szabadon szabadon engedték a két férfit. A bresciai pakisztáni közösség több tagja azonban továbbra is meg van győződve arról, hogy Sana gyilkosság áldozata lett, és szerintük Pakisztánban nincs igazságszolgáltatás ilyen esetekben. Ez azért is tűnik hihetőnek, mivel a becsületgyilkosságok intézményét csupán két évvel ezelőtt szüntették meg a központi törvényeik.

Az eset mindenképpen sokként érte az olasz társadalmat, és rávilágít arra, hogy még az olyan teljesen integrálódott bevándorlóknak, mint Sana, az életét sem oldja meg az úgymond más kultúrába költözés. Az évezredes szokásrendszerek nem tűnnek el azzal, hogy valaki lakóhelyet változtat, mivel azok sokkal mélyebben gyökereznek annál a lelkében és az emberi kapcsolatai rendszerében. 
 
Bár a nyugati migrációpárti erők abban hisznek, hogy a különböző kultúrák régi szokásai majd mind feloldódnak egy nagy össznépi új globális tudatosságban, de az élet sokkal inkább azt mutatja, hogy ez csak az ő fejükben létezik.

Forrás:

Fülöp Ida
2018.04.21.

Teljes a káosz az olasz politikában, amely nagyrészt az 5 Csillag Mozgalomnak tudható be. Egy teljesen kiszámíthatatlan és amorf politikai formációról van szó ugyanis, amely vezetői abszolút gátlástalan módon mondanak egy dolgot az egyik nap, a másik nap pedig teljesen annak az ellenkezőjét. A háttérben azonban az látszik felsejleni, hogy valóban a rendszer- és elitellenes erőket csatornázták be a mozgalomba, hogy így vegyék el a cselekvőképességüket.

A héten az 5 Csillag Mozgalom újabb politikai pálfordulására derült fény. Korábban már véleményt változtattak a vezetői az euró és bevándorlás kapcsán, most pedig a külpolitikai irányultságuk vett 180 fokos fordulatot.

Tavaly április 17-én szavaztatták meg a tagjaikat a mozgalom külpolitikai programjáról a Rousseau elnevezésű internetes oldalukon. Ebben antiatlantista álláspontot fogalmaztak meg arról beszélve, hogy teljesen újra kell gondolni a NATO-t, az USA olaszországi katonai bázisaitól kezdve. Az öt csillagos képviselő Manlio De Stefano azt így összegezte:

“A NATO az életekkel játszik. Az 5 Csillag Mozgalom már a kezdetektől ellene van ennek a mocskos feszültségkeltő stratégiának, és az követeli hogy tárgyalják újra Olaszország részvételét abban, és vessék azt alá az olaszok véleményezésének.”

A fenti állásfoglaláshoz képest azonban a héten az öt csillagosok miniszterelnök jelöltje a szíriai konfliktus kapcsán már arról beszélt, hogy ők a szövetségeseik pártján állnak (értsd NATO), és az EU-nak egységes erőt kell felmutatnia az ügyben. Luigi Di Maio szavait az olasz politikusok, a sajtó és a párt tagsága is mély megdöbbenéssel fogadta, és atlantista fordulataként azonosították azt be.

A képen: Luigi Di Maio, az öt csillagosok miniszterelnök jelöltje

Az Il Foglio olasz hírportál pedig egyenesen arra mutatott rá, hogy az 5 Csillag Mozgalom politikai programját kifejtő PDF-eket valaki kicserélte a választások után néhány nappal március 7-én. Így az “új program” a tagság által elfogadotthoz képest azzal homlokegyenest ellenkezőt mond ki sok tekintetben, különösen a külpolitikai területén. Ezt maga a párt tagadta, de Di Maio nyilatkozata után az nem tűnik lehetetlennek. A pálfordulást pedig éppen ő maga képviseli a legmarkánsabban, hiszen az USA tavalyi támadását Szíria ellen még teljes mértékben elítélte.

A párt ezen politikai fordulata miatt több 5 csillagos is beszólt a vezetésnek az azt tudató blog bejegyzéséhez fűzött hozzászólásiban:

“Fiúk, ti aztán jól adjátok elő, mi történt? A külpolitikában is azt fogjuk tenni, mint az összes többi eddigi kormány? Hazugságok által igazolt háborúk? Miért is nem lehetséges egy politikai fordulat?”

“Választóként nem éreztem más pártok vagy a PD-hez és az FI-hez hasonló mozgalmak szükségességét, amelyek tönkretették az országot. Ezért szavaztam a Mozgalomra, amely sajnos kezdi ugyanazokat állásfoglalásokat magára ölteni, mint a fent említett pártok. Annak igazából nem amiatt kellene aggódnia, hogy mérsékelt álláspontot foglaljon el, hanem amiatt, hogy megtartsa azokat irányokat, amelyeket az elmúlt 10 évben kinyilvánított, és amelyekkel elnyerte a választók bizalmát. De jó legalább tudni. Ez azonban azt jelenti, hogy a következő választás azokat fogja jutalmazni, akik koherenciát mutatnak…”

“Nem is kis mértékben döbbentem meg és aggódom. Atlantistává, européerré és neokonná váltatok, vagy legalábbis akként akarjátok elfogadtatni magatokat a gazdáknál, hogy aztán majd teljesen az ellenkezőjét tegyétek? Szeretném tudni azt, hogy hogyan is gondoljátok igazából.”

A öt csillagosok külpolitikai pálfordulása azonban nemcsak a tagság és szavazóik egy jó részét kavarta fel, hanem a baloldali Demokrata Párt (Partito Demokrata, Pd) több vezető politikusát is elképesztette, és komolyan kétségbe vonták a politikai megbízhatóságukat. Ez utóbbi azért is lehet nagyon fontos, mert az 5 Csillag Mozgalom vezetői most éppen velük akarnak kormányt alakítani.

Ez politikai húzás azonban azért is igen furcsa és ellentmondásos az öt csillagosok részéről, mert folyton arról beszélnek, hogy változást akarnak, és ezért nem fogadják el Berlusconi pártját (Forza Italia, FI), mert az a múlt, és miattuk válságba került az ország. De ugyanakkor az utolsó néhány évben kormányzó Renzi pártja az megfelel nekik. Vagyis az nem a múlt, és az nem ellenes azzal, amit ők meg akarnak változtatni, és az jót hozott Olaszországnak...

A képen: Beppe Grillo, a mozgalom alapítója, /Felirat: “Akarlak téged a mozgalomba”/

Valójában az ember az 5 Csillag Mozgalom politikai lépései esetében gyakran már azt sem tudja, hogy az az alapító humorista Beppe Grillo egyik új vicce, vagy maga a valóság. Így talán mégsem kellene a politikai döntéseket az olaszoknak az udvari bohóc csapatára bízni a király helyett képletesen mondva. Vagy ez a mozgalom éppen a háttérből rejtve irányító király olaszországi viccgárdája? Ki tudja. De mindenképpen nagyon veszélyes össze-vissza beszélő politikai alakulatról van szó, akiknek nem véletlen rója fel Berlusconi azt, hogy életükben még semmi komolyat és hasznosat nem tettek.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/e-contesta-anche-base-nato-non-era-criminale-1515761.html

http://www.adnkronos.com/fatti/politica/2018/04/17/cambiato-programmi-votati_eGrBO6bWDKBjGXAy5JH7dL.html?refresh_ce

https://www.ilblogdellestelle.it/2018/04/lettera_del_mov.html

https://www.corriere.it/politica/18_aprile_19/toninelli-m5s-mai-berlusconi-riprenderemo-parlare-il-pd-93b0c6be-439f-11e8-8c6c-5ab8ac5380d3.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/politica/m5s-conferma-veto-no-governo-col-cav-1516642.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/laffondo-berlusconi-sui-5stelle-mediaset-pulirebbero-i-cessi-1517696.html

Fülöp Ida
2018.04.19.

Örömünnepet ültek a héten a migránsbarát NGO-k, mivel hétfőn a ragusai vizsgálóbíró megszüntette a Proactiva Open NGO elleni eljárást. Szerinte helyesen járt el a hajója legénysége, hogy még márciusban megakadályozta azt, hogy a líbiai parti őrség visszavigye a migránsokat Líbiába, mert az nem biztonságos hely. Catania főügyésze azonban tovább folytatja az NGO-k elleni nyomozást embercsempészet miatt. A líbiaiak pedig azt helyezték kilátásba, hogy legközelebb ők maguk fogják letartóztatni őket.

Március 18-án Catania ügyészsége lefoglalta a Proactiva Open Arms földközi-tengeri migránsokat beszállító hajóját, mivel nem követték az olasz irányító központ utasításait, hogy engedjék szabadon dolgozni a líbiai parti őrséget. Az Open Arms hajó legénysége szó szerint elhalászta a gumicsónakokról a migránsokat a líbiaiak elől, továbbá mindenáron Olaszországba akarták vinni őket, holott Málta az első biztonságos kikötő. Valamint gyanús volt az is, hogy a migránsok nem adtak le vészjelzést az olasz hatóságoknak, de az NGO-s hajó mégis tudta, hova kell értük menni. Így felmerült ellenük az embercsempészekkel való együttműködés vádja is.

A képen: a Proactiva legénysége a saját mentőcsónakjára veszi át a "hajótörötteket"

Migránsbarát olasz és nemzetközi politikusok már hónapok óta támadják az olasz kormány illegális migrációt visszaszorító megállapodását a líbiaiakkal azt hangoztatva, hogy Líbia nem biztonságos hely. Így várható volt, hogy az NGO-s hajók a gyakorlatban is próbálnak majd érvényt szerezni ennek az álláspontnak. Ennek tudható be az Open Arms a tavaly nyáron érvénybe lépett viselkedési kódexszel ellentétes fenti akciója is. Habár az átmenetileg rosszul végződött a számukra, de "végül" "véletlenül" találtak egy olyan olasz bírót, aki az ő állásfoglalásukat erősítette meg, és visszaadta nekik a lefoglalt hajójukat, és jogilag is zöld utat adott nekik a gumicsónakon Európába induló önkéntes migránshajótöröttek "mentéséhez" és olasz kikötőkbe beszállításhoz.

Giovanni Giampiccolo ragusai vizsgálóbíró azzal indokolta a döntését, hogy az NGO-s hajó legénysége jogosan járt el akkor, amikor ellenállt a parancsnak, hogy hagyja a migránsok kimentését a líbiai parti őrségre. Az 1979-es tengeri mentési hamburgi konvenció ugyanis nemcsak azt írja elő, hogy ki kell menteni a tengeren a bajba jutott személyeket, hanem azt is, hogy biztonságos helyre kell vinni őket, és Líbia nem az. Az olasz bíró ezzel a döntésével valójában teljesen szabaddá tette a Földközi-tengeren működő összes civil szervezetek működését is, és mintegy hatályon kívül helyezte a tavaly nyár óta az olasz kormány által számukra előírt viselkedés kódexet. Gyakorlatilag korlátlan számban hozhatnak be migránsokat ezek után Líbiából, mert az nem biztonságos hely immár bírói döntés szerint sem.

A számukra pozitív fejleményeket nagy örömmel fogadták az NGO-k és az őket támogató politikusok, többek között Emma Bonino, Soros György egyik fő olaszországi embere is. A jobboldali Liga szenátora, Roberto Calderoli azonban úgy értékelte azt, hogy azzal az olasz bíróság “zöld jelzést adott az inváziónak”.

A képen: Emma Bonino Soros Györggyel

A líbiaik sem lelkesedtek a dologért, és az Il Giornale.it jobboldali hírportálnak azt nyilatkozta a líbiai parti őrség motoros hajóinak a kapitánya, hogy habár tiszteletben tarják az olasz bíróság, döntését, de az sokkolja őket. Valamint előre vetítette azt is, hogy ha a NGO-s hajók a jövőben is összetűzésbe kerülnek velük, és akadályozni próbálják őket a tevékenységükben, akkor majd ők maguk lefoglalni a hajójukat és letartóztatni a legénységüket.

Más líbiai források is megerősítették, hogy a líbiai parti őrség emberei, akiket arra képeztek ki, hogy visszatartsák az Olaszországba igyekvő migránsokat, nagyon frusztráltak az NGO-k miatt. Néhány tiszt már egyesesen azt ajánlotta, hogy a következő tengeri összetűzés esetén velük, speciális erőket vezényeljenek oda a hajóik elkobzására. A líbiaiak is többször is kijelentették az elmúlt év folyamán, hogy a civil szervezetek földközi-tengeri akciói felerősítik a migrációt, és ez utóbbi miatt Líbiába is több illegális bevándorló érkezik, ami számukra is nagy teher.


A líbiaikon túl is üröm is került az NGO-k örömébe, mivel Catania ügyészsége sem adja fel, és tovább folytatja ellenük a nyomozást embercsempészet miatt. Így hiába találtak maguknak egy “érzékenyített” bírót, aki melléjük állt, és akinek csak a migránsok biztonsága a fontos, további viszontagságok elé néznek a jelek szerint.

Nem is beszélve arról, hogy sajnos teljesen hiába "mentik át" a bevándorlást pártoló erők a a migránsokat az úgymond biztonságos Európába, mivel már az is kezd éppen miattuk egyre jobban nem biztonságos hellyé válni. Emiatt is érthetetlen, hogy miért is örülnek annyira a migráció előmozdítói, ha minél több bevándorlót hozhatnak Európába, hiszen azzal saját maguk alatt is vágják a fát képletesen mondva.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/scoppia-lira-dei-libici-pronti-ad-arrestarli-1516506.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/buonisti-e-ong-ora-fanno-festa-torniamo-salvare-i-migranti-1516156.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gip-dispone-dissequestro-open-arms-1516040.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/accuse-restano-piedi-associazione-delinquere-1516180.html

http://www.ansa.it/sicilia/notizie/2018/04/16/gip-ragusa-dissequestra-nave-open-arms_e9d8ce19-64ae-429c-a075-34d433da33b3.html

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/16/migrant-rescue-boat-open-arms-released-by-italian-authorities

https://www.proactivaopenarms.org/en

Fülöp Ida
2018.04.16.

Bár csökkent az Olaszországba érkező "illegális" bevándorlók száma, de továbbra is gőzerővel folyik a betelepítésük az olasz településekre. Az olaszok ezt azonban egyre kevésbé tűrik. Néhány napja egy észak-olasz kis hegyi településen történt gyújtogatás a helyi fogadós házánál, aki 7 migránst akart elszállásolni az egyik ingatlanjában. Közben meg újabb 483 menedékkérőt tett partra Szicíliában egy spanyol hadihajó.

Gabriele Buscaini egy “ágy és reggeli” (bad and breakfast, b&b) típusú vendéglátóhelyet tart fenn az 1600 fős San Lorenzo Dorsino tündéri kis alpesi településen. Néhány hete úgy döntött, hogy abban migránsokat fogad. Nem ő az egyedüli vendéglátós Olaszországban, aki nagyobb üzletet lát az értük kapott biztos állami pénzben, mint abban, hogy más vendégek bizonytalan érkezését várja nap mint nap. Így bele is vágott az egyezkedésekbe a Trento megyei Migrációs Információs Hivatallal, amely képviselői megfelelőnek találták az általa felajánlott helyet 7 migráns számára.

A kisvároska lakói azonban heves tiltakozásba fogtak a menedékkérők érkezése ellen, de mindaz semmit nem ért. Így néhány “ismeretlen” végül a nagyon durva módon adott hangot a véleményének, és a fogadós házának egyik ablakát próbálták felgyújtani. Lehet, hogy azt gondolták, hogy ott fognak lakni a migránsok, és az ő szállásukat akarták megrongálni. De valójában Buscaini barátnőjénak a háza volt az.

Mindenesetre a bevándorlók érkezését meghatározatlan időre elnapolták, és a b&b tulajdonosa nem igen meri egyelőre még betenni a lábát a településre az ellen irányuló ellenséges hangulat miatt. A radikális patrióta párt még egy “Elég az álmenekültekből” molinót is kitett a városka egyik központ terére a gyújtogatás után. Minderről a Radio Popolare egyik adásában beszélt.

Buscaini szerint a figyelem túlságosan felé irányult, pedig annak igazából a megyei migrációs hivatal integrációs programjáról szóló tájékoztatásra kell irányulnia. Vagyis arra, hogy hogyan is fognak ők annak a keretében lehetőséget adni ezeknek a srácoknak arra, hogy munkát találjanak, képzésen vegyenek részt, olasz tanfolyamra járjanak.

Különösen megdöbbentő az esetben az, hogy 7 idegen bevándorló érkezése miatt tört ki a botrány egy 1600 lakosú helységben. A menedékkérők azonban már számtalanszor bizonyították, hogy belőlük 7 is nagyon sok tud lenni még ennyi embernek is, és képesek akár egy egész település életét is borzalmassá tenni igen rövid idő alatt.

Egész nap dologtalanul csellengenek ugyanis az őket befogadó városokban, gyakran részegeskednek, agresszívan kéregetnek, drogot árulnak, a nőket zaklatják és ellopják a bicikliket. Rendszeresen tüntetnek az ellátásuk és a szerintük lassú ügyintézés miatt a települések utcáin, útjain. Továbbá hirtelen a betörések száma is megnő az érkezésük után.
Ez a tapasztalat állhat minden bizonnyal San Lorenzo Dorsino lakosainak a bevándorlók betelepítése elleni tiltakozása mögött is , habár a baloldali rádió és a migránsbarát Buscaini ezt sokkal inkább annak tulajdonítja, hogy az a jobboldali pártok miatt van, akik a helyiek mellé álltak. Sőt a fogadós szerint az indulatokat egyenesen ők tüzelik fel ellene. Bizonyára elég fájdalmas lehet számára havi 900 euró biztos jövedelem elvesztése is. Példája mindenesetre jól bizonyítja, hogy az üzlet és a pénz mindennél fontosabb egyeseknek, és még egy egész kisváros életét is tönkreteszik akár miatta

A migrációs biznisz azonban még beláthatatlan ideig tovább fog folytatódni Olaszországban az abból nagy haszonra szert tevők fenti kisebb kudarca ellenére is, mivel még teljesen bizonytalan, hogy milyen kormány is fog ott alakulni a márciusi választások után. Az illegális migránsok pedig továbbra is érkeznek a Földközi-tengeren át az NGO-s és az EU-s állami hajók buzgó beszállító tevékenysége következtében.

Április 14-én délután is újabb 483 menedékkérő érkezett a “Szűz Mária” spanyol hadihajóval a szicíliai Augusta kikötőjébe többek között Nigériából, Maliból, Elefántcsontpartról és Szudánból. Őket a See Watch NGO hajója vette fel három különböző művelet keretében a líbiai partok közelében, majd vitték el őket a nagy tengeri spanyol hajóra a római koordinációs központ irányításával. Habár a rossz idő miatt állítólag a Sea Watch nem tudta őket egészen Olaszországig elszállítani, ahogy azt viselkedési kódex szerint kellett volna tenniük. De a háborgó tenger azért a migránsokat abban nem zavarta, hogy tengerre szálljanak gumicsónakjaikkal...

Források:

http://riscattonazionale.org/2018/04/15/vuole-ospitare-sette-migranti-nel-suo-bb-ignoti-tentano-di-bruciargli-la-casa-salta-il-progetto/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/trentino-accoglienza-rogo-1515691.html

http://www.radiopopolare.it/2018/04/vuole-ospitare-migranti-gli-bruciano-casa/

http://www.augustanews.it/augusta-sbarco-di-483-migranti-oggi-al-porto-commerciale/

http://www.cinformi.it/index.php/it/servizi_e_attivita
Fülöp Ida
2018.04.15.

Nehéz és veszélyes szakma a migránsok pátyolgatása. A napokban egy kis olasz településen tiltakoztak a menedékkérők az elmaradt zsebpénzük miatt. Ennek keretében a befogadó központ egyik munkatársát túszul is ejtettek a követelésük fejében. Bezárták a szálláshelyük egyik helyiségébe. A katonai rendőrök szabadították őt ki végül.

Április 13-án pénteken reggel a néhány száz fő lakosú San Benedetto kis olasz hegyi településen tüntettek a menedékkérők, mivel már jó két hónapja nem kapták meg a napi járandóságuk. Az olasz törvények szerint napi 2.50 euró jár nekik a teljes ellátáson túl, ezt azonban gyakran késve kapják meg az ellátásukról gondoskodó jórészt baloldali szervezetektől. Így tett a közép-olaszországi Forli környékén több befogadó központot is működtető Acquacheta Szövetkezet is a szóban forgó afrikai “klienseivel”.

A menedékkérők azonban nem hagyták ezt annyiban, és mintegy tucatnyian az utcára vonultak tiltakozásul, “szükségünk van a fizetségünkre” táblákkal. A szövetkezet vezetője végül megígérte nekik, hogy egy-két napon belül odaadja nekik a január véget óta elmaradt “napidíjuk”, amint megkapja az esedékes átutalást. Összesen 26 migránsról van szó, annyian laknak a san benedettói szálláshelyükön.

Két huszonéves nigériai migráns azonban külön akciót is folytatott állítólag a többiek tudta nélkül, és a befogadó központ vezetőjét bezárták egy szobába. A nőnél azonban volt telefon, így értesíteni tudta a hatóságokat, és hamarosan kiszabadították őt a fogságból a kiérkező katonai rendőrök. Az őt túszul ejtő migránsok ellen pedig eljárás folyik személyes szabadság megsértése miatt, aminek következtében akár még a menedékkérő státuszukat is elveszíthetik.

Ez gyakorlatilag annyit jelent Olaszországban, hogy minden további ellátás és zsebpénz nélkül egyszerűen csak kidobják őket az utcára a teljes illegalitásba. Majd ezek után vagy ott maradnak a kis hegyi településen “csövezni”, vagy elmennek egy másik nagyobb olasz városba hajléktalankodni.

San Benedetto, ami magyarul Szent Benedeket jelent, egyébként egy kora középkori bencés apátságról kapta a nevét. Már a 10. századtól megjelentek ott remeték, és maga a híres olasz költő Dante is élt ott egy ideig. Ma is kedvelt kirándulóhely a környék, elsősorban az Acquacheta nevű vízesés miatt, amelyet maga Dante is megénekelt hatalmas verses “eposzában”, az Isteni Színjátékban.

Ki tudja, hogy ha ma feltámadna az olasz költő legenda, mit is szólna ahhoz, hogy a számára oly kedves helyen manapság mi is történik.

Források:

https://voxnews.info/2018/04/13/profughi-sequestrano-volontaria-poi-il-salvataggio/

https://voxnews.info/2018/04/13/forli-profughi-protestano-due-mesi-senza-stipendio/

http://www.affaritaliani.it/cronache/forli-non-arriva-la-diaria-migranti-chiudono-operatrice-in-una-stanza-535108.html

http://www.turismoforlivese.it/servizi/menu/dinamica.aspx?ID=6000#

https://it.wikipedia.org/wiki/Acquacheta

Fülöp Ida
2018.04.14.

A “filantrópia” a csúcspontjára hágott a “haladó” nyugaton. Fiatal szenegáli migránsok ennivalóért adják el magukat idősebb nőknek Padova központjában. Az illegális bevándorlást segítő NGO-k most örülhetnek, hogy milyen jó munkát is végeztek, és mennyi afrikainak is segítettek megszabadulni az afrikai nélkülözéstől…

Évek óta jelennek meg az olasz sajtóban a megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb hírek, arról hogy hogyan dobják ki az utcára minden ellátás nélkül azokat a menedékkérőket, akiknek lejár az idejük az állami ellátásban. Nagy részük aztán minden megélhetés nélkül tengődik az olasz városok utcáin és terein, és bűnözésből, kéregetésből kénytelenek eltartani magukat. A hírek szerint azonban újabb “lehetőség” is adódott nekik az őket segítő nagyon “filantróp” népektől, hogy ne haljanak éhen.

Az Il Gazzettino.it regionális hírportál a napokban arról számolt be, hogy Padova központjában a vasútállomás és a De Gasperi tér közötti területen tanyázó, elsősorban szenegáli srácok igen kelendőek a helyi idősebb hölgyek és urak között. Továbbá a szexuális szolgáltatásaikért van amikor nem is pénzt kapnak, hanem klienseik ennivalót vesznek nekik a közértben.

Az online újságnak az állomás terén egy boltos is megerősítette a hírt, valamint a buszmegállóban várakozók egyik helyi hölgy is. Ő a következőket mondta el a jelenségről:

“Igen, igaz, nők közelítik meg őket, és időnként ennivaló formájában kérik tőlük a fizetségüket. Már néhány hónapja látom ezt a mozgást. Gyakran figyeltem meg azt, hogy nők lépnek az afrikai fiúkhoz, de időnként férfiak is. A nap minden órájában megtörténik ez.”

Egy éve kezdődött el ez az egész, hogy az afrikai fiúk ötvenes padovai nők játékszerévé váltak csak azért, hogy valami ennivalóhoz jussanak. De január végétől erősödött fel igazán ez a tendencia. A sok száz járókelő között azonban ez többnyire észrevétlen marad.

Történik mindez pedig a világhírű Scrovegni-kápolna közelében, amelyet a legendás kora reneszánsz festő, Giotto, Jézus és Mária életét ábrázoló képei díszítenek más bibliai történetekkel és a hét erény és a hét bűn festői megjelenítésével együtt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/padova-zona-luci-rosse-migranti-si-vendono-cibo-1515096.html

http://ilgazzettino.it/nordest/padova/padova_gigolo_prostituzione-3665450.html

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/muveszettortenet-8-evfolyam/giotto-freskociklusai/a-padovai-scrovegni-kapolna

Ezeket a cikkeket olvastad már?