Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2018.04.11.

A migránsok az orvosokat sem kímélik Olaszországban. Április 8-án egy nápolyi kórház ambulanciáján támadt rá az orvosokra és ápolókra egy bevándorló. Két hónapon belül ez már a hatodik eset volt. Az egyik orvos súlyos koponyasérülést szenvedett. A régió parlamentje éppen néhány nappal az újabb támadás előtt fogadott el egy indítványt, hogy a kórházakban rendőrök vigyázzanak a rendre.

A magyar ellenzék sokszor támadta azzal a kormányzó pártokat, hogy csak a bevándorlással foglalkoznak a választási kampányban, mintha az lenne a legfontosabb kérdés az életben. Szerintük inkább az egészségüggyel és az oktatással kellett volna foglalkozniuk. A nyugat-európai országok példája azonban valóban azt mutatja, hogy a migráció alapvetően határozza meg az emberek életét minden területen. Így van ez az egészségüggyel is.

Campania régió tanácsa, amely közigazgatási területnek Nápoly a fővárosa, egyenesen egy olyan jogszabályt fogadott el a migránsok sorozatos támadásai miatt a kórházakban, hogy azokban a rendőrség biztosítsa a rendet. Az indítványt a Forza Italia (Hajrá Olaszország) politikusa, Flora Beneduce,  nyújtotta be, aki azt nyilatkozta a legújabb durva kórházi támadás után, hogy az már az sokadik ilyen támadás volt, és az is azt bizonyítja, hogy szükség van erre az egyhangúlag elfogadott intézkedésre a kórházak személyzetének, a pácienseknek és a különféle berendezéseinek a védelmére.

Április 8-án a nápolyi Vecchio Pelligrino kórházban az ambulancián váratlanul egy migráns támadt az őt ellátó személyzetre. Öten sérültek meg az agresszió során, orvosok és ápolók. Az egyik orvosnak  súlyos koponyasérülést okozott a bevándorló, míg a többi áldozatnak 3-5 napon belül gyógyuló sérüléseket. Továbbá még a központi számítógépet is szétverte, és az ámokfutásának csak a rendfenntartók megérkezése vetett véget.

Az ember azt hinné, hogy a migránsok örülnek annak, hogy végre a gazdagabb  európai országokban jobb orvosi ellátást kapnak, mint ott ahonnan érkeztek. Meg egyébként is úgy általában örülnek a rendnek és a békének a befogadó országokban, valamint a jó közlekedési infrastruktúrának. A valóság azonban egészen más, egyre komolyabb biztonsági intézkedésekre van szükség miattuk minden területen.

Olaszországban a közrend biztosításában már évek óta a katonaság is részt vesz immár 48 városban a migráció miatt. A lombardiai vonatokon és állomásokon már a külön az erre a célra foglalkoztatott biztonsági cégek és a vasúti rendőrség sem tudják már garantálni a kalauzok és utasok biztonságát a rendszeres agressziójuk ellen. Legújabban pedig már a Campania kórházaiban is állandó rendőri jelenlétre van szükség a migránsok támadásai miatt.

A kérdés már csak az, hogy ki fog győzni? A migránsok a rombolásukkal, vagy a befogadó országok a biztonsági rendszereikkel. De ez a probléma is mindenképpen jól mutatja azt, hogy hiába költöznek egy másik gazdag országba, ha viszik magukkal azt a mentalitást, ami a származási országaikban is a problémákat okozza valójában.


Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-terrore-ospedale-migrante-aggredisce-5-medici-1513597.html

http://www.secoloditalia.it/2018/04/fi-a-napoli-denuncia-aggressione-ai-sanitari-da-parte-di-uno-straniero/

https://it.wikipedia.org/wiki/Operazione_Strade_sicure

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13298063/immigrati-violenza-treno-pendolari-milano-piacenza-coltellate-furti-scippi-sassate-passeggeri.html

Fülöp Ida
2018.04.10.

Sokan rendszer- és bevándorlásellenes pártként ujjonganak az olasz 5 Csillag Mozgalomért, a valóság azonban egészen mást mutat róluk. A mozgalom római polgármestere szovjet diktatúrát idéző módszerrel távolíttatta el április elején a ProVita civil szervezet abortuszellenes óriásplakátját egy ház faláról. A ProVita egy közleményében úgy kommentálta az esetet, hogy azzal a “halál kultúrája” bevezette a “halál diktatúráját”.

A ProVita olasz társadalmi szervezet 2012-ben jött létre. Missziója az Élet értékeinek az előmozdítása és a hagyományos családi modell védelme. Alapprogramjukhoz hűen április 3-án egy hatalmas abortuszellenes plakátot tettek Rómában a VII. Gergely pápa nevét viselő főút egyik tűzfalára.

Ez azonban nem tetszett a feminista szervezeteknek és az önkormányzat baloldali képviselőinek, és arra kérték a város öt csillagos polgármesterét, Virginia Raggit, hogy azt távolíttassa el. Így az öt csillagos politikus azt nagyon rövid időn belül jogellenesen levetette a falról a szervezet és a plakátos cég minden előzetes értesítése nélkül. Csupán utólagosan tudatta az érintettekkel, hogy az óriás plakátot azért tüntette el a római önkormányzat, mert az az emberi jogokat sérti szerintük.

A szóban forgó plakáton, amely a római 5 csillagos polgármester szerint annyira súlyosan sérti az emberi jogokat, hogy azt azonnal el kellett tüntetnie az emberek szeme elől, egy 11 hetes magzat fotója szerepelt a következő feliratokkal:

“Ilyen voltál 11 hetesen. Már az összes szerved kifejlődött. A szíved már dobogott a fogantatásod harmadik hetétől kezdve. Már a hüvelykujjadat is szoptad. És most azért vagy itt, mert az anyukád nem vetettet el téged.”

A ProVita civil szervezet elnöke, Toni Brandi, közleményben tiltakozott a plakát eltávolítása ellen, és azt a szólásszabadság súlyos megsértésnek nevezte. A plakát szövegében semmi jogellenes tartalom nem volt, így annak az ilyen jellegű eltüntetése teljesen jogsértő és a náci és szovjet időket idézi. A szervezet a honlapján az elnökük nyilatkozatán túl is több írásban foglalkozik az esettel, és az egyikben egyesen azt írják, hogy a “halál” kultúrája ezzel az tettével immár bevezette a “halál diktatúráját” is.

A fenti esemény is jól mutatja, hogy valójában mély ideológiai kapcsolatban áll az 5 Csillag Mozgalom Soros György szervezeteivel, amelyek egyik fő témája pl. éppen az abortusz propagálása szerte a világon. Így ádázan küzdenek minden olyan törvény és szervezet ellen, amely azt ellenzi.

Az eszmei kapcsolaton túl azonban egyre több jele van annak is, hogy az 5 Csillag Mozgalom nem csupán világképében áll közel a spekulánshoz és “civil szervezetihez”, hanem egyenesen az Soros pártjának tekinthető. Ha egyáltalán lehet az is az Öt Csillag Mozgalom esetében egyáltalán pártról beszélni a hagyományos politikai demokrácia értelmében, mivel annak a parlamenti képviselői egy egyszémelyes Kft-nek tartoznak elszámolással a parlamenti tevékenységüket illetően. Ennek a cégnek pedig “véletlenül” Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 2017. áprilisában 248 ezer dollárt adott a migráció népszerűsítésére Berlusconi lapja, az Il Giornale szerint.

Bár azt a cég tulajdonosa, a mozgalom egyik alapítójának, Gianroberto Casaleggionak a fia tagadta, de a jelek egyre inkább arra mutatnak, hogy az 5 csillagosok valóban Soros nézeteit és érdekeit képviselik az olasz politikában. Ezt bizonyítja a fenti eset is, valamint az is, hogy az 5 Csillag Mozgalom semmiképpen nem akar koalícióra lépni a Berlusconi vezette Hajrá Olaszországgal, és mindent megtesz azért, hogy megtörje a jobboldali koalíciót.

Csupán a Ligával akarnak kormányra lépni a jobboldali pártok közül, amelynek vezetője Matteo Salvini azonban már többször is kijelentette, hogy Berlusconi nélkül nincs politikai alku velük. Így az utóbbi napokban az 5 csillagosok már baloldallal akarnak kormányt alakítani, akikkel valójában igazán egy követ fújnak a fentiek szerint pl. az abortusz kérdésében is.

A ProVita szervezet azonban nem adja fel, és tovább folytatja a “halál kultúrája” elleni kampányát az abortuszellenes programjával. Továbbá a közösségi médiában is rengetegen melléjük álltak az 5 csillagos Raggi által eltávolított plakát fotójának a tömeges megosztásával.

Források:

http://www.secoloditalia.it/2018/04/la-raggi-fa-togliere-il-cartello-anti-aborto-pro-vita-roba-da-stato-sovietico/

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/la-dittatura-della-morte-censura-il-maxi-manifesto/

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/provita-rimosso-il-manifesto-una-violazione-della-liberta-di-espressione/

http://www.secoloditalia.it/2018/04/provita-non-si-arrende-il-manifesto-con-il-feto-diventa-campagna-social/

https://www.ilmessaggero.it/roma/cronaca/cartellone_aborto_roma_rimosso_ultime_notizie_6_a_prile_2018-3652465.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/quei-legami-casaleggio-e-soros-che-i-grillini-bollano-fake-1501992.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/bugie-casaleggio-1513094.html

http://www.lastampa.it/2018/04/04/italia/politica/di-maio-veto-su-berlusconi-la-lega-si-alleer-con-noi-qdBRs24kpQf1eC4Dk9APGJ/pagina.html

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/la-dittatura-della-morte-censura-il-maxi-manifesto/

https://www.notizieprovita.it/notizie-dallitalia/provita-e-ora-lassociazione-provita-onlus-riconosciuta/

Fülöp Ida
2018.04.08.

A napokban az olasz rendőrség feljelentett egy kiskorú “újolaszt”, aki dzsihadista propagandát terjesztett a Telegramon. A szélsőséges fiú a nyomozás szerint az udinei iskolája felrobbantását is tervezte. Most deradikalizációs tréningen kell részt vennie egy imámmal, aki a rendes iszlámra tanítja őt.

2016. decemberében kezdett el nyomozni az olasz postai rendőrség kiberterrorizmus osztálya a trieszti és az udinei terrorelhárítókkal karöltvae a Telegram “Khilafah News Italia” (A Kalifátus Hírei Itália) csatorna után. Először arra gondoltak, hogy egy felnőtt üzemelteti azt, de megdöbbenve fedezték fel, hogy az internetes oldal egy kiskorú fiúhoz tartozik.

Az oldal már 200 követővel rendelkezett, amikor a terrorizmus elleni szervek feljelentették az algériai származású, de olasz állampolgársággal rendelkező srácot a kiskorúak bíróságán, mert arra utaló jeleket észlelték, hogy az iskolája felrobbantására készül.

A fiatalember az Iszlám Állam elsősorban “magányos farkasoknak” szóló propaganda anyagait és videóit tette közzé a csatornáin olasz nyelvre lefordítva. Ezzel buzdította őket merényletek elkövetésére Olaszországban.

A szóban forgó fiú egy másik csatornát is létrehozott “Iszlám állam Európa határa” névvel. Itt oktatta is a követőit, valamint mintegy az Iszlám Állam toborzójaként is feltüntetve magát néhány személynek azt ígérte , hogy segít nekik eljutni a terrorista szervezethez harcolni a Kalifátushoz közeli jó kapcsolatai révén.

Mivel kiskorúról van szó, így nem jelent meg sajtóban a neve, csupán annyi, hogy egy 16 éves fiúról van szó, aki egy udinei iskolába jár. Meglepő módon azonban csupán egy deradikalizációs programban kell részt vennie egy imámmal, miközben a továbbra is abba az iskolába jár, amit a nyomozók szerint felrobbantani készült.

A iszlám tanító az igaz iszlámot fogja felfedni a fiúnak, hogy megszűnjenek a radikális nézetei. Ő az első kiskorú Olaszországban, akit ilyen átnevelésben részesül, ami a baloldali Corriera della Sera híradása szerint máshol már jól bevált.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/piccolo-jihadista-web-faccio-esplodere-scuola-1513383.htm

http://www.tgcom24.mediaset.it/2018/video/a-trieste-un-cyber-jihadista-minorenne-voleva-colpire-la-scuola_3055909.shtml

http://www.corriere.it/esteri/18_aprile_07/minorenne-faceva-propaganda-isis-telegram-sara-deradicalizzto-0eb0369a-3a24-11e8-a94c-7c30e3109c4d.shtml

Fülöp Ida
2018.04.08.

Sok migránsnak Olaszország sem elég jó, és mindenáron Franciaországba akarnak menni. A francia hatóságok azonban nem engedik be az országukba az illegális bevándorlókat. Ennek ellenére ők folyton próbálkoznak az átjutással oda a határok eltörléséért harcoló aktivisták támogatásával. Így egyre feszültebb a helyzet az Alpokban az olasz-francia határon. Nemrégen még egy templomot is elfoglaltak egy kis olasz alpesi határfaluban átmeneti táborhelynek. 

A “Torino Today” hírportál szerint március 24-én foglalták el a francia határőrök által visszaküldött migránsok az őket segítő aktivistákkal a 224 lakosú kis olasz falu, Claviére templomát. A “Briser les frontieres” nevű szervezet aktivistái minden engedély nélkül egy mini befogadó központot kezdtek el abban működtetni az Olaszországból Franciaországba igyekvő illegális bevándorlóknak.

Így már virágvasárnap a templomba igyekvő lakosokat és turistákat ők fogadták a templom előtti kis téren, ahol reggelivel kínálták a helyieket, és elmondták nekik, hogy miért is foglalták el azt. A délelőtt folyamán sok segítség érkezett a határ mindkét oldaláról takarók, élelem, ruhák és minden más egyéb olyan formájában, amire szükségük lehet a migránsoknak. A foglalást egy molinó is hirdeti a következő szöveggel:

“Jézus nevében elfoglalt templom minden határ ellen. Szabad mozgást mindenkinek. ”

A templom elfoglalásnak azonban egyáltalán nem örült annak a plébánosa, Don Angelo Bettoni, és a héten egyik este egy seprűvel verte le a foglalást hirdető feliratot, azonban azt rögtön vissza is függesztették az aktivisták. Don Angelo a “Libero” olasz lapnak azt is elmondta, hogy senki nem kérte ki az ő engedélyét arra, hogy bemehessen a plébánia területére. Ha ezt megtették volna, még talán ő még sokkal jobb ellátást is biztosított volna a számukra, mint amit most kapnak. Így azonban teljesen illegálisan vannak ott a migránsok, és azt reméli, hogy a hatóságok mihamarabb kilakoltatják őket onnan.

A migránsokat segítő egyik olasz aktivista a “Repubblica” lapnak azt nyilatkozta, hogy itt nem csupán egy puszta segítésről van szó, hanem ők a kizsákmányolástól védik ezeket a szegény embereket. Ő azért is ment oda, hogy közreműködjön az európai határok lebontásában. “A tettünk politikai. Ez nem egy vészhelyzet, hanem a mindennapok normalitása. Mindenkinek joga van arra, hogy maga válassza meg az élete helyét minden intézményes eljárás nélkül.”

A Maliból érkező Jakob szerint az olaszok nagyon kedvesek, de teljesen hasztalan lenne neki ott maradnia. Franciaországban van munka, így addig próbálkozik, amíg át nem tud jutni egy éjszaka a határon az erdőkön át. Egy aktivista elmondása szerint azonban a francia határőrök kutyákkal és gumibottokkal küldik őket vissza, és ki tudja, hogy végül mennyien vesznek is oda közülük a nagy téli hidegben.

Ki tudja, hogy a határok megszüntetésért küzdő aktivisták közreműködés nélkül is ezt tennék-e a migránsok. De az őket ily módon segítő szervezetek mindenképpen bűnrészesek abban, ha életüket vesztik a Szaharában, a Földközi-tengeren vagy az Alpokban az illegális határátlépések során. Így ez az egész tulajdonképpen olyan egy kicsit, mintha maguk a “no borders” NGO-k mintegy “katonaként” használnák fel a migránsokat a nemzeti határokat védő hatóságok ellenében.

Továbbá az ilyen akciókkal egyre több helyen hoznak létre veszélyes, a calais-i táborhoz hasonló gócpontokat Európában. Többek között ez utóbbi ellen is emelték fel szavukat az Olaszország Testvérei olasz jobboldali párt politikusai a claviérei-i templomfoglalás kapcsán.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migrati-occupano-chiesa-gelo-prete-scopa-ne-toglie-drappo-1509487.html

http://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2018/03/27/nella-chiesa-al-gelo-occupata-dai-migranti-il-parroco-via-da-qui21.html

http://www.torinotoday.it/politica/migranti-chiesa-claviere.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Claviere

Fülöp Ida
2018.04.07.

John Travolta, Jean-Claude van Damme és Anthony Hopkins után Arnold Schwarzenegger is a népszerű magyar blogszolgáltatót választotta gondolatai megosztására. A stallonemustdie című oldala elsősorban kézműves játékok, ajándékok készítését mutatja be lépésről, segítségül hívva a blog rendkívül hasznos youtube beágyazás funkcióját.

(Arnold sajátkészítésű játékát mutatja be)

„Miután megszűnt az iWiW nagyon csalódott voltam, a Zuckerberger oldala pedig nekem kevés. Sokat vívódtam mi legyen, de hála istennek rátaláltam a Blogstarra. Azóta szabadnak érzem magam, különösen a szavazás funkció tetszik.” – mondta el nekünk a testépítés osztrák Maradonája szerkesztőségünkben tett látogatásakor.

Az ex-testépítő, ex-színész, ex-kormányzó majd újra színész azóta már több tucat bejegyzésnél tart, egyszerű, de annál praktikusabb ötleteit magyar anyukák tömege követi a blogstar feliratkozási szolgáltatásának köszönhetően.

Ezeket a cikkeket olvastad már?