Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2019.08.22.

Eddig arról szólt a fáma , hogy szörnyű kínzások elől menekültek el a líbiai börtönökből.

Az Open Arms NGO és a "humanitáriusok" szerint a migránsok éhezés, háborúk, börtön és szörnyű kínzások elől menekülnek el Líbiából, a pokolból. Ezt a szöveget nyomatják folyamatosan a twitter oldalaikon, az interjúikban és a sajtótájékoztatóikon.

Eddig is kilógott a lóláb, hogy ez nem igaz, mivel jórészt életerős, kigyúrt fiatalemberek érkeztek a hajóikon, akiken szerencsére a kínzások leghalványabb nyoma sem látható. De jött köztük kb. 120 kilós "éhező" nő is. Ezt a hozzászólók folyton szóvá is teszik nekik a közösségi médiában, hogy igen furcsa "kínzási módokat" alkalmaznak a líbiai börtönökben  az állítólagos fogva tartóik.  

A képen: Richard Gere az Open Arms hajóján "éhező menekülttel" 

Most azonban nyilvánvalóan kiderült, hogy olyan helyekről jönnek, amihez képest a lampedusai hotspot egy borzalmas hely. A legfrissebben érkezett migránsok arról panaszkodnak ugyanis, hogy meleg van a szobákban, vagyis nincsen légkondi. Továbbá azt is kifogásolják, hogy azok 8 ágyasak.  

Ez persze nem túl kellemes ellátás, de olyan személyeknek, akik állítólag kínzó börtönökből jöttek felüdülés és szabadság. 

A képen: a lampedusai hotspot épülete

Akkor most honnan is menekültek el ezek a bevándorlók? Csak nem líbiai légkondis lakásokból és szállodákból... 

Talán tényleg mégis Richard Gerenek kellett volna őket elvinni a villáiba, hogy elégedettek legyenek. A nagy holliwúdi humanista azonban ennyire már nem humanista.

Maga a nagy filmsztár is szót emelt az Open Arms hajóján veszteglő bevándorlókért, és még enni is vitt nekik a hajóra, mintha nélküle nem kaptak volna.

Az igazi segítőkészség azonban megint kapott egy nagy pofont. Újból kiderült, hogy ez az egész NGO-s hajós menekültesdi csak egy nagy átvágás. Akik igazán nélkülöznek és kínzásoknak vannak kitéve, azoknak a leghalványabb sansza sincs felkerülni egy NGO-s hajóra, amely útidíja akár 1.300 euro is lehet.

Elisabetta Trenta már többször is a korlátlan migrációt pártolta, és Matteo Salvini hiába kérte a leváltását.

Már hónapok óta tartott a huzavona Matteo Salvini belügyminiszter szigorú bevándorláspolitikája és az öt csillagosok baloldali szárnya között, amelynek Elisabetta Trenta hadügyminiszter egyik fontos képviselője. A balos öt csillagosok a korlátlan és ellenőrizetlen migráció hívei, és folyton belső ellenzékként támadták a kormányuk migrációs politikáját.

Trenta hadügyminiszter különösen az április elején kiújult líbiai harcok nyomán lépett előtérbe kijelentve, hogy immár mindenkit be kell fogadni az NGO-s hajókról annak ellenére, hogy az Europol is figyelmeztetett arra a legújabb jelentésében, hogy az illegális migránsok közé keveredve jutnak be az EU területére a dzsihadista harcosok

A képen: Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter

Matteo Salvini belügyminiszter ezért is tiltotta ki olasz vizekről az illegális bevándorlók mentésnek álcázott beszállítását az NGO-k részéről közbiztonsági okokból. Az öt csillagos hadügyminiszter azonban már különös módon ekkor is fontosabbnak tartotta a migránsok jogait, akik nem is olyan területekről érkeznek ahol bármiféle csata is zajlana Líbiában, valamint nem is líbiaiak, mint az EU-s tagországok védelmét a terroristáktól.

Magyarul mondva Trenta "hadügyminiszter" Európa megvédése helyett a terroristáktól inkább a bejutásuk elősegítésére használta volna az olasz hadsereget.

Az öt csillagos miniszter továbbá július 8-án az EU-s Sophia "hadművelet" leállítása miatt támadta Salvinit, amely keretében éveken át hadihajókon szállítottak be mindenkit, aki csak hajóra szállt a Földközi-tengeren, és menekültnek vallotta magát. Ezt a "katonai" missziót eredetileg az embercsempészekkel való leszámolásra indították el az EU-s tagországok, de végül azok egyik legnagyobb segítője lett.

Matteo Salvini a fentiek miatt már május végén kérte először Elisabetta Trenta leváltását a hadügyminiszteri székből az öt csillagosoktól, de hiába. Csupán annyi történt, hogy Trenta kénytelen volt beállni sorba, és támogatni a kormány hivatalos vonalát, habár akarata ellenére. De továbbra is ott maradt gyenge pontként az illegális migrációs elleni küzdelemben, és bármikor a Salvini által vezette belügyi erők ellen fordíthatta az olasz katonai erőket a segítésük helyett. 

Így Salvini augusztus 7-én újból kérte a Trenta leváltását Giuseppe Conte miniszternöktől több más öt csillagos miniszterrel egyetemben, mivel más területeken is komoly ellentétek voltak. De ezt a kormányátalakítási szándékot  az olasz kormányfő visszautasította az öt csillagosok vezetőjével egyetemben. Di Maio közölte Salvinivel, hogy ők szereztek a 2018-as választásokon 33 %-ot, míg a Liga csak 17 %-ot, így nem diktálhatja Salvini a feltételeket. Ezek után nyújtotta be a Liga a bizalmatlansági indítványát a miniszterelnök ellen, amely végül Conte lemondásához vezetett.

Elisabetta Trenta így augusztus 15-én már a pártja teljes támogatását élvezve adott szabad utat az Open Arms hajójának, hogy belépjen az olasz vizekre Lazio tartomány közigazgatási bírósága jogilag is vitatható döntése mellé teljes mellszéllességgel beállva. Az öt csillagos "hadügyminiszter" nem írta alá a belügyminiszter hajó belépését tiltó újabb határozatát. 

A képen: szubszaharai migránsok az Open Arms hajóján

Trenta ezt azzal indokolta, hogy a "politika nem veszítheti el soha a humanizmust", valamint azzal, hogy a "közrend és a közbiztonság nem írhatja felül a jogi elemeket", vagyis a közigazgatási bíróság döntését. 

Az olasz közigazgatási bíróság magát azt az új biztonsági törvényt is megtámadta az indoklásában, amely egyáltalán lehetővé teszi a migránsokat beszállító NGO-s hajók kitiltását az olasz vizekről közbiztonsági okokból. 

Matteo Salvini szerint azonban a humanizmus nem jelenti az embercsempészek segítését. És az olaszok 71 %-a vele ért egyet a Sky Tg24 egy felmérése alapján

Az olaszországi illegális migráció elleni harc egyelőre megfenekleni tűnik az azt támogató sorosista ügyészek, bírók és politikusok aknamunkájának köszönhetően, akiknek egyáltalán nem fontos a közrend és közbiztonság legyenek bár hadügyminiszteri pozícióban is.

Ők még élvezik az elit élettel járó védelmet és biztonságot. De meddig... 

A napokban Nápolyban egy szenegáli migráns késelt meg egy olaszt egy parkolóhelyért...

A sorosi erők pedig biztosítják az utánpótlást ahhoz a káoszhoz, amitől végül már ők sem lesznek védettek.

Fülöp Ida
2019.08.18.

Abdul vissztérése után az olasz Mani Tese olasz NGO segítségével boldogul a hazájában.

Az árván maradt gambiai fiú 2016-ban 24 évesen döntött úgy, hogy Olaszországba megy dolgozni egy barátja példája nyomán. Három hónap alatt jutott el Líbiába. Előtte Szenegálban, Malin, Burkina Fasoban és Nigerben tartózkodott rövidebb ideig. Líbiában őt is börtönbe zárták, és kínzásokat élt át. Majd amikor egyik útitársa mellette halt meg, elhatározta, hogy hazatér. 

Amint kiszabadult a börtönből Niger felé vette az irányt, ahonnan az ENSZ migrációs szervezete segítségével jutott vissza Nyugat-Afrikába, Guinea Bissauba. Itt az olasz Mani Tese civil szervezet "Hazatérés" programja keretében vett részt informatikai és varró tanfolyamon.

A képen: a nyugat-afrikai rapper Abdul /Felirat az illegális elleni dalából: "Én is tanúja voltam ennek a történetnek, soha ne indulj útnak illegális migránsként"/ 

A Mani Tese NGO évek óta küzd az embercsempészet és a rabszolgamunka ellen. Guinea Bissauban Gabu és Bafata városok körzetében tevékenykedik különböző, a helyiek jobb megélhetését elősegítő programokkal . Többek között a földművelésben is segíti az afrikaiakat olyan új, számukra ismeretlen növények termesztését is meghonosítva, mint a paradicsom és padlizsán. 

Az olasz civil szervezet már 2 dalfesztivált is szervezett Gabuban 2017-ben és 2018-ban. Abdul ezen vett részt az egyik dalával, amelyben arra buzdítja az afrikai fiatalokat a saját fájdalmas tapasztalatai nyomán, hogy ne induljanak útnak illegális módon Európába, hanem higgyenek magukban, és hazájukban teremtsék meg a jövőjüket.

Az ENSZ és az olasz civil szervezet azonban Abdult, aki Bigs Lions művésznevet választotta magának, arra is "használja" egy másik videóban, hogy univerzális testvériség és keveredési eszméket hirdessen. De már az is önmagában üdítő, hogy az afrikai fiú végül hazatalált, és a saját közegében boldogan énekel. Így még ezek a gondolatok is valahogy más értelmet nyernek tekintve, hogy ezzel a saját országa 27 etnikai csoportjának is békeüzenetet küld.

Maga a dal is szokatlanul dallamos a mai "slágerekhez" képest, valamint az egész klip is rendkívül életteli és természetes. Így habár ez a kezdeményezés is mutat erős ideológiai befolyást, de mindenképpen fényévekre van a világa az Európában koldusként vagy drogdílerként működő afrikai bevándorlókétól, és megmutatja, hogy Afrikában is lehet kedvező életkörülményeket teremteni.

Források:

https://voxnews.info/2019/08/06/non-emigrate-si-sta-meglio-in-africa-lex-clandestino-cantante-convince-gli-africani-a-non-partire/

https://www.corriere.it/buone-notizie/19_agosto_05/non-emigrate-profugo-cantante-che-convince-africani-non-partire-8a49652c-b757-11e9-8f09-1144c9db96f4.shtml

https://dakar.aics.gov.it/2019/5162/

https://www.youtube.com/watch?v=zPkXggnGEJ8

Fülöp Ida
2019.08.11.

Pokoli hellyé teszik Olaszországot a migránsok, de immár Richard Gere is az olaszokat szidalmazza az Open Arms NGO-val, amiért ezt nem akarják.

Csütörtök délután egy olasz férfi rászólt egy 31 éves gambiai migránsra Torinóban a Giordano Bruno úton, hogy ne köpködjön a földre. Az afrikai férfi erre válaszul egy vasrudat a kezébe kapva durván elkezdte őt bántalmazni. A 49 éves olasz lába is eltört az ütlegelés miatt. A gambiai férfi megpróbált elmenekülni, de a csendőrök elfogták. 

Ez az eset azonban csak egy a héten történt durva bántalmazások közül, amelyet olaszok a közösségi terekben voltak kénytelenek elszenvedni Richard Gere számukra teljesen ismeretlen "barátaitól", és a rendőrségi krónikák folyamatosan hemzsegnek az ilyen és hasonló történetektől.

Szerdán a Brescai-Carpendolo helyközi buszjáraton maszturbált egy 20 éves lány mellett egy nigériai férfi este 6 óra körül.  Több fiatalkorú utas is tanúja volt az eseménynek, amelyet az szakított félbe, hogy a lány szólt a buszvezetőnek. Ő értesítette a rendőröket, így a migránst elfogták, és Salvini új biztonsági rendeletének köszönhetően vissza is fogják toloncolni Nigériába. 

Szintén szerdán az észak-olasz Vicenza megyében található Montecchio Maggiore 30 ezer fős városában karistolta össze egy italos üveg felső részével egy olasz arcát egy 21 éves nigériai bevándorló a délután folyamán. 43 éves olasz "bűne" csupán annyi volt, hogy nem adott cigarettát az utcán kunyeráló afrikai bevándorlónak. 

A képen: a migránsok egyik gyakori utcai "fegyvere"

Péntek délután egy 40 éves marokkói migránst tartóztatott le bolognai rendőrség, mivel dél körül egy utcán sétáló 79 éves olasz néni nyakláncát tépte le a nyakából, és közben a földre is lökte őt. Az esés miatt eltört a néni karja. 

Csütörtökön délelőtt pedig egy 28 éves nigériai nő, aki menedékkérőként tartózkodik Olaszországban, a dél-olasz Latina városa Santa Maria Goretti kórházában vert meg brutálisan egy takarítónőt minden ok nélkül. Az afrikai nő a kiérkező rendőrökre is rátámadt.

De volt a héten migránsok között verekedés is a római Szent Péter Bazilika közelében a Cornelia metróállomás előtt. Törött italos üvegekkel felfegyverkezve támadt egymásra két tunéziai és két egyiptomi pénteken este.

Valamint ez a hét sem telt el anélkül, hogy valamelyik migráns ne támadt volna vonatkalauzra, amely már évek óta rendszeres esemény  a korábban teljesen biztonságos Itáliában. Ez alkalommal Arezzónál vert meg egy jegyellenőrt péntek reggel 7 óra körül egy 49 éves nigériai nő, mert nem engedte őt jegy nélkül utazni a vonaton.

Fentiek fényében teljesen világos az, hogy az olaszok a 2010-es évek első felét jellemző migransbarát érzelmeik után miért kezdtek el mára már nagy számban sokkal inkább félni tőlük. Ezt az is jelzi, hogy immár nem Renzi nyitott kikötős, hanem Salvini bevándorlásellenes politikáját támogatja több mint 60 %-uk a felmérések szerint.

Továbbá fentiek rávilágítanak arra is, hogy miért is ácsorog immár 10 napja az Open Arms NGO hajója újabb 121 + 39 afrikai bevándorlóval a fedélzetén Lampedusa közelében nemzetközi vizeken, miközben sem Olaszország, sem más európai ország sem töri magát azon, hogy fogadják az újabb "vendégeket". Az olasz belügyminiszter határozatban tiltotta meg a hajónak, hogy biztonsági okok miatt olasz felségvizekre lépjen, de egyetlen másik ország sem jelentkezett még egyelőre a fedélzeten tartózkodó migránsokért. 

A képen: Richard Gere az Open Arms fedélzetén migránsokkal

Így a napokban már a nagy jogvédő amerikai színész is bedobta magát az Opan Arms spanyol NGO no borders ügye mellett ahogy az a magyar sajtóból is ismert, és tegnap a civil szervezet sajtótájékoztatóján is felszólalt a a hajón lévő bevándorlók érdekében.

De ez sem hatotta meg az olaszokat, és az Il Giornale jobboldali lap egyik írásában egyenesen nevetségesnek nevezte azt, mivel a nagy amerikai liberális felfogású színész úgy beszélt a hajón lévő migránsok megrázó szenvedéseiről, hogy az Open Arms által közzétett fotókon és videókon annak a leghalványabb nyoma sem látszik. Szerencsére. 

A képen: Richard Gere Líbiában "megkínzott" migránssal

Richard Gere a beszédében sorra felmondta a migrációpártiak hamis érveit, amelyeken már tömegesen látnak át az olaszok, ahogy azt az NGO twitter oldalán közölt hozzászólások is jelezik, valamint #Richard Gere hastag alatt is rengetegen cáfolják az emberi jogi aktivista szavait. 

Az amerikai színész beszédében többek között azt mondta, hogy a pokolból jönnek a migránsok, és ezért kell őket befogadni. Ez lehet, hogy ez igaz is. De azt a poklot ők saját maguk teremtik saját maguknak, és immár Nyugat-Európa országait is kezdik azzá változtatni.

A nagy jogvédő erkölcsi fölényét fitogtatva azt is felrótta az olaszoknak, hogy nem ismer rájuk, hogy hogyan tudtak támogatni egy olyan migrációt korlátozó biztonsági rendeletet, mint amelyet a héten fogadott el az olasz parlament.

Erre Matteo Salvini belügyminiszter csak annyit reagált a közösségi oldalán, hogy Richard Gere számára szabad az út, hogy elvigye a hajón lévő bevándorlókat, akiket a barátainak nevezett a dúsgazdag amerikai színész, a villájába a magánrepülőjén.

A nagy emberi jogi aktivista egyelőre még nem ragadta meg ezt a nagy lehetőséget a szavai tettre váltására. Úgy tűnik, hogy ő saját maga nem akar befogadni egyetlen bevándorlót sem a közvetlen életterébe, csak másoktól várja el azt.

Cserkészekkel találkozott ma a pápa, és arról beszélt nekik, hogy a természetben nincsenek határok és vámok.

Az "Euromoot 2019" elnevezésű nagy európai cserkésztalálkozó alkalmából szólt ma délelőtt Ferenc pápa Rómában mintegy 5 ezer fiatalhoz. Beszédében különös módon beszélt a határtalanság eszméjéről, amely nevében a "nyitott társadalom" hívei napról napra veszélyesebb hellyé változtatják Európa városait korlátlan és ellenőrizetlen migráció pártolásával és előmozdításával. 

Az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia hírportálja, az "Avvenire.it" a pápa és a cserkészek közötti találkozóról szóló híradásában az első helyen emelte ki a beszédből következő no borders eszmefuttatást: 

"Az utatok során elmerültetek a természetben. Észrevettétek, hogy a teremtett világnak nincsenek határai? A növények, az erdők, az állatok határok nélkül, növekednek, vámok nélkül. A teremtett világ egy nyitott könyv, amely értékes tanítást ad nekünk: azért vagyunk a világon, hogy másokkal találkozzunk, hogy közösséget (eredetiben: communio, azaz kommunió) teremtsünk, mert mind össze vagyunk kapcsolva."

A képen: Ferenc pápa a cserkészekkel

Ferenc pápa mindenképpen igen meglepődne, hogyha a fenti elveket a kertésze is alkalmazná a Vatikán pompázatos kertjeiben, és hagyná azt úgy növekedni minden határ és gondozás nélkül, ahogy az erdő növekszik. Igen rövid idő alatt igen kaotikussá változna a pápai csodakert. Idővel pedig igazi és valóságos dzsungellé.

A pápai erdő hasonlat azonban arra mindenképpen rávilágít, hogy éppen így válnak az európai városok a bűnözés dzsungelévé a korlátlan és ellenőrizetlen migráció miatt, ahogy egy gondozatlan erdő is veszélyes, szúrós, tüskés dzsungellé válik.

A képen: tájkép határtalan dzsungellel 

A Vatikán a hírportálján a beszéd teljes szövegét leközölte, amiből világosan meg lehet érteni Ferenc pápa elképzeléseit a korlátlan és nyitott világról a furcsára sikerült erdős példázatán túl is, amelyet így folytat:

"A teremtett világ azért jött létre, hogy Istennel kapcsoljon össze minket és egymással, ez Isten közössége. De ha másokhoz előzetes elképzelések előre, meghatározott eszmék mentén közelítünk, akkor mindig határokat és akadályokat fogunk látni. Ha viszont elkezdünk találkozni másikkal, a történetével, akkor fel fogjuk fedezni a testvért, akivel egy házban lakjunk, abban a teremtett világban lakjunk, amelynek nincsenek határai."

Ez még igazán szép és nemes eszmének is tekinthető, ha minden vallás követője ezt a Ferenc pápai univerzalista vallást elfogadná, és félre tennék pl. éppen az Európába érkező muszlimok azt az alaptanításukat, hogy "hitetlenekkel" ne barátkozzanak. Nem is beszélve arról, hogy a sok-sok liberalista ateista sem igen akarna tagja lenni ennek a pápa által elképzelt isteni közösségnek, mivel ők még csak Isten létezését is tagadják.

Így Ferenc pápa ezen látomása végül bármennyire is szép, a gyakorlatban szinte teljesen lehetetlen, hogy megvalósuljon. Ennek a megvalósításához nem elegendő 5 ezer cserkész, de még csak 500 millió sem. Ehhez a világ összes lelke kellene.  

5 ezer cserkész biztosan nem fogja megvalósítani még csak Európában sem a megbékélés és az integráció társadalmait, ahogy erre Ferenc pápa buzdította őket a fiatalságba helyezve a bizalmát. Hiába vizionál a pápa egy megújult Európát, amely nem a területeit védelmezi, hanem a találkozások megteremtője. Ez az egész csak egy szép utópia, aminek nincsen elegendő híve ahhoz, hogy meg is valósuljon. 

Fülöp Ida
2019.07.30.

Fehér szuprematista irányba próbálják terelni a támadást, de újból egy meghasonlott másodgenereciós bevándorló őrjöngött.

Olaszországban is egyik fő külföldi hír a kaliforniai fesztiválon történt vasárnapi lövöldözés. Az elkövetőt az Instagram oldala alapján is próbálják meghatározni az ekövetőt, amelyen a 19 éves Santino William Legan olasz-iráni származásúnak vallotta magát. Általában még megemlítik azt is Legan kapcsán, hogy fehér szuprematista posztok jelentek meg a közösségi oldalán.

Az egész világsajtó próbálja azt sugallni a fősodratú amerikai hírek alapján, hogy az elkövető fehér szuprematista elveket vallott. Az olasz radikális jobboldali VoxNews hírportál azonban mélyebbre ásott az ügy kapcsán. A fiú iráni származása már eleve ellentmond a rasszista fehér indíttatásának, továbbá egy fehér szuprematista miért is akart volna fehéreket halomra lőni. 

Az amerikai Wronthing Radio egy youtube-os anyagában részletesen kifejti azt, hogy hogyan és miért nyomatja a fősodratú média a terrorista támadás kapcsán a "fehér férfi" narratívát. Ennek egyik eleme az, hogy elkövető Instagram oldalán egy olyan szerző könyvére hivatkozott, akit általában véve fehér szuprametistának titulálnak, pedig valójában individualista anarchista volt. 

A képen: az elkövető azóta letörölt Instagram oldala fotói 

Továbbá a fősodratú média teljes mértékben elhallgatja azt, hogy Legan az Instragram oldalán az anyai nagypapája  Ali Ashgar Vahabzadeh képét is megosztotta. Iráni forrás szerint mindenkit, aki Ali Ashgart ünnepli, azt fanatikus síitának tekintenek.

Maga Santino William Legan csupán csak annyival indokolta a tettét, hogy mérges volt. Azonban mélyebbre ásva a profiljában kiderül, hogy személyében újból csak egy olyan mélyen meghasonlott másodgenerációs bevándorló őrjöngött, aki nem tud vagy nem is akar beilleszkedni a "befogadó társadalomba". 

Legan tette rávilágít arra  is, hogy hogyan olvad össze egy eszement gyilkos keverékbe a nyugati anarchista terrorista ideológia az iszlamistával. Az olasz rendőrség már több jelentésében is figyelmeztetett annak a veszélyére, hogy az iszlamista bevándorlók gyakran a baloldali anarchistákkal működnek együtt. Ez újabban többnyire a nemzeti és helyi törekvések ellen történik a globalista elit érdekében.

Utóbbi pálya rávilágít arra is, hogy miért éppen egy ilyen nevezetes helyi eseményen történt a terrorista támadás, mint egy több évtizedes múltú amerikai gasztronómiai fesztivál.  A globalista elit támad minden olyan közösségi megnyilvánulást, ahol az emberek nélkülük jól érzik magukat egymással, és amiből nekik nincs anyagi hasznuk.

A támadásokat pedig a propaganda médiájuk megpróbálja szélsőjobboldali nyugati fehér szuprematista akciónak bemutatni még akkor is, ha a iráni származású az elkövető...

Egyre jobban afrikanizálódik Olaszország és Európa, de a baloldaliak ezt "élvezik", vagy nem hajlandók belátni valami miatt.
Tegnap reggel 7 óra körül egy bevándorló felgyújtott egy buszt Bresciában. Az észak-olasz város pályaudvara körzetében üresen parkolt éppen a busz, amikor a migráns kiélte rajta magát.
 
Két rendőr rajta kapta ugyan a bevándorlót, de őket jól megverte, még beléjük is harapott, így sikerült nyom nélkül elmenekülni. A buszon nem volt senki, ezért magának a tűznek nem lett sérültje, de mindenképpen újszerű ez a "viselkedési forma" Európában, míg Afrikában ez a tiltakozás egy bevett módja. Ha nem tetszik nekik valami felgyújtanak egy városi buszt. De Európában erre a féktelen és értelmetlen pusztításra nem volt eddig példa.
 
A képen: egy tiltakozás során Dél-Afrikában felgyújtott busz
A nyitott társadalom sorosi eszméje hozta el ezt az afrikai stílust immár a gazdag olasz városba is. De a baloldaliak továbbra is megváltásként tekintenek a korlátlan és ellenőrizetlen migrációra.
Sorosék pedig egyenesen Dél-Afrikát tekintik immár a demokrácia jelzőfényének. Őket még meg lehet érteni valahol, mivel megengedhetik maguknak, hogy komoly biztonsági kísérettel menjenek egyik szuperül védett és kerítéssel elzárt szállodából és épületből egy másikba. 
De olyan ember, hogyan támogathatja egy ilyen vad világ "megszületését", akinek nincsen ilyen védelme, és még csak kilátása sincsen ilyenre. 
Fülöp Ida
2019.07.19.

A Liga egyik EP-s politikusa szerint Mario Draghit akarják megtenni olasz miniszterelnöknek az olasz baloldal, az Öt Csillag Mozgalom és a Forza Italia támogatásával.

Tegnap reppent fel az a hír az olasz sajtóban, hogy Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök, aki részt vett a Bildelberg-csoport idei titkos találkozóján, bizalmatlansági indítványt kíván benyújtani Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes ellen. Az indítvány apropója a Liga feltételezett orosz finanszírozási botránya, amelyet a kétes megbízhatóságú amerikai hírportál,a BuzzFeed robbantott ki a nemzetközi politikában július 10-én.

A képen: Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök és Maria Elena Boschi, a Salvini elleni indítvány fő szorgalmazója

A baloldali Demokrata Párt már napok óta unszolja Salvinit az öt csillagosokkal együtt, hogy számoljon be az olasz parlamentnek az ügyről. Szerinte azonban igazából nincs miről beszélnie, mivel a pártja egy rubelt sem kapott Putyinéktól. Emiatt a Pd-s és öt csillagos politikusok folyamatosan támadják, hol gyávának, hol a parlamenti demokrácia megcsúfolójának titulálva őt. 

Az olasz politikában nagyon nagy port kavart fel a BuuzFeed híre, és folyamatosan egyik fő téma. Az Il Giornale jobbközép lap szerint azonban egyáltalán nem megbízható az infó, mivel különös módon ugyanez a hírportál támadta meg Donald Trump amerikai elnököt is az orosz kapcsolatai miatt. A nyomozások azonban semmit sem igazoltak vissza a BuuzFeed állításaiból.

Több vezető olasz újságíró is azt találgatta, hogy miért éppen most állt elő az amerikai hírportál a hírrel, amikor maga a kifogásolt találkozó a Lombardia-Oroszország Társaság elnöke, a ligás Gianluca Savoini és orosz üzletemberek között tavaly októberben történt.

A kép egyre jobban kezd összeállni Renziék indítványi tervével. Ezzel az oroszos felfújt botránnyal akarják Salvinit és pártját megbuktatni és eltüntetni a kormányzásból. Antonio Maria Rinaldi, a Liga európai parlamenti képviselője szerint az terv, hogy Mario Draghi legyen az olasz miniszterelnök.

A képen: Antonio Maria Rinaldi ligás EP képviselő Matteo Salvinivel

Az öt csillagos EP-s képviselők az EU-s politikában már évek óta baloldali liberális politikát képviselnek a migráció területén is, és a Liga és az egész olasz politika úgy ítéli meg, hogy most Ursula Von der Leyen megválasztása kapcsán egyenesen szövetségre léptek az olasz baloldallal uniós szinten. Az Öt Csillag Mozgalom már a tavalyi olasz választások után is futott egy kört a Demokrata Párttal, de akkor éppen Renzi ellenezte velük a közös kormányzást. Azóta azonban úgy tűnik meggondolta magát. 

Renzi egyik legfőbb embere, Maria Elena Boschi a mai napon is nagy elánnal dobta be magát a bizalmatlansági indítvány elindítása ügyében, a Pd (Partito Democratico) más vezető politikusai azonban nem ilyen elszántak. Továbbá az öt csillagosok is kezdenek vissza venni az elmúlt napokat jellemző Salvini elleni kemény támadásaik hevéből, mivel nem biztos, hogy minden képviselőjük támogatná az indítványt. Így akár még fordítva is elsülhetne a dolog, és éppen hogy Matteo Salvini pártját erősítené meg.  

Az olasz baloldali párt azonban nemcsak a hazai pályán támadja Salviniékat, hanem az Európai Parlament elé is akarják vinni a párt szerintük valóságos orosz finanszírozását. A Pd európai parlamenti képviselője, Simona Bonafé ma a twitter oldalán jelezte, hogy az Európa Parlamenthez fordul a S&D frakció, hogy az tárja fel azt, hogy milyen "zavaros kapcsolatok kötik az olasz szuverenistákat Oroszországhoz".

De nemcsak Olaszországról van szó, hanem az összes Európa-ellenes párt orosz finanszírozására fényt kell derítenie az EP-nek a legutóbbi választások kapcsán az európai szocialisták frakciója szerint, amely azzal céllal történt, hogy meggyengítsék az európai integrációt.

Fentiek szerint az európai baloldal teljes pályás lerohanásra készül, minden olyan párt ellen, amely nem akar Amerikai Egyesült Államokat hatalmas migrációs beáramlással egyetemben az EU területére.

Az Európai Bizottság új elnöke Olaszországgal kapcsolatos megnyilvánulásai is azt mutatják, hogy ugyanott folytatja ez elit, ahol Juncker abbahagyta. Ursula Von der Leyen alig lépett hivatalba, de máris közölte, hogy folyamatosan monitorozni fogja az olasz költségvetés helyzetét, valamint megerősítette a Líbiából csónakon Európába induló migránsok kimentésének a fontosságát, és csak általánosságokban beszélt az embercsempészek elleni harcról elkerülve a líbiai parti őrséggel való együttműködés témáját, amely nélkül ez lehetetlen. Ez utóbbit az elmúlt időszakban heves támadás érte a migrációt pártoló civilek és politikusok részéről. Leyen csak Marrokkót és Tunéziát nevezte meg a bűnözők elleni harcban.

Leyen állásfoglalása nagyon emlékeztet azokra az időkre, amikor a Renzi-kormány az Európai Bizottság aktív közreműködésével évi 150-200 ezres számban szállította be a migránsokat az EU területére az NGO-s hajók aktív közreműködésével. Renziék a költségvetési lazaság elnézése fejében vállalták Olaszország elárasztását dél-ázsiai és afrikai bevándorlókkal.

Az olasz jobboldali politikusoknak és jobboldali sajtónak nagy kétségei vannak Leyent illetően, és nem szavaztak rá sem a Liga, sem az Olaszország Testvérei  párt. Az olaszok már évek óta hallgatják azokat a migrációs lózungokat, amelyeket Leyden is felsorakoztatott, és eddig semmi jó nem származott nekik azokból, csak sok százezernyi migráns.  

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/pd-sfiducia-salvini-ora-presentiamo-mozione-1728489.html

https://www.tpi.it/2019/05/29/bilderberg-2019-partecipanti-gruppo-bilderberg/

https://www.agi.it/politica/salvini_russia-5831058/news/2019-07-13/

https://it.insideover.com/politica/caso-lega-russia-tutti-i-dubbi-sullinchiesta-di-buzzfeed.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13485202/maria-elena-boschi-matteo-salvini-va-sfiduciato-appello-m5s.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/pd-diviso-sulla-sfiducia-capitano-ira-renzi-incredibile-non-1728840.html

https://www.iltempo.it/news-adn-kronos/2019/07/18/news/lega-bonafe-pd-fondi-russi-a-sovranisti-a-odg-prossima-plenaria-1189889/

https://www.huffingtonpost.it/entry/maria-elena-boschi-e-matteo-renzi-vogliono-sfiduciare-matteo-salvini_it_5d302ba2e4b0419fd32838bd

https://voxnews.info/2019/07/18/non-ci-sono-i-numeri-ma-il-pd-vorrebbe-governare-col-m5s/

Fülöp Ida
2019.07.08.

A líbiai egységkormány feje már többször is figyelmeztette az EU-s vezetőket a veszélyre, de sokan közülük éppen újból az illegális migránsok tömeges bejuttatásán dolgoznak.

Az Il Giornale jobboldali lap hírportálján jelent meg tegnap egy írás arról, hogy a líbiai Iszlám Állam egyik vezetője Abu Musab al Libi egy 40 perces videón beszél a híveihez a líbiai sivatagból, ahol a terrorszervezet több kiképző tábora is működik. A világ egyik legveszélyesebb dzsihadista harcosa a felvételen azt tudatja, hogy immár készen állnak arra, hogy Líbiában és Európában széleskörű terrorista akciókat hajtsanak végre.

A képen: egy filmkocka az líbiai Iszlám Állam videójából

A  legutóbb Al-Szarradzs líbiai kormányfő június 13-án egy olasz tévés interjúban figyelmeztetett annak a veszélyére, hogy az illegális migránsok közé megbújva dzsihadisták és bűnözők tudnak bejutni Líbiából az EU területére.  Al-Szarradsz azt is elmondta a a Sky Tg 24 riporterének, hogy Líbiai déli részén feléledtek az Iszlám Állam terrorsejtjei.

Habár Matteo Salvini olasz belügyminiszter az utóbbi néhány hónapban sorra adja ki a rendelkezéseit, amelyben terrorizmus és más közbiztonsági okokból megtiltja az NGO-s hajók belépését az olasz vizekre, az EU legtöbb politikai vezetője egyáltalán nem mellé áll, hanem továbbra is a bevándorlókat beszállító civileket és az ellenőrizetlen és tömeges migrációt pártfogolja.    

Néhány napja a német Sea Eye NGO Alan Kurdi és az hajója kapcsán Horst Seehofer német belügyminiszter egy Matteo Salvininek címzett levélben egyenesen arra szólítja fel őt, hogy vizsgálja felül az olasz kikötők zárva tartásának politikáját, magyarul nyissa meg az olasz kikötőket.

A képen: az Alan Kurdi "hajótörött" migránsai a líbiai SAR-zónában

Az öt csillagos olasz hadügyminiszter, Elizabetta Trenta, pedig a mai napon azt nyilatkozta az Il Corriere della Sera lapnak, hogy nagy hiba volt Salvini részéről, hogy megakadályozta az EU Sophia "hadművelete" folytatását.

Ez utóbbi keretében az olasz baloldali kormányok idején az EU-s országok hadihajói az földközi-tengeren működő NGO-s hajók közreműködésével több tízezer olyan bevándorlót szállítottak be az unió területére Líbiából több éven át, akikről az égvilágon senki semmit nem tud. Az illegális bevándorlók ugyanis papírok nélkül érkeznek meg, így az "azonosításuk" csupán annyiból áll, hogy ők maguk mondják meg a nevüket és származási országukat. Majd lefotózzák őket, és talán még ujjlenyomatot is vesznek tőlük. 

A képen: Elizabetta Trenta öt csillagos olasz hadügyminiszter

A fentiek után egyáltalán nem kell semmiféle katonai és belbiztonsági szakértői ismeret, csupán egy kis józan ész ahhoz, hogy teljesen világos legyen az, hogy a migránscsónakokra az Iszlám Állam annyi katonát rak fel, amennyit csak tud. Majd mélyen elcsodálkozhatnak rajta talán még ők maguk is, hogy az EU katonai és belügyi vezetőinek nagy része hatalmas buzgalommal még be is szállíttatja őket, és ebben a "hadműveletben" akár még a saját szuper katonai hajóit is bevetné újból.

Fentiek fényében megállapítható, hogy az EU elitje vagy végtelenül pancser, vagy az uniónak és állampolgárainak teljes vesztét akarja. Az Iszlám Állam harcosainak tömeges jelenlétével akár még olyanná is válhat Európa, mint Afganisztán, Irak, és így tovább.

A Guardian, a Spiegel és az olasz la Repubblica neves baloldali sajtóorgánumok azonban egyáltalán nem az Iszlám Állam katonáinak tömeges bejutásának a veszélyeivel foglalkoznak. Ők a Sea Watch 3 kapitányával készítenek interjúkat, melyekben a német anarchista lány, Carola Rackete azon ujjong, hogy a hajó fedélzetén lévő 5 olasz baloldali parlamenti képviselő, hogyan segítette őt a szuverenisták ellen az olasz Biztonsági Rendelet 2 lebontásában, és az olasz kikötők megnyitásában az NGO-s hajók és az ellenőrizetlen migráció előtt.

A képen:  a német anarchista kapitánylány olasz baloldali parlamenti képviselőkkel ücsörög Sea Watch 3 hajón

Ez utóbbi egyben az Iszlám Állam katonáinak szabad tömeges bejutását is jelenti. Ezt a tényt azonban maga az NGO-s hajók ügyében rendre eljáró agrigentói ügyész is tagadja. Szerinte ezeken nem jönnek terroristák annak ellenére, hogy ennek a veszélyére Al-Szarradzs líbiai kormányfőn túl maga az Europol  is felhívta a figyelmet az 2018-as évre vonatkozó jelentésében. 

Luigi Patronaggio csupán a Tunéziából induló ún. fantom migránshajók esetében tart terroristák beszivárgásától. Az igaz, hogy ezeket a "fantom" bevándorlókat még csak regisztrálni sem tudják a hatóságok rendszerint, mivel nagyon hamar eltűnnek a "semmibe". De egy ilyen "azonosítás", ami során az égvilágon semmi, de semmi nem derül róla ki a bevándorlókról, egyetlen dzsihadista harcost sem riaszt el valójában. Ez csak azokat akadályozhatja meg az ilyen típusú belépésben, akik már szerepelnek a nyilvántartásban.

Az iszlamista terroristák érkezésének veszélye ellenére a Sea Watch 3 civil hajón nem mások, mint a Renzi-kormány igazságügyi és infrastrukturális minisztere hallgatta meg egyetlen ellenvetés nélkül, hogy hogyan fog a német lány engedély nélkül betörni az olasz kikötőbe az új kormány törvényerejű rendeletét megszegve.  

Matteo Orfini előző igazságügyi miniszter továbbá még azzal is tetézte ennek az szélsőbalos NGO-s terrorista-anarchista akciónak a támogatását, hogy később azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ő is ezt tette volna Carola Rackete helyében.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/spunta-video-dellisis-registrato-libia-pronti-ad-1722513.html

https://tg24.sky.it/mondo/2019/06/13/libia-al-serraj-intervista-sky-tg24.html

https://www.ilmessaggero.it/italia/seehofer_porti_chiusi-4603045.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trenta-attacca-salvini-e-difende-flop-missione-sophia-1722662.html

https://www.europol.europa.eu/activities-services/main-reports/terrorism-situation-and-trend-report-2019-te-sat

https://ofcs.report/internazionale/difesa-e-sicurezza-nazionale/migranti-e-terrorismo-europol-conferma-infiltrazioni-jihadisti/

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13478716/sea-watch-matteo-orfini-carola-rackete-avrei-fatto-stessa-manovra-speronamento-motovedetta-finanza.html

https://www.nicolaporro.it/fantastici-cinque-emergono-nuovi-particolari-della-loro-impresa/

Fülöp Ida
2019.07.01.

A togói migráns szerint pokoli a helyzet Líbiában, de 2 évet is eltöltött ott.

Az olasz baloldali sajtó továbbra is azzal hírrel bombázza az olvasóit, hogy Líbiában szörnyű helyzetben vannak, a szubszaharai migránsok, folyton-folyvást börtönökben kínozzák őket, és ezért kell nekik onnan elmenekülni. Ezt néhány bevándorlóval készült interjúval is igyekeznek alátámasztani.

Így tett a La Repubblica is a togói Emanuellel beszélgetve arról, hogy miért is jött Európába a Sea Watch 3 hajóján. A 24 éves afrikai fiatalember Lampedusa központjában sétálgatott éppen a barátjával Mohameddel az olasz városka katolikus templomát és aranyüzletét megcsodálva, miközben sorsa titkait felfedte az olasz baloldali lapnak.

A képen: a Sea Watch 3 legutóbbi utasai

A La Repubblica riportere szerint végre szabad lett, de maga a togói férfi egyáltalán nem említett egy líbiai börtönt sem, bármennyire is próbálta ilyen mederbe terelni a beszélgetést a riporter. A szabadság egy egészen más formában került szóba. Emanuel egyáltalán Togóból ezért menekült el politikai okokból mert, ott nincsen szerinte szabadság.

2017-ben érkezett meg Líbiába, amelyet azért pokolnak nevezett, ahol őt is többször is megverték a hátán, állítólag azért, hogy így zsarolják meg a családját a 2 ezer forintos díj megfizetésére az embercsempészek. A nyugat-afrikai fiú azt is elmondta az olasz baloldali lapnak, hogy valakik két barátját is megölték a szeme láttára, miután levágták a lábukat.

Emanuel egyébként két nyelven beszél, franciául és angolul, és örül, hogy végre Európában lehet, ahol szabadság és törvényesség van, habár azt nem érti, hogy  Sea Watch kapitányát miért is kellett letartóztatni, holott ő egy nagyon rendes lány szerinte. 

Az hogy a fenti történetből végül is mi igaz, egyáltalán nem tudhatjuk. De mindenképpen vannak benne homályos pontok, még ha minden szava igaz is.

Mivel töltötte valójában az idejét 2 éven át Emanuel Líbiában? 2 évet biztosan nem volt az embercsempészek börtönében, ahogy ezt az írás sugallni szeretné, és ezt maga szubszaharai férfi sem állította. 

A barátait sem tudni, hogy miért is ölték meg valójában, ha egyáltalán történt is ilyen. Akár valami bűnténybe is keveredhettek, ahogy maga Emanuel is lehet akár még az Iszlám Állam harcosa is, mivel Dél-Líbia sivatagos területein működtet a terrorszervezet kiképző táborokat.

A 2 ezer dolláros viteldíj az mindenképpen igaznak tűnik, mivel ezt több forrás is megerősíti. Valamint az is igaz lehet az elbeszélésből,  hogy két évet is eltölthetett Líbiában a togói bevándorló, mivel a 2000-es évek elejétől sok szubszaharai megy Líbiába dolgozni, és most is a migránsok nagy része, aki odamegy nem is akar Európába jönni.

Az is igaz lehet a történetben, hogy Afrika úgy általában véve nem olyan hely mint, Európa. Mások a törvények, és sok ott az olyan kegyetlenség, ami Európában már évszázadok óta tilos. De sajnos egyre több olyan afrikai is jön ide, aki nem is akar az itteni törvények szerint élni, így még ha Emanuel a legtisztább szándékkal is jött ide, már itt sem olyan mint régen, és éppen a migráció miatt. 

A togió migráns elbeszélése azért mindenesetre érdekes, és miközben a La Repubblica minden bizonnyal továbbra is érzelmileg akarja zsarolni az olvasóit a szenvedő és Európában végre révbe ért migráns imázsával, több pontja is éppen az ellenkezőjéről is beszél. És az olaszok is egyre jobban átlátnak az ilyen fél információkon alapuló homályos elbeszéléseken.  

Az teljesen biztosan kiderül az írásból, hogy a nagyon filantróp és humanitárius NGO-k egy olyan afrikait sem "mentenek" meg, akik nem fizetnek ezért dollár ezreket. Emanuel is 2 ezer dollárt fizetett azért az embercsempészeknek, hogy végül is a Sea Watch 3 Európába hozza őt. 

Ennyi pénzből Emanuel már kényelmesen repülővel is eljöhetett volna Togóból turistaként. Igaz akkor az útlevelét is használnia kellett volna, így meg azt mond magáról, amit csak akar.

Továbbá külön érdekessége az interjúnak, hogy szóba sem kerül a líbiai háború, holott éppen ez a migrációpártiak fő érve amellett, hogy Líbia nem biztonságos.

Források:

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/07/01/news/sea_watch-230033963/?ref=RHPPLF-BH-I229979046-C8-P6-S1.8-T2

https://it.insideover.com/migrazioni/da-dove-arrivano-i-migranti-e-perche.html?utm_source=ilGiornale&utm_medium=article&utm_campaign=article_redirect

https://tg24.sky.it/mondo/2019/06/13/libia-al-serraj-intervista-sky-tg24.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2014/10/05/immigrazione-un-posto-in-barcone-costa-da-3-a-6-mila-dollari_f3bb209a-70d8-4da8-ad63-82c52e983771.html

https://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2019/06/08/sbarco-pozzallo-arrestati-due-scafisti_caem3CJHAO7UHEzeT1q4kK.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?