Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább

Tegnap este Matteo Salvini külön belügyminiszteri direktívát adott ki a Sea Watch 3 német NGO-os hajó ellen, amely legénysége a nap folyamán 65 migránst vett fel a fedélzetére a Líbiai mentési és keresési (SAR) zónában. A direktívában biztonsági okokból megtiltotta a német anarchisták hajójának, hogy olasz vizekre lépjenek. 

A képen: a Sea Watch 3 hajó pozíciója a líbiai partoknál 2019.05.15. 

Salvini ezt döntését az 1981-es "A közbiztonság igazgatásáról" szóló törvény alapján hozta meg, amely a belügyminiszter hatáskörébe utalja a közrend és a közbiztonság védelme érdekében a különböző állami szolgálatok feletti irányítást, így a tengeri és szárazföldi határok biztosítását is.

Hetek óta migrációs politikai vita dúl az öt csillagos politikusok és Matteo Salvini között. Előbbiek újból meg akarják nyitni az olasz kikötőket a líbiai harcok kiújulása miatt azt mondva, hogy immár minden migráns menekült, aki Líbiából jön. Ezt maga Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter jelentette ki április 15-én a Radio Capital olasz rádió adásában a vele készült interjúban.

Ugyanakkor rengeteg jelzés érkezett, hogy éppen a líbiai fegyveres konfliktusok miatt megnőtt a veszélye annak, hogy dzsihadista harcosok érkeznek Európába az illegális migránsok közé vegyülve. Ezt még maga az egyébként igen balra húzó Giuseppe Conte miniszterelnök is elismerte április 16-án.

Ilyen politikai légkörben hozta meg fenti döntését Matteo Salvini. Ez a belügyminiszteri direktíva egy teljesen új jelenség az olaszországi illegális migráció elleni harcban, és itt már nem arról van szó, hogy nem fogadnak menedékkérőket, hanem arról, hogy immár új eszközökkel lép fel Salvini az illegális beáramlás biztonsági kockázatai ellen a megnövekedett veszélyre tekintettel.

Ez a lépés biztosan hatalmas vitákat vált majd ki az olasz közéletben, de egyelőre még inkább nagy hallgatás van.

A Sea Watch 3 hajó a tegnapi akciója során ráadásul még a helyzetjelző radarját is kikapcsolta a líbiai partok közelébe érve Francesca Totolo migrációs szakértő szerint. Így valójában még azt sem lehet tudni, hogy hol történt meg pontosan és milyen formában a migránsok átszállítása a gumicsónakjukból a NGO-s hajóra.

A Sea Watch szélsőbalos anarchista NGO twitter oldalán azt írja, hogy a líbiai partoktól 30 mérföldre "mentették ki" a bevándorlókat, de mivel a követhetetlenné tették magukat a tengeri hatóságok számára ez akár még a líbiai felségvizeken is megtörténhetett, akár 5 mérföldre a parttól.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy szélsőbalos elemek akár még iszlamista terroristákat is örömmel behoznának Európába, az azonban már igencsak megdöbbentő, hogy még maga az öt csillagos olasz hadügyminiszter sem hajlandó semmilyen formában sem védeni az országát a veszélytől. De ez is bizonyítja azokat a véleményeket, hogy maga az 5 Csillag Mozgalom is egy anarchista szélsőbalos formáció valójában az alapítói, a humorista Beppe Grillo és a nyíltan anarchista nézeteket valló Gianroberto Casaleggio nyomán.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-direttiva-che-vieta-sea-watch-acque-italiane-1695342.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trenta-vuole-riaprire-i-porti-libia-rifugiati-e-non-migranti-1679562.html

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2019/04/16/conte-con-crisi-libia-rischio-foreign-fighters_lctC3fTafnqCUYer2emvXI.html

https://www.ilmattino.it/primopiano/cronaca/casaleggio_uomo_grillo_politico-1665070.html

https://voxnews.info/2019/05/15/seawatch-appena-arrivata-carica-subito-65-clandestini-in-libia/

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128661961149960192?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128723156674461697

A palesztin imám beszéde a Memri Tv híradása szerint május 10-én került fel az internetre. A muszlim pap azt mondja a népek előtt a videón, hogy a Ramadán idején meg kell béklyózni az amerikai, angol és orosz "ördögöket".

Majd közli: "ők tudják azt, hogy az iszlám nemzet minden egyes tagja egy időzített bomba, amely fel fog robbani, amint a muszlimok kalifája kiadja a parancsot: Lépj be a dzsihádba".

("They know that each and every member of the Islamic nation constitutes a time bomb that will explode, as soon as the Caliph of the Muslims gives the order: Come to Jihad!")

A képen: a palesztin muszlim prédikátor

Nidhal Siam imám azt is kifejti a hallgatóinak, hogy a legegyszerűbb szakértő is tudja, hogy a fenti hatalmak nem Irán miatt összpontosították haderőiket az Arab-öbölben, a Földközi- és a Vörös-tengeren, hanem azért, hogy megakadályozzák egy Iszlám Állam létrejöttét. 

Befejésül pedig Allahhoz imádkozik az Al-Aksza mecset mielőbbi felszabadulásáért, a mielőbbi győzelemért és az Iszlám Állam megalapításáért.

Ebből a beszédből nem derül ki világosan, hogy a palesztin imám az Al-Baghdadi-féle Iszlám Államra gondol-e, mivel valahol minden muszlim álma az iszlám totális uralma a földgolyón egy nagy kalifa vezetése alatt. De mindenképpen jelzi azt, hogy számukra ez a téma egyáltalán nem valami elvetemült terrorizmus, ahogy szerintünk, mivel teljesen szabadon prédikál erről Nidhal Siam a muszlimok egyik legnevesebb temploma előtt.

A Pesti Srácok hírportál egy május 8-ai írása tudósított Földi László egy Kvarc FM-s migrációról szóló előadásáról, amelyben a biztonságpolitikai szakértő kijelentette, hogy valójában "mindenki, aki ideérkezett a migránsokkal, potenciális dzsihadista".

Ezek a szavak kissé radikálisnak tűntek tőle, de immár egy muszlim imám is megerősítette eme meglátását. 

Mindenesetre azért egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az iszlám világ önmagán belül is annyira megoszlott a sok különböző irányzata miatt, hogy nehezen elképzelhető, az hogy egy kalifa vezetése alatt egyesülnének, de valóban bármikor bármelyik muszlim dönthet úgy, hogy belép ebbe a különös és életveszélyes iszlám mozgalomba. 

Források:

https://voxnews.info/2019/05/15/imam-noi-islamici-siamo-bombe-ad-orologeria/

https://www.memri.org/tv/palestinian-cleric-nidhal-siam-aqsa-ramadhan-devils-america-russia-britain-islamic-state-muslims-time-bomb-explode-jihad/transcript

https://www.memri.org/tv/palestinian-cleric-nidhal-siam-aqsa-ramadhan-devils-america-russia-britain-islamic-state-muslims-time-bomb-explode-jihad

https://pestisracok.hu/foldi-laszlo-eljohet-az-ido-amikor-kelet-kozep-europa-lezarja-hatarait/

Fülöp Ida
2019.04.30.

Továbbá a “Bella Ciao” dalt énekelve jelent meg Mária Magdalénának.

Természetesen idén is gőzerővel dobták be magukat a nosztalgiázó partizánok április 25-én Olaszország 2. világháborús felszabadulásának a megünneplésébe. Az Olasz Partizánok Nemzeti Szövetsége (Anpi) szervezésében vonultak fel az országszerte. A menetekben ott voltak velük gyerekeik sőt még unokáik is, valamint számos számos baloldali politikus és közéleti személyiség, akik közül többen is bőszen fasisztázták és nácizták Matteo Salvinit és vele együtt mindenkit, aki ellenzi a korlátlan és illegális bevándorlást, és a nem rajong az Lgbt családokért.

De ez már senkit nem ráz meg Olaszországban, sőt már igazából nem is érdekel olyan nagyon senkit, mivel már évek óta ez zajlik ott, és valójában a politikai élet mindennapos szerves részévé vált. A baloldaliak szinte mind egytől egyig mind partizánok is egyben, vagy történeti értelemben, vagy “új partizánként”, és állandóan az olaszországi fasizmus ellen harcolnak, ami igen kétséges, hogy egyáltalán létezik-e. A szélsőjobboldali pártoknak igen kis százalékú a támogatottsága, és ők sem fasiszta pártok a klasszikus értelemben, habár vannak időnként különös megnyilvánulásaik is.

A képen: a baloldali olasz Demokrata Párt (Pd) április 25-ei egyik molinója (Felirat: partizánok mindig tegnap ma holnap)

Az újpartizánok azonban olyan szinten kiterjesztették a fasizmus fogalmát, hogy abba már mindenki beletartozik, akinek még fontos a hazája, aki még férfinek és nőnek tartja magát a hagyományos értelemben, ellenzi a béranyaságot, nem akarja Afrikát Európába költöztetni,és így tovább. Ennélfogva számukra hatalmas fasizmus dúl napjainkban Európa-szerte, de mivel ez immár a mindennapok része Itáliában, ezért úgy tűnt minden a megszokott rutin szerint történik ez évben is az április 25-ei ünneplések alkalmából.

Egy képregényeket készítő olasz papnak azonban sikerült valami egészen elképesztő új eszmével előrukkolni ez alkalomból. Don Giovanni Berti egyik képe szerint Jézus partizánként támad fel és a partizánok kedvenc dalát, himnuszát énekelve jelenik meg Mária Magdalénának. 

Az olasz atya a facebook oldalán osztotta meg ezt a korszakos “felismerését” a világgal, amire az vezette, hogy idén csak néhány nap választotta el egymástól Jézus feltámadásának ünnepét az 2. világháború végének olaszországi megemlékezéseitől, így fejében a kettő összekapcsolódott. Szerinte az emberiség felszabadulásának az útja valójában Jézus feltámadásával kezdődött meg.

A képen: Don Berti árilis 25-ei képe (Felirat: ".. ma reggel felébredtem, oh bella ciao, ciao, ciao…")

A “Bella Ciao” c. dal hazánkban is ismert, és az utóbbi években több változatban is megtalálható a youtube-on, amelyek között különösen az “Auróra” nevű zenekar előadása figyelemre méltó. Hazánkban nem volt olyan erős a partizánmozgalom a 2. világháború idején mint Olaszországban, így napjainkban sincsen annyi támogatója az újjáéledésének, de létező jelenség. Gulyás Márton a hírhedt sorosista anarchista aktivista is partizán vloggerként nyomul az utóbbi hónapokban.

Don Berti képregény stílusú facebook-os posztját sokan blaszfémiának, kegyeletsértőnek találták a közösségi médiában, és valóban az is. De az olasz katolikus egyházban manapság ez nem von maga után semmilyen következményt.

Ferenc pápa egyházában ma már az igazi evangéliumi üzenetet meghamisítva baloldali papok szabadon ábrázolhatják Jézust partizánként, így utat nyitva a fizikai harc előtt mindazok ellen, akik nem osztják a sorosi "antifasiszta", no borders, gender, stb. eszméket.

Források:

https://www.lastampa.it/2019/04/25/italia/aprile-a-milano-gino-strada-salvini-un-fascista-e-spero-si-tolga-dai-c-T6bEc2Ekt4t1ogUpJS3v0M/pagina.html

https://partitodemocratico.fi.it/il-nostro-25-aprile-2019/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/ges-ora-diventa-partigiano-e-prete-canta-bella-ciao-1684900.html

https://www.youtube.com/watch?v=F9sWzZUnV68

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/21535/egyeb-szovegek/bella-ciao-zeneszoveg.html

https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA

Ferenc pápa már évek óta börtönökben ünnepli a húsvét csütörtök estét az utolsó vacsora emlékére. Jézus ekkor megmosta a tanítványai lábát egymás iránti alázatra és szolgálatra buzdítva őket. Ez egy varázslatos tanítás volt a részéről. 

Ennek a jézusi tettnek az emlékére mossa meg 12 elítélt lábát Ferenc pápa minden évben valamelyik börtönben. Idén a római Velletri börtönében került sor erre a "szertartásra" az utolsó vacsora mise keretében. A pápa azonban nem csupán megmosta az elítéltek lábait, hanem meg is csókolta.

Előtte pedig a prédikációjában kifejtette a főként rabokból álló hallgatóságának, hogy a jézusi módon kell egymást szolgálni, ahogy ezt ő is teszi. Kifejtette a korabeli szokást is, hogy Jézus idejében nem volt aszfaltos út, így amikor valaki megérkezett egy házba, akkor a rabszolganők mosták meg a lábát.

Ferenc pápa idén kilenc olasz, egy brazil, egy elefántcsontparti és egy marokkói elítéltnek mosta és csókolta meg a lábát. Köztük muzulmán vallásúak is voltak. Mindezt a római katolikus keresztények feje a testvériség nevében is tette, és egymás hasonló szolgálatára szólította fel a jelenlévőket.

Szent Malakiás középkori püspök próféciája szerint Ferenc pápa lesz az utolsó pápa Szent Péter trónusán, és utána eljön a világvége. az Origo egy 2015-ös írásában ezt úgy értelmezi, hogy valójában egy nagy paradigmaváltásról következik be a világban, és eljön egy új korszak.

Ferenc pápa lábcsókolgatása a jézusi tanok nevében már annyira, de annyira tévtanítás, hogy tényleg itt az ideje egy nagy megújulásnak.

Források:

https://voxnews.info/2019/04/18/bergoglio-bacia-i-piedi-ai-detenuti-afroislamici-video/

https://www.youtube.com/watch?v=UNWql04gJyM

https://www.youtube.com/watch?v=zstTPppNSY8

https://www.youtube.com/watch?v=SWofew-Y3F8

https://www.avvenire.it/papa/pagine/papa-francesco-messa-in-coena-domini-detenuti-velletri

https://www.origo.hu/tudomany/20151218-papasag-vatikan-szent-malakias-profeciak-roma-egyhazfejedelem-nostradamus-szent-bernart.html

Fülöp Ida
2019.04.17.

Roberto Savianio arról értekezett a közösségi médiában, hogy európai igazi drámája a Líbiában “sínylődő” 800 ezer szubszaharai migráns.

Saviano az olasz közélet egyik meghatározó alakja, a baloldali értelmiség egyik legfőbb szócsöve, és az olasz maffiáról írt magyarul is megjelent “Gomorra” c. könyvével tett szert nemzetközi hírnévre. Nagy bevándorláspárti, és az új olasz kormány zárt kikötők politikájának egyik legádázabb ellenzője.

Ennek ellenére elég megdöbbentő, hogy még a párizsi székesegyház nagymértékű pusztulása kapcsán is a bevándorlókért “sírbókol”, miközben mindenki arról beszél, hogy európai kultúrát hatalmas veszteség érte, és mintha maga Európa égett volna el a tűzben. Az olasz író szerint azonban Európa valójában vízbe fulladt a Földközi-tengerbe veszett migránsokkal együtt.

A képen: Roberto Saviano olasz baloldali író

Kifejti még azt is a bejegyzésben a facebookon, hogy Európa legértékesebb katedrálisa a Jog, és az már hónapok mélyre süllyedőben van azzal, hogy Líbiában nagy veszélyben, bebörtönözve és rabszolgaságban kényszerülve tengődik 800 ezer emberi lény. Ez az európai terv igazi kudarca, bukása a baloldali író számára.

Az olasz politikában napok óta intenzív vita tárgyát képezi a jelenlegi líbiai helyzet. Az öt csillagos vezetők sorra figyelmeztetik Salvinit, hogy nem tartható fel továbbra is a kikötők zárva tartása a harcok miatt. Míg a belügyminiszter a koalíciós partnere támadásai ellenére is kitart amellett, hogy Olaszországba csak legálisan lehet bejutni továbbra. Sőt most még inkább, a terroristák beáramlásának megnövekedett veszélye miatt.

Saviano valójában ebben a politikai légkörben mondta el a magáét elég különös módon, ami Alfio Krancic karikaturistát is megihlette, és egyenesen E.T.-ként ábrázolta a baloldal nagy sztárját, amint az égő Notre-Dame tetejéről mondja el intő szólamát, hogy “migránsok”.

A képen: Krancic Saviano-karikatúrája

A 800 ezer szubszaharai migráns, akikről az olasz balliberális író beszél valójában nincsenek is börtönben, hanem egyszerűen csak Líbiában dolgoznak, és még csak nem is rabszolgaként. Valamint nagy részüknek esze ágában sincs Európába jönni, hacsak nem terjednek át a Tripoli egyes körzeteiben dúló harcok egész Líbiára. Továbbá bármikor haza is mehetnek, ha veszélybe kerülnek.

Így Saviánónak is sokkal inkább maguk a líbiaiak helyzetéért kellene aggódnia, de ez valami miatt eszébe sem jut. Ő a Líbiában lévő nigériaiak és más fekete afrikaiak sorsát viseli igazán a szívén és a tollán, akik aztán jórészt maffiózóként tevékenykednek Európába bejutva.

A maffia ellenes szellemiségéről híressé vált “nagy” író az afrikai bűnszövetkezetek európai rémtettei ellen még soha nem emelte fel a szavát, ahogy a bevándorlók közé keveredő terroristák és dzsihadista harcosok veszélye sem hatja meg. Így elég furcsán hangzik szájából a “jog katedrálisa” kifejezés”...

Az olasz író által hangoztatott “jogok” nyomán eddig még semmi jó nem született, nemhogy olyan csodálatos katedrálisok épültek volna, mint a Notre-Dame. A francia gótikus katedrálisok valójában egy világképnek szakrális geometria alapú fizikai manifesztációi, és Saviano egyes elvtársai legalább a fizikai építmény pusztulása nyomán valamit mintha megsejtettek volna abból, hogy mi is történik most a világban, és megrendültek.

De a legtöbben közülük most is csak folytatják tovább a világból az élet alapjait képező szakrális elvek kiirtását mindenféle olyan emberi áljogokra hivatkozva, amelyek valójában életellenesek.

Források:

https://voxnews.info/2019/04/16/saviano-snobba-notre-dame-vera-tragedia-i-barconi/

https://www.huffingtonpost.it/2019/04/16/roberto-saviano-sullincendio-di-notre-dame-leuropa-brucia-no-e-annegata-con-i-migranti-morti-in-mare_a_23712622/

https://twitter.com/AlfioKrancic/status/1118222763062439936

http://www.ilgiornale.it/news/politica/libia-ministro-grillo-chi-fugge-guerra-non-pu-essere-mandato-1680895.html

https://finance.yahoo.com/news/italian-anti-mafia-author-saviano-wont-intimidated-salvini-172800807.html?guccounter=1

http://www.occhidellaguerra.it/la-strumentalizzazione-dell-immigrazione-da-parte-libica/

Freudi elszólás a Nyílt Társadalom Intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány EP-s konferenciája szórólapján.

Április 2-án az Európai Parlamentben közös konferenciát tartottak a líbiai gazdasági helyzetről Soros György és a CDU alapítványa, valamint az Európai Néppárt. Az esemény szórólapján habár szerepel az megfogalmazás is, hogy túllépni a “líbiai háborús gazdaságon”, és az is hogy, “segíteni Líbiát a gazdasága stabilizálásban”, a részletes leírása első mondata mégis a következőképpen hangzik:

“Finding sustainable solutions to stabilise the war economy in Libya requires a holistic approach.”

Vagyis:

“A fenntartható megoldások felkutatása a háborús gazdaság stabilizálására Líbiában  holisztikus megközelítést kíván meg.”

Amint az ismeretes Kalifa Haftar tábornok, aki a kelet líbiai Kireneikát tartja kezében már évek óta, valamint az utóbbi időben az ország dél-nyugati Fezzan régiójában is egyre nagyobb befolyásra tett szert az elmúlt hónapokban, április 4-én átfogó hadműveletet indított meg az Al-Szarradzs kormánya által uralt Tripolitánia elfoglalására. Az olasz sajtóban naponta jelennek meg újabb és újabb elemzések arról, hogy mi is állhat Haftar megmozdulása hátterében a franciák gazdasági térhódítási szándékától egészen a művelet szaudi támogatásáig, de fentiek teljesen új fénybe helyezik az akciót.

Az már eddig is teljesen világos volt, hogy a migrációt szervező és az abból élő szervezeteknek létérdekük a líbiai helyzet újabb destabilizálása. Már hónapok óta vehemensen támadják az olasz migrációpártiak az új olasz kormányt amiatt, hogy a líbiai parti őrséggel vitetik vissza a gumicsónakon Európába elindult migránsokat, és nem engedik azt, hogy az NGO-s hajók szabadon Olaszországba vigyék őket.

Mivel egy éven át sikertelenül próbálták jogi úton érvényt szerezni az akaratuknak, így már várható volt, hogy valami újabb dologgal próbálkoznak majd Sorosék. De az hogy idáig fajultak a dolgok mégiscsak elképesztő, bár egyáltalán nem meglepő.

A bevándorláspártiak egyik fő érve az olasz kormány ellen az volt, hogy Líbia nem biztonságos hely, így nem lehet oda vissza vinni afrikai és dél-ázsiai bevándorlókat. Az utóbbi években azonban alig voltak harcok az észak-afrikai országban, és azok is csak kisebb területeket érintettek, így az NGO-k érvelésének nem igen volt alapja, egészen mostanáig.

Most már valóban nem biztonságos hely Líbia, sikerült egy komoly lépést tenni az ország “háborús gazdasága stabilizálása” irányába. Ennek egyik eleme az is, hogy a lakosság egyik fő megélhetési forrása a 2011-es polgárháború kitörése óta az embercsempészet, amely nélkül az európai migrációs biznisz teljesen elhalna.

A képen: Emma Bonino Soros Györggyel

Soros olaszországi “papnője” Emma Bonino, + Európa Párt már el is kezdte mondogatni, hogy az utóbbi napok harcai után Matteo Salvini, belügyminiszter már semmiképpen nem mondhatja azt, hogy Líbiai biztonságos ország. A + Európa párt célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, amelyhez minél több bevándorlóra van szükségük, akik könnyebben magukévá teszik a ún. páneurópai identitást, mint az őslakosok. Soros Györgytől nem régen kaptak nagy pénzügyi támogatást a választási kampányukhoz. Emma Bonino pedig, aki évtizedek óta aktív az olasz politikai életben radikális baloldaliként, a Nyílt Társadalom Alapítvány nemzetközi igazgató tanácsának is a tagja.

Természetesen nem ő az egyetlen az olasz közéletben, aki arról beszél. Többek között a Mediterranea Saving Humans, az az olasz NGO is, amelynek legutóbb a hajója még a pénzügyőrség felszólítására sem állt meg, hanem önkényesen belépett Lampedusa kikötőjébe a migránsokkal, napok óta a líbiai helyzetről ír a közösségi oldalain. Naponta több bejegyzésben mondja el, hogy most már aztán Líbia tényleg nem biztonságos hely, így minél hamarabb vissza kell menniük a tengerre, és behozni mindazokat Európába, akik onnan elmenekülnek. Továbbá humanitárius folyosók megnyitását is sürgetik.

Eddig is lehetett sejteni, hogy Soros & társai is komoly befolyással lehettek a líbiai polgárháború kiújulására, és az április 2-ai EP-s konferencia nyilvánvalóan tanúsítja azt, hogy nagyon aktívan foglalkoznak az üggyel. A freudi elszólásuk pedig rámutat arra, hogy melyek is a valós rejtett szándékaik és terveik a kötelező mézes-mázos jóságoskodó szavaik mögött.

A valódi események az előbbivel vannak összhangban, Líbiában újból harcok dúlnak sok éves szünet után, amely sokkal inkább az ország háborús gazdasága stabilizációját mutatja, semhogy annak a túlhaladását. De lehet, hogy ez csupán Sorosék szerint az út az általuk kívánatos líbiai gazdasági reformokhoz, habár ez nem igazán morális, de ez őket nem igen érdekli. 

A nyílt társadalom megteremtésének “nagy mestere” már régen megmondta, hogy sok áldozattal fog járni, de végül létrejön a szerinte “igaz boldogság társadalma”, azaz a sorosi nyílt társadalom…

Források:

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190408-itt-a-kapcsolat-az-europai-neppart-es-soros-kozott.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Konrad-Adenauer-Stiftung

http://www.occhidellaguerra.it/haftar-avanza-tripoli-libia/

https://video.repubblica.it/mondo/libia-bonino-checche-ne-dica-salvini-non-e-un-posto-sicuro-temo-per-tunisia-e-algeria/331564/332162

https://twitter.com/RescueMed/status/1115257323545604097

https://twitter.com/RescueMed/status/1115253957083967488

https://haereticus.blogstar.hu/2017/06/22/soros-gyorgy-mein-kampfja-egy-karakter-ongyilkossag-bemutatasa/39564/

http://blog.ilgiornale.it/rossi/2017/02/02/lo-schema-soros-e-limmigrazione-indotta/

https://gefira.org/en/2018/02/25/how-george-soros-is-meddling-in-the-italian-elections/

Egyetértenek a lényegével, de a módozatával nem. Verona püspöke is csak ímmel-ámmal vett részt a megnyitóján.

Hatalmas politikai vita előzte meg Olaszországban a XIII. Családok Világkongresszusát, amelyre most hétvégén került sor Veronában. A találkozót erőteljesen támadták nemcsak a baloldali politikusok és szervezetek, de a jobboldali Ligával koalícióban kormányzó 5 Csillag Mozgalom képviselői is. Legfőbb politikai vezetőjük. Luigi Di Maio március közepén egyenesen jobboldali lúzereknek (sfigati di destra) nevezte a résztvevőket, holott jól tudta hogy azon a jobboldali koalíciós partnere több vezető politikusa is fel fog szólalni, többek között Matteo Salvini is.

A képen: egy olasz családbarát NGO szimbóluma

Ebből a politikai vitából nem vonhatta ki magát a Vatikán sem. A természetes család védelme, amely a Családok Világkongresszusának hagyományosan egyik fő témája, a katolikusoknak is fontos, így ők is automatikusan magukra vették Di Maio szavait. Pietro Parolin, a Vatikán bíboros államtitkára is reagált az öt csillagos politikus nyilatkozatára kijelentve, hogy ők nem használnak ilyen szavakat azokra a katolikusokra, akik részt vesznek a konferencián. Ezzel együtt azonban azt is tudatta, hogy a Szentszék egyetért a kongresszus lényegével, de a módozatával nem.

Parolin szavai azonban nem keltettek igazán nagy visszhangot, és csak Ferenc pápa most szombati nyilatkozata után ocsúdott fel az olasz sajtó szélesebb körűen, hogy a Vatikán és az olasz katolikus egyház valójában nem állt be a veronai Családok Világkongresszusa mellé. A pápa a Marokkóba vezető repülő útján mondta el a kíséretében lévő egyik újságíró kérdésére, hogy ő igazából nem is foglalkozott a témával, de hallotta államtitkára szavait, és azokat helyesnek és kiegyensúlyozottnak tartja.

Az Il Giornale jobboldali lap hírportálja egyik vasárnapi írásában úgy fogalmazott az ügyben, hogy Ferenc pápa habár nem akart nyíltan állást foglalni az ügyben, de végül nem tudta elkerülni. Majd arra is felhívta a figyelmet a cikk, hogy valójában nem is vett részt egyetlen előadó sem a kongresszuson sem a Vatikán, sem az olasz Püspöki Konferencia, sem a nagy olasz katolikus szervezetek részéről, pedig kaptak erre felkérést a szervezőktől. A lap megkeresésére több katolikus szervezet is azt válaszolta, hogy túlságosan politikai célzatúnak találták a Családok Világkongresszusát, és ők más formában törődnek a családokkal.

Az Il Libero Qutidiano jobboldali lap pedig arról írt a hírportálja egyik cikkében, hogy Verona püspöke, Giuseppe Zenti azzal támadta a találkozót, hogy nincsen szükség családi tálibokra. A püspök a Repubblica baloldali lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy volt olyan a kongresszuson, aki túl messzire ment, és ezzel ártott az ügy lényegének.

De egyben azt is kijelentette a főtisztelendő atya, hogy az abortusz bűntény, és a család természetes módon egy férfiből és egy nőből áll, mivel csak ők képesek gyermeket nemzeni. Újságírók kérdésére megerősítette azt is, hogy a házassághoz önmagában nem elegendő a szeretet. 

Ez utóbbi a “haladók” legfőbb érve a sajátságos elképzeléseik védelmében, vagyis ők azt állítják, hogy a szeretet a család alapja, vagyis ha két férfi, vagy két nő szeretik egymást, és adoptálnak egy gyereket, akit szeretnek, akkor ők már egy család.

Zenti püspök szavai is jól jelzik, hogy valójában teljesen egyértelmű a katolikus egyház állásfoglalása az ügyben, de azt nem merték nyíltan hivatalosan is felvállalni a Családok Világkongresszusa keretében. Habár a ő maga részt vett a megnyitón, de a beszédében külön szabadkozott, hogy ezt nem tudta elkerülni.

A veronasera.it helyi hírportál a nemzeti sajtót megelőzve már március 20-án jelezte Parolin vatikáni államtitkár nyilatkozata után, hogy a katolikus egyház sem támogatja egészében a családok világkongresszusát. Írásukban kitértek arra is, hogy a veronai püspöki kúria is a Vatikánnal összhangban cselekszik, és nem vállalta el az esemény védnökségét, és nem is vett részt a szervezésében.

A veronai Családok Világkongresszusáról az már mindenképpen elmondható, hogy nyílt állásfoglalásra késztetett sokakat, többek között az olasz katolikus egyházat is család kérdése ügyében. Bizonyára hosszú ideig fognak még visszhangozni az olasz politikai életben az öt csillagos Di Maio és Parolin vatikáni államtitkár szavai. Valamint egyre jobban fény fog derülni arra is, hogy mit jelent valójában az, hogy a katolikus egyház egyetért a családok világkongresszusa lényegével, de a módszerével, formájával nem.

Az esemény olasz szervezői, a Family Day NGO és a társzervezetei mindenesetre biztosak benne, hogy Veronából elindul a józan ész és értelem ellenforradalma. Ebben az esetben az ellenforradalom bizonyára a Lgbt és egyéb családra vonatkozó felforgató nézetekkel való ellentétes irányt jelöli.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/maio-offende-i-cattolici-destra-pi-che-altro-sfigati-1662114.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/bene-sostanza-non-metodo-papa-si-smarca-gandolfini-c-1671630.html

https://www.lastampa.it/2019/03/19/vaticaninsider/congresso-famiglie-parolin-daccordo-sulla-sostanza-meno-sulle-modalit-5ptbHRZewRU3tVWEdnQybM/pagina.html

https://www.veronasera.it/attualita/congresso-mondiale-famiglie-vaticato-curia-verona-fn-minacce-albergatori-20-marzo-2019.html

http://www.diocesiverona.it/pls/s2ewdiocesiverona/V3_S2EW_CONSULTAZIONE.mostra_pagina?id_pagina=26229&rifi=guest&rifp=guest

https://www.ilmessaggero.it/vaticano/famiglia_parolin_verona_ultime_notizie-4372165.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13446033/papa-francesco-congresso-famiglie-verona-bene-sostanza-non-metodo-conferma-parole-pietro-parolin.html

Fülöp Ida
2019.03.19.

Videófelvételen a legújabb földközi-tengeri filantróp hadművelet Európa migránsokkal elárasztására.

A napokban újabb NGO-s hajó jelent meg a líbiai vizeken, és tegnap sikerült is felfedezniük néhány Líbiából Európába gumicsónakon igyekvő migránst felderítő kisgépük segítségével, akiket gyorsan fel is vettek a fedélzetükre a líbiai partoktól mintegy 40 mérföldre.

49 szubszaharai és bangladesi férfi menekült el ezúttal szerintük a líbiai állítólagos szörnyű táborokból, amelyet immár egyes baloldali olasz politikusok és propagandisták előszeretettel hasonlítanak a Holokauszt kínzóhelyeihez. Így az egész igencsak hamissá is válik, mivel Líbiába a migránsok maguktól mennek, de a humanitáriusok újból büszkén tudatták a népekkel, hogy a líbiai szörnyű pokolból szabadultak meg a klienseik.

Ezúttal egy olasz NGO, a Meditarrenee Saving Humans vetette bele magát a nagy filantrópiába a Mare Jonio hajójukkal, és útjukra elkísérte őket a La Repubblica baloldali olasz újság krónikása is. Így teljesen profi felvételek készültek az akcióról.  

A migránsok megtalálásának pillanatáról is készült videó, amely eredetileg a civil szervezet facebook és twitter oldalán jelent meg, majd azt később átvette az Agenzia Vista hírügynökség, és tőlük pedig az Il Giornale lap hírportálja is. A felvétel a youtube-on is megtalálható.

https://www.youtube.com/watch?v=C8P0MiuWGiw

A kamera teljesen tisztán megmutatta, hogy az égvilágon semmi baja nem volt a gumicsónakoknak, de az NGO és süllyedő csónakokról és életveszélyben lévő emberekről beszélt. Legutóbb a Sea Watch NGO "mentéséről" is készült hasonló felvétel, amely azonban igen hamar el is tűnt minden hivatalos fórumról, miután sokan észrevételezték, hogy maga a felvétel bizonyítja azt, hogy az égvilágon semmiféle veszélyben nem voltak a gumicsónakok utasai.

A képen: A Mare Jonio NGO-s hajóra várakozó migránsok

Elképzelhető, hogy ez is hasonló módon jár majd, mivel a Meditarrenee twitter oldalán már maga a videó nem nyitható meg. A hozzászólók többsége nem igen örült az újabb hívatlan vendégeknek, és többen is embercsempészettel vádolták a szervezetet.

Ez utóbbi álláspontot képviseli Matteo Salvini belügyminiszter is, és reményét fejezte ki, hogy hamar börtönbe kerülnek a felelősök. A filantrópok újból a római koordinációs központ utasítása ellenére vették fel a fel a bevándorlókat a fedélzetükre, mint már annyiszor, Most még az olasz Pénzügyőrség felszólítására sem álltak meg a hajójukkal, és 2 és 3 méteres hullámok miatt életveszély helyzetre hivatkozva engedély nélkül léptek be az olasz felségterületre.  

A civilek "misszióját" nem más, mint a hírhedt ultrabalos Luca Casarini vezette. Így az olasz Belügyminisztériumban csak "úszó közösségi központnak" nevezik a Mare Jonio hajót. Casarinit 2016-ban 3 hónapos házi fogságra ítélte a palermói bíróság illegális lakásfoglalás miatt, amely ezeknek a szervezeteknek az egyik kedvenc tevékenysége.   

A képen: A Mare Jonio legénysége, középen balra Luca Casarini

Az összes baloldali párt Casariniék mellé állt, és azt követelik, hogy minél előbb engedje a kormány partra szállni a migránsokat. Maga az NGO szóvivője is tudatta, hogy ők nem csupán egy közösségi központ hanem sokan állnak mellettük. 

Alessandra Sciurba azt is kijelentette, hogy ők nem tartják érvényesnek a belügyminiszter rendelkezését, mivel az nem felel meg a nemzetközi törvényeknek, és azonnali partraszállást követelnek. Most éppen Lampedusa kikötőjénél dekkol a hajó, de kikötésre még nem kaptak engedélyt.

A bevándorláspártiak már hosszú hónapok óta jogi vitában is állnak az olasz kormánnyal a politikai mellett. Ennek eredményeként született meg a Salvini elleni Diciotti hajós per is, mivel a migrációpárti jogászok mindenáron az ENSZ Globális Paktuma előírásit szeretnék a bírói gyakorlatban mérvadóként bevezetni teljesen eltüntetve a nemzeti határok védelmének a leghalványabb lehetőségét is.

Sokak szerint nem véletlen, hogy a Meditarrenne NGO is a Salvini ügyében a napokban esedékes szenátusi szavazás idejére időzítette ezen megmozdulását. Ezzel is nyomást akarnak gyakorolni a politikusokra. Az olasz parlament szenátorainak nem kevesebbről kell dönteniük mint arról, hogy a belügyminiszter tavaly nyáron az olasz belbiztonság érdekében cselekedett-e, amikor nem engedte napokig partra szállni a migránsokat a parti őrség hajójáról, vagy nem.

Matteo Salvini valójában ez utóbbi tettével megtörte az olasz parti őrség több éves gyakorlatát, amikor is a baloldali kormányok ideje alatt tömegével szállították be az olasz állami hajók a migránsokat az NGO-s hajók közreműködésével Olaszországba. A kisebb civil hajók mentek be a líbiai vizekre, és adták át a bevándorlókat vagy az EU-s vagy az olasz állami hajóknak, illetve nagyobb civil hajóknak, aki szintén minden akadály nélkül jártak ki-be az olasz kikötőkbe.

Ha esetleg a szenátus Matteo Salvini ellen dönt, és megvonják tőle a mentelmi jogát, akkor a belügyminiszter olyan bírók kezére kerülhet, akik ennek az esetleges eljárásnak a keretében járatnák be az EU-s bírói gyakorlatban a migrációpárti erőknek megfelelő nemzetközi jogszabályokat a nemzeti törvények felett állóknak tekintve azokat.

Erről a jogi és politikai összecsapásról szól a Mare Jonio civil hajó mostani esete is.

Források.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/tutte-violazioni-ong-cos-portano-clandestini-italia-1665456.html

https://twitter.com/RescueMed/status/1107729458260295680

http://www.ilgiornale.it/video/politica/ong-mediterranea-salva-49-migranti-largo-libia-video-dei-1665390.html

https://www.youtube.com/watch?v=C8P0MiuWGiw

https://www.huffingtonpost.it/2019/03/19/la-voce-della-mare-jonio-la-direttiva-di-salvini-non-vale-e-subordinata-a-legge-e-convenzioni-internazionali_a_23695472/?utm_hp_ref=it-homepage

https://palermo.repubblica.it/cronaca/2016/06/14/news/casarini_ai_domiciliari_appello_per_affidarlo_ai_servizi_sociali-142024851/

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13441853/ong-mediterranea-repubblica-prima-pagina-aprite-porti-giorgio-ruta-bordo-mare-ionio.html

Fülöp Ida
2019.03.17.

A saját lányával akart autós merénylettel végezni az észak-afrikai apa, mert az túl olaszosan élt neki.

Március 15-én pénteken az észak-olasz kisvárosban, Livorno Ferrarisban El Moustafa Hayan marokkói bevándorló autóval elütötte a lányát Meryant, mivel az egyedül akart munkát keresni magának apai kíséret nélkül. A lány és az apa között már hosszú ideje feszült volt a viszony, mivel Miriam túl nyugatias életmódot folytatott a marokkói férfi szerint, nem volt hajlandó például soha fejkendőt hordani, ahogy azt az anyja tette.

A képen: fejkendős lány

Meryan, vagy becenevén Miriam 7 éves korában érkezett Olaszországba a családjával. Teljesen jól beintegrálódott a 4300 fős városka életébe. Az érettségi megszerzése után egy mezőgazdasági cégnél dolgozott call center munkatársaként, de a 20 éves lány most egy új állást akart. Az apja azonban utána ment autóval, miután a lánya egyedül indult el ez ügyben a vasútállomásra nélküle, és neki hajtott. Miriam csak a csodával határos módon menekült meg, ami nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy évek óta aktív tagja a helyi amatőr kosárlabda csapatnak, így kiváló reflexeinek köszönhetően még időben el tudott ugrani a kocsi elől. Apját viszont börtönbe zárták gyilkossági kísérlet és rossz bánásmód miatt.

A kosárlabdások már régóta tudtak a marokkói lány és az apja közötti konfliktusokról, amely az utóbbi hetekben már fizikai bántalmazásokká fajultak, de senki nem gondolt arra, hogy ilyen megtörténhet. Miriamot védi most a helyi közösség és a csapata, de a családja tönkrement a nagy integrációban.

Ez utóbbi azonban a bevándorláspárti “haladókat” nem igen érdekli, mivel a szerintük Isten, a haza és család fasiszta dolgok. Ezt legújabban az olasz baloldali Demokrata Párt volt szenátornője jelentette ki, amikor számon kérték rajta sokan a botrányos “Isten - haza - család: sz… élet” tábláját, amelyen római feministák idei nőnapi tüntetésén vonult fel.

A képen: Monica Cirinna az Istent, hazát és családot gyalázó táblájával és baloldali olasz politikusokkal

Monica Cirinna habár később magyarázkodásul elmondta, hogy nem akarta megsérteni senki vallási, hazafias és családi érzéseit, de egyben azt is hangsúlyozta, hogy az “Isten, haza és család” a fasiszták szlogenje volt. Így immár nem csupán gyalázkodott, hanem még le is fasisztázta azokat akinek fontosak ezek az ősi emberi értékek, amelyek nélkül élet csak az elvadult genderisták rémvilágában létezik.

A “progresszívek” vad eszmeiségén túl viszont, amely szerint a hagyományos családok szétesése kívánatos valami, Miriam esete sajnos újból tragikus módon mutatta meg, hogy lehetetlen két olyan eltérő kultúrát egymáshoz integrálni, amelyek egyikének a fejkendő viselése isteni kötelező parancs, a másikának meg a szabadság lábbal tiprása.

Ezenkívül még hosszan folytathatnánk azokat az eltérő elképzeléseket, amelyek nem és-és, hanem vagy-vagy viszonyban állnak egymással a két civilizációban, és napról napra több tragikus konfliktust szülnek, habár a bevándorláspártiak megpróbálnak úgy tenni, mintha nem is léteznének. De ezzel azok egyáltalán nem oldódnak meg, és talán nincs is rájuk megoldás.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/marocchino-investe-figlia-ventenne-veste-occidentale-1663964.html

http://www.ansa.it/piemonte/notizie/2019/03/16/ferita-da-padre-perche-vive-allitaliana_d61ff4ad-7820-4d63-8349-ffefc396a525.html

https://tg24.sky.it/torino/2019/03/16/vercelli-investe-figlia-arrestato.html

https://www.corriere.it/cronache/19_marzo_16/squadra-che-puo-salvare-miriam-sei-forte-noi-saremo-tuo-scudo-25742f6e-4831-11e9-9178-69fe8668174c.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/politica/cirinn-replica-dio-patria-famiglia-era-slogan-fascista-1659962.html

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1104657253804793856

A Sea-Watch NGO mentőajóként hirdeti magát, holott jachtként van regisztrálva, és csak 22 utas lehet a fedélzetén.

A Soros György által is finanszírozott civil hajó tegnap délelőtt nagy örömmel tudatta a közösségi oldalain, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a Líbiai partoknál jan. 19-én fedélzetére vett “vendégei”. Az ünneplésük azonban hamarosan véget ért, mivel amint elhagyták a hajót az bevándorlók, megszállták azt az olasz rendőrség és pénzügyőrség emberei.

A tegnap esti órákban már arról számolt be az NGO a twitter oldalán, hogy az olasz hatóságok nem engedélyezték számukra a legénység cseréjét, és éjszakára még mindenképpen a kikötőben kell maradniuk a vizsgálatok miatt. A mai napon pedig az olasz parti őrség meg is tiltotta a hajónak a kikötő elhagyását, mivel olyan szabálytalanságokat találtak az esetében, ami miatt az nem biztonságos és nem felel meg a tengeri környezet védelme szempontjából, és amíg az észlelt hiányosságokat nem orvosolják, nem kelhet útra.

A képen: a Sea-Watch hajója és törzskönyve részlete

Majd a nap folyamán Danino Toninell, olasz közlekedési és infrastrukturális azt is tudatta, hogy a Sea-Watch hajója jachtként van regisztrálva a holland tengeri hatóságnál, így nem végezhet mentő tevékenységet. A Sea-Watch szerint ez csupán politikai támadás ellene, és nincsen semmi egyéb alapja a tiltásnak. Ez utóbbi annál is inkább különös, mivel a civil hajó kapitánya néhány napja még maga közölte, hogy azonnal engednie kell az olasz kormánynak a migránsok partra szállását biztonsági okokból, mert csak 22 utas tartózkodhat a fedélzetén, és a legénységgel együtt akkor 69-en voltak rajta. A hajó igazából jóval nagyobb, mint egy jacht, csak kereső és mentő hajóként minden bizonnyal sokkal nehezebb lett volna regisztráltatnia magát.

A Soros-hálózat emberei újból bebizonyították, hogy náluk a tények és az igazság egyáltalán semmit nem számítanak, egyik nap lazán mondanak egy dolgot és másnap pedig az ellenkezőjét éppen a szerint, ahogy az érdekük és céljaik megkívánják.

Rendszerint azt is tagadják a migrációt segítő civilek, hogy Soros Györgyhöz egyáltalán bármi közük is lenne, de aztán mindig minden akciójuk mögött megjelenik a Nyílt Társadalom Alapítvány értelmi szerzőként és finanszírozóként más bevándoroltatásban érdekelt erőkkel egyetemben. Az Il Giornale lap már 2017-ben felfedte, hogy a Sea-Watch NGO finanszírozói sorában ott van a “filantróp” alapítványa is.

Legújabban pedig a Sea-Watch hajóval szoros szövetséget vállalva egy olyan NGO jelentette fel az Matteo Salvini belügyminisztert a szirakúzai ügyészségen, amelyik nagy betűkkel hirdeti a honlapján azt, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. A sorosista “Lasciatecientrare” (Engedjetek minket be) szervezet azzal vádolja Salvinit, hogy túszul ejtette a bevándorlókat a civil hajón azzal, hogy nem engedte őket azonnal partra szállni, megsértve ezzel az emberi jogokat, a nemzetközi szerződéseket és az olasz alkotmányt.

De Salvini és az olasz kormány minden más ellenőrizetlen és korlátlan migrációt korlátozó lépése elleni jogi támadásban is aktívan részt vesznek Soros olaszországi szervezetei. Agrigento ügyésze, aki a nyáron jelentette fel az olasz belügyminisztert hasonló okok miatt, mint most a “Engedjetek be minket” szervezet, a napokban éppen az olasz parti őrség ellen indított eljárást, mert szerinte ők tehetnek arról, hogy január 18-án egy "hajótörés" a migránsok halálával végződött a Líbiai SAR zónában.

Luigi Patronaggi ügyész a vádját arra alapozza, hogy annak kell kimentenie a bevándorlókat, aki először tudomást szerez arról, hogy bajba jutottak a tengeren, és 18-án ez az olasz parti őrség volt. De valójában a migránsok soha sem a líbiai hatóságoknak jeleznek, hanem mindig csak az olasz mentési központot értesítik az Alarm Phone őket segítő telefonos szolgálaton keresztül, hogy már úton vannak a csónakjaikkal. Nekik ez már maga a hajótörés, ami abból a szempontból igaz is, hogy gumicsónakon nem lehet eljutni Líbiából Olaszországba biztonságosan, sőt valószínűleg egyáltalán nem.

A szóba forgó agrigentói ügyész annak a Magistratura Democratica ügyészi és bírói civil szervezetnek a tagja, amely a Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott migrációt elősegítő olaszországi ASGI jogász NGO-val ad ki közös kiadványt. De a Magistratura Democratica szélső balos bírói szervezethez tartoznak azok a bírók is, akik tovább vitték Patronaggio feljelentését a cataniai miniszteri bíróság tagjaiként, annak ellenére hogy a város ügyészsége annak az archiválását ajánlotta, mivel az szerintük politikai és nem jogi ügy.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-smentisce-sea-watch-i-minori-non-abbandonati-c-1634842.html

http://www.occhidellaguerra.it/soros-nega-ma-sponsorizza-limmigrazione/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/guardia-costiera-blocca-sea-watch-non-conforme-navigare-1637583.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13425518/sea-watch-registrata-come-pleasure-yacht-danilo-toninelli-procura-catania.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/02/01/news/sea_watch_irregolarita_-217992509/?ref=RHPPLF-BH-I0-C4-P3-S1.4-T1

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1091042496665272321

https://www.lasciatecientrare.it/lasciatecientrare-un-esposto-contro-il-ministro-dellinterno-salvini/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/naufragio-18-gennaio-procura-roma-indaga-sulla-guardia-1637015.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?