Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább

A Sea-Watch NGO ma a twitter oldalán örömködött, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a tengerből egy csónakról Líbiánál felvett “vendégei”.

A német civil szervezet három különböző twitter oldalon három nyelven, németül, angolul és olaszul, folyamatosan tájékoztatja az internet népét az ügyeikről, és bőszen nyomatják a hamis migrációs propagandájukat. A hozzászólók azonban többnyire ellenük szólnak, és sorra fedik fel a hírhamisításaikat, és már nem veszik be nekik a szegény “menekülteket” kínozzák Líbiában szöveget sem.

A legújabb migránstranszportukat például azzal akarta lenyomni a Sea-Watch az olaszok és a világ torkán, hogy egy halom olyan ember van a hajójukon, akiket akár éveken át is súlyosan kínoztak a líbiai állami lágerekben. Be is mutatták ehhez egy elég rémisztő (habár ez utóbbi ízlés kérdése) afrikai nagy pocakú srác, Doro fotóját egy nagy nagy forradással a hasán, amit szerintük a líbiai kínzói ejtettek rajta.

A közléseiket figyelemmel kísérők nagy részét azonban még ezzel sem tudták meghatni, akik jelezték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Doro a sebét egy líbiai “lágerben” szerezte, és egyébként is elég jó húsban van ahhoz képest, hogy hosszú időn át kínozták őt az NGO elmondása szerint. Volt aki jelezte, hogy ha még ez igaz is lenne, a többiek mind jól vannak, és nincsenek rajtuk sebesülések, mert ha lennének azokat is bizonyára mutogatnák, és egyébként is mindegyik bevándorló teljesen jól erőben van és jól táplált a felvételek alapján, ami a lágerekben tartott emberek esetében nem jellemző. Ezenkívül többen is szóvá tették azt ios, hogy elég különösen nagyon kínzó börtön lehet az, ahonnan végül szuper okos telefonokkal bocsátják útra a fogvatartottakat.

A képen: líbiai láger mém (feliratok: “Ilyen az, amikor egy líbiai lágerből menekülsz. Hé, itt az okos telefonja. Köszönöm.)

Így mivel nem sikerült beadni a szegény megkínzott migránsok szemfényvesztést, az NGO meglepő új szófordulattal próbál pszichológiai nyomást gyakorolni a népekre. Habár még ezt előbbi témát is tovább futtatják, tuti, ami tuti, de most már elkezdték vendégeknek is nevezni őket. Ezt írták egy bejegyzésükben a mai napon a Sea-Watch Italy twitter oldalukon:

“ A Sea-Watch megérkezett Cataniába. Örülünk, hogy véget ért a vendégeink kálváriája. A legjobbakat kívánjuk nekik. Reméljük, hogy Európa befogadja őket, és lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan módon éljenek, ahogy azt megérdemlik.”

A képen: a Sea-Watch hajó “vendégei”

Ezzel minden bizonnyal a vendéglátás ősi ösztönét felébresztve próbálnak hatni azokra, akiknél ez bejön, miután a “szegény menekülteket segíteni kell” lemez már eléggé lefutott. Már túl sokan megértették, hogy olyan országokból jönnek a migránsok, ahol nincsen háború és üldöztetés, a gazdasági bevándorlókat meg nem nagyon akarják befogadni. Valamint már a líbiai kínzó lágerek sem elég meggyőző érv. Így most már aki, nem tapsol örömmel az érkezésüknek, az nem jó vendéglátó a migrációpárti erők legújabb érzelmi zsarolása szerint.

Egyelőre azonban, úgy tűnik, ezzel az újabb fordulattal sem nagyon tudnak újabb befogadási lelkesedést kiváltani az olaszokban. Erőszakkal rájuk kényszerített vendégeket sem igen akarnak, és a hozzászólók közül sokan a hajó elkobzását követelik.

Catania ügyészsége mindenképpen kivizsgálja a Sea-Watch hajó legújabb akcióját, amelynek keretében a mai napon partra szállt a városuk kikötőjében az a 47 migráns, akiket január 19-én reggel vett fel a legénység a fedélzetre a líbiai SAR-zónában egy teljesen jól működő gumicsónakról. Ezt az olasz köztévé Carta Bianca műsora felvétele bizonyítja, amelyet egy a hajón lévő riporterük készített. A felvétel több napon át futott az olasz sajtóban, majd minden online újság elérhetetlenné tette azt, miután többen is jelezték, hogy ez maga bizonyíték az embercsempészekkel való közreműködésre. Egy magánszemély azonban feltette a youtube-ra, valamint a Carta Bianca egyik twitter bejegyzése fotóján továbbra is nyilvánvalóan látszik a jelenet. Így nem mentésről, hanem utasok átvételéről van szó.

A Sea-Watch hajója még ezek után is igen különös utat futott be, mivel a rossz idő ellenére ők továbbra is tengeren maradtak további migránoskra vadászva, amikor minden más hajó a közelükben tunéziai kikötőbe húzódott be a rossz idő miatt. Ezt az olasz kormány egy feljegyzésben az Emberi Jogok Európai Bírósága felé is jelezte, amikor a Sea-Watch hozzájuk fordult, miután napokig nem szállhattak partra a migránsok az ország kikötőjében. Erre azonban még az EJEB sem kötelezte Olaszországot, és végül azért fogadták a bevándorlókat, mert átveszi őket több EU-s ország is.

Az már csak külön hab a tortán a migrációs beetetések közül, hogy egyik napról a másikra 13 kísérő nélküli kiskorúból 15 lett hajón...

Forrás:

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090913659503759361

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090314974176649216

https://agensir.it/quotidiano/2019/1/28/sea-watch-nicolais-aismi-far-sbarcare-immediatamente-i-migranti-inconcepibile-permanenza-in-nave-in-condizioni-disumane/

https://www.youtube.com/watch?v=dYW2_W8DX5Q

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1086691429202694146

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1087819753404674048

http://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-segrete-governo-sea-watch-commette-reati-1634543.html

https://www.ilmessaggero.it/politica/sea_watch_migranti_oggi-4264351.html

Újabb nigériai maffiózó bűnözői csoportot buktattak le az olasz nyomozók. Ezúttal a szicíliai Messinában tartóztattak le 6 embert.
 
A bűnszervezet tagjai fiatal nigériai lányokat szerveztek be Nigériában, hogy Európába hozzák őket. Eredetileg rendes munkát ígértek nekik, de aztán prostitúcióra kényszerítették őket.
 
Líbián keresztül szállították be őket a "filantróp" NGO-s hajók segítségével is. Már nagyon régóta tudják a civilek, hogy milyen módon segítik a nigériai maffiát, akarva vagy akaratlanul. De ez nekik nem okoz gondot.
 
A nigériai bevándorlókon túl, akiket drogkereskedelemmel is vádolnak, ezúttal  egy olaszt is letartóztattak, aki egy menedékkérők ellátásról gondoskodó civil szervezetnél önkénteskedett. Az ő segítségével találták meg a lányokat befogadó központokban, miután partra szálltak a civilek illetve az európai állami hajókról. Továbbá a helyi prostitúciós tevékenységük "beindításában" is segédkezett.
A képen: nigériai prostituáltak Palermóban 
Az elmúlt években a baloldali olasz kormányok az EU-s missziók és a civilek hajóival sok-sok tízezer nigériai maffiózó bejutását segítették elő a gyakorlatilag teljesen ellenőrizetlen migrációval.
Matteo Salvini, az új olasz kormány belügyminisztere ezért is nem engedi azt, hogy az NGO-s és az EU-s hajók továbbra is beszállítsák a migránsokat Líbiából olasz kikötőkbe. Nem akar az embercsempészek és a maffiózók cinkosa lenni.
A "filantrópoknak" azonban egyáltalán nem számít az, hogy az ellenőrizetlen és tömeges migrációval igazi és valóságos bűnözői hadsereg árasztja el Olaszországot és Európát. Catania miniszteri bírósága éppen tegnap kérvényezte az olasz szenátusnál, hogy függesszék fel Salvini parlamenti mentelmi jogát, mivel szerintük az agrigentói sorosista ügyész, Luigi Patronaggio vádjai helytállóak ellene, vagyis törvénytelen módon járt el, amikor napokig nem engedte leszállni nyáron a Diciotti hajóról a migránsokat Catania kikötőjében.
A képen: Luigi Patronaggio ügyész
A bírói testület azzal érvelt, hogy az NGO-s hajók életet mentenek a Líbiai partoknál, és ez felülír minden más törvényt, így az illegális határátlépésre vonatkozó rendelkezéseket is. Ezzel ezek a szicíliai bírók gyakorlatilag szabad utat adtak jogilag a bűnözők tömeges és korlátlan bejutásának is. Különös módon mindhárman annak a szélsőbaloldali nézeteket valló ügyészi és bírói civil szervezetnek (Magistratura Democratica) a tagjai, mint az eljárást elindító ügyész.
Valójában valami miatt azonban nemcsak ezek a bírók, hanem az egész olasz baloldal is igyekszik szőnyeg alá söpörni a nigériai maffia ügyét. Teljesen ártalmatlan dolognak tüntetik fel azt, hogy a Földközi-tengeren át valójában minden komolyabb kontroll nélkül érkeznek a bevándorlók, miközben Alessandro Meluzzi kriminológus arról beszélt a napokban egy televíziós vitában, hogy a nigériai maffia gyakorlatilag katonailag elfoglalta Olaszország területét.
Meluzzi álláspontját erősíti meg az tény is, hogy az olasz belügyminisztérium kb. a nigériai maffia 100 ezer tagjáról tud az országban, és már az FBI is nyomoz az olasz és az amerikai szervezeteik összefonódásai miatt. Továbbá napról napra egyre több olasz városban veti meg a lábát a bűnszervezet. A neves kriminológus szerint csak az illegális migráció teljes leállításával lehet megfékezni a világ egyik legveszélyesebb és legkegyetlenebb bűnszervezetének további európai terjeszkedését.
Források: 
Fülöp Ida
2019.01.21.

Különös véletlen… És még gumicsónakokba is éppen annyi bevándorlót helyeztek el az embercsempészek, amennyi a Sea-Watch hajóján jól elfér.

Immár ennedik alkalommal történik meg ugyanaz a történet a Földközi-tengeren. Az NGO-s hajók visszavonulásával az embercsempészek is szabadságra mennek. Nem indítanak el egyetlen migránsokkal teli gumicsónakot sem a Líbiai partoktól több száz kilométerre fekvő Málta és Olaszország felé. Azonban amint visszatér valamelyik NGO-s hajó bevándorlókat “kimenteni” a tengerből, és a Líbiai partoktól néhány tíz kilométerre cirkálva fürkészi a terepet, máris az embercsempészek is munkához újból látnak.

A képen: a Sea-Watch hajója a tengeren cirkál

Néhány napja a Sea-Wath hajója jelent meg újból a színen több hetes szünet után. Ezt be is jelentették a közösségi oldalaikon is, továbbá a helyzetjelzőjük bárki, így az embercsempészek számára is, pontosan jelzi, hogy éppen hol tartózkodnak. Így elkezdték útnak indulni a bevándorlók. Ráadásul még éppen annyi számú migránst is kapott helyet a gumicsónakokon, amennyi felfér a német civil szervezet hajójára. Biztos ez is teljesen véletlen.

A Sea-Watch január 17-én jelezte a twitter oldalán, hogy egy napja újból a tengeren vannak. A “mentési” rendszerük azonban nem száz százalékosan biztonságos, így van amikor, nem sikerül időben rátalálniuk a “rakományra”. De mivel nem fizikai áruról, hanem emberekről van szó, így az ilyen hibák tragikus halálokat idéznek elő, amiért aztán ők nem vállalják a felelősséget, hanem az olasz kormány zárt kikötők politikája nyakába varrják azt.

Így történt ez január 18-án is pénteken este is. Viharos tengeren indítottak útnak egy gumicsónakot az emberkereskedők, amelyet nem sikerült elérniük a civileknek. Így végül az olasz tengerészet mentette ki a még életben maradt három migránst. A tengerbe fulladt bevándorlók számát illetően is vita van. Az egyik csónakon lévő bevándorló szerint eredetileg 120-an voltak a gumicsónakon, de az olasz “felderítő” katonai repülő szerint 20-an, míg a líbiai parti őrség 50 főről tud.

Az olasz baloldal és az ENSZ migrációs szervezete persze automatikusan arról kezdett el beszélni, hogy 117 bevándorló fulladt újból a tengerbe Salvini miatt, két külön hírként kezelve az információkat. A hírferdítés abból szempontból is jelentős, hogy 120 ember túl sok lett volna a Sea-Watch hajójának, de ötvenen még jól elférnek rajta hosszabb útra is. Ez is mutatja, hogy szinte kétséget kizáróan ők voltak a célállomás.

Nem is beszélve arról, hogy az áldozatok számának hamis megnövelésével, a tragédiát is nagyobbnak adták elő, pedig már 20-50 ember halála is elég rettenetes. De ez őket úgy tűnik, nem nagyon érdekli, az igazságnál fontosabb nekik az, hogy a hír minél ütősebb legyen.

Az olasz hírek először erről az eseményről számoltak be, és csak később derült ki, hogy már ugyanezen a napon pénteken hajnalban az olasz parti őrség kimentett szintén egy Líbiából induló csónakról 68 bevándorlót. Ebben az esetben is egyezik a szám és a mentés ideje is a Sea-Watch újbóli megjelenésével a tengeren. Bizonyára ezt sem sikerült elérniük az új, még tapasztalatlan legénységgel. De ezek a bevándorlók legalább nem fizettek az életükkel, és még biztonságosan elérték az olasz SAR-zónát, ahol a tengeri jog szerint már az olasz mentési központ az illetékes.

A képen: a Sea-Watch hajó legújabb emberi “rakománya”

Végül január 19-én szombaton reggel a Sea-Watch 3 civil hajónak a harmadik “mentés” már összejött, és sikeresen vettek fel a fedélzetükre 47 migránst egy gumicsónakról az Alarm phone és egy civil felderítő kisrepülő segítségével. Az Alarm phone egy civil telefonos hálózat, őket hívják fel a bevándorlók, hogy elindultak. Majd ez a telefonos szolgálat “koordinálja” a további mentési műveletet, akár a hatóságok teljes kizárásával, azaz csak valamelyik NGO-s hajónak szólnak. Nem meglepő módon olyan civil szervezetek hatékony támogatásával, amelyek a határok és nemzetek nélküli világ elkötelezett hívei.

A civilek nagy ujjongással adták hírül a “mentést” végig hajótörésről beszélve, amire csupán egy “aprócska” baki vetett árnyékot. A Sea-Watch 3 hajón tartózkodó olasz köztévé Carta Bianca (Fehér lap) műsora riportere ugyanis felvette az akciót, és az világosan mutatja, hogy szó sem volt hajótörésről, hanem egy teljesen jól működő csónakról vették fel a bevándorlókat. Ezt teljesen gyanútlanul meg is osztották a műsor twitter-oldalán, majd amikor többen is jelezték nekik, hogy mekkora balekok, hogy maga a felvétel bizonyítja, hogy az embercsempészetet folytat a Sea-Watch, akkor elérhetetlenné tették azt.

De a La Repubblica baloldali lap hírportálján továbbra is hozzáférhető a videó, amely egyértelművé teszi, hogy senki a lehető legkisebb veszélyben sem volt a gumicsónakon tartózkodó migránsok közül. Egyszerűen csak nyugodtan várakoztak a “mentőhajóra”. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy valójában nem mentésről van szó, hanem arról, hogy mivel nem vehetik fel a bevándorlókat az európai hajók egyenesen a líbiai kikötőkben, így az embercsempészek kisebb csónakokon hajózzák be őket azokra nemzetközi vizeken.

A Sea-Watch most újból kikötőt keres a "rakományának", mint a néhány hete, és természetesen elsősorban Olaszországban akarják partra tenni a bevándorlókat. Matteo Salvini azonban újból megerősítette, hogy az olasz kikötők zárva vannak, és felszólította őket, hogy menjenek Hamburgba vagy Rotterdamba, mivel német hajóként holland zászlót használnak.

Továbbá azt is kijelentette az olasz belügyminiszter a facebook oldalán az üzenetében, hogy “amíg az európai kikötők nyitva vannak, és amíg csak valaki is segíti az embercsempészeket, addig ők folytatni fogják az üzletüket és a gyilkolást.”

Sok politikus és politológus szerint valójában nem is migráció zajlik, hanem modern kori rabszolgák behozatala Európába. A "humanitáriusok" ilyen jellegű tevékenysége pedig százszázalékosan alátámasztja azt, hiába is próbálják meg azt nagy embersegítő szövegekbe becsomagolni.

Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO továbbra is a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnapelőtt este a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket. Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy hamarosan vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért. A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán a napokban németül, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a bevándorlók korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át Afrikából. Majd egy újabb bejegyzésben angolul is kijelentették, hogy ők nem ismerik el a határokat 

A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem igen érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána tartományi tanácsa baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet. Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak az ingyenes orvosi ellátást, ezzel azok elkezdtek az egész ország területérül a közép-olasz tartományba áramlani. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

A toszkán főváros, Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, is a migráció pártján áll. Habár csodával határos módon most a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán az ellenük történő támadás kapcsán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezzel próbálta meg elkenni, hogy a közterületeken fényes nappal is nyíltan drogot árusító dílerek számának brutális elszaporodása a városában szorosan összefügg a bevándorlással. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új migrációs rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.

A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos. Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen volt jellemző. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás előtt Firenze egy teljesen biztonságos város volt, manapság azonban rendszeresek a támadások és a rablások a közterületeken, amit szinte kizárólagosan migránsok követnek el. 

A firenzei Cascine park is már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban egy keddi délután mintegy 50 bevándorló lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “sz@rok”, “sz@r Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban már ők a főnökök. 

A Földközi-tengeren működő civileknek azonban nem áll szándékában leállni, miután az egész EU politikai elitje újból a pártjukat fogta a legutóbbi botrányos akciójuk során, és a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni továbbra is Európát...

Források:

https://www.lanazione.it/firenze/cronaca/controlli-cascine-carabinieri-accerchiati-1.4384370

https://voxnews.info/2019/01/09/ong-seawatch-vogliamo-immigrazione-senza-limiti/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/dl-sicurezza-larmata-buonista-tira-dritto-e-scoppia-guerra-1623768.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/27/news/scheda_dl_sicurezza_stretta_su_immigrazione_e_mafia-212803810/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/17_marzo_02/rivolta-pusher-cascine-466215d0-ff1b-11e6-8f8b-a09f89c51285.shtml

http://www.ilpopulista.it/news/15-Marzo-2017/11839/firenze-il-parco-delle-cascine-in-mano-agli-spacciatori-stranieri-sono-ovunque.html

A pápa mai szokásos vasárnapi Úrangyala-beszédében szólította fel az UE vezetőit a német hajókon hosszú napok óta Máltánál veszteglő 49 migráns befogadására.

A tömeges és illegális bevándorlást ellenző római katolikusok ma újból nehéz helyzetbe kerültek Ferenc pápa migrációs politikája értelmezésé tekintetében. Habár a Vatikán feje időnként valóban elmondja, hogy csak annyit bevándorlót fogadjanak be az egyes országok, amennyit megfelelő módon integrálni tudnak a társadalmaikba, azonban ennél sokkal sokkal többször buzdít a nyitott kikötők és határok politikájára. Ez utóbbi egyértelműen a bevándorlók teljes kontroll nélküli és korlátlan beáramlását jelentené az EU országaiba, és egyben sok milliárd eurós üzletet is az egyháznak.

A képen: a Sea Watch hajója migránsok csónakjával

A Sea Watch és a Sea Eye német NGO-k hajói december 22-én vettek fel a fedélzetükre 49 bevándorlót a líbiai partoktól 28 mérföldre még líbiai SAR-zónában (keresési és mentési terület) annak ellenére, hogy a migránsok nem voltak veszélyben. Egy felvétel egyértelműen mutatja a Sea Eye hajója esetében, hogy egy olyan motoros halászhajóról vették fel a bevándorlókat, amelynek az égvilágon semmi baja sincs. De a mások csónak sem süllyedt, és már úton volt értük is a líbiai parti őrség a hajójával. Így valójában nem mentés történt, hanem a civilek újból a líbiai hatóságok elől halászták el a migránsokat a római és a máltai tengeri mentési központok utasítása ellenére.

A civilek hajóinak azonban napokig sem Málta, sem Olaszország nem adott engedélyt arra, hogy belépjenek a felségvizeikre. Néhány napja azonban Málta megengedte nekik, hogy a partjai közelébe menjenek a rossz idő miatt, de kikötni továbbra sem engedik őket, amíg az EU-s országok be nem vállalják a migránsokat. Ez utóbbi ügyében az európai migrációs biztos, Avramopulosz már napok óta egyeztet, de még nem “keltek el” az NGO-s hajók utasai. Közben a máltai tengerészet is “kimentett” további 249 bevándorlót a tengerből dec. 30-a és jan. 2-a között, így már sokkal több bevándorlóról van szó, valamint maga egy mechanizmus újraindításáról is.

Franciaország, Svédország, Hollandia, Portugál és Románia már jelezték, hogy beszállnak a bevándorlók elosztásába, és Málta is bevállalt közülük mintegy száznyit. Németország azonban csak akkor vesz át 50 migránst, ha Olaszország is beszáll az ügyletbe. Erre Giuseppe Conte és az öt csillagos Liugi di Maio miniszterelnök-helyettes és munkaügyi miniszter még hajlandó is lenne, és jelezték, hogy befogadnak 12 nőt és gyereket az éppen aktuális migrációs transzportból.  

A képen: Matteo Salvini az utcán fog kezet

A másik koalíciós párt, a Liga vezetője, Matteo Salvini, azonban belügyminiszteri minőségében közölte, hogy nem enged a zsarolásnak, és ez alkalommal sem ad utat az illegális bevándorlásnak, még akkor sem, ha nőkről és gyerekekről van szó. Ezt azzal indokolta, hogy Olaszország már erején felül sok százezer illegális migránst fogadott be az elmúlt években, köztük számtalan kiskorút is, és ő immár az 1 millió mélyszegénységben élő olasz gyereknek akar segíteni.

Ferenc pápa ebben a migrációs huzavonában foglalt állást a mai megszólalásával az Úrangyala imádsága után a következő szavakkal:

“Jó néhány napja a Földközi-tengeren megmentett negyvenkilenc ember tartózkodik NGO-k hajóin biztonságos kikötőt keresve, ahol partra szállhatnak. Azzal a szívből jövő kéréssel fordulok az európai vezetőkhöz, hogy mutassanak konkrét szolidaritást ezek az emberek felé.”

Ezzel Ferenc pápa azonban nem csupán a mostani 49 migráns sorsával kapcsolatban foglalt állást, hanem számos olasz püspök után most személyesen ő is a nyitott kikötők politikája mellett emelt szót. Az elmúlt hónapokban az olasz püspöki konferencia feje több püspökkel egyetemben már számtalanszor követelte az új olasz kormánytól a kikötők újbóli megnyitását az NGO-s hajók előtt.

A képen: olasz kikötőbe érkező migránsok

Az olasz katolikus egyháznak óriási üzletet jelentenek a bevándorlók, mivel a baloldali szövetkezetek mellett a katolikus szervezeteknek is nagyon jól jövedelmez az ellátásuk. Ez éves szinten 4-6 milliárd eurót emésztett fel az elmúlt néhány évben az olasz költségvetésből amióta 2013. közepétől kezdve beindult a tömeges beszállításuk az olasz kikötőkbe éppen Ferenc pápa kérésére az olasz Mare Nostrum program keretében.

2014-végétől ezt a tengeri akciót váltották fel az EU-s Triton és Sophia missziók, melyeket habár mentési műveleteknek tekintettek, azok csupán annyit jelentettek, hogy bárki, aki megjelent egy hajóval a Földközi-tengeren, és menekültnek jelentette ki magát, azt automatikusan minden ellenőrzés nélkül felvették EU-s állami hajókra, és olasz kikötőbe vitték. Itt aztán  minden komolyabb további ellenőrzés nélkül azonnal menedékkérői státuszt kapott, amely min. kétéves teljes ellátásra jogosította fel az olasz állam költségére jórészt több csillagos hotelekben, illetve egyházi épületekben.

Habár az olasz katolikus egyház képviselői nagy humanitárius tettként mutatják be a bevándoroltatást, de valójában annak keretében olcsó munkaerőt biztosítanak a velük szövetségben lévő vállalkozóknak és globális elitnek. Sőt egyenesen bűnözők tömkelege bejutását is elősegítik Európába az illegális bevándorlás támogatásával.   

A nigériai maffiának csupán az egyik fő nemzetközi szervezete, a Fekete Bárd 100 ezer tagot számol Olaszországban az olasz belügyminisztérium adatai alapján. Továbbá az elmúlt napokban derült ki, hogy már az amerikai FBI is nyomoz a nigériai bűnszervezetek olaszországi szálai után szervkereskedelem miatt. Az FBI gyanúja szerint Olaszországban szerzik be a szerveket többek között olyan prostituáltak megölésével, akiket Nigériából hoznak be menedékkérőként az NGO-s hajók segítségével.

A képen: Meluzzi twitter bejegyzése

Ferenc pápa most ezeket a hajókat vette újból a védelmébe. Így joggal vetette fel Alessandro Meluzzi neves olasz kriminológus a mai napon egy twitter bejegyzésében, hogy mit is gondol arról a horroról a pápa az olasz püspökeivel, amelynek ők is a cinkostársai valójában, a “jóságoskodók”. Az olaszok egy jó része, ahogy Meluzzi is, még gyakran maga a pápa szót is kerüli, amikor Ferenc pápáról van szó, és egyszerűen csak Bergoglionak titulálják őt, a felszentelése előtti vezetéknevét használva.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-sea-watch-lappello-papa-leader-ue-mostrino-1624870.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-ha-violato-regole-rapporto-che-inchioda-long-1624610.html

https://voxnews.info/2018/12/31/video-inchioda-ong-tedesca-appuntamento-col-barcone/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/siamo-buoni-non-fessi-cos-salvini-ha-bloccato-piano-ue-sui-1624830.html

http://www.magyarkurir.hu/hirek/szazezer-ember-eletet-mentettek-meg-mare-nostrum-program-kereteben/

http://www.affaritaliani.it/cronache/mafia-nigeriana-pericoloso-asse-con-cosa-nostra-camorra-579830.html

https://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/tratta-di-esseri-umani-inchiesta-fbi-polizia-sulla-mafia-nigeriana_3183832-201902a.shtml

https://voxnews.info/2019/01/06/meluzzi-duro-bergoglio-complice-dei-macellai-nigeriani/

Fülöp Ida
2018.12.09.

Egy 11 éves kislány anyukája is a halottak között, aki gyermekét kísérte el az ominózus olasz gengszter rapper koncertjére.

Péntek éjjel 1 óra körül hatalmas pánik tört ki az Ancona melletti kis olasz település Corinaldo "Lanterna Azzurra" nevű diszkójában, mert egy maszkos alak gázspréből fújt a tömegre, akik a híres olasz rapper, Sfera Ebbasta koncertjére várakoztak. A jórészt fiatal kamaszokból álló közönség azon nyomban menekülőre fogta, mert a gáz kaparta a torkukat, valamint nem kaptak rendesen levegőt. A kaotikus menekülés közben hatan meghaltak és mintegy száznyian megsebesültek.

A képen: a Laterna Azzurra diszkó épülete

A nyomozás még folyik, hogy mi is lehetett az oka annak, hogy az egyik vendég gázsprét használt. Van aki szerint egy arany nyakláncot loptak el, de van olyan is, aki szerint egy vita miatt került elő a halálos pánikot okozó eszköz. Lino del Bianco rendezvényszervező, aki különböző bulikat szervez a környéken a srácoknak iskolákban is, az Adnkronos olasz hírügynökségnek elmondta, hogy sok fiatal panaszkodott neki az utóbbi időben amiatt, hogy külföldiek (értsd migránsok) bandája rendszeresen meglopja őket az szórakoztató eseményeken, és ha rajtakapják őket, akkor gázsprével keltenek riadalmat. Így nyomtalanul el tudnak tűnni a káoszban. Ez a jelenség 1-2 éve kezdődött el, és talán most is ez történt a Laterna Azzurra diszkóban is.

Hasonló eset már tavaly nyáron Torinóban is tragédiát okozott, amikor a Juventus és Real Madrid  döntőjét nézte kivetítőn a több ezer fős foci rajongó tömeg egy viszonylag zárt téren. Ott is váratlanul hatalmas riadalom tört ki, és az emberek egymást taposva fejvesztve menekültek el a helyszínről terrortámadástól tartva. Később a nyomozások kiderítették, hogy észak-afrikai tolvajbanda okozta a pánikot, amely miatt egy személy az életét vesztette és 1500-an megsérültek.

Érdekes módon a mostani diszkós tragédia esetében még a zene is teljes mértékben passzol a témához. A várva várt 26 éves rapper, vagy pontosabban hip hop trapper Sfera Ebbasta, polgári nevén Gionatta Boschetti Balsamo Cinisello külvárosi szegénynegyedéből tört fel Charles Charlie producer segítségével. Utóbbi szintén külvárosi kemény világban nőtt fel Milánó körzetében, és egy teljesen új multikulti hip hop irányzatot hozott létre az olasz populáris zenében. Sfera Ebbasta számainak témái is főként ebből külvárosi gettós közegből táplálkoznak. Klippjeinek és szövegeinek egyik fő csapása a füvezés, a drogozás és az alkohol, valamint a gengszterkedés, amibe a körülmények kényszerítik a dalai főhősét. Természetesen a  jó családokban felnőtt imádott lány iránti szerelem is egyik elmaradhatatlan fő motívuma a hip hop eme olasz felkentje dalainak.

A képen: Sfera Ebbasta olasz rapper

Az azonban igen rejtélyes, hogy miért is zabálják az olasz tinédzserek ezt a zenét és drogos gengszter életérzést a jelek szerint már 11 évesen is. Az meg még ennél is megdöbbentőbb, hogy egy ilyen koncertre még a szülők is elkísérték ilyen témákhoz még igen zsenge korú csemetéjüket, habár egyáltalán még idősebb korban is jobb messze elkerülni azt a világot, amelyeket Ebbasta megénekel a dalaiban. Ezek a számok valójában szuper drogreklámok, így egy szülőnek sokkal inkább azon kellene fáradoznia, hogy gyermekét megpróbálja azoktól minél távolabb tartani, nemhogy még vele együtt sztárolja azok énekesét.

A különös családi ünnepi esemény végül sajnálatos módon durva tragédiába torkollott, melynek következtében négy gyermek édesanyja vesztette életét, melyek közül az egyik még csak 18 hónapos. A hátteret nem ismerve és ártatlan Szandi zenére gondolva azt még szörnyű véletlen sorscsapásnak is gondolhatná az ember, azonban sajnos ez a család komoly árat fizetett azért a leckéért, hogy a gengszter hip hop világa nem egy veszélytelen közeg.

Még belegondolni is rossz abba, hogy milyenné fog válni az az olasz nemzedék, amely tagjai már ilyen kiskoruktól fogva maximális szülői támogatással szívják magukba azt a gengszter életérzést, amely leértékeli a rendes munkát folytató embereket, és felmagasztalja a zavaros drogos életet, irigyelt sztárt kreálva annak a dalnokaiból.

Fentiek után a nyugati balliberálisok által annyira nagyon támadott magyar illiberalizmus is új tartalmat nyer. Nálunk szerencsére az ilyen zenei formációk nem tudtak ennyire tömeges támogatottságot elérni, pedig nagyon szeretnének. Ha vannak is fura zenészek hazánkban is, azok koncertjére nem vonul fel a menő helyi család a 11 éves kislányuk kíséretében különleges családi ünnepként.

Talán ez fáj annyira Sargentininek és Verhofstadtnak is az egész magyar balliberális gárdával együtt. Bárcsak ez az olasz család is inkább otthon maradt volna, és nem dőltek volna be a liberálisok ámításának a többi kamasz áldozattal együtt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/notte-terrore-discoteca-ancona-almeno-sei-i-morti-1613094.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13408675/corinaldo-strage-concerto-sfera-ebbasta-testimonianza-marito-vittima-tutti-ubriachi-iniziato-in-ritardo.html

http://www.giustizianews24.it/2018/12/08/ancona-la-mamma-morta-lascia-4-figli-rabbia-del-marito-in-quella-discoteca-erano-in-troppi-e-tutti-ubriachi/

https://www.youtube.com/watch?v=IY0o5nJwsKM

https://www.rockol.it/testi/84349096/sfera-ebbasta-feat-charlie-charles-tutti-scemi

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/12/08/news/ancona_morti_sei_giovani_al_concerto_del_trapper_sfera_ebbasta-213713499/

https://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/12/08/spray-una-banda-che-deruba-ragazzini_TU9Y8px368q4lB2tJFanXM.html

https://www.rockit.it/charliecharles/biografia

Olaszországban egyre több a vadnyugati jelenet a migráció miatt, de az Olasz Püspöki Konferencia elnöke csupán a befogadók félelme és xenofóbiája miatt aggódik.

November 30-án pénteken reggel 7 óra 45 körül egy észak-afrikai férfi Santarcangelo egyik kávébárjába belépve őrült tombolásba kezdett. Korábban is járt már ott, és már akkor is voltak vele problémák a tulajdonos elmondása szerint. Ezúttal a bárban tartózkodó vendégekre támadt rá, valamint biciklilánccal esett neki a berendezésnek.

A képen: az santarcangeló-i autóbár

Egyik vendég próbálta egy székkel a kezében leállítani őt, de a szék lába súlyosan megsértette a támadó szemét. Így végül még az olasz férfi ellen indult eljárás súlyos testi sértés miatt. Pedig ő minden bizonnyal aznap is csak nyugodtan meg akarta inni a reggeli kávéját munkába menet a barátaival, ahogy ez Olaszországban szokás. A migránsról, aki nagy valószínűséggel vak marad a sérült szemére, csak annyit tudnak biztosan, hogy észak-afrikai származású, és a rendőrség sem tudta megállapítani a személyazonosságát még az ujjlenyomatának ellenőrzése után sem. Santarcangelo egy kb. 21 ezer fős város Rimini megyében, ahol korábban mindenki nyugodtan kávézhatott békében a kedvenc helyén. 

Ugyanezen a napon Rómában, néhány száz kilométerre a Rimini közeli olasz várostól, ahol a fenti brutális eset történt, Gualtiero Bassetti bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke a falak, félelmek és xenofóbia nélküli szolidáris Európáról álmodozott a “Mi Európánk” konferencián. Ez utóbbit olasz katolikus szervezetek, baloldali szövetkezetek és a szakszervezetek csúcsszervei szervezték meg Európa jelenének és jövőjének a kiokoskodására.

A képen: Gualtiero Bassetti bíboros

Bassetti bíboros az “Európai unió, népek uniója, sorsok uniója” című előadásán kinyilvánította, hogy nem kevesebb, hanem több Európára van szükség. A migráció tekintetében nemzetközi szintű együttműködést sürgetett az összetett és drámai jelenség kezelésére, mert ha a nemzeti egoizmusok győzedelmeskednek, amelyek nem tudnak rá megfelelő választ adni, akkor tragikus lehet a jövő. Ezen szavaival az ENSZ globális migrációs csomagja mellett is hitet tette. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy óvatosnak kell lenni, és el kell kerülni a félelmek táplálásának a veszélyét, illetve azt, ami még ennél is rosszabb, nem szabad hagyni, hogy háború törjön ki a városok perifériáján a szegények között. Majd újból megerősítette:

“Egységes, békés és szolidáris Európára van szükségünk, amely nem a társadalmi konfliktusokon és a politikai megosztottságon nyerészkedik, amely nem a félelem és xenofóbia kulturálatlansága, de tiszta szívvel a szolidaritás kultúráját építi a további emberi fejlődés előmozdításáért. Így én nemet mondok a populizmusra és a nacionalizmusra, és igent a népek hazájára.”

Szép szavak és szép eszmék ezek, csak ne csapná azokat naponta szembe könyörtelenül a valóság. A Sorosok és Bassetti-k által foggal-körömmel erőltetett népek és kultúrák európai nagy együttélése egyelőre napról napra több félelmet és xenofóbiát szül, mintsem békességet a migránsok erőszakos cselekedetei miatt. A befogadók félelmét pedig nem fogja az megszüntetni, ha megpróbálják azokat elhallgatni diktatórikus módon a médiában, mert annak a híre úgyis elterjed a kisebb közösségekben, és a rengeteg elnyomott érzés egyszer csak összesűrűsödik a mélyben és vulkánként robbanva elsöpörhet mindent.

Valójában a migrációpártiaknak ilyen jellegű fenti megnyilvánulásai csupán arról tanúskodnak, hogy még csak halvány elképzelésük sincsen arról, hogy hogyan lehet ennyire különböző kultúrákat egységbe rendezni, és így jobb lenne, ha nem is kísérleteznének vele. A félelemet nem a populisták gerjesztik, hanem maguk a migránsok, és azt hazugsággal, vagy önámítással nem lehet megoldani.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/rimini-cliente-aggredito-straniero-reagisce-e-cava-l-occhio-1610182.html

https://www.riminitoday.it/cronaca/da-in-escandescenza-nel-bar-il-cliente-reagisce-e-acceca-l-aggressore.html

https://www.ilrestodelcarlino.it/rimini/cronaca/santarcangelo-aggressione-bar-1.4322567

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migranti-ora-arriva-monito-cei-no-paura-e-xenofobia-s-europa-1609582.html

https://agensir.it/quotidiano/2018/11/24/unione-europea-roma-il-30-novembre-il-convegno-la-nostra-europa/

https://www.lastampa.it/2018/11/30/vaticaninsider/bassetti-nessuno-guadagnerebbe-da-un-ipotetico-distacco-dellitalia-dalleuropa-gVBtnrX8O97UPk8Zne4kwJ/pagina.html

Fülöp Ida
2018.11.29.

A Fratelli d'Italia (FdI) jobboldali párt továbbra is aggódik az ENSZ migrációs csomagja miatt, mert a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom támogatja azt.

Az ENSZ globális migrációs megállapodásáról hosszú hónapokon át mély csönd volt Olaszországban, amelyet az Olaszország Testvérei (FdI) tört meg néhány hete azt indítványozva, hogy arról a parlament döntsön, ahogy Svájcban is. Giorgia Meloni pártja kezdeményezése mellé felsorakozott a Liga és a Forza Italia is, így az olasz kormány végül tegnap úgy döntött, hogy felfüggeszti a csatlakozást az egyezményhez, és a szenátus és a képviselőház elé viszi azt.

Ennek következtében Olaszország sem vesz részt az ENSZ december 10-11-ei marrakesh-i konferenciáján, holott korábban már Giuseppe Conte miniszterelnök és Enzo Moavero Milanesi külügyminiszter is biztosította az ENSZ-et arról, hogy aláírják a globális egyezményt, ami gyakorlatilag eltörli az országhatárokat, és a nemzetközi szervezet hatáskörébe utalja annak a jogát, hogy eldöntse, ki juthat be egy adott országba migránsként. Conte továbbra is megerősítette, hogy teljes mértékben egyetért a globális migrációs megállapodással, de mivel annak döntései mélyen érintik az állampolgárokat, ezért helyesnek tartja, hogy a parlament döntsön arról. Az olasz kormány akkor csatlakozik a paktumhoz, ha az olasz országgyűlés igent mond rá.


A képen: az FdI képviselői és aktivistái demonstrációja

/Transzparens felirata: Olaszország mondjon nemet a global compact-ra, stop invázió/

Ez utóbbi miatt demonstrált az FdI az olasz képviselőház székháza előtt, mivel attól tartanak, hogy végül az Öt Csillag Mozgalom parlamenti képviselő megszavazzák Olaszország csatlakozását a globális migrációs megállapodáshoz a baloldali pártok képviselőivel együtt. Az Olaszország Testvérei aggodalma nem teljesen alaptalan, mivel az öt csillagos képviselők azt az Európai Parlamentben is támogatták.

Az ENSZ migrációs egyezményéhez való csatlakozás kérdése újból felszínre hozta azt az olaszországi nagy politikai problémát, hogy két olyan párt kényszerült közös kormányzásra, amely között valójában  sokkal több az eltérő, mint a közös nézet úgy gazdasági, mint társadalmi téren. Az Öt Csillag Mozgalom bár migrációellenes pártként hirdette meg magát, de balliberális “progresszív” szárnya folyton zúgolódik amiatt, hogy sorra támogatják a velük együtt kormányon lévő Liga migrációt korlátozó intézkedéseit, mivel szerintük az valójában egy jó dolog.


A képen: olasz kikötőbe érkező afrikai migránsok

Az öt csillagosok most is lazán aláírták volna az ENSZ migrációs paktumát Marrakesh-ben is, ahogy az EP-ben is mellé álltak. Így azonban, hogy nem sikerült az ügyet fű alatt elintézni, újból feszültség alakult ki köztük és a Liga között, ami akár egy kormányválsághoz is vezethet, vagy szakadáshoz az öt csillagosok berkein belül. Folyton szembesülniük kell azzal, hogy nem lehetnek egyszerre a migráció ellen és mellette is, és így is rengeteg szavazót vesztettek már el, akik rájöttek a kettős játékukra.

Most újból szakítópróba elé kerültek, és újból Olaszország jövője a tét. Ha az öt csillagos képviselők az ENSZ migrációs paktuma mellé állnak a szavazataikkal, akkor az ENSZ veszi át az uralmat a határaik és kikötőik felett, és elárasztják őket afrikai, dél-ázsiai és közel-keleti bevándorlók tömkelegével, akiknek azonnal automatikusan több jogot és anyagi támogatást kell biztosítaniuk, mint a saját állampolgáraiknak.

Matteo Salvini, a Liga vezetője, aki a kormányban miniszterelnök helyettes és belügyminiszter is egyben, azonban bízik benne, hogy sikerül közös álláspontra jutni az öt csillagosokkal. A Liga elutasítja az ENSZ paktumot. Salvini az FdI azon kifogására is válaszolt, hogy nem vették azonnal napirendre a kérdés vitáját a képviselőházban, ahogy azt ők indítványozták. A belügyminiszter szerint a parlament jó előre be van táblázva, így időbe telik, hogy ezt a kérdést napirendre vegyék. Ez a válasz azonban sokkal inkább diplomatikus taktikázásnak és időnyerésnek tűnik, ami annál is inkább érthető, mivel az öt csillagosok köreiben a minisztériuma által előadott új migrációs törvény tegnapi végleges megszavazása  is nagy feszültséget okozott, ahogy a kikötők lezárása is a migránshajók előtt.

Forrás:

http://www.secoloditalia.it/2018/11/migranti-fdi-in-piazza-sul-global-compact-il-governo-fa-il-gioco-delle-3-carte-video/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/litalia-non-firma-patto-onu-che-dar-diritto-migrare-1608553.html

https://www.repubblica.it/politica/2018/11/28/news/migranti_onu_global_compact_governo_conte_matteo_salvini_giuseppe_conte-212860088/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-lega-straccia-trattato-siglato-dallonu-nuova-1608745.html

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2018/11/29/global-compact-tensione-governo_nXAo0yTCxH8WUjszsTsWkJ.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/libera-dl-sicurezza-centrodestra-esulta-gelo-i-grillini-1608755.html

Fülöp Ida
2018.11.15.

Az új program keretében tegnap érkezett meg az első 51 afrikai különjárattal Róma katonai repülőterére az ENSZ nigeri táborából.

A menedékkérőket Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője és olasz belügyminiszter fogadta a repülőtéren, és arról beszélt a sajtónak, hogy ez volt a kormánya első ilyen akciója, de nem az utolsó, hanem egy egész sor ilyen járat fog még érkezni.

Nem csupán arról van szó, tudatta az olasz belügyminiszter, hogy közeledik a karácsony, és ezért ilyen nagylelkűek, hanem az a célja, hogy Olaszország ily módon megszervezett humanitárius folyosókkal nyissa meg az ajtaját a valóban háborúk és a szenvedés elől érkezőknek, a szabályozott, pozitív és ellenőrzött migrációnak. Miközben teljes mértékben meg akarja szüntetni az embercsempészek hajóin érkező migrációt, amely a bűnszervezeteket táplálja bevétellel.

A képen: Salvini a repülőn érkezett afrikai gyerekekkel

Salvini egyben hitét fejezte ki amellett, hogy a menedékkérők ilyen jellegű érkezése elő fogja segíteni az olaszországi integrációjukat, a kultúrák egymást építő találkozását, és az afrikai gyerekek a fiaikká és a testvéreikké válnak majd az őket fogadó szervezetek gondos törődése révén.

Ennek a humanitárius folyosónak a keretében 31 szudáni, 9 etióp, 6 eritreiai 4 szomáliai és egy kameruni érkezett meg Rómába, jórészt családok, köztük 19 kiskorú. 15-en már rendelkeznek közülük menekültstátusszal, a többiek pedig menedékkérők. Az ENSZ vitte el őket Líbiából a nigeri táborába, és onnan szervezték meg az útjukat Olaszországba. Az újonnan Olaszországba érkező afrikaiakat a XXIII. János Pál közösség fogja elhelyezni családi házakban.

A ligás belügyminiszter még azt is elmondta a sajtótájékoztatóján, hogy szerinte minden olasz egyetért az olasz kormány ezen tettével, azonban a közösségi oldalán a róla szóló bejegyzések alatt hemzsegnek az akciót ellenző hozzászólások.

Íme néhány közülük:

“Mi olaszok nem fogadhatjuk be a világ összes rászorulóját! Elég volt a befogadásból, le kell zárni a tengeri, szárazföldi és határokat. Salvini miniszter, gondoljunk a szegény olasz népre is, újból elismétlem, Olaszország már nagyon sokat adott!”

“Tekintve, hogy repülőn utaznak, menjenek más európai országokba. Miért mindig ide jönnek?”

“A fiam 50 éves, és munkanélküli. Két gyereke van, az egyik még csak 2 éves. Nekik senki nem segít. Az égvilágon senkit sem érdekel a szegény olaszok problémája!!!”

“Most majd mindenki repülőn fog jönni, vigyázzunk csak ezekkel a nyitásokkal. Azt mondtuk, hogy stop invázió, és elsőként a szegény olaszokkal fogunk törődni. Számomra ez nem egy jó jel, Olaszország már bőven sokat adott. Zárjuk le a repülőtereket.”

“Salvini, én rád szavaztam, veled vagyok. De azt látom, hogy egyre egyre rosszabb a helyzet a munkával, hetven százalék adót fizetek, a nyugdíj még messze van!! Ne csapj be minket te is…”

“Azért szavaztam talán rád, hogy a repülőket lássam, és ne a hajókat. Nevetséges.”

“De honnan tudjuk, hogy tényleg menekültek? Ki állapította meg? Miként?”

“NEM létezik semmiféle háború Kamerunban. És Etiópiában és Eritreában is véget ért már régóta. Nem régen nagy ünnepségek voltak a határon. A külügyminiszter tájékoztassa Salvinit!!!”

És még hosszan lehetne folytatni az ilyen és hasonló jellegű hozzászólások hosszú sorával, ami azt bizonyítja, hogy Salvini hívei ezúttal egyáltalán nem értenek vele egyet. Van néhány pozitív reakciói is az afrikaiak repülőn érkezésére, de őket végül mindig lehurrogják a többiek.

Valóban megdöbbentő, hogy Matteo Salvini most már szinte teljesen úgy beszél, mint ahogy az európai migrációpárti politikusok. Pedig nyilvánvaló, hogy így sem tudják ellenőrizni azt, hogy kik érkeznek, így sem biztos, hogy integrálódni fognak. Valamint ilyen alapelvek mellett is akár afrikaiak száz millióit lehet beszállítani Európába.

Ilyen alapon akár minden etiópiainak, eritreiainak, szomáliainak, szudáninak, kameruninak, stb. joga van menedékkérőként Európába jönni immár repülővel. Ezzel a módszerrel elegendő nekik csupán Nigerbe menni, és máris az ENSZ-hez fordulhatnak. Ott meg azt mondanak, amit csak akarnak, hogy ki hogyan üldözi őket, milyen szegénységben élnek, stb.

A humanitárius folyosók sem oldanak meg semmit a fekete kontinens gondjaiból, és még csak az sem, ha egész Afrika lakosságát elhozzák Európába repülővel. Itt is ott folytatják a dolgaikat, ahol otthon abbahagyták. A szokásokat nem változtatja meg a fizikai helyváltoztatás. De a jelek szerint nem is a változás az igazi cél.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-accoglie-i-bambini-niger-aereo-unica-arrivare-italia-1602015.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2018/11/14/migranti51-a-roma-con-corridoi-umanitari-salvini-li-accoglie-questa-e-la-strada-giusta_db5bf9c8-7fc7-44d2-904b-b99abe2f1282.html

https://tg24.sky.it/politica/2018/11/14/51-migranti-arrivati-da-corridoio-umanitario-niger.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/14/news/migranti_51_in_arrivo_in_italia_con_corridoio_umanitario_da_niger-211626594/

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1062684680535851008

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1062700054111272961

Fülöp Ida
2018.11.09.

Ezt is megértük. Az afro-olasz “Mandéla” a napokban meghirdette “Afroitalian Power Initiative” mozgalmat.

A napokban került be az olasz sajtóba a megdöbbentő hír, hogy a kongói származású olasz baloldali EP-s képviselő, Cécile Kyenge, útjára indítja az “Afro-olasz Erő Kezdeményezést” (Afroitalian Power Initiative). A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány szoros szövetségeseként nyilvántartott  EP-s képviselő asszony a twitter oldalán több bejegyzést is szentelt az ügynek.

November 7-én szerdán így fogalmazta meg az afro-olasz mozgalma célját a bejegyzésében:

“Ezen a hétvégén Modenában megszületik #AfroitalianPowerInitiative, hogy hangot adjunk annak, akinek nincs. Itt az idő arra, hogy érvényre jussunk. Az elnyomás és a diszkrimináció ellen, a méltó jövőért és jelenért, a kohézióért, a jólétért és a társadalmi békéért. Várlak benneteket!”

A képen: Cécile Kyenge az API logójával

Eredetileg a kezdeményezésben még nem szerepelt a diszkrimináció elleni harc, csupán az olaszországi afrikai diaszpóra politikai és gazdasági jobb érvényesülésének az elősegítése és az afrofóbia elleni küzdelem. Csupán az utóbbi napokban ütött meg Kyenge ennyire “mandélás” hangnemet. Habár már egy október 3-ai twitter üzenetében is olaszországi apartheidet vizionált. Ekkor tudatta, hogy szerinte Matteo Salvini és Giorgia Meloni apartheidet mozdít elő azzal “az olaszok az elsők” szlogennel.

Kyengével egyetemben az olasz baloldali sajtó is folyton a migránsok elleni súlyos olaszországi rasszizmusról beszél, és ehhez igyekszik többnyire olyan híreket meglovagolni, amelyek végül többnyire eltűnnek  a semmibe. Ennek egyik iskolapéldája a nigériai lány elleni augusztusi Torinó környéki tojásdobáló támadás volt. Hiába jelezte az olasz rendőrség többször is, hogy az olasz baloldal szerint rettenetes fasiszta tojásdobálók olaszokat is megdobáltak, így nem lehet szó rasszista indíttatásról, az olasz baloldali médiumok napokon át szörnyű olaszországi rasszizmusról regéltek az ügy kapcsán. Majd amikor kiderült, hogy egy baloldali önkormányzati képviselő fia is benne volt a tojásdobáló bandában, akkor elhallgattak róla. Valamint hirtelen csupán kedves csínytevőkké váltak a korábban rettenetes rasszista elkövetők.

Ennek ellenére az olasz baloldal és sajtó továbbra is állandóan olaszországi súlyos rasszista és fasiszta veszélyről számol be olyannyira, hogy az ENSZ új emberi jogi főbiztosa még ellenőröket is akart küldeni Olaszországba szeptember elején a bántalmazott afrikaiak védelmére, de aztán egyelőre elállt tőle. Talán Salvini ijesztette meg azzal, hogy jöjjönek csak nyugodtan, majd elviszi őket este a római Termini pályaudvar környékére, és mindjárt a saját bőrükön tapasztalhatják meg azt, hogy mit is élnek meg az olaszok a migráció miatt nap mint nap a buszokon, vonatokon és a metrón.

Mindenesetre ebben a baloldali olaszországi és általában véve EU-s baloldali rasszizmus hisztériában nem csoda, hogy végül idáig fajult a helyzet, hogy Kyenge immár nyíltan egyenesen mintegy olaszországi Mandéla szerepet öltött magára. Maga az API  november 7-8-ai modenai hivatalos elindításának alkalma részét képezi az EP-s Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Afrika Hét (Africa Week) programjának.

A képen: Cécile Kyenge Gurmai Zitával

Az ügynek magyarországi vonatkozása is van, ugyanis Kyenge október 15-ei boldogan twittelt egy közös fotót barátnőjével, az MSZP-s Gurmai Zitával, akit az emberi jogok harcosának nevezett meg. Valamint tudatta, hogy Gurmai magyar ellenállása a magyar kormány xenofóbiájával szemben nekik is bátorítás Olaszországban.

Egy biztos, a Gurmai által képviselt politikai formációnak már történelmi tapasztalata van földek elvételében, és Mandéla mozgalma is immár ilyen irányt vett Dél-Afrikában. Végül is Olaszországban is a kommunisták már a 2. világháburú után meg akarták szerezni a hatalmat. Akkor nem sikerült nekik, de most beerősítettek Kyengével és általában véve a migránsokkal. Gurmai Zita pedig a háttérből adja az erőt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/nato-movimento-africani-kyenge-guida-afroitalian-power-1598832.html

https://www.modenatoday.it/eventi/kyenge-presenta-afroitalian-power-initiative-per-un-nuovo-approccio-alla-partecipazione-politica-sociale-ed-economica-degli-afro-italiani.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/sfoglio/13365019/george-soros-open-society-lista-14-euro-deputati-italiani-al-suo-servizio-anche-cecile-kyenge.html

https://twitter.com/ckyenge/status/1060158435927486466

https://www.cecilekyenge.it/api/

http://www.lanuovabq.it/it/uova-contro-daisy-il-razzismo-degli-anti-razzisti

https://twitter.com/ckyenge/status/1047529307537649664

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-ispettori-onu-italia-li-porto-stazione-termini-1580045.html

https://twitter.com/ckyenge/status/1051850190511063040

Ezeket a cikkeket olvastad már?