Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább

Miközben az EU  “haladó” erői az EP hazánkat elítélő döntésének örülnek, addig továbbra is dúl a migránsabszurd Európa utcáin.

Tegnap Firenze központjában, a Fortezza da Basso reneszánsz kori emlékmű környékén egy 24 éves török migráns izgatott állapotban, pucéran rohangászott fel-alá, és fenyegető módon sértegette a járókelőket.  A kiérkező rendőrök végül csak elektromos pisztollyal tudták őt leállítani, miután rájuk vetette magát.

Olaszországban a jobboldali és a helyi sajtóban szinte már kezdenek mindennapossá válni az ilyen és hasonló esetekről szóló hírek. Tegnap a szicíliai Palermóban is rátámadt az utcán az emberekre egy migráns. Ott éppen egy afrikai férfi kapott rohamot, és a város állomása környékén garázdálkodott a reggeli órákban. Először a közelben parkoló autókon élte ki magát, majd egy bangladesi ruha üzletében dobálta össze-vissza le a földre a ruhákat. Végül pedig egy idős férfit vert meg bottal az utcán. Habár az áldozata már a földön feküdt, ő még akkor is tovább bántalmazta, mígnem néhány járókelőnek sikerült őt lefogni a rendőrök megérkezéséig, akik letartóztatták.

A képen: Judith Sargentini az EP-ben

Már önmagában véve is elég borzalmas, hogy egy korábban teljesen biztonságos ország olyan állapotba került a tömeges és illegális migráció miatt, hogy már az utcára kimenni is egy veszélyes kaland. De még ennél is rettenetesebb az, hogy az Európai Parlament képviselőinek többségét azonban ez, ahogy tegnap kiderült, egyáltalán nem érdekli. Ők ugyanis valamilyen érthetetlen oknál fogva nem ennek a rossz állapotnak a megszüntetésével foglalkoznak, hanem azzal, hogy valami különös “Európa-terv” nevében ennek a pokoli helyzetnek a “megvalósulását” azokban az országokban is előmozdítsák, ahol még nem kell attól tartaniuk az állampolgároknak, hogy egyik pillanatról a másikra bárhol bármikor rájuk támadhat az utcákon, a tömegközlekedési eszközökön és egyéb közösségi területeken valami eszelős őrült.

Ma Magyarországon, ha valaki kilép az utcára szinte biztosan sehol nem fog autókat vadul rongáló egyénnel találkozni. Továbbá a nyugati országokban is ilyen és hasonló tetteket szinte teljesen kizárólag bevándorlók követnek valami furcsa oknál fogva. De Sargentini és “haladó” társai valami miatt vadul eltökéltek abban, hogy Magyarországot sem hagyják ki az emberi jogok és európai értékek ama csodás világából, hogy az embereknek az utcára lassan már harci vértezetben kelljen kimenniük a multikulturális utópiájuk miatt.

Források:

https://www.corriere.it/esteri/18_settembre_12/chi-judith-sargentini-donna-che-ha-incastrato-orban-f1fccfca-b6cb-11e8-83fc-d7dcaceaa02b.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/firenze-turco-nudo-ed-esagitato-fermato-dai-carabinieri-1575118.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Firenze-primo-utilizzo-taser-Bloccato-cittadino-turco-nudo-aggrediva-passanti-e3849a4e-2c85-4abb-80fe-dab7997d30fd.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/palermo-africano-impazzito-distrugge-auto-e-picchia-anziano-1575223.html

EU-s botrány lett a Diciotti hajóról a katolikus egyház által befogadott migránsok egy részének eltűnéséből. Az Európai Bizottság szóvivője szerint nem lehetett volna őket szabadon engedni azonosítás nélkül.

Meglepő dolgot közölt tegnapi sajtótájékoztatóján az olasz katolikus egyház által fenntartott Rocca di Papa “Jobb világ” nevű befogadó központjából szó nélkül lelépett migránsok ügyében az EU Bizottságának a migrációs szóvivője. Tove Ernst a fogvatartásukról beszélt az azonosításuk érdekében, ha az szükséges:

“Az elmúlt hónapokban nagyon világosan hangsúlyoztuk, hogy természetesen amikor arra szükség van, alkalmazható a migránsok azonosításának a megkönnyítésére és az eltűnésük megakadályozásra a fogvatartásuk, a menekültstátusz elbírálása alatt is. Arra kértük minden tagállamot, hogy olyan befogadó központokat biztosítsanak, amelyek a fogvatartást is lehetővé teszik: az a tény, hogy az EU elkötelezett abban, hogy védelmet adjon azoknak, akiknek erre szükségük van, nem jelenti azt, hogy a migránsok megválaszthatják azt a tagállamot, ahol azt kérvényezni akarják.”

A képen: olasz kikötőbe érkező migránsok

Francesco Soddu, az olasz Karitász elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy a migránsok szabadon oda mennek, ahova akarnak, és abban a tagállamba kérnek védelmet, amelyikben csak akarnak. Az ő álláspontját képviseli a Baobab nevű civil szervezet is, amelynek táborába “menekültek el” a Karitásztól a Diciotti hajón érkezett eritreiaiak közül mintegy 16-an. Tették ezt annak ellenére, hogy Ferenc pápa még fagyit is küldött a megérkezésük örömére a katolikus szervezetnél szervezett ünnepségre.

Az Baobab NGO ügyvédei azt is tudatták, hogy nem adják ki őket a felkutatásukra indult olasz rendőrség különleges egységeinek, mivel ők nem hatóságok elől elbújó körözött személyek, hanem tranzitmigránsok, akiknek csak egy átmeneti állomás Olaszország a rokonaik és a jobb élet reménye elérése útján. Háborúk, diktatúrák, terrorizmus, klimatikus változások, éhezés és szegénység elől menekülnek ők, és a Baobab szervezet saját maga akarta tudatni, hogy náluk vannak, és ők védelmezik őket, és nem engedik őket visszavinni a Rocca di Papa befogadó központba. De azért végül azonosítás céljából elkísérték a migránsokat a helyi bevándorlási hivatalhoz, miután maga a belügyminiszter is foglalkozott az üggyel, hogy a bevándorlóknak nincs joguk papírok nélkül jönni-menni az országban.

Nabil, aki szintén eritreiai, és 2013-ban érkezett Olaszországba, az Il Giornale lapnak a fentieket megerősítve elmondta, hogy azért tűnhettek el a honfitársai, mert már tovább mentek északra Az eritreiai fiú felfedte, hogy számukra Olaszország csupán egy olyan tranzitállomás, mint Líbia. Németország és Svédország sokkal jobb helyek, mivel ott adnak nekik lakást és munkát is.

Eritrea római nagykövete szerint azonban a helyzet még ennél i bonyolultabb, mivel sok etiópiai adja ki magát eritreianak, hogy megkapja a menekültstátuszt. Pietros Fessahazion szavai újból csak alátámasztják azt, hogy szinte teljesen lehetetlen az EU- területére illegálisan érkező migránsok megfelelő azonosítása.

Mindenesetre az újabb európai migrációs botrányban az EU Bizottság szóvivőjének az állásfoglalása merőben új és “meredek”, azok után hogy éveken át ostorozták Magyarországot azért, hogy úgymond zárt táborokban tartja a menedékkérőket többek között a megfelelő azonosításuk céljából is. Ez még magát a Sargentini-jelentést is teljesen új fénybe helyezheti. Hogyan is ítélhetnék el hazánkat azért, amit immár maga az EU Bizottsága követel meg a tagállamoktól.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-fuga-continua-lue-dovevate-trattenerli-1572675.html

http://www.ilgiornale.it/news/diciotti-trovati-16-migranti-spariti-baobab-ammette-sono-1572877.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2018/09/07/cercano-migranti-diciotti17-prelevati_0db79d96-58d4-4857-89bc-0c138872ef2c.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/noi-eritrei-litalia-tappa-scappiamo-germania-o-svezia-1572676.html

http://www.ilpopulista.it/news/6-Settembre-2018/28756/bergoglio-manda-i-gelati-ai-migranti-della-diciotti-ma-in-cinquanta-tagliano-la-corda.html

Fülöp Ida
2018.09.05.

A líbiai fővárosban jelen lévő milíciák az ENSZ égisze alatt kötötték meg legújabb tűzszüneti megállapodásukat tegnap.  

Tripoliban augusztus 27-én indított harcot a többi milícia ellen a 7. Brigád fegyveres formáció a korrupció megszüntetésére. Al-Szarradzs kormányfő néhány napja még rendkívüli helyzet kihirdetésére is rákényszerült. A harcok miatt több mint 1800 családot kellett kitelepíteni a város déli negyedeiből biztonságos területekre, valamint a repülőteret is bezárták Misurata városába áthelyezve annak forgalmát.

A képen: harckocsi Tripoliban (Afp)

Tegnap azonban megérkezett az erősítés Misurata-ból, továbbá az ENSZ líbiai különleges megbízottja Gassam Salamé is békítő konferenciát tartott. Ezen a Tripoliban székelő kormány elnöksége, belügyminisztere és a városban és környékén jelen lévő fegyveres alakulatok vezetői és tisztjei vettek részt az ENSZ hivatalnokain kívül. Végül a harcoló felek újabb tűzszüneti megállapodást kötöttek.   

Az olasz sajtóban az elmúlt hét egyik fő témája volt a líbiai harcok kiújulása hosszú békés időszak után. A biztonsági szakértők mind egyetértettek abban, hogy Al-Szarradzs kormányának esetleges megbuktatása  több ponton is nagy kockázat Olaszország számára. Újból beindulna a migrációs áradat, és energetikailag is nehéz helyzetbe kerülne az ország. Olaszország gáz- és olajellátásának egy jó része Líbiából érkezik az ENI vállalat közvetítésével.

A római Luiss Egyetem tanára és a nemzetközi kapcsolatok szakértője, Raffaele Marchetti még ezeken túl is egy újabb veszélyre is felhívta a figyelmet. Szerinte a helyzet bár romlott az elmúlt napokban, még akár teljesen stabilizálódhat is, de ha ez nem történik meg, akkor Olaszország még akár arra is rákényszerülhet, hogy fegyveresen avatkozzon be a helyzetbe.

Arturo Valvelli, az Ispi Intézet munkatársa, aki az líbiai helyzet egyik legelismertebb olasz szakértője arról beszélt az Il Giornale lapnak a válsághelyzet kapcsán, hogy Észak-Líbiában a társadalom hagyományos törzsi szerveződésének a helyét átvették a polgárháború 2011-es kitörése óta a fegyveres alakulatok, így azok vezetőjével kell megegyezni. Líbiában mintegy 300 milícia működik.

Fentieket továbbgondolva felsejlik a tömeges migráció egy újabb hatalmas veszélye, legyen az akár legális, vagy illegális. Olyan emberek is érkezhetnek nagy számmal a krízis területekről, akik hajlamosak milíciákba rendeződve fegyveresen is küzdeni a céljaikért. Ezek a fegyveres csapatok aztán akár Európában  is polgárháborús gócpontokat hozhatnak létre Líbiához, Irakhoz és Szíriához hasonlóan, ha már elérnek egy akkora tömeget, hogy érdemes nekik az állami rendfenntartó szervezetekkel ujjat húzni.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/tripoli-raggiunto-accordo-cessate-fuoco-1571764.html

http://www.adnkronos.com/fatti/esteri/2018/09/05/accordo-cessate-fuoco-tripoli_ycA3l22pgUXX0s9sBZRKNK.html

http://www.adnkronos.com/fatti/esteri/2018/09/04/caos-libia-cosa-rischia-italia_WQV1trLE8yFcdAOMcVmAwL.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/paese-su-base-tribale-che-pu-trovare-pace-solo-col-modello-1571220.html

Fülöp Ida
2018.09.03.

Néhány napja újból harcok dúlnak Tripoliban, Soros egyik embere szerint a volt és a mostani olasz belügyminiszter tehet róla.

Az olasz sajtóban már több napja jelennek meg hírek arról, hogy Tripoliban újabb harcok robbantak ki a helyi milíciák között. Az összecsapásokat a tarhunai 7. Brigád líbia fegyveres csoport indította  el, és nem is szándékozik abba hagyni a harci tevékenységét addig, amíg ki nem söpri Tripoliból az összes többi olyan milíciát, amelyeket korrupcióval vádol.

A képen: a líbiai lázadó milícia (forrás: Ansa)

A helyi médiáknak a lázadó milícia vezetője, Abdel Rahim Al Kani, a mai napon is megerősítette, hogy nem hagyják abba harcokat, amíg az összes többi milícia el nem hagyja Tripolit. Akkor lesz majd újból biztonság a városban szerinte. A milícia tagjai a repülőtérre vezető úton helyezkednek el, és további ostromra készülnek az Abu Salim negyedben a következő órákban.

Fajez Al-Szarradzs líbiai miniszterelnök miután tegnap rendkívüli helyzetet hirdetett meg a városban, a mai napon a misurata-i terorrellenes erők vezetőjének, Mohammed Al Zain tábornoknak küldött parancsot, hogy jöjjenek Tripoliba, a fővárosba, újabb tűzszünet megteremtésére a város déli zónájában.  

Ki tudja végül, mikor is lesz újból béke Tripoliban. De az mindenképpen nagyon különös egybeesés, hogy ennek a 7. Brigád milíciának éppen akkor szottyant kedve polgárháborúzni egyet és a korrupció ellen küzdeni, amikor az olasz kormány teljesen leállította a migránsok beáramlását Líbiából az olasz migrációpártiak minden manőverezése ellenére.

Al Kani milíciája mostani harci beindulásával éppen a jelenlegi olasz kormány migrációs politikájának az egyik fő érvét ásta alá, hogy Líbia immár biztonságos, ezért nem kell már onnan elmenekülni. Így talán nem véletlen, hogy a migráció és Soros György ügyének és egyik fő olaszországi  védelmezője Gad Lerner publicista és író elsők között foglalkozott a témával a közösségi oldalán igen furcsa mondatokkal:

“Rendkívüli helyzet Líbiában. Kész-e vajon Olaszország katonailag is beavatkozni, hogy védje olaj érdekeltségeit, és folytassa migránsblokádot. Minniti elhamarkodott lépéseit szenvedjük most el, melyeket az őt követő Matteo Salvini is oszt. Elég volt a nagy proletárság demagógiájából.”

Lerner 2018. áprilisában járt Magyarországon a CEU vezetőjénél, és az olasz állami tévében is védelmébe vette az egyetemet. Valamint a márciusi olasz választásokon is  Soros olaszországi pártja, a nyílt társadalmas Emma Bonino által vezetett +Európa mellett kampányolt. Így érthető, hogy az elit híveként a hagyományos proletárság ellen szól, de miért is lenne a mostani líbiai harcokért a volt és a jelenlegi olasz belügyminiszter a felelős azzal, hogy az olasz közbiztonság érdekében elkezdték leállítani a tömeges illegális migrációt...

Források:

http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2018/09/01/libia-milizia-ribelle-rifiuta-tregua_3dea13ca-b973-45a6-ad54-f6b483f884a2.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2018/09/02/brigata-ribellepronti-assalto-a-tripoli_a818817d-1108-4756-82e5-6d460bd00906.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/caos-libia-gad-lerner-italia-pronta-ad-agire-subiamo-scelte-1570833.html

https://twitter.com/gadlernertweet/status/983562516554018816

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lerner-voter-bonino-bravissima-su-immigrati-1500193.html

Luigi Patronaggio annak az olasz “Demokratikus Jogszolgálatás” szakmai “civil” szervezetnek a tagja, amely Soros György egyik olaszországi jogász NGO-jával együtt ad ki közös migrációs folyóiratot.

Augusztus 16-án újabb 170-es fős Líbiából indult migránscsónak érkezéséről adott hírt Matteo Salvini belügyminiszter a facebook oldalán. Bár a csónak ekkor még csak máltai vizeken járt, máris tudatta, hogy nem engedi be őket Olaszországba. A trükkös migrációs beszállító gépezet azonban felülír minden józan szándékot, így a csónak a máltai vizeken még tartotta magát, azonban valahogy véletlenül éppen az olasz vizektől néhány mérföldre süllyedni kezdett. Így az olasz parti őrség a kimentésükre sietett a Diciotti hajójával.

Salvini azonban közölte, hogy nem engedi a migránsokat partra szállni, amíg nem biztosítja az EU, hogy átveszi őket Olaszországtól a tagországokban szétosztva őket. Napokig vesztegelt a hajó előbb a nyílt tengeren Pozzallo kikötője közelében, majd Danilo Toninelli öt csillagos közlekedési miniszter a rossz idő miatt beengedte őket Catania kikötőjébe, de a belügyminiszter továbbra sem engedte le a hajóról a bevándorlókat, mivel még nem született döntés az EU-s szétosztásukról.

Az olasz baloldali értelmiség, civil szervezetek  és politikusok rögtön a bevándorlók mellé álltak. Többek között az olasz baloldal egyik fő megmondóembere, Roberto Saviano író egy facebook bejegyzésében augusztus 21-én írt egyenesen arról, hogy szerinte Salvini törvénytelenül tartja fogva a migránsokat a hajón, és Catania ügyészéhez fordult, hogy emiatt indítson eljárást ellene. Akkor ez még csupán írói fantáziának tűnt, és nem is reagált rá a helyi ügyészség.

Saviano megszólalása után egy nappal, 22-én  szerdán azonban váratlanul szemlét tartott a Diciotti hajón Agrigento ügyésze, aki végül különös módon osztotta a baloldali író meglátását, és kijelentette, hogy nyomozást indít az olasz belügyminiszter ellen a bevándorlók törvénytelen fogvatartása, túszul ejtése és hivatali hatásköre túllépése miatt. Villámgyorsan bele is kezdett a “nagyon veszélyes” és “bonyolult” nyomozásba, és szombaton már ki hallgatta az olasz Belügyminisztérium néhány hivatalnokát a római ügyészség irodáiban, akik láss csodát meg is erősítették azt, amit mindenki tudott a sajtóból, hogy maga Matteo Salvini belügyminiszter adott utasítást arra, hogy nem szállhatnak le a migránsok az olasz parti őrség hajójáról. Így  a nyomozásból feljelentés lett.

A képen: Agrigento ügyésze a Diciotti hajón

Mivel Catania kikötőjében olyan szervezetek tartottak tüntetést a migránsok mellett, mint pl. az "Antirasszista Hálózat", meg maga Emma Bonino, a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatósági tanácsának olasz tagja is perrel fenyegette Salvinit, ezért felmerült a gyanú, hogy talán maga ez az agrigento-i ügyész is a Soros-hálózat embere. Ezek után elég is volt csupán 10-20 perces internetes kutatás, hogy megbízhatóan bizonyítható legyen az olasz belügyminiszert feljelentő Liuigi Patronaggio kapcsolata Sorosékkal.

Az ügyész, akinek törvényi feladata lenne a politikai részrehajlástól való mentesség különös módon egy szélsőbalosként közismert jogi szakmai szervezet, a “Demokratikus Jogszolgáltatás” (Magistratura Democratica) szervezet tagja, akik képviselői szintén tüntettek a migránsok mellett Catania kikötőjében. Így máris csorbát szenved az ügyész függetlensége. De még ezentúl is a “Demokratikus Jogszolgáltatás” szervezetről kiderült az is, hogy azzal az ASGI elnevezésű NGO-val működik közre egy migrációt támogató jogi folyóirat kiadásában, amelyiket maga Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa hozta létre Olaszországban.

Ezek után már érthető, hogy miután sem az igazán illetékes Catania és Palermo ügyészsége sem indított nyomozást a baloldali író felhívására, az miért is talált igen gyors meghallgatásra Luigi Patronaggio “független” ügyésznél, aki egyébként nyíltan migrációpárti szervezet tagja.   

Maga az eljárás elindítása is csupán politikai célt szolgálhatott, mivel Matteo Salvini belügyminiszter perelhetőségéről az olasz szenátusnak kell döntenie abszolút többséggel. Ez azonban szinte biztosan nincs meg. Továbbá maga a felvetés jogilag is kétséges, és biztosan nem véletlen, hogy a palermói ügyészség is csupán embercsempészet miatt indított eljárást a szóban forgó hajó ügyében.

A törvénytelen emberkereskedelem kérdése azonban Agrigento ügyészét egyáltalán nem érdekelte, ami a nyílt társadalom egy bajnokától végül is teljesen érthető. Számára az embercsempésznek valójában egy államhatárokat megszüntető hősnek kell lennie.

De a teljesen “független” Patronaggio ügyész eme tette politikai szempontból is igen rossz húzásnak bizonyult, és csak növelte Matteo Salvini támogatottságát a közvélemény kutatások,  mivel az olaszoknak már teljesen tele a hócipőjük az illegális migránsokkal és az őket segítő “vörös” bírókkal és ügyészekkel is.

A hajóról végül a belügyminiszter azért engedte leszállni a migránsokat, mert Albánia és Írország bevállalt belőlük huszat-huszat, a többieket pedig a befogadást eddig csak az olasz adófizetők kontójára prédikáló Olasz Püspöki Konferencia fogadta be a saját költségére. Továbbá Salvini tudatta, hogy a továbbra sem engedi partra szállni az illegális migránsokat, akármennyi pert is indítanak ellene, mert az ő hivatali feladata az olaszok biztonságának a védelmezése.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/matteo-salvini-litalia-ha-gi-accolto-abbastanza-sia-chiaro-1565382.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/08/21/news/migranti_bloccati_sulla_nave_diciotti_l_attacco_di_saviano_e_sequestro_di_persona_-204613835/

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Nave-Diciotti-il-procuratore-di-Agrigento-Luigi-Patronaggio-a-bordo-ho-trovato-una-realta-devastante-0df399e1-969d-4498-872d-5c03e01b082f.html?refresh_ce

https://www.corriere.it/cronache/18_agosto_24/diciotti-procuratore-agrigento-roma-sentire-funzionari-viminale-22f21c12-a7c1-11e8-8398-449c93d620be.shtml

https://tg24.sky.it/politica/2018/08/25/nave-diciotti-salvini-indagato.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13371340/matteo-salvini-emma-bonino-denuncia-corte-europea-diritti-uomo-migranti-diciotti-partito-invasione.html

http://www.magistraturademocratica.it/chi-siamo

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13371899/sondaggio-demos-matteo-salvini-partito-unico-lega-5-stelle-di-maio-mollato.html

Fülöp Ida
2018.08.19.

Nigériai menedékkérőket hecceltek fel szerb sorstársaik, hogy a szállásukon szellemek vannak, ezért tegnapelőtt reggel elállták a Palmolit a külvilággal összekötő egyetlen utat.  

Pénteken reggel 6 órától néhány órán át nem lehetett közlekedni a 900 fős dél-olasz kis települése fő útján, mivel azt teljesen eltorlaszolták az afrikai bevándorlók. Elsősorban nők vonultak ki azt utcára gyerekekkel. Szerb származású lakótársaik bosszúból, amiért nem kaptak személyi igazolványt, felizgatták őket, hogy szellemek vannak a számukra egy kolostorban kialakított befogadó központban.

Mintegy 14 szerb menedékkérőt néhány nappal az eset előtt helyeztek át Triesztből a kis faluba, és a nigériaiak babonáját használták fel a tiltakozásukhoz. Csütörtökön este ráadásul egy kisebb földrengés is volt a vidéken, így másnap reggel az afrikaiakat sikerült rávenniük arra, hogy a szellemek miatt még az utcára is kivonuljanak, mivel azért is azokat okolták.

A képen: a migránsok egy 2015-ös tüntetése Palmoliban 

A megmozdulásnak végül a katonai rendőrök vetettek véget, és a szerbeket a helyi prefektúra áthelyezte Palmoliból egy másik helyre, valamint eljárást is indított ellenük közszolgáltatás akadályozása miatt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a nigériaiak hogyan dolgozták fel azt, hogy továbbra is együtt kell élniük a gonosz szellemekkel a szállásukon, amelyek időnként még földrengést is előidéznek a hitviláguk szerint.

Mindenesetre a globalisták által vészesen erőltetett multikulti újból kivillantotta a foga fehérjét, habár ezúttal még viszonylag vicces formájában.

Palmoliban egyébként már 2015-ben is tüntettek a bevándorlók. Akkor mintegy 40 afrikai férfi azt követelte, hogy minél hamarabb bírálják el a kérelmüket és adják meg nekik azokat a papírokat, amellyel szabadon mozoghatnak az EU-ban. A tiltakozó migránsok a kis olasz faluban a buszforgalmat is leblokkolták szintén a kora reggeli órákban, így nem tudtak annak lakói időben eljutni a munkahelyükre és az iskolába.

Az előző olasz baloldali kormányok az olasz falvak növekvő elnéptelenedését bevándorlók betelepítésével gondolták megoldani, így kerültek Palmoliba az afrikaiak.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/terremoto-colpa-degli-spiriti-e-i-migranti-bloccano-strada-1566047.html

http://www.ilcentro.it/chieti/palmoli-via-dagli-spiriti-maligni-del-terremoto-migranti-in-strada-1.1996934

https://www.ilgazzettino.it/abruzzo/terremoto_colpa_degli_spiriti-3919560.html

http://www.ecoaltomolise.net/profughi-bloccano-la-provinciale-per-protesta-dispersi-dai-carabinieri/

Fülöp Ida
2018.08.15.

Milliárdos haszonnal működik a genovai hídomlásért felelős "Autostrade" céget tulajdonló és ellenőrző társaság, és egyik fő részvényese a Benetton család.

A tegnapi napon abszolút hihetetlen esemény történt. Déli 12 óra előtt 10 perccel 80 méteres szakaszon omlott össze Genovában a város Sanpierdarena negyedét 45 méteres magasságban átszelő 1.182 méteres hosszú Morandi-híd. Több tucatnyi ember vesztette életét a tragédiában, miután a magasból hatalmas mennyiségű vasbeton és aszfalt törmelék, valamint 30 személyautó és 3 kamion hullt alá a híd alatti autópályára ás házakra. Eddig ilyet csupán scifi világvége filmekben lehetett látni.

A képen: a Morandi-híd a tragédia után 

Kezdetben először hirtelen az időjárást, a heves esőzéseket és a vihart hibáztatták  a katasztrófa miatt, azonban folyamatosan egyre több hír kezdett el megjelenni az olasz sajtóban a hídról. Így kiderült, hogy hatalmas politikai és üzleti játszma áll valójában a háttérben, amelyek együttesen vezettek el a tragédiához.

A hidat az “Autostrade per l’Italia” nevű cég üzemelteti, amely az egyik legnagyobb olasz autópálya építő és fenntartó társaság, az Atlantia tulajdona . Az óriás vállalat milliárdos haszonnal működik, és Európában az egyik legmagasabb úthasználati díjat szedi. Olaszországban egyszerűen csak úgy tekintenek rá, hogy az elsősorban a Benetton család  kezében van, amely az egyik legnagyobb részvényese az Atlantiának az általa tulajdonolt Sintonia Spa révén. Ennek következtében most rengetegen támadják őket az internetes oldalukon, és sorra születnek a Benetton ellenes mémek is. A Benetton család Olaszországban a multikulti és a migráció egyik nagy pártolója is egyben.

A képen: Benetton ellenes mém

Az Autostrade ügyvezető igazgatója egyelőre még tagadja a társaság ellen felhozott vádakat, hogy ők lennének a felelősek a történtekért azt állítva, hogy ők mindent megtettek a híd jó karbantartásáért. De a tények mást mondanak. Már néhány éve is felmerült, amikor a most összedőlt tartópillér pillonjainak a cement részét javították, hogy tulajdonképpen a vasacál részt is cserélni kellene, de végül azt mondták, hogy az mégsem szükséges. Idén májusban azonban mégis kiírtak arra egy pályázatot, vagyis tudták róla, hogy nincsen minden rendben.

Továbbá már 2012-ben arra figyelmeztetett a liguriai gyárosok szövetségének az elnöke  Giovanni Calvini szakértői vélemények alapján, hogy tíz év múlva össze fog omlani a Morandi-híd, ha nem csökkentik annak a forgalmát egy másik úttal. De az öt csillagos politikusok ezt folyton csak mesének titulálták az Autostrade egy 2009-es jelentése alapján, mely szerint a híd még 100 évig teljesen biztonságosan állni fog. Még az idei olasz országos választási kampányban is az egyik ígéretük éppen az volt, hogy nem engedik az öt milliárdos nagy genovai várost elkerülő útberuházást, mivel az csak felesleges pénzkidobás.

Most azonban az a faramuci helyzet állt elő, hogy az 5 Csillag Mozgalomnak az egyik kormányzó pártként és az infrastrukturális és közlekedési tárcát vezetve kell szembesülnie azzal, hogy a éveken át ők is masszívan hozzájárultak a várost elkerülő út támadásával a jelenlegi borzalmas helyzethez. De a volt kormányzó Demokrata Párt is kapott figyelmeztetést a veszélyes helyzetről, és ők sem tettek semmit.

Így most megtörtént a nagy tragédia, ami elkerülhető lett volna az értelmes emberi szóra hallgatva. De az érthetetlen sorozatos emberi okoskodás félre lökte azt, amely mögött  az autópálya cég tulajdonosainak végtelen és vakká tevő mohósága és profitéhsége tűnik fel végső okként, amely miatt minden bizonnyal nagy nyomást gyakoroltak a cég menedzsmentjére. De ők ezt is meg fogják úszni, mert ők az emberi törvénykezésen kívül állnak.

De meddig is folytatható még a világban ez a fajta apokaliptikus tragédiákhoz vezető mentalitásuk...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lira-web-contro-benetton-e-toscani-metterete-maglietta-rossa-1565283.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Atlantia_(company)

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13367343/ponte-morandi-crollo-cedimento-stralli-mistero-accelerata-lavori-sostituzione.html

http://www.repubblica.it/politica/2018/08/15/news/ponte_morandi_di_maio_multa_da_150_milioni_ritirare_concessione_autostrade_-204158561/?ref=RHPPTP-BL-I0-C12-P2-S1.12-T1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/i-no-gronda-sul-sito-m5s-crollo-ponte-favoletta-1565093.html

Nem élhetnek légkondicionáló és Sky csatorna nélkül az állítólag háborúk, üldöztetés és ínség elől Európába elmenekült afrikaiak…

A migrációpárti erők továbbra is szegény segítségre szoruló emberekről papolnak, de a valóság folyton rájuk cáfol. Így történt ez néhány napja az olaszországi Vicenza városában is. A Szent Pál befogadó központból mintegy 15 nigériai és más szubszaharai országból érkező menedékkérő jelent meg hétfőn egy listávál a rendőrségen, hogy milyen ellátást is követelnek ők az olaszoktól.

Azonkívül hogy a nekik adott étel és az ital minőségét kifogásolták, azonnal akarnak személyi igazolványt, valamint a kívánságaik között szerepelt még Sky csatorna és légkondicionáló is. A Sky sport adásaira azért van szükségük a szegény “üldözötteknek” és a szubszaharai országokban “nélkülözőknek”, hogy nézni tudják az afrikai focimeccseket. Nem ez az első eset, hogy ezen szolgáltatás hiánya miatt panaszkodnak. Februárban egy másik menedékkérő csapat egyenesen az utcára vonult Verona megyében, Roncolevá-ban e szörnyű nélkülözés miatt, és ezúttal is gondjuk volt a koszttal is.

A képen: a februárban Sky csatornáért az utcán tüntető migránsok

A most hétfői ezen hiányok miatt a tiltakozó menedékkérők szóvivőivel a rendőrségen tárgyaltak a helyi prefektúra és az olasz bevándorlási hivatal képviselői az épület előtti ülő tüntetésük nyomán. Egyelőre még nincs hír arról, hogy hogyan is orvosolják eme borzalmas kínokat, amelyeket itt Európában kell átélniük ezeknek a szegény szubszaharai “menekülteknek” és “üldözötteknek”.

Mindenesetre a Liga EP-s képviselője, Mara Bizotto szerint azonnal vissza kellene őket küldeni őket a származási országaikba. Habár az Amnesty International még nem reagált erre a szörnyűséges “rasszizmusra”, és még nem sorolta be az alapvető emberi jogok közé a Sky csatornát és a légkondiconálót, de a szintén ligás Salvini belügyminisztert folyton támadják a migránsok védelmezői rasszizmus és fasizmus miatt.

Talán még maga Ferenc a pápa is meg fog szólalni eme migránsok érdekében, aki tavaly áprilisban például az őket befogadó központokat közül sokat náci koncentrációs táborokhoz hasoníltott, és azt ajánlotta, hogy minden családnak be kellene közülük fogadni az otthonába kettőt.

De egyelőre még remélhetünk, hogy megússzuk ezt a pápai fejmosást a Sky csatorna és a légkondicionálás hiánya miatt, mivel a baloldali olasz média már elkezdte bőszen álhírnek nyilvánítani az egészet miután beszéltek a helyi rendőrséggel és prefektúrával. Hivatalosan a migránsok követelései közül csupán a személyi igazolvány és az étel miatti panaszt ismerték el a La Repubblica újságírójának.

A februári migránstüntetés után azonban, amely során még a forgalmat is leállították a befogadó központjuk előtt a Sky adás hiánya miatt, hitelesnek tűnik a helyi újságíró forrása, amelyik elsőként adott hírt az esetről.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/profughi-campo-vogliono-sky-calcio-1563642.html

https://www.ilgazzettino.it/vicenza_bassano/vicenza_questura_migranti_carta_d_identita_pasti_sky-3905142.html

https://www.fanpage.it/la-bufala-dei-richiedenti-asilo-che-richiedono-labbonamento-sky-per-guardare-le-partite/

https://www.huffingtonpost.it/2017/04/22/papa-francesco-tanti-campi-migranti-ricordano-quelli-di-concen_a_22050886/

http://www.veronasera.it/cronaca/pesce-calcio-sky-roncoleva-cas-versoprobo-castellini-10-febbraio-2018-.html

Fülöp Ida
2018.08.05.

A tojással megdobott olaszokat rasszistázó lány apját korábban elítélték a nigériai maffia helyi vezetőjeként. Most migránsokat segítő ügynöksége van, és egy baloldali szövetkezetnél is segíti az integrációjukat.

A héten az olasz sajtó egyik fő témája a nigériai származású a 22 éves diszkoszvető csillaguk elleni “rasszista” támadás volt. Daisy Osakue-t néhány napja, július 29-én vasárnap éjjel dobták meg egy tojással akkor még mindenki számára ismeretlen személyek a Torinóhoz közeli Moncalieri városában. Ennek következtében a lány szeme könnyebben megsérült.

Bár a rendőrség azonnal tudatta, hogy nem a bőre színe miatt esett rá a tojásdobálók választása, úgy a lány, mint az apja a teljes baloldali politikai és értelmiségi gárdával napokon át raszistázta az olaszokat az eset miatt. Valamint a jelenlegi kormány migrációs politikáját tették felelőssé a támadásért.

A képen: Daisy fotója az apjával a közösségi oldalán 

Daisy apja még azt is kijelentette a sajtónak, hogy már az országból való elköltözést fontolgatja az ott dúló nagy rasszizmus miatt. Mivel ennyire felhívta magára a figyelmet, néhány jobboldali újságíró utána járt, hogy ki is ez az ember. Így kiderült róla, hogy 24 éve érkezett Olaszországba, és többször is elítélték bűncselekmények miatt.

2007. október 9-én 5 és 4 hónapos büntetést kapott első fokon bűnszervezetben való részvétel, rablási kísérlet és drogkereskedelem miatt. Ez alkalommal a rendőrség a nigériai “Eiye” és “Black Axe” bűnszervezetek helyi bűnbandái közötti csatározások ügyében folytatott nyomozást, amelyek a Torino és környéke területének uralása miatt csaptak össze. Iredia Osakue az “Eiye” bűnbanda egyik helyi vezetőjének bizonyult.

De az olaszokat rasszistázó férfi már 2002-ben is szerepelt a bűnüldözési krónikákban. A La Repubblica egyik híre számolt be arról, hogy nigériai prostituáltak futtatása miatt tartóztatták őt le az élettársával együtt. Ez utóbbi a már Olaszországban született diszkoszvető Daisy anyja, aki valójában ún. mamanként kezdte ottani pályafutását. Így nevezik a nigériai maffiában azokat a nőket, akik közvetlenül állnak kapcsolatban és irányítanak 3-4 prostituáltat. Iriade ellen továbbá 2006-ban is folyt eljárás nigériai prostituáltak kapcsán.

Mára azonban a páros úgy tűnik jó útra tért, bár ez ügyben sok olasz hozzászóló fejezte ki kételkedését a róluk szóló internetes híradások komentelő szekciójában . Most egy migránsokat segítő családi ügynökséget tartanak fenn “Daad Agency” néven, amely keretében az érkezők hivatalos ügyeinek az intézésével foglalkoznak a tartózkodási engedélyektől kezdve egészen a családegyesítésekig.

Ezenkívül Iredia Osakue kulturális közvetítőként is dolgozik a menedékkérők ellátásával foglalkozó “Sanitalia” (Egészséges Olaszország) szövetkezet 15 piemontei központjában. Daisy pedig még politizál is, a baloldali Demokrata Párt regionális ifjúsági szervezetének a tagja.

Mindenesetre valaki vagy valakik nem nagyon örültek az Il Giornale újságírója oknyomozásának Daisy családja után, és életveszélyesen megfenyegették a facebook oldalán a rendőrség által is megerősített fenti adatok miatt. Ez is alátámasztja azoknak az olaszoknak a véleményét, akik szerint most is alaposabban meg kellene vizsgálni Osakue tevékenységét. Valamint többen is mélyen elcsodálkoztak azon is, hogy hogyan is lehet valaki ilyen múlttal kulturális közvetítő.

Az már csak hab a tortán, hogy időközben kiderült az is, hogy az elkövetők nem hogy rasszista neonácik voltak ahogy ezt Renzi vizionálta egy twitter bejegyzésében, hanem az egyikőjük éppen a pártja színeiben futó helyi önkormányzati képviselő fia. Így hatalmas öngólt rúgtak a baloldaliak az üggyel, és igen nevetségessé is váltak.

Nem is beszélve arról, hogy újból fény derült arra, hogy ez a nagy bevándoroltatás, amelynek ők az egyik fő támogatói és haszonélvezői, valójában nagymértékben elősegíti az afrikai maffiák terjeszkedését olyan városokban és településeken is, ahol korábban híre-nyoma sem volt nemhogy a szervezett bűnözésnek, de még csak a bűnözésnek sem.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/pap-daisy-minaccia-noi-dallitalia-ora-spuntano-due-arresti-e-1561287.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/daisy-osakue-presa-banda-delluovo-hanno-agito-goliardia-1561225.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13366435/daisy-osakue-laura-tecce-giornalista-giornale-minacciata-di-morte-insulti.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/30/news/atleta_azzurra_di_origine_nigeriana_pestata_da_razzisti-202972693/

Fülöp Ida
2018.07.30.

Legújabban veszélyes rasszizmus dúl Olaszországban Salvini miatt a baloldal szerint, rendszeres tojásdobálók fehér nők után egy színes bőrű lányt is célba vettek.

A mai napon az egész olasz sajtó a nigériai származású, de Olaszországban született diszkoszvető bajnoknőjük elleni tegnap éjjeli tojástámadás miatt volt hangos. A 22 éves Daisy Osakue éjfél után nem sokkal ment hazafelé a Torinóhoz közeli Moncalieri városa utcai afrikai prostituáltakról ismert negyedében, amikor egy mellette elhaladó autóból megdobták egy tojással.

A képen: Moncalieri városa

A fiatal lány szemébe belement a tojáshéj egy darabja a szaruhártyáját is megsértve, de végül szerencsére csak könnyebben sérült meg. Daisy először attól tartott, hogy savval öntötték le, mivel prostituáltnak gondolták. A mai napon ennek ellenére mégis rasszista támadásról beszélt. Habár a rendőrség még nem ismeri az elkövetőket, és a lány sem, és a negyedben már korábban is jeleztek hasonló eseteket.

Néhány napja egy étterem előtt három fehér nőt céloztak meg tojásokkal meg ugyanabból az autóból, amelyikből most a színes bőrű sportoló lányt. Két hete pedig egy olasz nyugdíjas nő tett feljelentést, hogy tojásokkal dobálták meg a házát. De ezekben az esetekben senki nem is foglakozott az üggyel.

Most azonban az egész baloldal Renzi volt miniszterelnöktől kezdve veszélyes rasszizmust kiáltott az eset kapcsán. Talán azért is, mert maga az áldozat Daisy Osakue is az olasz baloldali Demokratikus Párt ifjúsági tagozatának a tagja.

Ezt az esetet most jól fel tudták használni arra, hogy újabb támadást intézzenek a Matteo Salvini belügyminiszter elleni propaganda hadjáratukban, és ezért még a tényeket is csúnyán elferdítették. Salvini azonban ez az ügy kapcsán is elmondta, hogy semmilyen erőszaknak sincsen helye, de az igazi probléma nem a rasszizmus  Olaszországban, hanem a migránsok által elkövetett bűncselekmények.

Csupán az elmúlt 3 napban 95 migránst tartóztattak le, és 454 ellen tettek feljelentést. Erről azonban a baloldali sajtó és a baloldali politikusok és értelmiségiek mélyen hallgatnak. Őket csak a bevándorlók elleni támadások izgatják, és már hetek óta súlyosan növekvő rasszizmusról beszélnek. Ez utóbbiért az új kormányt teszik felelősé, amely szerintük folyamatosan a bevándorlók ellen uszít félelmet és gyűlöletet gerjesztve irányukban.

Azonban a statisztikák is őket cáfolják, valamint az is, hogy olyan esetet is megpróbálnak rasszizmusnak bemutatni, amelyben még a rendőrség és az ügyészség sem lát azt. Továbbá még a baloldali krónikák szerint sem tud annak minősülni, hiszen milyen rasszista is az, aki bőrszínre való tekintet nélkül támad nőkre...  

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/daisy-osakuek-atleta-italiana-colore-pestata-nella-notte-1559713.html

http://torino.repubblica.it/cronaca/2018/07/30/news/il_racconto_di_daisy_ho_temuto_fosse_dell_acido_forse_mi_hanno_scambiato_per_una_prostituta_-202978177/?ref=fbplto

https://www.agi.it napban/cronaca/atleta_azzurra_aggredita_torino_daisy_osakue-4218400/news/2018-07-30/

http://www.lastampa.it/2018/07/30/cronaca/i-lanciatori-di-uova-avevano-gi-colpito-due-volte-TZP3VqaW9yQUi237sAVmnN/pagina.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/allarme-criminali-stranieri-salvini-immigrati-1559970.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?