Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább

“Allah boom, boom”, mondta a késsel fenyegetőző migráns az olasz férfinek, amikor az szóvá tette neki, hogy miért molesztálta és tapizta az élettársát és a lányát.

A jobboldali Liga egyik tagja, Massimiliano Codoro július 23-án hétfőn a milánói központi pályaudvarra ment el élettárásért és 12 éves lányáért. A párját sokkos állapotban a kislányát pedig könnyek között találta, amikor odaért. Egy bevándorló zaklatta őket, a nőnek még a melleit is megfogdosta, és a többi járókelő szabadította ki őket a molesztáló férfi karmaiból.

A képen: a milánói központi pályaudvar előtti téren tanyázó migránsok

A 51 éves milánói vállalkozó, amikor megtudta mi történt, odament a szeretteit molesztáló migránshoz. A bevándorló azonban  csak kinevette őt, és egy kést előrántva azt mutatta neki, hogy elvágja a torkát. Az olasz férfi pedig, hogy megvédje magát a támadástól elővette a pisztolyát, mire a  bevándorló menekülőre fogta.

Ekkor Codoro visszatette a tokjába az engedéllyel viselt fegyverét, és segített a segítségére siető két biztonsági őrnek elkapni a bevándorlót, aki továbbra is azt mutogatta neki, hogy elvágja a torkát azt üvöltve közben, hogy “Allah, boom, boom”. Közben a rendőrök is megérkeztek, akiket egy járókelő értesített azzal, hogy egy férfi egy migránssal veszekszik és pisztollyal fenyegeti.

A kiérkező rendfenntartók meglepődtek, amikor kiderült, hogy kiről is van szó. Massimiliano Codardo a március 4-ei választásokon képviselőházi jelöltként indult a jobboldali Liga színeiben. Teljesen biztosan a  migráns sem tudta, hogy éppen a Liga egyik tagjával húzott ujjat.

Ez persze semmit nem változtat a hatósági eljáráson, de politikailag biztosan még inkább elkötelezetté teszi a Liga politikusait az olasz közbiztonsági helyzetet súlyosan érintő tömeges és illegális migráció megállítására.

A baloldali sajtó persze a migránst védi, és arról ír, hogy a Liga tagja durván provokálta őt, és úgy tűnik, hogy minden  megfelelő indok nélkül ijesztette meg a pisztollyal. Csak az nyújt nekik vigaszt, hogy az ügyészség és a bíróság biztosan alaposan kivizsgálja majd esetet, és talán  még azt is kiderítik, hogy nem is volt fegyverviselési engedélye.

A bevándorlók napról napra pofátlanabb módon zaklatják a nőket a hírek szerint. Rendszeresen tapizzák a fiatal lányokat és nőket az utcán és a tömegközlekedési eszközökön, és a nemi erőszak durvább formái is rendszeresek. De ez a baloldali sajtót nem igen érdekli, ők folyton csak a bevándorlók emberi jogai miatt aggódnak.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/milano/milano-ex-candidato-lega-punta-pistola-contro-limmigrato-1557153.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/07/24/figlia-e-compagna-molestate-leghista-estrae-la-pistola-contro-un-immigrato-alla-stazione-di-milano-centrale_a_23488235/

Fülöp Ida
2018.07.19.

Tegnap éjfél után egy pakisztáni férfi törött üveggel a kezében fenyegetett meg egy genovai lányt a házuk előtt, Mattarella olasz államfő pedig a befogadást és a multikultit éltette Bakuban előtte nem sokkal.

A 23 éves olasz lány a barátaival töltötte az estét Genova belvárosában, és éppen hazafelé tartott, amikor a házukhoz érve egy pakisztáni migráns elkezdett hozzá számára érthetetlen nyelven beszélni. Majd a 45 éves dél-ázsiai férfi váratlanul kihalászott az egyik közeli kukából egy italos üveget, a földön összetörte, és azzal kezdett el hadonászni a lány arca előtt. A pakisztáni férfi kereket oldott, amikor a kétségbeesett lány kiabálására visszatértek a barátai a segítségére sietve.

A képen: Genova belvárosa a Dinegro metróállomással

A rendőrség végül a bejelentésük nyomán a Dinegro metróállomás közelében ácsingózva találta meg a védtelen lányra támadó bevándorlót. Ő azonban nem akarta magát igazolni, így bevitték a rendőrségre. Az azonosítása során kiderült róla, hogy illegálisan tartózkodik Olaszországban, és több ügye büntető ügye is volt már.

Míg Olaszországban immár mindennaposak a migránsok ilyen és hasonló jellegű támadásai az olaszok ellen, addig Mattarella köztársasági elnök a tegnapi azerbajdzsáni látogatása során a bakui diplomata egyetemen a befogadást és kultúrák közötti keveredést éltette.

“A befogadás, a jótékonyság és a találkozás az eltérő kultúrákból, népcsoportokból és vallásokból származó nők és férfiak között olyan értékek, amelyekről nem lehet lemondani, mivel csak a másokkal való párbeszéd által vagyunk képesek kiszélesíteni a horizontunk, megérteni a különböző népek látásmódját, felismerni és leküzdeni a kihívásokat, a közjót megteremteni a társadalmainkban” - szólt az olasz államfői ige Bakuban.

A pakisztáni bevándorló által megtámadott olasz lány azonban minden bizonnyal nem ujjongott eme az olasz államfő szerint “nagy értékű” multikulti találkozásért a más kultúrából és vallásból érkező férfival az otthona közvetlen közelében. Ő nagy valószínűséggel sokkal inkább örömmel lemondott volna róla. De lehet, hogy olvas újságot, és talán Matterella szavai segítenek neki egy horizontját kiszélesítő kihívásként tekinteni az esetre.

A felmérések azonban sokkal inkább az mutatják, hogy az olaszok egyre jobban inkább lemondanak a multikulti baloldali államfőjük által eme agyondicsért “értékeiről”...

Fülöp Ida
2018.07.17.

Egy harminc éves marokkói férfit tartóztattak le az olasz katonai rendőrök tegnap Fucecchio-ban drogdílerkedés miatt, a társait még keresik.

A bevándorlók a 23 ezer fős olasz város Galleno negyede érzékeny területein, az ovinál, a játszótéren és a templomnál, árusították a kábítószert az utcákon és a parkban fényes nappal is. Már nagyon régóta jelezték a hatóságoknak a városrész lakói a migráns drogdílereket, és most végül ez egyiket el is kapták. Ketten azonban kereket oldottak. A drogdílerek többnyire előzetesen telefonon beszélték meg a találkozókat a környékről érkező vevőikkel.

A képen: a toszkán város Fucecchio Galleno negyede

A migránsok hosszú időn keresztül még a városnegyed játszóterén játszadozó gyerekek előtt is zavartalanul végezték a bűnöző tevékenységüket. A rácsok közé került Nordine Aboulouafa marokkói állampolgár, de olasz lakos. Háza kertjében 95 gramm hasist és kokaint találtak a Batman osztag nyomozói drogkereső kutya segítségével a föld alá elrejtve.

A migráció valójában hatalmas drogüzlet is, és kéz a kézben jár az ember- és a drogcsempészet. A bevándorlók egy része már eleve drogkereskedőnek érkezik. Az olasz “haladóknak” természetesen ezzel semmi bajuk nincsen, szerintük ez jó. Ők továbbra is foggal-körömmel védik a földközi-tengeri illegális migrációt az olasz katolikus egyház előljáróival egyetemben.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/fucecchio-sgominata-banda-pusher-marocchini-spaccio-vicino-1554303.html

http://www.reportpistoia.com/toscana/item/62619-fucecchio-spaccio-vicino-ad-asili-e-chiese-3-arresti.html

Fülöp Ida
2018.07.15.

Napok óta tartó huzavona után végül tegnap Trapani ügyészsége őrizetbe vett két illegális bevándorlót a holland vontatóhajó olasz legénysége megfenyegetése miatt.

Július 8-án vasárnap este a Vos Thalassa 67 migránst vett fel a fedélzetére egy bajba került fából készült csónakról a líbiai SAR, azaz mentési zónában. Mivel ezen a tengeri szakaszon a líbiai parti őrség az illetékes, így hozzájuk fordultak, hogy mi legyen a vízből kimentett bevándorlókkal. Azt az utasítást kapták tőlük, hogy adják át őket az egyik közelben lévő hajójuknak. Az illegális bevándorlók közül néhányan azonban amikor észrevették, hogy Líbiai felé mennek, életveszélyesen megfenyegették a Vos Thalassa tisztjeit. Ekkor ők az olasz parti őrséghez fordultak segítségért, akik átvették a migránsokat a vontatóhajóról a legénysége védelme érdekében a Diciotti hajójukra, és elindultak velük Olaszország felé.

Amikor azonban Matteo Salvini belügyminiszter értesült az eseményekről, közölte, hogy nem engedi be a migránsokat egyetlen olasz kikötőbe sem még olasz állami hajón sem, amíg a nyomozó hatóságok nem derítik ki pontosan, hogy mi is történt, és nem tartóztatják le még a hajón a lázadás felelőseit. Több napos huzavona után végül Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök csütörtökön este felhívta Giuseppe Conte miniszterelnököt, és ő ezután elrendelte a migránsok partraszállását, habár az olasz parti őrségnek küldött két e-mail is bizonyította a fenyegetés tényét.

A képen: a Diciotti hajón lévő migránsok partraszállása Trapaniban

Valamint miatt maga Trapani ügyészsége sem ítélte meg annyira súlyosnak a helyzetet, hogy azon nyomban letartóztassa még a Diciotti hajón a migránsfelkelés két fő felelősét. Sőt valójában nem is ítélték meg hajóeltérítésnek a tettüket, pedig a napnál is világosabb volt, hogy az történt.

A migrációpárti erők öröm ünnepet ültek. A baloldali Demokrata Párt Salvini lemondását követelte, szélsőbaloldali parlamenti képviselők pedig bizalmatlansági indítvány benyújtásához kezdtek bele aláírásgyűjtésbe. Sőt még azt is kitalálták az Avvenire katolikus lappal együtt, hogy maga Salvini ellen kellene eljárást indítani, mivel szerintük túszul ejtette a migránsokat azzal, hogy nem engedte őket napokig partra szállni a Diciotti hajóról

Tegnap azonban a szicíliai város ügyészsége, miután tovább folytatta a nyomozást az ügyben, elrendelte a két fő kolompos, a szudáni Ibrahim Bushara és a ghánai Hamid Ibrahim letartóztatását. Az ügyészség az indoklásában kifejtette, hogy több mint tíz migráns állt ellen a parti őrség tengerésze, a hajó első tisztje és parancsnoka akaratának, egyszóval mégiscsak lázadás történt. A két őrizetbe vett férfi pedig azzal fenyegette meg a Vos Thalassa parancsnokát kézjelekkel, hogy elvágják a torkát és a tengerbe dobják, ha nem fordul meg észak, azaz Olaszország felé. Most már személyi jog megsértésén túl hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos ismételt fenyegetéssel, valamint embercsempészettel is vádolják őket.


A képen: antirasszisták tüntetése Salvini ellen Trapaniban

A lázadó migránsokat védő migrációpártiak egyelőre mélyen hallgatnak, pedig Trapani kikötőjében még a “Maradjunk emberségesek” antirasszista hálózat aktivistái is napokon át piros pólóban és bilinccsel a kezükön tüntettek mintegy ötvenen Salvini döntése miatt, hogy az olaszok biztonsága védelme érdekében nem engedte partra szállni a szerintük ártatlan bevándorlókat.

Mattarella államfő, az olasz miniszterelnök és először még maga az olasz ügyészség is végtére valójában terrorcselekményt elkövető bevándorlók belépését tette lehetővé Olaszországba és Európába, akik könnyen akár el is tűnhettek volna nyom nélkül az ellenük folyó nyomozás elől.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a migrációpárti erőknek sokkal fontosabb az európaiak biztonsága helyett akár még a terrorista migránsok beszállítása is. Habár maga az összes bevándorló is valójában sokkal inkább tűnik fiatal férfiak edzett hadseregének, mint menekülteknek, akik közé álcázásul beraknak azért néhány gyereket, nőt és igazi menekültet is az európai lakosság megtévesztésére.

A Diciotti hajó fenti esetében is Sergio Mattarella olasz államfő a hajón lévő néhány gyerek és nőre hivatkozva vette rá Conte miniszterelnököt a nyilvánvalóan súlyos bűncselekményt elkövető migránsok beengedésére. Valamint a baloldali propaganda most is végig a gyerekeket és nőket mutatta, hogy ezzel hasson érzelmileg az olaszokra, és hangolja őket éppen az ő érdekükben szigorú fellépést tanúsító Matteo Salvini belügyminiszter ellen.

De már az olaszok is egyre jobban átlátják ezt a manipulációt, azért is mert állandóak a támadások ellenük a migránsok részéről. Így egyre jobban szertefoszlik bennük a gyönyörű álom a különböző kultúrák békés együttéléséről a nyitott társadalom “vallása” eszmei keretében. Ez utóbbi az olasz társadalomban már hosszú évek óta fertőz Ferenc pápa és az olasz katolikus egyház hatékony támogatásával is megerősítve.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-cos-i-migranti-thalassa-hanno-minacciato-comandate-1553649.html

http://www.lastampa.it/2018/07/12/blogs/oridente/la-vos-thalassa-la-diciotti-migranti-e-quel-che-sappiamo-del-loro-presunto-ammutinamento-KnOOt0MuSazJoZDFOnNPOL/pagina.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/12/news/salvini_migranti_diciotti_trapani-201541261/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/diciotti-delirio-sinistra-indagare-salvini-sequestro-persona-1553281.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13360150/avvenire-prima-pagina-titolo-contro-matteo-salvini-diciotti-67-ostaggi.html

A legújabb migránshajó parancsnoka tudatta tegnap Máltával, hogy ők mindenképpen Olaszországba akarnak menni, és már a Frontex és az olasz pénzügyőrség hajóin vannak a bevándorlók.

Szegény háborúk, üldöztetés és ínség elől menekülőknek már az első biztonságos európai kikötő sem felel meg. Immár ők döntenek arról, hogy hol szállnak partra és az olasz parti őrség és a Frontex meg készségesen nekik engedelmeskedik.

Tegnap 4 óra 25 perckor érkezett jelzés az római mentési koordinációs központhoz, hogy egy 20 m hosszú 450 migránst szállító kétszintes halászhajó jelent meg a máltai SAR, azaz mentési zónában. A migránshajó parancsnoksága már ekkor Rómához fordult, és tudatta, hogy néhány kiskorú veszélyben van a hajón. Az olasz mentési központ értesítette Máltát, de a máltai parti őrség egy tapodtat sem mozdult megsegítésükre.

Miután később az olasz külügyminisztérium is közleményben hívta fel a máltai kormányt a mentési kötelezettsége teljesítésére, mégis felvették a máltaiak a kapcsolatot a migránshajó parncsnokságával. A Líbiából indult “menekültek” parancsnoka azonban tudatta velük, hogy ők Olaszországba akarnak menni.

A képen: az olasz pénzügyőrség hajója

A hajóról aztán ma reggel a Linosa-szorosban az olasz parti őrség irányításával már át is helyezték a migránsokat az pénzügyőrség “Monte Sperone” és a Frontex “Protector” hajójára annak ellenére, hogy Salvini belügyminiszter határozottan kijelentette, hogy nem engedi be őket olasz kikötőkbe, csupán a gyerekek, a betegek és a terhes nők szállhatnak partra.  

Éppen csak hogy tegnapelőtt este zárult le az olasz parti őrség Diciotti hajójának az ügye, amely a Vos Thalassa holland kőolajipari vontatóról vett fel 67 migránst néhány napja a líbiai partoknál, és máris itt az újabb konfliktus. Az előbbi esetben több napos vita után végül Conte miniszterelnök Mattarella köztársasági elnök utasítására rendelte el a migránsok partraszállását Trapani kikötőjében. Ezek a bevándorlók erőszakkal akadályozták meg a Vos Thalassa hajón, hogy átadják őket a líbiai parti őrségnek a legénységét megfenyegetve. Ekkor vette át őket az olasz parti őrség a hajójára.

Conte miniszterlnök most is próbálta meggyőzni Salvinit, hogy engedje be az olasz pénzügyőrség és a Frontex hajóit a migránsokkal olasz kikötőkbe, de erre a belügyminiszter most nemet mondott. Nem akarja hogy bárki is ilyen illegális módon lépjen be Olaszországba.

A huzavona jelenleg is tart, és még nem lehet tudni hogyan zárul le. Azt azonban mindenképpen mutatja, hogy a migrációpárti erőknek messzire elér a keze, és nagyon hamar alkalmazkodtak a megváltozott olasz politikai helyzethez új módszerhez folyamodva, ami valójában a régihez való visszatérés. De most már ők is nehezebb helyzetben vannak, mivel olasz közbiztonsági helyzet az utóbbi időkben brutálisan megromlott a bevándorlók miatt.

Mindennaposak az általuk elkövetett nemi erőszak kísérletek, kalauzok, buszvezetők és rendőrök elleni támadások, rablások, betörések és a járókelők “ok nélküli” utcai zaklatásai. Valamint drogdílerként is rengeteg problémát okoznak a migránsok, ugyanis tömegesen árulják azt még a legkisebb olasz településeken utcáin és parkjaiban fényes nappal is. Így az olaszok korábbi nagy befogadási kedve napról napra csökken, és egyre inkább Salvini szigorú migrációs politikája mellett állnak ki ők is. Továbbá az egyre erősebb támogatást kap más EU-s országoktól is.

A játszma azonban még nyitott, mivel a migrációban érdekelt elit körök hatalma erős a bíróságokon, és továbbra is még túl sok magas állami pozícióban lévő politikus támogatja őket ebben az európai állampolgárokra nézve nagyon veszélyes menekültesdinek álcázott betelepítési programban, amelynek célja a totális népességcsere.

Végül is az elit már évszázadokon keresztül hozzászokott ahhoz, hogy ők elzárt, szuper védett helyeken élnek, így számukra valójában semmit nem jelent, hogy az átlag európai állampolgár mit él meg a migráció miatt. Nekik csak a saját profitjuk számít.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/barcone-fa-rotta-verso-litalia-salvini-chiusi-i-porti-1553302.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/barcone-450-immigrati-lira-salvini-nuovo-scontro-roma-malta-1553352.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/14/news/_migranti_oltre_300_trasbordati_dal_barcone_vicino_a_lampedusa_su_una_nave_della_gdf-201719464/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P1-S1.8-T1

https://www.agi.it/cronaca/migranti_barcone_libia_malta_lampedusa_salvini_cosa_succede-4155389/news/2018-07-14/

Fülöp Ida
2018.07.13.

Sergio Mattarella tegnap este gyakorlatilag utasította Conte miniszterelnököt hogy biztosítsa egy holland hajó legénységét néhány napja megfenyegető bevándorlók partraszállását Trapaniban.

Július 8-án vasárnap az esti órákban a Vos Thalassa olasz zászló alatt futó, de holland kereskedelmi hajó 67 migránst vett fel egy csónakról a líbiai partok közelében, majd elindult velük Líbia felé, hogy átadja őket a líbiai parti őrségnek. Amikor azonban a bevándorlók észrevették, hogy nem Olaszország felé megy velük a hajó, fellázadtak.

Ekkor a Vos Thalassa kapitánya az olasz parti őrségtől kért segítséget, akik rövid idő alatt át is vették a migránsokat a Diciotti nevű hajójukra. Matteo Salvini olasz belügyminiszter azonban napokon át nem engedte partraszállni a migránsokat Olaszországban, azt követelve, hogy a hajó eltérítőit még a hajón tartóztassák le.

Az Il Giornale olasz lap értesülései szerint két e-mailt is küldütt a Vos Thalassa kapitánya az olasz parti őrségnek a hajón kialakult helyzetről. Ezekben ő maga mondta el, hogy a migránsok között amikor néhányan rájöttek, hogy Líbia felé mennek, akkor “körbevették a hajótisztet magyarázatot követelve tőle, mély csalódottságukat kinyilvánítva, lökdösve és fenyegetve őt.”

Később azonban maga a hajó tulajdonosa, a holland Vroon cég tagadta a szóvivője által, hogy bármi lázadás tört volna ki a hajón, és bármiféle eltérítés is történt volna. Így teljes mértékben ellentmondtak az olasz parti őrség és az olasz öt csillagos közlekedési miniszter Danillo Toninelli minden nyilatkozatának azt illetően, hogy a hajójuk legénység veszélybe került a migránsok miatt.Valamint különös módon a Vos Thalassa és az olasz parti őrség hajóin vizsgálatot tartó nyomozók szerint sem történt semmi olyan, ami miatt bármelyik bevándorlót is azonnal őrizetbe kellett volna venni.

Így tegnap már készült is a Diciotti hajó Trapani kikötőjében a partra tenni a Vos Thalassa hajóról átvett migránsokat, de a belügyminiszter újból megerősítette, hogy ő ehhez az olaszok biztonsága védelmében nem járul hozzá, amíg ki nem derítik pontosan a nyomozó hatóságok, hogy mi is történt valójában. A nap folyamán kijelentette, hogy ha bárki más utasítást adna a migránsok partraszállására, akkor azért neki magának kell viselni a felelősséget.

A képen: a Diciotti hajóról a Trapaniban patraszálló migránsok

Az esti órákban ez aztán meg is történt. Sergio Mattarella köztársasági elnök a hajón lévő nők és gyerekek miatt aggódva hívta fel Giuseppe Conte miniszterelnököt, aki rövid időn belül el is rendelte, hogy engedjék partra szállni a migránsokat. Habár arról biztosított mindenkit, hogy Trapani ügyészsége tovább folytatja a nyomozást. Két bevándorlót ugyan a különleges nyomozó rendőrség emberei kísértek le a hajóról vizsgálatot indítva ellenük személyi szabadság megsértése miatt, és ezért mert a Vos Thalassa legénységét megfenyegették, de végül ők is szabadlábon védekezhetnek.

Ezen a hajón 67 migráns érkezett Olaszországba, 23 pakisztáni, 12 szudáni, 10 líbiai, 7 palesztin, 4 algériai, 4 marokkói, 2 egyiptomi, 2 bangladesi, 1 csádi, 1 nepáli és 1 jemeni. Három nő volt köztük és hat kiskorú. A kiskorúak között ketten kísérő nélkül érkeztek, egy 16 éves pakisztáni és egy 17 éves egyiptomi srác.

Az olasz Belügyminisztérium egy közleményben a megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy az olasz köztársasági elnök ilyen lépést tett. Valamint csalódottságuknak adtak hangot amiatt is, hogy Trapani ügyészsége nem tett meg semmilyen korlátozó intézkedést sem. Maga a belügyminiszter pedig kijelentette, hogy senki nem fogja eltéríteni őt az embercsempészek elleni küzdelmétől.

Az olasz baloldali pártok, akik Mattarellát a köztársasági székbe helyezték, már azóta hevesen támadják Salvinit az illegális és tömeges migrációellenes szigorú fellépése miatt, amióta csak belügyminiszter lett. Velük együtt minden más migrációpárti erő, a nemzetközi szervezetek (ENSZ, Unicef, Európa Tanács), Ferenc pápa, a Vatikán, az olasz püspöki kar, az antifasiszták, stb. is az olasz kikötők újbóli megnyitását követelték az NGO-s hajók előtt. Így már várható volt, hogy érdemben is tesznek valamit, hogy keresztbe tegyenek Salvininak, és az őt és pártját hatalomra juttató olaszoknak.

Az azonban, hogy egyenesen már terrorista cselekményt elkövető migránsokat is így védelmükbe vegyenek, már teljesen elképesztő. Fenyegetné csak meg bárki más egy hajó legénységét azért, mert nem a neki tetsző irányba halad, azonnal dutyiba zárnák terrorizmus miatt. A “haladók” és az érzékenyített bírók szerint azonban, ha illegális bevándorlók tesznek ilyet, az csak személyi szabadság megsértése esetleg...

Források:

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/09/news/migranti_bloccata_nave_italiana_vos_thalassa-201341206/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P1-S1.8-T1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/thalassa-minacce-dei-migranti-portaci-italia-o-ti-uccidiamo-1551892.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/cos-nave-stata-dirottata-adesso-fate-rotta-verso-nord-1551717.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/12/news/migranti_vos_thalassa_diciotti_ammutinamento-201559124/

Fülöp Ida
2018.07.11.

yitott Földközi-tengert, értsd a migránsoknak nyitott EU-s kikötőket akar Elizabetta Trenta, és a gazdasági migránsok befogadását is. Szerinte béke Nobel-díjat kellene adni az olasz haditengerészetnek, amiért az elmúlt években 600 ezer migráns beszállításában segítettek az embercsepészeknek Líbiából.

Az olasz hadügyminiszter bár nagyon diplomatikusan, de a földközi-tengeri NGO-k és migráció mellett állt ki az Avvenire katolikus lapnak adott tegnapi interjújában.

A hadügyminiszter asszony a lapinterjúban elmondta, hogy a “befogadás szó szép, míg a visszaküldés szó csúnya”. Végig a szavaival, habár “virágnyelven”, de mégis Matteo Salvini belügyminiszter migrációs irányvonalával ellentétes álláspontot fogalmazott meg. A kikötők lezárása ellen pl. így szólt maga a kikötő szót gondosan elkerülve:

A Földközi-tenger mindig is egy nyitott tenger volt, és továbbra is az marad. A nyitottság a biztonság. Az út a szabályozás és nem a lezárás. A befogadás szó szép, míg a visszaküldés szó csúnya. Ezer módon lehet befogadni és visszafordítani. És lehet, sőt kell ötvözni a befogadást a törvényességgel”.

A képen: Elizabetta Trenta öt csillagos olasz hadügyminiszter

Trenta szerint is, Conte miniszterelnökhöz hasonlóan az, aki az “ő partjaikra érkezik, az nem Olaszországba, hanem Európába érkezik”. Ezzel valójában a még több Európát politikai elképzelés mellett foglalt állást, és valójában magát az olasz nemzetállam létét is megkérdőjelezte. Ezenkívül bízik abban, hogy “sikerül majd nekik Európát kimozdítani a zsibbadtságból”, és “új elkötelezettséget kikövetelni” .

Utalt arra is, hogy aki Európába jön, annak joga van menekültként a védelemhez, és joga van a munkához is. Ezzel, bár eléggé burkoltan, de az öt csillagosok balos ágának az álláspontja mellé állt be, akik szerint a gazdasági bevándorlás is alapjog.

Az olasz hadügyminiszter beszélt meg arról is a katolikus lapnak, hogy százszor is megnézte már a migránsok fotóit, és arra a következtetésre jutott, hogy az a család, amelyik még a gyerekét is felteszi egy csónakra, hogy életet ajándékozzon neki, azzal nem lehet mást tenni, csak segíteni. Szerinte az NGO-s hajók ügyét is immár túl démonizálják, mivel a többségük teljesen átlátszó, és csak egy részük használja ki üzleti lehetőségként a migrációs vészhelyzetet.

Az öt csillagos hadügyminiszter végig a nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy lehetőleg mindenkinek megfeleljen a migrációpárti és az azt ellenző tagjainak és szavazóink is, és a velük együtt kormányzó jobboldali Ligának is. De azért szavaiból sokkal inkább az sugárzott ki, hogy teljes mellszélességgel támogatná a korlátlan migrációt, ha nem fognák vissza egyéb politikai tényezők.

Erős migrációpárti nézeteit eddig sem rejtette igazán véka alá, és június 11-én az olasz tengerészet ünnepén azzal a különös ötlettel állt elő, hogy egyenesen béke Nobel-díjra fogja ajánlani az olasz hadi tengerészetet, amiért az elmúlt években mintegy 600 ezer migráns “kimentésében” segédkeztek a Földközi-tengeren először a Mare Nostrum olasz, majd később az Eunavfor Med EU-s misszió keretében.

Ezek a missziók valójában nem jelentettek mást, mint azt, hogy bárki megjelent egy csónakon a Földközi-tengeren, és azt mondta magáról, hogy menedékkérő, máris akár olasz vagy EU-s hadihajókon is készséggel Olaszországban szállították, anélkül hogy bármit is tudnának róla. Így annyi dzsihadista juthatott be valójában Európába, amennyi csak nem szégyellt, és magán az ellenség hadihajóin.

És erre annyira büszke az új olasz kormány öt csillagos hadügyminisztere Elizabetta Trenta…

És ezzel szerinte ők a békét segítették elő, miközben az európai emberek nagy része polgárháborútól tart a rengeteg ellenséges kultúrájú és érzelmű bevándorló miatt, amelyek közül százezreket egyenesen az ő adójából fizetett hadihajókon hoztak be Európába Trenta és társai.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-trenta-sfida-salvini-parola-accoglienza-bella-1551879.html

https://www.avvenire.it/attualita/pagine/intervista-al-ministro-alla-difesa-trenta

http://www.reportdifesa.it/marina-militare-celebrato-oggi-il-centenario-dellimpresa-di-premuda-il-ministro-trenta-propone-la-forza-armata-per-il-premio-nobel-per-la-pace/

Fényes nappal tömegesen árulják a drogot a migránsok és rendszeresek az utcai harcok Torino egyes részein, de a város főügyésze szerint a bevándorlókat érő rasszizmus a legfőbb gond.

Július 8-án vasárnap reggel 8 órakor a torinói Barriera di Milano negyed egy olasz lakója légpisztollyal fenyegetett meg az utcán egy afrikai drogdílert. Az esetről a városrész egy másik lakója felvételt is készített, és az hamar sokakhoz eljutott a közösségi médiában. Ki is hívták a rendőrséget, akik elkobozták a fegyvert, és eljárást indítottak az olasz férfi ellen. A migránsdrogdílerekkel gyakran semmit nem tesznek a “haladó” olasz bírók a “haladó” olasz törvények alapján, talán éppen ezért is annak híre sincs, hogy a drogdílerrel mi történt.

A képen: olasz férfi légpisztollyal afrikai drogdíler ellen Torinóban

Még mindig ugyanebben a negyedben hétfőn este 8 órakor szenegáli drogárusok támadtak csoportosan olasz rendőrökre, akik egy 19 éves társukat akarták letartóztatni. A rendfenntartóknak erősítést is kellett hívniuk a migránsok rájuk zúduló heves agressziója miatt, de még így is többen is megsérültek közülük.

Június 26-án pedig az város Auróra negyedében egy piros pólós nigériai drogdíler dobálta meg fényes nappal üvegekkel a területén mást árusító srí lankai bevándorlókat . Ez még a baloldali Repubblica helyi kiadása szerint is mindennapos arrafelé, és a lakók hiába követelik már hosszú idő óta a rettenetes állapotok megszüntetését. De hasonló a helyzet a város Kalkuttai Szent Teréz parkjában is, és így tovább.

Ezek után méltán azt várnánk, hogy a torinói főügyész megszólalásában az olasz rendőrséget védelmezi majd, és az olaszoknak ígér bűnözőktől mentes életet. De egyáltalán nem így történt. Torino főügyésze, Armando Spataro tegnap új irányelveket fogalmazott meg a rasszizmus ellen, melynek keretében külön ügyészi csoport fog foglalkozni az ilyen jellegű esetekkel, és azok elsőbbséget fognak élvezni az ügyészség munkájában.

Ezeknek az intézkedéseknek a szükségességét azzal indokolta, hogy az utóbbi időben megnövekedtek az ilyen jellegű bűnesetek, fenyegetések, támadások és utcai feliratok, és a migránsoknak még az olaszoknál is nagyobb védelem jár szerinte. A torinói főügyész továbbá az olasz kormányt is támadta a kikötők lezárása miatt, mert minden líbiából érkező migránst fogadni kell szerinte, mert a genfi egyezmény alapján mindegyiknek joga van menekültkérelmet beadni.

Spataro lépéseit az olasz legfőbb ügyész, Francesco Salazzo is támogatásába vette, és más ügyészségeken is indítványozni fogja azok bevezetését.

Az olasz ügyészség tehát nem a migránsdrogárusok ellen indított hadjáratot, hanem azok az olaszok ellen lép fel keményen, akik fellázadnak a városnegyedeik ilyen jellegű lezüllesztése ellen. Ezzel azon “haladó” gondolkodás mellé álltak be valójában a minden bizonnyal komoly “érzékenyítésen” átesett olasz főügyészek, amely szerint a drog jó, így a migránsdrogdílerek a jó fiúk, és az ellenük fellépő állampolgárok és politikusok, és talán még rendőrök is, pedig csúnya rasszisták.

A kérdés már csak az, hogy hogyan fognak eljárni a bevándorló bandák közti harcok megítélésben. Ott majd melyik csapat lesz a rasszista? A szenegáli, a nigériai, vagy a gambiai, vagy a bangladesi, stb.? Vagy talán minden esetben az olasz rendőrök lesznek a hibásak, mert egy kicsit csúnyábban néznek esetleg a migrációs hátterű bűnözőkre, és ezért majd rasszizmus miatt ők kapnak még nagyobb büntetést, mint az afrikai stb. gyilkosok, drogdílerek, nemi erőszaktevők. Nem is beszélve azokról az olaszokról, akik ily módon a saját ügyészségük által megbénított rendőrség helyett a saját kezükbe veszik esetleg a törvényt, ha rendet és nyugalmat akarnak

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/torino-pusher-senegalesi-aggrediscono-agenti-difendere-1551134.html

http://www.torinotoday.it/cronaca/Rissa-Calvi-Spontini-pistola.html

http://www.affaritaliani.it/cronache/migranti-polemica-tra-il-procuratore-di-torino-spataro-salvini-550091.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-sfida-procuratore-chi-vuole-porti-aperti-si-candidi-1551148.html

https://video.repubblica.it/edizione/torino/torino-guerra-a-bottigliate-tra-ambulanti-e-spacciatori-in-pieno-giorno/308980/309614

https://www.youtube.com/watch?v=i5kXnJcjNQQ

Fülöp Ida
2018.07.09.

Ferenc pápa szerint a terrorizmusra a megoldás a családok keveredése Európában. De akarnak-e egyáltalán maguk a migránsok keveredni a helyiekkel?

Tegnapelőtt szombaton újabb 106 migráns érkezett Olaszországba, Messina kikötőjébe. Ezúttal nem NGO-s hajókon, hanem az EU Eunavfor Med katonai missziója keretében a Földközi-tengeren járőröző Samuel Beckett hajón. A migránsok a líbiaiGarabulliból indultak el , és 16 órai tengeren hánykolódás után talált rájuk Málta mentési övezetében az ír hadihajó 4 napja éjjel.

93 férfi, 11 kiskorú és 2 nő (közülük az egyik terhes) érkezett meg újból papírok nélkül Európába, anélkül, hogy bárki bármit is tudna róluk. Jelenleg már valamelyik olasz nyitott befogadó központban vannak, ahova minden komolyabb ellenőrzés nélkül jutottak el egy EU-s hadihajó segítségével. Akár az összes férfi is lehet köztük terrorista. De ez senkit nem érdeke az EU vezető elitje köreiben, akik valójában ezt az egész migráns beszállítási rendszert kifundálták. De miért is nem?

Erre Ferenc pápa egyik múlt decemberi megnyilvánulása is adhat némi felvilágosítást. Az Európába tömegesen beözönlő migránsok egyik fő védelmezője szerint az integráció és a családok keveredése ugyanis megvéd a terrorizmustól. Ezt a pápa egy videó beszélgetésben fejtette ki a tokiói jezsuita egyetem diákjainak, amikor a migrációról kérdezték őt.

Bizonyára több oka is lehet annak, hogy az EU vezetői ahelyett, hogy az európai országok hadseregét a terroristáktól való védekezésre használnák, egyenesen akár katonai hajókon is behoznak bárkit is, aki a Földközi-tengeren megjelenik egy csónakon, és azt állítja magáról, hogy ő menekült. De más indokokról egyelőre nincs adat ezen a fenti pápai érven kívül, amelyből logikusan az következik, hogy jöhet akármennyi terrorista is a migránsok között, majd szépen integráljuk őket, elősegítjük a keveredését a már évezredek és évszázadok óta itt élő “migránsok” családjaival, és máris jó fiú lesz. Volt terrorista, nincs terrorista. Ha pedig mégis vannak terrortámadások, akkor azért a befogadók a hibásak, mert nem integrálták elég jól az újonnan érkező bevándorlókat a már régebben itt lakók, vagyis elszigetelték őket gettókban.

A képen: Ferenc pápa videó beszélgetése

Ferenc pápa ebben a decemberi beszélgetésben azt is elmondta a tokiói jezsuita diákoknak, hogy Európában valójában mindenki migráns, sőt az ember maga migráns. A terrorizmus oka pedig az elszigetelődés. De ha oktatást és munkát kapnak a bevándorlók, akkor integrálódnak. Keveredés lesz, és új családok születnek majd a népek integrációjából.

A mindennapok valósága azonban több ponton is keményen ellentmond a nyugati katolikusok feje elképzeléseinek. A migránsok nagy része ugyanis éppen olyan civilizációkból érkezik, amelyek egyenesen komolyan ellenzik a keveredést más vallású és más kultúrájú emberekkel. Ez aztán olyan szörnyű családi tragédiákhoz is vezet gyakran, mint annak az olaszországi Pármában élő indiai lánynak az esete, aki egy olasz fiúba lett szerelmes.

A 18 éves indiai lány apja hónapokig ütötte-verte őt, amikor megtudta, hogy egy olasz fiúhoz akar feleségül menni. Azt is beígérte neki, hogy megöli miután kivágta a nyelvét és levágta a lábát, ha nem hagy fel ezzel a kapcsolattal. Az olasz fiút és családját pedig azzal fenyegette, hogy magához vesz még 50 másik indiait is, és mindegyikőjükkel végeznek.

A képen: indiai bollywoodi táncosnő

Végül a 48 éves indiai férfit letartóztatta az olasz rendőrség, a felesége és másik gyerekük ellen is eljárás folyik, míg a magát e lányt egy védett házba költöztették. De “happy and” ebben a családi történetben az már tutira nem lesz, hiába került a “fő gonosz” a börtönbe. Csak két meggyötört és összetört család került ki végül ebből a nagy keveredési próbálkozásból. Továbbá nem ez az egyetlen ilyen kudarcba és tragédiába fulladt keveredési kísérlet.

De még magában Indiában sem ritkák az ilyen tragédiák a különböző csoportokhoz tartozó családok között, csak arról nem nagyon akar tudomást venni a bollywoodi mozi bűvöleténél sokkal tovább nem igen látó nyugati világ. Ahogy még rengeteg más témáról sem, amely az indiai társadalomban is inkább csak mélyen elhallgatott tabuk. Így csak teljesen felszínes elképzelések nyomán próbálnak meg integrálgatni a nyugati “haladók”.

Tényleg csak különös nagy álmodozók gondolhatják azt komolyan, hogy a népek nagy keveredésével majd létrejön valami ideális új világ.

Habár a keresztény európai civilizáció létrejöttét is megelőzték nagy népvándorlások, de ők aztán annyira-amennyire egységbe kerültek egymással egy közös j vallás által. De most nincs a színen egy ilyen új vallás sem, amely egy közös világképet adhatna sok különböző elképzelésű embernek.

Hacsak nem gondolják azt a migrációpártiak, hogy a sorosi nyílt társadalmi eszméje majd betölti ezt a szerepet….

Forrás:

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/08/news/nave_militare_irlandese_sbarca_a_messina_con_106_migranti-201198516/

https://www.vaticannews.va/it/vaticano/news/2017-12/papa-francesco-giovani-studenti-universita-giappone-tokyo.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/parma-maltratta-figlia-perch-ama-italiano-arrestato-indiano-1550487.html

http://www.parmatoday.it/eventi/la-danza-indiana-bollywood-a-parma-con-maya-devi-e-valentina-manduchi-4511629.html

Fülöp Ida
2018.07.08.

Hamar politikai bohózatba fulladt az olasz baloldaliak piros pólós mozgalma a jelenlegi olasz kormány migrációs politikája ellen, miután egyik fő képviselője rolex órával a karján propagálta azt a közösségi oldalán a tengerparti üdülőhelyi villája teraszáról.

A múlt héten vasárnap hirdette meg Don Ciotti katolikus atya az általa vezetett civil szervezetek maffiaellenes szövetsége, a Libera Contro le Maffie, közösségi oldalán július 7-re a piros pólós migrációt segítő mozgalmát. Ezzel a megmozdulással elsősorban a migránsok halálát akarják megakadályozni a Földközi-tengeren, amiért azért szerintük is az olasz kormány felelős legújabban az olasz kikötők lezárásával az NGO-s hajók előtt. A kezdeményezésnek először nem volt nagy visszhangja, azonban azt több baloldali politikus és értelmiség is felkarolta, így az elmúlt napok egyik fő politikai témája lett Itáliában.

A képen: Gad Lerner twitter bejegyzése

A piros pólós migránssegítő mozgalom azonban nagyon hamar politikai kabaréba fulladt, miután újból olyan nagyon gazdag baloldali értelmiségiek álltak mellé, akik állandóan a migránsok befogadásáról papolnak, de ők maguk nem akarják őket a környezetükben. Gad Lerner neves olasz baloldali újságíró és tévés személyiség egyenesen Portofino tengerparti üdülőhelyén található villája teraszáról hirdette meg eme “apró gesztust” a humanizmus vérvesztesége ellen piros ingben és rolex órában.

Jelképes értelmű, hogy Lerner éppen egy olyan városból vette védelmébe a migránsok befogadását, amely tavaly nyáron arra nemet mondott. A baloldali publicista így rengeteg kritikát kapott az internet népétől a rolex órája és a képmutatása miatt is:

“Tisztelt dr. Gad Lerner, ha majd azt fogom látni, hogy illegális migránsok veszik körül a szép nyári villájában (a menekültekről az állam gondoskodik), akkor azt fogom mondani önnek, hogy legalább következetes, addig azonban ez csupán a valóságtól elrugaszkodott jóságoskodás steril megnyilvánulása.”

“Humanitárius rabszolgaság”.

“Vörös póló és rolex. Minden stimmel.”

“Fogadj be egy migránst a házadba, és jogos lesz rasszizmussal vádolni azokat, akik ellenzik a befogadást.” (Mém)

“Gondolom a szép lakhelye nem egy lezüllött népi negyedben van, közel egy roma táborhoz vagy egy migráns befogadó központhoz. Kérjen, bocsánatot, egy csak egy kis gesztus, de tegye meg.”

Ilyen és hasonló véleményekkel árasztották el Gad Lerner twitter oldalát az olaszok, melyek között egy szatírikus mém egyenesen a rasszista, homofób és fasiszta kormány elleni ellenálláshoz reklámozza a Lerner által viselt rolex hordását következő szlogennel:

“Szivárvány rolex. Kizárólagosan platinából vagy 18 karátos aranyból. Azok órája, akik nem hallgatnak. Azok órája, akik nem cinkosok. Humanitás, befogadás és stílus.”

Még a Lerner által népszerűsített Soros Györgyöt is szóba hozta az egyik hozzászóló a következő szavakkal:

“Élvezze csak a nyaralást (ön, aki megengedheti magának), és fejezze be azt, hogy nevetségessé teszi magát. Tudja, hogy éppen a “Faj védelme” sorozatának köszönhetően kezdtem el érdeklődni a Soros nyílt társadalma iránt? De egyáltalán nem ugyanazokra a következtetésekre jutottam, számomra az öreg egyáltalán nem filantróp.”

A képen: Gad Lerner a CEU elnökével

Habár hazánkban kevés szó esik Soros olaszországi szerepléséről, és az elmúlt években ott is viszonylag kevés szó esett róla, azonban igen megdöbbentő kapcsolatokra lehet rábukkanni egy kicsit utána nézve az interneten. A szóban forgó Lad Gerner például éppen egy 2018. április 9-ei twitter bejegyzése fotóján virít a CEU elnökével, valamint 2014-ben cikket írt az olasz baloldali Repubblica lapban Soros és az olasz baloldali coop-ok szoros kapcsolatáról. Különös módon éppen ez utóbbiaknak óriási bevétel a migráció több szempontból is. Egyrészt ők szedik be a hatalmas pénzeket az olasz államtól a migránsok ellátásáért, másrészt pedig ők próbálnak meg olcsó és adómentes munkaerőként is nagy profitra szert tenni belőlük.

A piros pólós mozgalom vörös színe sokakat elsősorban a kommunistákra emlékeztet, azonban igazából azért lett ennek a mozgalomnak a szimbóluma mert elindítója, Don Ciotti atya szerint a bevándorló asszonyok többnyire piros pólót adnak a gyerekeikre, hogy könnyen észre vehessék őket az NGO-s hajók a tengeren. Ez utóbbi is azt jelzi, hogy teljességgel tájékozatlanok a migránssegítők magával a saját ügyükkel kapcsolatban, mivel a védenceik csónakjai sajnos gyakran már a sötétben elsüllyednek a líbiai partoktól néhány mérföldre, és így sajnos a piros póló egyáltalán sem segít a gyerekeken.

A másik nagy paradoxon ebben a piros pólós migrációpárti mozgalomban az, hogy azt éppen egy maffiaellenes civil szövetség kezdeményezte, holott ezzel valójában az embercsempész bűnszervezeteket segítik. Az illegális bevándorlást ugyanis a külföldi maffiák szervezik az olasz maffiával együttműködve az olasz Nemzeti Maffiaellenes Igazgatóság szerint.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sfilano-magliette-rosse-salvini-non-fa-piega-1550323.html

https://agensir.it/italia/2018/07/07/stragi-nel-mediterraneo-don-ciotti-una-maglietta-ross

https://www.facebook.com/libera.associazioni.nomi.e.numeri.contro.le.mafie/

http://www.liberoquotidiano.it/news/sfoglio/13357695/gad-lerner-maglietta-rossa-pro-immigrati-terrazzo-portofino-coperto-insulti.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/liguria/portofino-come-capalbio-il-sindaco-non-vuole-accogliere-i-richiedenti-asilo_3090425-201702a.shtml

https://twitter.com/gadlernertweet/status/1015154297171038208

https://twitter.com/gadlernertweet/status/983562516554018816

http://www.repubblica.it/economia/2014/03/05/news/soros_coop_rosse-80237590/

http://www.ilpopulista.it/news/12-Giugno-2018/26788/sirignano-dietro-l-immigrazione-c-e-la-mafia-straniera.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?