Ingyen sör életed végéig?

Na ne! Megmutatjuk hogyan!

Tovább

Cristiano Ronaldo Kecskemétre igazolt.

A részletekért kattints!

Tovább

Kockahas tíz nap alatt?

A blogstar elintézi Neked.

Tovább
Fülöp Ida
2018.07.05.

Egy óra után már fel is mondta szolgálatot a migránsokkal teli zsúfolt gumicsónak két napja a parttól néhány mérföldre, és ezt nevezik manapság hajótörésnek. 

Az Ansa olasz hírügynökség adott hírt tegnap egy újabb szerencsétlenül járt migránscsónakról a líbiai tengerészet facebook oldala bejegyzése alapján. Július 3-án reggel a líbiai parti őrség Gasr Garabulli városától 8 mérföldre északra végzett egy mentést. Reggel 7 órakor tudtak odaérni oda egy már néhány órája süllyedő migránsokkal teli gumicsónakhoz.

A képen: egy migránsokkal teli csónak a Földközi-tengeren

125 minden bizonnyal Európába igyekvő bevándorlót mentettek ki a tengerből. 6 gyerek és 28 nő is volt köztük. 6 ember életét azonban nem tudták megmenteni. A migránsok elmondása szerint éjjel 2 órakor indították el őket az embercsempészek a líbiai partról a gumicsónakon, de az 3 órakor már süllyedni is kezdett. És a migrációpártiak őket nevezik aztán hajótörötteknek...

Intenzív kommunikációs hadjárat folyik az olasz kormány ellen a földközi-tengeri NGO-k, bevándorláspárti politikusok, katolikus papok és értelmiségiek részéről, hogy ők okozzák a migránsok halálát azzal, hogy lezárták az olasz kikötőket. A fentiek fényében is azonban ez teljesen értelmetlen, hiszen nem az olasz kormány mondja az embercsempészek, hogy ilyen veszélyes módon indítsák útnak a migránsokat.

Továbbá teljesen világosan mutatja az eset azt is, hogy az NGO-s hajók is csak úgy tudják biztosítani a migránsok teljes körű kimentését, ha pontosan már éjjel tudják, hogy honnan indítják útnak a csempészek a migránscsónakot, és szinte azonnal már ott is vannak értük már a líbiai part közvetlen közelében. Ez utóbbi viszont szinte teljesen lehetetlen a bevándorlókat útnak indító embercsempészekkel való előzetes és közvetlen kommunikáció nélkül.

Ha ez nem történik meg, akkor ők is csak azt tudják tenni, mint a líbiai parti őrség, hogy a hajnali és a reggeli nap fényében észlelt bevándorló csónakok utasait mentik ki. Ez azonban már késő lehet a legjobb akarattal is.

Az elmúlt napokban több migránscsónak is felborult, illetve elsüllyedt még a líbiai vizeken, amelyek felett az olasz hatóságok egyáltalán semmi joggal nem is rendelkeznek. Több százan életüket is vesztették ezekben a különös hajótörésekben, amelyek a szó hagyományos értelmében valójában egyáltalán nem tekinthetőek annak.

Teljesen tudatosan teszik ki ugyanis veszélynek már évek óta a líbiai partokról ily módon útnak indított Európába bejutni akaró bevándorlókat ennek a technikának a kitalálói, megvalósítói és támogatói. De valójában maguknak a csónakoknak az utasai is saját magukat már akkor, amikor az embercsempészek kezére adják magukat még a származási országaikban, ahol többnyire senki nem üldözi őket, és nem is éheznek, sőt biztos megélhetésük van. Valószínűleg mindegyikőjük azt gondolja, hogy vele ez nem történik meg, pedig maga a technológia már önmagában hordozza a tragédiát

Tovább folytatja a migrációs propagandát az olasz katolikus egyház, Agrigento érsekének minden migráns Jézus. Az olaszok azonban egyre többször szembesülnek a migránsok nem éppen jézusi viselkedésével. Így az 59 %-uk egyetért a kikötőik lezárásával az NGO-s hajók előtt minden migrációpárti prédikáció ellenére.

Francesco Montenegro érsek tegnap Agrigento városa védőszentje ünnepe alkalmából igyekezett felrázni hívei lelkiismeretét minden bizonnyal az elmúlt napok tragikus eseményei miatt, amely során 170 migráns vesztette újból életét a líbiai vizeken az embercsempészek kegyetlen módszere miatt. De az érsek szerint ezért a hívei is felelősek, így jó kis fejmosást tartott nekik, hogy a bevándorlók ugyanolyanok, mint ők, és ugyanolyan bánásmódra is van joguk. Sőt aki nem fogadja, be őket, az egyenesen Istenben sem hisz.

A képen: íme a migránsok, akik valójában Jézusok Agrigento érseke szerint

"A migránsok, szegények, a hitünk hőmérői. Nem befogadni őket, a  szívünket bezárva előttük, az annyi, mint nem hinni Istenben. Jézus jön  a csónakon hozzánk, ő van abban az emberben és gyermekben, amelyik a tengerbe fulladva veszti el az életét, és Jézus az, aki a szemetes kukákban egy kis élelem után kutat" - szólt a prédikáció.  

Az érsek szerint nemcsak a kés és pisztoly öl, hanem a közöny is, így nem lehet félrenézni, amikor annyi férfi, nő és gyermek veszti az életét a tengeren. Ilyen és hasonló szavakkal ostorozta híveit, és tulajdonképpen ezzel beállt azok sorába, akik az olasz kormányt és olaszokat teszik legújabban felelőssé a migránsok tengeri haláláért.

Az NGO-k ás a migrációpártik az elmúlt napokban igazi és valóságos kommunikációs hadjáratot indítottak az olasz kikötőket a civilek hajói előtt lezáró olasz kormány ellen, őket okolva a bevándorlók halálárt azokon a líbiai vizeken, amelyek fölött semmi joguk nincsen. Szerintük ugyanis az okozza a tragédiákat, hogy nem vihetik az NGO-s hajók a migránsokat Olaszországba, holott amikor szabad ki- és bejárásuk volt az olasz kikötőkbe, akkor is ezt történt.

Az olaszok azonban a jelek szerint nem igen látják meg Jézust a migránsokban különös módon, azért is mert, azok egyre inkább pokollá teszik a mindennapjaikat. Csak a mai nap krónikája szerint is sok bevándorló egyáltalán nem jézusi módon viselkedik az olaszokkal. Ma 11 órakor Nápoly központjában egy afrikai migráns találomra ütötte-verte a járókelőket. Vasárnap este Lecco pályaudvarán bevándorlók verték meg a kalauzt és két biztonsági őrt. Tegnap délután pedig egy észak-afrikai migráns pucérra vetkőzve készült rávetni magát egy kutyáját sétáltató olasz lányra Szardínia egyik híres tengeri üdülőhelye strandján. 

És sajnos ilyen és hasonló események kezdenek egyre jobban az olasz hétköznapok részévé válni. Az olaszok többsége így a hozzájuk érkező illegális bevándorlók számának a drasztikus lecsökkentésében látja az egyik lehetséges kiutat a migránskrízisből. Egy június közepén végzett közvélemény kutatás is azt mutatja, hogy az olaszok 59 %-a egyetért az ország kikötő lezárásával az NGO-s hajók előtt.  

Az olasz katolikus papoknak is inkább a migránsoknak kellene tréningeket tartani valójában a jézusi viselkedésről az olaszok nyüstölése helyett. Ha már egyáltalán találnának olyanokat köztük, akik arra fogékonyak. 

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/migranti-cardinale-avverte-ges-che-viene-su-barcone-1547740.html

https://www.agensir.it/quotidiano/2018/7/2/migranti-card-montenegro-agrigento-non-accoglierli-e-non-credere-in-dio/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-passanti-aggrediti-africano-intervento-militari-ferma-1547747.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/stranieri-ubriachi-prendono-pugni-capotreno-e-vigilantes-1547742.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/magrebino-si-spoglia-e-tenta-stuprare-donna-spiaggia-1547406.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13350817/sondaggio-nando-pagnoncelli-porti-chiusi-trionfo-matteo-salvini-sostegno-elettori-partito-democratico.html

http://blog.ilgiornale.it/puglisi/2018/07/02/bambini-morti-lultima-arma-dei-mondialisti-contro-salvini/

Fülöp Ida
2018.07.01.

Az Proactiva Open Arms NGO vezetői és támogatói összevissza beszélnek a mentési műveletekről a kikötőiket előttük lezáró olasz kormány lejáratása céljából. Most őket okolják a migránsok haláláért, de az korábban is gyakran előfordult. De ezzel is csupán azt bizonyították, hogy nekik nem a bevándorlók életének a megmentése fontos, hanem csakis az, hogy Európába hozzák őket.

Tegnapelőtt újabb 100 ember életébe került a líbiai partoknál folyó embercsempészet. Még hajnal előtt indult útnak egy migránsokkal teli fahajó a Tripolitól keletre fekvő Garabulliból. Azonban egy jemeni túlélő szerint túl öreg volt a hajó, így az 120 utasával felborult már hajnali 4 óra tájban. A hajó még a líbiai vizeken a parttól hat kilométerre mondta fel a szolgálatot. Más túlélők szerint robbanás is történt, és a fel is gyulladt a hajó.

A képen: egy 2016-ban a líbiai vizeken felborult migránshajó 

A hajótörésről a líbiai ENSZ is beszámolt. A líbiai parti őrség már csak 16 ember életét tudta megmenteni. Egy másik túlélő szerint két órán át várt a mentésre egy hajódeszkába kapaszkodva. Egy jemeni túlélő azt is elmondta az AFP hírügynökségnek, hogy nem akart felszállni a hajóra, miután látta, hogy az csak 20 ember szállítására alkalmas, azonban az egyik embercsempész pisztollyal fenyegetve kényszerítette őt a beszállásra. 

De nézzük csak mit is adott elő a tragikus eseményről az Open Arms hajón lévő eldiario.es spanyol krónikása. Szerinte ők a rádiójuk 16-os csatornáján értesültek arról, hogy egy európai katonai hajó jelezte a líbiai parti őrségnek, hogy a hajó veszélyben van. Azonban az Open Arms a kapitánya 9 órai hajónapló bejegyzése alapján nem tudott volna időben odaérni a tőle 80 mérföldre lévő veszélybe került migránshajóhoz. Azért is mert csak lassabban tudtak haladni, mivel kevés az üzemanyaguk.

De később Málta is jelezte nekik a hajót, így 10 óra 30 perckor kapcsolatba léptek az olasz parti őrséggel, hogy elmennek mégiscsak a helyszínre. Furcsa módon hirtelen máris lett elég üzemanyaguk, amint felcsillant a remény, hogy Olaszországba vihetik a bevándorlókat. Az olaszok azonban azt válaszolták, hogy a líbiaiak már kimentették a migránsokat. 

Az Open Arms most az olasz kormányt hibáztatja a 100 migráns halálért, akik a hajnali órákban hajótörést szenvedtek tőlük állítólag 80 mérföldre, amiért nem hagyták 10 óra után kimenteni őket a tengerből...

A spanyol NGO és krónikása valójában galád módon hazudozva összemosta két migránshajó esetét. Ők a második hajóról beszélnek a híradásukban, úgy mintha az az első lenne. Szerencsére annak a hajónak az utasait, amelyikről ők beszélnek, mindet kimentette a líbiai parti őrség, így egyetlen ember sem vesztetett életét.

Azonban továbbra is kérdéses, hogy hol is volt valójában az Open Arms a hajnali hajótörés idején. Talán éppen ők indultak el annak a hajónak az utasaiért, csak nem tudtak már odaérni, mivel olyan gyorsan szétesett az öreg fatákolmány. Az Open Arms éppen előtte éjfélkor adott hírt a facebook oldalán arról, hogy visszatértek a líbiai mentési területre.

A képen: így viszi a hajójára az Open Arms a migránsokat 

Az olasz kormány pocskondiázásába azonban most már Barcelona baloldali polgármestere is bekapcsolódott, mivel ő fogadja most az Open Arms hajóját, miután tegnap azért mégiscsak sikerült 59 migránst összeszedniük a líbiai vizeken a líbiai parti őrség jóváhagyásával. Ada Colau szerint is az olaszok a hibásak a migránsok haláláért, amiért lezárták az NGO-s hajók előtt a kikötőiket.

Csupán egy dolgot felejt el a baloldali spanyol politikus, hogy a kikötők lezárásának semmi köze ahhoz, hogy az embercsempészek 120 embert is felzsúfolnak 20 fős hajókra, és már az előző olasz kormány idején is sok ilyen tragédia történt.

És még sajnos történhet is, ameddig továbbra is folytatja a Soros-flotta ezt a "mentési" stratégiát.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/naufragio-largo-libia-100-morti-molti-sono-bimbi-1546891.html

https://www.ilpost.it/2018/06/30/naufragio-libia-giugno-migranti/

http://www.lasicilia.it/news/cronaca/171528/il-nuovo-naufragio-in-libia-morti-in-100-dopo-aver-annaspato-per-un-ora.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lopen-arms-ora-accusa-litalia-colpa-vostra-i-migranti-morti-1547065.html

https://www.facebook.com/proactivaservice/

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/spagna-accoglie-open-arms-e-attacca-salvini-lui-politiche-1547265.html

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/esteri/migranti_grecia_naufragio_sud_creta_persone_mare-1773658.html

Fülöp Ida
2018.06.30.

Egyre újabb elképesztő jelenségekkel “színesítik” az afrikai migránsok az európai kultúrát. Néhány napja egy olasz városban egy bevándorló még le is vetkőzött, hogy ruhátlanul ütlegelje tovább az egyenruhásokat. Az olaszok azonban érthető módon nem igen örülnek ennek a kulturális “gazdagodásnak”, és napról napra nő az olasz kikötőket az illegális migránsok előtt lezáró Matteo Salvini pártjának, a Ligának támogatottsága.

Szerdán a közép-olasz Cittá di Castello főterén csupán igazoltatni akart két rendőr egy párost, de ők rájuk támadtak. Kb. 10 percig tartott a csata a rendfenntartók és a tunéziai férfi és olasz barátnője között. A jelenetet felvette egy járókelő, és megosztotta a facebook oldalán. Nagyon rövid idő alatt több ezren nézték meg.

Az összecsapás egy bizonyos pontján úgy tűnt, hogy az észak-afrikai férfi végre lenyugszik, de ekkor csupán a ruháit dobta le magáról, és teljesen pucéran folytatta a harcot a város történelmi központjában. A turisták és a járókelők szeme láttára rugdalta és öklözte tovább a rendőröket, míg le nem tudták őt véglegesen állítani. Szerencsére hamar megjött az erősítés, és beszállították a párost a rendőrségre. A turisták és a jelenetet követő olaszok végül nagy tapssal jutalmazták a rendőröket, és a migráns azonnali kitoloncolását követelték hangosan.

A képen: a pucér migráns csatája a rendőrökkel

A nagy nézettséget elérő videón szereplő utcai ütközet azonban csupán a rendőrök elleni támadás első része volt, a páros azt tovább folytatta a parancsnokságon. Minden egyenruhásra ráköpködtek akikkel csak ott találkoztak, és minden egyéb lhető módon is ellenszegültek az ellenük folyó eljárásnak. Négy rendőr meg is sérült a 47 éves tunéziai agresszió sorozata miatt.

Miközben ilyen és hasonló események szinte már mindennapossá váltak Olaszországban, addig sok baloldali politikus és értelmiségi, katolikus egyházi elöljáró és maguk az NGO-s hajók is bőszen tiltakoznak az olasz kikötők lezárása ellen. Az átlag olaszok azonban, akik mindennapos kapcsolatban vannak a migránsokkal, már torkig vannak a mindennapi életüket egyre jobban felkavaró általuk keltett káosszal, és az ország kikötőinek az NGO-s hajók előtti lezárását elrendelő belügyminiszter Matteo Salvini pártjának a támogatottsága továbbra is egyre jobban nő.

A legújabb közvélemény kutatások szerint a Liga már 31,2 %-on áll, ezzel szinte már majdnem kétszeresére nőtt a potenciális választói száma a március 4-ei parlamenti választások óta. Akkor a választók 17 %-a szavazott rájuk. Ilyenre eddig még nem volt példa a történelemben.

A jelenlegi előrejelzések szerint a jobboldal biztosan megnyerné a választásokat, ha esetleg egy kormányválság miatt új választásokra kerülne a sor. Matteo Salvini azonban már többször is megerősítette, hogy jól kijön az 5 Csillag Mozgalommal. Az öt csillagosok migrációpárti bal szárnya azonban elnyomva érzi magát.

Fülöp Ida
2018.06.29.

Napokig egy civil szervezet hajója sem volt jelen a líbiai mentési zónában, és nem történt semmi gond. Ma éjjel a Proactiva Open Arms azonban újból odament a hajóival, és sajnálatos módon újabb 100 bevándorló a fulladt a tengerbe. Különös egybeesés.

A Proactiva spanyol NGO ma nem sokkal éjfél után adta hírül a facebook oldalán, hogy az Open Arms visszatért hajója visszatért a líbiai vizekhez. Két EP-s képviselő is velük van a fedélzeten. A megérkézsükig napokon át alig indultak útnak az önkéntes hajótörött migránsok, és nem is történt semmi tragédia. 

A képen: a Proactiva NGO Open Arms hajója 

A mai napon délután azonban a líbiai parti őrség hírül adta, hogy Tripolitól keletre már csak 16 embert sikerült kimentenie a tengerből a parttól hat kilométerre egy gumicsónakról, amin valószínűleg mintegy 120 migráns indult útnak az NGO-k szerint Európába.

Az ügy teljesen homályos, mert lehet, hogy éppen arról a csónakról van szó, amit ma reggel egy spanyol katonai repülő jelzett az Open Arms legénységének. A spanyol NGO azonban azt felelte, hogy a ők onnan messze vannak, és nincs is elegendő benzinjük, mivel Málta nem engedte be őket még migránsok nélkül sem Valletta kikötőjébe, még tankolni sem.

De ha egyszer nem volt elég üzemanyaguk, miért mentek egyáltalán menteni. 

Természetesen a spanyol civil szervezet most pofátlan módon az európai országokat hibáztatja a bevándorlók haláláért, amiért akadályozzák őket a "mentési" tevékenységükben. De az egy pillanatig sem jut eszükbe, hogy micsoda esztelenség elindulni életeket menteni állítólag szinte üres tankkal. Ez is mutatja, hogy az Soros szervezeteinek egyáltalán nem az életmentés számít, hanem valami más.

Ma reggel Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Radio Capital adásában egy interjúban újból megerősítette azt, hogy egész nyáron egyetlen NGO-s hajót sem engednek be olasz kikötőbe. Salvini utalt arra is, hogy úgy az olasz, mint a líbiai katonák is azt mondták neki, hogy ezek a civil szervezetek akarva vagy akaratlanul, de  mindenképpen az embercsempészeket segítik. A jelenlétük felhívás az embercsempészeknek az esküvőre.

Salvini beszélt még arról is az interjúban, hogy ki kell deríteni, hogy ki is finanszírozza ezeket az NGO-kat. Mivel ott van például Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, amelynek kimondott célja a tömeges migráció elősegítése annak az identitásnak az eltörlésére, ami speciel neki tetszik. És Salvinivel együtt még rengeteg más európainak is a jelek szerint.

A napokban maga Soros György is üzent a twitter oldalán, hogy meg fogja duplázni az erőit az előretörő nacionalista és az illiberális értékek ellen.

Csak azért a ráerősítésnek és a "liberalizmusnak" ez már egy nagyon durva formája, hogy már attól sem riad vissza a flottája, hogy elegendő benzin nélkül menjen menteni. 

Egyébként is sorra osztják ki a hozzászólók az NGO-s hajókat működtető civil szervezeteket a közösségi odalaikon, hogy valójában ők tehetnek a migránsok haláláról, mert miattuk indulnak útnak ilyen lélekvesztőkön a líbiai partokról.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13355325/matteo-salvini-porti-chiusi-estate-a-ong-naufragio-libia.html

https://www.facebook.com/proactivaservice/

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/29/news/msf_dopo_queste_misure_ogni_morte_in_mare_e_sulle_spalle_dell_europa_lunedi_a_malta_il_processo_a_carico_del_capitano_de-200353774/

http://www.liberoquotidiano.it/news/personaggi/13354121/george-soros-minaccia-italia-raddoppiero-sforzi-contro-nazionalismi-governo-lega-m5s-matteo-salvini-open-society.html

Fülöp Ida
2018.06.24.

Már csütörtük reggel óta kering a tengereken a Lifeline NGO-s hajó, és senki nem akarja befogadni a fedélzetén lévő 234 afrikai bevándorlót. Mindenki csak egy másik országnak akarja őket átpasszolni.

De hogyan is jutott idáig a helyzet? Olaszországban a statisztikák szerint 5-6 millió bevándorló él, és az összlakosságnak kb. a 8 %-át teszik ki. Ez még önmagában nem is kellene, hogy gondot jelentsen, ha a migránsok valóban integrálódtak volna. De nem ez történt, hanem egyre inkább a saját szokásaikat akarják ráerőltetni a befogadó országra, és egyre nagyobb káoszt okoznak. 

Olaszországban szinte már mindennapos hírré vált az, hogy az afrikai migránsok az utcán és tömegközlekedési eszközökön tapizzák, molesztálják, zaklatják a nőket. Továbbá szinte napi rendszerességgel vernek meg kalauzokat a vonatokon, és autóbuszvezetőket, ha a jegyüket merik kérni. Ezenkívül az olasz városok parkjait elárasztják az afrikai drogdílerek, és városközpontjait, strandjait pedig a napról napra agresszívabb illegális árusok. 

Így a átlag olaszok már torkig vannak velük, amit mi sem jelez jobban, hogy a Lifeline segélykérő üzenetére a twitteren is többnyire olyan válaszok érkeznek, hogy vigyék a migránsokat más országba. De a német hozzászólók közül is sokan a Lifeline ellen vannak.

A hírek szerint más EU-s tagországokban is egyre nagyobb nagy gondot okoznak az átlag állampolgárok számára a bevándorlók. Így más államok vezetői sem igen igyekeznek befogadnia  a német NGO eme utasait, amelyik továbbra is azt bizonygatja, hogy holland zászló alatt fut, habár erre csak egy vízisport szövetség regisztrációs bizonyítványát tudta felmutatni a twitter oldalán. Így az Olaszországban továbbra is biztos lefoglalás vár a hajóra, ha olasz vizekre merik betenni a lábukat. 

A képen: egy olasz Lifeline karikatúra (címe: A humanitáriusok; felirat a buborékban: Migránsok a tengeren) 

Az NGO azonban kitart amellett, hogy ők jót tesznek, és arra hivatkoznak, hogy az afrikaiak joggal menekülnek el a szörnyű líbiai táborokból. Csak azt éppen elfelejtik hozzátenni, hogy már a líbiaiaknak is elege van a rajtuk Európába áthaladó, amiért éppen elsősorban őket teszik felelőssé. Valamint ők is megerősítik azt, hogy a civil szervezetek hajói migránstaxik, és az embercsempészekkel dolgoznak együtt. 

Így most még csak a jó ég tudja, hogy mi lesz a Lifeline hajó és utasai további sorsa. Csupán egy biztos, Soroson és társain kívül már senki nem akarja őket Európában, és még csak Líbiában sem. A "mission lifeline" nevű twitter oldalukon néhány hozzászóló pedig igen brutális megoldást javasolt a helyzet megoldására...

Jobb lenne még tényleg időben felhagyni ezzel az álhumanista civil szervezetes segítősdivel, mielőtt még tényleg nagyon elfajul a helyzet.

Források: 

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lifeline-qui-non-sbarca-nuovo-scontro-malta-1544031.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2018/06/22/migranti-capitaneria-a-malta-far-attraccare-lifeline_3acdd326-8469-45e2-8ae1-6adbad9922d8.html

http://www.today.it/mondo/libia-ong-guardia-costiera-tripoli.html

http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2018-02-05/migranti-54-milioni-residenti-e-500mila-irregolari-detenuto-tre-e-straniero-150359.shtml?uuid=AEQYWfuD

https://twitter.com/SEENOTRETTUNG/status/1010886959848411137

Fülöp Ida
2018.06.21.

Beengedi végül a Lifeline civil szervezet hajóját az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini valamelyik olasz kikötőbe. A migránsok partra szállása után azonban elkobozzák a hajójukat, mert hamis zászló alatt futnak, vagyis kalózhajóként működnek . A holland hatóságok több nap után végül ma néhány órája válaszoltak az olaszoknak, hogy a hajó nincs regisztrálva Hollandiában, ahogy ezt eddig állította az NGO.

A képen: a Lifeline hajója 

A legénységét is letartóztatják illegális migráció segítése miatt, mivel a mai napon a líbiai vizeken az olasz parti őrség utasítása ellenére vettek fel 224 bevándorlót a a fedélzetére. Már úton volt értük a líbiai parti őrség, de ők elhalászták előlük a migránsokat, és utána sem voltak hajlandók átadni nekik. 

Az NGO a "mission lifeline" twitter oldalán délután még biztos kikötőt követelt magának, és még most sincs nyoma annak az oldalukon volt, hogy tudnának a rájuk váró új fejleményekről. Bár egy olasz hozzászóló mér jelezte nekik, hogy mi elébe még azt is hozzáfűzve, hogy már alig várja, hogy kikössenek. Egyébként is többnyire nagyon keményen beszólnak az NGO-s hajónak az közösségi oldalukon. Ez utóbbi is jelzi, hogy mennyire torkig vannak már az olaszok ezzel az egész bevándoroltatással a migránsok ottani viselt dolgai miatt.

Na, most aztán hova menekül el vajon a kalózhajó...

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13352853/lifeline-matteo-salvini-arrestiamo-equipaggio-per-favoreggiamento-immigrazione-clandestina.html

https://twitter.com/SEENOTRETTUNG/status/1009859102217003008

Fülöp Ida
2018.06.21.

Matteo Salvini ma nem sokkal déli 12 óra után közvetlenül a belügyminiszteri irodájából beszélt a legújabb reggeli NGO-s hajós botrányról a közösségi oldalán. Egy német NGO, a Lifeline az olasz parti őrség utasítása ellenére engedte át a migránsok kimentését a líbiai parti őrség hajóinak líbiai vizeken. Az olaszok őket sem engedik kikötni Olaszországban az Aquarias hajóhoz hasonlóan.

A Lifeline egy viszonylag új hajó NGO a Földközi-tengeren, Németországban jegyzik, és holland zászló alatt fut a hajója. Ma délelőtt a líbiai partok közelében, amint megjelentek a migránsok gumicsónakjai már ott is volt a hajójuk líbiai felségterületen. Ezt megelőzően napokig ki volt kapcsolva az állásjelzőjük. Az olasz parti őrség arra utasította őket, hogy hagyják a líbiai parti őrségre a migránsok kimentését, de ők nem követték ezt az útmutatást, és felvették ők a hajójukra a több mint 200 bevándorlót erőszakkal. Salvini azonban azt üzente nekik, hogy csak képeslapról fognak olasz kikötőt látni. Már folyik is a levelezés a hollandokkal, hogy ők fogadják a hajót, ha egyszer az ő zászlójuk alatt fut.

A képen: a Lifeline hajója

Közben meg két újabb migránsokkal teli gumicsónak is nekiindult a tengeren a tunéziai-líbiai határnál. Amikor a parttól 18 mérföldnyire voltak a római mentési koordinációs központot hívták. Matteo Salvini azt mondta, hogy ők viszont értesítették Máltát és Tunéziát, mert ők közelebb vannak.

Végül is teljesen logikus, miért kellene a sokkal távolabbi Olaszországból odamenni "kimenteni" az önkéntes hajótörötteket.

Salvini ezt azzal indokolta, hogy nem lehet Olaszország feladata minden ilyen "mentés", mert nagyon megterheli szociális és biztonsági szempontból ez a migráció az olasz társadalmat. Valamint véget kell vetni ennek a migrációs maffia tevékenységének is. Az olasz belügyminiszter szerint ezek a földközi-tengeri NGO-k nem jótékonyságból végzik ezt a tevékenységet, hanem pénzért. Utalt arra is, hogy éppen ideje lenne már kideríteni, hogy ki is finanszírozza igazából ezeket a civil szervezeteket.

Eddig is tudni lehetett, hogy mi is zajlik pontosan a Földközi-tengeren mentés címen, de ennyire valós időben abszolút hivatalos híradás még nem jelent meg arról, mint Matteo Salvini mai facebook üzenete.

https://www.facebook.com/salviniofficial/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/long-ha-disobbedito-allitalia-cos-ha-preso-forza-i-migranti-1543560.html

Fülöp Ida
2018.06.19.

Az új olasz belügyminiszter olyan dolgokat mondott Sorosról tegnap, amit eddig még csak kevesen. A nagy “filantróp” rabszolgákat akar, ezért finanszírozza a migrációt. Toni Iwobi a Liga nigériai származású szenátora az elmúlt években már többször is figyelmeztetett arra, hogy azok akik az illegális migrációt támogatják csupán modernkori rabszolgáknak telepítik be az afrikaiakat Európába.

Matteo Salvini az Il Giornale jobboldali lap kérdéseire válaszolva vázolta fel azt a migrációs politikát, amelynek megvalósítását tűzte ki célul belügyminiszterként. A beszélgetés során megerősítette, hogy továbbra sem engedik be az NGO-s hajókat olasz kikötőkbe, mert azok nem segítő tevékenységet folytatnak, hanem olyan személyek pénzelik őket, mint például Soros is, akik csupán újkori rabszolgákat akarnak. Szó szerint ezt mondta a Földközi-tengeren működő civil szervezetekről:

“Nem nagylelkűek, nem keresztények, akik a felebarátjukon akarnak segíteni, hanem jól meghatározott gazdasági érdek rejtőzik meg a tetteik mögött. Közvetlenül olyan személyek finanszírozzák őket, mint Soros, aki nem segíteni akar a menekülő gyerekeknek, hanem új rabszolgákat teremteni belőlük. Ezért továbbra sem fogjuk beengedni az NGO-kat az országunkba.”

A képen: Matteo Salvini Toni Iwobival

Matteo Salvini egyik nagy támogatója az illegális migráció elleni küzdelemben éppen a pártja nigériai származású politikusa, Toni Iwobi. Iwobi a Ligában már évek óta a migrációs és biztonsági ügyek felelőse, és az új olasz parlamentbe szenátorként választották be az olaszok.

A nigériai származású politikus számtalanszor emelte már fel a szavát az a trend ellen, hogy az elmúlt években a baloldali olasz kormányok korlátozták a hivatalos migrációt, miközben illegális migránsok százezreinek a bejutását segítették elő, akik aztán vagy az utcán végzik, vagy az olaszoknál jóval alacsonyabb órabérért, mintegy rabszolgaként kénytelenek dolgozni a megélhetésükért. Így Iwobi szerint is egyáltalán nem a jóság áll az illegális migráció támogatása mögött, hanem az olcsó afrikai munkaerő biztosítása, aminek következtében aztán sok olasz munka nélkül marad, és elszegényedik. Nem is beszélve arról, hogy sok migráns végül bűnszervezetek tagjaként végzi.

Toni Iwobi továbbá Salvinihez hasonlóan az Aquarius hajó kapcsán is elmondta az olasz parlamentben, hogy az egyetlen módja annak, hogy az illegális migránsok ne fulladjanak bele a tengerbe az, ha egyáltalán nem is indulnak útra Líbiából. Így ő is helyesli azt, hogy a napokban a belügyminiszter egyszerűen nem engedte be olasz kikötőkbe az NGO-s hajót, és így az kénytelen volt Spanyolországba vinni a bevándorlókat, akiket a líbiai partoknál gyűjtöttek össze a gumicsónakokról. (Az olasz sajtó és politikusok mindig a "menteni" szót használják igazából, habár mindenki tudja, hogy nem arról van szó.)

Matteo Salvini elmondta még az Il Giornale lapnak azt is, hogy rövid időn belül Líbiába készül, hogy megerősítse a két ország közti barátságot, melynek keretében iskolákkal, kórházakkal és infrastruktúrlis fejlesztésekkel kívánnak segíteni a nehéz helyzetbe kerül országnak. Azonban külön kiemelte azt, hogy nem szándékoznak beleszólni az észak-afrikai ország olyan belügyeibe, mint a választások erőltetése, ahogy ezt Franciaország teszi.

Az olasz belügyminiszter beszélt még arról is, hogy további lépések szükségesek az illegális migráció visszaszorításban, ezért Olaszországnak fel kell hagynia azzal, hogy a tengeri mentési zónáján kívül eső részéről is a parti őrsége és a haditengerészete hajóival szállítja be az országba a magukat menekültnek valló közép-mediterrán térségben a tengeren felbukkanó migránsokat. A mostani gyakorlat az, hogy a pl. a Frontex is egyszerűen csak Olaszországba szállítja be külföldi kisebb hajókon tartózkodó embereket ebből a tengeri zónából, akik azt állítják magukról, hogy üldözöttek és menekültek, a kötelékében lévő hajókra átvéve őket.

Elég csak bárhonnan elindulni a tengeren a migránsoknak gumicsónakon, vagy hevenyészett hajókon, és máris szállítják be őket olasz kikötőkbe az olaszok állami hajók, vagy a Frontex hajói a térségből. Ez nekik a nagy európai tengeri határvédelem.

Holott a hivatalos adatok szerint is a tengeren ily módon automatikusan “kimentett” migránsoknak csak kis része jogosult nemzetközi védelemre. 2017-ben Olaszországban mintegy 81.500 menekültkérelmet bíráltak el, és csupán a kérelmezők 8 %-a volt jogosult menekültstátuszra, és 8 %-uk pedig kiegészítő védelemre. De a többiek is teljesen simán bejutottak útlevél nélkül az EU nagy tengeri “határvédelmi rendszerén” keresztül, anélkül hogy bármit is tudna róluk a közös európai “határvédelmi hatóság”, azonkívül, hogy menedékkérőknek vallják magukat.

Források:

Fülöp Ida
2018.06.17.

Miközben az NGO-s hajókat nem engedi be a kikötőibe az új olasz kormány, addig elég egy telefon a gumicsónakokon vízre szállt migránsoktól, és máris rohannak értük az olasz állami hajók. Az öt csillagos infrastruktúrális miniszter büszkén nyilatkozta azt szombaton, hogy ők nem xenofóbok és rasszisták, és továbbra is “kimentik” a bevándorlókat a parti őrség hajóival, és is Európa segítségét várják. Minden bizonnyal az átvételükre gondolt.

Az olasz migrációpárti politikai blokk továbbra is mindenképpen próbálja érvényesíteni az akaratát. A korábban még hajóblokádot is kilátásba helyező Liga vezetője, Matteo Salvini, most belügyminiszterként mindent megtesz a migráció teljes leállítására, azonban az öt csillagos infrastruktúrlis miniszter már korántsem ennyire elszánt. Danilo Toninelli tegnap büszkén tudatta, hogy senki nem mondhatja azt, hogy ők felelőtlenek, és “Olaszország mindig az elsők között volt és marad is, amikor életek mentéséről van szó.”

A képen: olasz parti őrség migránsokat gyűjt be a líbiai partok közelében gumicsónakokból

Így tettek pénteken is. A bevándorlók csak telefonáltak nekik, és máris indultak értük a líbiai partokhoz, hogy “kimentsék” őket a gumicsónakokról, amelyen tengerre szálltak. Vagyis ők is ugyanolyan formában vesznek részt a beszállításukban, mint az NGO-s hajók. Az embercsempészek elindítják a bevándorlókkal teli gumicsónakokat a líbiai partokról, majd megbízzák az egyikőjüket azzal, hogy adjon le a római “mentési” koordinációs központnak Sos jelzést. Erre az olasz parti őrség gyorsan elindul értük, és felveszik őket az állami hajókról. És ezt aztán ők mentésnek nevezik.

A Renzi kormány ideje alatt 2014. novemberétől kezdték el az olaszok ezzel a technikával beszállítani a migránsokat az olasz parti őrség és hadi tengerészet hajóival a Triton EU-s művelet keretében. Az NGO-s hajók valójában csak 2016. tavaszától kezdtek el egyre nagyobb számban bekapcsolódni ebbe a jól bejáratott mechanizmusba. Talán azért is, mert ekkor már az átlagos olasz állampolgároknak kezdett egyre jobban feltűnni, hogy a kormányuk az ő pénzükön és védelmükre működtetett hadihajókon nem tesz mást, mint beszállítja az illegális bevándorlókat, akik között szerintük akár még terroristák is lehetnek.

Bár ez utóbbi miatt a baloldaliak folyamatosan “lehülyézték” őket, hogy csak nagyon rendes menekültek érkeznek. Azonban ez a “menekültek jönnek” mítosz is egyre jobban megdőlt, mivel egyre többen vették észre, hogy a migránsok túlnyomó része, olyan országokból és területekről érkezik, ahol nincs sem háború sem, politikai üldöztetés, stb. Jóllehet a baloldali propagandisták továbbra is menekültekről, éhezőkről stb. beszélnek, de a hivatalos statisztikák egészen mást mutatnak. Valamint még a vak is látja, hogy többnyire jól táplált életerős férfiak és nők érkeznek a migránshajókon. Ez utóbbi természetesen igen örvendetes abból a szempontból, hogy talán Afrika még sem olyan velejéig rossz hely, ahogy azt a migrációpárti propaganda próbálja elhitetni velünk.

A közvélemény figyelmét az NGO-s “mentő” hajók megérkezése után a Földközi-tengerre egyre inkább ők maguk kezdték lekötni, holott továbbra is a migránsok 60-70%-át az olasz állami hajókon szállították be Európába Brüsszel jóváhagyásával, tudtával és az EU-s missziókkal szoros együttműködésben.

És az új olasz kormánnyal is folytatódni látszik ez a trend. Míg most is mindenki azzal van elfoglalva, hogy mi van az NGO-s hajókkal, addig a bevándorlók továbbra is lazán bejutnak Európába az olasz állami hajókon.

Ráadásul szinte minden ellenőrzés nélkül lépnek be, ugyanis a migránsok az olasz kikötőkben csak egy gyors egészségügyi vizsgálaton esnek át, és egy alapvető azonosításon. Ennek során során ők maguk mondják meg a nevüket, származási országukat és egyéb alapvető adataikat, valamin fotó is közül róluk. Ilyen módon annyi terrorista és bűnöző léphet be zavartalanul Olaszországba, ráadásul állami hajókon minden komolyabb ellenőrzés nélkül, amennyi csak nem szégyell.

A migrációpárti politikusok aztán ezeket az minden komolyabb vizsgálat nélkül érkezett embereket rögtön szét is akarják osztani a tagállamok között, csak úgy a nagy európai “szolidaritás” alapértéke jegyében. Az ellenőrzés tekintetében azért várható változás, mivel Salvini belügyminiszter szigorúbb vizsgálatot akar bevezetni az állami hajókon érkezett migránsok esetében.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/aquarius-verso-valencia-e-guardia-costiera-salva-altri-500-1541522.html

http://www.vita.it/it/article/2017/02/08/ismu-il-2016-e-lanno-record-di-richiedenti-asilo-e-dinieghi-in-italia/142389/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-pacchia-stra-finita-porti-chiusi-navi-olandesi-1541802.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/15/news/nave_trenton_libia_migranti_soccorsi-199078337/

https://www.youtube.com/watch?v=Gwt31UGj_ww

https://www.youtube.com/watch?v=pGnjaXO-Rio

Ezeket a cikkeket olvastad már?