Fülöp Ida
2018.06.09.

Az 5 Csillag Mozgalom továbbra is össze-vissza beszél és cselekszik a migráció kapcsán, egyszerre ellenzik és támogatják azt. A napokban Roberto Fico, az olasz parlament képviselőházának 5 csillagos elnöke találkozott az Orvosok Határok Nélkül és az Amnesty International vezetőivel hivatalos minőségben a támogatásáról biztosítva őket. Míg az új belügyminiszter támadta őket, hogy egy részüknek csupán biznisz a segítés, addig az öt csillagos Fico az egekig magasztalta szolidaritásukat.

Ma újból 232 migránst volt kénytelen Olaszország beengedni, akik a Sea Watch NGO-s hajóval érkeztek, miután Málta megtagadta a kikötései engedélyt számukra.Habár Matteo Salvini, az új belügyminiszter próbálta megakadályozni, hogy hozzájuk vigyék az újabb “hívatlan vendégeket”, de 80 órás bolyongás után kénytelenek voltak az olaszok végül is engedélyt adni a hajónak a kikötésre, mivel valóban életveszélybe kerültek az utasai egy hirtelen támadt tengeri vihar miatt.

Habár az öt csillagos házelnök azt bizonygatta, hogy találkozója az NGO-k vezetőivel nincs összefüggésben ezekkel az eseményekkel, és szerinte az egyáltalán nincs politikai ellentmondásban Salvini hozzáállásával. De ez nem igen állja meg a helyét. Roberto Fico mindig is az 5 Csillag Mozgalom ortodox balos ágának a meghatározó személyisége volt, így ez a lépése sem lehetett véletlen. Fico éppen akkor biztosította a támogatásról a két nagy migrációpárti civil szervezetet, miközben Salvini arról beszélt, hogy az NGO-kra vonatkozó jelenlegi szabályozással nem lehet megállítani az földközi-tengeri a migránsokat taxiztató tevékenységüket.

A képen: Roberto Fico az Msf vezetőjével

Olaszországban a harmadik legnagyobb közjogi méltóságnak számító képviselőházi elnök a következő szavakkal méltatta állami hivatalos minőségben az Orvosok Határok Nélkül szervezet tevékenységét:

“Úgy gondolom, hogy aki szolidáris, annak az állam teljes támogatását kell élveznie. Az államnak közel kell állnia azokhoz, akik az utolsókat segítik, mivel az ő szenvedésük az én szenvedésem is, az ő méltóság keresésük, az enyém is, és nem csupán a migráció ügyében, hanem általában véve az emberi jogokat illetően. Azért találkoztam az Msf-fel, mert az egy nagyon jelentős NGO, amelyik az egész világon foglalkozik azzal, hogy segítse azokat, akiknek arra szükségük van, háborús övezetekben vannak táboraik, és elsősorban a mediterrán térségben működnek. A szolidaritáshoz mindenkinek joga van.”

Fico valójában nem tett mást ezzel, mint nyomatta a szokásos migrációpárti álszolidáris és álspirtuális szöveget, amely szerint szinte a világ összes embere csakis Európában találhatja meg a méltóságát és a békéjét. Közben pedig Olaszország is kezd egyre inkább háborús övezetté válni a migráció miatt. A migránsok szinte már minden olasz városban bevezetik az esti kijárási tilalmat, mivel kezd már annyira veszélyes válni miattuk kimenni az utcákra és terekre.

A képen: középen Matteo Salvini a migránsok által megtámadott buszvezetőkkel

Amíg Fico a világ szenvedőin segítő Msf vezetőivel parolázott, addig Salvini éppen a védenceik által Como-ban bántalmazott két buszsofőrrel találkozott. Június 5-én este ugyanis fél kilenckor egy két gambiaiból és két nigériaiból álló migránsbanda támadt az észak-olasz város egyik közlekedési buszának a vezetőjére, mert jegy nélkül akartak utazni. Majd egy másik buszsofőrt is megvertek, aki a kollégája segítségére siettet. Mindez pedig nem egy elhagyatott külvárosi részben történt, hanem a város egyik központi főterén.

Valahogy egyetlen öt csillagos politikus sem fejezte ki még a szolidaritását az olasz buszvezetők iránt, és egyetlen emberi jogokat védő szervezet sem. A balosok szolidaritása valahogy soha nem jár a migránsok által bántalmazott személyeknek, az ő szenvedéseik valahogy soha nem hatják meg őket. Ezért is válik ez a nagy emberi jogvédő szövegelésük mindannyiszor csak üres és semmitmondó blablává.

Még a jó, ha como-i esetben is nem a migránsok válnak végül a szenvedő féllé nem csak hallgatólagosan, hanem kimondottan is számukra, mivel hogyan is várhatja el tőlük a befogadó társadalom, hogy szegény migránsok ne ingyen utazzanak mindenfelé...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ong-fico-frena-salvini-stato-sta-ultimi-1538409.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/primo-libera-salvini-sbarco-migranti-lite-fico-sulle-ong-1538420.html

https://www.agi.it/politica/salvini_contro_fico_ong_scontro-4009920/news/2018-06-09/

http://www.repubblica.it/politica/2018/06/08/news/prima_crepa_m5s-lega_sui_migranti_salvini_contro_malta_e_ong_fico_difende_le_organizzazioni-198505483/

https://www.youtube.com/watch?v=xmlfEi3_Sos

https://www.ilgiorno.it/como/cronaca/como-immigrati-arrestati-aggressione-bus-1.3961830

Fülöp Ida
2018.04.30.

8 gambiai menedékkérőt kaptak el a napokban az észak-olaszországi Bresciában, felsős gyerekeknek árulták a drogot közparkokban. A 8 afrikai politikai okokból menekült le a hazájából, mivel az ottani kormány ellenséges volt velük, és üldözte őket. Csak nem ott is drogot árultak…

Hatalmas problémát jelentenek mindenfelé Olaszországban a menedékkérő drogdílerek. Az illegális migráció támogatói, az emberi jogokat védő álcivil szervezetek, a balliberális politikusok számos keresztény vallási vezetővel egyetemben teljesen szabad utat adtak ugyanis az Európába érkező drogkereskedelemnek is.

Menedékkérőként annyi drogdílert tud bejuttatni a kontinensre a drogmaffia, amennyit csak akar, vagy tud. Ennek következtében óriási számú afrikai és dél-ázsiai “menedékkérő” árulja a drogot az olasz városokban, és az ún. szétszórt befogadási rendszer ebben csak még jobban segít nekik. Sorra foglalják el a városok parkjait tömegesen a migráns drogdílerek, és gyakran már felsősök is szerepelnek a klienseik között.

A képen: utcai migráns drogdíler a kliensével

Az elmúlt napokban csak Bresciában 8-10 menedékkérő drogdíler ellen indult hatósági eljárás egy speciális országos drogellenes művelet keretében. Az Il Giornale.it értesülései szerint jórészt olyan gambiaiakról van szó, akik politikai menekültnek vallották magukat, és a státuszok elbírálására vártak. A szóban forgó afrikaiak ráadásul kiskorúknak is árulták a drogot, köztük még általános iskolásoknak is a sulijukhoz közeli parkokban tanyázva. A helyi egyik hírportál szerint nigériai, líbiai és tunéziai drogdílereket is elkaptak a rendőrségi művelet keretében.

A menedékkérő drogárusok marihuánát és hasist adtak el az olasz srácoknak, és már több hónapja űzték ezt a tevékenységüket a környéken lakók jelzései szerint. A helyi rendőrség elmondta, hogy nagyon sok panasz érkezett hozzájuk, és fényes nappal mindenki szeme láttára folyt a kereskedés.

A Bresciában működő migráns drogdílerekre lecsapó speciális rendőri alakulat valamivel korábban Pordenone városában fülelt le 22 pakisztáni és afgán drogárust. Ők is menedékkérőként érkeztek a mediterrán országba. Az akciót ott olyan ügynökök is segítették, akik nagyon ügyesen tudták előadni a drogra éhes fiatalt, így biztos bizonyítékokat tudtak szerezni drogot áruló bevándorlók ellen. A lombard városban pedig rendőrségi kamerák bizonyítják kétséget kizáróan a menedékkérők illegális tevékenységét.

A tervezett új EU-s menekültügyi szabályozás, amely már az Olaszországba és Görögországba érkező menedékkérőket osztaná el a tagországokban, további hatalmas lehetőség lenne a drogmaffiák számára immár a közép-európai korlátlan terjeszkedésre is.

Persze ez semmi gondot nem jelentene az európai baloldali és liberális erőknek, akik egyébként is a drogliberalizáció pártján állnak. De az már igencsak megdöbbentő a történetben, hogy ezt a folyamatot miért is támogatják nagy számban még magas rangú katolikus és evangélikus papok is azzal, hogy mélyen hallgatnak a migráció ezen veszélyéről is.

A baloldaliak és liberálisok között az ateisták mellett szép számban találhatóak olyan “spirituális” tanok hívei is, akik szerint a drogfogyasztás egyenesen üdvös. Indiában is használnak például a révüléshez és a kedvelt istenségükkel való kapcsolat megtapasztalásához tudatmódosító szereket. Valamint a sámánisztikus hitvilágokban is bevett gyakorlat volt a kiterjedt tudatállapotok megtapasztaláshoz azok használata.

Mindkettőből sokat merített a nyugati popkultúra és ‘68-as nemzedék. Ez utóbbi is áll a mai drogozást elfogadó balliberális felfogás mögött, ámbár a fenti spirituális módszerek egyike sem jelentett és jelent olyan mértéktelen drogfogyasztást, mint ahogy azt azok nyugati álkövetői űzik gyakorta.

Az azonban már teljességgel érthetetlen, hogy a nyugati keresztény egyházak miért is nem emelik fel a szavukat a tömeges migrációnak eme igen kellemetlen “mellékterméke” ellen, és tesznek úgy, mintha az minden szempontból jó lenne a befogadó országoknak.

Egy igazán tiszta és szakrális szellemiségnek valójában egyáltalán nincsen szüksége ilyen tudatmódósító “segédletekre” a spirituális dimenzió és mámor megtapasztalásához. Talán ezért is üldözik annyira Soros és hívei azokat a vallási eszméket, amelyek a józan élet örömére tanítják a követőiket, mivel azok semmilyen szempontból nem kedveznek bizonyos üzleteknek.

Mindenesetre egyáltalán nem lenne meglepetés, ha esetleg az olaszországi Soros-szervezetek és ügyvédjeik, élükön az Amnesty Internationallal, elkezdenék védelmükbe venni ezeket a szegény immár Olaszországban is “üldözött” afrikai drogdílereket, akiknek talán éppen a hazájukból is azért kellett “elmenekülniük”, mert az ottani hatóságok sem osztották a sorosisták drogliberalizációs eszméit.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/i-profughi-spacciavano-i-bambini-1520600.html

http://www.bsnews.it/2017/06/02/vigili-tre-persone-arrestate-spaccio-droga/

http://www.november.org/razorwire/rzold/26/page3.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Initiative_for_West_Africa

Ezeket a cikkeket olvastad már?