Elisabetta Trenta már többször is a korlátlan migrációt pártolta, és Matteo Salvini hiába kérte a leváltását.

Már hónapok óta tartott a huzavona Matteo Salvini belügyminiszter szigorú bevándorláspolitikája és az öt csillagosok baloldali szárnya között, amelynek Elisabetta Trenta hadügyminiszter egyik fontos képviselője. A balos öt csillagosok a korlátlan és ellenőrizetlen migráció hívei, és folyton belső ellenzékként támadták a kormányuk migrációs politikáját.

Trenta hadügyminiszter különösen az április elején kiújult líbiai harcok nyomán lépett előtérbe kijelentve, hogy immár mindenkit be kell fogadni az NGO-s hajókról annak ellenére, hogy az Europol is figyelmeztetett arra a legújabb jelentésében, hogy az illegális migránsok közé keveredve jutnak be az EU területére a dzsihadista harcosok

A képen: Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter

Matteo Salvini belügyminiszter ezért is tiltotta ki olasz vizekről az illegális bevándorlók mentésnek álcázott beszállítását az NGO-k részéről közbiztonsági okokból. Az öt csillagos hadügyminiszter azonban már különös módon ekkor is fontosabbnak tartotta a migránsok jogait, akik nem is olyan területekről érkeznek ahol bármiféle csata is zajlana Líbiában, valamint nem is líbiaiak, mint az EU-s tagországok védelmét a terroristáktól.

Magyarul mondva Trenta "hadügyminiszter" Európa megvédése helyett a terroristáktól inkább a bejutásuk elősegítésére használta volna az olasz hadsereget.

Az öt csillagos miniszter továbbá július 8-án az EU-s Sophia "hadművelet" leállítása miatt támadta Salvinit, amely keretében éveken át hadihajókon szállítottak be mindenkit, aki csak hajóra szállt a Földközi-tengeren, és menekültnek vallotta magát. Ezt a "katonai" missziót eredetileg az embercsempészekkel való leszámolásra indították el az EU-s tagországok, de végül azok egyik legnagyobb segítője lett.

Matteo Salvini a fentiek miatt már május végén kérte először Elisabetta Trenta leváltását a hadügyminiszteri székből az öt csillagosoktól, de hiába. Csupán annyi történt, hogy Trenta kénytelen volt beállni sorba, és támogatni a kormány hivatalos vonalát, habár akarata ellenére. De továbbra is ott maradt gyenge pontként az illegális migrációs elleni küzdelemben, és bármikor a Salvini által vezette belügyi erők ellen fordíthatta az olasz katonai erőket a segítésük helyett. 

Így Salvini augusztus 7-én újból kérte a Trenta leváltását Giuseppe Conte miniszternöktől több más öt csillagos miniszterrel egyetemben, mivel más területeken is komoly ellentétek voltak. De ezt a kormányátalakítási szándékot  az olasz kormányfő visszautasította az öt csillagosok vezetőjével egyetemben. Di Maio közölte Salvinivel, hogy ők szereztek a 2018-as választásokon 33 %-ot, míg a Liga csak 17 %-ot, így nem diktálhatja Salvini a feltételeket. Ezek után nyújtotta be a Liga a bizalmatlansági indítványát a miniszterelnök ellen, amely végül Conte lemondásához vezetett.

Elisabetta Trenta így augusztus 15-én már a pártja teljes támogatását élvezve adott szabad utat az Open Arms hajójának, hogy belépjen az olasz vizekre Lazio tartomány közigazgatási bírósága jogilag is vitatható döntése mellé teljes mellszéllességgel beállva. Az öt csillagos "hadügyminiszter" nem írta alá a belügyminiszter hajó belépését tiltó újabb határozatát. 

A képen: szubszaharai migránsok az Open Arms hajóján

Trenta ezt azzal indokolta, hogy a "politika nem veszítheti el soha a humanizmust", valamint azzal, hogy a "közrend és a közbiztonság nem írhatja felül a jogi elemeket", vagyis a közigazgatási bíróság döntését. 

Az olasz közigazgatási bíróság magát azt az új biztonsági törvényt is megtámadta az indoklásában, amely egyáltalán lehetővé teszi a migránsokat beszállító NGO-s hajók kitiltását az olasz vizekről közbiztonsági okokból. 

Matteo Salvini szerint azonban a humanizmus nem jelenti az embercsempészek segítését. És az olaszok 71 %-a vele ért egyet a Sky Tg24 egy felmérése alapján

Az olaszországi illegális migráció elleni harc egyelőre megfenekleni tűnik az azt támogató sorosista ügyészek, bírók és politikusok aknamunkájának köszönhetően, akiknek egyáltalán nem fontos a közrend és közbiztonság legyenek bár hadügyminiszteri pozícióban is.

Ők még élvezik az elit élettel járó védelmet és biztonságot. De meddig... 

A napokban Nápolyban egy szenegáli migráns késelt meg egy olaszt egy parkolóhelyért...

A sorosi erők pedig biztosítják az utánpótlást ahhoz a káoszhoz, amitől végül már ők sem lesznek védettek.

Fülöp Ida
2019.07.08.

A líbiai egységkormány feje már többször is figyelmeztette az EU-s vezetőket a veszélyre, de sokan közülük éppen újból az illegális migránsok tömeges bejuttatásán dolgoznak.

Az Il Giornale jobboldali lap hírportálján jelent meg tegnap egy írás arról, hogy a líbiai Iszlám Állam egyik vezetője Abu Musab al Libi egy 40 perces videón beszél a híveihez a líbiai sivatagból, ahol a terrorszervezet több kiképző tábora is működik. A világ egyik legveszélyesebb dzsihadista harcosa a felvételen azt tudatja, hogy immár készen állnak arra, hogy Líbiában és Európában széleskörű terrorista akciókat hajtsanak végre.

A képen: egy filmkocka az líbiai Iszlám Állam videójából

A  legutóbb Al-Szarradzs líbiai kormányfő június 13-án egy olasz tévés interjúban figyelmeztetett annak a veszélyére, hogy az illegális migránsok közé megbújva dzsihadisták és bűnözők tudnak bejutni Líbiából az EU területére.  Al-Szarradsz azt is elmondta a a Sky Tg 24 riporterének, hogy Líbiai déli részén feléledtek az Iszlám Állam terrorsejtjei.

Habár Matteo Salvini olasz belügyminiszter az utóbbi néhány hónapban sorra adja ki a rendelkezéseit, amelyben terrorizmus és más közbiztonsági okokból megtiltja az NGO-s hajók belépését az olasz vizekre, az EU legtöbb politikai vezetője egyáltalán nem mellé áll, hanem továbbra is a bevándorlókat beszállító civileket és az ellenőrizetlen és tömeges migrációt pártfogolja.    

Néhány napja a német Sea Eye NGO Alan Kurdi és az hajója kapcsán Horst Seehofer német belügyminiszter egy Matteo Salvininek címzett levélben egyenesen arra szólítja fel őt, hogy vizsgálja felül az olasz kikötők zárva tartásának politikáját, magyarul nyissa meg az olasz kikötőket.

A képen: az Alan Kurdi "hajótörött" migránsai a líbiai SAR-zónában

Az öt csillagos olasz hadügyminiszter, Elizabetta Trenta, pedig a mai napon azt nyilatkozta az Il Corriere della Sera lapnak, hogy nagy hiba volt Salvini részéről, hogy megakadályozta az EU Sophia "hadművelete" folytatását.

Ez utóbbi keretében az olasz baloldali kormányok idején az EU-s országok hadihajói az földközi-tengeren működő NGO-s hajók közreműködésével több tízezer olyan bevándorlót szállítottak be az unió területére Líbiából több éven át, akikről az égvilágon senki semmit nem tud. Az illegális bevándorlók ugyanis papírok nélkül érkeznek meg, így az "azonosításuk" csupán annyiból áll, hogy ők maguk mondják meg a nevüket és származási országukat. Majd lefotózzák őket, és talán még ujjlenyomatot is vesznek tőlük. 

A képen: Elizabetta Trenta öt csillagos olasz hadügyminiszter

A fentiek után egyáltalán nem kell semmiféle katonai és belbiztonsági szakértői ismeret, csupán egy kis józan ész ahhoz, hogy teljesen világos legyen az, hogy a migránscsónakokra az Iszlám Állam annyi katonát rak fel, amennyit csak tud. Majd mélyen elcsodálkozhatnak rajta talán még ők maguk is, hogy az EU katonai és belügyi vezetőinek nagy része hatalmas buzgalommal még be is szállíttatja őket, és ebben a "hadműveletben" akár még a saját szuper katonai hajóit is bevetné újból.

Fentiek fényében megállapítható, hogy az EU elitje vagy végtelenül pancser, vagy az uniónak és állampolgárainak teljes vesztét akarja. Az Iszlám Állam harcosainak tömeges jelenlétével akár még olyanná is válhat Európa, mint Afganisztán, Irak, és így tovább.

A Guardian, a Spiegel és az olasz la Repubblica neves baloldali sajtóorgánumok azonban egyáltalán nem az Iszlám Állam katonáinak tömeges bejutásának a veszélyeivel foglalkoznak. Ők a Sea Watch 3 kapitányával készítenek interjúkat, melyekben a német anarchista lány, Carola Rackete azon ujjong, hogy a hajó fedélzetén lévő 5 olasz baloldali parlamenti képviselő, hogyan segítette őt a szuverenisták ellen az olasz Biztonsági Rendelet 2 lebontásában, és az olasz kikötők megnyitásában az NGO-s hajók és az ellenőrizetlen migráció előtt.

A képen:  a német anarchista kapitánylány olasz baloldali parlamenti képviselőkkel ücsörög Sea Watch 3 hajón

Ez utóbbi egyben az Iszlám Állam katonáinak szabad tömeges bejutását is jelenti. Ezt a tényt azonban maga az NGO-s hajók ügyében rendre eljáró agrigentói ügyész is tagadja. Szerinte ezeken nem jönnek terroristák annak ellenére, hogy ennek a veszélyére Al-Szarradzs líbiai kormányfőn túl maga az Europol  is felhívta a figyelmet az 2018-as évre vonatkozó jelentésében. 

Luigi Patronaggio csupán a Tunéziából induló ún. fantom migránshajók esetében tart terroristák beszivárgásától. Az igaz, hogy ezeket a "fantom" bevándorlókat még csak regisztrálni sem tudják a hatóságok rendszerint, mivel nagyon hamar eltűnnek a "semmibe". De egy ilyen "azonosítás", ami során az égvilágon semmi, de semmi nem derül róla ki a bevándorlókról, egyetlen dzsihadista harcost sem riaszt el valójában. Ez csak azokat akadályozhatja meg az ilyen típusú belépésben, akik már szerepelnek a nyilvántartásban.

Az iszlamista terroristák érkezésének veszélye ellenére a Sea Watch 3 civil hajón nem mások, mint a Renzi-kormány igazságügyi és infrastrukturális minisztere hallgatta meg egyetlen ellenvetés nélkül, hogy hogyan fog a német lány engedély nélkül betörni az olasz kikötőbe az új kormány törvényerejű rendeletét megszegve.  

Matteo Orfini előző igazságügyi miniszter továbbá még azzal is tetézte ennek az szélsőbalos NGO-s terrorista-anarchista akciónak a támogatását, hogy később azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ő is ezt tette volna Carola Rackete helyében.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/spunta-video-dellisis-registrato-libia-pronti-ad-1722513.html

https://tg24.sky.it/mondo/2019/06/13/libia-al-serraj-intervista-sky-tg24.html

https://www.ilmessaggero.it/italia/seehofer_porti_chiusi-4603045.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trenta-attacca-salvini-e-difende-flop-missione-sophia-1722662.html

https://www.europol.europa.eu/activities-services/main-reports/terrorism-situation-and-trend-report-2019-te-sat

https://ofcs.report/internazionale/difesa-e-sicurezza-nazionale/migranti-e-terrorismo-europol-conferma-infiltrazioni-jihadisti/

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13478716/sea-watch-matteo-orfini-carola-rackete-avrei-fatto-stessa-manovra-speronamento-motovedetta-finanza.html

https://www.nicolaporro.it/fantastici-cinque-emergono-nuovi-particolari-della-loro-impresa/

Ezeket a cikkeket olvastad már?