Cserkészekkel találkozott ma a pápa, és arról beszélt nekik, hogy a természetben nincsenek határok és vámok.

Az "Euromoot 2019" elnevezésű nagy európai cserkésztalálkozó alkalmából szólt ma délelőtt Ferenc pápa Rómában mintegy 5 ezer fiatalhoz. Beszédében különös módon beszélt a határtalanság eszméjéről, amely nevében a "nyitott társadalom" hívei napról napra veszélyesebb hellyé változtatják Európa városait korlátlan és ellenőrizetlen migráció pártolásával és előmozdításával. 

Az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia hírportálja, az "Avvenire.it" a pápa és a cserkészek közötti találkozóról szóló híradásában az első helyen emelte ki a beszédből következő no borders eszmefuttatást: 

"Az utatok során elmerültetek a természetben. Észrevettétek, hogy a teremtett világnak nincsenek határai? A növények, az erdők, az állatok határok nélkül, növekednek, vámok nélkül. A teremtett világ egy nyitott könyv, amely értékes tanítást ad nekünk: azért vagyunk a világon, hogy másokkal találkozzunk, hogy közösséget (eredetiben: communio, azaz kommunió) teremtsünk, mert mind össze vagyunk kapcsolva."

A képen: Ferenc pápa a cserkészekkel

Ferenc pápa mindenképpen igen meglepődne, hogyha a fenti elveket a kertésze is alkalmazná a Vatikán pompázatos kertjeiben, és hagyná azt úgy növekedni minden határ és gondozás nélkül, ahogy az erdő növekszik. Igen rövid idő alatt igen kaotikussá változna a pápai csodakert. Idővel pedig igazi és valóságos dzsungellé.

A pápai erdő hasonlat azonban arra mindenképpen rávilágít, hogy éppen így válnak az európai városok a bűnözés dzsungelévé a korlátlan és ellenőrizetlen migráció miatt, ahogy egy gondozatlan erdő is veszélyes, szúrós, tüskés dzsungellé válik.

A képen: tájkép határtalan dzsungellel 

A Vatikán a hírportálján a beszéd teljes szövegét leközölte, amiből világosan meg lehet érteni Ferenc pápa elképzeléseit a korlátlan és nyitott világról a furcsára sikerült erdős példázatán túl is, amelyet így folytat:

"A teremtett világ azért jött létre, hogy Istennel kapcsoljon össze minket és egymással, ez Isten közössége. De ha másokhoz előzetes elképzelések előre, meghatározott eszmék mentén közelítünk, akkor mindig határokat és akadályokat fogunk látni. Ha viszont elkezdünk találkozni másikkal, a történetével, akkor fel fogjuk fedezni a testvért, akivel egy házban lakjunk, abban a teremtett világban lakjunk, amelynek nincsenek határai."

Ez még igazán szép és nemes eszmének is tekinthető, ha minden vallás követője ezt a Ferenc pápai univerzalista vallást elfogadná, és félre tennék pl. éppen az Európába érkező muszlimok azt az alaptanításukat, hogy "hitetlenekkel" ne barátkozzanak. Nem is beszélve arról, hogy a sok-sok liberalista ateista sem igen akarna tagja lenni ennek a pápa által elképzelt isteni közösségnek, mivel ők még csak Isten létezését is tagadják.

Így Ferenc pápa ezen látomása végül bármennyire is szép, a gyakorlatban szinte teljesen lehetetlen, hogy megvalósuljon. Ennek a megvalósításához nem elegendő 5 ezer cserkész, de még csak 500 millió sem. Ehhez a világ összes lelke kellene.  

5 ezer cserkész biztosan nem fogja megvalósítani még csak Európában sem a megbékélés és az integráció társadalmait, ahogy erre Ferenc pápa buzdította őket a fiatalságba helyezve a bizalmát. Hiába vizionál a pápa egy megújult Európát, amely nem a területeit védelmezi, hanem a találkozások megteremtője. Ez az egész csak egy szép utópia, aminek nincsen elegendő híve ahhoz, hogy meg is valósuljon. 

Fülöp Ida
2019.04.30.

Továbbá a “Bella Ciao” dalt énekelve jelent meg Mária Magdalénának.

Természetesen idén is gőzerővel dobták be magukat a nosztalgiázó partizánok április 25-én Olaszország 2. világháborús felszabadulásának a megünneplésébe. Az Olasz Partizánok Nemzeti Szövetsége (Anpi) szervezésében vonultak fel az országszerte. A menetekben ott voltak velük gyerekeik sőt még unokáik is, valamint számos számos baloldali politikus és közéleti személyiség, akik közül többen is bőszen fasisztázták és nácizták Matteo Salvinit és vele együtt mindenkit, aki ellenzi a korlátlan és illegális bevándorlást, és a nem rajong az Lgbt családokért.

De ez már senkit nem ráz meg Olaszországban, sőt már igazából nem is érdekel olyan nagyon senkit, mivel már évek óta ez zajlik ott, és valójában a politikai élet mindennapos szerves részévé vált. A baloldaliak szinte mind egytől egyig mind partizánok is egyben, vagy történeti értelemben, vagy “új partizánként”, és állandóan az olaszországi fasizmus ellen harcolnak, ami igen kétséges, hogy egyáltalán létezik-e. A szélsőjobboldali pártoknak igen kis százalékú a támogatottsága, és ők sem fasiszta pártok a klasszikus értelemben, habár vannak időnként különös megnyilvánulásaik is.

A képen: a baloldali olasz Demokrata Párt (Pd) április 25-ei egyik molinója (Felirat: partizánok mindig tegnap ma holnap)

Az újpartizánok azonban olyan szinten kiterjesztették a fasizmus fogalmát, hogy abba már mindenki beletartozik, akinek még fontos a hazája, aki még férfinek és nőnek tartja magát a hagyományos értelemben, ellenzi a béranyaságot, nem akarja Afrikát Európába költöztetni,és így tovább. Ennélfogva számukra hatalmas fasizmus dúl napjainkban Európa-szerte, de mivel ez immár a mindennapok része Itáliában, ezért úgy tűnt minden a megszokott rutin szerint történik ez évben is az április 25-ei ünneplések alkalmából.

Egy képregényeket készítő olasz papnak azonban sikerült valami egészen elképesztő új eszmével előrukkolni ez alkalomból. Don Giovanni Berti egyik képe szerint Jézus partizánként támad fel és a partizánok kedvenc dalát, himnuszát énekelve jelenik meg Mária Magdalénának. 

Az olasz atya a facebook oldalán osztotta meg ezt a korszakos “felismerését” a világgal, amire az vezette, hogy idén csak néhány nap választotta el egymástól Jézus feltámadásának ünnepét az 2. világháború végének olaszországi megemlékezéseitől, így fejében a kettő összekapcsolódott. Szerinte az emberiség felszabadulásának az útja valójában Jézus feltámadásával kezdődött meg.

A képen: Don Berti árilis 25-ei képe (Felirat: ".. ma reggel felébredtem, oh bella ciao, ciao, ciao…")

A “Bella Ciao” c. dal hazánkban is ismert, és az utóbbi években több változatban is megtalálható a youtube-on, amelyek között különösen az “Auróra” nevű zenekar előadása figyelemre méltó. Hazánkban nem volt olyan erős a partizánmozgalom a 2. világháború idején mint Olaszországban, így napjainkban sincsen annyi támogatója az újjáéledésének, de létező jelenség. Gulyás Márton a hírhedt sorosista anarchista aktivista is partizán vloggerként nyomul az utóbbi hónapokban.

Don Berti képregény stílusú facebook-os posztját sokan blaszfémiának, kegyeletsértőnek találták a közösségi médiában, és valóban az is. De az olasz katolikus egyházban manapság ez nem von maga után semmilyen következményt.

Ferenc pápa egyházában ma már az igazi evangéliumi üzenetet meghamisítva baloldali papok szabadon ábrázolhatják Jézust partizánként, így utat nyitva a fizikai harc előtt mindazok ellen, akik nem osztják a sorosi "antifasiszta", no borders, gender, stb. eszméket.

Források:

https://www.lastampa.it/2019/04/25/italia/aprile-a-milano-gino-strada-salvini-un-fascista-e-spero-si-tolga-dai-c-T6bEc2Ekt4t1ogUpJS3v0M/pagina.html

https://partitodemocratico.fi.it/il-nostro-25-aprile-2019/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/ges-ora-diventa-partigiano-e-prete-canta-bella-ciao-1684900.html

https://www.youtube.com/watch?v=F9sWzZUnV68

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/21535/egyeb-szovegek/bella-ciao-zeneszoveg.html

https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA

Ferenc pápa már évek óta börtönökben ünnepli a húsvét csütörtök estét az utolsó vacsora emlékére. Jézus ekkor megmosta a tanítványai lábát egymás iránti alázatra és szolgálatra buzdítva őket. Ez egy varázslatos tanítás volt a részéről. 

Ennek a jézusi tettnek az emlékére mossa meg 12 elítélt lábát Ferenc pápa minden évben valamelyik börtönben. Idén a római Velletri börtönében került sor erre a "szertartásra" az utolsó vacsora mise keretében. A pápa azonban nem csupán megmosta az elítéltek lábait, hanem meg is csókolta.

Előtte pedig a prédikációjában kifejtette a főként rabokból álló hallgatóságának, hogy a jézusi módon kell egymást szolgálni, ahogy ezt ő is teszi. Kifejtette a korabeli szokást is, hogy Jézus idejében nem volt aszfaltos út, így amikor valaki megérkezett egy házba, akkor a rabszolganők mosták meg a lábát.

Ferenc pápa idén kilenc olasz, egy brazil, egy elefántcsontparti és egy marokkói elítéltnek mosta és csókolta meg a lábát. Köztük muzulmán vallásúak is voltak. Mindezt a római katolikus keresztények feje a testvériség nevében is tette, és egymás hasonló szolgálatára szólította fel a jelenlévőket.

Szent Malakiás középkori püspök próféciája szerint Ferenc pápa lesz az utolsó pápa Szent Péter trónusán, és utána eljön a világvége. az Origo egy 2015-ös írásában ezt úgy értelmezi, hogy valójában egy nagy paradigmaváltásról következik be a világban, és eljön egy új korszak.

Ferenc pápa lábcsókolgatása a jézusi tanok nevében már annyira, de annyira tévtanítás, hogy tényleg itt az ideje egy nagy megújulásnak.

Források:

https://voxnews.info/2019/04/18/bergoglio-bacia-i-piedi-ai-detenuti-afroislamici-video/

https://www.youtube.com/watch?v=UNWql04gJyM

https://www.youtube.com/watch?v=zstTPppNSY8

https://www.youtube.com/watch?v=SWofew-Y3F8

https://www.avvenire.it/papa/pagine/papa-francesco-messa-in-coena-domini-detenuti-velletri

https://www.origo.hu/tudomany/20151218-papasag-vatikan-szent-malakias-profeciak-roma-egyhazfejedelem-nostradamus-szent-bernart.html

Egyetértenek a lényegével, de a módozatával nem. Verona püspöke is csak ímmel-ámmal vett részt a megnyitóján.

Hatalmas politikai vita előzte meg Olaszországban a XIII. Családok Világkongresszusát, amelyre most hétvégén került sor Veronában. A találkozót erőteljesen támadták nemcsak a baloldali politikusok és szervezetek, de a jobboldali Ligával koalícióban kormányzó 5 Csillag Mozgalom képviselői is. Legfőbb politikai vezetőjük. Luigi Di Maio március közepén egyenesen jobboldali lúzereknek (sfigati di destra) nevezte a résztvevőket, holott jól tudta hogy azon a jobboldali koalíciós partnere több vezető politikusa is fel fog szólalni, többek között Matteo Salvini is.

A képen: egy olasz családbarát NGO szimbóluma

Ebből a politikai vitából nem vonhatta ki magát a Vatikán sem. A természetes család védelme, amely a Családok Világkongresszusának hagyományosan egyik fő témája, a katolikusoknak is fontos, így ők is automatikusan magukra vették Di Maio szavait. Pietro Parolin, a Vatikán bíboros államtitkára is reagált az öt csillagos politikus nyilatkozatára kijelentve, hogy ők nem használnak ilyen szavakat azokra a katolikusokra, akik részt vesznek a konferencián. Ezzel együtt azonban azt is tudatta, hogy a Szentszék egyetért a kongresszus lényegével, de a módozatával nem.

Parolin szavai azonban nem keltettek igazán nagy visszhangot, és csak Ferenc pápa most szombati nyilatkozata után ocsúdott fel az olasz sajtó szélesebb körűen, hogy a Vatikán és az olasz katolikus egyház valójában nem állt be a veronai Családok Világkongresszusa mellé. A pápa a Marokkóba vezető repülő útján mondta el a kíséretében lévő egyik újságíró kérdésére, hogy ő igazából nem is foglalkozott a témával, de hallotta államtitkára szavait, és azokat helyesnek és kiegyensúlyozottnak tartja.

Az Il Giornale jobboldali lap hírportálja egyik vasárnapi írásában úgy fogalmazott az ügyben, hogy Ferenc pápa habár nem akart nyíltan állást foglalni az ügyben, de végül nem tudta elkerülni. Majd arra is felhívta a figyelmet a cikk, hogy valójában nem is vett részt egyetlen előadó sem a kongresszuson sem a Vatikán, sem az olasz Püspöki Konferencia, sem a nagy olasz katolikus szervezetek részéről, pedig kaptak erre felkérést a szervezőktől. A lap megkeresésére több katolikus szervezet is azt válaszolta, hogy túlságosan politikai célzatúnak találták a Családok Világkongresszusát, és ők más formában törődnek a családokkal.

Az Il Libero Qutidiano jobboldali lap pedig arról írt a hírportálja egyik cikkében, hogy Verona püspöke, Giuseppe Zenti azzal támadta a találkozót, hogy nincsen szükség családi tálibokra. A püspök a Repubblica baloldali lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy volt olyan a kongresszuson, aki túl messzire ment, és ezzel ártott az ügy lényegének.

De egyben azt is kijelentette a főtisztelendő atya, hogy az abortusz bűntény, és a család természetes módon egy férfiből és egy nőből áll, mivel csak ők képesek gyermeket nemzeni. Újságírók kérdésére megerősítette azt is, hogy a házassághoz önmagában nem elegendő a szeretet. 

Ez utóbbi a “haladók” legfőbb érve a sajátságos elképzeléseik védelmében, vagyis ők azt állítják, hogy a szeretet a család alapja, vagyis ha két férfi, vagy két nő szeretik egymást, és adoptálnak egy gyereket, akit szeretnek, akkor ők már egy család.

Zenti püspök szavai is jól jelzik, hogy valójában teljesen egyértelmű a katolikus egyház állásfoglalása az ügyben, de azt nem merték nyíltan hivatalosan is felvállalni a Családok Világkongresszusa keretében. Habár a ő maga részt vett a megnyitón, de a beszédében külön szabadkozott, hogy ezt nem tudta elkerülni.

A veronasera.it helyi hírportál a nemzeti sajtót megelőzve már március 20-án jelezte Parolin vatikáni államtitkár nyilatkozata után, hogy a katolikus egyház sem támogatja egészében a családok világkongresszusát. Írásukban kitértek arra is, hogy a veronai püspöki kúria is a Vatikánnal összhangban cselekszik, és nem vállalta el az esemény védnökségét, és nem is vett részt a szervezésében.

A veronai Családok Világkongresszusáról az már mindenképpen elmondható, hogy nyílt állásfoglalásra késztetett sokakat, többek között az olasz katolikus egyházat is család kérdése ügyében. Bizonyára hosszú ideig fognak még visszhangozni az olasz politikai életben az öt csillagos Di Maio és Parolin vatikáni államtitkár szavai. Valamint egyre jobban fény fog derülni arra is, hogy mit jelent valójában az, hogy a katolikus egyház egyetért a családok világkongresszusa lényegével, de a módszerével, formájával nem.

Az esemény olasz szervezői, a Family Day NGO és a társzervezetei mindenesetre biztosak benne, hogy Veronából elindul a józan ész és értelem ellenforradalma. Ebben az esetben az ellenforradalom bizonyára a Lgbt és egyéb családra vonatkozó felforgató nézetekkel való ellentétes irányt jelöli.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/maio-offende-i-cattolici-destra-pi-che-altro-sfigati-1662114.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/bene-sostanza-non-metodo-papa-si-smarca-gandolfini-c-1671630.html

https://www.lastampa.it/2019/03/19/vaticaninsider/congresso-famiglie-parolin-daccordo-sulla-sostanza-meno-sulle-modalit-5ptbHRZewRU3tVWEdnQybM/pagina.html

https://www.veronasera.it/attualita/congresso-mondiale-famiglie-vaticato-curia-verona-fn-minacce-albergatori-20-marzo-2019.html

http://www.diocesiverona.it/pls/s2ewdiocesiverona/V3_S2EW_CONSULTAZIONE.mostra_pagina?id_pagina=26229&rifi=guest&rifp=guest

https://www.ilmessaggero.it/vaticano/famiglia_parolin_verona_ultime_notizie-4372165.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13446033/papa-francesco-congresso-famiglie-verona-bene-sostanza-non-metodo-conferma-parole-pietro-parolin.html

A római katolikus egyház Caritas Internationalis nevű szervezete rendez meneteket világszerte a migrációért. Céljuk a migránsoktól való félelemkeltő retorika megszüntet
A #Share Journey (Oszd meg az utazást) globális kezdeményezést maga Ferenc Pápa hirdette meg 2017. szeptemberében. Ma Rómában "menetelnek" a migránsokért  a hívek Luis Antonio Tagle fülöp-szigeteki érsekkel az élen, aki a pápa egyik nagyon közeli embere, és a Caritas International elnöke.
Ferenc pápa már többször is felszólította arra a híveit és a világot, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. Szerinte a tőlük való félelem egyenesen egy betegség, ami a keresztényeket is megtámadja.
A képen: Ferenc pápa a fülöp-szigeteki érsekkel 
Az olasz és nemzetközi katolikus vezetők túlnyomó része és a baloldali politikusok szerint ez a félelem valójában nem a migránsok viselkedése miatt van, hanem a populisták retorikája miatt. Sok szakértő azonban arról beszél, hogy éppen a migránsok bűncselekményei miatt válnak egyre népszerűbbé Európában a bevándorlásellenes pártok. De ezt a migrációpártiak egyáltalán nem akarják tudomásul venni, amint ez a legújabb akciójuk is mutatja.

Ezeket a cikkeket olvastad már?