A civilek hajójának német női kapitánya korábban jégtörő hajón is dolgozott, és engedély nélkül lépett be olasz vizekre.

A Sea Watch NGO hajója június 12-én vett fel a fedélzetére 52 migránst a líbiai partok közelében kikapcsolt helyzetjelzővel egy teljesen jól működő csónakból. Majd egyenesen Olaszország felé vette az irányt, hogy ott tegye partra a bevándorlókat. Matteo Salvini belügyminiszter azonban megtiltotta a civileknek az infrastrukturális és a hadügyi miniszterrel együtt, hogy olasz vizekre lépjenek belbiztonsági okokból. 

Az olasz rendőrség nyomozásai alapján több azonosított dzsihadista is érkezett már Líbiából ilyen módon az országukba, továbbá a nigériai maffia is ezzel a módszerrel szállította be az utóbbi években sok tízezer tagját Európába. A nyíltan no borders eszméket valló NGO-t azonban a jelek szerint egyáltalán nem érdekli Európa biztonsága, őket csupán anarchista eszméik éltetik. De ebben nincsenek egyedül, mivel az európai baloldali pártok, valamint a katolikus püspökök nagy része és a német evangélikusok is őket támogatják, különös módon az EKD német evangélikus szervezet.

A képen: a német EKD evangélikus szervezet püspök elnöke a Sea Watch előljáróival 

Az olasz hatóságok csupán tíz bevándorlót fogadtak be a hajóról, terhes nőket a kísérőikkel, gyerekeket és betegeket. A német NGO azonban nem tágított, továbbra is az olasz vizek határán cirkált fel-alá miután Hollandiától sem kaptak kikötési engedélyt, pedig az ország felségjelzése alatt fut a hajójuk.

Majd két hetes várakozás után az a Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, hogy ők rendeljék el az olasz államnak a fedélzetükön lévő migránsok befogadását. De amikor ez nem történt, meg a hajó német kapitánya, a 31 éves Carola Rackete a tiltás ellenére tegnap délután belépett az olasz vizekre, hogy Lampedusa kikötőjében partra tegye a bevándorlókat. 

Rackete már 2016-tól dolgozik együtt  a Sea Watch NGO-val, előtte többek között antarktiszi expedíciókon is részt vett. Ezek során tengerészeti egyetemi végzettsége miatt jégtörő hajó kapitányaként is dolgozott. Az olasz Il Giornale lap ennek is tudja be azt, hogy az olasz törvényekre ilyen módon fittyet hányt, azon túl hogy a globalista eszméket szolgálja mintegy kalózként a nemzetállamok lebontása érdekében. 

A képen: Carola Rackete, a Sea Watch anarchista "jégtörő" kapitánya

A német civil lány személyében egy kivételesen fanatikus anarchistát üdvözölhetünk, aki egyben a nemzetközi tengeri szabályokat is semmibe vette a no borders hitvallása miatt, és nem engedelmeskedett az olasz hatósági hajóknak sem. Így akár 27 éves börtönbüntetést is kaphat az "önkéntes", aki a Greenpeace hajóján is "aktivistáskodott" korábban.

A Sea Watch NGO minden tengeri akciójára más-más kapitányt fogad fel, amióta elkezdtek velük aktívabban foglalkozni az olasz ügyészek. Már többször is indult a német civil szervezet ellen eljárás embercsempészet miatt, de eddig még mindig megúszták, mivel az ügyészség eddig nem használhatott speciális eljárásokat a nyomozások során.

Utoljára éppen idén májusban Agrigento ügyészsége kezdett el nyomozni az előző "mentésük" miatt, és a civil hajó előző olasz kapitánya ellen mind  a mai napig nem zárult le az ügy. Továbbá több jogi szakértő szerint is törvénybe ütköző módon szüntették meg a hajó lefoglalását. Így Carola biztosan tudta, hogy nagy jogi és politikai csatába keveredik a Sea Watch  hajó no borders műveletével, mégis vállalta azt.

Az "aktivista" lány, aki egyébként többi társával együtt jó fizetést kap az önténteskedésért, azt nyilatkozta a La Repubblica baloldali olasz lapnak egy interjúban, hogy gazdag, fehér lányként, akinek könnyű élet és három egyetem adatott meg az útlevele révén, morális kötelességének érzi azt, hogy segítsen azoknak, akiknek nem rendelkeznek az övéhez hasonló útlevéllel és körülményekkel.

Ez is azt mutatja, hogy bizony igen tág értelemben értelmezi a migrációt Carola, vagyis az ő "vallása" szerint mindenki jöjjön a világ bármely szegényebb részéről Európába, hogy itt aztán ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint neki. Ez aztán igen zavaros és butácska elképzelés, de nem ő az egyetlen, aki ezt így gondolja. Tanai már ott elakadnak, hogy EU-s állampolgárként sem szerezhet ilyen könnyen diplomát az, aki nem olyan gazdag családba születik, mint ő. 

Habár Carola Rackete az olasz baloldal új ünnepelt hőse lett a fenti akciójával, az olaszok nagyobb része azonban nem helyesli a tettét. Az olasz állami tévé Rai 3 csatornája Agora műsora a mai napon tette közzé az Emg Acqua közvélemény-kutató felmérését, és a megkérdezettek 61 %-a nem akarja, hogy a Sea Watch hajója kikössön Lampedusa szigetén. Ezt csupán a kutatásban szereplők 33 %-a szeretné.

Valójában még ez a szám is igen magasnak tűnik, ami azt is jelezheti, hogy még mindig elég sokan vannak Olaszországban azok, akik olyan zónákban és életkörülményekben élnek, hogy nem jelentenek számukra problémát az egészen más kultúrából, és gyakran kimondottan ellenséges, hódító célból érkező bevándorlók.

Azt is mutatja ezenkívül ez az arány, hogy továbbra is erős politikai küzdelemre lehet számítani a migráció ellenzői és pártolói között. De mindenképpen nagyot fordult a kocka Olaszországban, mivel a 2010-es évek első felében még a migráció pártolói voltak nagyobb arányban.

Ez annak tudható be, hogy egyre több bűntényt követnek el a migránsok, és egyre gyakrabban támadnak rá a helyiekre is a nyílt utcán. Már az olasz városokban is elkezdtek kialakulni a gettóik, ahol a maguk törvényei szerint élnek, és gyakoriak köztük a csoportos verekedések. A vonatokon is gyakran rátámadnak a bevándorlók a kalauzokra, és az utasokat is zaklatják. Továbbá mindenfelé drogot árulnak, még az iskolás gyerekeknek is.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-lampedusa-61-degli-italiani-non-vuole-che-1717463.html

https://www.italiaoggi.it/news/sea-watch-salvini-battaglia-politica-sulla-pelle-di-42-persone-201906270936326662

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sfida-capitana-carola-lidealista-venuta-dai-ghiacci-1717305.html

https://video.repubblica.it/dossier/migranti-2019/sea-watch-3-la-ragazza-che-salva-i-migranti-chi-e-la-capitana-carola/338155/338758?ref=RHPPLF-BH-I229666996-C8-P5-S5.2-T1

https://www.fanpage.it/politica/sea-watch-la-capitana-so-cosa-rischio-ma-le-vite-dei-migranti-vengono-prima-della-politica/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/fine-dei-pirati-demolire-stati-1717302.html

https://www.tpi.it/2019/05/21/caso-sea-watch-capitano-indagato-interrogato/

Ezeket a cikkeket olvastad már?