A palesztin imám beszéde a Memri Tv híradása szerint május 10-én került fel az internetre. A muszlim pap azt mondja a népek előtt a videón, hogy a Ramadán idején meg kell béklyózni az amerikai, angol és orosz "ördögöket".

Majd közli: "ők tudják azt, hogy az iszlám nemzet minden egyes tagja egy időzített bomba, amely fel fog robbani, amint a muszlimok kalifája kiadja a parancsot: Lépj be a dzsihádba".

("They know that each and every member of the Islamic nation constitutes a time bomb that will explode, as soon as the Caliph of the Muslims gives the order: Come to Jihad!")

A képen: a palesztin muszlim prédikátor

Nidhal Siam imám azt is kifejti a hallgatóinak, hogy a legegyszerűbb szakértő is tudja, hogy a fenti hatalmak nem Irán miatt összpontosították haderőiket az Arab-öbölben, a Földközi- és a Vörös-tengeren, hanem azért, hogy megakadályozzák egy Iszlám Állam létrejöttét. 

Befejésül pedig Allahhoz imádkozik az Al-Aksza mecset mielőbbi felszabadulásáért, a mielőbbi győzelemért és az Iszlám Állam megalapításáért.

Ebből a beszédből nem derül ki világosan, hogy a palesztin imám az Al-Baghdadi-féle Iszlám Államra gondol-e, mivel valahol minden muszlim álma az iszlám totális uralma a földgolyón egy nagy kalifa vezetése alatt. De mindenképpen jelzi azt, hogy számukra ez a téma egyáltalán nem valami elvetemült terrorizmus, ahogy szerintünk, mivel teljesen szabadon prédikál erről Nidhal Siam a muszlimok egyik legnevesebb temploma előtt.

A Pesti Srácok hírportál egy május 8-ai írása tudósított Földi László egy Kvarc FM-s migrációról szóló előadásáról, amelyben a biztonságpolitikai szakértő kijelentette, hogy valójában "mindenki, aki ideérkezett a migránsokkal, potenciális dzsihadista".

Ezek a szavak kissé radikálisnak tűntek tőle, de immár egy muszlim imám is megerősítette eme meglátását. 

Mindenesetre azért egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az iszlám világ önmagán belül is annyira megoszlott a sok különböző irányzata miatt, hogy nehezen elképzelhető, az hogy egy kalifa vezetése alatt egyesülnének, de valóban bármikor bármelyik muszlim dönthet úgy, hogy belép ebbe a különös és életveszélyes iszlám mozgalomba. 

Források:

https://voxnews.info/2019/05/15/imam-noi-islamici-siamo-bombe-ad-orologeria/

https://www.memri.org/tv/palestinian-cleric-nidhal-siam-aqsa-ramadhan-devils-america-russia-britain-islamic-state-muslims-time-bomb-explode-jihad/transcript

https://www.memri.org/tv/palestinian-cleric-nidhal-siam-aqsa-ramadhan-devils-america-russia-britain-islamic-state-muslims-time-bomb-explode-jihad

https://pestisracok.hu/foldi-laszlo-eljohet-az-ido-amikor-kelet-kozep-europa-lezarja-hatarait/

Ezeket a cikkeket olvastad már?