Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO továbbra is a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnapelőtt este a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket. Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy hamarosan vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért. A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán a napokban németül, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a bevándorlók korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át Afrikából. Majd egy újabb bejegyzésben angolul is kijelentették, hogy ők nem ismerik el a határokat 

A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem igen érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána tartományi tanácsa baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet. Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak az ingyenes orvosi ellátást, ezzel azok elkezdtek az egész ország területérül a közép-olasz tartományba áramlani. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

A toszkán főváros, Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, is a migráció pártján áll. Habár csodával határos módon most a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán az ellenük történő támadás kapcsán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezzel próbálta meg elkenni, hogy a közterületeken fényes nappal is nyíltan drogot árusító dílerek számának brutális elszaporodása a városában szorosan összefügg a bevándorlással. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új migrációs rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.

A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos. Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen volt jellemző. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás előtt Firenze egy teljesen biztonságos város volt, manapság azonban rendszeresek a támadások és a rablások a közterületeken, amit szinte kizárólagosan migránsok követnek el. 

A firenzei Cascine park is már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban egy keddi délután mintegy 50 bevándorló lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “sz@rok”, “sz@r Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban már ők a főnökök. 

A Földközi-tengeren működő civileknek azonban nem áll szándékában leállni, miután az egész EU politikai elitje újból a pártjukat fogta a legutóbbi botrányos akciójuk során, és a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni továbbra is Európát...

Források:

https://www.lanazione.it/firenze/cronaca/controlli-cascine-carabinieri-accerchiati-1.4384370

https://voxnews.info/2019/01/09/ong-seawatch-vogliamo-immigrazione-senza-limiti/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/dl-sicurezza-larmata-buonista-tira-dritto-e-scoppia-guerra-1623768.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/27/news/scheda_dl_sicurezza_stretta_su_immigrazione_e_mafia-212803810/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/17_marzo_02/rivolta-pusher-cascine-466215d0-ff1b-11e6-8f8b-a09f89c51285.shtml

http://www.ilpopulista.it/news/15-Marzo-2017/11839/firenze-il-parco-delle-cascine-in-mano-agli-spacciatori-stranieri-sono-ovunque.html

Fülöp Ida
2018.06.06.

Soros egyik “ajándéka” az olaszországi Beneventóban különös módon hálálta meg, hogy megmentették őt a Boko Haramtól, illetve az ínségtől, stb. Vasárnap esti programként részegen egy italos üveggel a kezében abajgatta az embereket. Majd egy katonai rendőrt meg is sebesített, de már újból szabadlábon van. Soros meg ugyanazon a napon a migrációt istenítette Trentóban.

Az afrikaiakat álságos indokokkal Európába betelepítők műve egyre jobban kezd “beérni”. Már szinte nincsen egyetlen biztonságos helység sem miattuk Olaszországban, és az általuk olyannyira óhajtott “szerkezetváltás” immár küszöbön áll, egyre jobban afrikanizálódnak azok a települések, ahova csak beteszik a lábukat a bevándorlók. Ennek következtében már napról napra veszélyesebb egyáltalán kilépni az utcára is miattuk.

Vasárnap este a Nápolytól 50 kilométerre fekvő Beneventóban randalírozott a város történelmi magjában egy nigériai migráns. Italos üveggel a kezében szekírozta a járólekőket ittas állapotban. Majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét meg is vágta azzal a csuklóján és az alkarján. Az afrikai férfit letartóztatták, azonban a bíró máris szabadon engedte. Csak időnként jelentkeznie kell a laktanyában a 29 éves menedékkérőnek, aki továbbra is a város egyik befogadó központjának a “vendége”. Az olasz sajtóban a migránsok gyakran szerepelnek ez utóbbiként.

A hírt Giorgia Meloni, az Olaszország Testvérei jobboldali patrióta párt vezetője is megosztotta a facebook oldalán. Abszurdnak nevezte azt a posztjában, hogy a menedékkérők szabadon támadhatják meg, és sebesíthetik meg azokat, akik az életüket kockáztatják az állampolgárok biztonságáért.

A képen: Benevento belvárosa

A bevándorlók tömeges jelenléte előtt az olasz városokban ilyen teljesen biztosan nem fordult elő, hogy valaki részegen zaklassa bármikor is az utcán az embereket. Mára azonban már kiszámíthatatlanná vált ott az élet, soha nem lehet tudni, hogy mikor kattan be valamelyik migráns, és kezdi el agressziózni a többieket.

Közben azonban Soros György éppen múlt vasárnap személyesen is színre lépett Olaszországban. A trentói gazdasági fesztiválon bizonygatta a város egyik színházában összegyűlt publikumnak, és szélesebb körben is az olaszoknak a Corriere della Sera lapban az ez alkalomból vele készült interjúban, hogy mennyire is hasznos a migráció. Ő azonban az észak-olaszországi Trento főterén csak virtuálisan jelent meg a kivetítőn…

A “Trento hangja” helyi hírportál szerint a településükön rendszeresen verekszenek össze egymással a migránsok, amiben nagyon könnyen azok is megsérülhetnek, akik éppen csak arra járnak. Bizonyára Soros is jól tudta, hogy jobban teszi, ha nem kockáztat meg egy véletlen találkozót a védenceivel.

A képen: Trento fő tere a virtuális Sorossal

Mindenesetre nincs azon mit csodálkozni, hogy a trentóaik egyáltalán nem voltak kíváncsiak a migrációt magasztaló szavaira, és a város fő tere szinte teljesen üres volt a felszólalása idején. Úgy tűnik, ők nem gondolják azt, hogy mindenképpen megtérül a migránsokra költött pénz, ahogy ezt Soros bizonygatta a beszédében. Hanem, ahogy más olasz városok átlagos lakói, ők is örülnek, ha egyáltalán megússzák ép bőrrel a Soros szerint “megváltó” jelenlétüket a városukban.

De Soros abban bízik, hogy végül az emberek mégiscsak megértik, hogy hosszú távon micsoda áldást is jelentenek számukra a migránsok, és elpártolnak az olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor és Matteo Salvini. Azonban ő egyáltalán még csak szóba sem hozta a migráció miatt napról napra egyre súlyosabban megromló közbiztonság kérdését a Corriera della Seranak adott interjújában. Az őt valami miatt egyáltalán még csak nem is nem érdekli.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gi-libero-nigeriano-che-fer-carabiniere-meloni-vergognoso-1537294.html

https://www.ilmattino.it/benevento/benevento_nigeriano_aggredisce_carabiniere-3775280.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/benevento-giovane-nigeriano-aggredisce-e-ferisce-carabiniere_3143987-201802a.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/soros-parla-trento-piazza-citt-vuota-1536424.html

https://www.corriere.it/politica/18_giugno_02/george-soros-l-europa-vi-paghi-l-onere-ingiusto-subito-rifugiati-85732ffa-66a5-11e8-a1d6-396872be4e4c.shtml

Fülöp Ida
2018.05.25.

Frosinone postáján akadt ki egy afrikai migráns, mert nem volt pénz a számláján. A hivatal vezetőjével kezdett el veszekedni amiatt, majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét le is ütötte. Valamint támadó eszközökkel is felszerelkezett a másik ellen, vasrúddal és útjelzőtáblával. Az agresszív afrikai a helyi plébánia vendége. Az olasz város püspöke szerint nagyon hasznosak az olasz gazdaságnak a migránsok.

Május 23-án szerdán a késő délelőtti órákban a 20 éves Godsent Harmony pénzt akart felvenni a bankkártyájával az automatánál, de a számlájára nem érkezett pénz. Az afrikai menedékkérő emiatt a posta alkamazottaira és igazgatójára támadt, akik a rendőrség segítségét kérték. A nigériai mérgében eszelősen ököllel verte a posta üvegfelületeit is. Két katonai rendőr érkezett ki a helyszínre, de az állítólag a szegénység, ínség és háborúk elől menekülő Harmony akkora erőnlétnek örvendett, hogy azon nyomban le is ütötte az egyikőjüket, majd a másik ellen is felfegyvekezett egy jelzőtáblát kikapva a földből, és még egy vasrúdat is talált valahogy a közelben. Végül egy újabb rendőri alakulatnak sikerült őt elfogni.

A képen: a frosinonei menedékkérő és az általa leütött rendőr

A Rómától 75 km-re délre fekvő, 46 ezer fős olasz város bírósága Harmonyt gyorsított eljárásban 2 és fél éves börtönbüntetésre ítélte tette miatt, de azonnal szabadon is engedték. Minden bizonnyal azért, mert létezik Olaszországban egy olyan törvényi lehetőség, hogy a 3 évnél rövidebb büntetést ki lehet váltani alternatív programmal is. A nigériai menedékkérő a helyi plébánia vendége.

Frosinone püspöke szerint a migráció jótétemény volt Olaszországnak az elmúlt években, mivel nagyon magas a migránsok hozzájárulása a nemzeti össztermékhez, és így az ország jólétéhez is. Idén januárban nyilatkozott így a Tg24 hírcsatornának Frosinone-Veroli-Frentino püspöksége által a Migránsok és Menekültek Világnapjára rendezett találkozó alklalmából. Beszélt még arról is, hogy azért is rendezték meg ezt a programot, hogy az emberek ne csak féljenek a migrációtól, hanem megértsék azt, hogy azon kívül hogy az egy történelmi tény, az pozitívan is hathat egy ország jólétére. A migráció integrációt is jelent Veroli Ferentino püspöknek, és sok éve óta már sok integrálódott bevándorló él a városában.

A fenti esetről a püspök nem fejtette ki a véleményét. Ő biztosan bízik benne, hogy Godsent Harmony is végül integrálódni fog, és pozitívan fog hozzájárulni az olasz GDP-hez és jóléthez.

Matteo Salvini a Liga vezetője, és Giorgia Meloni az Olaszország Testvérei párt vezetője azonban már nem ilyen bizakodóak. Salvini szerint “őrületes dolog” történt, és “hamarosan változni fog a helyzet”. Meloni pedig úgy kommentálta az esetet a facebook oldalán, hogy az “ő Olaszországában az elfogadhatatlan.” A Liga helyi koordinátora polgári őrjáratokat ígért a migránsok hasonló tetteinek a megakadályozására.

Az olasz híreket olvasva én pedig mindennap hálát adok az égnek, hogy Magyarországon nyugodtan a közlekedhetek a közterületeken és a közösségi terekben. És nem kell attól tartanom, hogy egy értelmileg és érzelmileg teljesen máshogy szocializálódott vadembernél egyszer csak elszakad a cérna valami miatt, és útjelző táblával kezd el hadonászni, amit csak úgy lazán kitép a földből a “szegény háborúk és ínség által legyengült menekült”. De biztosan valakiknek nagyon jó üzlet az, hogy fekete Afrikát csináljanak Európából, ahol speciális védelem nélkül életveszélyes az utcára lépni, vagy még úgy is.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pugno-poi-sprangate-carabiniere-steso-migrante-1531460.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?