Fülöp Ida
2019.06.03.

Az öt csillagos hadügyminiszter és Conte miniszterelnök egyelőre félreállította Salvinit.

Tegnap az olasz haditengerészet P490 Cigala Fulgosi hajója 100 migránst tett partra Genova kikötőjében. A Líbiából, Kamerunból, Maliból, Szomáliából. Elafántcsonpartról és Nigériából érkező afrikaiak pénteken szálltak fel az olasz hadihajóra egy gumicsónakból a líbiai SAR-zónában.

A migráncsónakot elsőként a nyíltan no borders szemléletű német Sea Watch NGO Moonbird felderítő kisrepülője jelezte, és már akkor az olasz hadihajót szólították fel a migránsok "kimentésére" egy twitter üzenetükben azt mondván, ők vannak a legközelebb hozzájuk. A Sea Watch állítása szerint ekkor a Cigala Fulgosa néhány tíz mérföldnyire volt a gumicsónakon Európába indult önkéntes hajótöröttektől. 

Az olasz hadihajó ezen napon nem érkezett meg a migránsokért, így az Allarm Phone szintén no borders vallású civil migrációs telefonszolgálat is bekapcsolódott az esti órákban az akcióba. Ők attól kezdve folyamatos telefonos kapcsolatban voltak a bevándorlókkal. A Cigala Fulgosi végül pénteken reggel vette fel a migránsokat a fedélzetére. A nyomásgyakorlásba az olasz kormányra pénteken a szintén sorosista meggyőződésű olasz Saving Humans Mediterranea NGO is bekapcsolódott Lampedusa plébánosával karöltve.

A képen: Az olasz hadihajó találkozása a migránsok csónakjával /Forrás: La Repubblica/

A hajó kapitánya Genovába érve azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a rossz idő miatt kerültek végül a gumicsónakon utazó migránsok veszélybe. Michele Fabiano azt is elmondta, hogy a 3-as erősségű tengeren nagyon kellett sietniük a "mentéssel". (A 3-as erősségű tenger igen enyhe szelet takar).

A Renzi- és a Gentiloni-kormány idején az olasz haditengerészet egyik fő tevékenysége az embercsempészek által a líbiai partokon gumicsónakokra rakott afrikai bevándorlók összeszedése volt, amit ők folyamatosan mentésnek neveztek. Immár az öt csillagos minisztériumi vezetés alatt is kezd ez lenni újból a trendi a soraikban. 

A Cigala Fulgosi olasz hadihajó már május 10-én is így tett. Akkor 36 illegális migránst szállítottak rájuk a líbiai embercsempészek. Matteo Salvini ekkor közölte, hogy a katonai hajót sem engedi be olasz kikötőbe, azonban Elizabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter és Giuseppe Conte miniszterelnök tudatták vele, hogy ezt nem teheti meg.

Trenta már április közepén azt a nyilatkozatot tette, hogy a líbiai harcok kiújulás miatt immár mindenki menekült, aki onnan csónakokon elindul. Giovanni Toti, Liguria Forza Italiás kormányzója a facebook oldalán pedig már egyenesen humanitárius folyosóról beszélt az eset kapcsán, de egyben biztosította is a népét, hogy senki nem marad Genovában és Liguria tartományában a bevándorlók közül.

Toti szavaival cseng egybe a máltai hadsereg nyilatkozata, akik az közölték a csütörtökön Máltán kimentett migránsok kapcsán, hogy az olasz parti őrséggel közös műveletbe kezdtek a líbiai parti őrség megsegítésére. Az olasz parti őrség irányítása szintén az 5 Csillag Mozgalom kezében van, mint a hadügyminisztérium, Danilo Toninelli miniszter révén.

Az öt csillagosok bár hosszú éveken keresztül rendszer- és migrációellenes politikai formációként hirdették magukat, a 2018-as migrációs programjukat már nagyrészt  a Nyílt Társadalom által alapított és támogatott olasz jogász NGO, az ASGI ügyvédei írták.

A képen: Soros által szponzorált olasz migrációs szervezetek /Forrás: gefira.org/

A Matteo Salvini által vezetett Liga és az anarchista Beppe Grillo és Giancarlo Casaleggio által alapított mozgalom képviselői között már a közös kormányzás kezdeteitől feszültségek vannak a migráció kezelése ügyében. Toninelli rendre beengedte a migránsokat szállító NGO-os, kereskedelmi és hadihajókat olasz kikötőbe közlekedési miniszterként, Salvini meg próbálta akadályozni a partra szállásukat belügyminiszterként biztonsági okok miatt.

A nagy huzavonában Salvininek habár sikerült nagyon nagy mértékben lecsökkenteni az Olaszországba érkező migránsok számát eddig, az utóbbi időben nagyon megerősödött az 5 Csillag Mozgalom és az NGO-k ereje az olasz sorosista bírók és ügyészek jogi támogatása révén. 

Sok jobboldali elemző szerint az olasz belpolitikát már évtizedek óta valójában a balos ügyészek és bírók döntik el, akik jogi úton akadályozzák meg valódi jobboldali kormányok létrejöttét. Ennek az ügyészi és bírói manőverezésnek az áldozata lett a Berlusconi-kormány is, és most már a Ligát és Matteo Salvinit is folyton támadják.

Az olasz igazságszolgáltatási rendszerben hemzsegnek a sorosista ügyészek és bírók, akik azon a meggyőződésen vannak, hogy a nemzetközi jog szerint nincsenek illegális bevándorlók, és mindenkit be kell engedni az EU-ba, aki csak jönni akar. Így szerintük, minden migránst azonnal be kell hozni Európába, aki csak gumicsónakon megjelenik a líbiai partoknál. Ennek a jogi meggyőződésüket aztán az NGO-s hajók indított eljárásokban is sorra érvényre juttatják, jogi gyakorlattá téve azt. 

Így nem véletlen, hogy az olaszoknál évek óta terjed az a mondás, hogy immár a líbiai anyukák arra figyelmeztetik a tengerben fürdőző gyermekeiket, hogy nehogy túl messzire menjenek a parttól, mert elviszik őket az olaszok.

A nyíltan baloldali nézeteket valló bírók rendre mentik fel minden embercsempészetre vonatkozó vád alól a korlátlan és tömeges migráció híveit, míg Matteo Salvini ellen több eljárást is indítottak, amiért korlátozni akarja azt.

Az olasz jobboldalnak most ezt a csatát kell sikerrel megvívnia az olasz közéletben, ha egyáltalán labdába akar rúgni. De az valahol önmagában egy demokratikus politikai nonszensz, hogy a törvényhozási és igazságszolgáltatási ág ilyen konfliktusba került egymással, és egyelőre a 21-es csapdájának tűnik a helyzet, mivel a globalista elit teljesen fogságába ejtette ez utóbbit.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/migranti-barcone-difficolt-libia-militari-italiani-1703586.html

https://tg24.sky.it/cronaca/2019/06/02/migranti-nave-fulgosi-porto-genova.html

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1133709568146640897

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/parroco-lampedusa-aprite-i-porti-salvate-gommone-1703605.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Immigrazione-Nave-della-marina-militare-italiana-soccorre-migranti-3f5fc5c0-03a0-4b58-b97d-fd012a00b11f.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/cos-uomini-soros-hanno-scritto-i-piani-sui-migranti-m5s-1479865.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/opinioni/13436045/renato-farina-piano-perfetto-magistrati-rossi-far-fuori-matteo-salvini.html

https://genova.repubblica.it/cronaca/2019/06/01/news/nave_migranti_domani_a_calata_bettolo-227725596/

https://gefira.org/en/2017/07/13/soros-sponsored-immigration-network-in-italy/

A Sea-Watch NGO ma a twitter oldalán örömködött, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a tengerből egy csónakról Líbiánál felvett “vendégei”.

A német civil szervezet három különböző twitter oldalon három nyelven, németül, angolul és olaszul, folyamatosan tájékoztatja az internet népét az ügyeikről, és bőszen nyomatják a hamis migrációs propagandájukat. A hozzászólók azonban többnyire ellenük szólnak, és sorra fedik fel a hírhamisításaikat, és már nem veszik be nekik a szegény “menekülteket” kínozzák Líbiában szöveget sem.

A legújabb migránstranszportukat például azzal akarta lenyomni a Sea-Watch az olaszok és a világ torkán, hogy egy halom olyan ember van a hajójukon, akiket akár éveken át is súlyosan kínoztak a líbiai állami lágerekben. Be is mutatták ehhez egy elég rémisztő (habár ez utóbbi ízlés kérdése) afrikai nagy pocakú srác, Doro fotóját egy nagy nagy forradással a hasán, amit szerintük a líbiai kínzói ejtettek rajta.

A közléseiket figyelemmel kísérők nagy részét azonban még ezzel sem tudták meghatni, akik jelezték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Doro a sebét egy líbiai “lágerben” szerezte, és egyébként is elég jó húsban van ahhoz képest, hogy hosszú időn át kínozták őt az NGO elmondása szerint. Volt aki jelezte, hogy ha még ez igaz is lenne, a többiek mind jól vannak, és nincsenek rajtuk sebesülések, mert ha lennének azokat is bizonyára mutogatnák, és egyébként is mindegyik bevándorló teljesen jól erőben van és jól táplált a felvételek alapján, ami a lágerekben tartott emberek esetében nem jellemző. Ezenkívül többen is szóvá tették azt ios, hogy elég különösen nagyon kínzó börtön lehet az, ahonnan végül szuper okos telefonokkal bocsátják útra a fogvatartottakat.

A képen: líbiai láger mém (feliratok: “Ilyen az, amikor egy líbiai lágerből menekülsz. Hé, itt az okos telefonja. Köszönöm.)

Így mivel nem sikerült beadni a szegény megkínzott migránsok szemfényvesztést, az NGO meglepő új szófordulattal próbál pszichológiai nyomást gyakorolni a népekre. Habár még ezt előbbi témát is tovább futtatják, tuti, ami tuti, de most már elkezdték vendégeknek is nevezni őket. Ezt írták egy bejegyzésükben a mai napon a Sea-Watch Italy twitter oldalukon:

“ A Sea-Watch megérkezett Cataniába. Örülünk, hogy véget ért a vendégeink kálváriája. A legjobbakat kívánjuk nekik. Reméljük, hogy Európa befogadja őket, és lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan módon éljenek, ahogy azt megérdemlik.”

A képen: a Sea-Watch hajó “vendégei”

Ezzel minden bizonnyal a vendéglátás ősi ösztönét felébresztve próbálnak hatni azokra, akiknél ez bejön, miután a “szegény menekülteket segíteni kell” lemez már eléggé lefutott. Már túl sokan megértették, hogy olyan országokból jönnek a migránsok, ahol nincsen háború és üldöztetés, a gazdasági bevándorlókat meg nem nagyon akarják befogadni. Valamint már a líbiai kínzó lágerek sem elég meggyőző érv. Így most már aki, nem tapsol örömmel az érkezésüknek, az nem jó vendéglátó a migrációpárti erők legújabb érzelmi zsarolása szerint.

Egyelőre azonban, úgy tűnik, ezzel az újabb fordulattal sem nagyon tudnak újabb befogadási lelkesedést kiváltani az olaszokban. Erőszakkal rájuk kényszerített vendégeket sem igen akarnak, és a hozzászólók közül sokan a hajó elkobzását követelik.

Catania ügyészsége mindenképpen kivizsgálja a Sea-Watch hajó legújabb akcióját, amelynek keretében a mai napon partra szállt a városuk kikötőjében az a 47 migráns, akiket január 19-én reggel vett fel a legénység a fedélzetre a líbiai SAR-zónában egy teljesen jól működő gumicsónakról. Ezt az olasz köztévé Carta Bianca műsora felvétele bizonyítja, amelyet egy a hajón lévő riporterük készített. A felvétel több napon át futott az olasz sajtóban, majd minden online újság elérhetetlenné tette azt, miután többen is jelezték, hogy ez maga bizonyíték az embercsempészekkel való közreműködésre. Egy magánszemély azonban feltette a youtube-ra, valamint a Carta Bianca egyik twitter bejegyzése fotóján továbbra is nyilvánvalóan látszik a jelenet. Így nem mentésről, hanem utasok átvételéről van szó.

A Sea-Watch hajója még ezek után is igen különös utat futott be, mivel a rossz idő ellenére ők továbbra is tengeren maradtak további migránoskra vadászva, amikor minden más hajó a közelükben tunéziai kikötőbe húzódott be a rossz idő miatt. Ezt az olasz kormány egy feljegyzésben az Emberi Jogok Európai Bírósága felé is jelezte, amikor a Sea-Watch hozzájuk fordult, miután napokig nem szállhattak partra a migránsok az ország kikötőjében. Erre azonban még az EJEB sem kötelezte Olaszországot, és végül azért fogadták a bevándorlókat, mert átveszi őket több EU-s ország is.

Az már csak külön hab a tortán a migrációs beetetések közül, hogy egyik napról a másikra 13 kísérő nélküli kiskorúból 15 lett hajón...

Forrás:

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090913659503759361

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090314974176649216

https://agensir.it/quotidiano/2019/1/28/sea-watch-nicolais-aismi-far-sbarcare-immediatamente-i-migranti-inconcepibile-permanenza-in-nave-in-condizioni-disumane/

https://www.youtube.com/watch?v=dYW2_W8DX5Q

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1086691429202694146

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1087819753404674048

http://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-segrete-governo-sea-watch-commette-reati-1634543.html

https://www.ilmessaggero.it/politica/sea_watch_migranti_oggi-4264351.html

Fülöp Ida
2018.07.15.

Napok óta tartó huzavona után végül tegnap Trapani ügyészsége őrizetbe vett két illegális bevándorlót a holland vontatóhajó olasz legénysége megfenyegetése miatt.

Július 8-án vasárnap este a Vos Thalassa 67 migránst vett fel a fedélzetére egy bajba került fából készült csónakról a líbiai SAR, azaz mentési zónában. Mivel ezen a tengeri szakaszon a líbiai parti őrség az illetékes, így hozzájuk fordultak, hogy mi legyen a vízből kimentett bevándorlókkal. Azt az utasítást kapták tőlük, hogy adják át őket az egyik közelben lévő hajójuknak. Az illegális bevándorlók közül néhányan azonban amikor észrevették, hogy Líbiai felé mennek, életveszélyesen megfenyegették a Vos Thalassa tisztjeit. Ekkor ők az olasz parti őrséghez fordultak segítségért, akik átvették a migránsokat a vontatóhajóról a legénysége védelme érdekében a Diciotti hajójukra, és elindultak velük Olaszország felé.

Amikor azonban Matteo Salvini belügyminiszter értesült az eseményekről, közölte, hogy nem engedi be a migránsokat egyetlen olasz kikötőbe sem még olasz állami hajón sem, amíg a nyomozó hatóságok nem derítik ki pontosan, hogy mi is történt, és nem tartóztatják le még a hajón a lázadás felelőseit. Több napos huzavona után végül Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök csütörtökön este felhívta Giuseppe Conte miniszterelnököt, és ő ezután elrendelte a migránsok partraszállását, habár az olasz parti őrségnek küldött két e-mail is bizonyította a fenyegetés tényét.

A képen: a Diciotti hajón lévő migránsok partraszállása Trapaniban

Valamint miatt maga Trapani ügyészsége sem ítélte meg annyira súlyosnak a helyzetet, hogy azon nyomban letartóztassa még a Diciotti hajón a migránsfelkelés két fő felelősét. Sőt valójában nem is ítélték meg hajóeltérítésnek a tettüket, pedig a napnál is világosabb volt, hogy az történt.

A migrációpárti erők öröm ünnepet ültek. A baloldali Demokrata Párt Salvini lemondását követelte, szélsőbaloldali parlamenti képviselők pedig bizalmatlansági indítvány benyújtásához kezdtek bele aláírásgyűjtésbe. Sőt még azt is kitalálták az Avvenire katolikus lappal együtt, hogy maga Salvini ellen kellene eljárást indítani, mivel szerintük túszul ejtette a migránsokat azzal, hogy nem engedte őket napokig partra szállni a Diciotti hajóról

Tegnap azonban a szicíliai város ügyészsége, miután tovább folytatta a nyomozást az ügyben, elrendelte a két fő kolompos, a szudáni Ibrahim Bushara és a ghánai Hamid Ibrahim letartóztatását. Az ügyészség az indoklásában kifejtette, hogy több mint tíz migráns állt ellen a parti őrség tengerésze, a hajó első tisztje és parancsnoka akaratának, egyszóval mégiscsak lázadás történt. A két őrizetbe vett férfi pedig azzal fenyegette meg a Vos Thalassa parancsnokát kézjelekkel, hogy elvágják a torkát és a tengerbe dobják, ha nem fordul meg észak, azaz Olaszország felé. Most már személyi jog megsértésén túl hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos ismételt fenyegetéssel, valamint embercsempészettel is vádolják őket.


A képen: antirasszisták tüntetése Salvini ellen Trapaniban

A lázadó migránsokat védő migrációpártiak egyelőre mélyen hallgatnak, pedig Trapani kikötőjében még a “Maradjunk emberségesek” antirasszista hálózat aktivistái is napokon át piros pólóban és bilinccsel a kezükön tüntettek mintegy ötvenen Salvini döntése miatt, hogy az olaszok biztonsága védelme érdekében nem engedte partra szállni a szerintük ártatlan bevándorlókat.

Mattarella államfő, az olasz miniszterelnök és először még maga az olasz ügyészség is végtére valójában terrorcselekményt elkövető bevándorlók belépését tette lehetővé Olaszországba és Európába, akik könnyen akár el is tűnhettek volna nyom nélkül az ellenük folyó nyomozás elől.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a migrációpárti erőknek sokkal fontosabb az európaiak biztonsága helyett akár még a terrorista migránsok beszállítása is. Habár maga az összes bevándorló is valójában sokkal inkább tűnik fiatal férfiak edzett hadseregének, mint menekülteknek, akik közé álcázásul beraknak azért néhány gyereket, nőt és igazi menekültet is az európai lakosság megtévesztésére.

A Diciotti hajó fenti esetében is Sergio Mattarella olasz államfő a hajón lévő néhány gyerek és nőre hivatkozva vette rá Conte miniszterelnököt a nyilvánvalóan súlyos bűncselekményt elkövető migránsok beengedésére. Valamint a baloldali propaganda most is végig a gyerekeket és nőket mutatta, hogy ezzel hasson érzelmileg az olaszokra, és hangolja őket éppen az ő érdekükben szigorú fellépést tanúsító Matteo Salvini belügyminiszter ellen.

De már az olaszok is egyre jobban átlátják ezt a manipulációt, azért is mert állandóak a támadások ellenük a migránsok részéről. Így egyre jobban szertefoszlik bennük a gyönyörű álom a különböző kultúrák békés együttéléséről a nyitott társadalom “vallása” eszmei keretében. Ez utóbbi az olasz társadalomban már hosszú évek óta fertőz Ferenc pápa és az olasz katolikus egyház hatékony támogatásával is megerősítve.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-cos-i-migranti-thalassa-hanno-minacciato-comandate-1553649.html

http://www.lastampa.it/2018/07/12/blogs/oridente/la-vos-thalassa-la-diciotti-migranti-e-quel-che-sappiamo-del-loro-presunto-ammutinamento-KnOOt0MuSazJoZDFOnNPOL/pagina.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/12/news/salvini_migranti_diciotti_trapani-201541261/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/diciotti-delirio-sinistra-indagare-salvini-sequestro-persona-1553281.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13360150/avvenire-prima-pagina-titolo-contro-matteo-salvini-diciotti-67-ostaggi.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?