Roberto Saviano az idei Velencei Filmfesztiválon reklámozta a kokain fogyasztását és liberalizálását a "Zero, zero, zero" című regényéből készült film kapcsán.

A nápolyi maffiáról írt "Gomorra" könyvével világhírűvé vált író folyamatos szereplője az olasz közéletnek, habár valójában New Yorkban él. Saviano a migráció egyik legfőbb olaszországi pártolójaként Matteo Salvini egyik legfőbb ellenlábasa is egyben.

A képen: Roberto Saviano a Velencei Filmfesztiválon

Míg Salvini mindent megtett az illegális migráció megállításárt az első Conte-kormány belügyminsztereként, addig az állítólag maffiaellenes Saviano foggal-körömmel védi azt a migrációt, amely éppen a bűnszervezetek egyik legfőbb bevételi forrása több szempontból is.

A tömeges és illegális bevándorlás hatalmas bevételt jelent a bűnözőknek az embercsempészet révén, valamint nagyban elősegíti a maffia bejutását a menedékkérő elosztási hálózaton keresztül az olasz településekre szerte az országban. Így egyben órási drog- és prostitúciós üzlet is, továbbá maga az ellátási rendszerből is jó pénzeket szereznek meg maguknak a maffiózók. Nem is beszélve a migrációhoz kapcsolódó illegális szervkereskedelemről és koldushálózatokról.

A képen: drogdíler migránsok Riminiben

Az afrikai maffiózó klánok az olasz maffia családokkal együttműködve hálózzák be immár egész Olaszországot a tömeges és ellenőrizetlen migrácó segítségével az Maffiaellenes Igazgatóság 2018. második félévére vonatkozó jelentése szerint. Így az olasz írót nem igen kedveli a migrációellenes jobboldal, és már többen is kétségbe vonták egyáltalán azt is, hogy Saviano igazi maffiaellenes tevékenységet folytat-e a könyveivel.

Ilyen közéleti háttér klímában beszélt a kokain nagyszerűségéről és liberalizásáról Roberto Saviano múlt pénteken a 76. Velencei Filmfesztiválon. Az olasz író a 2013-ban írt "Zero, zero, zero" című könyvéből készült tévés filmsorozat első két részének bemutatását követő sajtótájékoztatón osztotta meg magasröptű gondolatait eme kemény drogról. Maga könyv és a belőle készült film is az kokain nemzetközi kereskedelméről szól regényes formában.

Saviano szerint azonban a kokain egyáltalán nem veszélyes a heroinnal ellentéteben. Az olasz író hosszasan fejtegette a kokain előnyeit a megszólalásában, amely arra enged következtetni, hogy jól ismerheti személyesen is a szert:

"Míg a heroin elvon a világtól, addig a kokain aktívvá teszi vele a kapcsolatot. Azért élünk vele, mert egyébként ma minden szar: használják az orvosok, az orvosok, a taxisok, a munkások, a kamionosok."

Az olasz író arról is beszélt, hogy milyen értékes és jól eladható áru is a kokain. Árban ugyanolyan értékes, mint a gyémánt, de azzal ellentétben könnyen eladható. Így mindent összevéve gyorsan a liberalizálását is indítványozta, valamint utalt arra is a film rendezőjével, Stefano Sollimával együtt, hogy a nagy pénzügyi befektetők, bankok is részt vesznek a forgalmazásában olyannyira, hogy állítólag a 2014-es gazdasági válság túlélésében is a drog likvidátása segítette túl a világot.

Így habár Saviano arra hivatkozott elsősorban, hogy a kokain liberalizálása segítené a maffia elleni harcot, úgy tűnik, hogy sokkal inkább a bűnözői tevékenység legalizálása előmozdításáról szól ez a történet.

Saviano szavait sok jobboldali politikus és közéleti személyiség elítélte. Továbbá az olasz terapeuták közössége is szót emelt ellene, ahogy azt az olasz püspökök lapja, az "Avvenire" is megírta. Ez egyébként bizonyos szempontból meglepő a katolikus lap részéről, mivel Matteo Salvinit mindig hevesen támadják úgy a püspökük, mint maga a sajtóorgánum is az illegális migráció ellen folytatott küzdelme miatt, amely szervesen összefügg a drogkereskedelemmel. 

Az olasz író kokain propagandája Matteo Salvinit sem hagyta szó nélkül, és röviden és velősen ezt írta róla a közösség oldalán: 

"A kokain teszi aktívvá a kapcsolatot a világgal"... Ez egy veszélyes alak!!!"

Cristino Pugliesi, az Il Giornale jobboldali napilap fiatal bloggere pedig azt fejtegeti egy mai írásában, hogy Roberto Saviano ezzel a kokaint dicsőítő megnyilvánulásával a baloldali "progresszívek" halálkultúrájának egy újabb tanújelét adta az eutanázia, abortusz, stb. ádáz propagálása és képviselete után.

Valóban nagyon megdöbbentő és szánalomra méltó vallomás lett ez Saviano, a végtelenségig ünnepelt "nagy író" részéről a balliberáliosok végtelenül üres világáról. Kiderült belőle, hogy a drogok nélkül az élet csupán szar nekik...

A Today Italia hírportál szerint Saviano a La Repubblica lapnak is beszélt egy interjúban a kokainról:

"A drog a piacok piaca marad, mert az élet nem elég nekünk, az élet borzalmas. Mert boldogtalan vagy, nem tetszik, hogy egyedül vagy, és valami mindig van, ami nem stimmel. Mindig nagyobb teljesítményt várnak el tőled, és akkor jön a kokó, és mindennek a megéléséhez nagyobb erőt, vidámságot ad. Plusz egy olyan drog, ami aktívvá tesz, nem kapcsol la a világról, mint a heroin. Vagyis  a szerek szere." 

Íme itt van a balliberális világnak Isten, és az igazi erő és vidámság helyett az álságos pótszer. Valójában ez az igazán borzalmas, de most legalább megtudtuk, hogy milyen is az ő világuk.

 

Maga a német NGO által a közösségi médiában megosztott képek a bevándorlókról a cáfolata.

A sorosista civil szervezet szóvivője, Giorgia Linardi a mai napon újból arról beszélt, hogy a hajójukon líbiai állami táborokban, illetve ahogy ők mondják lágerekben súlyosan bántalmazott bevándorlók várnak arra, hogy végre partra szállhassanak Olaszországban.

Ennek azonban éppen az NGO által a migránsokról a Sea Watch 3 hajójukon készült képek mondanak ellent. Azokon csupa életerős, izmos és jól táplált férfi, nő és gyermek látható. 

A civilek szerint továbbá csakis Lampedusa a legközelebbi biztonságos kikötő a líbiai partoktól néhány tíz mérföldnyire újból kikapcsolt transzponderrel fedélzetükre felvett migránsok számára, akiket egy teljesen jól működő motoros gumicsónakból "mentettek" ki újfent, ahogy már korábban is ismételten.

A képen: A Sea Watch NGO egyik fotója a migránsokról az angol twitter oldalán 

A Sea Watch folyamatosan közli a legújabb híreket a migránsok "szenvedéseiról" az angol, német és angol nyelvű twitter oldalaikon, az olasz kommentelők nagy része azonban már nem hisz nekik. Így sorra jelentek és jelennek meg a bejegyzéseik alatt az ilyen és hasonló hozzászólások:

"Az az asszony azonkívül, hogy igen jó húsban van, még a haja is festett! Nem gondoltam volna, hogy a líbiai lágerekben azonkívül, hogy jó a koszt, még fodrász is van! Hiába, már a lágerek sem olyanok, mint egykor voltak... Nos, hazudnak, miközben jól tudják, hogy azt teszik... vagy hülyének néznek minket!"

(A Sea Watch egy olyan fekete afrikai nő fotójával is akarja bizonyítani a bevándorlók líbiai sanyarú sorsát, aki igencsak nem sovány, és olyan szuperül festett raszta haja van, amelyet bármelyik nagy európai fodrászszalonnak is becsére válna.)

A képen. a raszta hajú afrikai nő és egy másik "éhező és megkínzott" társnője

"És ezek aztán honnan menekülnek??... hülyének néztek minket??... Látszik, hogy jól vannak... és még Bob Marley unokája is velük van..."

(Lásd fent gitáros fiús kép.)

"Egyáltalán nem éheznek, ahogy a mi 6 millió szegényünk igen."

"Alultápláltak, szenvedéstől megkínzottak... De kit is akartok ti hülyére venni. Az igazi mártírok azok, akik otthon maradtak  a hazájukat megvédeni, és akik tényleg éhezéstől szenvednek."

"Érkezőben az olcsó munkaerő a földekre... és az utcákra, embercsempészek vagytok."

"Itt vannak az újabb tagok a maffiának."

"Nagy kétségbeesést látok! A túl sok kiló miatt! Kétségbeesettek a ruhapróba miatt?!" 

"Ha ez az úgynevezett líbiai táborok eredménye, a nőt is beleértve, azt kell mondanom, hogy jobban vannak nálam, aki reggeltő estig rohanok."

"Mennyi hazugságot hordtok még össze?."

"Amikor végre rács mögé kerültök, ünnepelni fogok".

"De ki az, aki még elhisz egy szót is abból, amit mondtok?"

"Nekem azt mesélte a nagyapám, hogy a szamarak repülnek."

"Azt mondja, hogy azok a kikötővárosok, ahova az európaik nyaralni járnak, nem biztonságosak. Tényleg, szeretünk háborús helyekre járni üdülni."

"Tengeri banditák, vörös fasiszták."

"Bűnöző csoport vagytok. A legközelebbi biztonságos kikötő Tunézia, de ha nem hozzátok Olaszországba hozzátok a "rakományt" a szponzorotok nem elégedett."

A fentiek alapján a Sea Watch propaganda hadjárata a közösségi médiában nem mondható túl sikeresnek. Ami jó hír abból a szempontból, hogy szemmel láthatóan nem senki nem kínozta meg a migránsokat, és még csak állami lágerekben sem voltak.

Ez teljesen ellentétes is lenne az embercsempészek logikájával, akik a saját telephelyeiken tartják a fekete afrikaiakat a csónakokra rakásukig. Egyszerűen csak gazdasági bevándorlókról van szó, akik abban bíznak, hogy Európában nagyobb gazdagságra tudnak szert tenni, mint Elefántcsontparton, Nigériában, és így tovább.

A tengeren "stand by" módban kikötésre várakozó Sea Watch 3 sorsa még továbbra is kétséges, mivel Matteo Salvini nem engedi be továbbra sem a hajót Olaszországba biztonsági okok miatt. Egyes német városok azonban akár buszokkal is értük mennének.

Továbbá most is úgy dönthet a sorosista ügyész, Liugi Patronaggio, mint korábban is már kétszer, hogy áleljárássál leszállítja a migránsokat a hajóról lefoglalva a hajót embercsempészet miatt, hogy aztán rövid idő belül újból útjára engedje.

A frissen elfogadott újabb biztonsági rendelet miatt azonban most már nehezebb dolga van, mert a szerint nem nekik, hanem a maffiaellenes speciális ügyészségnek kell lefolytatnia a nyomozást. Ez utóbbi pedig egészen más nyomozati eredményre juthat mint a nyíltan baloldali meggyőződésű és migrációpárti agrigentói vezetői ügyész.

Forrás:

https://twitter.com/seawatch_intl/status/1139571036725370880

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1139800199658901504

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1139479558787338240

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/06/15/news/migranti_sea_watch_noi_non_riporteremo_nessuno_in_libia_-228815750/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P4-S1.8-T1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/nave-ferma-16-miglia-lampedusa-ora-pronta-nuovo-braccio-1711287.html

https://voxnews.info/2019/06/14/crociera-a-bordo-della-sea-watch-come-se-la-spassano-foto/

 

 

 

Ezeket a cikkeket olvastad már?