Fülöp Ida
2019.08.29.

A pápa kedvenc apácája szerint az afrikai bűnbanda az állapotos nőket is futtatja Olaszországban, mivel külön kereslet van rájuk.

Újabb NGO-s hajó várja a belépését az olasz vizekre. Ezúttal az olasz szélsőbalos anarchisták által működtetett Mediterranea Saving Humans hajója. A Mare Jonio tegnap reggel 8 óra 35 perckor fejezte be a migránsok fedélzetükre vétele műveletét állításuk szerint 70 mérföldre a líbiai partoktól Misurata városától északra.

A képen: gyerekek és nők az anarchisták Mare Jonio hajóján

98 bevándorlóról van szó, akik mind Nigériából, Kamerunból, Elefántcsontpartról és Gambiából származnak. Közülük 26 nő, 22 tíz év alatti gyerek, és 6 kiskorú. A nők között legalább 8 terhes, tudatta az NGO. De mit is keresnek a civilek hajóján a terhes nők? 

Ezekre az NGO-s hajókra csakis azok jutnak fel, akiket az embercsempészek kiválasztanak, és a migránsok elmondásai szerint az emberkereskedők Líbiában az útnak indításuk előtt ún. connection house-kben tartják őket fogva akár hónapokig is. Ezek a connection house-k különösen a bevándorló nőkre nézve nagyon veszélyesek, akiket az ENSZ szerint is jórészt prostituáltnak hoz be Európába az afrikai maffia, és már ezekben a líbiai embercsempész központokban elkezdik őket prostitúcióra kényszeríteni.

Az olasz sajtóban már évek óta látnak napvilágot az erről szóló hírek, de az NGO-k megpróbálják magukat a lányok megmentőinek feltüntetni, holott közülük csak nagyon kevesen menekülnek meg a szörnyű sorsuktól, ahogyan Ethis. A nigériai lány 2016-ban tett feljelentést az olasz rendőrségen, és többek között az ő tanúvallomása alapján ismerhették meg az olaszok, hogy hogyan is működik ez a fajta emberkereskedelem.

A 17 éves afrikai lányt egy másik nigériai nő, Ester szervezte be bevándorlónak a falujában azzal az ígérettel, hogy ő maga állja Ethis útját, amelyet az majd fokozatosan törleszti neki a munkájából. A nigériai lány egy 30 ezer eurós adósságot magára vállalva, gyakorlatilag rabszolgaként indult útnak Nigerbe busszal, miután vudu szertartás keretében is fogadalmat tett a családjával együtt az összeg teljes visszafizetésére.

Ethist Nigerben várta az embercsempész kísérője Steven, és ő vitte el őt előbb busszal, majd autóval Tripoliba. A lány számára Líbiában kezdődött el a rémálom, mivel a líbiai fővárosba tartó egy hetes autóút alatt Steven minden este megerőszakolta őt. Utána hónapokig várakozott az embercsempészek házában, és más lányokkal együtt továbbra is rendszeresen nemi erőszakot követtek el ellenük.

Végül Ethist a MOAS civil szervezet Phoenix hajója vette fel a fedélzetére egy csónakból a Líbiai partoknál 217 bevándorlóval egyetemben. De Pozzallóba érve a hajón lévő másik 35 nigériai nő közül csak neki volt bátorsága lopva az egyik tolmács fülébe súgni, hogy segítsenek neki az olasz hatóságok. Ethisnek az olasz migrációs központba érkezve kellet volna felhívnia Estert, aki az EU egy másik országába vitte volna, talán Franciaországba, vagy Finnországba prostituáltnak.  

Fentieket erősítette meg a palermói rendőrség egy 2019-es nyomozása is. Nekik az egyik nigériai lány arról is beszámolt, hogy az afrikai futtatója Olaszországban még terhesen is kiküldte az utcára

A képen: afrikai prostituáltak Olaszországban

A katolikus szervezetek is jól tudnak erről a borzalmas bizniszről. Eugenio Bonetti nővér, a Consolate szervezet munkatársa,  2018-ban az emberkereskedelem elleni napon beszélt arról egy római hírportálnak, hogy az olasz utcákon 100 ezer prostituált van, és köztük 70-80 ezer afrikai lány. A legtöbbjük Nigériából származik, és az utóbbi években még Líbiában teherbe ejtik őket a "védelmezőik" az olasz apáca szerint, mivel így könnyebben kapnak menekültstátuszt, továbbá sokan kimondottan állapotos nőket keresnek a klienseik között.

Az olasz katolikus közösségek már a 90-es évek óta foglalkoznak a prostitúcióra kényszeríttet nigériai lányok megsegítésével, akik hozzájuk fordulnak, valamint azzal, hogy felhívják a társadalom figyelmét ezeknek a nőknek a rettenetes sorsára. Ennek a csúcspontja volt idén az római Via Crucis, amelynek a szövegét maga Bonetti nővér írta.

Ez azonban igen furára sikerült, mivel az apáca írása a keresztút utolsó stációja során éppen a bevándorlók földközi-tengeri "mentésére" hív fel. Ez valójában nem mentés, hanem gyakorlatilag a nigériai maffia aktív segítése többek között az afrikai prostituáltak Európába történő beszállításában, amelynek csak ennek az illegális útvonalnak a teljes leállítása vethet véget.

Végül az afrikai lányoknak csak egy minimális töredéke menekül meg az európai szexuális rabszolgaságtól olyan személyek segítségével, mint Bonetti nővér. Nagy részük azonban az utcán végzi annak nagy ördögi biznisznek az áldozataként, amely csak Olaszországban éves 32 milliárd eurós üzlet.

A Mare Jonio civil hajó pedig éppen újabb nők beszállításában segédkezik ehhez a borzalomhoz hatalmas filantrópiának és humanizmusnak beállítva azt.

Az ENSZ migrációs szervezete szerint a nigériai bevándorló nők 80 %-a szexrabszolgaként végzi Európában. De ők is csak az EU-ba érkezésük után akarnak nekik segíteni, holott már többnyire Líbiában is kihasználják őket, valamint csak nagyon kevés lány mer fellázadni a vudu fogadalma ellen.  

Ezeket a cikkeket olvastad már?