Fülöp Ida
2018.06.08.

A Nápolytól 30 km-re fekvő Palma Campania egyik vállalkozója Matteo Salvini segítségét kérte a napokban, hogy mentse meg őket, mert egyébként ők lehetnek Olaszország első muszlim városa. 15 ezer lakosból 7 ezer már bangladesi. Nagy részük a környékben lévő textilüzemekben dolgozik 2-4 eurós órabérért napi 12 órás munkaidőben. Nagy olasz márkáknak is gyártanak.

Az Olaszországba érkező menedékkérők között számban élen járnak a bangladesiek. Most végre kiderült, hogy hogyan és miért is jönnek ők Olaszországba főként Líbián keresztül. A hírek szerint Palma Campania olasz város egyik vállalkozója levélben kérte Matteo Salvini, új belügyminiszter segítségét, mivel városukban már annyira sok a bangladesi bevándorló, hogy lassan már teljesen átveszik az uralmat.

A képen: Palma Campania egyik utcája

A hivatalosan nyilvántartott menedékkérők, migránsok száma eléri a 7 ezret, de ezenkívül még jó 5 ezerre tehető az illegálisan ott élő bevándorlók száma. A La7 tévés csatorna már tavaly áprilisban is beszámolt a helyzetről. A bangladesiek főként a környékbeli honfitársaik kezében lévő 300 textilüzemben dolgoznak szinte rabszolgaként. Óránként 2-4 eurós bért kapnak, és napi 12 órát kell dolgozniuk rossz körülmények között, ablaktalan épületekben, többnyire feketén. Lakhatási körülményeik is brutálisak, 4-en, 5-en laknak egy szobában. Így nem csoda, hogy a tuberkolózis is felütötte a fejét köztük.

A bangladesiek tulajdonában lévő üzemek egy másik már olasz kézben lévő cégnek szállítják le az árut. Ez utóbbi pedig nagy olasz márkákkal van szerződésben. Mindez a szakszervezetek tudtával történik. Sőt a menedékkérők egyenesen az egyik olasz szakszervezet helyi irodájának a címére vannak bejelentve. 

Van, akinek a migránsok tényleg aranyat érnek, és értékesebbek, mint a helyiek...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/questo-sar-primo-comune-islamico-ditalia-1538063.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13348010/palma-campania-immigrati-bengalesi-primo-comune-islamico-italia-appello-disperato-matteo-salvini-salvateci.html

https://zon.it/il-caso-di-palma-campania-bengalesi/

http://www.la7.it/piazzapulita/video/made-in-italy-sulla-pelle-dei-migranti-prima-parte-27-04-2017-211499

https://www.youtube.com/watch?v=LKgCf3Hic98

Fülöp Ida
2018.05.25.

Frosinone postáján akadt ki egy afrikai migráns, mert nem volt pénz a számláján. A hivatal vezetőjével kezdett el veszekedni amiatt, majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét le is ütötte. Valamint támadó eszközökkel is felszerelkezett a másik ellen, vasrúddal és útjelzőtáblával. Az agresszív afrikai a helyi plébánia vendége. Az olasz város püspöke szerint nagyon hasznosak az olasz gazdaságnak a migránsok.

Május 23-án szerdán a késő délelőtti órákban a 20 éves Godsent Harmony pénzt akart felvenni a bankkártyájával az automatánál, de a számlájára nem érkezett pénz. Az afrikai menedékkérő emiatt a posta alkamazottaira és igazgatójára támadt, akik a rendőrség segítségét kérték. A nigériai mérgében eszelősen ököllel verte a posta üvegfelületeit is. Két katonai rendőr érkezett ki a helyszínre, de az állítólag a szegénység, ínség és háborúk elől menekülő Harmony akkora erőnlétnek örvendett, hogy azon nyomban le is ütötte az egyikőjüket, majd a másik ellen is felfegyvekezett egy jelzőtáblát kikapva a földből, és még egy vasrúdat is talált valahogy a közelben. Végül egy újabb rendőri alakulatnak sikerült őt elfogni.

A képen: a frosinonei menedékkérő és az általa leütött rendőr

A Rómától 75 km-re délre fekvő, 46 ezer fős olasz város bírósága Harmonyt gyorsított eljárásban 2 és fél éves börtönbüntetésre ítélte tette miatt, de azonnal szabadon is engedték. Minden bizonnyal azért, mert létezik Olaszországban egy olyan törvényi lehetőség, hogy a 3 évnél rövidebb büntetést ki lehet váltani alternatív programmal is. A nigériai menedékkérő a helyi plébánia vendége.

Frosinone püspöke szerint a migráció jótétemény volt Olaszországnak az elmúlt években, mivel nagyon magas a migránsok hozzájárulása a nemzeti össztermékhez, és így az ország jólétéhez is. Idén januárban nyilatkozott így a Tg24 hírcsatornának Frosinone-Veroli-Frentino püspöksége által a Migránsok és Menekültek Világnapjára rendezett találkozó alklalmából. Beszélt még arról is, hogy azért is rendezték meg ezt a programot, hogy az emberek ne csak féljenek a migrációtól, hanem megértsék azt, hogy azon kívül hogy az egy történelmi tény, az pozitívan is hathat egy ország jólétére. A migráció integrációt is jelent Veroli Ferentino püspöknek, és sok éve óta már sok integrálódott bevándorló él a városában.

A fenti esetről a püspök nem fejtette ki a véleményét. Ő biztosan bízik benne, hogy Godsent Harmony is végül integrálódni fog, és pozitívan fog hozzájárulni az olasz GDP-hez és jóléthez.

Matteo Salvini a Liga vezetője, és Giorgia Meloni az Olaszország Testvérei párt vezetője azonban már nem ilyen bizakodóak. Salvini szerint “őrületes dolog” történt, és “hamarosan változni fog a helyzet”. Meloni pedig úgy kommentálta az esetet a facebook oldalán, hogy az “ő Olaszországában az elfogadhatatlan.” A Liga helyi koordinátora polgári őrjáratokat ígért a migránsok hasonló tetteinek a megakadályozására.

Az olasz híreket olvasva én pedig mindennap hálát adok az égnek, hogy Magyarországon nyugodtan a közlekedhetek a közterületeken és a közösségi terekben. És nem kell attól tartanom, hogy egy értelmileg és érzelmileg teljesen máshogy szocializálódott vadembernél egyszer csak elszakad a cérna valami miatt, és útjelző táblával kezd el hadonászni, amit csak úgy lazán kitép a földből a “szegény háborúk és ínség által legyengült menekült”. De biztosan valakiknek nagyon jó üzlet az, hogy fekete Afrikát csináljanak Európából, ahol speciális védelem nélkül életveszélyes az utcára lépni, vagy még úgy is.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pugno-poi-sprangate-carabiniere-steso-migrante-1531460.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?