Fülöp Ida
2019.11.28.

A sierra leonei Fatmata a nagynénjétől elcsent 2600 dollárnyi értékű helyi pénzből indult útnak. 

A magyar jobboldali médiában, valamint a köztudatban széleskörűen elterjedt nézet az, hogy a migránsoknak nincs pénzük, mivel tényleg annyira szegények, és bizonyára "filantróp" szervezetektől kapják a pénzt az embercsempészek megfizetésére az Európába jutáshoz. Az olaszországi sajtóban azonban ilyen narratívának a leghalványabb nyoma sincsen.

Igazából már önmagában is nehezen kutatható és elbeszélhető témáról van szó, mivel a bevándorláspártiak egyik fő érve az, hogy a migránsok ínség, éhezés, háborúk és üldöztetés elől menekülnek el az országaikból. Így már valahol eleve tabunak számít azt feszegetni, hogy miből is vannak dollár ezreik az embercsempészek megfizetésére. Ezt a témát a migráció támogatói szerint illendőbb inkább balladai homályba burkolózva hagyni, és kizárólag a bevándorlók szenvedéseit hangsúlyozva szánalmat kelteni irántuk az EU lakosságában.

Az olasz közéletben is a fenti bevándorláspárti narratíva volt a mérvadó hosszú éveken át, amíg 2017-ben meg nem jelent Anna Bono Afrika-szakértő "Migranti!? Migranti!? Migranti!? (magyarul Migránsok!? Migránsok!? Migránsok!?) című könyve. A könyvről a teljes olasz jobboldali sajtó beszámolt, és ez alapjaiban alakította át az ottani közgondolkodást. Végre nyíltan és tabuk nélkül elkezdhettek beszélni arról például, hogy miért is többnyire életerős fiatal férfi érkezik Afrikából, Dél-Ázsiából és a Közel-Keletről, és kiderült az is, hogy honnan is van erre pénzük.

A szerző rámutatott a könyvében arra, hogy valójában az afrikai módosabb réteg jön el Európába, azaz az afrikai középosztály, hogy aztán itt még nagyobb jólétre tegyenek szert. A szakértő felfedi a migráció mögött álló hamis propagandát is az írásában, amely azt sugallja az afrikai fiataloknak, hogy csupán már Európába bejutva csodás élet vár rájuk. Bono nem rejti véka alá azt sem, hogy nem olyan gazdagok ezek az afrikaiak, mint nálunk a középosztály, de nem is nélkülöznek, így igazából nincs okuk az életüket is kockára tenni az illegális migrációval.

A könyv írója szavait számos az interneten fellelhető személyes történet is alátámasztja, melyekben egyáltalán nem a bevándorlók afrikai élete a megrázó, hanem az hogy hogyan hagynak ott akár még jó állásokat is azért, hogy végül vagy az életüket veszítsék út közben, vagy Európában aztán igazán rossz körülmények közé kerülve tengessék az életüket. 

A könyvén túl Anna Bono rendszeresen ír rendkívül érdekes cikkeket az afrikai helyzetről és migrációról a "La Nuova Bussola Quotidiana" konzervatív katolikus hírportálba. A napokban a Bbc egyik riportjára hívta fel a figyelmet az egyik írásában, amelyben a riporter a Sierra Leonéba az ENSZ programja keretében visszatért migránsok helyzetéről számol be. Ebből kiderül, hogy a fiatal afrikaiak gyakran a rokonaiktól ellopott pénzből indulnak útnak.

A képen: a sierra leonei Freetown városa

Fatmata például a nagynénjétől a kereskedésébe ruhabeszerzésre kapott 2600 ezer dollárnak megfelelő helyi pénzből indult útnak titokban Európába Tim Wheweel riportja szerint. A lány azonban már a szaharai sivatagban bajba került, és egy tuareg "feleségeként" kellett 6 hónapig sínylődnie. Majd tőle megszökve Algériában tartották őt fogva emberkereskedők, míg végül úgy döntött hogy az ENSZ migrációs szervezete segítségével hazatér Freetown-ba.

Itt azonban a családja látni sem akarta, nem csupán azért mert kudarcot vallott, hanem azért is mert a nagynénjétől lopott pénzzel indult útnak. Így most Fatmata az Advocacy Network civil szervezet segítségével tud megélni. Így több hasonló módon pórul járt társával együtt az utcákat járva hangosbeszélőn figyelmeztetik az afrikai fiatalokat arra, hogy milyen veszélyekkel is jár az illegális migráció, és arra buzdítják őket, hogy maradjanak inkább otthon Sierra Leonéban.

Az elmúlt néhány évben Nyugat-Afrika több országában is komoly kampányokat indítottak civil szervezetek és az ottani katolikus egyház is azért, hogy meggátolják azt, hogy a fiatalok illegális formában elinduljanak Európába az embercsempészekkel. Yay Bayam Diouf asszony a szenegáli Dakarban küzd az általa alapított Colflec nevű civil szervezettel az illegális migráció ellen, miután egyik fia is életét vesztette az Európába vezető út során. Eddig 1500 fiatalt sikerült meggyőznie arról maradjon otthon a helyi emberkereskedőkkel is tárgyalva. A szervezete olasz szervezetekkel együttműködve az ottani megélhetésben is segíti a fiatalokat.

Az illegális migráció szubszaharai társadalmi megítélésében a 2017-es év hozott fordulópontot. Ez év végén robbant be ugyanis a nemzetközi médiába a CNN révén annak a híre, hogy Líbiában rabszolga piacokon árulják a fekete afrikai bevándorlókat. Ez balliberális körökben már korábban is köztudott volt Emma Bonino baloldali radikális politikus és Soros György kebelbarátja szerint, de addig állítólag nem tudtak ellen semmit sem tenni.

Felmerül azonban annak is a gyanúja, hogy nem is akartak, és ezért is hallgattak róla, míg csak kapóra nem jött az ügy a migrációpártiaknak hogy arra használják fel azt, hogy nem szabad korlátozni a Líbiából érkező szubszaharai migránsok belépését az EU területére, mivel ott kínzásoknak vannak kitéve.

Az afrikai püspökök viszont egészen máshogy ítéltek meg a helyzetet megértve azt, hogy csupán egyetlen dolog óvhatja meg a fiataljaikat ettől a borzalomtól, ha nem is mennek Líbiába. Így azóta folyamatosan arra szólítják fel őket, hogy maradjanak a hazájukban, és boldoguljanak otthon.

Joseph Bagobiri nigériai püspök a Catholic News Service hírügynökségnek eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy abból a pénzből, amit a nigériai migránsok az embercsempészeknek fizettek az útjukért a hazájukban vállalkozásokat is indíthattak volna elősegítve nem csupán a saját maguk, hanem más honfitársuk boldogulását is.

Bagobori püspök szavai is alátámasztják azt, hogy Anna Bono könyvében kifejtett meglátása helyes, hogy nem Afrika nélkülözői jönnek el Európába menedékkérőnek, hanem azok, akiknek van elég pénzük az embercsempészek megfizetésére. Az olasz Afrika-szakértő kutatási eredményei valahogy azonban nem lettek fősodratú hír a nemzetközi médiában, de azért legalább az a Gefira.org készített vele interjút, amely szervezet elsőként fedte fel az NGO-s hajók tevékenységét. Így immár angolul is olvashatóak meglátásai, és talán idővel a könyvében megírtak nemzetközi szinten is szélesebb körben is eljutnak a közönséghez.

 

 

Néhány nap alatt ez volt a harmadik eset, hogy "minden ok nélkül" bántalmaztak olasz nőket bevándorlók, de az ütéstől elájult ballib művésznő csakis a rasszizmus miatt aggódik.

Szeptember 9-én hétfőn délelőtt az észak-olasz Lecco vasútállomása aluljárójában lökött le a lépcsőn a földre egy 24 éves togoi migráns egy számára teljesen ismeretlen 18 éves olasz diáklányt. Majd tovább haladva egy 56 éves nő arcába vágott bele ököllel. A nő azon nyomban elterült a földön, annyira erős volt az ütés.

A képen: a togoi migráns támadása az 56 éves olasz nő ellen

Az afrikai férfi úgy ment tovább az útján, mintha semmi sem történt volna, azonban a rendőrség elfogta, és letartóztatták. A kihallgatása során azonban arra nem tudott választ adni, hogy miért is támadta a nőkre, csupán azt felelte, hogy "nem tudja". Brutális tettét térmegfigyelő kamerák is jól rögzítették.

Szintén hétfőn a reggeli órákban a közép-olasz Terracina (Latina) utcáján verte meg minden ok nélkül egy házi őrizetből elszökött 26 éves marokkói migráns egy olasz nőt. Az áldozat nyugodtan ment az utcán, amikor a bevándorló rátámadt, és ököllel püfölte és rugdosta. A nő különböző sérüléseket szenvedett el, és a vizsgálóbíró elrendelte a támadója előzetes letartóztatását.

Szombaton este 7 óra körül pedig Torinóban vert meg egy 34 éves marokkói bevándorló egy 30 éves olasz lányt a város Barriere di Milano negyedében. A drog behatása alatt álló észak-afrikai férfi e kiérkező katonai rendőrökre is rátámadt, és csak elektromos sokkolóval tudták leállítani.

A képen: a marokkói migráns által az utcán leütött olasz színésznő, Gloria Cuminetti

A torinói áldozatról később kiderült, hogy egy ismert színésznőről van szó, aki a facebook oldalán egy augusztus 7-ei bejegyzésében támadta Matteo Salvini, előző belügyminiszter illegális migrációt korlátozó biztonsági rendeletét. Az egyébként igen kevés hírt megosztó Gloria Cuminetti egy további június 30-ai bejegyzésében Carola Racketeről osztott meg egy hírt, amely hősnek nevezi a Sea Watch NGO-s hajó hirtelen híressé és hírhedtté vált kapitányát. Cuminetti ebben a bejegyzésében az emberekben a félelemet, az arroganciát és az individualizmust tápláló politikát támadta.   

A képen: Gloria Cuminetti Carola Racketéről szóló bejegyzése

Miután kiderült, hogy ki a szombati támadás áldozata, sokan írtak hozzászólást Gloria Cuminetti migrációt pártoló bejegyzéseihez, amelyben többen jelezték, hogy sajnálják ami vele történt, és hogy a saját bőrén kellett megtapasztalnia a nézetei veszélyességét. A baloldali sajtó őket természetesen rögtön gyűlölködőknek nyilvánította. Így már számukra nem is a marokkói migráns lett a valódi veszélyes agresszor, hanem a lány internetes "támadói".

Cuminetti végül törölte ezt a két bejegyzését, és a mai napon mindjárt két interjúban is tudatta a világgal, amelyek az olasz baloldali liberális sajtó két nagy zászlóvivője a La Stampa és az Il Corriere delle Sara lapokban jelentek, hogy nem haragszik a marokkói támadójára, hanem sajnálja őt, és a közösségi médiában terjedő rasszizmus aggasztja őt igazán.

Az olasz színésznő elmondta az interjúkban azt is, hogy az ismeretlen marokkói férfi a lakása közelében az utcán vágott ököllel az arcába "minden ok nélkül", aminek  a hatására elájult, és a földre zuhant, de nem tört el semmije. A férfi csak ment felé, és semmi nem utalt rá, hogy bármi baja is lenne vele, és aztán egyszer csak ezt tette vele. Úgy gondolja, hogy nagyon igazságtalan, ami vele történt, de biztos a férfit is sok igazságtalanság érte az életében, és nem kapott elég szeretetet.

Cuminetti szerint semmi köze nincs a férfi tettének ahhoz, hogy marokkói, lehetett volna akár tunéziai vagy svájci is. Valamint elutasítja azt hogy, gyűlölködjön, vagy féljen. Ő egy multikulturális negyedben él, és nem fog elköltözni onnan a történtek miatt, jelentette ki. Valamint azt is tudatta a baloldali sajtóval, hogy éppen egy filmet forgat, amelynek az a címe, hogy "Igazságot mindenkinek" (Giustizia per tutti).

A ballibek Cuminettivel az élen újból tanújelét adták annak, hogy egészen sajátságosan értelmezik a kultúrák közös együttélését, és bármi is történik nem hajlandóak azt elismerni, hogy egymásnak homlokegyenest világfelfogásokról van szó, amelyeket nem lehet egymással összeegyeztetni.

Abban a kultúrában, amelyből a migránsok nagy része érkezik a nőknek nem szabad az utcára kilépni fejkendő nélkül. Vannak a bevándorlók között olyanok, akik éppen emiatt jönnek el pl. Iránból, de sokan vannak köztük olyanok is, akik radikális nézeteket vallanak továbbra is, hiába költöznek át a muszlim országokból Európába.  

Ennek fényében a "minden ok nélküli" támadások hátterében tisztán felsejlik az erőszakos dzsihád, amely a migránsok számának növekedésével is egyre több követőre lelhet és lel. Valahol szép dolog azt hinni, hogy a szeretet majd mindent megold, de sajnos a valóság nem ezt mutatja.

Roberto Saviano az idei Velencei Filmfesztiválon reklámozta a kokain fogyasztását és liberalizálását a "Zero, zero, zero" című regényéből készült film kapcsán.

A nápolyi maffiáról írt "Gomorra" könyvével világhírűvé vált író folyamatos szereplője az olasz közéletnek, habár valójában New Yorkban él. Saviano a migráció egyik legfőbb olaszországi pártolójaként Matteo Salvini egyik legfőbb ellenlábasa is egyben.

A képen: Roberto Saviano a Velencei Filmfesztiválon

Míg Salvini mindent megtett az illegális migráció megállításárt az első Conte-kormány belügyminsztereként, addig az állítólag maffiaellenes Saviano foggal-körömmel védi azt a migrációt, amely éppen a bűnszervezetek egyik legfőbb bevételi forrása több szempontból is.

A tömeges és illegális bevándorlás hatalmas bevételt jelent a bűnözőknek az embercsempészet révén, valamint nagyban elősegíti a maffia bejutását a menedékkérő elosztási hálózaton keresztül az olasz településekre szerte az országban. Így egyben órási drog- és prostitúciós üzlet is, továbbá maga az ellátási rendszerből is jó pénzeket szereznek meg maguknak a maffiózók. Nem is beszélve a migrációhoz kapcsolódó illegális szervkereskedelemről és koldushálózatokról.

A képen: drogdíler migránsok Riminiben

Az afrikai maffiózó klánok az olasz maffia családokkal együttműködve hálózzák be immár egész Olaszországot a tömeges és ellenőrizetlen migrácó segítségével az Maffiaellenes Igazgatóság 2018. második félévére vonatkozó jelentése szerint. Így az olasz írót nem igen kedveli a migrációellenes jobboldal, és már többen is kétségbe vonták egyáltalán azt is, hogy Saviano igazi maffiaellenes tevékenységet folytat-e a könyveivel.

Ilyen közéleti háttér klímában beszélt a kokain nagyszerűségéről és liberalizásáról Roberto Saviano múlt pénteken a 76. Velencei Filmfesztiválon. Az olasz író a 2013-ban írt "Zero, zero, zero" című könyvéből készült tévés filmsorozat első két részének bemutatását követő sajtótájékoztatón osztotta meg magasröptű gondolatait eme kemény drogról. Maga könyv és a belőle készült film is az kokain nemzetközi kereskedelméről szól regényes formában.

Saviano szerint azonban a kokain egyáltalán nem veszélyes a heroinnal ellentéteben. Az olasz író hosszasan fejtegette a kokain előnyeit a megszólalásában, amely arra enged következtetni, hogy jól ismerheti személyesen is a szert:

"Míg a heroin elvon a világtól, addig a kokain aktívvá teszi vele a kapcsolatot. Azért élünk vele, mert egyébként ma minden szar: használják az orvosok, az orvosok, a taxisok, a munkások, a kamionosok."

Az olasz író arról is beszélt, hogy milyen értékes és jól eladható áru is a kokain. Árban ugyanolyan értékes, mint a gyémánt, de azzal ellentétben könnyen eladható. Így mindent összevéve gyorsan a liberalizálását is indítványozta, valamint utalt arra is a film rendezőjével, Stefano Sollimával együtt, hogy a nagy pénzügyi befektetők, bankok is részt vesznek a forgalmazásában olyannyira, hogy állítólag a 2014-es gazdasági válság túlélésében is a drog likvidátása segítette túl a világot.

Így habár Saviano arra hivatkozott elsősorban, hogy a kokain liberalizálása segítené a maffia elleni harcot, úgy tűnik, hogy sokkal inkább a bűnözői tevékenység legalizálása előmozdításáról szól ez a történet.

Saviano szavait sok jobboldali politikus és közéleti személyiség elítélte. Továbbá az olasz terapeuták közössége is szót emelt ellene, ahogy azt az olasz püspökök lapja, az "Avvenire" is megírta. Ez egyébként bizonyos szempontból meglepő a katolikus lap részéről, mivel Matteo Salvinit mindig hevesen támadják úgy a püspökük, mint maga a sajtóorgánum is az illegális migráció ellen folytatott küzdelme miatt, amely szervesen összefügg a drogkereskedelemmel. 

Az olasz író kokain propagandája Matteo Salvinit sem hagyta szó nélkül, és röviden és velősen ezt írta róla a közösség oldalán: 

"A kokain teszi aktívvá a kapcsolatot a világgal"... Ez egy veszélyes alak!!!"

Cristino Pugliesi, az Il Giornale jobboldali napilap fiatal bloggere pedig azt fejtegeti egy mai írásában, hogy Roberto Saviano ezzel a kokaint dicsőítő megnyilvánulásával a baloldali "progresszívek" halálkultúrájának egy újabb tanújelét adta az eutanázia, abortusz, stb. ádáz propagálása és képviselete után.

Valóban nagyon megdöbbentő és szánalomra méltó vallomás lett ez Saviano, a végtelenségig ünnepelt "nagy író" részéről a balliberáliosok végtelenül üres világáról. Kiderült belőle, hogy a drogok nélkül az élet csupán szar nekik...

A Today Italia hírportál szerint Saviano a La Repubblica lapnak is beszélt egy interjúban a kokainról:

"A drog a piacok piaca marad, mert az élet nem elég nekünk, az élet borzalmas. Mert boldogtalan vagy, nem tetszik, hogy egyedül vagy, és valami mindig van, ami nem stimmel. Mindig nagyobb teljesítményt várnak el tőled, és akkor jön a kokó, és mindennek a megéléséhez nagyobb erőt, vidámságot ad. Plusz egy olyan drog, ami aktívvá tesz, nem kapcsol la a világról, mint a heroin. Vagyis  a szerek szere." 

Íme itt van a balliberális világnak Isten, és az igazi erő és vidámság helyett az álságos pótszer. Valójában ez az igazán borzalmas, de most legalább megtudtuk, hogy milyen is az ő világuk.

 

Fülöp Ida
2019.08.22.

Eddig arról szólt a fáma , hogy szörnyű kínzások elől menekültek el a líbiai börtönökből.

Az Open Arms NGO és a "humanitáriusok" szerint a migránsok éhezés, háborúk, börtön és szörnyű kínzások elől menekülnek el Líbiából, a pokolból. Ezt a szöveget nyomatják folyamatosan a twitter oldalaikon, az interjúikban és a sajtótájékoztatóikon.

Eddig is kilógott a lóláb, hogy ez nem igaz, mivel jórészt életerős, kigyúrt fiatalemberek érkeztek a hajóikon, akiken szerencsére a kínzások leghalványabb nyoma sem látható. De jött köztük kb. 120 kilós "éhező" nő is. Ezt a hozzászólók folyton szóvá is teszik nekik a közösségi médiában, hogy igen furcsa "kínzási módokat" alkalmaznak a líbiai börtönökben  az állítólagos fogva tartóik.  

A képen: Richard Gere az Open Arms hajóján "éhező menekülttel" 

Most azonban nyilvánvalóan kiderült, hogy olyan helyekről jönnek, amihez képest a lampedusai hotspot egy borzalmas hely. A legfrissebben érkezett migránsok arról panaszkodnak ugyanis, hogy meleg van a szobákban, vagyis nincsen légkondi. Továbbá azt is kifogásolják, hogy azok 8 ágyasak.  

Ez persze nem túl kellemes ellátás, de olyan személyeknek, akik állítólag kínzó börtönökből jöttek felüdülés és szabadság. 

A képen: a lampedusai hotspot épülete

Akkor most honnan is menekültek el ezek a bevándorlók? Csak nem líbiai légkondis lakásokból és szállodákból... 

Talán tényleg mégis Richard Gerenek kellett volna őket elvinni a villáiba, hogy elégedettek legyenek. A nagy holliwúdi humanista azonban ennyire már nem humanista.

Maga a nagy filmsztár is szót emelt az Open Arms hajóján veszteglő bevándorlókért, és még enni is vitt nekik a hajóra, mintha nélküle nem kaptak volna.

Az igazi segítőkészség azonban megint kapott egy nagy pofont. Újból kiderült, hogy ez az egész NGO-s hajós menekültesdi csak egy nagy átvágás. Akik igazán nélkülöznek és kínzásoknak vannak kitéve, azoknak a leghalványabb sansza sincs felkerülni egy NGO-s hajóra, amely útidíja akár 1.300 euro is lehet.

Elisabetta Trenta már többször is a korlátlan migrációt pártolta, és Matteo Salvini hiába kérte a leváltását.

Már hónapok óta tartott a huzavona Matteo Salvini belügyminiszter szigorú bevándorláspolitikája és az öt csillagosok baloldali szárnya között, amelynek Elisabetta Trenta hadügyminiszter egyik fontos képviselője. A balos öt csillagosok a korlátlan és ellenőrizetlen migráció hívei, és folyton belső ellenzékként támadták a kormányuk migrációs politikáját.

Trenta hadügyminiszter különösen az április elején kiújult líbiai harcok nyomán lépett előtérbe kijelentve, hogy immár mindenkit be kell fogadni az NGO-s hajókról annak ellenére, hogy az Europol is figyelmeztetett arra a legújabb jelentésében, hogy az illegális migránsok közé keveredve jutnak be az EU területére a dzsihadista harcosok

A képen: Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter

Matteo Salvini belügyminiszter ezért is tiltotta ki olasz vizekről az illegális bevándorlók mentésnek álcázott beszállítását az NGO-k részéről közbiztonsági okokból. Az öt csillagos hadügyminiszter azonban már különös módon ekkor is fontosabbnak tartotta a migránsok jogait, akik nem is olyan területekről érkeznek ahol bármiféle csata is zajlana Líbiában, valamint nem is líbiaiak, mint az EU-s tagországok védelmét a terroristáktól.

Magyarul mondva Trenta "hadügyminiszter" Európa megvédése helyett a terroristáktól inkább a bejutásuk elősegítésére használta volna az olasz hadsereget.

Az öt csillagos miniszter továbbá július 8-án az EU-s Sophia "hadművelet" leállítása miatt támadta Salvinit, amely keretében éveken át hadihajókon szállítottak be mindenkit, aki csak hajóra szállt a Földközi-tengeren, és menekültnek vallotta magát. Ezt a "katonai" missziót eredetileg az embercsempészekkel való leszámolásra indították el az EU-s tagországok, de végül azok egyik legnagyobb segítője lett.

Matteo Salvini a fentiek miatt már május végén kérte először Elisabetta Trenta leváltását a hadügyminiszteri székből az öt csillagosoktól, de hiába. Csupán annyi történt, hogy Trenta kénytelen volt beállni sorba, és támogatni a kormány hivatalos vonalát, habár akarata ellenére. De továbbra is ott maradt gyenge pontként az illegális migrációs elleni küzdelemben, és bármikor a Salvini által vezette belügyi erők ellen fordíthatta az olasz katonai erőket a segítésük helyett. 

Így Salvini augusztus 7-én újból kérte a Trenta leváltását Giuseppe Conte miniszternöktől több más öt csillagos miniszterrel egyetemben, mivel más területeken is komoly ellentétek voltak. De ezt a kormányátalakítási szándékot  az olasz kormányfő visszautasította az öt csillagosok vezetőjével egyetemben. Di Maio közölte Salvinivel, hogy ők szereztek a 2018-as választásokon 33 %-ot, míg a Liga csak 17 %-ot, így nem diktálhatja Salvini a feltételeket. Ezek után nyújtotta be a Liga a bizalmatlansági indítványát a miniszterelnök ellen, amely végül Conte lemondásához vezetett.

Elisabetta Trenta így augusztus 15-én már a pártja teljes támogatását élvezve adott szabad utat az Open Arms hajójának, hogy belépjen az olasz vizekre Lazio tartomány közigazgatási bírósága jogilag is vitatható döntése mellé teljes mellszéllességgel beállva. Az öt csillagos "hadügyminiszter" nem írta alá a belügyminiszter hajó belépését tiltó újabb határozatát. 

A képen: szubszaharai migránsok az Open Arms hajóján

Trenta ezt azzal indokolta, hogy a "politika nem veszítheti el soha a humanizmust", valamint azzal, hogy a "közrend és a közbiztonság nem írhatja felül a jogi elemeket", vagyis a közigazgatási bíróság döntését. 

Az olasz közigazgatási bíróság magát azt az új biztonsági törvényt is megtámadta az indoklásában, amely egyáltalán lehetővé teszi a migránsokat beszállító NGO-s hajók kitiltását az olasz vizekről közbiztonsági okokból. 

Matteo Salvini szerint azonban a humanizmus nem jelenti az embercsempészek segítését. És az olaszok 71 %-a vele ért egyet a Sky Tg24 egy felmérése alapján

Az olaszországi illegális migráció elleni harc egyelőre megfenekleni tűnik az azt támogató sorosista ügyészek, bírók és politikusok aknamunkájának köszönhetően, akiknek egyáltalán nem fontos a közrend és közbiztonság legyenek bár hadügyminiszteri pozícióban is.

Ők még élvezik az elit élettel járó védelmet és biztonságot. De meddig... 

A napokban Nápolyban egy szenegáli migráns késelt meg egy olaszt egy parkolóhelyért...

A sorosi erők pedig biztosítják az utánpótlást ahhoz a káoszhoz, amitől végül már ők sem lesznek védettek.

Egyre jobban afrikanizálódik Olaszország és Európa, de a baloldaliak ezt "élvezik", vagy nem hajlandók belátni valami miatt.
Tegnap reggel 7 óra körül egy bevándorló felgyújtott egy buszt Bresciában. Az észak-olasz város pályaudvara körzetében üresen parkolt éppen a busz, amikor a migráns kiélte rajta magát.
 
Két rendőr rajta kapta ugyan a bevándorlót, de őket jól megverte, még beléjük is harapott, így sikerült nyom nélkül elmenekülni. A buszon nem volt senki, ezért magának a tűznek nem lett sérültje, de mindenképpen újszerű ez a "viselkedési forma" Európában, míg Afrikában ez a tiltakozás egy bevett módja. Ha nem tetszik nekik valami felgyújtanak egy városi buszt. De Európában erre a féktelen és értelmetlen pusztításra nem volt eddig példa.
 
A képen: egy tiltakozás során Dél-Afrikában felgyújtott busz
A nyitott társadalom sorosi eszméje hozta el ezt az afrikai stílust immár a gazdag olasz városba is. De a baloldaliak továbbra is megváltásként tekintenek a korlátlan és ellenőrizetlen migrációra.
Sorosék pedig egyenesen Dél-Afrikát tekintik immár a demokrácia jelzőfényének. Őket még meg lehet érteni valahol, mivel megengedhetik maguknak, hogy komoly biztonsági kísérettel menjenek egyik szuperül védett és kerítéssel elzárt szállodából és épületből egy másikba. 
De olyan ember, hogyan támogathatja egy ilyen vad világ "megszületését", akinek nincsen ilyen védelme, és még csak kilátása sincsen ilyenre. 

A civilek hajójának német női kapitánya korábban jégtörő hajón is dolgozott, és engedély nélkül lépett be olasz vizekre.

A Sea Watch NGO hajója június 12-én vett fel a fedélzetére 52 migránst a líbiai partok közelében kikapcsolt helyzetjelzővel egy teljesen jól működő csónakból. Majd egyenesen Olaszország felé vette az irányt, hogy ott tegye partra a bevándorlókat. Matteo Salvini belügyminiszter azonban megtiltotta a civileknek az infrastrukturális és a hadügyi miniszterrel együtt, hogy olasz vizekre lépjenek belbiztonsági okokból. 

Az olasz rendőrség nyomozásai alapján több azonosított dzsihadista is érkezett már Líbiából ilyen módon az országukba, továbbá a nigériai maffia is ezzel a módszerrel szállította be az utóbbi években sok tízezer tagját Európába. A nyíltan no borders eszméket valló NGO-t azonban a jelek szerint egyáltalán nem érdekli Európa biztonsága, őket csupán anarchista eszméik éltetik. De ebben nincsenek egyedül, mivel az európai baloldali pártok, valamint a katolikus püspökök nagy része és a német evangélikusok is őket támogatják, különös módon az EKD német evangélikus szervezet.

A képen: a német EKD evangélikus szervezet püspök elnöke a Sea Watch előljáróival 

Az olasz hatóságok csupán tíz bevándorlót fogadtak be a hajóról, terhes nőket a kísérőikkel, gyerekeket és betegeket. A német NGO azonban nem tágított, továbbra is az olasz vizek határán cirkált fel-alá miután Hollandiától sem kaptak kikötési engedélyt, pedig az ország felségjelzése alatt fut a hajójuk.

Majd két hetes várakozás után az a Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, hogy ők rendeljék el az olasz államnak a fedélzetükön lévő migránsok befogadását. De amikor ez nem történt, meg a hajó német kapitánya, a 31 éves Carola Rackete a tiltás ellenére tegnap délután belépett az olasz vizekre, hogy Lampedusa kikötőjében partra tegye a bevándorlókat. 

Rackete már 2016-tól dolgozik együtt  a Sea Watch NGO-val, előtte többek között antarktiszi expedíciókon is részt vett. Ezek során tengerészeti egyetemi végzettsége miatt jégtörő hajó kapitányaként is dolgozott. Az olasz Il Giornale lap ennek is tudja be azt, hogy az olasz törvényekre ilyen módon fittyet hányt, azon túl hogy a globalista eszméket szolgálja mintegy kalózként a nemzetállamok lebontása érdekében. 

A képen: Carola Rackete, a Sea Watch anarchista "jégtörő" kapitánya

A német civil lány személyében egy kivételesen fanatikus anarchistát üdvözölhetünk, aki egyben a nemzetközi tengeri szabályokat is semmibe vette a no borders hitvallása miatt, és nem engedelmeskedett az olasz hatósági hajóknak sem. Így akár 27 éves börtönbüntetést is kaphat az "önkéntes", aki a Greenpeace hajóján is "aktivistáskodott" korábban.

A Sea Watch NGO minden tengeri akciójára más-más kapitányt fogad fel, amióta elkezdtek velük aktívabban foglalkozni az olasz ügyészek. Már többször is indult a német civil szervezet ellen eljárás embercsempészet miatt, de eddig még mindig megúszták, mivel az ügyészség eddig nem használhatott speciális eljárásokat a nyomozások során.

Utoljára éppen idén májusban Agrigento ügyészsége kezdett el nyomozni az előző "mentésük" miatt, és a civil hajó előző olasz kapitánya ellen mind  a mai napig nem zárult le az ügy. Továbbá több jogi szakértő szerint is törvénybe ütköző módon szüntették meg a hajó lefoglalását. Így Carola biztosan tudta, hogy nagy jogi és politikai csatába keveredik a Sea Watch  hajó no borders műveletével, mégis vállalta azt.

Az "aktivista" lány, aki egyébként többi társával együtt jó fizetést kap az önténteskedésért, azt nyilatkozta a La Repubblica baloldali olasz lapnak egy interjúban, hogy gazdag, fehér lányként, akinek könnyű élet és három egyetem adatott meg az útlevele révén, morális kötelességének érzi azt, hogy segítsen azoknak, akiknek nem rendelkeznek az övéhez hasonló útlevéllel és körülményekkel.

Ez is azt mutatja, hogy bizony igen tág értelemben értelmezi a migrációt Carola, vagyis az ő "vallása" szerint mindenki jöjjön a világ bármely szegényebb részéről Európába, hogy itt aztán ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint neki. Ez aztán igen zavaros és butácska elképzelés, de nem ő az egyetlen, aki ezt így gondolja. Tanai már ott elakadnak, hogy EU-s állampolgárként sem szerezhet ilyen könnyen diplomát az, aki nem olyan gazdag családba születik, mint ő. 

Habár Carola Rackete az olasz baloldal új ünnepelt hőse lett a fenti akciójával, az olaszok nagyobb része azonban nem helyesli a tettét. Az olasz állami tévé Rai 3 csatornája Agora műsora a mai napon tette közzé az Emg Acqua közvélemény-kutató felmérését, és a megkérdezettek 61 %-a nem akarja, hogy a Sea Watch hajója kikössön Lampedusa szigetén. Ezt csupán a kutatásban szereplők 33 %-a szeretné.

Valójában még ez a szám is igen magasnak tűnik, ami azt is jelezheti, hogy még mindig elég sokan vannak Olaszországban azok, akik olyan zónákban és életkörülményekben élnek, hogy nem jelentenek számukra problémát az egészen más kultúrából, és gyakran kimondottan ellenséges, hódító célból érkező bevándorlók.

Azt is mutatja ezenkívül ez az arány, hogy továbbra is erős politikai küzdelemre lehet számítani a migráció ellenzői és pártolói között. De mindenképpen nagyot fordult a kocka Olaszországban, mivel a 2010-es évek első felében még a migráció pártolói voltak nagyobb arányban.

Ez annak tudható be, hogy egyre több bűntényt követnek el a migránsok, és egyre gyakrabban támadnak rá a helyiekre is a nyílt utcán. Már az olasz városokban is elkezdtek kialakulni a gettóik, ahol a maguk törvényei szerint élnek, és gyakoriak köztük a csoportos verekedések. A vonatokon is gyakran rátámadnak a bevándorlók a kalauzokra, és az utasokat is zaklatják. Továbbá mindenfelé drogot árulnak, még az iskolás gyerekeknek is.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-lampedusa-61-degli-italiani-non-vuole-che-1717463.html

https://www.italiaoggi.it/news/sea-watch-salvini-battaglia-politica-sulla-pelle-di-42-persone-201906270936326662

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sfida-capitana-carola-lidealista-venuta-dai-ghiacci-1717305.html

https://video.repubblica.it/dossier/migranti-2019/sea-watch-3-la-ragazza-che-salva-i-migranti-chi-e-la-capitana-carola/338155/338758?ref=RHPPLF-BH-I229666996-C8-P5-S5.2-T1

https://www.fanpage.it/politica/sea-watch-la-capitana-so-cosa-rischio-ma-le-vite-dei-migranti-vengono-prima-della-politica/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/fine-dei-pirati-demolire-stati-1717302.html

https://www.tpi.it/2019/05/21/caso-sea-watch-capitano-indagato-interrogato/

Tegnap este Matteo Salvini külön belügyminiszteri direktívát adott ki a Sea Watch 3 német NGO-os hajó ellen, amely legénysége a nap folyamán 65 migránst vett fel a fedélzetére a Líbiai mentési és keresési (SAR) zónában. A direktívában biztonsági okokból megtiltotta a német anarchisták hajójának, hogy olasz vizekre lépjenek. 

A képen: a Sea Watch 3 hajó pozíciója a líbiai partoknál 2019.05.15. 

Salvini ezt döntését az 1981-es "A közbiztonság igazgatásáról" szóló törvény alapján hozta meg, amely a belügyminiszter hatáskörébe utalja a közrend és a közbiztonság védelme érdekében a különböző állami szolgálatok feletti irányítást, így a tengeri és szárazföldi határok biztosítását is.

Hetek óta migrációs politikai vita dúl az öt csillagos politikusok és Matteo Salvini között. Előbbiek újból meg akarják nyitni az olasz kikötőket a líbiai harcok kiújulása miatt azt mondva, hogy immár minden migráns menekült, aki Líbiából jön. Ezt maga Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter jelentette ki április 15-én a Radio Capital olasz rádió adásában a vele készült interjúban.

Ugyanakkor rengeteg jelzés érkezett, hogy éppen a líbiai fegyveres konfliktusok miatt megnőtt a veszélye annak, hogy dzsihadista harcosok érkeznek Európába az illegális migránsok közé vegyülve. Ezt még maga az egyébként igen balra húzó Giuseppe Conte miniszterelnök is elismerte április 16-án.

Ilyen politikai légkörben hozta meg fenti döntését Matteo Salvini. Ez a belügyminiszteri direktíva egy teljesen új jelenség az olaszországi illegális migráció elleni harcban, és itt már nem arról van szó, hogy nem fogadnak menedékkérőket, hanem arról, hogy immár új eszközökkel lép fel Salvini az illegális beáramlás biztonsági kockázatai ellen a megnövekedett veszélyre tekintettel.

Ez a lépés biztosan hatalmas vitákat vált majd ki az olasz közéletben, de egyelőre még inkább nagy hallgatás van.

A Sea Watch 3 hajó a tegnapi akciója során ráadásul még a helyzetjelző radarját is kikapcsolta a líbiai partok közelébe érve Francesca Totolo migrációs szakértő szerint. Így valójában még azt sem lehet tudni, hogy hol történt meg pontosan és milyen formában a migránsok átszállítása a gumicsónakjukból a NGO-s hajóra.

A Sea Watch szélsőbalos anarchista NGO twitter oldalán azt írja, hogy a líbiai partoktól 30 mérföldre "mentették ki" a bevándorlókat, de mivel a követhetetlenné tették magukat a tengeri hatóságok számára ez akár még a líbiai felségvizeken is megtörténhetett, akár 5 mérföldre a parttól.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy szélsőbalos elemek akár még iszlamista terroristákat is örömmel behoznának Európába, az azonban már igencsak megdöbbentő, hogy még maga az öt csillagos olasz hadügyminiszter sem hajlandó semmilyen formában sem védeni az országát a veszélytől. De ez is bizonyítja azokat a véleményeket, hogy maga az 5 Csillag Mozgalom is egy anarchista szélsőbalos formáció valójában az alapítói, a humorista Beppe Grillo és a nyíltan anarchista nézeteket valló Gianroberto Casaleggio nyomán.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-direttiva-che-vieta-sea-watch-acque-italiane-1695342.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trenta-vuole-riaprire-i-porti-libia-rifugiati-e-non-migranti-1679562.html

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2019/04/16/conte-con-crisi-libia-rischio-foreign-fighters_lctC3fTafnqCUYer2emvXI.html

https://www.ilmattino.it/primopiano/cronaca/casaleggio_uomo_grillo_politico-1665070.html

https://voxnews.info/2019/05/15/seawatch-appena-arrivata-carica-subito-65-clandestini-in-libia/

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128661961149960192?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128723156674461697

A Sea-Watch NGO ma a twitter oldalán örömködött, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a tengerből egy csónakról Líbiánál felvett “vendégei”.

A német civil szervezet három különböző twitter oldalon három nyelven, németül, angolul és olaszul, folyamatosan tájékoztatja az internet népét az ügyeikről, és bőszen nyomatják a hamis migrációs propagandájukat. A hozzászólók azonban többnyire ellenük szólnak, és sorra fedik fel a hírhamisításaikat, és már nem veszik be nekik a szegény “menekülteket” kínozzák Líbiában szöveget sem.

A legújabb migránstranszportukat például azzal akarta lenyomni a Sea-Watch az olaszok és a világ torkán, hogy egy halom olyan ember van a hajójukon, akiket akár éveken át is súlyosan kínoztak a líbiai állami lágerekben. Be is mutatták ehhez egy elég rémisztő (habár ez utóbbi ízlés kérdése) afrikai nagy pocakú srác, Doro fotóját egy nagy nagy forradással a hasán, amit szerintük a líbiai kínzói ejtettek rajta.

A közléseiket figyelemmel kísérők nagy részét azonban még ezzel sem tudták meghatni, akik jelezték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Doro a sebét egy líbiai “lágerben” szerezte, és egyébként is elég jó húsban van ahhoz képest, hogy hosszú időn át kínozták őt az NGO elmondása szerint. Volt aki jelezte, hogy ha még ez igaz is lenne, a többiek mind jól vannak, és nincsenek rajtuk sebesülések, mert ha lennének azokat is bizonyára mutogatnák, és egyébként is mindegyik bevándorló teljesen jól erőben van és jól táplált a felvételek alapján, ami a lágerekben tartott emberek esetében nem jellemző. Ezenkívül többen is szóvá tették azt ios, hogy elég különösen nagyon kínzó börtön lehet az, ahonnan végül szuper okos telefonokkal bocsátják útra a fogvatartottakat.

A képen: líbiai láger mém (feliratok: “Ilyen az, amikor egy líbiai lágerből menekülsz. Hé, itt az okos telefonja. Köszönöm.)

Így mivel nem sikerült beadni a szegény megkínzott migránsok szemfényvesztést, az NGO meglepő új szófordulattal próbál pszichológiai nyomást gyakorolni a népekre. Habár még ezt előbbi témát is tovább futtatják, tuti, ami tuti, de most már elkezdték vendégeknek is nevezni őket. Ezt írták egy bejegyzésükben a mai napon a Sea-Watch Italy twitter oldalukon:

“ A Sea-Watch megérkezett Cataniába. Örülünk, hogy véget ért a vendégeink kálváriája. A legjobbakat kívánjuk nekik. Reméljük, hogy Európa befogadja őket, és lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan módon éljenek, ahogy azt megérdemlik.”

A képen: a Sea-Watch hajó “vendégei”

Ezzel minden bizonnyal a vendéglátás ősi ösztönét felébresztve próbálnak hatni azokra, akiknél ez bejön, miután a “szegény menekülteket segíteni kell” lemez már eléggé lefutott. Már túl sokan megértették, hogy olyan országokból jönnek a migránsok, ahol nincsen háború és üldöztetés, a gazdasági bevándorlókat meg nem nagyon akarják befogadni. Valamint már a líbiai kínzó lágerek sem elég meggyőző érv. Így most már aki, nem tapsol örömmel az érkezésüknek, az nem jó vendéglátó a migrációpárti erők legújabb érzelmi zsarolása szerint.

Egyelőre azonban, úgy tűnik, ezzel az újabb fordulattal sem nagyon tudnak újabb befogadási lelkesedést kiváltani az olaszokban. Erőszakkal rájuk kényszerített vendégeket sem igen akarnak, és a hozzászólók közül sokan a hajó elkobzását követelik.

Catania ügyészsége mindenképpen kivizsgálja a Sea-Watch hajó legújabb akcióját, amelynek keretében a mai napon partra szállt a városuk kikötőjében az a 47 migráns, akiket január 19-én reggel vett fel a legénység a fedélzetre a líbiai SAR-zónában egy teljesen jól működő gumicsónakról. Ezt az olasz köztévé Carta Bianca műsora felvétele bizonyítja, amelyet egy a hajón lévő riporterük készített. A felvétel több napon át futott az olasz sajtóban, majd minden online újság elérhetetlenné tette azt, miután többen is jelezték, hogy ez maga bizonyíték az embercsempészekkel való közreműködésre. Egy magánszemély azonban feltette a youtube-ra, valamint a Carta Bianca egyik twitter bejegyzése fotóján továbbra is nyilvánvalóan látszik a jelenet. Így nem mentésről, hanem utasok átvételéről van szó.

A Sea-Watch hajója még ezek után is igen különös utat futott be, mivel a rossz idő ellenére ők továbbra is tengeren maradtak további migránoskra vadászva, amikor minden más hajó a közelükben tunéziai kikötőbe húzódott be a rossz idő miatt. Ezt az olasz kormány egy feljegyzésben az Emberi Jogok Európai Bírósága felé is jelezte, amikor a Sea-Watch hozzájuk fordult, miután napokig nem szállhattak partra a migránsok az ország kikötőjében. Erre azonban még az EJEB sem kötelezte Olaszországot, és végül azért fogadták a bevándorlókat, mert átveszi őket több EU-s ország is.

Az már csak külön hab a tortán a migrációs beetetések közül, hogy egyik napról a másikra 13 kísérő nélküli kiskorúból 15 lett hajón...

Forrás:

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090913659503759361

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090314974176649216

https://agensir.it/quotidiano/2019/1/28/sea-watch-nicolais-aismi-far-sbarcare-immediatamente-i-migranti-inconcepibile-permanenza-in-nave-in-condizioni-disumane/

https://www.youtube.com/watch?v=dYW2_W8DX5Q

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1086691429202694146

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1087819753404674048

http://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-segrete-governo-sea-watch-commette-reati-1634543.html

https://www.ilmessaggero.it/politica/sea_watch_migranti_oggi-4264351.html

Fülöp Ida
2019.01.21.

Különös véletlen… És még gumicsónakokba is éppen annyi bevándorlót helyeztek el az embercsempészek, amennyi a Sea-Watch hajóján jól elfér.

Immár ennedik alkalommal történik meg ugyanaz a történet a Földközi-tengeren. Az NGO-s hajók visszavonulásával az embercsempészek is szabadságra mennek. Nem indítanak el egyetlen migránsokkal teli gumicsónakot sem a Líbiai partoktól több száz kilométerre fekvő Málta és Olaszország felé. Azonban amint visszatér valamelyik NGO-s hajó bevándorlókat “kimenteni” a tengerből, és a Líbiai partoktól néhány tíz kilométerre cirkálva fürkészi a terepet, máris az embercsempészek is munkához újból látnak.

A képen: a Sea-Watch hajója a tengeren cirkál

Néhány napja a Sea-Wath hajója jelent meg újból a színen több hetes szünet után. Ezt be is jelentették a közösségi oldalaikon is, továbbá a helyzetjelzőjük bárki, így az embercsempészek számára is, pontosan jelzi, hogy éppen hol tartózkodnak. Így elkezdték útnak indulni a bevándorlók. Ráadásul még éppen annyi számú migránst is kapott helyet a gumicsónakokon, amennyi felfér a német civil szervezet hajójára. Biztos ez is teljesen véletlen.

A Sea-Watch január 17-én jelezte a twitter oldalán, hogy egy napja újból a tengeren vannak. A “mentési” rendszerük azonban nem száz százalékosan biztonságos, így van amikor, nem sikerül időben rátalálniuk a “rakományra”. De mivel nem fizikai áruról, hanem emberekről van szó, így az ilyen hibák tragikus halálokat idéznek elő, amiért aztán ők nem vállalják a felelősséget, hanem az olasz kormány zárt kikötők politikája nyakába varrják azt.

Így történt ez január 18-án is pénteken este is. Viharos tengeren indítottak útnak egy gumicsónakot az emberkereskedők, amelyet nem sikerült elérniük a civileknek. Így végül az olasz tengerészet mentette ki a még életben maradt három migránst. A tengerbe fulladt bevándorlók számát illetően is vita van. Az egyik csónakon lévő bevándorló szerint eredetileg 120-an voltak a gumicsónakon, de az olasz “felderítő” katonai repülő szerint 20-an, míg a líbiai parti őrség 50 főről tud.

Az olasz baloldal és az ENSZ migrációs szervezete persze automatikusan arról kezdett el beszélni, hogy 117 bevándorló fulladt újból a tengerbe Salvini miatt, két külön hírként kezelve az információkat. A hírferdítés abból szempontból is jelentős, hogy 120 ember túl sok lett volna a Sea-Watch hajójának, de ötvenen még jól elférnek rajta hosszabb útra is. Ez is mutatja, hogy szinte kétséget kizáróan ők voltak a célállomás.

Nem is beszélve arról, hogy az áldozatok számának hamis megnövelésével, a tragédiát is nagyobbnak adták elő, pedig már 20-50 ember halála is elég rettenetes. De ez őket úgy tűnik, nem nagyon érdekli, az igazságnál fontosabb nekik az, hogy a hír minél ütősebb legyen.

Az olasz hírek először erről az eseményről számoltak be, és csak később derült ki, hogy már ugyanezen a napon pénteken hajnalban az olasz parti őrség kimentett szintén egy Líbiából induló csónakról 68 bevándorlót. Ebben az esetben is egyezik a szám és a mentés ideje is a Sea-Watch újbóli megjelenésével a tengeren. Bizonyára ezt sem sikerült elérniük az új, még tapasztalatlan legénységgel. De ezek a bevándorlók legalább nem fizettek az életükkel, és még biztonságosan elérték az olasz SAR-zónát, ahol a tengeri jog szerint már az olasz mentési központ az illetékes.

A képen: a Sea-Watch hajó legújabb emberi “rakománya”

Végül január 19-én szombaton reggel a Sea-Watch 3 civil hajónak a harmadik “mentés” már összejött, és sikeresen vettek fel a fedélzetükre 47 migránst egy gumicsónakról az Alarm phone és egy civil felderítő kisrepülő segítségével. Az Alarm phone egy civil telefonos hálózat, őket hívják fel a bevándorlók, hogy elindultak. Majd ez a telefonos szolgálat “koordinálja” a további mentési műveletet, akár a hatóságok teljes kizárásával, azaz csak valamelyik NGO-s hajónak szólnak. Nem meglepő módon olyan civil szervezetek hatékony támogatásával, amelyek a határok és nemzetek nélküli világ elkötelezett hívei.

A civilek nagy ujjongással adták hírül a “mentést” végig hajótörésről beszélve, amire csupán egy “aprócska” baki vetett árnyékot. A Sea-Watch 3 hajón tartózkodó olasz köztévé Carta Bianca (Fehér lap) műsora riportere ugyanis felvette az akciót, és az világosan mutatja, hogy szó sem volt hajótörésről, hanem egy teljesen jól működő csónakról vették fel a bevándorlókat. Ezt teljesen gyanútlanul meg is osztották a műsor twitter-oldalán, majd amikor többen is jelezték nekik, hogy mekkora balekok, hogy maga a felvétel bizonyítja, hogy az embercsempészetet folytat a Sea-Watch, akkor elérhetetlenné tették azt.

De a La Repubblica baloldali lap hírportálján továbbra is hozzáférhető a videó, amely egyértelművé teszi, hogy senki a lehető legkisebb veszélyben sem volt a gumicsónakon tartózkodó migránsok közül. Egyszerűen csak nyugodtan várakoztak a “mentőhajóra”. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy valójában nem mentésről van szó, hanem arról, hogy mivel nem vehetik fel a bevándorlókat az európai hajók egyenesen a líbiai kikötőkben, így az embercsempészek kisebb csónakokon hajózzák be őket azokra nemzetközi vizeken.

A Sea-Watch most újból kikötőt keres a "rakományának", mint a néhány hete, és természetesen elsősorban Olaszországban akarják partra tenni a bevándorlókat. Matteo Salvini azonban újból megerősítette, hogy az olasz kikötők zárva vannak, és felszólította őket, hogy menjenek Hamburgba vagy Rotterdamba, mivel német hajóként holland zászlót használnak.

Továbbá azt is kijelentette az olasz belügyminiszter a facebook oldalán az üzenetében, hogy “amíg az európai kikötők nyitva vannak, és amíg csak valaki is segíti az embercsempészeket, addig ők folytatni fogják az üzletüket és a gyilkolást.”

Sok politikus és politológus szerint valójában nem is migráció zajlik, hanem modern kori rabszolgák behozatala Európába. A "humanitáriusok" ilyen jellegű tevékenysége pedig százszázalékosan alátámasztja azt, hiába is próbálják meg azt nagy embersegítő szövegekbe becsomagolni.

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?