Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO továbbra is a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnapelőtt este a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket. Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy hamarosan vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért. A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán a napokban németül, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a bevándorlók korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át Afrikából. Majd egy újabb bejegyzésben angolul is kijelentették, hogy ők nem ismerik el a határokat 

A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem igen érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána tartományi tanácsa baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet. Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak az ingyenes orvosi ellátást, ezzel azok elkezdtek az egész ország területérül a közép-olasz tartományba áramlani. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

A toszkán főváros, Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, is a migráció pártján áll. Habár csodával határos módon most a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán az ellenük történő támadás kapcsán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezzel próbálta meg elkenni, hogy a közterületeken fényes nappal is nyíltan drogot árusító dílerek számának brutális elszaporodása a városában szorosan összefügg a bevándorlással. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új migrációs rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.

A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos. Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen volt jellemző. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás előtt Firenze egy teljesen biztonságos város volt, manapság azonban rendszeresek a támadások és a rablások a közterületeken, amit szinte kizárólagosan migránsok követnek el. 

A firenzei Cascine park is már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban egy keddi délután mintegy 50 bevándorló lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “sz@rok”, “sz@r Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban már ők a főnökök. 

A Földközi-tengeren működő civileknek azonban nem áll szándékában leállni, miután az egész EU politikai elitje újból a pártjukat fogta a legutóbbi botrányos akciójuk során, és a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni továbbra is Európát...

Források:

https://www.lanazione.it/firenze/cronaca/controlli-cascine-carabinieri-accerchiati-1.4384370

https://voxnews.info/2019/01/09/ong-seawatch-vogliamo-immigrazione-senza-limiti/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/dl-sicurezza-larmata-buonista-tira-dritto-e-scoppia-guerra-1623768.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/27/news/scheda_dl_sicurezza_stretta_su_immigrazione_e_mafia-212803810/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/17_marzo_02/rivolta-pusher-cascine-466215d0-ff1b-11e6-8f8b-a09f89c51285.shtml

http://www.ilpopulista.it/news/15-Marzo-2017/11839/firenze-il-parco-delle-cascine-in-mano-agli-spacciatori-stranieri-sono-ovunque.html

Fülöp Ida
2018.07.17.

Egy harminc éves marokkói férfit tartóztattak le az olasz katonai rendőrök tegnap Fucecchio-ban drogdílerkedés miatt, a társait még keresik.

A bevándorlók a 23 ezer fős olasz város Galleno negyede érzékeny területein, az ovinál, a játszótéren és a templomnál, árusították a kábítószert az utcákon és a parkban fényes nappal is. Már nagyon régóta jelezték a hatóságoknak a városrész lakói a migráns drogdílereket, és most végül ez egyiket el is kapták. Ketten azonban kereket oldottak. A drogdílerek többnyire előzetesen telefonon beszélték meg a találkozókat a környékről érkező vevőikkel.

A képen: a toszkán város Fucecchio Galleno negyede

A migránsok hosszú időn keresztül még a városnegyed játszóterén játszadozó gyerekek előtt is zavartalanul végezték a bűnöző tevékenységüket. A rácsok közé került Nordine Aboulouafa marokkói állampolgár, de olasz lakos. Háza kertjében 95 gramm hasist és kokaint találtak a Batman osztag nyomozói drogkereső kutya segítségével a föld alá elrejtve.

A migráció valójában hatalmas drogüzlet is, és kéz a kézben jár az ember- és a drogcsempészet. A bevándorlók egy része már eleve drogkereskedőnek érkezik. Az olasz “haladóknak” természetesen ezzel semmi bajuk nincsen, szerintük ez jó. Ők továbbra is foggal-körömmel védik a földközi-tengeri illegális migrációt az olasz katolikus egyház előljáróival egyetemben.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/fucecchio-sgominata-banda-pusher-marocchini-spaccio-vicino-1554303.html

http://www.reportpistoia.com/toscana/item/62619-fucecchio-spaccio-vicino-ad-asili-e-chiese-3-arresti.html

Fülöp Ida
2018.05.16.

A más kultúrából érkezett bevándorlók lábbal tapossák az évezredes európai hagyományokat, és gond nélkül akár annak szent helyein is véresre püfölik egymást. Így történt ez Firenzében a történelmi városközpontban található Szent Ambrus templomnál múlt csütörtökön este is. A plébánosa már feladta a harcot, már évek óta küzd az ottani migránsbandák ellen. A teret immár mintegy 30 afrikai drogdíler uralja esténként és éjszaka. De a város más negyedeiben is hasonló gondok vannak.

Május 10-én este kevéssel vacsora idő után afrikaiak verekedtek össze a firenzei Szent Ambrus templom bejárati lépcsőjén a turisták és negyed lakói szeme láttára. Ott rugdosták és verték egymást puszta ököllel és törött italos üvegekkel. Három járőrautó érkezett ki a helyszínre, hogy helyreállítsa a rendet. A rendőrök két 30-as éveiben járó marokkói, egy tunéziai és egy szenegáli illegálisan Olaszországban tartózkodó migránst tartóztattak le.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom lépcsőjén verekedő bevándorlók

Közülük ketten először még így is el tudtak menekülni, és több a közeli utcákon parkoló autót és robogót is megrongáltak, valamint két üveg sört is elloptak egy kisközértből. Majd még a rendőrségen is folytatták a balhézást, lefejelték a biztonsági szoba ajtaját, és a rendőrökre is rátámadtak. Két egyenruhás könnyebben meg is sérült. A migránsok mind kórházi kezelésre szorultak, annyira összeverték egymást.

A templom egyik plébánosa, Carlo Guarnieri elmondta, hogy minden este ez történik a templom bejáratánál. Immár tíz éve küzd ellene firenzei önkormányzatnál és prefektúránál, de nincsen semmi eredménye, és már fel is adta a dolgot igazából. Az esti 6 órai misét is meg kellett szüntetni a templomban a migránsok miatt, mert rendszeresen megzavarták azt részegen bemenve oda. Már azzal is próbálkoztak, hogy körbekerítik a bejárati lépcsőt, de az sem ért semmit. Alkonyat után a Szent Ambrus tér már nem a firenzeieké.

A negyed egyik lakója is arról számolt be, hogy immár tíz éve áldatlan állapotok uralkodnak esténként és éjszaka a téren, és az utóbbi időben csak még rosszabb lett a helyzet. Állandóak ott a verekedések és a zaj az esti és az éjszakai órákban, valamint drogdílerkedés. Mintegy 30 migráns vette át a Szent Ambrus tér felett a hatalmat, akiket mind ő is személyesen ismer, de az önkormányzat nem tesz semmit ellene. A helyi lakók pedig egy bizonyos óra után már félnek kimenni az utcára, annyira veszélyes lett a környék a bevándorlók miatt.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom és tér

A csütörtöki eset után a város baloldali polgármestere, Dario Nardella twitter üzenetben köszönte meg a rendőröknek, hogy letartóztatták a négy verekedő migránst, és reményét fejezte ki, hogy megkapják méltó büntetésüket, és nem engedi a bíróság őket azonnal szabadon.

Ez azonban nem sokat változtat azon a tényen, hogy Firenze történelmi központjában több helyen is nagy problémát jelentenek a migránsok. Néhány nappal ezelőtt a Szent Lőrinc negyed több száz lakója írt levelet a prefektusnak az ott uralkodó rossz állapotok miatt fotókkal és videókkal is illusztrálva azt. Ők maguk csaptak fel “nyomozónak”, és örökítették meg azt, hogy hogyan is zajlik a drogárusítás mindenfelé a házaik bejáratánál.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/prete-si-arrende-violenza-chiesa-ostaggio-dei-maghrebini-1525880.html

https://it.wikipedia.org/wiki/Piazza_Sant%27Ambrogio_(Firenze)

https://www.firenzepost.it/2018/05/11/firenze-rissa-in-piazza-santambrogio-arrestati-quattro-migranti-irregolari-due-sono-fuggiti/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/18_maggio_11/sant-ambrogio-sotto-scacco-rissa-colpi-bottiglie-dc613cf2-5517-11e8-998a-93ce1f846824.shtml

Ezeket a cikkeket olvastad már?