“Allah boom, boom”, mondta a késsel fenyegetőző migráns az olasz férfinek, amikor az szóvá tette neki, hogy miért molesztálta és tapizta az élettársát és a lányát.

A jobboldali Liga egyik tagja, Massimiliano Codoro július 23-án hétfőn a milánói központi pályaudvarra ment el élettárásért és 12 éves lányáért. A párját sokkos állapotban a kislányát pedig könnyek között találta, amikor odaért. Egy bevándorló zaklatta őket, a nőnek még a melleit is megfogdosta, és a többi járókelő szabadította ki őket a molesztáló férfi karmaiból.

A képen: a milánói központi pályaudvar előtti téren tanyázó migránsok

A 51 éves milánói vállalkozó, amikor megtudta mi történt, odament a szeretteit molesztáló migránshoz. A bevándorló azonban  csak kinevette őt, és egy kést előrántva azt mutatta neki, hogy elvágja a torkát. Az olasz férfi pedig, hogy megvédje magát a támadástól elővette a pisztolyát, mire a  bevándorló menekülőre fogta.

Ekkor Codoro visszatette a tokjába az engedéllyel viselt fegyverét, és segített a segítségére siető két biztonsági őrnek elkapni a bevándorlót, aki továbbra is azt mutogatta neki, hogy elvágja a torkát azt üvöltve közben, hogy “Allah, boom, boom”. Közben a rendőrök is megérkeztek, akiket egy járókelő értesített azzal, hogy egy férfi egy migránssal veszekszik és pisztollyal fenyegeti.

A kiérkező rendfenntartók meglepődtek, amikor kiderült, hogy kiről is van szó. Massimiliano Codardo a március 4-ei választásokon képviselőházi jelöltként indult a jobboldali Liga színeiben. Teljesen biztosan a  migráns sem tudta, hogy éppen a Liga egyik tagjával húzott ujjat.

Ez persze semmit nem változtat a hatósági eljáráson, de politikailag biztosan még inkább elkötelezetté teszi a Liga politikusait az olasz közbiztonsági helyzetet súlyosan érintő tömeges és illegális migráció megállítására.

A baloldali sajtó persze a migránst védi, és arról ír, hogy a Liga tagja durván provokálta őt, és úgy tűnik, hogy minden  megfelelő indok nélkül ijesztette meg a pisztollyal. Csak az nyújt nekik vigaszt, hogy az ügyészség és a bíróság biztosan alaposan kivizsgálja majd esetet, és talán  még azt is kiderítik, hogy nem is volt fegyverviselési engedélye.

A bevándorlók napról napra pofátlanabb módon zaklatják a nőket a hírek szerint. Rendszeresen tapizzák a fiatal lányokat és nőket az utcán és a tömegközlekedési eszközökön, és a nemi erőszak durvább formái is rendszeresek. De ez a baloldali sajtót nem igen érdekli, ők folyton csak a bevándorlók emberi jogai miatt aggódnak.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/milano/milano-ex-candidato-lega-punta-pistola-contro-limmigrato-1557153.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/07/24/figlia-e-compagna-molestate-leghista-estrae-la-pistola-contro-un-immigrato-alla-stazione-di-milano-centrale_a_23488235/

Fülöp Ida
2018.06.04.

Gulia Bongiorno közigazgatási miniszter tegnap kora este az utcán sétálva sietett egy nő segítségére, akit egy migráns molesztált durva módon az olasz főváros belvárosában. A férfi rá is rátámadt. Végül a rendőrség hamar megérkezett, és elkapták a már a gatyáját is lehúzó bevándorlót. Egy olasz érsek szerint azonban a migráció nem rendőrségi és költségvetési kérdés, hanem az emberi méltóságról szól elsősorban. Természetesen nekik mindig csak a bevándorlókéról.

Olaszországban a nők elleni nemi erőszak a migránsok részéről már teljesen mindennapos dologgá vált sajnos. Egyre undorítóbb módon és egyre gyakrabban zaklatják őket a közterületeken már fényes nappal is. Így történt ez Róma belvárosában is június 3-án vasárnap is nem sokkal hat óra előtt. Egy migráns angolul érthetetlen módon hablatyolva molesztált egy számára ismeretlen 40 év körüli nőt az utcán, majd a gatyáját is lehúzva egyre közeledett felé.

Ezt azonban meglátta az új olasz kormány közigazgatási minisztere, aki éppen arra sétált a fiával kíséret nélkül. Ez utóbbi azonban nem tartotta vissza Giulia Bongiornot attól, hogy az éppen a szemei előtt nemi erőszakot elszenvedő nő segítségére siessen. A migráns azonban vele szemben is agresszíven lépett fel. Valószínűleg azért halvány fogalma sem volt róla, hogy kiről is van szó.

Először a migráns fogásából megszabadult nő hívta a rendőrséget, majd a miniszterasszony is, akik igen rövid időn belül meg is érkeztek, és elfogták a támadót. Egyébként is rendszerint meglepően nagyon gyorsan ki szoktak érkezni a helyszínre az olasz rendőrök a híradások szerint. Az eset a világszerte jól ismert Spanyol-lépcsőtől mintegy száz méterre történt a Santa Maria delle Fratte templom előtt, néhány lépésre a baloldali Demokrata Párt székhelyétől.

A képen: Giulia Bongiorno Matteo Salvinivel

Az olasz baloldal máris durván támadja az olasz katolikus egyházzal együtt az új olasz kormány belügyminiszterét, Matteo Salvinit, amiért le akarja állítani az illegális bevándorlást. Gualtiero Basetti érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke arra figyelmeztette a napokban az új belügyminisztert egy lapinterjúban, hogy a migrációt nem lehet csupán rendőrségi és költségvetési szempontból nézni, hanem az elsősorban ez emberi méltóság kérdése.

“Senki nem gondolhatja azt, hogy a migrációs áradatot oly módon le lehet csökkenteni, hogy azt csupán rendőrségi, vagy egyenesen költségvetési kérdésnek tekintjük. Sokkal többről van szó. Elsősorban az emberi méltóság megmentése számít, amely mindig megtaposhatatlan és elidegeníthetetlen. Aztán itt van az integráció nagy kérdése a mai társadalmakba, amelyek elkerülhetetlenül multietnikusak. A találkozás kultúráját semmiképpen nem lehet összekeverni a félelem kultúrájával, vagy ami még rosszabb, az idegengyűlölet aggasztó büffögéseivel” - jelentette ki az érsek az Il Giorno lapnak.

De valahogy Basetti érsek, még soha nem emelte fel a szavát a bevándorlók olyan rémtettei ellen, mint például a fenti is. Az olasz katolikus egyháznak valahogy csakis mindig a migránsok számítanak, és soha nem kerül még csak szóba sem náluk az Olaszországban miattuk brutálisan megromlott közbiztonsági helyzet, és az európaiak általuk megtaposott méltósága. Csupán nagy ritkán egynéhány olasz plébános emeli fel a szavát a helyi lakosság érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy mit tett volna az érsek, ha előtte történik egy ilyen eset, de az immár egyenesen hányingerkeltő, hogy maga az olasz katolikus egyház is mindent megtesz a bevándorlók bűneinek az elfedésére, és mindenáron őket védi, bármit is tegyenek. Különösen, amikor az egyik hír egy nő ilyen jellegű különösen undorító zaklatásáról szól, és a szinte rákövetkező pedig valamelyik olasz egyházi előljáró papolásáról arról, hogy a migránsok méltósága mindenek előtt való.

Még jó, hogy az olasz politikában azért úgy tűnik, jelenleg túlsúlyba kerültek az olasz katolikus egyház sok éves aknamunkája és folyamatos érzelmi zsarolása ellenére is az olyan erők, is akiknek az olaszok biztonsága és méltósága is fontos. Továbbá még fizikailag is megvédik őket, ha arra kerül sor, amint ezt a ligás miniszterasszony, Giulia Bongiorno is tette. Ezek után biztosan még elszántabban fogja védelmezni - igazi, és nem álfeministaként - a nők jogait, ahogy ezt már korábban is tette a neves olasz ügyvéd és politikus.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346268/giulia-bongiorno-aggredita-pieno-giorno-roma-piazza-spagna-uomo-accento-inglese-cala-pantaloni-minaccia.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/06/04/paura-per-giulia-bongiorno-aggredita-in-centro-a-roma_a_23449999/

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/bongiorno_aggredita_a_roma_paura_per_il_ministro_in_centro-3774636.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346139/cardinale-gualtiero-bassetti-matteo-salvini-immigrati-non-sono-problema-polizia.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?