Fülöp Ida
2019.08.11.

Pokoli hellyé teszik Olaszországot a migránsok, de immár Richard Gere is az olaszokat szidalmazza az Open Arms NGO-val, amiért ezt nem akarják.

Csütörtök délután egy olasz férfi rászólt egy 31 éves gambiai migránsra Torinóban a Giordano Bruno úton, hogy ne köpködjön a földre. Az afrikai férfi erre válaszul egy vasrudat a kezébe kapva durván elkezdte őt bántalmazni. A 49 éves olasz lába is eltört az ütlegelés miatt. A gambiai férfi megpróbált elmenekülni, de a csendőrök elfogták. 

Ez az eset azonban csak egy a héten történt durva bántalmazások közül, amelyet olaszok a közösségi terekben voltak kénytelenek elszenvedni Richard Gere számukra teljesen ismeretlen "barátaitól", és a rendőrségi krónikák folyamatosan hemzsegnek az ilyen és hasonló történetektől.

Szerdán a Brescai-Carpendolo helyközi buszjáraton maszturbált egy 20 éves lány mellett egy nigériai férfi este 6 óra körül.  Több fiatalkorú utas is tanúja volt az eseménynek, amelyet az szakított félbe, hogy a lány szólt a buszvezetőnek. Ő értesítette a rendőröket, így a migránst elfogták, és Salvini új biztonsági rendeletének köszönhetően vissza is fogják toloncolni Nigériába. 

Szintén szerdán az észak-olasz Vicenza megyében található Montecchio Maggiore 30 ezer fős városában karistolta össze egy italos üveg felső részével egy olasz arcát egy 21 éves nigériai bevándorló a délután folyamán. 43 éves olasz "bűne" csupán annyi volt, hogy nem adott cigarettát az utcán kunyeráló afrikai bevándorlónak. 

A képen: a migránsok egyik gyakori utcai "fegyvere"

Péntek délután egy 40 éves marokkói migránst tartóztatott le bolognai rendőrség, mivel dél körül egy utcán sétáló 79 éves olasz néni nyakláncát tépte le a nyakából, és közben a földre is lökte őt. Az esés miatt eltört a néni karja. 

Csütörtökön délelőtt pedig egy 28 éves nigériai nő, aki menedékkérőként tartózkodik Olaszországban, a dél-olasz Latina városa Santa Maria Goretti kórházában vert meg brutálisan egy takarítónőt minden ok nélkül. Az afrikai nő a kiérkező rendőrökre is rátámadt.

De volt a héten migránsok között verekedés is a római Szent Péter Bazilika közelében a Cornelia metróállomás előtt. Törött italos üvegekkel felfegyverkezve támadt egymásra két tunéziai és két egyiptomi pénteken este.

Valamint ez a hét sem telt el anélkül, hogy valamelyik migráns ne támadt volna vonatkalauzra, amely már évek óta rendszeres esemény  a korábban teljesen biztonságos Itáliában. Ez alkalommal Arezzónál vert meg egy jegyellenőrt péntek reggel 7 óra körül egy 49 éves nigériai nő, mert nem engedte őt jegy nélkül utazni a vonaton.

Fentiek fényében teljesen világos az, hogy az olaszok a 2010-es évek első felét jellemző migransbarát érzelmeik után miért kezdtek el mára már nagy számban sokkal inkább félni tőlük. Ezt az is jelzi, hogy immár nem Renzi nyitott kikötős, hanem Salvini bevándorlásellenes politikáját támogatja több mint 60 %-uk a felmérések szerint.

Továbbá fentiek rávilágítanak arra is, hogy miért is ácsorog immár 10 napja az Open Arms NGO hajója újabb 121 + 39 afrikai bevándorlóval a fedélzetén Lampedusa közelében nemzetközi vizeken, miközben sem Olaszország, sem más európai ország sem töri magát azon, hogy fogadják az újabb "vendégeket". Az olasz belügyminiszter határozatban tiltotta meg a hajónak, hogy biztonsági okok miatt olasz felségvizekre lépjen, de egyetlen másik ország sem jelentkezett még egyelőre a fedélzeten tartózkodó migránsokért. 

A képen: Richard Gere az Open Arms fedélzetén migránsokkal

Így a napokban már a nagy jogvédő amerikai színész is bedobta magát az Opan Arms spanyol NGO no borders ügye mellett ahogy az a magyar sajtóból is ismert, és tegnap a civil szervezet sajtótájékoztatóján is felszólalt a a hajón lévő bevándorlók érdekében.

De ez sem hatotta meg az olaszokat, és az Il Giornale jobboldali lap egyik írásában egyenesen nevetségesnek nevezte azt, mivel a nagy amerikai liberális felfogású színész úgy beszélt a hajón lévő migránsok megrázó szenvedéseiről, hogy az Open Arms által közzétett fotókon és videókon annak a leghalványabb nyoma sem látszik. Szerencsére. 

A képen: Richard Gere Líbiában "megkínzott" migránssal

Richard Gere a beszédében sorra felmondta a migrációpártiak hamis érveit, amelyeken már tömegesen látnak át az olaszok, ahogy azt az NGO twitter oldalán közölt hozzászólások is jelezik, valamint #Richard Gere hastag alatt is rengetegen cáfolják az emberi jogi aktivista szavait. 

Az amerikai színész beszédében többek között azt mondta, hogy a pokolból jönnek a migránsok, és ezért kell őket befogadni. Ez lehet, hogy ez igaz is. De azt a poklot ők saját maguk teremtik saját maguknak, és immár Nyugat-Európa országait is kezdik azzá változtatni.

A nagy jogvédő erkölcsi fölényét fitogtatva azt is felrótta az olaszoknak, hogy nem ismer rájuk, hogy hogyan tudtak támogatni egy olyan migrációt korlátozó biztonsági rendeletet, mint amelyet a héten fogadott el az olasz parlament.

Erre Matteo Salvini belügyminiszter csak annyit reagált a közösségi oldalán, hogy Richard Gere számára szabad az út, hogy elvigye a hajón lévő bevándorlókat, akiket a barátainak nevezett a dúsgazdag amerikai színész, a villájába a magánrepülőjén.

A nagy emberi jogi aktivista egyelőre még nem ragadta meg ezt a nagy lehetőséget a szavai tettre váltására. Úgy tűnik, hogy ő saját maga nem akar befogadni egyetlen bevándorlót sem a közvetlen életterébe, csak másoktól várja el azt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?