Érvényes jegy nélkül akartak utazni a "menekültek".

Az olasz jobboldali sajtó rendőrségi hírek alapján szinte napi rendszerességgel számol be jegyellenőrök és buszvezetők elleni támadásokról olyan migránsok részéről, akik ingyen óhajtják igénybe venni a szolgáltatást. Augusztus 8-án egy orosz nő felvételt is készített egy ilyen esetről a Róma-Trieszt InterCity vonaton.

A videón jól látszik, hogy a szóban forgó két afrikai migráns mekkora vehemenciával kiabál az olasz kalauzzal, és próbálja megakadályozni a felvétel készítését. A vita hevében a durva káromló szavaktól sem riadnak vissza.

Ezúttal a kalauznak sikerült leszállítani a két bliccelő bevándorlót a vonatról Firenze állomásán  a rendőrség kihívása nélkül, de sokszor az ilyen eseteket csak az ő közbeavatkozásukkal lehet megoldani.

A bevándorlók tömeges megjelenése előtt ilyen események nem fordultak elő az olasz vonatokon. A jelek szerint azonban manapság már ilyen esetekre is fel kell készülnie annak, aki vonatra száll a világ gazdaságilag egyik legfejlettebb országában. 

A probléma súlyosságát jól mutatja az, hogy tavaly októberben a dél-olasz Frosinone közösségi buszjáratainak sofőrjei és jegyellenőrei levélben fordultak a prefektúrához a bevándorlók miatt. Ebben tudatták a hatóságokkal hogy a migránsok 90 százaléka akar jegy nélkül utazni. Mindennaposak a viták velük, és gyakran kell miattuk a rendőri erőkhöz fordulniuk. Továbbá a bevándorlók rendszeresen lerasszistázzák őket csupán azért, mert a munkájukat végzik.

A Soros-féle nyitott társadalom eszméje napról napra nagyobb káoszhoz vezet Olaszországban is. Nem az afrikai migránsok integrálódnak az európai rendszerbe, hanem ahogy nő a számuk, egyre inkább ők afrikanizálják Európát.

Fülöp Ida
2019.05.19.

Közös képet készített a Sea Watch 3 legénysége a migránsokkal, de sokkal inkább ők tűnnek segítségre szorulónak mintsem az afrikaiak.

A képen: Sea Watch 3 NGO-s hajón lévő migránsok a legénységgel

Giorgia Linardi, a Sea Watch olasz szóvivője még a mai napon megoldást sürget a helyzetre európai szintű elosztással. Az olasz evangélikusok már felajánlották a segítségüket az üldöztetés elől menekülteknek, mivel az NGO azt hirdeti, hogy a migránsok mind olyan líbiai táborokból menekültek el, ahol hónapokon át kínzásnak voltak kitéve.

Tegnap néhány migráns öngyilkossággal fenyegetőzött ezért a hajó kapitánya humanitárius okokból a Matteo Salvini belügyminisztériumi direktívája ellenére önhatalmúlag belépett az olasz felségvizekre. Most Lampedusa kikötőjétől 1 mérföldre horgonyoznak, és Di Maio is arra szólította fel Salvinit, hogy győzze meg Marine Le Pent és Orbán Viktort  a bevándorlók befogadásáról.

A csoportképet elnézve a legénység néhány igen vézna tagjának valóban igen sürgető szüksége is lenne erre. Az afrikaiak azonban elég jól rejtegetik az őket ért szörnyű kínzások nyomait, vagy talán nem is érte őket egyáltalán semmi ilyen.

Matteo Salvini a mai napon is megerősítette, hogy nem léphet be olasz kikötőbe  a Sea Watch 3, amíg ő a belügyminiszter. Valamint azt is kifejtette a kampánybeszédében, hogy a "nyitott kikötőket hirdető baloldal rabszolgákat akar és új szavazókat az olaszok helyett, akik már nem szavaznak rájuk". 

Az olasz sajtó pedig mindeközben a küszöbön álló kormányválságról értekezik, és valóban bármelyik pillanatban megszűnhet a mostani kormány a Liga és az 5 Csillag Mozgalom közötti feszült helyzet miatt. Hónapok óta szinte mindenben más az álláspontjuk, és immár nyíltan az illegális bevándorlás tekintetében is.

Forrás:

https://twitter.com/seawatch_intl/status/1130117643208466433

https://twitter.com/giorgialinardi/status/1130144469930663938

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1129712152447717376

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1129125729218760718

http://www.ilgiornale.it/news/politica/maio-punge-salvini-chieda-ai-sovranisti-prendersi-i-migranti-1697317.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-sinistra-dei-porti-aperti-vuole-nuovi-schiavi-1697556.html

Fülöp Ida
2018.10.25.

Az olasz baloldali sajtó először próbálta úgy előadni, hogy maguk a negyednek a lakói tették azt, ahol az eset történt, majd beálltak a szélsőbalos közösségi központok akciója mellé.

Tegnap robbant be a hír az olasz sajtóba, hogy a múlt héten péntekről szombatra virradó éjjel, afrikai migránsok halálra erőszakoltak egy 16 éves olasz lányt a római Tiburtina pályaudvar közelében lévő San Lorenzo negyedben egy drogos tanyán. Desirée Maroittini 12 órán volt öntudatlan a drogok miatt, amit kapott, és ez idő alatt több afrikai bevándorló is megerőszakolta, majd magára hagyták. A lány ismerhette a helyet és a gyilkosait is.

Matteo Salvini személyesen akarta felkeresni a hivatalosan lakatlan épületet a város központjában, ahol a szörnyű tett történt. Egy szál fehér virággal kívánt személyesen megemlékezni a megölt lányról. Ezt a tervét előzetesen a facebook oldalán is tudatta.

Amikor megérkezett a bűntett helyszínére, az elhagyatott, romos épület bejáratánál azonban szélsőbalos militánsok és feministák állták el az útját. Nagy kavalkád alakult ki a ház előtti téren egyébként is, mivel időközben a negyed lakói is odasereglettek, akik nagy örömmel fogadták Salvinit, hogy végre valaki az állam részéről törődik az ügyükkel. Már évek óta ugyanis hiába jelezték a hatóságoknak, hogy tarthatatlanná vált a helyzet a lakóhelyük utcáin a migránsdrogdílerek miatt. De semmi igazi intézkedés nem történt, és csak egyre rosszabb lett a helyzet.

A képen: a Salvini útját elálló szélsőbalos tüntetők

Az olasz belügyminiszternek a baloldali tüntetők az kiabálták, hogy "sakál, sakál" azzal vádolva őt, hogy csupán politikai ügyet akar csinálni a lány halálából. Az ellene demonstráló "feministák" pedig foggal-körömmel védték az erőszakoló bevándorlókat, hogy "szegény" migránsok nem is más a kultúrájuk, az európai férfiak is ugyanolyanok mint ők, és csak azért tesznek ilyet, mert nem fogadják be őket az olaszok.

Salvini végül nem ment be az épületbe rendőri erővel, mivel nem akarta, hogy még több kellemetlenség érje a negyed lakosait. De megígérte, hogy visszatér, amikor nem tudnak róla a szélsőbalos aktivisták. A szavát ismét betartva ma vissza is tért, és egy szál fehér rózsát helyezett el a megölt Desirée emlékére a kegyeleti helyén.

A baloldali sajtó először próbálta úgy beállítani, hogy maguk a negyed lakóinak egy része tiltakozott Matteo Salvini ellen, és egy szót sem ejtettek arról, hogy az valójában a szélsőbalos közösségi központok akciója volt. Később azonban a La Repubblica fő baloldali lap beismerte, hogy 50 baloldali aktivista állta el a belügyminiszter útját az épületnél, ahol a migránsok megerőszakolták és megölték a fiatal olasz lányt, hogy ne tudjon oda bemenni.

Az ominózus baloldali lap azonban ezzel egy időben mindjárt be is állt a szélsőbalos fiatalok akciója mellé arról értekezve egy írásukban, hogy Salvini ezen tette is csak azt bizonyítja, hogy Olaszországnak immár szélsőjobbos kormánya van. A belügyminiszterük ugyanis szerintük csak azért jelent meg a helyszínen, hogy tovább táplálja az olaszokban a migránspszichózist.

Az olasz baloldal "színe-java" így újból megerősítette azt, hogy semmi szándékuk abbahagyni a skizofrén öngyilkos ámokfutásukat, amely során bármit is tesznek a migránsok, végül mindig más a hibás. Így soha nem lesz békés multikulti Európában, mivel az azokat biztosító törvényeket nem is akarják a bevándorlókkal betartatni. De egyre inkább feltárul, hogy valójában nem is ez a háttérben működő "mély hatalom" valódi szándéka...

Források:

http://blog.ilgiornale.it/indini/2018/10/24/per-attaccare-salvini-i-centri-sociali-stanno-con-assassini-e-stupratori/?repeat=w3tc

https://roma.repubblica.it/cronaca/2018/10/25/news/un_fermo_per_la_ragazza_morta_salvini_contestato_sciacallo_-209898390/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P2-S1.8-T1

https://rep.repubblica.it/pwa/commento/2018/10/24/news/salvini_a_san_lorenzo_l_estrema_destra_di_governo-209895604/?ref=RHPPTP-BH-I0-C12-P1-S1.4-T1

http://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/10/25/desiree-svolta-nelle-indagini-due-fermi_VRlow6m19IuHvYyA2WqsQI.html?refresh_ce

Fülöp Ida
2018.10.12.

A 21. századi progresszívek sorosi “csodavilága” újabb “haladó” epizódokkal “gazdagította” az olasz társadalom életét.

Tegnap délután Arezzo Porcinai parkjában afrikai drogdílerek bántalmaztak egy 40-50 év körüli olasz nőt, akinek nem volt pénze, de drogért könyörgött nekik. A nőn már erőteljesen mutatkoztak az elvonási tünetek, azonban ez egyáltalán nem hatotta meg a parkban drogot áruló migránsokat, és igyekeztek őt először csak szavakkal elzavarni. De mikor ez nem járt sikerrel a két afrikai férfi elkezdte a nőt rugdalni, aki a földre esett, de még ekkor is tovább kérlelte őket, hogy adjanak neki kábítószert.

A képen: migránsok az arezzo-i parkban

A brutális jelenetnek végül egy kislánnyal padon ülő férfi vetett véget, akinek sikerült valahogy lenyugtatni a nőt, és megegyezni a migránsokkal. Az esetről egy megdöbbent szemtanú számolt be az egyik helyi újságnak, aki teljesen elszörnyedt azon, hogy manapság ilyenek történnek a városában. Az afrikai drogdílereket egyáltalán nem zavarta még csak az sem, hogy éppen abban az időszakban, amikor tettüket elkövették, rendszerint sokan járnak a parkban.

Miközben ilyen szuper “magaslatokat” ért el a nyitott társadalom olaszországi megvalósulása, addig a “haladók” továbbra is azokat támadják, akik szeretnének véget vetni ennek a nagy “progressziónak”. Így a mai napon a nagyon demokratikus diákok kezdtek tüntetésbe az olasz kormány ellen az ún. közösségi központok támogatásával. (Hasonlókat akar Soros Magyarországon is létrehozni a nagyobb városokban a szegénység felszámolására és a helyi közösségek segítésére). Ezek az olasz közösségi központok gyakran drogos helyek és bűnöző migránsok búvóhelyei is egyben.

A “haladó” tanulók több olasz városban is igazi változásért tüntettek az oktatásban a Diákok Egyesülése, avagy a Tudás Hálózata országos olasz baloldali diákszövetség szervezésében, amely célja egy jobb világ megteremtése. Így nem meglepő, hogy a manifesztálók nem csupán az iskolai problémák miatt emelték fel a szavukat, hanem a kormány migrációs politikáját is kritizálták a migránsok befogadását követelve.

A nagy haladásban a tüntetők Torinóban még egészen odáig is elmentek, hogy Matteo Salvini és Luigi di Maio bábukat feszítettek keresztre és égettek el a 21. századi nagy progresszió jegyében. Így álltak bosszút a két nagy kormányzó olasz párt vezetőjén, illetve a kormány két miniszterelnök-helyettesén, és egyben belügyi és munkaügyi miniszterén. Az égető iskolások mintegy 200 százan lehettek, és a helyi szélsőbalos Önszerveződő Diákkollektíva (Kollettivo Studenti Autorganizzati, Ksa) tagjai. A facebook oldalukra egy videót is feltettek a szuper haladó akciójukról, amelynek szellemisége azonban sokkal inkább a “sötét” középkort idézi.

A képen: a torinói diáktüntetés

A torinói diákok a közösségi oldalukon Matteo Salvini “Biztonságos iskolák” rendeletét is kifogásolták, amely keretében a drogdílerek ellen helyeznek el kamerákat és rendőröket az iskolák elé. Ezek az utcai kábítószerkereskedők szinte kizárólag migránsok. A római tüntetésen az iskolások szimbolikusan egy drogdílerellenes kamera fotóját égették el, vagyis a bűnözők helyett ők is az őket tőlük védeni akaró Salvinire akadtak ki. A rendelet ellen már a milánói diákok is síkraszálltak a hónap elején az olasz partizánok dalát, a Bella Ciao-t énekelve, és kirakatokat összekaristolva és festékes sprékkel kiszínezve.

A Diákok Egyesülése olasz országos diákszövetség, amelynek részét képezi a torinói nagyon önszervezett diákkollektíva is, egy európai diákszervezet, az OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions) tagja amelynek a székhelye Brüsszelben található. Az Európai Bizottság is a támogatói között van.

Az égetős eseményre így reagált Matteo Salvini a közösségi oldalán:

“És még én és a Liga lennénk azok, aki a "gyűlölet magvait elszórják". Ezeknek a "demokratikus" diákoknak, akiket a közösségi központok és néhány tanáruk dédelget, nagyon sok civilizációs oktatási órára lenne szüksége, és talán a szüleiktől is több figyelemre. Akkor talán megértenék, hogy Salvini, vagy bárki más bábuját elégetni a téren, illetve lámpákra felakasztani a képeiket, undorító dolog. Mindenesetre beazonosítottuk, és feljelentettük őket. Habár köztudott, hogy nekik a hibás úgyis mindig csak Salvini.”

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/arezzo-donna-implora-i-pusher-dose-loro-prendono-calci-1587467.html

http://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/10/12/studenti-piazza_6MFatj6LyHQwx94NQ6H6QI.html

http://palyazatok.org/regionalis-kozossegi-kozpontok-program/

http://linkcoordinamentouniversitario.it/uds-e-link-costituita-la-rete-della-conoscenza/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/torino-proteste-studenti-centro-fuoco-effigi-salvini-e-maio-1587238.html

https://www.facebook.com/KSATorino/

https://www.ilmessaggero.it/italia/manifestazione_studenti_milano_salvini_danni-4019326.html

Fülöp Ida
2018.10.05.

A megtámadott, korábban migrációpárti youtuber az eset után kijelentette, hogy Párizs mára már a harmadik világ szintjére süllyedt le.

Tatiana Ventòse szeptember 14-én délelőtt utazott a metrón, amikor fél 11 óra körül két mellette ülő észak-afrikai migráns elkezdett beszólni neki. Majd egyre durvábban szidalmazták, és végül még meg is ütötték, és azzal fenyegették meg, hogy megerőszakolják.

Az francia Le Fil d’Actu yuotube-csatorna ismert krónikása ezek után teljesen megváltoztatta korábbi nézeteit, és arról beszélt egy videón, hogy mára Párizs már olyan lett, mint a harmadik világ a migráció miatt.

A képen: A megtámadott baloldali aktivista (TV5Monde egy yuotuberekről szóló műsorából)

A vele történt esemény az el immár megszokottá vált a francia fővárosban, és a rendőrség teljesen tehetetlen ellene. Közölte az aktivista egy vele készült lapinterjúban. Tatiana is miután egy utas segítségével megszabadult a támadóitól, elment ugyan a rendőrségre feljelentést tenni, de hat órai várakozás után feladta, és elment az ambulanciára.

A youtuber lányt sokan lerasszistázták amiatt, hogy Párizst a harmadik világ egy városának nevezte. Tatiana azonban visszautasította a vádakat azzal, hogy csak az nem látja meg, hogy mivé vált a városuk, akik nem a valóságban, hanem ideológiák fantázia világában élnek. A yuotuber nem csupán az ellene történt támadás miatt beszélt így a francia fővárosról, hanem a szemmel látható áldatlan állapotok miatt is.

Baraknegyedekké átalakult városrészek, szeméttel teli utak, patkányok, vizeletszag. Nyugdíjasok, akik a közértek szemetes kukáiból szereznek be maguknak élelmet. Hajléktalan tanyákká átalakult városi parkok. Mindennapos fizikai és szóbeli erőszak olyan személyektől, akik törvények felett állóknak érzik magukat. Így jellemzi youtube üzenetében Párizst a pálfordulása után az aktivista lány.

Valójában az ő szemét is csupán egy ellene irányult támadás nyitotta fel a való világra. De ő legalább annak hatására felébredt a teljesen különböző életfelfogású népek nagy baráti békés együttélése illúziójából, míg rengeteg társa továbbra is csak hamis ideológiák párnáján aludja álmait.

Közben pedig Franciaországban drasztikusan megugrott a radikális muszlimok száma a Montaigne Intézet kimutatása szerint, akiknek egy fejkendő vagy burka nélküli nő közterületen csupán egy elvetemült istentelen bűnöző. De a feministák is ma inkább saría-pártiak, amíg nem rajtuk csattan az ostor...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/attivista-sinistra-francese-pestata-nordafricani-metro-1579148.html

https://lincorrect.org/40951-2/

https://www.youtube.com/watch?v=njW6AA9j7rw

https://twitter.com/TatianaVentose/status/1040566061794557952

http://www.occhidellaguerra.it/predicatori-dellodio-ue/

Miközben az EU  “haladó” erői az EP hazánkat elítélő döntésének örülnek, addig továbbra is dúl a migránsabszurd Európa utcáin.

Tegnap Firenze központjában, a Fortezza da Basso reneszánsz kori emlékmű környékén egy 24 éves török migráns izgatott állapotban, pucéran rohangászott fel-alá, és fenyegető módon sértegette a járókelőket.  A kiérkező rendőrök végül csak elektromos pisztollyal tudták őt leállítani, miután rájuk vetette magát.

Olaszországban a jobboldali és a helyi sajtóban szinte már kezdenek mindennapossá válni az ilyen és hasonló esetekről szóló hírek. Tegnap a szicíliai Palermóban is rátámadt az utcán az emberekre egy migráns. Ott éppen egy afrikai férfi kapott rohamot, és a város állomása környékén garázdálkodott a reggeli órákban. Először a közelben parkoló autókon élte ki magát, majd egy bangladesi ruha üzletében dobálta össze-vissza le a földre a ruhákat. Végül pedig egy idős férfit vert meg bottal az utcán. Habár az áldozata már a földön feküdt, ő még akkor is tovább bántalmazta, mígnem néhány járókelőnek sikerült őt lefogni a rendőrök megérkezéséig, akik letartóztatták.

A képen: Judith Sargentini az EP-ben

Már önmagában véve is elég borzalmas, hogy egy korábban teljesen biztonságos ország olyan állapotba került a tömeges és illegális migráció miatt, hogy már az utcára kimenni is egy veszélyes kaland. De még ennél is rettenetesebb az, hogy az Európai Parlament képviselőinek többségét azonban ez, ahogy tegnap kiderült, egyáltalán nem érdekli. Ők ugyanis valamilyen érthetetlen oknál fogva nem ennek a rossz állapotnak a megszüntetésével foglalkoznak, hanem azzal, hogy valami különös “Európa-terv” nevében ennek a pokoli helyzetnek a “megvalósulását” azokban az országokban is előmozdítsák, ahol még nem kell attól tartaniuk az állampolgároknak, hogy egyik pillanatról a másikra bárhol bármikor rájuk támadhat az utcákon, a tömegközlekedési eszközökön és egyéb közösségi területeken valami eszelős őrült.

Ma Magyarországon, ha valaki kilép az utcára szinte biztosan sehol nem fog autókat vadul rongáló egyénnel találkozni. Továbbá a nyugati országokban is ilyen és hasonló tetteket szinte teljesen kizárólag bevándorlók követnek valami furcsa oknál fogva. De Sargentini és “haladó” társai valami miatt vadul eltökéltek abban, hogy Magyarországot sem hagyják ki az emberi jogok és európai értékek ama csodás világából, hogy az embereknek az utcára lassan már harci vértezetben kelljen kimenniük a multikulturális utópiájuk miatt.

Források:

https://www.corriere.it/esteri/18_settembre_12/chi-judith-sargentini-donna-che-ha-incastrato-orban-f1fccfca-b6cb-11e8-83fc-d7dcaceaa02b.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/firenze-turco-nudo-ed-esagitato-fermato-dai-carabinieri-1575118.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Firenze-primo-utilizzo-taser-Bloccato-cittadino-turco-nudo-aggrediva-passanti-e3849a4e-2c85-4abb-80fe-dab7997d30fd.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/palermo-africano-impazzito-distrugge-auto-e-picchia-anziano-1575223.html

EU-s botrány lett a Diciotti hajóról a katolikus egyház által befogadott migránsok egy részének eltűnéséből. Az Európai Bizottság szóvivője szerint nem lehetett volna őket szabadon engedni azonosítás nélkül.

Meglepő dolgot közölt tegnapi sajtótájékoztatóján az olasz katolikus egyház által fenntartott Rocca di Papa “Jobb világ” nevű befogadó központjából szó nélkül lelépett migránsok ügyében az EU Bizottságának a migrációs szóvivője. Tove Ernst a fogvatartásukról beszélt az azonosításuk érdekében, ha az szükséges:

“Az elmúlt hónapokban nagyon világosan hangsúlyoztuk, hogy természetesen amikor arra szükség van, alkalmazható a migránsok azonosításának a megkönnyítésére és az eltűnésük megakadályozásra a fogvatartásuk, a menekültstátusz elbírálása alatt is. Arra kértük minden tagállamot, hogy olyan befogadó központokat biztosítsanak, amelyek a fogvatartást is lehetővé teszik: az a tény, hogy az EU elkötelezett abban, hogy védelmet adjon azoknak, akiknek erre szükségük van, nem jelenti azt, hogy a migránsok megválaszthatják azt a tagállamot, ahol azt kérvényezni akarják.”

A képen: olasz kikötőbe érkező migránsok

Francesco Soddu, az olasz Karitász elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy a migránsok szabadon oda mennek, ahova akarnak, és abban a tagállamba kérnek védelmet, amelyikben csak akarnak. Az ő álláspontját képviseli a Baobab nevű civil szervezet is, amelynek táborába “menekültek el” a Karitásztól a Diciotti hajón érkezett eritreiaiak közül mintegy 16-an. Tették ezt annak ellenére, hogy Ferenc pápa még fagyit is küldött a megérkezésük örömére a katolikus szervezetnél szervezett ünnepségre.

Az Baobab NGO ügyvédei azt is tudatták, hogy nem adják ki őket a felkutatásukra indult olasz rendőrség különleges egységeinek, mivel ők nem hatóságok elől elbújó körözött személyek, hanem tranzitmigránsok, akiknek csak egy átmeneti állomás Olaszország a rokonaik és a jobb élet reménye elérése útján. Háborúk, diktatúrák, terrorizmus, klimatikus változások, éhezés és szegénység elől menekülnek ők, és a Baobab szervezet saját maga akarta tudatni, hogy náluk vannak, és ők védelmezik őket, és nem engedik őket visszavinni a Rocca di Papa befogadó központba. De azért végül azonosítás céljából elkísérték a migránsokat a helyi bevándorlási hivatalhoz, miután maga a belügyminiszter is foglalkozott az üggyel, hogy a bevándorlóknak nincs joguk papírok nélkül jönni-menni az országban.

Nabil, aki szintén eritreiai, és 2013-ban érkezett Olaszországba, az Il Giornale lapnak a fentieket megerősítve elmondta, hogy azért tűnhettek el a honfitársai, mert már tovább mentek északra Az eritreiai fiú felfedte, hogy számukra Olaszország csupán egy olyan tranzitállomás, mint Líbia. Németország és Svédország sokkal jobb helyek, mivel ott adnak nekik lakást és munkát is.

Eritrea római nagykövete szerint azonban a helyzet még ennél i bonyolultabb, mivel sok etiópiai adja ki magát eritreianak, hogy megkapja a menekültstátuszt. Pietros Fessahazion szavai újból csak alátámasztják azt, hogy szinte teljesen lehetetlen az EU- területére illegálisan érkező migránsok megfelelő azonosítása.

Mindenesetre az újabb európai migrációs botrányban az EU Bizottság szóvivőjének az állásfoglalása merőben új és “meredek”, azok után hogy éveken át ostorozták Magyarországot azért, hogy úgymond zárt táborokban tartja a menedékkérőket többek között a megfelelő azonosításuk céljából is. Ez még magát a Sargentini-jelentést is teljesen új fénybe helyezheti. Hogyan is ítélhetnék el hazánkat azért, amit immár maga az EU Bizottsága követel meg a tagállamoktól.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-fuga-continua-lue-dovevate-trattenerli-1572675.html

http://www.ilgiornale.it/news/diciotti-trovati-16-migranti-spariti-baobab-ammette-sono-1572877.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2018/09/07/cercano-migranti-diciotti17-prelevati_0db79d96-58d4-4857-89bc-0c138872ef2c.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/noi-eritrei-litalia-tappa-scappiamo-germania-o-svezia-1572676.html

http://www.ilpopulista.it/news/6-Settembre-2018/28756/bergoglio-manda-i-gelati-ai-migranti-della-diciotti-ma-in-cinquanta-tagliano-la-corda.html

Luigi Patronaggio annak az olasz “Demokratikus Jogszolgálatás” szakmai “civil” szervezetnek a tagja, amely Soros György egyik olaszországi jogász NGO-jával együtt ad ki közös migrációs folyóiratot.

Augusztus 16-án újabb 170-es fős Líbiából indult migránscsónak érkezéséről adott hírt Matteo Salvini belügyminiszter a facebook oldalán. Bár a csónak ekkor még csak máltai vizeken járt, máris tudatta, hogy nem engedi be őket Olaszországba. A trükkös migrációs beszállító gépezet azonban felülír minden józan szándékot, így a csónak a máltai vizeken még tartotta magát, azonban valahogy véletlenül éppen az olasz vizektől néhány mérföldre süllyedni kezdett. Így az olasz parti őrség a kimentésükre sietett a Diciotti hajójával.

Salvini azonban közölte, hogy nem engedi a migránsokat partra szállni, amíg nem biztosítja az EU, hogy átveszi őket Olaszországtól a tagországokban szétosztva őket. Napokig vesztegelt a hajó előbb a nyílt tengeren Pozzallo kikötője közelében, majd Danilo Toninelli öt csillagos közlekedési miniszter a rossz idő miatt beengedte őket Catania kikötőjébe, de a belügyminiszter továbbra sem engedte le a hajóról a bevándorlókat, mivel még nem született döntés az EU-s szétosztásukról.

Az olasz baloldali értelmiség, civil szervezetek  és politikusok rögtön a bevándorlók mellé álltak. Többek között az olasz baloldal egyik fő megmondóembere, Roberto Saviano író egy facebook bejegyzésében augusztus 21-én írt egyenesen arról, hogy szerinte Salvini törvénytelenül tartja fogva a migránsokat a hajón, és Catania ügyészéhez fordult, hogy emiatt indítson eljárást ellene. Akkor ez még csupán írói fantáziának tűnt, és nem is reagált rá a helyi ügyészség.

Saviano megszólalása után egy nappal, 22-én  szerdán azonban váratlanul szemlét tartott a Diciotti hajón Agrigento ügyésze, aki végül különös módon osztotta a baloldali író meglátását, és kijelentette, hogy nyomozást indít az olasz belügyminiszter ellen a bevándorlók törvénytelen fogvatartása, túszul ejtése és hivatali hatásköre túllépése miatt. Villámgyorsan bele is kezdett a “nagyon veszélyes” és “bonyolult” nyomozásba, és szombaton már ki hallgatta az olasz Belügyminisztérium néhány hivatalnokát a római ügyészség irodáiban, akik láss csodát meg is erősítették azt, amit mindenki tudott a sajtóból, hogy maga Matteo Salvini belügyminiszter adott utasítást arra, hogy nem szállhatnak le a migránsok az olasz parti őrség hajójáról. Így  a nyomozásból feljelentés lett.

A képen: Agrigento ügyésze a Diciotti hajón

Mivel Catania kikötőjében olyan szervezetek tartottak tüntetést a migránsok mellett, mint pl. az "Antirasszista Hálózat", meg maga Emma Bonino, a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatósági tanácsának olasz tagja is perrel fenyegette Salvinit, ezért felmerült a gyanú, hogy talán maga ez az agrigento-i ügyész is a Soros-hálózat embere. Ezek után elég is volt csupán 10-20 perces internetes kutatás, hogy megbízhatóan bizonyítható legyen az olasz belügyminiszert feljelentő Liuigi Patronaggio kapcsolata Sorosékkal.

Az ügyész, akinek törvényi feladata lenne a politikai részrehajlástól való mentesség különös módon egy szélsőbalosként közismert jogi szakmai szervezet, a “Demokratikus Jogszolgáltatás” (Magistratura Democratica) szervezet tagja, akik képviselői szintén tüntettek a migránsok mellett Catania kikötőjében. Így máris csorbát szenved az ügyész függetlensége. De még ezentúl is a “Demokratikus Jogszolgáltatás” szervezetről kiderült az is, hogy azzal az ASGI elnevezésű NGO-val működik közre egy migrációt támogató jogi folyóirat kiadásában, amelyiket maga Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa hozta létre Olaszországban.

Ezek után már érthető, hogy miután sem az igazán illetékes Catania és Palermo ügyészsége sem indított nyomozást a baloldali író felhívására, az miért is talált igen gyors meghallgatásra Luigi Patronaggio “független” ügyésznél, aki egyébként nyíltan migrációpárti szervezet tagja.   

Maga az eljárás elindítása is csupán politikai célt szolgálhatott, mivel Matteo Salvini belügyminiszter perelhetőségéről az olasz szenátusnak kell döntenie abszolút többséggel. Ez azonban szinte biztosan nincs meg. Továbbá maga a felvetés jogilag is kétséges, és biztosan nem véletlen, hogy a palermói ügyészség is csupán embercsempészet miatt indított eljárást a szóban forgó hajó ügyében.

A törvénytelen emberkereskedelem kérdése azonban Agrigento ügyészét egyáltalán nem érdekelte, ami a nyílt társadalom egy bajnokától végül is teljesen érthető. Számára az embercsempésznek valójában egy államhatárokat megszüntető hősnek kell lennie.

De a teljesen “független” Patronaggio ügyész eme tette politikai szempontból is igen rossz húzásnak bizonyult, és csak növelte Matteo Salvini támogatottságát a közvélemény kutatások,  mivel az olaszoknak már teljesen tele a hócipőjük az illegális migránsokkal és az őket segítő “vörös” bírókkal és ügyészekkel is.

A hajóról végül a belügyminiszter azért engedte leszállni a migránsokat, mert Albánia és Írország bevállalt belőlük huszat-huszat, a többieket pedig a befogadást eddig csak az olasz adófizetők kontójára prédikáló Olasz Püspöki Konferencia fogadta be a saját költségére. Továbbá Salvini tudatta, hogy a továbbra sem engedi partra szállni az illegális migránsokat, akármennyi pert is indítanak ellene, mert az ő hivatali feladata az olaszok biztonságának a védelmezése.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/matteo-salvini-litalia-ha-gi-accolto-abbastanza-sia-chiaro-1565382.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/08/21/news/migranti_bloccati_sulla_nave_diciotti_l_attacco_di_saviano_e_sequestro_di_persona_-204613835/

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Nave-Diciotti-il-procuratore-di-Agrigento-Luigi-Patronaggio-a-bordo-ho-trovato-una-realta-devastante-0df399e1-969d-4498-872d-5c03e01b082f.html?refresh_ce

https://www.corriere.it/cronache/18_agosto_24/diciotti-procuratore-agrigento-roma-sentire-funzionari-viminale-22f21c12-a7c1-11e8-8398-449c93d620be.shtml

https://tg24.sky.it/politica/2018/08/25/nave-diciotti-salvini-indagato.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13371340/matteo-salvini-emma-bonino-denuncia-corte-europea-diritti-uomo-migranti-diciotti-partito-invasione.html

http://www.magistraturademocratica.it/chi-siamo

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13371899/sondaggio-demos-matteo-salvini-partito-unico-lega-5-stelle-di-maio-mollato.html

Fülöp Ida
2018.08.19.

Nigériai menedékkérőket hecceltek fel szerb sorstársaik, hogy a szállásukon szellemek vannak, ezért tegnapelőtt reggel elállták a Palmolit a külvilággal összekötő egyetlen utat.  

Pénteken reggel 6 órától néhány órán át nem lehetett közlekedni a 900 fős dél-olasz kis települése fő útján, mivel azt teljesen eltorlaszolták az afrikai bevándorlók. Elsősorban nők vonultak ki azt utcára gyerekekkel. Szerb származású lakótársaik bosszúból, amiért nem kaptak személyi igazolványt, felizgatták őket, hogy szellemek vannak a számukra egy kolostorban kialakított befogadó központban.

Mintegy 14 szerb menedékkérőt néhány nappal az eset előtt helyeztek át Triesztből a kis faluba, és a nigériaiak babonáját használták fel a tiltakozásukhoz. Csütörtökön este ráadásul egy kisebb földrengés is volt a vidéken, így másnap reggel az afrikaiakat sikerült rávenniük arra, hogy a szellemek miatt még az utcára is kivonuljanak, mivel azért is azokat okolták.

A képen: a migránsok egy 2015-ös tüntetése Palmoliban 

A megmozdulásnak végül a katonai rendőrök vetettek véget, és a szerbeket a helyi prefektúra áthelyezte Palmoliból egy másik helyre, valamint eljárást is indított ellenük közszolgáltatás akadályozása miatt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a nigériaiak hogyan dolgozták fel azt, hogy továbbra is együtt kell élniük a gonosz szellemekkel a szállásukon, amelyek időnként még földrengést is előidéznek a hitviláguk szerint.

Mindenesetre a globalisták által vészesen erőltetett multikulti újból kivillantotta a foga fehérjét, habár ezúttal még viszonylag vicces formájában.

Palmoliban egyébként már 2015-ben is tüntettek a bevándorlók. Akkor mintegy 40 afrikai férfi azt követelte, hogy minél hamarabb bírálják el a kérelmüket és adják meg nekik azokat a papírokat, amellyel szabadon mozoghatnak az EU-ban. A tiltakozó migránsok a kis olasz faluban a buszforgalmat is leblokkolták szintén a kora reggeli órákban, így nem tudtak annak lakói időben eljutni a munkahelyükre és az iskolába.

Az előző olasz baloldali kormányok az olasz falvak növekvő elnéptelenedését bevándorlók betelepítésével gondolták megoldani, így kerültek Palmoliba az afrikaiak.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/terremoto-colpa-degli-spiriti-e-i-migranti-bloccano-strada-1566047.html

http://www.ilcentro.it/chieti/palmoli-via-dagli-spiriti-maligni-del-terremoto-migranti-in-strada-1.1996934

https://www.ilgazzettino.it/abruzzo/terremoto_colpa_degli_spiriti-3919560.html

http://www.ecoaltomolise.net/profughi-bloccano-la-provinciale-per-protesta-dispersi-dai-carabinieri/

Fülöp Ida
2018.07.15.

Napok óta tartó huzavona után végül tegnap Trapani ügyészsége őrizetbe vett két illegális bevándorlót a holland vontatóhajó olasz legénysége megfenyegetése miatt.

Július 8-án vasárnap este a Vos Thalassa 67 migránst vett fel a fedélzetére egy bajba került fából készült csónakról a líbiai SAR, azaz mentési zónában. Mivel ezen a tengeri szakaszon a líbiai parti őrség az illetékes, így hozzájuk fordultak, hogy mi legyen a vízből kimentett bevándorlókkal. Azt az utasítást kapták tőlük, hogy adják át őket az egyik közelben lévő hajójuknak. Az illegális bevándorlók közül néhányan azonban amikor észrevették, hogy Líbiai felé mennek, életveszélyesen megfenyegették a Vos Thalassa tisztjeit. Ekkor ők az olasz parti őrséghez fordultak segítségért, akik átvették a migránsokat a vontatóhajóról a legénysége védelme érdekében a Diciotti hajójukra, és elindultak velük Olaszország felé.

Amikor azonban Matteo Salvini belügyminiszter értesült az eseményekről, közölte, hogy nem engedi be a migránsokat egyetlen olasz kikötőbe sem még olasz állami hajón sem, amíg a nyomozó hatóságok nem derítik ki pontosan, hogy mi is történt, és nem tartóztatják le még a hajón a lázadás felelőseit. Több napos huzavona után végül Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök csütörtökön este felhívta Giuseppe Conte miniszterelnököt, és ő ezután elrendelte a migránsok partraszállását, habár az olasz parti őrségnek küldött két e-mail is bizonyította a fenyegetés tényét.

A képen: a Diciotti hajón lévő migránsok partraszállása Trapaniban

Valamint miatt maga Trapani ügyészsége sem ítélte meg annyira súlyosnak a helyzetet, hogy azon nyomban letartóztassa még a Diciotti hajón a migránsfelkelés két fő felelősét. Sőt valójában nem is ítélték meg hajóeltérítésnek a tettüket, pedig a napnál is világosabb volt, hogy az történt.

A migrációpárti erők öröm ünnepet ültek. A baloldali Demokrata Párt Salvini lemondását követelte, szélsőbaloldali parlamenti képviselők pedig bizalmatlansági indítvány benyújtásához kezdtek bele aláírásgyűjtésbe. Sőt még azt is kitalálták az Avvenire katolikus lappal együtt, hogy maga Salvini ellen kellene eljárást indítani, mivel szerintük túszul ejtette a migránsokat azzal, hogy nem engedte őket napokig partra szállni a Diciotti hajóról

Tegnap azonban a szicíliai város ügyészsége, miután tovább folytatta a nyomozást az ügyben, elrendelte a két fő kolompos, a szudáni Ibrahim Bushara és a ghánai Hamid Ibrahim letartóztatását. Az ügyészség az indoklásában kifejtette, hogy több mint tíz migráns állt ellen a parti őrség tengerésze, a hajó első tisztje és parancsnoka akaratának, egyszóval mégiscsak lázadás történt. A két őrizetbe vett férfi pedig azzal fenyegette meg a Vos Thalassa parancsnokát kézjelekkel, hogy elvágják a torkát és a tengerbe dobják, ha nem fordul meg észak, azaz Olaszország felé. Most már személyi jog megsértésén túl hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos ismételt fenyegetéssel, valamint embercsempészettel is vádolják őket.


A képen: antirasszisták tüntetése Salvini ellen Trapaniban

A lázadó migránsokat védő migrációpártiak egyelőre mélyen hallgatnak, pedig Trapani kikötőjében még a “Maradjunk emberségesek” antirasszista hálózat aktivistái is napokon át piros pólóban és bilinccsel a kezükön tüntettek mintegy ötvenen Salvini döntése miatt, hogy az olaszok biztonsága védelme érdekében nem engedte partra szállni a szerintük ártatlan bevándorlókat.

Mattarella államfő, az olasz miniszterelnök és először még maga az olasz ügyészség is végtére valójában terrorcselekményt elkövető bevándorlók belépését tette lehetővé Olaszországba és Európába, akik könnyen akár el is tűnhettek volna nyom nélkül az ellenük folyó nyomozás elől.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a migrációpárti erőknek sokkal fontosabb az európaiak biztonsága helyett akár még a terrorista migránsok beszállítása is. Habár maga az összes bevándorló is valójában sokkal inkább tűnik fiatal férfiak edzett hadseregének, mint menekülteknek, akik közé álcázásul beraknak azért néhány gyereket, nőt és igazi menekültet is az európai lakosság megtévesztésére.

A Diciotti hajó fenti esetében is Sergio Mattarella olasz államfő a hajón lévő néhány gyerek és nőre hivatkozva vette rá Conte miniszterelnököt a nyilvánvalóan súlyos bűncselekményt elkövető migránsok beengedésére. Valamint a baloldali propaganda most is végig a gyerekeket és nőket mutatta, hogy ezzel hasson érzelmileg az olaszokra, és hangolja őket éppen az ő érdekükben szigorú fellépést tanúsító Matteo Salvini belügyminiszter ellen.

De már az olaszok is egyre jobban átlátják ezt a manipulációt, azért is mert állandóak a támadások ellenük a migránsok részéről. Így egyre jobban szertefoszlik bennük a gyönyörű álom a különböző kultúrák békés együttéléséről a nyitott társadalom “vallása” eszmei keretében. Ez utóbbi az olasz társadalomban már hosszú évek óta fertőz Ferenc pápa és az olasz katolikus egyház hatékony támogatásával is megerősítve.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-cos-i-migranti-thalassa-hanno-minacciato-comandate-1553649.html

http://www.lastampa.it/2018/07/12/blogs/oridente/la-vos-thalassa-la-diciotti-migranti-e-quel-che-sappiamo-del-loro-presunto-ammutinamento-KnOOt0MuSazJoZDFOnNPOL/pagina.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/12/news/salvini_migranti_diciotti_trapani-201541261/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/diciotti-delirio-sinistra-indagare-salvini-sequestro-persona-1553281.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13360150/avvenire-prima-pagina-titolo-contro-matteo-salvini-diciotti-67-ostaggi.html

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?