Fülöp Ida
2018.08.19.

Nigériai menedékkérőket hecceltek fel szerb sorstársaik, hogy a szállásukon szellemek vannak, ezért tegnapelőtt reggel elállták a Palmolit a külvilággal összekötő egyetlen utat.  

Pénteken reggel 6 órától néhány órán át nem lehetett közlekedni a 900 fős dél-olasz kis települése fő útján, mivel azt teljesen eltorlaszolták az afrikai bevándorlók. Elsősorban nők vonultak ki azt utcára gyerekekkel. Szerb származású lakótársaik bosszúból, amiért nem kaptak személyi igazolványt, felizgatták őket, hogy szellemek vannak a számukra egy kolostorban kialakított befogadó központban.

Mintegy 14 szerb menedékkérőt néhány nappal az eset előtt helyeztek át Triesztből a kis faluba, és a nigériaiak babonáját használták fel a tiltakozásukhoz. Csütörtökön este ráadásul egy kisebb földrengés is volt a vidéken, így másnap reggel az afrikaiakat sikerült rávenniük arra, hogy a szellemek miatt még az utcára is kivonuljanak, mivel azért is azokat okolták.

A képen: a migránsok egy 2015-ös tüntetése Palmoliban 

A megmozdulásnak végül a katonai rendőrök vetettek véget, és a szerbeket a helyi prefektúra áthelyezte Palmoliból egy másik helyre, valamint eljárást is indított ellenük közszolgáltatás akadályozása miatt. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a nigériaiak hogyan dolgozták fel azt, hogy továbbra is együtt kell élniük a gonosz szellemekkel a szállásukon, amelyek időnként még földrengést is előidéznek a hitviláguk szerint.

Mindenesetre a globalisták által vészesen erőltetett multikulti újból kivillantotta a foga fehérjét, habár ezúttal még viszonylag vicces formájában.

Palmoliban egyébként már 2015-ben is tüntettek a bevándorlók. Akkor mintegy 40 afrikai férfi azt követelte, hogy minél hamarabb bírálják el a kérelmüket és adják meg nekik azokat a papírokat, amellyel szabadon mozoghatnak az EU-ban. A tiltakozó migránsok a kis olasz faluban a buszforgalmat is leblokkolták szintén a kora reggeli órákban, így nem tudtak annak lakói időben eljutni a munkahelyükre és az iskolába.

Az előző olasz baloldali kormányok az olasz falvak növekvő elnéptelenedését bevándorlók betelepítésével gondolták megoldani, így kerültek Palmoliba az afrikaiak.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/terremoto-colpa-degli-spiriti-e-i-migranti-bloccano-strada-1566047.html

http://www.ilcentro.it/chieti/palmoli-via-dagli-spiriti-maligni-del-terremoto-migranti-in-strada-1.1996934

https://www.ilgazzettino.it/abruzzo/terremoto_colpa_degli_spiriti-3919560.html

http://www.ecoaltomolise.net/profughi-bloccano-la-provinciale-per-protesta-dispersi-dai-carabinieri/

Fülöp Ida
2018.08.15.

Milliárdos haszonnal működik a genovai hídomlásért felelős "Autostrade" céget tulajdonló és ellenőrző társaság, és egyik fő részvényese a Benetton család.

A tegnapi napon abszolút hihetetlen esemény történt. Déli 12 óra előtt 10 perccel 80 méteres szakaszon omlott össze Genovában a város Sanpierdarena negyedét 45 méteres magasságban átszelő 1.182 méteres hosszú Morandi-híd. Több tucatnyi ember vesztette életét a tragédiában, miután a magasból hatalmas mennyiségű vasbeton és aszfalt törmelék, valamint 30 személyautó és 3 kamion hullt alá a híd alatti autópályára ás házakra. Eddig ilyet csupán scifi világvége filmekben lehetett látni.

A képen: a Morandi-híd a tragédia után 

Kezdetben először hirtelen az időjárást, a heves esőzéseket és a vihart hibáztatták  a katasztrófa miatt, azonban folyamatosan egyre több hír kezdett el megjelenni az olasz sajtóban a hídról. Így kiderült, hogy hatalmas politikai és üzleti játszma áll valójában a háttérben, amelyek együttesen vezettek el a tragédiához.

A hidat az “Autostrade per l’Italia” nevű cég üzemelteti, amely az egyik legnagyobb olasz autópálya építő és fenntartó társaság, az Atlantia tulajdona . Az óriás vállalat milliárdos haszonnal működik, és Európában az egyik legmagasabb úthasználati díjat szedi. Olaszországban egyszerűen csak úgy tekintenek rá, hogy az elsősorban a Benetton család  kezében van, amely az egyik legnagyobb részvényese az Atlantiának az általa tulajdonolt Sintonia Spa révén. Ennek következtében most rengetegen támadják őket az internetes oldalukon, és sorra születnek a Benetton ellenes mémek is. A Benetton család Olaszországban a multikulti és a migráció egyik nagy pártolója is egyben.

A képen: Benetton ellenes mém

Az Autostrade ügyvezető igazgatója egyelőre még tagadja a társaság ellen felhozott vádakat, hogy ők lennének a felelősek a történtekért azt állítva, hogy ők mindent megtettek a híd jó karbantartásáért. De a tények mást mondanak. Már néhány éve is felmerült, amikor a most összedőlt tartópillér pillonjainak a cement részét javították, hogy tulajdonképpen a vasacál részt is cserélni kellene, de végül azt mondták, hogy az mégsem szükséges. Idén májusban azonban mégis kiírtak arra egy pályázatot, vagyis tudták róla, hogy nincsen minden rendben.

Továbbá már 2012-ben arra figyelmeztetett a liguriai gyárosok szövetségének az elnöke  Giovanni Calvini szakértői vélemények alapján, hogy tíz év múlva össze fog omlani a Morandi-híd, ha nem csökkentik annak a forgalmát egy másik úttal. De az öt csillagos politikusok ezt folyton csak mesének titulálták az Autostrade egy 2009-es jelentése alapján, mely szerint a híd még 100 évig teljesen biztonságosan állni fog. Még az idei olasz országos választási kampányban is az egyik ígéretük éppen az volt, hogy nem engedik az öt milliárdos nagy genovai várost elkerülő útberuházást, mivel az csak felesleges pénzkidobás.

Most azonban az a faramuci helyzet állt elő, hogy az 5 Csillag Mozgalomnak az egyik kormányzó pártként és az infrastrukturális és közlekedési tárcát vezetve kell szembesülnie azzal, hogy a éveken át ők is masszívan hozzájárultak a várost elkerülő út támadásával a jelenlegi borzalmas helyzethez. De a volt kormányzó Demokrata Párt is kapott figyelmeztetést a veszélyes helyzetről, és ők sem tettek semmit.

Így most megtörtént a nagy tragédia, ami elkerülhető lett volna az értelmes emberi szóra hallgatva. De az érthetetlen sorozatos emberi okoskodás félre lökte azt, amely mögött  az autópálya cég tulajdonosainak végtelen és vakká tevő mohósága és profitéhsége tűnik fel végső okként, amely miatt minden bizonnyal nagy nyomást gyakoroltak a cég menedzsmentjére. De ők ezt is meg fogják úszni, mert ők az emberi törvénykezésen kívül állnak.

De meddig is folytatható még a világban ez a fajta apokaliptikus tragédiákhoz vezető mentalitásuk...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lira-web-contro-benetton-e-toscani-metterete-maglietta-rossa-1565283.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Atlantia_(company)

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13367343/ponte-morandi-crollo-cedimento-stralli-mistero-accelerata-lavori-sostituzione.html

http://www.repubblica.it/politica/2018/08/15/news/ponte_morandi_di_maio_multa_da_150_milioni_ritirare_concessione_autostrade_-204158561/?ref=RHPPTP-BL-I0-C12-P2-S1.12-T1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/i-no-gronda-sul-sito-m5s-crollo-ponte-favoletta-1565093.html

Fülöp Ida
2018.07.19.

Tegnap éjfél után egy pakisztáni férfi törött üveggel a kezében fenyegetett meg egy genovai lányt a házuk előtt, Mattarella olasz államfő pedig a befogadást és a multikultit éltette Bakuban előtte nem sokkal.

A 23 éves olasz lány a barátaival töltötte az estét Genova belvárosában, és éppen hazafelé tartott, amikor a házukhoz érve egy pakisztáni migráns elkezdett hozzá számára érthetetlen nyelven beszélni. Majd a 45 éves dél-ázsiai férfi váratlanul kihalászott az egyik közeli kukából egy italos üveget, a földön összetörte, és azzal kezdett el hadonászni a lány arca előtt. A pakisztáni férfi kereket oldott, amikor a kétségbeesett lány kiabálására visszatértek a barátai a segítségére sietve.

A képen: Genova belvárosa a Dinegro metróállomással

A rendőrség végül a bejelentésük nyomán a Dinegro metróállomás közelében ácsingózva találta meg a védtelen lányra támadó bevándorlót. Ő azonban nem akarta magát igazolni, így bevitték a rendőrségre. Az azonosítása során kiderült róla, hogy illegálisan tartózkodik Olaszországban, és több ügye büntető ügye is volt már.

Míg Olaszországban immár mindennaposak a migránsok ilyen és hasonló jellegű támadásai az olaszok ellen, addig Mattarella köztársasági elnök a tegnapi azerbajdzsáni látogatása során a bakui diplomata egyetemen a befogadást és kultúrák közötti keveredést éltette.

“A befogadás, a jótékonyság és a találkozás az eltérő kultúrákból, népcsoportokból és vallásokból származó nők és férfiak között olyan értékek, amelyekről nem lehet lemondani, mivel csak a másokkal való párbeszéd által vagyunk képesek kiszélesíteni a horizontunk, megérteni a különböző népek látásmódját, felismerni és leküzdeni a kihívásokat, a közjót megteremteni a társadalmainkban” - szólt az olasz államfői ige Bakuban.

A pakisztáni bevándorló által megtámadott olasz lány azonban minden bizonnyal nem ujjongott eme az olasz államfő szerint “nagy értékű” multikulti találkozásért a más kultúrából és vallásból érkező férfival az otthona közvetlen közelében. Ő nagy valószínűséggel sokkal inkább örömmel lemondott volna róla. De lehet, hogy olvas újságot, és talán Matterella szavai segítenek neki egy horizontját kiszélesítő kihívásként tekinteni az esetre.

A felmérések azonban sokkal inkább az mutatják, hogy az olaszok egyre jobban inkább lemondanak a multikulti baloldali államfőjük által eme agyondicsért “értékeiről”...

Ezeket a cikkeket olvastad már?