Fülöp Ida
2018.06.21.

Matteo Salvini ma nem sokkal déli 12 óra után közvetlenül a belügyminiszteri irodájából beszélt a legújabb reggeli NGO-s hajós botrányról a közösségi oldalán. Egy német NGO, a Lifeline az olasz parti őrség utasítása ellenére engedte át a migránsok kimentését a líbiai parti őrség hajóinak líbiai vizeken. Az olaszok őket sem engedik kikötni Olaszországban az Aquarias hajóhoz hasonlóan.

A Lifeline egy viszonylag új hajó NGO a Földközi-tengeren, Németországban jegyzik, és holland zászló alatt fut a hajója. Ma délelőtt a líbiai partok közelében, amint megjelentek a migránsok gumicsónakjai már ott is volt a hajójuk líbiai felségterületen. Ezt megelőzően napokig ki volt kapcsolva az állásjelzőjük. Az olasz parti őrség arra utasította őket, hogy hagyják a líbiai parti őrségre a migránsok kimentését, de ők nem követték ezt az útmutatást, és felvették ők a hajójukra a több mint 200 bevándorlót erőszakkal. Salvini azonban azt üzente nekik, hogy csak képeslapról fognak olasz kikötőt látni. Már folyik is a levelezés a hollandokkal, hogy ők fogadják a hajót, ha egyszer az ő zászlójuk alatt fut.

A képen: a Lifeline hajója

Közben meg két újabb migránsokkal teli gumicsónak is nekiindult a tengeren a tunéziai-líbiai határnál. Amikor a parttól 18 mérföldnyire voltak a római mentési koordinációs központot hívták. Matteo Salvini azt mondta, hogy ők viszont értesítették Máltát és Tunéziát, mert ők közelebb vannak.

Végül is teljesen logikus, miért kellene a sokkal távolabbi Olaszországból odamenni "kimenteni" az önkéntes hajótörötteket.

Salvini ezt azzal indokolta, hogy nem lehet Olaszország feladata minden ilyen "mentés", mert nagyon megterheli szociális és biztonsági szempontból ez a migráció az olasz társadalmat. Valamint véget kell vetni ennek a migrációs maffia tevékenységének is. Az olasz belügyminiszter szerint ezek a földközi-tengeri NGO-k nem jótékonyságból végzik ezt a tevékenységet, hanem pénzért. Utalt arra is, hogy éppen ideje lenne már kideríteni, hogy ki is finanszírozza igazából ezeket a civil szervezeteket.

Eddig is tudni lehetett, hogy mi is zajlik pontosan a Földközi-tengeren mentés címen, de ennyire valós időben abszolút hivatalos híradás még nem jelent meg arról, mint Matteo Salvini mai facebook üzenete.

https://www.facebook.com/salviniofficial/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/long-ha-disobbedito-allitalia-cos-ha-preso-forza-i-migranti-1543560.html

Fülöp Ida
2018.06.19.

Az új olasz belügyminiszter olyan dolgokat mondott Sorosról tegnap, amit eddig még csak kevesen. A nagy “filantróp” rabszolgákat akar, ezért finanszírozza a migrációt. Toni Iwobi a Liga nigériai származású szenátora az elmúlt években már többször is figyelmeztetett arra, hogy azok akik az illegális migrációt támogatják csupán modernkori rabszolgáknak telepítik be az afrikaiakat Európába.

Matteo Salvini az Il Giornale jobboldali lap kérdéseire válaszolva vázolta fel azt a migrációs politikát, amelynek megvalósítását tűzte ki célul belügyminiszterként. A beszélgetés során megerősítette, hogy továbbra sem engedik be az NGO-s hajókat olasz kikötőkbe, mert azok nem segítő tevékenységet folytatnak, hanem olyan személyek pénzelik őket, mint például Soros is, akik csupán újkori rabszolgákat akarnak. Szó szerint ezt mondta a Földközi-tengeren működő civil szervezetekről:

“Nem nagylelkűek, nem keresztények, akik a felebarátjukon akarnak segíteni, hanem jól meghatározott gazdasági érdek rejtőzik meg a tetteik mögött. Közvetlenül olyan személyek finanszírozzák őket, mint Soros, aki nem segíteni akar a menekülő gyerekeknek, hanem új rabszolgákat teremteni belőlük. Ezért továbbra sem fogjuk beengedni az NGO-kat az országunkba.”

A képen: Matteo Salvini Toni Iwobival

Matteo Salvini egyik nagy támogatója az illegális migráció elleni küzdelemben éppen a pártja nigériai származású politikusa, Toni Iwobi. Iwobi a Ligában már évek óta a migrációs és biztonsági ügyek felelőse, és az új olasz parlamentbe szenátorként választották be az olaszok.

A nigériai származású politikus számtalanszor emelte már fel a szavát az a trend ellen, hogy az elmúlt években a baloldali olasz kormányok korlátozták a hivatalos migrációt, miközben illegális migránsok százezreinek a bejutását segítették elő, akik aztán vagy az utcán végzik, vagy az olaszoknál jóval alacsonyabb órabérért, mintegy rabszolgaként kénytelenek dolgozni a megélhetésükért. Így Iwobi szerint is egyáltalán nem a jóság áll az illegális migráció támogatása mögött, hanem az olcsó afrikai munkaerő biztosítása, aminek következtében aztán sok olasz munka nélkül marad, és elszegényedik. Nem is beszélve arról, hogy sok migráns végül bűnszervezetek tagjaként végzi.

Toni Iwobi továbbá Salvinihez hasonlóan az Aquarius hajó kapcsán is elmondta az olasz parlamentben, hogy az egyetlen módja annak, hogy az illegális migránsok ne fulladjanak bele a tengerbe az, ha egyáltalán nem is indulnak útra Líbiából. Így ő is helyesli azt, hogy a napokban a belügyminiszter egyszerűen nem engedte be olasz kikötőkbe az NGO-s hajót, és így az kénytelen volt Spanyolországba vinni a bevándorlókat, akiket a líbiai partoknál gyűjtöttek össze a gumicsónakokról. (Az olasz sajtó és politikusok mindig a "menteni" szót használják igazából, habár mindenki tudja, hogy nem arról van szó.)

Matteo Salvini elmondta még az Il Giornale lapnak azt is, hogy rövid időn belül Líbiába készül, hogy megerősítse a két ország közti barátságot, melynek keretében iskolákkal, kórházakkal és infrastruktúrlis fejlesztésekkel kívánnak segíteni a nehéz helyzetbe kerül országnak. Azonban külön kiemelte azt, hogy nem szándékoznak beleszólni az észak-afrikai ország olyan belügyeibe, mint a választások erőltetése, ahogy ezt Franciaország teszi.

Az olasz belügyminiszter beszélt még arról is, hogy további lépések szükségesek az illegális migráció visszaszorításban, ezért Olaszországnak fel kell hagynia azzal, hogy a tengeri mentési zónáján kívül eső részéről is a parti őrsége és a haditengerészete hajóival szállítja be az országba a magukat menekültnek valló közép-mediterrán térségben a tengeren felbukkanó migránsokat. A mostani gyakorlat az, hogy a pl. a Frontex is egyszerűen csak Olaszországba szállítja be külföldi kisebb hajókon tartózkodó embereket ebből a tengeri zónából, akik azt állítják magukról, hogy üldözöttek és menekültek, a kötelékében lévő hajókra átvéve őket.

Elég csak bárhonnan elindulni a tengeren a migránsoknak gumicsónakon, vagy hevenyészett hajókon, és máris szállítják be őket olasz kikötőkbe az olaszok állami hajók, vagy a Frontex hajói a térségből. Ez nekik a nagy európai tengeri határvédelem.

Holott a hivatalos adatok szerint is a tengeren ily módon automatikusan “kimentett” migránsoknak csak kis része jogosult nemzetközi védelemre. 2017-ben Olaszországban mintegy 81.500 menekültkérelmet bíráltak el, és csupán a kérelmezők 8 %-a volt jogosult menekültstátuszra, és 8 %-uk pedig kiegészítő védelemre. De a többiek is teljesen simán bejutottak útlevél nélkül az EU nagy tengeri “határvédelmi rendszerén” keresztül, anélkül hogy bármit is tudna róluk a közös európai “határvédelmi hatóság”, azonkívül, hogy menedékkérőknek vallják magukat.

Források:

Fülöp Ida
2018.06.17.

Miközben az NGO-s hajókat nem engedi be a kikötőibe az új olasz kormány, addig elég egy telefon a gumicsónakokon vízre szállt migránsoktól, és máris rohannak értük az olasz állami hajók. Az öt csillagos infrastruktúrális miniszter büszkén nyilatkozta azt szombaton, hogy ők nem xenofóbok és rasszisták, és továbbra is “kimentik” a bevándorlókat a parti őrség hajóival, és is Európa segítségét várják. Minden bizonnyal az átvételükre gondolt.

Az olasz migrációpárti politikai blokk továbbra is mindenképpen próbálja érvényesíteni az akaratát. A korábban még hajóblokádot is kilátásba helyező Liga vezetője, Matteo Salvini, most belügyminiszterként mindent megtesz a migráció teljes leállítására, azonban az öt csillagos infrastruktúrlis miniszter már korántsem ennyire elszánt. Danilo Toninelli tegnap büszkén tudatta, hogy senki nem mondhatja azt, hogy ők felelőtlenek, és “Olaszország mindig az elsők között volt és marad is, amikor életek mentéséről van szó.”

A képen: olasz parti őrség migránsokat gyűjt be a líbiai partok közelében gumicsónakokból

Így tettek pénteken is. A bevándorlók csak telefonáltak nekik, és máris indultak értük a líbiai partokhoz, hogy “kimentsék” őket a gumicsónakokról, amelyen tengerre szálltak. Vagyis ők is ugyanolyan formában vesznek részt a beszállításukban, mint az NGO-s hajók. Az embercsempészek elindítják a bevándorlókkal teli gumicsónakokat a líbiai partokról, majd megbízzák az egyikőjüket azzal, hogy adjon le a római “mentési” koordinációs központnak Sos jelzést. Erre az olasz parti őrség gyorsan elindul értük, és felveszik őket az állami hajókról. És ezt aztán ők mentésnek nevezik.

A Renzi kormány ideje alatt 2014. novemberétől kezdték el az olaszok ezzel a technikával beszállítani a migránsokat az olasz parti őrség és hadi tengerészet hajóival a Triton EU-s művelet keretében. Az NGO-s hajók valójában csak 2016. tavaszától kezdtek el egyre nagyobb számban bekapcsolódni ebbe a jól bejáratott mechanizmusba. Talán azért is, mert ekkor már az átlagos olasz állampolgároknak kezdett egyre jobban feltűnni, hogy a kormányuk az ő pénzükön és védelmükre működtetett hadihajókon nem tesz mást, mint beszállítja az illegális bevándorlókat, akik között szerintük akár még terroristák is lehetnek.

Bár ez utóbbi miatt a baloldaliak folyamatosan “lehülyézték” őket, hogy csak nagyon rendes menekültek érkeznek. Azonban ez a “menekültek jönnek” mítosz is egyre jobban megdőlt, mivel egyre többen vették észre, hogy a migránsok túlnyomó része, olyan országokból és területekről érkezik, ahol nincs sem háború sem, politikai üldöztetés, stb. Jóllehet a baloldali propagandisták továbbra is menekültekről, éhezőkről stb. beszélnek, de a hivatalos statisztikák egészen mást mutatnak. Valamint még a vak is látja, hogy többnyire jól táplált életerős férfiak és nők érkeznek a migránshajókon. Ez utóbbi természetesen igen örvendetes abból a szempontból, hogy talán Afrika még sem olyan velejéig rossz hely, ahogy azt a migrációpárti propaganda próbálja elhitetni velünk.

A közvélemény figyelmét az NGO-s “mentő” hajók megérkezése után a Földközi-tengerre egyre inkább ők maguk kezdték lekötni, holott továbbra is a migránsok 60-70%-át az olasz állami hajókon szállították be Európába Brüsszel jóváhagyásával, tudtával és az EU-s missziókkal szoros együttműködésben.

És az új olasz kormánnyal is folytatódni látszik ez a trend. Míg most is mindenki azzal van elfoglalva, hogy mi van az NGO-s hajókkal, addig a bevándorlók továbbra is lazán bejutnak Európába az olasz állami hajókon.

Ráadásul szinte minden ellenőrzés nélkül lépnek be, ugyanis a migránsok az olasz kikötőkben csak egy gyors egészségügyi vizsgálaton esnek át, és egy alapvető azonosításon. Ennek során során ők maguk mondják meg a nevüket, származási országukat és egyéb alapvető adataikat, valamin fotó is közül róluk. Ilyen módon annyi terrorista és bűnöző léphet be zavartalanul Olaszországba, ráadásul állami hajókon minden komolyabb ellenőrzés nélkül, amennyi csak nem szégyell.

A migrációpárti politikusok aztán ezeket az minden komolyabb vizsgálat nélkül érkezett embereket rögtön szét is akarják osztani a tagállamok között, csak úgy a nagy európai “szolidaritás” alapértéke jegyében. Az ellenőrzés tekintetében azért várható változás, mivel Salvini belügyminiszter szigorúbb vizsgálatot akar bevezetni az állami hajókon érkezett migránsok esetében.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/aquarius-verso-valencia-e-guardia-costiera-salva-altri-500-1541522.html

http://www.vita.it/it/article/2017/02/08/ismu-il-2016-e-lanno-record-di-richiedenti-asilo-e-dinieghi-in-italia/142389/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-pacchia-stra-finita-porti-chiusi-navi-olandesi-1541802.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/06/15/news/nave_trenton_libia_migranti_soccorsi-199078337/

https://www.youtube.com/watch?v=Gwt31UGj_ww

https://www.youtube.com/watch?v=pGnjaXO-Rio

Ezeket a cikkeket olvastad már?