Luciana Lamorgese az illegális migránsok tömeges beszállításának idején a belügy minisztériumi kabinettfőnökeként tevékenykedett, és ő indította el az ún. "szétszórt elosztási" rendszert, amelynek keretében az afrikai drogdílerek "menedékkérőként" könnyen bejutottak bármelyik olasz településre.

Az új olasz belügyminisztert Angelino Alfano akkori belügyminiszter tette meg 2013. júniusában a miniszteri kabinettfőnökévé. Lamorgese 2017. elejéig töltötte be ezt a pozíciót, majd Milánó prefektusa lett. Éppen Alfano idejére esik az illegális bevándorlók tömeges beszállításának az ideje Líbiából, amelyet főként Lamorgese vezényelt le. 2013-ben 42 ezer, 2014-ben 170 ezer, 2015-ben 154 ezer és 2016-ban 181 ezer migránst nyomott le az olaszok torkán a belügyminisztériumhoz tartozó prefektúrákon keresztül.

A képen: Luciana Lamorgese új olasz belügyminiszter

Az ő nevéhez fűződik az ilyen nagy mennyiségű bevándorló országos szétterítési módszerének a megvalósítása is, amely "szétszórt befogadás" (accoglienza diffusa) néven vált hírhedtté. Korábban a nagyobb városokban működő nagyobb befogadó központok voltak a jellemzőek Olaszországban, Lamorgese azonban elkezdte kisebb központokba elhelyezni a tömegesen érkező migránsokat az önkormányzatokkal megállapodva a kisebb településeket is bevonva. Így több ezer olasz településen szórták szét a bevándorlókat a jobb integráció és a gettósodás megakadályozása nevében.

Ez az integrációs "mesterterv" azonban egyben hatalmas segítség volt az afrikai maffiáknak is, amelyek közvetlenül szervezik az Európába irányuló migrációt, mivel könnyedén bejuttathatták ezen a migrációs elosztási rendszeren keresztül az embereiket menedékkérőként villámgyorsan több ezer olasz településre. Így Lamorgese akarva vagy akaratlanul a nigériai és más afrikai maffia klánok egyik legfőbb segítője lett. Olyan egész országot behálózó hálózat kiépítését tette lehetővé a maffia számára rövid idő alatt a politikus társaival egyetemben, amely korábban talán még álmaikban sem képzeltek.

Ennek a rendszernek a teljes felszámolását igyekezett megvalósítani Matteo Salvini, a Liga belügyminisztere a tevékenysége elmúlt 14 hónapja során. Egyrészt teljesen minimálisra csökkentette az érkező migránsok számát, másrészt pedig ezres számban zárt be befogadó központokat. Valamint rengeteg  "menedékkérő" drogdílert tartóztattak le.

A Szent Ferenc csodatételéről híres 31 ezer fős közép-olaszországi Gubbióban 2019. februárjában "csupán" 10  nigériai menedékkérő drogdíler került a befogadó központból a rácsok mögé. De más olasz városokból is folyamatosan érkeztek hasonló hírek.

A képen: Luciana Lamorgese az 5 "csillagos" posztideológikus Luigi Di Maioval

A migrációs biznisz ellen korábban folyton ágáló 5 "Csillag" Mozgalom azonban most a Liga helyett annak egyik legfőbb motorja, a baloldali Demokrata Párttal állt össze, és visszajuttatták a lehető legmagasabb pozícióba a tömeges migráció eddig háttérben működő baloldali belügyminisztériumi "szülőanyját".

A magát posztideológikusnak valló 5 "Csillag Mozgalom" valójában már régóta egyezkedik a demekkel a szövetségkötésre Salvini eltávolítása érdekében, miközben a sajtónak folyton azt erősítgetik, hogy a Liga vezetője tehet a közös kormányzásuk megszűnéséről. 

Beppe Grillo (magyarul Tücsök Józsi) showder politikai formációja igazi és valóságos kaméleon politikát folytat, amelyben egyetlen motivációjuk az anyagi túlélés bármilyen áron. Akár még a migrációs biznisz és az afrikai klánok olaszországi terjeszkedése újbóli elősegítése árán is, mivel illúzió lenne azt gondolni, hogy a tömeges illegális migráció egyik nagy korábbi lebonyolítója, Luciana  Lamorgese újból hatalomra jutva, immár belügyminiszterként, majd annak a leállítója lesz.

 

  

Fülöp Ida
2019.08.29.

A pápa kedvenc apácája szerint az afrikai bűnbanda az állapotos nőket is futtatja Olaszországban, mivel külön kereslet van rájuk.

Újabb NGO-s hajó várja a belépését az olasz vizekre. Ezúttal az olasz szélsőbalos anarchisták által működtetett Mediterranea Saving Humans hajója. A Mare Jonio tegnap reggel 8 óra 35 perckor fejezte be a migránsok fedélzetükre vétele műveletét állításuk szerint 70 mérföldre a líbiai partoktól Misurata városától északra.

A képen: gyerekek és nők az anarchisták Mare Jonio hajóján

98 bevándorlóról van szó, akik mind Nigériából, Kamerunból, Elefántcsontpartról és Gambiából származnak. Közülük 26 nő, 22 tíz év alatti gyerek, és 6 kiskorú. A nők között legalább 8 terhes, tudatta az NGO. De mit is keresnek a civilek hajóján a terhes nők? 

Ezekre az NGO-s hajókra csakis azok jutnak fel, akiket az embercsempészek kiválasztanak, és a migránsok elmondásai szerint az emberkereskedők Líbiában az útnak indításuk előtt ún. connection house-kben tartják őket fogva akár hónapokig is. Ezek a connection house-k különösen a bevándorló nőkre nézve nagyon veszélyesek, akiket az ENSZ szerint is jórészt prostituáltnak hoz be Európába az afrikai maffia, és már ezekben a líbiai embercsempész központokban elkezdik őket prostitúcióra kényszeríteni.

Az olasz sajtóban már évek óta látnak napvilágot az erről szóló hírek, de az NGO-k megpróbálják magukat a lányok megmentőinek feltüntetni, holott közülük csak nagyon kevesen menekülnek meg a szörnyű sorsuktól, ahogyan Ethis. A nigériai lány 2016-ban tett feljelentést az olasz rendőrségen, és többek között az ő tanúvallomása alapján ismerhették meg az olaszok, hogy hogyan is működik ez a fajta emberkereskedelem.

A 17 éves afrikai lányt egy másik nigériai nő, Ester szervezte be bevándorlónak a falujában azzal az ígérettel, hogy ő maga állja Ethis útját, amelyet az majd fokozatosan törleszti neki a munkájából. A nigériai lány egy 30 ezer eurós adósságot magára vállalva, gyakorlatilag rabszolgaként indult útnak Nigerbe busszal, miután vudu szertartás keretében is fogadalmat tett a családjával együtt az összeg teljes visszafizetésére.

Ethist Nigerben várta az embercsempész kísérője Steven, és ő vitte el őt előbb busszal, majd autóval Tripoliba. A lány számára Líbiában kezdődött el a rémálom, mivel a líbiai fővárosba tartó egy hetes autóút alatt Steven minden este megerőszakolta őt. Utána hónapokig várakozott az embercsempészek házában, és más lányokkal együtt továbbra is rendszeresen nemi erőszakot követtek el ellenük.

Végül Ethist a MOAS civil szervezet Phoenix hajója vette fel a fedélzetére egy csónakból a Líbiai partoknál 217 bevándorlóval egyetemben. De Pozzallóba érve a hajón lévő másik 35 nigériai nő közül csak neki volt bátorsága lopva az egyik tolmács fülébe súgni, hogy segítsenek neki az olasz hatóságok. Ethisnek az olasz migrációs központba érkezve kellet volna felhívnia Estert, aki az EU egy másik országába vitte volna, talán Franciaországba, vagy Finnországba prostituáltnak.  

Fentieket erősítette meg a palermói rendőrség egy 2019-es nyomozása is. Nekik az egyik nigériai lány arról is beszámolt, hogy az afrikai futtatója Olaszországban még terhesen is kiküldte az utcára

A képen: afrikai prostituáltak Olaszországban

A katolikus szervezetek is jól tudnak erről a borzalmas bizniszről. Eugenio Bonetti nővér, a Consolate szervezet munkatársa,  2018-ban az emberkereskedelem elleni napon beszélt arról egy római hírportálnak, hogy az olasz utcákon 100 ezer prostituált van, és köztük 70-80 ezer afrikai lány. A legtöbbjük Nigériából származik, és az utóbbi években még Líbiában teherbe ejtik őket a "védelmezőik" az olasz apáca szerint, mivel így könnyebben kapnak menekültstátuszt, továbbá sokan kimondottan állapotos nőket keresnek a klienseik között.

Az olasz katolikus közösségek már a 90-es évek óta foglalkoznak a prostitúcióra kényszeríttet nigériai lányok megsegítésével, akik hozzájuk fordulnak, valamint azzal, hogy felhívják a társadalom figyelmét ezeknek a nőknek a rettenetes sorsára. Ennek a csúcspontja volt idén az római Via Crucis, amelynek a szövegét maga Bonetti nővér írta.

Ez azonban igen furára sikerült, mivel az apáca írása a keresztút utolsó stációja során éppen a bevándorlók földközi-tengeri "mentésére" hív fel. Ez valójában nem mentés, hanem gyakorlatilag a nigériai maffia aktív segítése többek között az afrikai prostituáltak Európába történő beszállításában, amelynek csak ennek az illegális útvonalnak a teljes leállítása vethet véget.

Végül az afrikai lányoknak csak egy minimális töredéke menekül meg az európai szexuális rabszolgaságtól olyan személyek segítségével, mint Bonetti nővér. Nagy részük azonban az utcán végzi annak nagy ördögi biznisznek az áldozataként, amely csak Olaszországban éves 32 milliárd eurós üzlet.

A Mare Jonio civil hajó pedig éppen újabb nők beszállításában segédkezik ehhez a borzalomhoz hatalmas filantrópiának és humanizmusnak beállítva azt.

Az ENSZ migrációs szervezete szerint a nigériai bevándorló nők 80 %-a szexrabszolgaként végzi Európában. De ők is csak az EU-ba érkezésük után akarnak nekik segíteni, holott már többnyire Líbiában is kihasználják őket, valamint csak nagyon kevés lány mer fellázadni a vudu fogadalma ellen.  

Fülöp Ida
2019.06.19.

A nemzetközi szervezet emberi jogi biztosa azonnali biztonságos kikötőt követelt a civilek migránsokkal teli hajójának, de az olasz belügyminiszter biztonsági okokból továbbra sem ad zöld utat nekik.

A Sea Watch német NGO június 12-én múlt hét szerdán délelőtt 53 migránst vett fel a fedélzetére egy teljesen jól működő motoros gumicsónakból a líbiai partoktól néhány tíz mérföldnyire. A bevándorlók átszállítása idejére, mintegy három órára a civilek kikapcsolták a törvényes előírások ellenére a helyzetjelzőjüket, így nem lehet pontosan tudni, hogy hol is történt az akciójuk. Az is lehetséges, hogy a "mentést", ahogyan ezt ők nevezik, nem is csupán a líbiai SAR-zónában, hanem egyenesen még az észak-afrikai ország felségvizein valósították meg.

A képen: a Sea Watch kishajója és a migránsok gumicsónakja

Az olasz kormány és a civilek, valamint a nemzetközi szervezetek között napok óta dúl a vita arról, hogy mi is legyen a Lampedusa közelében az illegális bevándorlókkal több napja veszteglő civil hajó sorsa. Matteo Salvini belügyminiszterként még június 12-én este kiadott egy direktívát a Sae Watch ellen, amelyben megtiltotta nekik, hogy olasz vizekre lépjenek biztonsági okokból. Ebben külön nevesítette azt, hogy a hajón terrorista tevékenységet folytató személyek is lehetnek.

Ez utóbbit a líbiaiak többszöri figyelmeztetésén túl az is alátámasztja, hogy az utóbbi években nem egy olyan migránst kellett kitoloncolnia Olaszországnak terrorizmus veszélye miatt, akik menedékkérőként érkeztek valamelyik NGO-s hajó segédletével Európába. Az egyik iraki "menedékkérő" például nem sokkal megérkezése után még Crotone városában befogadó központjában belekezdett az Iszlám Állam részére katonák toborzásába. Továbbá arról is beszélt telefonon a nővérének, hogy habár többen is mondták már neki, hogy ő is térjen vissza az országába a "szent háború" céljából, de ő itt akarja "megváltani" a hitetleneket Európában. Az olasz hatóságok azonban ezt nem várták meg, és visszaküldték a hazájába.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a fenti veszélyek ellenére a napokban arra szólította fel az EU-s országokat, hogy azonnal engedjék be a Sea Watch 3 hajót a migránsokkal, mivel Líbia nem biztonságos hely számukra. Dunja Mijatovic ezenkívül arra is kérte az EU tagországait, hogy azonnal szüntessenek meg minden együttműködést Líbiával a bevándorlók visszaszállítása ügyében, amíg nem nyer bizonyítást az, hogy az észak-afrikai országban nem sértik meg az emberi jogokat.

A képen: az Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa 

Az Európa Tanács véleményét osztja az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága is. Valamint az EU Bizottsága szóvivője is kijelentette a napokban a Sea Watch újabb 3 ügye kapcsán, hogy a Líbiát továbbra sem tekintik biztonságos országnak, ahogy ezt már korábban is többször is kijelentették. A Bizottság azonban nem jogosult a nemzeti kikötők felett rendelkezni.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter azonban kemény választ adott az Európa Tanács emberi jogi biztosának azt nyilatkozva, hogy egyáltalán nem számít neki, hogy mit mondanak. Akár kék sisakosokat is küldhetnek Olaszországba, illetve akármilyen biztost, akár a 4 Fantasztikust is, ő akkor sem fogja beengedni a Sae Watch 3 hajót, mivel az országába csak szabályos úton lehet belépni.

Mindeközben a Sea Watch NGO a twitter oldalain folyamatosan küldi az azzal kapcsolatos üzeneteit, hogy a líbiai állami táborokban micsoda kínzások érik a bevándorlókat, és oda semmiképpen nem lehet őket visszavinni.

Legutóbb éppen egy hajójukon lévő nőt szólaltattak meg erről, aki a következőket mondta el:

"A börtönökben nagyon sok megerőszakolást, kínzást láttam. Líbia egy pokol, a nőket megerőszakolják, megverik. A férfiakat pedig a pénzért kínozzák meg."

Ezek a szavak még igazak is lehetnek, csak éppen nem az ENSZ által ellenőrzött líbiai állami táborokra vonatkoznak, hanem az embercsempészek azon titkos táboraira, akik aztán éppen azokra gumicsónakokra teszik fel a migránsokat, amelyekről a Sea Watch kikapcsolt transzponderrel veszi fel őket a fedélzetére.

Az elmúlt években több nigériai nő is beszámolt arról az olasz rendőrségnek, hogy hogyan szervezik be őket még a hazájukban a bűnözők, hogy jöjjenek Európába. Ennek a során vudu varázslást is alkalmaznak, és többnyire hamis ígéretekkel kecsegtetik őket tisztességes munkát ígérve nekik. Majd Líbiába érve maguk a nigériai kísérőik erőszakolják meg őket az ún. "connection house"-nek nevezett helyeken. Akár hónapokig is fogva tartják őket  ezekben a házakban, mielőtt Európába hoznák őket illegális úton.

Évek óta "nyílt titok", hogy a migránsként az EU-ba érkező szubszaharai nők nagy részét prostituáltnak hozza be Európába a nigériai maffia a földközi-tengeri illegális útvonalon. Erre már maga az ENSZ migrációs szervezete is többször is figyelmeztetett. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa azonban ez ellen valahogy még soha nem emelte fel a szavát. 

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/salvini-ora-sfida-sea-watch-non-entri-nelle-nostre-acque-1710770.html

https://voxnews.info/2019/06/14/sea-watch-ha-mentito-clandestini-non-erano-in-pericolo/

https://voxnews.info/2019/06/19/profugo-sono-in-italia-per-tagliarvi-la-gola/

https://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13474695/sea-watch-3-matteo-salvini-parere-consiglio-europa-conta-meno-zero-mandate-caschi-blu.html

https://inchieste.repubblica.it/it/repubblica/rep-it/2016/06/27/news/la_tratta_delle_nigeriane_gestita_dall_italia-142510895/

https://www.secoloditalia.it/2019/06/sea-watch-chi-e-la-bosniaca-amica-delle-ong-che-ci-fa-la-moraletta-sui-clandestini/

https://www.youtube.com/watch?v=mwFCgJ-wa-I

https://twitter.com/rgowans/status/1141252466614448128

Ezeket a cikkeket olvastad már?