Cserkészekkel találkozott ma a pápa, és arról beszélt nekik, hogy a természetben nincsenek határok és vámok.

Az "Euromoot 2019" elnevezésű nagy európai cserkésztalálkozó alkalmából szólt ma délelőtt Ferenc pápa Rómában mintegy 5 ezer fiatalhoz. Beszédében különös módon beszélt a határtalanság eszméjéről, amely nevében a "nyitott társadalom" hívei napról napra veszélyesebb hellyé változtatják Európa városait korlátlan és ellenőrizetlen migráció pártolásával és előmozdításával. 

Az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia hírportálja, az "Avvenire.it" a pápa és a cserkészek közötti találkozóról szóló híradásában az első helyen emelte ki a beszédből következő no borders eszmefuttatást: 

"Az utatok során elmerültetek a természetben. Észrevettétek, hogy a teremtett világnak nincsenek határai? A növények, az erdők, az állatok határok nélkül, növekednek, vámok nélkül. A teremtett világ egy nyitott könyv, amely értékes tanítást ad nekünk: azért vagyunk a világon, hogy másokkal találkozzunk, hogy közösséget (eredetiben: communio, azaz kommunió) teremtsünk, mert mind össze vagyunk kapcsolva."

A képen: Ferenc pápa a cserkészekkel

Ferenc pápa mindenképpen igen meglepődne, hogyha a fenti elveket a kertésze is alkalmazná a Vatikán pompázatos kertjeiben, és hagyná azt úgy növekedni minden határ és gondozás nélkül, ahogy az erdő növekszik. Igen rövid idő alatt igen kaotikussá változna a pápai csodakert. Idővel pedig igazi és valóságos dzsungellé.

A pápai erdő hasonlat azonban arra mindenképpen rávilágít, hogy éppen így válnak az európai városok a bűnözés dzsungelévé a korlátlan és ellenőrizetlen migráció miatt, ahogy egy gondozatlan erdő is veszélyes, szúrós, tüskés dzsungellé válik.

A képen: tájkép határtalan dzsungellel 

A Vatikán a hírportálján a beszéd teljes szövegét leközölte, amiből világosan meg lehet érteni Ferenc pápa elképzeléseit a korlátlan és nyitott világról a furcsára sikerült erdős példázatán túl is, amelyet így folytat:

"A teremtett világ azért jött létre, hogy Istennel kapcsoljon össze minket és egymással, ez Isten közössége. De ha másokhoz előzetes elképzelések előre, meghatározott eszmék mentén közelítünk, akkor mindig határokat és akadályokat fogunk látni. Ha viszont elkezdünk találkozni másikkal, a történetével, akkor fel fogjuk fedezni a testvért, akivel egy házban lakjunk, abban a teremtett világban lakjunk, amelynek nincsenek határai."

Ez még igazán szép és nemes eszmének is tekinthető, ha minden vallás követője ezt a Ferenc pápai univerzalista vallást elfogadná, és félre tennék pl. éppen az Európába érkező muszlimok azt az alaptanításukat, hogy "hitetlenekkel" ne barátkozzanak. Nem is beszélve arról, hogy a sok-sok liberalista ateista sem igen akarna tagja lenni ennek a pápa által elképzelt isteni közösségnek, mivel ők még csak Isten létezését is tagadják.

Így Ferenc pápa ezen látomása végül bármennyire is szép, a gyakorlatban szinte teljesen lehetetlen, hogy megvalósuljon. Ennek a megvalósításához nem elegendő 5 ezer cserkész, de még csak 500 millió sem. Ehhez a világ összes lelke kellene.  

5 ezer cserkész biztosan nem fogja megvalósítani még csak Európában sem a megbékélés és az integráció társadalmait, ahogy erre Ferenc pápa buzdította őket a fiatalságba helyezve a bizalmát. Hiába vizionál a pápa egy megújult Európát, amely nem a területeit védelmezi, hanem a találkozások megteremtője. Ez az egész csak egy szép utópia, aminek nincsen elegendő híve ahhoz, hogy meg is valósuljon. 

Fülöp Ida
2019.06.03.

Az öt csillagos hadügyminiszter és Conte miniszterelnök egyelőre félreállította Salvinit.

Tegnap az olasz haditengerészet P490 Cigala Fulgosi hajója 100 migránst tett partra Genova kikötőjében. A Líbiából, Kamerunból, Maliból, Szomáliából. Elafántcsonpartról és Nigériából érkező afrikaiak pénteken szálltak fel az olasz hadihajóra egy gumicsónakból a líbiai SAR-zónában.

A migráncsónakot elsőként a nyíltan no borders szemléletű német Sea Watch NGO Moonbird felderítő kisrepülője jelezte, és már akkor az olasz hadihajót szólították fel a migránsok "kimentésére" egy twitter üzenetükben azt mondván, ők vannak a legközelebb hozzájuk. A Sea Watch állítása szerint ekkor a Cigala Fulgosa néhány tíz mérföldnyire volt a gumicsónakon Európába indult önkéntes hajótöröttektől. 

Az olasz hadihajó ezen napon nem érkezett meg a migránsokért, így az Allarm Phone szintén no borders vallású civil migrációs telefonszolgálat is bekapcsolódott az esti órákban az akcióba. Ők attól kezdve folyamatos telefonos kapcsolatban voltak a bevándorlókkal. A Cigala Fulgosi végül pénteken reggel vette fel a migránsokat a fedélzetére. A nyomásgyakorlásba az olasz kormányra pénteken a szintén sorosista meggyőződésű olasz Saving Humans Mediterranea NGO is bekapcsolódott Lampedusa plébánosával karöltve.

A képen: Az olasz hadihajó találkozása a migránsok csónakjával /Forrás: La Repubblica/

A hajó kapitánya Genovába érve azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a rossz idő miatt kerültek végül a gumicsónakon utazó migránsok veszélybe. Michele Fabiano azt is elmondta, hogy a 3-as erősségű tengeren nagyon kellett sietniük a "mentéssel". (A 3-as erősségű tenger igen enyhe szelet takar).

A Renzi- és a Gentiloni-kormány idején az olasz haditengerészet egyik fő tevékenysége az embercsempészek által a líbiai partokon gumicsónakokra rakott afrikai bevándorlók összeszedése volt, amit ők folyamatosan mentésnek neveztek. Immár az öt csillagos minisztériumi vezetés alatt is kezd ez lenni újból a trendi a soraikban. 

A Cigala Fulgosi olasz hadihajó már május 10-én is így tett. Akkor 36 illegális migránst szállítottak rájuk a líbiai embercsempészek. Matteo Salvini ekkor közölte, hogy a katonai hajót sem engedi be olasz kikötőbe, azonban Elizabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter és Giuseppe Conte miniszterelnök tudatták vele, hogy ezt nem teheti meg.

Trenta már április közepén azt a nyilatkozatot tette, hogy a líbiai harcok kiújulás miatt immár mindenki menekült, aki onnan csónakokon elindul. Giovanni Toti, Liguria Forza Italiás kormányzója a facebook oldalán pedig már egyenesen humanitárius folyosóról beszélt az eset kapcsán, de egyben biztosította is a népét, hogy senki nem marad Genovában és Liguria tartományában a bevándorlók közül.

Toti szavaival cseng egybe a máltai hadsereg nyilatkozata, akik az közölték a csütörtökön Máltán kimentett migránsok kapcsán, hogy az olasz parti őrséggel közös műveletbe kezdtek a líbiai parti őrség megsegítésére. Az olasz parti őrség irányítása szintén az 5 Csillag Mozgalom kezében van, mint a hadügyminisztérium, Danilo Toninelli miniszter révén.

Az öt csillagosok bár hosszú éveken keresztül rendszer- és migrációellenes politikai formációként hirdették magukat, a 2018-as migrációs programjukat már nagyrészt  a Nyílt Társadalom által alapított és támogatott olasz jogász NGO, az ASGI ügyvédei írták.

A képen: Soros által szponzorált olasz migrációs szervezetek /Forrás: gefira.org/

A Matteo Salvini által vezetett Liga és az anarchista Beppe Grillo és Giancarlo Casaleggio által alapított mozgalom képviselői között már a közös kormányzás kezdeteitől feszültségek vannak a migráció kezelése ügyében. Toninelli rendre beengedte a migránsokat szállító NGO-os, kereskedelmi és hadihajókat olasz kikötőbe közlekedési miniszterként, Salvini meg próbálta akadályozni a partra szállásukat belügyminiszterként biztonsági okok miatt.

A nagy huzavonában Salvininek habár sikerült nagyon nagy mértékben lecsökkenteni az Olaszországba érkező migránsok számát eddig, az utóbbi időben nagyon megerősödött az 5 Csillag Mozgalom és az NGO-k ereje az olasz sorosista bírók és ügyészek jogi támogatása révén. 

Sok jobboldali elemző szerint az olasz belpolitikát már évtizedek óta valójában a balos ügyészek és bírók döntik el, akik jogi úton akadályozzák meg valódi jobboldali kormányok létrejöttét. Ennek az ügyészi és bírói manőverezésnek az áldozata lett a Berlusconi-kormány is, és most már a Ligát és Matteo Salvinit is folyton támadják.

Az olasz igazságszolgáltatási rendszerben hemzsegnek a sorosista ügyészek és bírók, akik azon a meggyőződésen vannak, hogy a nemzetközi jog szerint nincsenek illegális bevándorlók, és mindenkit be kell engedni az EU-ba, aki csak jönni akar. Így szerintük, minden migránst azonnal be kell hozni Európába, aki csak gumicsónakon megjelenik a líbiai partoknál. Ennek a jogi meggyőződésüket aztán az NGO-s hajók indított eljárásokban is sorra érvényre juttatják, jogi gyakorlattá téve azt. 

Így nem véletlen, hogy az olaszoknál évek óta terjed az a mondás, hogy immár a líbiai anyukák arra figyelmeztetik a tengerben fürdőző gyermekeiket, hogy nehogy túl messzire menjenek a parttól, mert elviszik őket az olaszok.

A nyíltan baloldali nézeteket valló bírók rendre mentik fel minden embercsempészetre vonatkozó vád alól a korlátlan és tömeges migráció híveit, míg Matteo Salvini ellen több eljárást is indítottak, amiért korlátozni akarja azt.

Az olasz jobboldalnak most ezt a csatát kell sikerrel megvívnia az olasz közéletben, ha egyáltalán labdába akar rúgni. De az valahol önmagában egy demokratikus politikai nonszensz, hogy a törvényhozási és igazságszolgáltatási ág ilyen konfliktusba került egymással, és egyelőre a 21-es csapdájának tűnik a helyzet, mivel a globalista elit teljesen fogságába ejtette ez utóbbit.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/migranti-barcone-difficolt-libia-militari-italiani-1703586.html

https://tg24.sky.it/cronaca/2019/06/02/migranti-nave-fulgosi-porto-genova.html

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1133709568146640897

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/parroco-lampedusa-aprite-i-porti-salvate-gommone-1703605.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Immigrazione-Nave-della-marina-militare-italiana-soccorre-migranti-3f5fc5c0-03a0-4b58-b97d-fd012a00b11f.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/cos-uomini-soros-hanno-scritto-i-piani-sui-migranti-m5s-1479865.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/opinioni/13436045/renato-farina-piano-perfetto-magistrati-rossi-far-fuori-matteo-salvini.html

https://genova.repubblica.it/cronaca/2019/06/01/news/nave_migranti_domani_a_calata_bettolo-227725596/

https://gefira.org/en/2017/07/13/soros-sponsored-immigration-network-in-italy/

Ezeket a cikkeket olvastad már?