Fülöp Ida
2018.07.30.

Legújabban veszélyes rasszizmus dúl Olaszországban Salvini miatt a baloldal szerint, rendszeres tojásdobálók fehér nők után egy színes bőrű lányt is célba vettek.

A mai napon az egész olasz sajtó a nigériai származású, de Olaszországban született diszkoszvető bajnoknőjük elleni tegnap éjjeli tojástámadás miatt volt hangos. A 22 éves Daisy Osakue éjfél után nem sokkal ment hazafelé a Torinóhoz közeli Moncalieri városa utcai afrikai prostituáltakról ismert negyedében, amikor egy mellette elhaladó autóból megdobták egy tojással.

A képen: Moncalieri városa

A fiatal lány szemébe belement a tojáshéj egy darabja a szaruhártyáját is megsértve, de végül szerencsére csak könnyebben sérült meg. Daisy először attól tartott, hogy savval öntötték le, mivel prostituáltnak gondolták. A mai napon ennek ellenére mégis rasszista támadásról beszélt. Habár a rendőrség még nem ismeri az elkövetőket, és a lány sem, és a negyedben már korábban is jeleztek hasonló eseteket.

Néhány napja egy étterem előtt három fehér nőt céloztak meg tojásokkal meg ugyanabból az autóból, amelyikből most a színes bőrű sportoló lányt. Két hete pedig egy olasz nyugdíjas nő tett feljelentést, hogy tojásokkal dobálták meg a házát. De ezekben az esetekben senki nem is foglakozott az üggyel.

Most azonban az egész baloldal Renzi volt miniszterelnöktől kezdve veszélyes rasszizmust kiáltott az eset kapcsán. Talán azért is, mert maga az áldozat Daisy Osakue is az olasz baloldali Demokratikus Párt ifjúsági tagozatának a tagja.

Ezt az esetet most jól fel tudták használni arra, hogy újabb támadást intézzenek a Matteo Salvini belügyminiszter elleni propaganda hadjáratukban, és ezért még a tényeket is csúnyán elferdítették. Salvini azonban ez az ügy kapcsán is elmondta, hogy semmilyen erőszaknak sincsen helye, de az igazi probléma nem a rasszizmus  Olaszországban, hanem a migránsok által elkövetett bűncselekmények.

Csupán az elmúlt 3 napban 95 migránst tartóztattak le, és 454 ellen tettek feljelentést. Erről azonban a baloldali sajtó és a baloldali politikusok és értelmiségiek mélyen hallgatnak. Őket csak a bevándorlók elleni támadások izgatják, és már hetek óta súlyosan növekvő rasszizmusról beszélnek. Ez utóbbiért az új kormányt teszik felelősé, amely szerintük folyamatosan a bevándorlók ellen uszít félelmet és gyűlöletet gerjesztve irányukban.

Azonban a statisztikák is őket cáfolják, valamint az is, hogy olyan esetet is megpróbálnak rasszizmusnak bemutatni, amelyben még a rendőrség és az ügyészség sem lát azt. Továbbá még a baloldali krónikák szerint sem tud annak minősülni, hiszen milyen rasszista is az, aki bőrszínre való tekintet nélkül támad nőkre...  

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/daisy-osakuek-atleta-italiana-colore-pestata-nella-notte-1559713.html

http://torino.repubblica.it/cronaca/2018/07/30/news/il_racconto_di_daisy_ho_temuto_fosse_dell_acido_forse_mi_hanno_scambiato_per_una_prostituta_-202978177/?ref=fbplto

https://www.agi.it napban/cronaca/atleta_azzurra_aggredita_torino_daisy_osakue-4218400/news/2018-07-30/

http://www.lastampa.it/2018/07/30/cronaca/i-lanciatori-di-uova-avevano-gi-colpito-due-volte-TZP3VqaW9yQUi237sAVmnN/pagina.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/allarme-criminali-stranieri-salvini-immigrati-1559970.html

Fülöp Ida
2018.06.04.

Gulia Bongiorno közigazgatási miniszter tegnap kora este az utcán sétálva sietett egy nő segítségére, akit egy migráns molesztált durva módon az olasz főváros belvárosában. A férfi rá is rátámadt. Végül a rendőrség hamar megérkezett, és elkapták a már a gatyáját is lehúzó bevándorlót. Egy olasz érsek szerint azonban a migráció nem rendőrségi és költségvetési kérdés, hanem az emberi méltóságról szól elsősorban. Természetesen nekik mindig csak a bevándorlókéról.

Olaszországban a nők elleni nemi erőszak a migránsok részéről már teljesen mindennapos dologgá vált sajnos. Egyre undorítóbb módon és egyre gyakrabban zaklatják őket a közterületeken már fényes nappal is. Így történt ez Róma belvárosában is június 3-án vasárnap is nem sokkal hat óra előtt. Egy migráns angolul érthetetlen módon hablatyolva molesztált egy számára ismeretlen 40 év körüli nőt az utcán, majd a gatyáját is lehúzva egyre közeledett felé.

Ezt azonban meglátta az új olasz kormány közigazgatási minisztere, aki éppen arra sétált a fiával kíséret nélkül. Ez utóbbi azonban nem tartotta vissza Giulia Bongiornot attól, hogy az éppen a szemei előtt nemi erőszakot elszenvedő nő segítségére siessen. A migráns azonban vele szemben is agresszíven lépett fel. Valószínűleg azért halvány fogalma sem volt róla, hogy kiről is van szó.

Először a migráns fogásából megszabadult nő hívta a rendőrséget, majd a miniszterasszony is, akik igen rövid időn belül meg is érkeztek, és elfogták a támadót. Egyébként is rendszerint meglepően nagyon gyorsan ki szoktak érkezni a helyszínre az olasz rendőrök a híradások szerint. Az eset a világszerte jól ismert Spanyol-lépcsőtől mintegy száz méterre történt a Santa Maria delle Fratte templom előtt, néhány lépésre a baloldali Demokrata Párt székhelyétől.

A képen: Giulia Bongiorno Matteo Salvinivel

Az olasz baloldal máris durván támadja az olasz katolikus egyházzal együtt az új olasz kormány belügyminiszterét, Matteo Salvinit, amiért le akarja állítani az illegális bevándorlást. Gualtiero Basetti érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke arra figyelmeztette a napokban az új belügyminisztert egy lapinterjúban, hogy a migrációt nem lehet csupán rendőrségi és költségvetési szempontból nézni, hanem az elsősorban ez emberi méltóság kérdése.

“Senki nem gondolhatja azt, hogy a migrációs áradatot oly módon le lehet csökkenteni, hogy azt csupán rendőrségi, vagy egyenesen költségvetési kérdésnek tekintjük. Sokkal többről van szó. Elsősorban az emberi méltóság megmentése számít, amely mindig megtaposhatatlan és elidegeníthetetlen. Aztán itt van az integráció nagy kérdése a mai társadalmakba, amelyek elkerülhetetlenül multietnikusak. A találkozás kultúráját semmiképpen nem lehet összekeverni a félelem kultúrájával, vagy ami még rosszabb, az idegengyűlölet aggasztó büffögéseivel” - jelentette ki az érsek az Il Giorno lapnak.

De valahogy Basetti érsek, még soha nem emelte fel a szavát a bevándorlók olyan rémtettei ellen, mint például a fenti is. Az olasz katolikus egyháznak valahogy csakis mindig a migránsok számítanak, és soha nem kerül még csak szóba sem náluk az Olaszországban miattuk brutálisan megromlott közbiztonsági helyzet, és az európaiak általuk megtaposott méltósága. Csupán nagy ritkán egynéhány olasz plébános emeli fel a szavát a helyi lakosság érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy mit tett volna az érsek, ha előtte történik egy ilyen eset, de az immár egyenesen hányingerkeltő, hogy maga az olasz katolikus egyház is mindent megtesz a bevándorlók bűneinek az elfedésére, és mindenáron őket védi, bármit is tegyenek. Különösen, amikor az egyik hír egy nő ilyen jellegű különösen undorító zaklatásáról szól, és a szinte rákövetkező pedig valamelyik olasz egyházi előljáró papolásáról arról, hogy a migránsok méltósága mindenek előtt való.

Még jó, hogy az olasz politikában azért úgy tűnik, jelenleg túlsúlyba kerültek az olasz katolikus egyház sok éves aknamunkája és folyamatos érzelmi zsarolása ellenére is az olyan erők, is akiknek az olaszok biztonsága és méltósága is fontos. Továbbá még fizikailag is megvédik őket, ha arra kerül sor, amint ezt a ligás miniszterasszony, Giulia Bongiorno is tette. Ezek után biztosan még elszántabban fogja védelmezni - igazi, és nem álfeministaként - a nők jogait, ahogy ezt már korábban is tette a neves olasz ügyvéd és politikus.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346268/giulia-bongiorno-aggredita-pieno-giorno-roma-piazza-spagna-uomo-accento-inglese-cala-pantaloni-minaccia.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/06/04/paura-per-giulia-bongiorno-aggredita-in-centro-a-roma_a_23449999/

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/bongiorno_aggredita_a_roma_paura_per_il_ministro_in_centro-3774636.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346139/cardinale-gualtiero-bassetti-matteo-salvini-immigrati-non-sono-problema-polizia.html

Fülöp Ida
2018.05.22.

Túl sok már a migráns Olaszországban, és napról napra brutálisabban viselkednek. Már nem fékezi őket az, hogy kevesen vannak egy idegen világban, hanem egyre inkább a saját kultúrájuk határozza meg a magatartásukat. Tegnap Nápoly központi vasútállomásán a késő délutáni órákban tapperolt egy szenegáli egy olasz lányt. A lány a barátnőjével volt ott, és a kétségbeesett kiáltozásuk mentette meg őt.

Az olasz migrációs válság tulajdonképpen már évtizedek óta tart. Valójában már a ‘90-es években is nagy problémát jelentettek az illegálisan ott tartózkodó külföldiek, de azóta a számuk csak fokozatosan nőtt. Egyik megoldásként azt vetették be az olaszok a problémára, hogy időnként legalizálták őket, hogy legalább tudják, hogy kik vannak az országban. Majd a jobboldali kormányoknak sikerült drasztikusan lecsökkenteni a legális és az illegális  érkezések számát is, de ezt a tendenciát megtörte Berlusconi menesztése az olasz politikából a 2010-es évek elején, és a baloldali kormányok nyitott határok politikája.

Azonban ma már nem is igazából az elmúlt években érkező 500-600 ezer migráns jelenti az igazi problémát a mediterrán országban, hanem az oda néhány évtized alatt betelepült 5-6 millió bevándorló. A statisztikák szerint a 60 milliós lakosságú ország 8-10 %-a immár migrációs hátterű személy él, akik körében igen magas a bűnözők száma. Habár a lakosságnak “csak” egy tizedét teszi ki a számuk, a börtönben fogva tartottak 1/3-a kerül ki közülük.

A képen: a nápolyi központi pályaudvar előtti terület

Ehhez még hozzájárul az is, hogy az ami a nyugati társadalmakban bűnnek számít, az az ő kultúrájukban nem az, és még vallási vezetőik is jórészt melléjük állnak, hogy ők viselkednek helyesen. Így például köztudottan a nő a hibás az ő felfogásuk szerint, ha egy férfi letámadja. De egyéb, a nyugati jog szerint bűncselekmények számító tettek is jogosak az ő szemükben, sőt egyenesen hőstettek. Ennélfogva az olasz rendőrség mélyen elkötelezett és kitartó bűnüldöző tevékenysége is egyre inkább csak sziszifuszi próbálkozás, és egyre több a migránsok által elkövetett erőszakos cselekmény Itáliában, és egyre bátrabban és durvábban lépnek fel, legyenek akár illegálisan vagy legálisan az országban.

Így történhetett meg tegnap délután az, hogy már fényes nappal sem volt biztonságban két olasz lány Nápoly központi pályaudvarán, és egy szenegáli migráns minden gond nélkül molesztálni kezdte az egyikőjüket az intim részein tapogatva őt. Az állomásokon egyébként is igen nagy számban vannak jelen a bevándorlók, legyenek akár legálisak vagy illegálisak. Ott csavarognak és drogdílerkednek. Ez esetben a két leánynak szerencséje volt, mivel a vasúti rendőrség egyenruhásai meghallva a kétségbeesett üvöltésük hamar megszabadították őket a támadójuktól.

De már önmagában az a tény, hogy még fényes nappal sincsenek már a nők biztonságban az olasz állomásokon a migránsok miatt, borzalmas új jelenség a csodás Itáliában.

A férfit végül gyorsított eljárásban egy év 4 hónapos börtönbüntetésre ítélték el nemi erőszak miatt. Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja oldani az alapproblémát, és napról napra több nemi támadás éri a nőket és lányokat Olaszországban a migránsok részéről. Május 13-án egy pakisztáni menedékkérő egy kutyáját sétáltató 10 éves kislány tapizott az utcán egy olasz kisvárosban. De szinte minden napra jut valami hasonló és még durvább eset, amely a bevándorlók tömeges jelenléte előtt Olaszországban teljesen ismeretlen jelenség volt.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/palpeggiata-stazione-arrestato-senegalese-napoli-1530334.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?