Luciana Lamorgese az illegális migránsok tömeges beszállításának idején a belügy minisztériumi kabinettfőnökeként tevékenykedett, és ő indította el az ún. "szétszórt elosztási" rendszert, amelynek keretében az afrikai drogdílerek "menedékkérőként" könnyen bejutottak bármelyik olasz településre.

Az új olasz belügyminisztert Angelino Alfano akkori belügyminiszter tette meg 2013. júniusában a miniszteri kabinettfőnökévé. Lamorgese 2017. elejéig töltötte be ezt a pozíciót, majd Milánó prefektusa lett. Éppen Alfano idejére esik az illegális bevándorlók tömeges beszállításának az ideje Líbiából, amelyet főként Lamorgese vezényelt le. 2013-ben 42 ezer, 2014-ben 170 ezer, 2015-ben 154 ezer és 2016-ban 181 ezer migránst nyomott le az olaszok torkán a belügyminisztériumhoz tartozó prefektúrákon keresztül.

A képen: Luciana Lamorgese új olasz belügyminiszter

Az ő nevéhez fűződik az ilyen nagy mennyiségű bevándorló országos szétterítési módszerének a megvalósítása is, amely "szétszórt befogadás" (accoglienza diffusa) néven vált hírhedtté. Korábban a nagyobb városokban működő nagyobb befogadó központok voltak a jellemzőek Olaszországban, Lamorgese azonban elkezdte kisebb központokba elhelyezni a tömegesen érkező migránsokat az önkormányzatokkal megállapodva a kisebb településeket is bevonva. Így több ezer olasz településen szórták szét a bevándorlókat a jobb integráció és a gettósodás megakadályozása nevében.

Ez az integrációs "mesterterv" azonban egyben hatalmas segítség volt az afrikai maffiáknak is, amelyek közvetlenül szervezik az Európába irányuló migrációt, mivel könnyedén bejuttathatták ezen a migrációs elosztási rendszeren keresztül az embereiket menedékkérőként villámgyorsan több ezer olasz településre. Így Lamorgese akarva vagy akaratlanul a nigériai és más afrikai maffia klánok egyik legfőbb segítője lett. Olyan egész országot behálózó hálózat kiépítését tette lehetővé a maffia számára rövid idő alatt a politikus társaival egyetemben, amely korábban talán még álmaikban sem képzeltek.

Ennek a rendszernek a teljes felszámolását igyekezett megvalósítani Matteo Salvini, a Liga belügyminisztere a tevékenysége elmúlt 14 hónapja során. Egyrészt teljesen minimálisra csökkentette az érkező migránsok számát, másrészt pedig ezres számban zárt be befogadó központokat. Valamint rengeteg  "menedékkérő" drogdílert tartóztattak le.

A Szent Ferenc csodatételéről híres 31 ezer fős közép-olaszországi Gubbióban 2019. februárjában "csupán" 10  nigériai menedékkérő drogdíler került a befogadó központból a rácsok mögé. De más olasz városokból is folyamatosan érkeztek hasonló hírek.

A képen: Luciana Lamorgese az 5 "csillagos" posztideológikus Luigi Di Maioval

A migrációs biznisz ellen korábban folyton ágáló 5 "Csillag" Mozgalom azonban most a Liga helyett annak egyik legfőbb motorja, a baloldali Demokrata Párttal állt össze, és visszajuttatták a lehető legmagasabb pozícióba a tömeges migráció eddig háttérben működő baloldali belügyminisztériumi "szülőanyját".

A magát posztideológikusnak valló 5 "Csillag Mozgalom" valójában már régóta egyezkedik a demekkel a szövetségkötésre Salvini eltávolítása érdekében, miközben a sajtónak folyton azt erősítgetik, hogy a Liga vezetője tehet a közös kormányzásuk megszűnéséről. 

Beppe Grillo (magyarul Tücsök Józsi) showder politikai formációja igazi és valóságos kaméleon politikát folytat, amelyben egyetlen motivációjuk az anyagi túlélés bármilyen áron. Akár még a migrációs biznisz és az afrikai klánok olaszországi terjeszkedése újbóli elősegítése árán is, mivel illúzió lenne azt gondolni, hogy a tömeges illegális migráció egyik nagy korábbi lebonyolítója, Luciana  Lamorgese újból hatalomra jutva, immár belügyminiszterként, majd annak a leállítója lesz.

 

  

Fülöp Ida
2018.06.21.

Matteo Salvini ma nem sokkal déli 12 óra után közvetlenül a belügyminiszteri irodájából beszélt a legújabb reggeli NGO-s hajós botrányról a közösségi oldalán. Egy német NGO, a Lifeline az olasz parti őrség utasítása ellenére engedte át a migránsok kimentését a líbiai parti őrség hajóinak líbiai vizeken. Az olaszok őket sem engedik kikötni Olaszországban az Aquarias hajóhoz hasonlóan.

A Lifeline egy viszonylag új hajó NGO a Földközi-tengeren, Németországban jegyzik, és holland zászló alatt fut a hajója. Ma délelőtt a líbiai partok közelében, amint megjelentek a migránsok gumicsónakjai már ott is volt a hajójuk líbiai felségterületen. Ezt megelőzően napokig ki volt kapcsolva az állásjelzőjük. Az olasz parti őrség arra utasította őket, hogy hagyják a líbiai parti őrségre a migránsok kimentését, de ők nem követték ezt az útmutatást, és felvették ők a hajójukra a több mint 200 bevándorlót erőszakkal. Salvini azonban azt üzente nekik, hogy csak képeslapról fognak olasz kikötőt látni. Már folyik is a levelezés a hollandokkal, hogy ők fogadják a hajót, ha egyszer az ő zászlójuk alatt fut.

A képen: a Lifeline hajója

Közben meg két újabb migránsokkal teli gumicsónak is nekiindult a tengeren a tunéziai-líbiai határnál. Amikor a parttól 18 mérföldnyire voltak a római mentési koordinációs központot hívták. Matteo Salvini azt mondta, hogy ők viszont értesítették Máltát és Tunéziát, mert ők közelebb vannak.

Végül is teljesen logikus, miért kellene a sokkal távolabbi Olaszországból odamenni "kimenteni" az önkéntes hajótörötteket.

Salvini ezt azzal indokolta, hogy nem lehet Olaszország feladata minden ilyen "mentés", mert nagyon megterheli szociális és biztonsági szempontból ez a migráció az olasz társadalmat. Valamint véget kell vetni ennek a migrációs maffia tevékenységének is. Az olasz belügyminiszter szerint ezek a földközi-tengeri NGO-k nem jótékonyságból végzik ezt a tevékenységet, hanem pénzért. Utalt arra is, hogy éppen ideje lenne már kideríteni, hogy ki is finanszírozza igazából ezeket a civil szervezeteket.

Eddig is tudni lehetett, hogy mi is zajlik pontosan a Földközi-tengeren mentés címen, de ennyire valós időben abszolút hivatalos híradás még nem jelent meg arról, mint Matteo Salvini mai facebook üzenete.

https://www.facebook.com/salviniofficial/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/long-ha-disobbedito-allitalia-cos-ha-preso-forza-i-migranti-1543560.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?