A Sea-Watch NGO mentőajóként hirdeti magát, holott jachtként van regisztrálva, és csak 22 utas lehet a fedélzetén.

A Soros György által is finanszírozott civil hajó tegnap délelőtt nagy örömmel tudatta a közösségi oldalain, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a Líbiai partoknál jan. 19-én fedélzetére vett “vendégei”. Az ünneplésük azonban hamarosan véget ért, mivel amint elhagyták a hajót az bevándorlók, megszállták azt az olasz rendőrség és pénzügyőrség emberei.

A tegnap esti órákban már arról számolt be az NGO a twitter oldalán, hogy az olasz hatóságok nem engedélyezték számukra a legénység cseréjét, és éjszakára még mindenképpen a kikötőben kell maradniuk a vizsgálatok miatt. A mai napon pedig az olasz parti őrség meg is tiltotta a hajónak a kikötő elhagyását, mivel olyan szabálytalanságokat találtak az esetében, ami miatt az nem biztonságos és nem felel meg a tengeri környezet védelme szempontjából, és amíg az észlelt hiányosságokat nem orvosolják, nem kelhet útra.

A képen: a Sea-Watch hajója és törzskönyve részlete

Majd a nap folyamán Danino Toninell, olasz közlekedési és infrastrukturális azt is tudatta, hogy a Sea-Watch hajója jachtként van regisztrálva a holland tengeri hatóságnál, így nem végezhet mentő tevékenységet. A Sea-Watch szerint ez csupán politikai támadás ellene, és nincsen semmi egyéb alapja a tiltásnak. Ez utóbbi annál is inkább különös, mivel a civil hajó kapitánya néhány napja még maga közölte, hogy azonnal engednie kell az olasz kormánynak a migránsok partra szállását biztonsági okokból, mert csak 22 utas tartózkodhat a fedélzetén, és a legénységgel együtt akkor 69-en voltak rajta. A hajó igazából jóval nagyobb, mint egy jacht, csak kereső és mentő hajóként minden bizonnyal sokkal nehezebb lett volna regisztráltatnia magát.

A Soros-hálózat emberei újból bebizonyították, hogy náluk a tények és az igazság egyáltalán semmit nem számítanak, egyik nap lazán mondanak egy dolgot és másnap pedig az ellenkezőjét éppen a szerint, ahogy az érdekük és céljaik megkívánják.

Rendszerint azt is tagadják a migrációt segítő civilek, hogy Soros Györgyhöz egyáltalán bármi közük is lenne, de aztán mindig minden akciójuk mögött megjelenik a Nyílt Társadalom Alapítvány értelmi szerzőként és finanszírozóként más bevándoroltatásban érdekelt erőkkel egyetemben. Az Il Giornale lap már 2017-ben felfedte, hogy a Sea-Watch NGO finanszírozói sorában ott van a “filantróp” alapítványa is.

Legújabban pedig a Sea-Watch hajóval szoros szövetséget vállalva egy olyan NGO jelentette fel az Matteo Salvini belügyminisztert a szirakúzai ügyészségen, amelyik nagy betűkkel hirdeti a honlapján azt, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. A sorosista “Lasciatecientrare” (Engedjetek minket be) szervezet azzal vádolja Salvinit, hogy túszul ejtette a bevándorlókat a civil hajón azzal, hogy nem engedte őket azonnal partra szállni, megsértve ezzel az emberi jogokat, a nemzetközi szerződéseket és az olasz alkotmányt.

De Salvini és az olasz kormány minden más ellenőrizetlen és korlátlan migrációt korlátozó lépése elleni jogi támadásban is aktívan részt vesznek Soros olaszországi szervezetei. Agrigento ügyésze, aki a nyáron jelentette fel az olasz belügyminisztert hasonló okok miatt, mint most a “Engedjetek be minket” szervezet, a napokban éppen az olasz parti őrség ellen indított eljárást, mert szerinte ők tehetnek arról, hogy január 18-án egy "hajótörés" a migránsok halálával végződött a Líbiai SAR zónában.

Luigi Patronaggi ügyész a vádját arra alapozza, hogy annak kell kimentenie a bevándorlókat, aki először tudomást szerez arról, hogy bajba jutottak a tengeren, és 18-án ez az olasz parti őrség volt. De valójában a migránsok soha sem a líbiai hatóságoknak jeleznek, hanem mindig csak az olasz mentési központot értesítik az Alarm Phone őket segítő telefonos szolgálaton keresztül, hogy már úton vannak a csónakjaikkal. Nekik ez már maga a hajótörés, ami abból a szempontból igaz is, hogy gumicsónakon nem lehet eljutni Líbiából Olaszországba biztonságosan, sőt valószínűleg egyáltalán nem.

A szóba forgó agrigentói ügyész annak a Magistratura Democratica ügyészi és bírói civil szervezetnek a tagja, amely a Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott migrációt elősegítő olaszországi ASGI jogász NGO-val ad ki közös kiadványt. De a Magistratura Democratica szélső balos bírói szervezethez tartoznak azok a bírók is, akik tovább vitték Patronaggio feljelentését a cataniai miniszteri bíróság tagjaiként, annak ellenére hogy a város ügyészsége annak az archiválását ajánlotta, mivel az szerintük politikai és nem jogi ügy.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-smentisce-sea-watch-i-minori-non-abbandonati-c-1634842.html

http://www.occhidellaguerra.it/soros-nega-ma-sponsorizza-limmigrazione/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/guardia-costiera-blocca-sea-watch-non-conforme-navigare-1637583.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13425518/sea-watch-registrata-come-pleasure-yacht-danilo-toninelli-procura-catania.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/02/01/news/sea_watch_irregolarita_-217992509/?ref=RHPPLF-BH-I0-C4-P3-S1.4-T1

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1091042496665272321

https://www.lasciatecientrare.it/lasciatecientrare-un-esposto-contro-il-ministro-dellinterno-salvini/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/naufragio-18-gennaio-procura-roma-indaga-sulla-guardia-1637015.html

Fülöp Ida
2018.06.08.

A Nápolytól 30 km-re fekvő Palma Campania egyik vállalkozója Matteo Salvini segítségét kérte a napokban, hogy mentse meg őket, mert egyébként ők lehetnek Olaszország első muszlim városa. 15 ezer lakosból 7 ezer már bangladesi. Nagy részük a környékben lévő textilüzemekben dolgozik 2-4 eurós órabérért napi 12 órás munkaidőben. Nagy olasz márkáknak is gyártanak.

Az Olaszországba érkező menedékkérők között számban élen járnak a bangladesiek. Most végre kiderült, hogy hogyan és miért is jönnek ők Olaszországba főként Líbián keresztül. A hírek szerint Palma Campania olasz város egyik vállalkozója levélben kérte Matteo Salvini, új belügyminiszter segítségét, mivel városukban már annyira sok a bangladesi bevándorló, hogy lassan már teljesen átveszik az uralmat.

A képen: Palma Campania egyik utcája

A hivatalosan nyilvántartott menedékkérők, migránsok száma eléri a 7 ezret, de ezenkívül még jó 5 ezerre tehető az illegálisan ott élő bevándorlók száma. A La7 tévés csatorna már tavaly áprilisban is beszámolt a helyzetről. A bangladesiek főként a környékbeli honfitársaik kezében lévő 300 textilüzemben dolgoznak szinte rabszolgaként. Óránként 2-4 eurós bért kapnak, és napi 12 órát kell dolgozniuk rossz körülmények között, ablaktalan épületekben, többnyire feketén. Lakhatási körülményeik is brutálisak, 4-en, 5-en laknak egy szobában. Így nem csoda, hogy a tuberkolózis is felütötte a fejét köztük.

A bangladesiek tulajdonában lévő üzemek egy másik már olasz kézben lévő cégnek szállítják le az árut. Ez utóbbi pedig nagy olasz márkákkal van szerződésben. Mindez a szakszervezetek tudtával történik. Sőt a menedékkérők egyenesen az egyik olasz szakszervezet helyi irodájának a címére vannak bejelentve. 

Van, akinek a migránsok tényleg aranyat érnek, és értékesebbek, mint a helyiek...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/questo-sar-primo-comune-islamico-ditalia-1538063.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13348010/palma-campania-immigrati-bengalesi-primo-comune-islamico-italia-appello-disperato-matteo-salvini-salvateci.html

https://zon.it/il-caso-di-palma-campania-bengalesi/

http://www.la7.it/piazzapulita/video/made-in-italy-sulla-pelle-dei-migranti-prima-parte-27-04-2017-211499

https://www.youtube.com/watch?v=LKgCf3Hic98

Fülöp Ida
2018.06.06.

Soros egyik “ajándéka” az olaszországi Beneventóban különös módon hálálta meg, hogy megmentették őt a Boko Haramtól, illetve az ínségtől, stb. Vasárnap esti programként részegen egy italos üveggel a kezében abajgatta az embereket. Majd egy katonai rendőrt meg is sebesített, de már újból szabadlábon van. Soros meg ugyanazon a napon a migrációt istenítette Trentóban.

Az afrikaiakat álságos indokokkal Európába betelepítők műve egyre jobban kezd “beérni”. Már szinte nincsen egyetlen biztonságos helység sem miattuk Olaszországban, és az általuk olyannyira óhajtott “szerkezetváltás” immár küszöbön áll, egyre jobban afrikanizálódnak azok a települések, ahova csak beteszik a lábukat a bevándorlók. Ennek következtében már napról napra veszélyesebb egyáltalán kilépni az utcára is miattuk.

Vasárnap este a Nápolytól 50 kilométerre fekvő Beneventóban randalírozott a város történelmi magjában egy nigériai migráns. Italos üveggel a kezében szekírozta a járólekőket ittas állapotban. Majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét meg is vágta azzal a csuklóján és az alkarján. Az afrikai férfit letartóztatták, azonban a bíró máris szabadon engedte. Csak időnként jelentkeznie kell a laktanyában a 29 éves menedékkérőnek, aki továbbra is a város egyik befogadó központjának a “vendége”. Az olasz sajtóban a migránsok gyakran szerepelnek ez utóbbiként.

A hírt Giorgia Meloni, az Olaszország Testvérei jobboldali patrióta párt vezetője is megosztotta a facebook oldalán. Abszurdnak nevezte azt a posztjában, hogy a menedékkérők szabadon támadhatják meg, és sebesíthetik meg azokat, akik az életüket kockáztatják az állampolgárok biztonságáért.

A képen: Benevento belvárosa

A bevándorlók tömeges jelenléte előtt az olasz városokban ilyen teljesen biztosan nem fordult elő, hogy valaki részegen zaklassa bármikor is az utcán az embereket. Mára azonban már kiszámíthatatlanná vált ott az élet, soha nem lehet tudni, hogy mikor kattan be valamelyik migráns, és kezdi el agressziózni a többieket.

Közben azonban Soros György éppen múlt vasárnap személyesen is színre lépett Olaszországban. A trentói gazdasági fesztiválon bizonygatta a város egyik színházában összegyűlt publikumnak, és szélesebb körben is az olaszoknak a Corriere della Sera lapban az ez alkalomból vele készült interjúban, hogy mennyire is hasznos a migráció. Ő azonban az észak-olaszországi Trento főterén csak virtuálisan jelent meg a kivetítőn…

A “Trento hangja” helyi hírportál szerint a településükön rendszeresen verekszenek össze egymással a migránsok, amiben nagyon könnyen azok is megsérülhetnek, akik éppen csak arra járnak. Bizonyára Soros is jól tudta, hogy jobban teszi, ha nem kockáztat meg egy véletlen találkozót a védenceivel.

A képen: Trento fő tere a virtuális Sorossal

Mindenesetre nincs azon mit csodálkozni, hogy a trentóaik egyáltalán nem voltak kíváncsiak a migrációt magasztaló szavaira, és a város fő tere szinte teljesen üres volt a felszólalása idején. Úgy tűnik, ők nem gondolják azt, hogy mindenképpen megtérül a migránsokra költött pénz, ahogy ezt Soros bizonygatta a beszédében. Hanem, ahogy más olasz városok átlagos lakói, ők is örülnek, ha egyáltalán megússzák ép bőrrel a Soros szerint “megváltó” jelenlétüket a városukban.

De Soros abban bízik, hogy végül az emberek mégiscsak megértik, hogy hosszú távon micsoda áldást is jelentenek számukra a migránsok, és elpártolnak az olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor és Matteo Salvini. Azonban ő egyáltalán még csak szóba sem hozta a migráció miatt napról napra egyre súlyosabban megromló közbiztonság kérdését a Corriera della Seranak adott interjújában. Az őt valami miatt egyáltalán még csak nem is nem érdekli.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gi-libero-nigeriano-che-fer-carabiniere-meloni-vergognoso-1537294.html

https://www.ilmattino.it/benevento/benevento_nigeriano_aggredisce_carabiniere-3775280.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/benevento-giovane-nigeriano-aggredisce-e-ferisce-carabiniere_3143987-201802a.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/soros-parla-trento-piazza-citt-vuota-1536424.html

https://www.corriere.it/politica/18_giugno_02/george-soros-l-europa-vi-paghi-l-onere-ingiusto-subito-rifugiati-85732ffa-66a5-11e8-a1d6-396872be4e4c.shtml

Fülöp Ida
2018.05.30.

Hatalmasat bukott még a megalakulása előtt a pénzügyi elites szakértői kormány Olaszországban. Szinte nulla százalékos parlamenti támogatottsággal jöhetne csak létre.

Nagy örömmel fogadta két nappal ezelőtt Brüsszel, Berlin és Macron is, hogy az olasz köztársasági elnök végül megakadályozta a populista politikai erők, a Liga és az 5 csillag Mozgalom kormányra lépését. Sergio Mattarella, miután alkotmányos szempontból is aggályos módon elutasította az euró kritikus pénzügyminiszter-jelöltjük, az IMF-nél nagy karriert befutott Carlo Cottarelli bízta meg szakértő kormány alakításával.

A képen: Carlo Cottarelli 

Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, mivel az olasz pártok sorra jelezték, hogy nem szavaznak bizalmat Cottarelli kormányának. Így az azt kockáztatja, hogy akár még egyetlen támogatója sem lenne az olasz parlamentben. Jelenleg még próbálja eltitkolni az elit ezt a hatalmas politikai malőrt azzal az ürüggyel, hogy a miniszterelnök-jelöltjük arra vár, hogy talán mégiscsak létrejön egy politikai kormány. De utóbbira valójában nem túl sok az esély.

A Liga továbbra is ragaszkodik ugyanis az államfő által visszautasított Paolo Savona személyéhez az olasz pénzügyek élén, és nem hajlandóak további tárgyalásokra, miután Mattarella számos miniszterjelöltet kirostált már előtte is. Ezt folyton azzal indokolta, hogy azok nem felelnének meg Berlinnek, Párizsnak és Brüsszelnek.

Valójában Cottarelli egy teljesen az IMF-nek megfelelő pénzügyi politikát képviselne a kormányzása során. Pl. adónövelést akar, míg az 5 Csillag Mozgalom és a Liga a többi jobboldali párttal egyetemben adócsökkentést. Ezáltal élénkítenék a gazdaságot, és az abból befolyó adójövedelmekből csökkentenék az államadósságot. Gyakorlatilag egy a magyarországihoz hasonló gazdasági fordulatot szeretnének megvalósítani, és ez nem tetszik az elitnek.

De csúfosan megbuktak már a “kormányuk” létrejötte előtt, és már csak valami igen kemény diktatúrával tudnának érvényt szerezni az akaratuknak Olaszországban. Bár talán még reménykedhetnek abban, hogy egy új választás esetén, demokratikus úton is megvalósíthatják elképzeléseiket, de erre valójában nincs sok esély. Különös módon az utóbbi húzásuk miatt sem, mivel teljesen reflektorfénybe kerültek a szándékaik és módszereik.

Források:

Fülöp Ida
2018.05.10.

Az messzi tájakról Európába érkező migránsok igen “egzotikus” szerelmi életéről tett újból tanúbizonyságot egy marokkói férfi a dél-olasz Gioia del Colle városában. Nem hagyta békén a volt barátnőjét, és annak húgát sem. Mindkettőt többször meg is erőszakolta, és az elcsúfításukkal fenyegette őket. A nők végül feljelentették, és egyikőjük még el is menekült előle egy védett házba.

A 35 éves marokkói férfit a napokban tartóztatták le az olasz katonai rendőrök, miután a volt barátnője és annak húga márciusban feljelentést tettek ellene. Az észak-afrikai férfi nem volt hajlandó elfogadni, hogy tavaly októberben szakított vele a szintén marokkói szerelme, és folyton üldözte őt, és a lánytestvérét is.

A képen: a katonai rendőrök épülete

Többször is megverte őket, és nemi erőszakot is elkövetett ellenük. Továbbá az utóbbi hónapokban már azzal is elkezdett fenyegetőzni, hogy savval elcsúfítja az arcukat, és elevenen elégeti őket. Az egyikőjük végül a 27 ezer fős olasz városban működő Erőszakellenes Központ segítségével egy védett házba költözött, hogy megszabaduljon az üldözőjétől.

Teljesen érthetetlen, hogy mi is a jó ebben a "haladóknak", hogy immár Európában is elterjesztik ezeket a rettenetes szokásokat a védenceikkel együtt. Vagy talán tényleg annyira naivak, hogy azt hiszik, hogy majd a migránsok jó útra térnek itt, és felhagynak ezekkel az istentelen erőszakos meggyőződéseikkel...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gioia-colle-marocchino-minaccia-e-stupra-ex-compagna-e-1524814.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/TGR/articoli/pug-acido-sorelle-denuncia-gioia-colle-e9e7cb87-9948-4813-860d-6712de61488f.html

http://www.ansa.it/puglia/notizie/2018/05/10/minaccia-la-ex-e-la-sorella-con-lacido-e-ne-abusa-arrestato-_21d97598-c65a-4cab-808c-99d93a7b5a15.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?