Maga a német NGO által a közösségi médiában megosztott képek a bevándorlókról a cáfolata.

A sorosista civil szervezet szóvivője, Giorgia Linardi a mai napon újból arról beszélt, hogy a hajójukon líbiai állami táborokban, illetve ahogy ők mondják lágerekben súlyosan bántalmazott bevándorlók várnak arra, hogy végre partra szállhassanak Olaszországban.

Ennek azonban éppen az NGO által a migránsokról a Sea Watch 3 hajójukon készült képek mondanak ellent. Azokon csupa életerős, izmos és jól táplált férfi, nő és gyermek látható. 

A civilek szerint továbbá csakis Lampedusa a legközelebbi biztonságos kikötő a líbiai partoktól néhány tíz mérföldnyire újból kikapcsolt transzponderrel fedélzetükre felvett migránsok számára, akiket egy teljesen jól működő motoros gumicsónakból "mentettek" ki újfent, ahogy már korábban is ismételten.

A képen: A Sea Watch NGO egyik fotója a migránsokról az angol twitter oldalán 

A Sea Watch folyamatosan közli a legújabb híreket a migránsok "szenvedéseiról" az angol, német és angol nyelvű twitter oldalaikon, az olasz kommentelők nagy része azonban már nem hisz nekik. Így sorra jelentek és jelennek meg a bejegyzéseik alatt az ilyen és hasonló hozzászólások:

"Az az asszony azonkívül, hogy igen jó húsban van, még a haja is festett! Nem gondoltam volna, hogy a líbiai lágerekben azonkívül, hogy jó a koszt, még fodrász is van! Hiába, már a lágerek sem olyanok, mint egykor voltak... Nos, hazudnak, miközben jól tudják, hogy azt teszik... vagy hülyének néznek minket!"

(A Sea Watch egy olyan fekete afrikai nő fotójával is akarja bizonyítani a bevándorlók líbiai sanyarú sorsát, aki igencsak nem sovány, és olyan szuperül festett raszta haja van, amelyet bármelyik nagy európai fodrászszalonnak is becsére válna.)

A képen. a raszta hajú afrikai nő és egy másik "éhező és megkínzott" társnője

"És ezek aztán honnan menekülnek??... hülyének néztek minket??... Látszik, hogy jól vannak... és még Bob Marley unokája is velük van..."

(Lásd fent gitáros fiús kép.)

"Egyáltalán nem éheznek, ahogy a mi 6 millió szegényünk igen."

"Alultápláltak, szenvedéstől megkínzottak... De kit is akartok ti hülyére venni. Az igazi mártírok azok, akik otthon maradtak  a hazájukat megvédeni, és akik tényleg éhezéstől szenvednek."

"Érkezőben az olcsó munkaerő a földekre... és az utcákra, embercsempészek vagytok."

"Itt vannak az újabb tagok a maffiának."

"Nagy kétségbeesést látok! A túl sok kiló miatt! Kétségbeesettek a ruhapróba miatt?!" 

"Ha ez az úgynevezett líbiai táborok eredménye, a nőt is beleértve, azt kell mondanom, hogy jobban vannak nálam, aki reggeltő estig rohanok."

"Mennyi hazugságot hordtok még össze?."

"Amikor végre rács mögé kerültök, ünnepelni fogok".

"De ki az, aki még elhisz egy szót is abból, amit mondtok?"

"Nekem azt mesélte a nagyapám, hogy a szamarak repülnek."

"Azt mondja, hogy azok a kikötővárosok, ahova az európaik nyaralni járnak, nem biztonságosak. Tényleg, szeretünk háborús helyekre járni üdülni."

"Tengeri banditák, vörös fasiszták."

"Bűnöző csoport vagytok. A legközelebbi biztonságos kikötő Tunézia, de ha nem hozzátok Olaszországba hozzátok a "rakományt" a szponzorotok nem elégedett."

A fentiek alapján a Sea Watch propaganda hadjárata a közösségi médiában nem mondható túl sikeresnek. Ami jó hír abból a szempontból, hogy szemmel láthatóan nem senki nem kínozta meg a migránsokat, és még csak állami lágerekben sem voltak.

Ez teljesen ellentétes is lenne az embercsempészek logikájával, akik a saját telephelyeiken tartják a fekete afrikaiakat a csónakokra rakásukig. Egyszerűen csak gazdasági bevándorlókról van szó, akik abban bíznak, hogy Európában nagyobb gazdagságra tudnak szert tenni, mint Elefántcsontparton, Nigériában, és így tovább.

A tengeren "stand by" módban kikötésre várakozó Sea Watch 3 sorsa még továbbra is kétséges, mivel Matteo Salvini nem engedi be továbbra sem a hajót Olaszországba biztonsági okok miatt. Egyes német városok azonban akár buszokkal is értük mennének.

Továbbá most is úgy dönthet a sorosista ügyész, Liugi Patronaggio, mint korábban is már kétszer, hogy áleljárássál leszállítja a migránsokat a hajóról lefoglalva a hajót embercsempészet miatt, hogy aztán rövid idő belül újból útjára engedje.

A frissen elfogadott újabb biztonsági rendelet miatt azonban most már nehezebb dolga van, mert a szerint nem nekik, hanem a maffiaellenes speciális ügyészségnek kell lefolytatnia a nyomozást. Ez utóbbi pedig egészen más nyomozati eredményre juthat mint a nyíltan baloldali meggyőződésű és migrációpárti agrigentói vezetői ügyész.

Forrás:

https://twitter.com/seawatch_intl/status/1139571036725370880

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1139800199658901504

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1139479558787338240

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/06/15/news/migranti_sea_watch_noi_non_riporteremo_nessuno_in_libia_-228815750/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P4-S1.8-T1

http://www.ilgiornale.it/news/politica/nave-ferma-16-miglia-lampedusa-ora-pronta-nuovo-braccio-1711287.html

https://voxnews.info/2019/06/14/crociera-a-bordo-della-sea-watch-come-se-la-spassano-foto/

 

 

 

Ezeket a cikkeket olvastad már?