Fülöp Ida
2019.08.22.

Eddig arról szólt a fáma , hogy szörnyű kínzások elől menekültek el a líbiai börtönökből.

Az Open Arms NGO és a "humanitáriusok" szerint a migránsok éhezés, háborúk, börtön és szörnyű kínzások elől menekülnek el Líbiából, a pokolból. Ezt a szöveget nyomatják folyamatosan a twitter oldalaikon, az interjúikban és a sajtótájékoztatóikon.

Eddig is kilógott a lóláb, hogy ez nem igaz, mivel jórészt életerős, kigyúrt fiatalemberek érkeztek a hajóikon, akiken szerencsére a kínzások leghalványabb nyoma sem látható. De jött köztük kb. 120 kilós "éhező" nő is. Ezt a hozzászólók folyton szóvá is teszik nekik a közösségi médiában, hogy igen furcsa "kínzási módokat" alkalmaznak a líbiai börtönökben  az állítólagos fogva tartóik.  

A képen: Richard Gere az Open Arms hajóján "éhező menekülttel" 

Most azonban nyilvánvalóan kiderült, hogy olyan helyekről jönnek, amihez képest a lampedusai hotspot egy borzalmas hely. A legfrissebben érkezett migránsok arról panaszkodnak ugyanis, hogy meleg van a szobákban, vagyis nincsen légkondi. Továbbá azt is kifogásolják, hogy azok 8 ágyasak.  

Ez persze nem túl kellemes ellátás, de olyan személyeknek, akik állítólag kínzó börtönökből jöttek felüdülés és szabadság. 

A képen: a lampedusai hotspot épülete

Akkor most honnan is menekültek el ezek a bevándorlók? Csak nem líbiai légkondis lakásokból és szállodákból... 

Talán tényleg mégis Richard Gerenek kellett volna őket elvinni a villáiba, hogy elégedettek legyenek. A nagy holliwúdi humanista azonban ennyire már nem humanista.

Maga a nagy filmsztár is szót emelt az Open Arms hajóján veszteglő bevándorlókért, és még enni is vitt nekik a hajóra, mintha nélküle nem kaptak volna.

Az igazi segítőkészség azonban megint kapott egy nagy pofont. Újból kiderült, hogy ez az egész NGO-s hajós menekültesdi csak egy nagy átvágás. Akik igazán nélkülöznek és kínzásoknak vannak kitéve, azoknak a leghalványabb sansza sincs felkerülni egy NGO-s hajóra, amely útidíja akár 1.300 euro is lehet.

Elisabetta Trenta már többször is a korlátlan migrációt pártolta, és Matteo Salvini hiába kérte a leváltását.

Már hónapok óta tartott a huzavona Matteo Salvini belügyminiszter szigorú bevándorláspolitikája és az öt csillagosok baloldali szárnya között, amelynek Elisabetta Trenta hadügyminiszter egyik fontos képviselője. A balos öt csillagosok a korlátlan és ellenőrizetlen migráció hívei, és folyton belső ellenzékként támadták a kormányuk migrációs politikáját.

Trenta hadügyminiszter különösen az április elején kiújult líbiai harcok nyomán lépett előtérbe kijelentve, hogy immár mindenkit be kell fogadni az NGO-s hajókról annak ellenére, hogy az Europol is figyelmeztetett arra a legújabb jelentésében, hogy az illegális migránsok közé keveredve jutnak be az EU területére a dzsihadista harcosok

A képen: Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter

Matteo Salvini belügyminiszter ezért is tiltotta ki olasz vizekről az illegális bevándorlók mentésnek álcázott beszállítását az NGO-k részéről közbiztonsági okokból. Az öt csillagos hadügyminiszter azonban már különös módon ekkor is fontosabbnak tartotta a migránsok jogait, akik nem is olyan területekről érkeznek ahol bármiféle csata is zajlana Líbiában, valamint nem is líbiaiak, mint az EU-s tagországok védelmét a terroristáktól.

Magyarul mondva Trenta "hadügyminiszter" Európa megvédése helyett a terroristáktól inkább a bejutásuk elősegítésére használta volna az olasz hadsereget.

Az öt csillagos miniszter továbbá július 8-án az EU-s Sophia "hadművelet" leállítása miatt támadta Salvinit, amely keretében éveken át hadihajókon szállítottak be mindenkit, aki csak hajóra szállt a Földközi-tengeren, és menekültnek vallotta magát. Ezt a "katonai" missziót eredetileg az embercsempészekkel való leszámolásra indították el az EU-s tagországok, de végül azok egyik legnagyobb segítője lett.

Matteo Salvini a fentiek miatt már május végén kérte először Elisabetta Trenta leváltását a hadügyminiszteri székből az öt csillagosoktól, de hiába. Csupán annyi történt, hogy Trenta kénytelen volt beállni sorba, és támogatni a kormány hivatalos vonalát, habár akarata ellenére. De továbbra is ott maradt gyenge pontként az illegális migrációs elleni küzdelemben, és bármikor a Salvini által vezette belügyi erők ellen fordíthatta az olasz katonai erőket a segítésük helyett. 

Így Salvini augusztus 7-én újból kérte a Trenta leváltását Giuseppe Conte miniszternöktől több más öt csillagos miniszterrel egyetemben, mivel más területeken is komoly ellentétek voltak. De ezt a kormányátalakítási szándékot  az olasz kormányfő visszautasította az öt csillagosok vezetőjével egyetemben. Di Maio közölte Salvinivel, hogy ők szereztek a 2018-as választásokon 33 %-ot, míg a Liga csak 17 %-ot, így nem diktálhatja Salvini a feltételeket. Ezek után nyújtotta be a Liga a bizalmatlansági indítványát a miniszterelnök ellen, amely végül Conte lemondásához vezetett.

Elisabetta Trenta így augusztus 15-én már a pártja teljes támogatását élvezve adott szabad utat az Open Arms hajójának, hogy belépjen az olasz vizekre Lazio tartomány közigazgatási bírósága jogilag is vitatható döntése mellé teljes mellszéllességgel beállva. Az öt csillagos "hadügyminiszter" nem írta alá a belügyminiszter hajó belépését tiltó újabb határozatát. 

A képen: szubszaharai migránsok az Open Arms hajóján

Trenta ezt azzal indokolta, hogy a "politika nem veszítheti el soha a humanizmust", valamint azzal, hogy a "közrend és a közbiztonság nem írhatja felül a jogi elemeket", vagyis a közigazgatási bíróság döntését. 

Az olasz közigazgatási bíróság magát azt az új biztonsági törvényt is megtámadta az indoklásában, amely egyáltalán lehetővé teszi a migránsokat beszállító NGO-s hajók kitiltását az olasz vizekről közbiztonsági okokból. 

Matteo Salvini szerint azonban a humanizmus nem jelenti az embercsempészek segítését. És az olaszok 71 %-a vele ért egyet a Sky Tg24 egy felmérése alapján

Az olaszországi illegális migráció elleni harc egyelőre megfenekleni tűnik az azt támogató sorosista ügyészek, bírók és politikusok aknamunkájának köszönhetően, akiknek egyáltalán nem fontos a közrend és közbiztonság legyenek bár hadügyminiszteri pozícióban is.

Ők még élvezik az elit élettel járó védelmet és biztonságot. De meddig... 

A napokban Nápolyban egy szenegáli migráns késelt meg egy olaszt egy parkolóhelyért...

A sorosi erők pedig biztosítják az utánpótlást ahhoz a káoszhoz, amitől végül már ők sem lesznek védettek.

Fülöp Ida
2019.08.11.

Pokoli hellyé teszik Olaszországot a migránsok, de immár Richard Gere is az olaszokat szidalmazza az Open Arms NGO-val, amiért ezt nem akarják.

Csütörtök délután egy olasz férfi rászólt egy 31 éves gambiai migránsra Torinóban a Giordano Bruno úton, hogy ne köpködjön a földre. Az afrikai férfi erre válaszul egy vasrudat a kezébe kapva durván elkezdte őt bántalmazni. A 49 éves olasz lába is eltört az ütlegelés miatt. A gambiai férfi megpróbált elmenekülni, de a csendőrök elfogták. 

Ez az eset azonban csak egy a héten történt durva bántalmazások közül, amelyet olaszok a közösségi terekben voltak kénytelenek elszenvedni Richard Gere számukra teljesen ismeretlen "barátaitól", és a rendőrségi krónikák folyamatosan hemzsegnek az ilyen és hasonló történetektől.

Szerdán a Brescai-Carpendolo helyközi buszjáraton maszturbált egy 20 éves lány mellett egy nigériai férfi este 6 óra körül.  Több fiatalkorú utas is tanúja volt az eseménynek, amelyet az szakított félbe, hogy a lány szólt a buszvezetőnek. Ő értesítette a rendőröket, így a migránst elfogták, és Salvini új biztonsági rendeletének köszönhetően vissza is fogják toloncolni Nigériába. 

Szintén szerdán az észak-olasz Vicenza megyében található Montecchio Maggiore 30 ezer fős városában karistolta össze egy italos üveg felső részével egy olasz arcát egy 21 éves nigériai bevándorló a délután folyamán. 43 éves olasz "bűne" csupán annyi volt, hogy nem adott cigarettát az utcán kunyeráló afrikai bevándorlónak. 

A képen: a migránsok egyik gyakori utcai "fegyvere"

Péntek délután egy 40 éves marokkói migránst tartóztatott le bolognai rendőrség, mivel dél körül egy utcán sétáló 79 éves olasz néni nyakláncát tépte le a nyakából, és közben a földre is lökte őt. Az esés miatt eltört a néni karja. 

Csütörtökön délelőtt pedig egy 28 éves nigériai nő, aki menedékkérőként tartózkodik Olaszországban, a dél-olasz Latina városa Santa Maria Goretti kórházában vert meg brutálisan egy takarítónőt minden ok nélkül. Az afrikai nő a kiérkező rendőrökre is rátámadt.

De volt a héten migránsok között verekedés is a római Szent Péter Bazilika közelében a Cornelia metróállomás előtt. Törött italos üvegekkel felfegyverkezve támadt egymásra két tunéziai és két egyiptomi pénteken este.

Valamint ez a hét sem telt el anélkül, hogy valamelyik migráns ne támadt volna vonatkalauzra, amely már évek óta rendszeres esemény  a korábban teljesen biztonságos Itáliában. Ez alkalommal Arezzónál vert meg egy jegyellenőrt péntek reggel 7 óra körül egy 49 éves nigériai nő, mert nem engedte őt jegy nélkül utazni a vonaton.

Fentiek fényében teljesen világos az, hogy az olaszok a 2010-es évek első felét jellemző migransbarát érzelmeik után miért kezdtek el mára már nagy számban sokkal inkább félni tőlük. Ezt az is jelzi, hogy immár nem Renzi nyitott kikötős, hanem Salvini bevándorlásellenes politikáját támogatja több mint 60 %-uk a felmérések szerint.

Továbbá fentiek rávilágítanak arra is, hogy miért is ácsorog immár 10 napja az Open Arms NGO hajója újabb 121 + 39 afrikai bevándorlóval a fedélzetén Lampedusa közelében nemzetközi vizeken, miközben sem Olaszország, sem más európai ország sem töri magát azon, hogy fogadják az újabb "vendégeket". Az olasz belügyminiszter határozatban tiltotta meg a hajónak, hogy biztonsági okok miatt olasz felségvizekre lépjen, de egyetlen másik ország sem jelentkezett még egyelőre a fedélzeten tartózkodó migránsokért. 

A képen: Richard Gere az Open Arms fedélzetén migránsokkal

Így a napokban már a nagy jogvédő amerikai színész is bedobta magát az Opan Arms spanyol NGO no borders ügye mellett ahogy az a magyar sajtóból is ismert, és tegnap a civil szervezet sajtótájékoztatóján is felszólalt a a hajón lévő bevándorlók érdekében.

De ez sem hatotta meg az olaszokat, és az Il Giornale jobboldali lap egyik írásában egyenesen nevetségesnek nevezte azt, mivel a nagy amerikai liberális felfogású színész úgy beszélt a hajón lévő migránsok megrázó szenvedéseiről, hogy az Open Arms által közzétett fotókon és videókon annak a leghalványabb nyoma sem látszik. Szerencsére. 

A képen: Richard Gere Líbiában "megkínzott" migránssal

Richard Gere a beszédében sorra felmondta a migrációpártiak hamis érveit, amelyeken már tömegesen látnak át az olaszok, ahogy azt az NGO twitter oldalán közölt hozzászólások is jelezik, valamint #Richard Gere hastag alatt is rengetegen cáfolják az emberi jogi aktivista szavait. 

Az amerikai színész beszédében többek között azt mondta, hogy a pokolból jönnek a migránsok, és ezért kell őket befogadni. Ez lehet, hogy ez igaz is. De azt a poklot ők saját maguk teremtik saját maguknak, és immár Nyugat-Európa országait is kezdik azzá változtatni.

A nagy jogvédő erkölcsi fölényét fitogtatva azt is felrótta az olaszoknak, hogy nem ismer rájuk, hogy hogyan tudtak támogatni egy olyan migrációt korlátozó biztonsági rendeletet, mint amelyet a héten fogadott el az olasz parlament.

Erre Matteo Salvini belügyminiszter csak annyit reagált a közösségi oldalán, hogy Richard Gere számára szabad az út, hogy elvigye a hajón lévő bevándorlókat, akiket a barátainak nevezett a dúsgazdag amerikai színész, a villájába a magánrepülőjén.

A nagy emberi jogi aktivista egyelőre még nem ragadta meg ezt a nagy lehetőséget a szavai tettre váltására. Úgy tűnik, hogy ő saját maga nem akar befogadni egyetlen bevándorlót sem a közvetlen életterébe, csak másoktól várja el azt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?