Roberto Saviano az idei Velencei Filmfesztiválon reklámozta a kokain fogyasztását és liberalizálását a "Zero, zero, zero" című regényéből készült film kapcsán.

A nápolyi maffiáról írt "Gomorra" könyvével világhírűvé vált író folyamatos szereplője az olasz közéletnek, habár valójában New Yorkban él. Saviano a migráció egyik legfőbb olaszországi pártolójaként Matteo Salvini egyik legfőbb ellenlábasa is egyben.

A képen: Roberto Saviano a Velencei Filmfesztiválon

Míg Salvini mindent megtett az illegális migráció megállításárt az első Conte-kormány belügyminsztereként, addig az állítólag maffiaellenes Saviano foggal-körömmel védi azt a migrációt, amely éppen a bűnszervezetek egyik legfőbb bevételi forrása több szempontból is.

A tömeges és illegális bevándorlás hatalmas bevételt jelent a bűnözőknek az embercsempészet révén, valamint nagyban elősegíti a maffia bejutását a menedékkérő elosztási hálózaton keresztül az olasz településekre szerte az országban. Így egyben órási drog- és prostitúciós üzlet is, továbbá maga az ellátási rendszerből is jó pénzeket szereznek meg maguknak a maffiózók. Nem is beszélve a migrációhoz kapcsolódó illegális szervkereskedelemről és koldushálózatokról.

A képen: drogdíler migránsok Riminiben

Az afrikai maffiózó klánok az olasz maffia családokkal együttműködve hálózzák be immár egész Olaszországot a tömeges és ellenőrizetlen migrácó segítségével az Maffiaellenes Igazgatóság 2018. második félévére vonatkozó jelentése szerint. Így az olasz írót nem igen kedveli a migrációellenes jobboldal, és már többen is kétségbe vonták egyáltalán azt is, hogy Saviano igazi maffiaellenes tevékenységet folytat-e a könyveivel.

Ilyen közéleti háttér klímában beszélt a kokain nagyszerűségéről és liberalizásáról Roberto Saviano múlt pénteken a 76. Velencei Filmfesztiválon. Az olasz író a 2013-ban írt "Zero, zero, zero" című könyvéből készült tévés filmsorozat első két részének bemutatását követő sajtótájékoztatón osztotta meg magasröptű gondolatait eme kemény drogról. Maga könyv és a belőle készült film is az kokain nemzetközi kereskedelméről szól regényes formában.

Saviano szerint azonban a kokain egyáltalán nem veszélyes a heroinnal ellentéteben. Az olasz író hosszasan fejtegette a kokain előnyeit a megszólalásában, amely arra enged következtetni, hogy jól ismerheti személyesen is a szert:

"Míg a heroin elvon a világtól, addig a kokain aktívvá teszi vele a kapcsolatot. Azért élünk vele, mert egyébként ma minden szar: használják az orvosok, az orvosok, a taxisok, a munkások, a kamionosok."

Az olasz író arról is beszélt, hogy milyen értékes és jól eladható áru is a kokain. Árban ugyanolyan értékes, mint a gyémánt, de azzal ellentétben könnyen eladható. Így mindent összevéve gyorsan a liberalizálását is indítványozta, valamint utalt arra is a film rendezőjével, Stefano Sollimával együtt, hogy a nagy pénzügyi befektetők, bankok is részt vesznek a forgalmazásában olyannyira, hogy állítólag a 2014-es gazdasági válság túlélésében is a drog likvidátása segítette túl a világot.

Így habár Saviano arra hivatkozott elsősorban, hogy a kokain liberalizálása segítené a maffia elleni harcot, úgy tűnik, hogy sokkal inkább a bűnözői tevékenység legalizálása előmozdításáról szól ez a történet.

Saviano szavait sok jobboldali politikus és közéleti személyiség elítélte. Továbbá az olasz terapeuták közössége is szót emelt ellene, ahogy azt az olasz püspökök lapja, az "Avvenire" is megírta. Ez egyébként bizonyos szempontból meglepő a katolikus lap részéről, mivel Matteo Salvinit mindig hevesen támadják úgy a püspökük, mint maga a sajtóorgánum is az illegális migráció ellen folytatott küzdelme miatt, amely szervesen összefügg a drogkereskedelemmel. 

Az olasz író kokain propagandája Matteo Salvinit sem hagyta szó nélkül, és röviden és velősen ezt írta róla a közösség oldalán: 

"A kokain teszi aktívvá a kapcsolatot a világgal"... Ez egy veszélyes alak!!!"

Cristino Pugliesi, az Il Giornale jobboldali napilap fiatal bloggere pedig azt fejtegeti egy mai írásában, hogy Roberto Saviano ezzel a kokaint dicsőítő megnyilvánulásával a baloldali "progresszívek" halálkultúrájának egy újabb tanújelét adta az eutanázia, abortusz, stb. ádáz propagálása és képviselete után.

Valóban nagyon megdöbbentő és szánalomra méltó vallomás lett ez Saviano, a végtelenségig ünnepelt "nagy író" részéről a balliberáliosok végtelenül üres világáról. Kiderült belőle, hogy a drogok nélkül az élet csupán szar nekik...

A Today Italia hírportál szerint Saviano a La Repubblica lapnak is beszélt egy interjúban a kokainról:

"A drog a piacok piaca marad, mert az élet nem elég nekünk, az élet borzalmas. Mert boldogtalan vagy, nem tetszik, hogy egyedül vagy, és valami mindig van, ami nem stimmel. Mindig nagyobb teljesítményt várnak el tőled, és akkor jön a kokó, és mindennek a megéléséhez nagyobb erőt, vidámságot ad. Plusz egy olyan drog, ami aktívvá tesz, nem kapcsol la a világról, mint a heroin. Vagyis  a szerek szere." 

Íme itt van a balliberális világnak Isten, és az igazi erő és vidámság helyett az álságos pótszer. Valójában ez az igazán borzalmas, de most legalább megtudtuk, hogy milyen is az ő világuk.

 

Fülöp Ida
2019.04.17.

Roberto Savianio arról értekezett a közösségi médiában, hogy európai igazi drámája a Líbiában “sínylődő” 800 ezer szubszaharai migráns.

Saviano az olasz közélet egyik meghatározó alakja, a baloldali értelmiség egyik legfőbb szócsöve, és az olasz maffiáról írt magyarul is megjelent “Gomorra” c. könyvével tett szert nemzetközi hírnévre. Nagy bevándorláspárti, és az új olasz kormány zárt kikötők politikájának egyik legádázabb ellenzője.

Ennek ellenére elég megdöbbentő, hogy még a párizsi székesegyház nagymértékű pusztulása kapcsán is a bevándorlókért “sírbókol”, miközben mindenki arról beszél, hogy európai kultúrát hatalmas veszteség érte, és mintha maga Európa égett volna el a tűzben. Az olasz író szerint azonban Európa valójában vízbe fulladt a Földközi-tengerbe veszett migránsokkal együtt.

A képen: Roberto Saviano olasz baloldali író

Kifejti még azt is a bejegyzésben a facebookon, hogy Európa legértékesebb katedrálisa a Jog, és az már hónapok mélyre süllyedőben van azzal, hogy Líbiában nagy veszélyben, bebörtönözve és rabszolgaságban kényszerülve tengődik 800 ezer emberi lény. Ez az európai terv igazi kudarca, bukása a baloldali író számára.

Az olasz politikában napok óta intenzív vita tárgyát képezi a jelenlegi líbiai helyzet. Az öt csillagos vezetők sorra figyelmeztetik Salvinit, hogy nem tartható fel továbbra is a kikötők zárva tartása a harcok miatt. Míg a belügyminiszter a koalíciós partnere támadásai ellenére is kitart amellett, hogy Olaszországba csak legálisan lehet bejutni továbbra. Sőt most még inkább, a terroristák beáramlásának megnövekedett veszélye miatt.

Saviano valójában ebben a politikai légkörben mondta el a magáét elég különös módon, ami Alfio Krancic karikaturistát is megihlette, és egyenesen E.T.-ként ábrázolta a baloldal nagy sztárját, amint az égő Notre-Dame tetejéről mondja el intő szólamát, hogy “migránsok”.

A képen: Krancic Saviano-karikatúrája

A 800 ezer szubszaharai migráns, akikről az olasz balliberális író beszél valójában nincsenek is börtönben, hanem egyszerűen csak Líbiában dolgoznak, és még csak nem is rabszolgaként. Valamint nagy részüknek esze ágában sincs Európába jönni, hacsak nem terjednek át a Tripoli egyes körzeteiben dúló harcok egész Líbiára. Továbbá bármikor haza is mehetnek, ha veszélybe kerülnek.

Így Saviánónak is sokkal inkább maguk a líbiaiak helyzetéért kellene aggódnia, de ez valami miatt eszébe sem jut. Ő a Líbiában lévő nigériaiak és más fekete afrikaiak sorsát viseli igazán a szívén és a tollán, akik aztán jórészt maffiózóként tevékenykednek Európába bejutva.

A maffia ellenes szellemiségéről híressé vált “nagy” író az afrikai bűnszövetkezetek európai rémtettei ellen még soha nem emelte fel a szavát, ahogy a bevándorlók közé keveredő terroristák és dzsihadista harcosok veszélye sem hatja meg. Így elég furcsán hangzik szájából a “jog katedrálisa” kifejezés”...

Az olasz író által hangoztatott “jogok” nyomán eddig még semmi jó nem született, nemhogy olyan csodálatos katedrálisok épültek volna, mint a Notre-Dame. A francia gótikus katedrálisok valójában egy világképnek szakrális geometria alapú fizikai manifesztációi, és Saviano egyes elvtársai legalább a fizikai építmény pusztulása nyomán valamit mintha megsejtettek volna abból, hogy mi is történik most a világban, és megrendültek.

De a legtöbben közülük most is csak folytatják tovább a világból az élet alapjait képező szakrális elvek kiirtását mindenféle olyan emberi áljogokra hivatkozva, amelyek valójában életellenesek.

Források:

https://voxnews.info/2019/04/16/saviano-snobba-notre-dame-vera-tragedia-i-barconi/

https://www.huffingtonpost.it/2019/04/16/roberto-saviano-sullincendio-di-notre-dame-leuropa-brucia-no-e-annegata-con-i-migranti-morti-in-mare_a_23712622/

https://twitter.com/AlfioKrancic/status/1118222763062439936

http://www.ilgiornale.it/news/politica/libia-ministro-grillo-chi-fugge-guerra-non-pu-essere-mandato-1680895.html

https://finance.yahoo.com/news/italian-anti-mafia-author-saviano-wont-intimidated-salvini-172800807.html?guccounter=1

http://www.occhidellaguerra.it/la-strumentalizzazione-dell-immigrazione-da-parte-libica/

Ezeket a cikkeket olvastad már?