Fülöp Ida
2018.10.25.

Az olasz baloldali sajtó először próbálta úgy előadni, hogy maguk a negyednek a lakói tették azt, ahol az eset történt, majd beálltak a szélsőbalos közösségi központok akciója mellé.

Tegnap robbant be a hír az olasz sajtóba, hogy a múlt héten péntekről szombatra virradó éjjel, afrikai migránsok halálra erőszakoltak egy 16 éves olasz lányt a római Tiburtina pályaudvar közelében lévő San Lorenzo negyedben egy drogos tanyán. Desirée Maroittini 12 órán volt öntudatlan a drogok miatt, amit kapott, és ez idő alatt több afrikai bevándorló is megerőszakolta, majd magára hagyták. A lány ismerhette a helyet és a gyilkosait is.

Matteo Salvini személyesen akarta felkeresni a hivatalosan lakatlan épületet a város központjában, ahol a szörnyű tett történt. Egy szál fehér virággal kívánt személyesen megemlékezni a megölt lányról. Ezt a tervét előzetesen a facebook oldalán is tudatta.

Amikor megérkezett a bűntett helyszínére, az elhagyatott, romos épület bejáratánál azonban szélsőbalos militánsok és feministák állták el az útját. Nagy kavalkád alakult ki a ház előtti téren egyébként is, mivel időközben a negyed lakói is odasereglettek, akik nagy örömmel fogadták Salvinit, hogy végre valaki az állam részéről törődik az ügyükkel. Már évek óta ugyanis hiába jelezték a hatóságoknak, hogy tarthatatlanná vált a helyzet a lakóhelyük utcáin a migránsdrogdílerek miatt. De semmi igazi intézkedés nem történt, és csak egyre rosszabb lett a helyzet.

A képen: a Salvini útját elálló szélsőbalos tüntetők

Az olasz belügyminiszternek a baloldali tüntetők az kiabálták, hogy "sakál, sakál" azzal vádolva őt, hogy csupán politikai ügyet akar csinálni a lány halálából. Az ellene demonstráló "feministák" pedig foggal-körömmel védték az erőszakoló bevándorlókat, hogy "szegény" migránsok nem is más a kultúrájuk, az európai férfiak is ugyanolyanok mint ők, és csak azért tesznek ilyet, mert nem fogadják be őket az olaszok.

Salvini végül nem ment be az épületbe rendőri erővel, mivel nem akarta, hogy még több kellemetlenség érje a negyed lakosait. De megígérte, hogy visszatér, amikor nem tudnak róla a szélsőbalos aktivisták. A szavát ismét betartva ma vissza is tért, és egy szál fehér rózsát helyezett el a megölt Desirée emlékére a kegyeleti helyén.

A baloldali sajtó először próbálta úgy beállítani, hogy maguk a negyed lakóinak egy része tiltakozott Matteo Salvini ellen, és egy szót sem ejtettek arról, hogy az valójában a szélsőbalos közösségi központok akciója volt. Később azonban a La Repubblica fő baloldali lap beismerte, hogy 50 baloldali aktivista állta el a belügyminiszter útját az épületnél, ahol a migránsok megerőszakolták és megölték a fiatal olasz lányt, hogy ne tudjon oda bemenni.

Az ominózus baloldali lap azonban ezzel egy időben mindjárt be is állt a szélsőbalos fiatalok akciója mellé arról értekezve egy írásukban, hogy Salvini ezen tette is csak azt bizonyítja, hogy Olaszországnak immár szélsőjobbos kormánya van. A belügyminiszterük ugyanis szerintük csak azért jelent meg a helyszínen, hogy tovább táplálja az olaszokban a migránspszichózist.

Az olasz baloldal "színe-java" így újból megerősítette azt, hogy semmi szándékuk abbahagyni a skizofrén öngyilkos ámokfutásukat, amely során bármit is tesznek a migránsok, végül mindig más a hibás. Így soha nem lesz békés multikulti Európában, mivel az azokat biztosító törvényeket nem is akarják a bevándorlókkal betartatni. De egyre inkább feltárul, hogy valójában nem is ez a háttérben működő "mély hatalom" valódi szándéka...

Források:

http://blog.ilgiornale.it/indini/2018/10/24/per-attaccare-salvini-i-centri-sociali-stanno-con-assassini-e-stupratori/?repeat=w3tc

https://roma.repubblica.it/cronaca/2018/10/25/news/un_fermo_per_la_ragazza_morta_salvini_contestato_sciacallo_-209898390/?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P2-S1.8-T1

https://rep.repubblica.it/pwa/commento/2018/10/24/news/salvini_a_san_lorenzo_l_estrema_destra_di_governo-209895604/?ref=RHPPTP-BH-I0-C12-P1-S1.4-T1

http://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/10/25/desiree-svolta-nelle-indagini-due-fermi_VRlow6m19IuHvYyA2WqsQI.html?refresh_ce

Fülöp Ida
2018.06.04.

Gulia Bongiorno közigazgatási miniszter tegnap kora este az utcán sétálva sietett egy nő segítségére, akit egy migráns molesztált durva módon az olasz főváros belvárosában. A férfi rá is rátámadt. Végül a rendőrség hamar megérkezett, és elkapták a már a gatyáját is lehúzó bevándorlót. Egy olasz érsek szerint azonban a migráció nem rendőrségi és költségvetési kérdés, hanem az emberi méltóságról szól elsősorban. Természetesen nekik mindig csak a bevándorlókéról.

Olaszországban a nők elleni nemi erőszak a migránsok részéről már teljesen mindennapos dologgá vált sajnos. Egyre undorítóbb módon és egyre gyakrabban zaklatják őket a közterületeken már fényes nappal is. Így történt ez Róma belvárosában is június 3-án vasárnap is nem sokkal hat óra előtt. Egy migráns angolul érthetetlen módon hablatyolva molesztált egy számára ismeretlen 40 év körüli nőt az utcán, majd a gatyáját is lehúzva egyre közeledett felé.

Ezt azonban meglátta az új olasz kormány közigazgatási minisztere, aki éppen arra sétált a fiával kíséret nélkül. Ez utóbbi azonban nem tartotta vissza Giulia Bongiornot attól, hogy az éppen a szemei előtt nemi erőszakot elszenvedő nő segítségére siessen. A migráns azonban vele szemben is agresszíven lépett fel. Valószínűleg azért halvány fogalma sem volt róla, hogy kiről is van szó.

Először a migráns fogásából megszabadult nő hívta a rendőrséget, majd a miniszterasszony is, akik igen rövid időn belül meg is érkeztek, és elfogták a támadót. Egyébként is rendszerint meglepően nagyon gyorsan ki szoktak érkezni a helyszínre az olasz rendőrök a híradások szerint. Az eset a világszerte jól ismert Spanyol-lépcsőtől mintegy száz méterre történt a Santa Maria delle Fratte templom előtt, néhány lépésre a baloldali Demokrata Párt székhelyétől.

A képen: Giulia Bongiorno Matteo Salvinivel

Az olasz baloldal máris durván támadja az olasz katolikus egyházzal együtt az új olasz kormány belügyminiszterét, Matteo Salvinit, amiért le akarja állítani az illegális bevándorlást. Gualtiero Basetti érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke arra figyelmeztette a napokban az új belügyminisztert egy lapinterjúban, hogy a migrációt nem lehet csupán rendőrségi és költségvetési szempontból nézni, hanem az elsősorban ez emberi méltóság kérdése.

“Senki nem gondolhatja azt, hogy a migrációs áradatot oly módon le lehet csökkenteni, hogy azt csupán rendőrségi, vagy egyenesen költségvetési kérdésnek tekintjük. Sokkal többről van szó. Elsősorban az emberi méltóság megmentése számít, amely mindig megtaposhatatlan és elidegeníthetetlen. Aztán itt van az integráció nagy kérdése a mai társadalmakba, amelyek elkerülhetetlenül multietnikusak. A találkozás kultúráját semmiképpen nem lehet összekeverni a félelem kultúrájával, vagy ami még rosszabb, az idegengyűlölet aggasztó büffögéseivel” - jelentette ki az érsek az Il Giorno lapnak.

De valahogy Basetti érsek, még soha nem emelte fel a szavát a bevándorlók olyan rémtettei ellen, mint például a fenti is. Az olasz katolikus egyháznak valahogy csakis mindig a migránsok számítanak, és soha nem kerül még csak szóba sem náluk az Olaszországban miattuk brutálisan megromlott közbiztonsági helyzet, és az európaiak általuk megtaposott méltósága. Csupán nagy ritkán egynéhány olasz plébános emeli fel a szavát a helyi lakosság érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy mit tett volna az érsek, ha előtte történik egy ilyen eset, de az immár egyenesen hányingerkeltő, hogy maga az olasz katolikus egyház is mindent megtesz a bevándorlók bűneinek az elfedésére, és mindenáron őket védi, bármit is tegyenek. Különösen, amikor az egyik hír egy nő ilyen jellegű különösen undorító zaklatásáról szól, és a szinte rákövetkező pedig valamelyik olasz egyházi előljáró papolásáról arról, hogy a migránsok méltósága mindenek előtt való.

Még jó, hogy az olasz politikában azért úgy tűnik, jelenleg túlsúlyba kerültek az olasz katolikus egyház sok éves aknamunkája és folyamatos érzelmi zsarolása ellenére is az olyan erők, is akiknek az olaszok biztonsága és méltósága is fontos. Továbbá még fizikailag is megvédik őket, ha arra kerül sor, amint ezt a ligás miniszterasszony, Giulia Bongiorno is tette. Ezek után biztosan még elszántabban fogja védelmezni - igazi, és nem álfeministaként - a nők jogait, ahogy ezt már korábban is tette a neves olasz ügyvéd és politikus.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346268/giulia-bongiorno-aggredita-pieno-giorno-roma-piazza-spagna-uomo-accento-inglese-cala-pantaloni-minaccia.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/06/04/paura-per-giulia-bongiorno-aggredita-in-centro-a-roma_a_23449999/

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/bongiorno_aggredita_a_roma_paura_per_il_ministro_in_centro-3774636.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346139/cardinale-gualtiero-bassetti-matteo-salvini-immigrati-non-sono-problema-polizia.html

Ezeket a cikkeket olvastad már?