A római katolikus egyház Caritas Internationalis nevű szervezete rendez meneteket világszerte a migrációért. Céljuk a migránsoktól való félelemkeltő retorika megszüntet
A #Share Journey (Oszd meg az utazást) globális kezdeményezést maga Ferenc Pápa hirdette meg 2017. szeptemberében. Ma Rómában "menetelnek" a migránsokért  a hívek Luis Antonio Tagle fülöp-szigeteki érsekkel az élen, aki a pápa egyik nagyon közeli embere, és a Caritas International elnöke.
Ferenc pápa már többször is felszólította arra a híveit és a világot, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. Szerinte a tőlük való félelem egyenesen egy betegség, ami a keresztényeket is megtámadja.
A képen: Ferenc pápa a fülöp-szigeteki érsekkel 
Az olasz és nemzetközi katolikus vezetők túlnyomó része és a baloldali politikusok szerint ez a félelem valójában nem a migránsok viselkedése miatt van, hanem a populisták retorikája miatt. Sok szakértő azonban arról beszél, hogy éppen a migránsok bűncselekményei miatt válnak egyre népszerűbbé Európában a bevándorlásellenes pártok. De ezt a migrációpártiak egyáltalán nem akarják tudomásul venni, amint ez a legújabb akciójuk is mutatja.

Ezeket a cikkeket olvastad már?