Fülöp Ida
2019.06.29.

A német no borders NGO hajója könyörtelenül ráhajtott az útját álló olasz katonai kishajóra miközben a Renzi-kormány két minisztere is a fedélzetén volt.

A Sea Watch német hajó kapitánya, Carola Rackete ma éjjel engedély nélkül belépett Lampedusa kikötőjébe, hogy partra tegye a még a hajó fedélzetén maradt 40 migránst, akiket június 12-én vettek fel a líbiai partoknál egy teljesen jól működő motorcsónakból 3 órára kikapcsolt helyzetjelzővel.

Az  olasz kormány már 15-én befogadott a hajóról 10 bevándorlót, terhes nőket a kísérőikkel, betegeket és gyerekeket. Valamint tegnapelőtt is egy újabb férfit, aki beteg lett, a kiskorú testvérével. Ezzel teljes mértékben eleget tettek az Emberi Jogok Európai Bírósága előírásának, amely azt határozta a hajó ügyében, hogy az olasz kormánynak nem kell befogadnia a rajta lévő szubszaharai bevándorlókat , csupán gondoskodni az érzékeny állapotban lévőkről.

Ennek ellenére a civil hajó kapitánya szükségállapotra hivatkozva tört be az éj leple alatt az olasz sziget kikötőjébe, miközben két nappal ezelőtt már az olasz felségvizekre is engedély nélkül lépett be. Már korábban is többször is önhatalmúlag akart kikötni, de ezt eddig meg tudta akadályozni az olasz pénzügyőrség, amely katonai szervezet Olaszországban. Most azonban Rackete ráment a civil hajóval olasz katonai kishajóra a kikötési manőverezése során, beszorítva azt a 600 tonnás Sea Watch 3 és móló közé.

A képen:  a Sea Watch 3 az olasz pénzügyőrség beszorított hajójával

Az olasz pénzügyőrség kishajón lévő munkatársai arról számoltak be, hogy életveszélyben voltak. Továbbá a 31 éves német kapitánylány ezen tette még az egyébként igen baloldali agrigentói főügyésznél is kiverte a biztosítékot, aki pedig eddig minden lehető jogi eszközzel segítette eddig a földközi-tengeri bevándorló beszállító NGO-k tevékenységét. Luigo Patronaggio ezúttal azonban azt nyilatkozta az ügyről, hogy semmilyen humanitárius indok nem igazolhatja azok az egyenruhások elleni erőszakot, akik a tengeren mindenki biztonságáért dolgoznak.

A német lányt egyébként már tegnap feljelentette a pénzügyőrség, amiért nem állt meg a felszólításukra, és olasz vizekre lépett. Ma délelőtt lett volna ez ügyben a meghallgatása embercsempészet és katonai hajó parancsának a megtagadása miatt az agrigentói La Valle ügyész részéről Lampedusa szigetén. 

A képen:  a Sea Watch német kaptánya, Carola Rackete

Minden bizonnyal ez előbbieket még Patronaggio jóvoltából, aki nyíltan migrációpárti ügyészi-bírói szervezet tagja, minden gond nélkül megúszhatta volna a német anarchista lány azzal, hogy a joggyakorlatban a nemzetközi törvényeket a nemzeti törvények felett állónak tekintik. Így akár még jogosnak is nyilváníthatták volna addigi lépéseit. Most azonban a korábban jégtörő hajón kapitánykodó Rackete az előbbi vádpontokon túl még továbbiakat is beszerzett magának, többek között hajószerencsétlenség okozásának kísérletét, továbbá azonnal le is tartóztatták. Jelenleg házi őrizetben van, és a bíróság fog arról dönteni, hogy elrendelik-e az előzetes letartóztatását.

A baloldali politikusok, civilek és katolikus papok azonban továbbra is hatalmas hősnek tartják az anarchista kapitánylányt. A nagy migránsbarát Zanotelli atya szerint még Nóbel-díjat is érdemelne  Rackete ezen tettéért. Az előző két baloldali kormány közlekedési és infrastrukturális minisztere Graziano Delrio, aki maga is hajón volt a kikötés pillanatában, azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy "bizonyos esetekben nem kell betartani a törvényt".

Delrio másik négy baloldali politikus társával két nappal ezelőtt költözött fel a hajóra azzal a szándékkal, hogy végig azon maradnak, amíg a mostani kormány nem engedi partra szállni a migránsokat.

A képen: baloldali olasz politikusok a Sea Watch 3 hajón a kapitányával - jobbra Delrio és Orfini előző olasz közlekedési és igazságügyi miniszterek

A Renzi- és Gentiloni kormányok igazságügyi minisztere, Matteo Orfini is szintén a hajón volt, és ő is a Sea Watch erőszakos tette mellé állt. Szerinte a jelenlegi kormány hibás az egészért, amiért 16 napon át nem adtak engedélyt a Sea Watch 3-nak kikötésre a hajón tartva a bevándorlókat.

Orfini ezenkívül azt is újból kifogásolta, hogy Matteo Salvini nem mondott le a parlamenti mentelmi jogáról, és nem állt a bíróság elé egy tavalyi hasonló ügy miatt. Ekkor emberrablással vádolta meg őt Patronaggio ügyész és a cataniai miniszteri bíróság, amiért több napon keresztül egy állami hajón kellett várakoznia az ő döntésből kifolyólag egy másik bevándorló csoportnak. Végül az olasz parlament úgy döntött, hogy Salvini államérdekből járt el, és ezért nem kell őt perbe fogni.

Habár a német kapitánylány azt nyilatkozta, hogy egyedül döntött arról, hogy önhatalmúlag belép az olasz kikötőbe, ez a fentiek fényében nem igen valószínű. Minden bizonnyal az anarchista hajlamain túl ezek a baloldali politikusok is nyomást gyakoroltak rá, valamint félre is vezethették őt a jogi értelmezésükkel. 

Mindazonáltal az olasz ügyészség és bíróság tényleg hozhat olyan döntést, hogy Rackete ártatlan, de ez igen kétséges az EJEB döntése fényében is. Matteo Salvini mindenesetre egyenesen katonai akciónak nevezte a Sea Watch NGO tettét, ami nem maradhat büntetlenül.

Valóban teljesen elképesztő, hogy egy német civil szervezet kapitánya  odáig jusson el, hogy minden engedély nélkül önhatalmúlag betör egy szuverén állam kikötőjébe annak hatósági hajóját is megtámadva. Habár ez utóbbi tettéért Rackete bocsánatot kért, mintha egy ilyen ügyet csak úgy lehetne intézni egy bocsival.

De ezeknél a szélsőbalos anarchista civileknél ez már csak így megy. Teljesen törvények felett állóknak érzik magukat, és ebben a baloldali sajtó, baloldali vezető politikusok, nemzetközi szervezetek és migrációpárti egyházi vezetők is aktívan támogatják őket. 

Az eset mindenesetre jól jelzi, hogy  a csata tovább folytatódik a bevándorláspárti globalista erők és a biztonságos és nyugodt életre vágyó európaiak között, mind politikai, mind jogi szinten. Sőt előbbiek immár nyíltan az erőszak pályájára léptek Rackete kapitányuk fenti húzásával, aki talán még maga sem fogja fel, hogy a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás végül olyan káoszt hoz Európába, aminek ő maga is áldozatul eshet, mivel annak negatív közbiztonsági hatásaitól csak a nagyon vastag falak között élő elit maradhat védett, vagy még ők sem. 

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sea-watch-i-5-minuti-terrore-gdf-bestione-dacciaio-su-noi-1718510.html

https://www.fanpage.it/live/la-sea-watch-3-e-entrata-in-acque-italiane-la-capitana-so-cosa-rischio-ma-non-ho-scelta/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/pure-pd-sperona-gdf-necessit-si-pu-violare-legge-1718551.html

http://www.rainews.it/dl/rainews/media/Graziano-Delrio-Nicola-Fratoianni-Matteo-Orfini-bordo-della-Sea-Watch-3-820c7193-bc71-428d-93cf-7edf0c0bbb0a.html#foto-1

https://www.youtube.com/watch?v=yOsHnKXJ_SY

https://www.cronacasocial.com/sea-watch-3-il-momento-in-cui-la-nave-sperona-la-motovedetta-della-gdf-video/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/padre-zanotelli-salvini-mi-ricorda-antigone-carola-merita-1718636.html

https://www.open.online/2019/06/25/sea-watch-la-capitana-lancia-la-sfida-al-capitano-forzero-il-blocco/

A civilek hajójának német női kapitánya korábban jégtörő hajón is dolgozott, és engedély nélkül lépett be olasz vizekre.

A Sea Watch NGO hajója június 12-én vett fel a fedélzetére 52 migránst a líbiai partok közelében kikapcsolt helyzetjelzővel egy teljesen jól működő csónakból. Majd egyenesen Olaszország felé vette az irányt, hogy ott tegye partra a bevándorlókat. Matteo Salvini belügyminiszter azonban megtiltotta a civileknek az infrastrukturális és a hadügyi miniszterrel együtt, hogy olasz vizekre lépjenek belbiztonsági okokból. 

Az olasz rendőrség nyomozásai alapján több azonosított dzsihadista is érkezett már Líbiából ilyen módon az országukba, továbbá a nigériai maffia is ezzel a módszerrel szállította be az utóbbi években sok tízezer tagját Európába. A nyíltan no borders eszméket valló NGO-t azonban a jelek szerint egyáltalán nem érdekli Európa biztonsága, őket csupán anarchista eszméik éltetik. De ebben nincsenek egyedül, mivel az európai baloldali pártok, valamint a katolikus püspökök nagy része és a német evangélikusok is őket támogatják, különös módon az EKD német evangélikus szervezet.

A képen: a német EKD evangélikus szervezet püspök elnöke a Sea Watch előljáróival 

Az olasz hatóságok csupán tíz bevándorlót fogadtak be a hajóról, terhes nőket a kísérőikkel, gyerekeket és betegeket. A német NGO azonban nem tágított, továbbra is az olasz vizek határán cirkált fel-alá miután Hollandiától sem kaptak kikötési engedélyt, pedig az ország felségjelzése alatt fut a hajójuk.

Majd két hetes várakozás után az a Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, hogy ők rendeljék el az olasz államnak a fedélzetükön lévő migránsok befogadását. De amikor ez nem történt, meg a hajó német kapitánya, a 31 éves Carola Rackete a tiltás ellenére tegnap délután belépett az olasz vizekre, hogy Lampedusa kikötőjében partra tegye a bevándorlókat. 

Rackete már 2016-tól dolgozik együtt  a Sea Watch NGO-val, előtte többek között antarktiszi expedíciókon is részt vett. Ezek során tengerészeti egyetemi végzettsége miatt jégtörő hajó kapitányaként is dolgozott. Az olasz Il Giornale lap ennek is tudja be azt, hogy az olasz törvényekre ilyen módon fittyet hányt, azon túl hogy a globalista eszméket szolgálja mintegy kalózként a nemzetállamok lebontása érdekében. 

A képen: Carola Rackete, a Sea Watch anarchista "jégtörő" kapitánya

A német civil lány személyében egy kivételesen fanatikus anarchistát üdvözölhetünk, aki egyben a nemzetközi tengeri szabályokat is semmibe vette a no borders hitvallása miatt, és nem engedelmeskedett az olasz hatósági hajóknak sem. Így akár 27 éves börtönbüntetést is kaphat az "önkéntes", aki a Greenpeace hajóján is "aktivistáskodott" korábban.

A Sea Watch NGO minden tengeri akciójára más-más kapitányt fogad fel, amióta elkezdtek velük aktívabban foglalkozni az olasz ügyészek. Már többször is indult a német civil szervezet ellen eljárás embercsempészet miatt, de eddig még mindig megúszták, mivel az ügyészség eddig nem használhatott speciális eljárásokat a nyomozások során.

Utoljára éppen idén májusban Agrigento ügyészsége kezdett el nyomozni az előző "mentésük" miatt, és a civil hajó előző olasz kapitánya ellen mind  a mai napig nem zárult le az ügy. Továbbá több jogi szakértő szerint is törvénybe ütköző módon szüntették meg a hajó lefoglalását. Így Carola biztosan tudta, hogy nagy jogi és politikai csatába keveredik a Sea Watch  hajó no borders műveletével, mégis vállalta azt.

Az "aktivista" lány, aki egyébként többi társával együtt jó fizetést kap az önténteskedésért, azt nyilatkozta a La Repubblica baloldali olasz lapnak egy interjúban, hogy gazdag, fehér lányként, akinek könnyű élet és három egyetem adatott meg az útlevele révén, morális kötelességének érzi azt, hogy segítsen azoknak, akiknek nem rendelkeznek az övéhez hasonló útlevéllel és körülményekkel.

Ez is azt mutatja, hogy bizony igen tág értelemben értelmezi a migrációt Carola, vagyis az ő "vallása" szerint mindenki jöjjön a világ bármely szegényebb részéről Európába, hogy itt aztán ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint neki. Ez aztán igen zavaros és butácska elképzelés, de nem ő az egyetlen, aki ezt így gondolja. Tanai már ott elakadnak, hogy EU-s állampolgárként sem szerezhet ilyen könnyen diplomát az, aki nem olyan gazdag családba születik, mint ő. 

Habár Carola Rackete az olasz baloldal új ünnepelt hőse lett a fenti akciójával, az olaszok nagyobb része azonban nem helyesli a tettét. Az olasz állami tévé Rai 3 csatornája Agora műsora a mai napon tette közzé az Emg Acqua közvélemény-kutató felmérését, és a megkérdezettek 61 %-a nem akarja, hogy a Sea Watch hajója kikössön Lampedusa szigetén. Ezt csupán a kutatásban szereplők 33 %-a szeretné.

Valójában még ez a szám is igen magasnak tűnik, ami azt is jelezheti, hogy még mindig elég sokan vannak Olaszországban azok, akik olyan zónákban és életkörülményekben élnek, hogy nem jelentenek számukra problémát az egészen más kultúrából, és gyakran kimondottan ellenséges, hódító célból érkező bevándorlók.

Azt is mutatja ezenkívül ez az arány, hogy továbbra is erős politikai küzdelemre lehet számítani a migráció ellenzői és pártolói között. De mindenképpen nagyot fordult a kocka Olaszországban, mivel a 2010-es évek első felében még a migráció pártolói voltak nagyobb arányban.

Ez annak tudható be, hogy egyre több bűntényt követnek el a migránsok, és egyre gyakrabban támadnak rá a helyiekre is a nyílt utcán. Már az olasz városokban is elkezdtek kialakulni a gettóik, ahol a maguk törvényei szerint élnek, és gyakoriak köztük a csoportos verekedések. A vonatokon is gyakran rátámadnak a bevándorlók a kalauzokra, és az utasokat is zaklatják. Továbbá mindenfelé drogot árulnak, még az iskolás gyerekeknek is.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-lampedusa-61-degli-italiani-non-vuole-che-1717463.html

https://www.italiaoggi.it/news/sea-watch-salvini-battaglia-politica-sulla-pelle-di-42-persone-201906270936326662

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sfida-capitana-carola-lidealista-venuta-dai-ghiacci-1717305.html

https://video.repubblica.it/dossier/migranti-2019/sea-watch-3-la-ragazza-che-salva-i-migranti-chi-e-la-capitana-carola/338155/338758?ref=RHPPLF-BH-I229666996-C8-P5-S5.2-T1

https://www.fanpage.it/politica/sea-watch-la-capitana-so-cosa-rischio-ma-le-vite-dei-migranti-vengono-prima-della-politica/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/fine-dei-pirati-demolire-stati-1717302.html

https://www.tpi.it/2019/05/21/caso-sea-watch-capitano-indagato-interrogato/

Ezeket a cikkeket olvastad már?