Nick Conrad csupán 7000 ezer eurós büntetést kapott a tavalyi fehérek megölésére buzdító videójáért, ami szerinte nem rasszizmus, és jórészt fehérekkel készítette.

Conrad tavaly szeptemberben tett szert világhírre a hírhedt "Akasszátok fel a fehéreket" c. dalával. Ebben ő maga volt a főszereplő, és megkínzott, majd felakasztott egy fehér férfit. Továbbá azt is énekelte a dalában, hogy "menjetek el egy óvodába, öljétek meg a fehér kisgyerekeket, és akasszátok fel a szüleiket."

A kameruni származású rapper szerint ez egyáltalán nem volt rasszizmus a részéről, hanem csupán a fehérek és a feketék közötti harcról szólt a dala. Majd még azt is elmondta, hogy a videót elkészítő stáb 80 %-a fehér, ezért is egyáltalán nem érezte a tettét rasszistának. 

 

A képen: Nick Conrad afro-francia rapper

A youtube érthető módon máshogy értékelte az ügyet, és azonnal levette a videót az internetről, valamint feljelentette őt két szervezet is. A francia bíróság azonban nem ítélte meg túlságosan szigorúan az ügyet, és végül csak 7000 ezer eurós büntetést szabtak ki rá idén márciusban, habár eredetileg őt év börtön és 45 ezer eurós pénzbírságot kért ellene az ügyész. A bíró szerint viszont már éppen elég nagy büntetés volt az a korábban egyáltalán nem ismert rapper számára, hogy elvesztette a recepciós állását egy öt csillagos szállodában.

Ilyen büntetés után Nick Conrad egyáltalán nem riadt vissza a rémes folytatástól a csapatával, és újabb videót töltött fel a youtube-ra a napokban, május 17-én, a készülőben lévő "Revolution" (Forradalom) c. albumából előzetesként. Ebben most éppen egy fehér nőt fojt meg egy afrikai, valamint Franciaországot akarja felégetni a rapper.

Az ügy Olaszországban is nagy port kavart fel, és egyértelműen mindenki elítélte a tettet, de a baloldali sajtó most is hozta a formáját. A balra húzó Agi olasz hírügynökség bőszen egyetértett a francia bírósággal abban, hogy valóban mekkora büntetés is volt "szegény" Conradnak a munkája elvesztése, sőt ők még azon is keseregtek, hogy a fiatalember énekes karrierje is derékbe tört minden bizonnyal, mert így majd biztosan nem lesz kedve folyatni az éneklést. Tévedtek.

Sőt a sors különös útjai egyenesen odáig vezettek, hogy Nick Conrad éppen akkor tette fel legújabb videóját a "fehérek és feketék közötti harcról", ahogy ő maga jellemzi a "művészete" témáját, amikor a fiatal és szép olasz lány, Giorgia Linardi, a Sea Watch migránsokat beszállító NGO szóvivőjeként az elvtársaival egyetemben foggal-körömmel küzd  a az afrikaiak korlátlan és határtalan beáramlásáért Európába.  

A képen: Giorgia Linardi, a Sea Watch olasz szóvívője

Nagyon különös egy paradoxon az, hogy miközben az afro-francia rapper meghirdette a stábjával a fehérek világának az elpusztítását, addig az európai baloldal, és immár nyíltan a jobboldal egy része is Manfred Weber vezetésével, az olasz kikötők újra megnyitásáért sivalkodik.

Az EU bizottság elnöki posztjára áhítozó néppárti csúcsjelölt tegnapi horvátországi útján kritizálta Matteo Salvini olasz zárt kikötők politikáját azt kijelentve hogy nagyon figyeli, hogy mi történik most Lampedusánál, és a keresztényi értékekre hívta fel a figyelmet az ügy kapcsán. Ezzel a jelenleg Lampedusa közvetlen közelében lehorgonyzott Sea Watch NGO-s utalt, amely arra vár, hogy mégiscsak beengedik az olaszok a legújabb afrikai "vendégeit", ahogy ők nevezik a hajójukra felvett migránsokat. 

Nick Conráddal egyébként maga a francia elnök. Macron is együtt bulizott.

A képen: Nick Conrad Macronnal

Furcsa egy forradalom az, amelyet egyes fehérek a saját maguk elpusztítására támogatnak...  

Források:

https://www.bbc.com/news/world-europe-47633459

https://www.origo.hu/nagyvilag/20180927-a-feherek-meggyilkolasarol-rappelt-egy-fekete-rapper.html

https://www.youtube.com/watch?v=Iz2UpWPX-7g

https://voxnews.info/2019/05/19/rapper-afroislamico-bruciamo-la-francia-bianca-video/

http://www.ilgiornale.it/news/spettacoli/canzone-choc-rapper-nero-impiccate-i-bianchi-e-uccidete-i-1581108.html

https://tv.liberoquotidiano.it/video/vista-e-libero-tv/13463607/sea-watch-giorgia-linardi-verso-lampedusa-sfida-salvini-porti-chiusi.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/sea-watch-spacca-litalia-viminale-vieta-sbarco-i-grillini-1697374.html

https://www.origo.hu/nagyvilag/20181008-macron-rapper-feher-gyerekek-megolese.html

https://www.huffingtonpost.fr/entry/le-rappeur-nick-conrad-a-nouveau-dans-le-viseur-de-la-droite_fr_5ce0397de4b00735a917a761

http://napimigrans.info/macron-egyutt-bulizott-a-feher-csecsemok-megoleserol-rappelo-fekete-zenesszel/

Tegnap este Matteo Salvini külön belügyminiszteri direktívát adott ki a Sea Watch 3 német NGO-os hajó ellen, amely legénysége a nap folyamán 65 migránst vett fel a fedélzetére a Líbiai mentési és keresési (SAR) zónában. A direktívában biztonsági okokból megtiltotta a német anarchisták hajójának, hogy olasz vizekre lépjenek. 

A képen: a Sea Watch 3 hajó pozíciója a líbiai partoknál 2019.05.15. 

Salvini ezt döntését az 1981-es "A közbiztonság igazgatásáról" szóló törvény alapján hozta meg, amely a belügyminiszter hatáskörébe utalja a közrend és a közbiztonság védelme érdekében a különböző állami szolgálatok feletti irányítást, így a tengeri és szárazföldi határok biztosítását is.

Hetek óta migrációs politikai vita dúl az öt csillagos politikusok és Matteo Salvini között. Előbbiek újból meg akarják nyitni az olasz kikötőket a líbiai harcok kiújulása miatt azt mondva, hogy immár minden migráns menekült, aki Líbiából jön. Ezt maga Elisabetta Trenta öt csillagos hadügyminiszter jelentette ki április 15-én a Radio Capital olasz rádió adásában a vele készült interjúban.

Ugyanakkor rengeteg jelzés érkezett, hogy éppen a líbiai fegyveres konfliktusok miatt megnőtt a veszélye annak, hogy dzsihadista harcosok érkeznek Európába az illegális migránsok közé vegyülve. Ezt még maga az egyébként igen balra húzó Giuseppe Conte miniszterelnök is elismerte április 16-án.

Ilyen politikai légkörben hozta meg fenti döntését Matteo Salvini. Ez a belügyminiszteri direktíva egy teljesen új jelenség az olaszországi illegális migráció elleni harcban, és itt már nem arról van szó, hogy nem fogadnak menedékkérőket, hanem arról, hogy immár új eszközökkel lép fel Salvini az illegális beáramlás biztonsági kockázatai ellen a megnövekedett veszélyre tekintettel.

Ez a lépés biztosan hatalmas vitákat vált majd ki az olasz közéletben, de egyelőre még inkább nagy hallgatás van.

A Sea Watch 3 hajó a tegnapi akciója során ráadásul még a helyzetjelző radarját is kikapcsolta a líbiai partok közelébe érve Francesca Totolo migrációs szakértő szerint. Így valójában még azt sem lehet tudni, hogy hol történt meg pontosan és milyen formában a migránsok átszállítása a gumicsónakjukból a NGO-s hajóra.

A Sea Watch szélsőbalos anarchista NGO twitter oldalán azt írja, hogy a líbiai partoktól 30 mérföldre "mentették ki" a bevándorlókat, de mivel a követhetetlenné tették magukat a tengeri hatóságok számára ez akár még a líbiai felségvizeken is megtörténhetett, akár 5 mérföldre a parttól.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy szélsőbalos elemek akár még iszlamista terroristákat is örömmel behoznának Európába, az azonban már igencsak megdöbbentő, hogy még maga az öt csillagos olasz hadügyminiszter sem hajlandó semmilyen formában sem védeni az országát a veszélytől. De ez is bizonyítja azokat a véleményeket, hogy maga az 5 Csillag Mozgalom is egy anarchista szélsőbalos formáció valójában az alapítói, a humorista Beppe Grillo és a nyíltan anarchista nézeteket valló Gianroberto Casaleggio nyomán.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-direttiva-che-vieta-sea-watch-acque-italiane-1695342.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trenta-vuole-riaprire-i-porti-libia-rifugiati-e-non-migranti-1679562.html

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2019/04/16/conte-con-crisi-libia-rischio-foreign-fighters_lctC3fTafnqCUYer2emvXI.html

https://www.ilmattino.it/primopiano/cronaca/casaleggio_uomo_grillo_politico-1665070.html

https://voxnews.info/2019/05/15/seawatch-appena-arrivata-carica-subito-65-clandestini-in-libia/

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128661961149960192?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/francescatotolo/status/1128723156674461697

A Sea-Watch NGO mentőajóként hirdeti magát, holott jachtként van regisztrálva, és csak 22 utas lehet a fedélzetén.

A Soros György által is finanszírozott civil hajó tegnap délelőtt nagy örömmel tudatta a közösségi oldalain, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a Líbiai partoknál jan. 19-én fedélzetére vett “vendégei”. Az ünneplésük azonban hamarosan véget ért, mivel amint elhagyták a hajót az bevándorlók, megszállták azt az olasz rendőrség és pénzügyőrség emberei.

A tegnap esti órákban már arról számolt be az NGO a twitter oldalán, hogy az olasz hatóságok nem engedélyezték számukra a legénység cseréjét, és éjszakára még mindenképpen a kikötőben kell maradniuk a vizsgálatok miatt. A mai napon pedig az olasz parti őrség meg is tiltotta a hajónak a kikötő elhagyását, mivel olyan szabálytalanságokat találtak az esetében, ami miatt az nem biztonságos és nem felel meg a tengeri környezet védelme szempontjából, és amíg az észlelt hiányosságokat nem orvosolják, nem kelhet útra.

A képen: a Sea-Watch hajója és törzskönyve részlete

Majd a nap folyamán Danino Toninell, olasz közlekedési és infrastrukturális azt is tudatta, hogy a Sea-Watch hajója jachtként van regisztrálva a holland tengeri hatóságnál, így nem végezhet mentő tevékenységet. A Sea-Watch szerint ez csupán politikai támadás ellene, és nincsen semmi egyéb alapja a tiltásnak. Ez utóbbi annál is inkább különös, mivel a civil hajó kapitánya néhány napja még maga közölte, hogy azonnal engednie kell az olasz kormánynak a migránsok partra szállását biztonsági okokból, mert csak 22 utas tartózkodhat a fedélzetén, és a legénységgel együtt akkor 69-en voltak rajta. A hajó igazából jóval nagyobb, mint egy jacht, csak kereső és mentő hajóként minden bizonnyal sokkal nehezebb lett volna regisztráltatnia magát.

A Soros-hálózat emberei újból bebizonyították, hogy náluk a tények és az igazság egyáltalán semmit nem számítanak, egyik nap lazán mondanak egy dolgot és másnap pedig az ellenkezőjét éppen a szerint, ahogy az érdekük és céljaik megkívánják.

Rendszerint azt is tagadják a migrációt segítő civilek, hogy Soros Györgyhöz egyáltalán bármi közük is lenne, de aztán mindig minden akciójuk mögött megjelenik a Nyílt Társadalom Alapítvány értelmi szerzőként és finanszírozóként más bevándoroltatásban érdekelt erőkkel egyetemben. Az Il Giornale lap már 2017-ben felfedte, hogy a Sea-Watch NGO finanszírozói sorában ott van a “filantróp” alapítványa is.

Legújabban pedig a Sea-Watch hajóval szoros szövetséget vállalva egy olyan NGO jelentette fel az Matteo Salvini belügyminisztert a szirakúzai ügyészségen, amelyik nagy betűkkel hirdeti a honlapján azt, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. A sorosista “Lasciatecientrare” (Engedjetek minket be) szervezet azzal vádolja Salvinit, hogy túszul ejtette a bevándorlókat a civil hajón azzal, hogy nem engedte őket azonnal partra szállni, megsértve ezzel az emberi jogokat, a nemzetközi szerződéseket és az olasz alkotmányt.

De Salvini és az olasz kormány minden más ellenőrizetlen és korlátlan migrációt korlátozó lépése elleni jogi támadásban is aktívan részt vesznek Soros olaszországi szervezetei. Agrigento ügyésze, aki a nyáron jelentette fel az olasz belügyminisztert hasonló okok miatt, mint most a “Engedjetek be minket” szervezet, a napokban éppen az olasz parti őrség ellen indított eljárást, mert szerinte ők tehetnek arról, hogy január 18-án egy "hajótörés" a migránsok halálával végződött a Líbiai SAR zónában.

Luigi Patronaggi ügyész a vádját arra alapozza, hogy annak kell kimentenie a bevándorlókat, aki először tudomást szerez arról, hogy bajba jutottak a tengeren, és 18-án ez az olasz parti őrség volt. De valójában a migránsok soha sem a líbiai hatóságoknak jeleznek, hanem mindig csak az olasz mentési központot értesítik az Alarm Phone őket segítő telefonos szolgálaton keresztül, hogy már úton vannak a csónakjaikkal. Nekik ez már maga a hajótörés, ami abból a szempontból igaz is, hogy gumicsónakon nem lehet eljutni Líbiából Olaszországba biztonságosan, sőt valószínűleg egyáltalán nem.

A szóba forgó agrigentói ügyész annak a Magistratura Democratica ügyészi és bírói civil szervezetnek a tagja, amely a Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott migrációt elősegítő olaszországi ASGI jogász NGO-val ad ki közös kiadványt. De a Magistratura Democratica szélső balos bírói szervezethez tartoznak azok a bírók is, akik tovább vitték Patronaggio feljelentését a cataniai miniszteri bíróság tagjaiként, annak ellenére hogy a város ügyészsége annak az archiválását ajánlotta, mivel az szerintük politikai és nem jogi ügy.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-smentisce-sea-watch-i-minori-non-abbandonati-c-1634842.html

http://www.occhidellaguerra.it/soros-nega-ma-sponsorizza-limmigrazione/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/guardia-costiera-blocca-sea-watch-non-conforme-navigare-1637583.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13425518/sea-watch-registrata-come-pleasure-yacht-danilo-toninelli-procura-catania.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/02/01/news/sea_watch_irregolarita_-217992509/?ref=RHPPLF-BH-I0-C4-P3-S1.4-T1

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1091042496665272321

https://www.lasciatecientrare.it/lasciatecientrare-un-esposto-contro-il-ministro-dellinterno-salvini/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/naufragio-18-gennaio-procura-roma-indaga-sulla-guardia-1637015.html

A Sea-Watch NGO ma a twitter oldalán örömködött, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a tengerből egy csónakról Líbiánál felvett “vendégei”.

A német civil szervezet három különböző twitter oldalon három nyelven, németül, angolul és olaszul, folyamatosan tájékoztatja az internet népét az ügyeikről, és bőszen nyomatják a hamis migrációs propagandájukat. A hozzászólók azonban többnyire ellenük szólnak, és sorra fedik fel a hírhamisításaikat, és már nem veszik be nekik a szegény “menekülteket” kínozzák Líbiában szöveget sem.

A legújabb migránstranszportukat például azzal akarta lenyomni a Sea-Watch az olaszok és a világ torkán, hogy egy halom olyan ember van a hajójukon, akiket akár éveken át is súlyosan kínoztak a líbiai állami lágerekben. Be is mutatták ehhez egy elég rémisztő (habár ez utóbbi ízlés kérdése) afrikai nagy pocakú srác, Doro fotóját egy nagy nagy forradással a hasán, amit szerintük a líbiai kínzói ejtettek rajta.

A közléseiket figyelemmel kísérők nagy részét azonban még ezzel sem tudták meghatni, akik jelezték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Doro a sebét egy líbiai “lágerben” szerezte, és egyébként is elég jó húsban van ahhoz képest, hogy hosszú időn át kínozták őt az NGO elmondása szerint. Volt aki jelezte, hogy ha még ez igaz is lenne, a többiek mind jól vannak, és nincsenek rajtuk sebesülések, mert ha lennének azokat is bizonyára mutogatnák, és egyébként is mindegyik bevándorló teljesen jól erőben van és jól táplált a felvételek alapján, ami a lágerekben tartott emberek esetében nem jellemző. Ezenkívül többen is szóvá tették azt ios, hogy elég különösen nagyon kínzó börtön lehet az, ahonnan végül szuper okos telefonokkal bocsátják útra a fogvatartottakat.

A képen: líbiai láger mém (feliratok: “Ilyen az, amikor egy líbiai lágerből menekülsz. Hé, itt az okos telefonja. Köszönöm.)

Így mivel nem sikerült beadni a szegény megkínzott migránsok szemfényvesztést, az NGO meglepő új szófordulattal próbál pszichológiai nyomást gyakorolni a népekre. Habár még ezt előbbi témát is tovább futtatják, tuti, ami tuti, de most már elkezdték vendégeknek is nevezni őket. Ezt írták egy bejegyzésükben a mai napon a Sea-Watch Italy twitter oldalukon:

“ A Sea-Watch megérkezett Cataniába. Örülünk, hogy véget ért a vendégeink kálváriája. A legjobbakat kívánjuk nekik. Reméljük, hogy Európa befogadja őket, és lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan módon éljenek, ahogy azt megérdemlik.”

A képen: a Sea-Watch hajó “vendégei”

Ezzel minden bizonnyal a vendéglátás ősi ösztönét felébresztve próbálnak hatni azokra, akiknél ez bejön, miután a “szegény menekülteket segíteni kell” lemez már eléggé lefutott. Már túl sokan megértették, hogy olyan országokból jönnek a migránsok, ahol nincsen háború és üldöztetés, a gazdasági bevándorlókat meg nem nagyon akarják befogadni. Valamint már a líbiai kínzó lágerek sem elég meggyőző érv. Így most már aki, nem tapsol örömmel az érkezésüknek, az nem jó vendéglátó a migrációpárti erők legújabb érzelmi zsarolása szerint.

Egyelőre azonban, úgy tűnik, ezzel az újabb fordulattal sem nagyon tudnak újabb befogadási lelkesedést kiváltani az olaszokban. Erőszakkal rájuk kényszerített vendégeket sem igen akarnak, és a hozzászólók közül sokan a hajó elkobzását követelik.

Catania ügyészsége mindenképpen kivizsgálja a Sea-Watch hajó legújabb akcióját, amelynek keretében a mai napon partra szállt a városuk kikötőjében az a 47 migráns, akiket január 19-én reggel vett fel a legénység a fedélzetre a líbiai SAR-zónában egy teljesen jól működő gumicsónakról. Ezt az olasz köztévé Carta Bianca műsora felvétele bizonyítja, amelyet egy a hajón lévő riporterük készített. A felvétel több napon át futott az olasz sajtóban, majd minden online újság elérhetetlenné tette azt, miután többen is jelezték, hogy ez maga bizonyíték az embercsempészekkel való közreműködésre. Egy magánszemély azonban feltette a youtube-ra, valamint a Carta Bianca egyik twitter bejegyzése fotóján továbbra is nyilvánvalóan látszik a jelenet. Így nem mentésről, hanem utasok átvételéről van szó.

A Sea-Watch hajója még ezek után is igen különös utat futott be, mivel a rossz idő ellenére ők továbbra is tengeren maradtak további migránoskra vadászva, amikor minden más hajó a közelükben tunéziai kikötőbe húzódott be a rossz idő miatt. Ezt az olasz kormány egy feljegyzésben az Emberi Jogok Európai Bírósága felé is jelezte, amikor a Sea-Watch hozzájuk fordult, miután napokig nem szállhattak partra a migránsok az ország kikötőjében. Erre azonban még az EJEB sem kötelezte Olaszországot, és végül azért fogadták a bevándorlókat, mert átveszi őket több EU-s ország is.

Az már csak külön hab a tortán a migrációs beetetések közül, hogy egyik napról a másikra 13 kísérő nélküli kiskorúból 15 lett hajón...

Forrás:

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090913659503759361

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090314974176649216

https://agensir.it/quotidiano/2019/1/28/sea-watch-nicolais-aismi-far-sbarcare-immediatamente-i-migranti-inconcepibile-permanenza-in-nave-in-condizioni-disumane/

https://www.youtube.com/watch?v=dYW2_W8DX5Q

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1086691429202694146

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1087819753404674048

http://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-segrete-governo-sea-watch-commette-reati-1634543.html

https://www.ilmessaggero.it/politica/sea_watch_migranti_oggi-4264351.html

Fülöp Ida
2019.01.21.

Különös véletlen… És még gumicsónakokba is éppen annyi bevándorlót helyeztek el az embercsempészek, amennyi a Sea-Watch hajóján jól elfér.

Immár ennedik alkalommal történik meg ugyanaz a történet a Földközi-tengeren. Az NGO-s hajók visszavonulásával az embercsempészek is szabadságra mennek. Nem indítanak el egyetlen migránsokkal teli gumicsónakot sem a Líbiai partoktól több száz kilométerre fekvő Málta és Olaszország felé. Azonban amint visszatér valamelyik NGO-s hajó bevándorlókat “kimenteni” a tengerből, és a Líbiai partoktól néhány tíz kilométerre cirkálva fürkészi a terepet, máris az embercsempészek is munkához újból látnak.

A képen: a Sea-Watch hajója a tengeren cirkál

Néhány napja a Sea-Wath hajója jelent meg újból a színen több hetes szünet után. Ezt be is jelentették a közösségi oldalaikon is, továbbá a helyzetjelzőjük bárki, így az embercsempészek számára is, pontosan jelzi, hogy éppen hol tartózkodnak. Így elkezdték útnak indulni a bevándorlók. Ráadásul még éppen annyi számú migránst is kapott helyet a gumicsónakokon, amennyi felfér a német civil szervezet hajójára. Biztos ez is teljesen véletlen.

A Sea-Watch január 17-én jelezte a twitter oldalán, hogy egy napja újból a tengeren vannak. A “mentési” rendszerük azonban nem száz százalékosan biztonságos, így van amikor, nem sikerül időben rátalálniuk a “rakományra”. De mivel nem fizikai áruról, hanem emberekről van szó, így az ilyen hibák tragikus halálokat idéznek elő, amiért aztán ők nem vállalják a felelősséget, hanem az olasz kormány zárt kikötők politikája nyakába varrják azt.

Így történt ez január 18-án is pénteken este is. Viharos tengeren indítottak útnak egy gumicsónakot az emberkereskedők, amelyet nem sikerült elérniük a civileknek. Így végül az olasz tengerészet mentette ki a még életben maradt három migránst. A tengerbe fulladt bevándorlók számát illetően is vita van. Az egyik csónakon lévő bevándorló szerint eredetileg 120-an voltak a gumicsónakon, de az olasz “felderítő” katonai repülő szerint 20-an, míg a líbiai parti őrség 50 főről tud.

Az olasz baloldal és az ENSZ migrációs szervezete persze automatikusan arról kezdett el beszélni, hogy 117 bevándorló fulladt újból a tengerbe Salvini miatt, két külön hírként kezelve az információkat. A hírferdítés abból szempontból is jelentős, hogy 120 ember túl sok lett volna a Sea-Watch hajójának, de ötvenen még jól elférnek rajta hosszabb útra is. Ez is mutatja, hogy szinte kétséget kizáróan ők voltak a célállomás.

Nem is beszélve arról, hogy az áldozatok számának hamis megnövelésével, a tragédiát is nagyobbnak adták elő, pedig már 20-50 ember halála is elég rettenetes. De ez őket úgy tűnik, nem nagyon érdekli, az igazságnál fontosabb nekik az, hogy a hír minél ütősebb legyen.

Az olasz hírek először erről az eseményről számoltak be, és csak később derült ki, hogy már ugyanezen a napon pénteken hajnalban az olasz parti őrség kimentett szintén egy Líbiából induló csónakról 68 bevándorlót. Ebben az esetben is egyezik a szám és a mentés ideje is a Sea-Watch újbóli megjelenésével a tengeren. Bizonyára ezt sem sikerült elérniük az új, még tapasztalatlan legénységgel. De ezek a bevándorlók legalább nem fizettek az életükkel, és még biztonságosan elérték az olasz SAR-zónát, ahol a tengeri jog szerint már az olasz mentési központ az illetékes.

A képen: a Sea-Watch hajó legújabb emberi “rakománya”

Végül január 19-én szombaton reggel a Sea-Watch 3 civil hajónak a harmadik “mentés” már összejött, és sikeresen vettek fel a fedélzetükre 47 migránst egy gumicsónakról az Alarm phone és egy civil felderítő kisrepülő segítségével. Az Alarm phone egy civil telefonos hálózat, őket hívják fel a bevándorlók, hogy elindultak. Majd ez a telefonos szolgálat “koordinálja” a további mentési műveletet, akár a hatóságok teljes kizárásával, azaz csak valamelyik NGO-s hajónak szólnak. Nem meglepő módon olyan civil szervezetek hatékony támogatásával, amelyek a határok és nemzetek nélküli világ elkötelezett hívei.

A civilek nagy ujjongással adták hírül a “mentést” végig hajótörésről beszélve, amire csupán egy “aprócska” baki vetett árnyékot. A Sea-Watch 3 hajón tartózkodó olasz köztévé Carta Bianca (Fehér lap) műsora riportere ugyanis felvette az akciót, és az világosan mutatja, hogy szó sem volt hajótörésről, hanem egy teljesen jól működő csónakról vették fel a bevándorlókat. Ezt teljesen gyanútlanul meg is osztották a műsor twitter-oldalán, majd amikor többen is jelezték nekik, hogy mekkora balekok, hogy maga a felvétel bizonyítja, hogy az embercsempészetet folytat a Sea-Watch, akkor elérhetetlenné tették azt.

De a La Repubblica baloldali lap hírportálján továbbra is hozzáférhető a videó, amely egyértelművé teszi, hogy senki a lehető legkisebb veszélyben sem volt a gumicsónakon tartózkodó migránsok közül. Egyszerűen csak nyugodtan várakoztak a “mentőhajóra”. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy valójában nem mentésről van szó, hanem arról, hogy mivel nem vehetik fel a bevándorlókat az európai hajók egyenesen a líbiai kikötőkben, így az embercsempészek kisebb csónakokon hajózzák be őket azokra nemzetközi vizeken.

A Sea-Watch most újból kikötőt keres a "rakományának", mint a néhány hete, és természetesen elsősorban Olaszországban akarják partra tenni a bevándorlókat. Matteo Salvini azonban újból megerősítette, hogy az olasz kikötők zárva vannak, és felszólította őket, hogy menjenek Hamburgba vagy Rotterdamba, mivel német hajóként holland zászlót használnak.

Továbbá azt is kijelentette az olasz belügyminiszter a facebook oldalán az üzenetében, hogy “amíg az európai kikötők nyitva vannak, és amíg csak valaki is segíti az embercsempészeket, addig ők folytatni fogják az üzletüket és a gyilkolást.”

Sok politikus és politológus szerint valójában nem is migráció zajlik, hanem modern kori rabszolgák behozatala Európába. A "humanitáriusok" ilyen jellegű tevékenysége pedig százszázalékosan alátámasztja azt, hiába is próbálják meg azt nagy embersegítő szövegekbe becsomagolni.

Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO továbbra is a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnapelőtt este a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket. Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy hamarosan vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért. A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán a napokban németül, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a bevándorlók korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át Afrikából. Majd egy újabb bejegyzésben angolul is kijelentették, hogy ők nem ismerik el a határokat 

A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem igen érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána tartományi tanácsa baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet. Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak az ingyenes orvosi ellátást, ezzel azok elkezdtek az egész ország területérül a közép-olasz tartományba áramlani. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

A toszkán főváros, Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, is a migráció pártján áll. Habár csodával határos módon most a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán az ellenük történő támadás kapcsán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezzel próbálta meg elkenni, hogy a közterületeken fényes nappal is nyíltan drogot árusító dílerek számának brutális elszaporodása a városában szorosan összefügg a bevándorlással. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új migrációs rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.

A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos. Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen volt jellemző. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás előtt Firenze egy teljesen biztonságos város volt, manapság azonban rendszeresek a támadások és a rablások a közterületeken, amit szinte kizárólagosan migránsok követnek el. 

A firenzei Cascine park is már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban egy keddi délután mintegy 50 bevándorló lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “sz@rok”, “sz@r Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban már ők a főnökök. 

A Földközi-tengeren működő civileknek azonban nem áll szándékában leállni, miután az egész EU politikai elitje újból a pártjukat fogta a legutóbbi botrányos akciójuk során, és a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni továbbra is Európát...

Források:

https://www.lanazione.it/firenze/cronaca/controlli-cascine-carabinieri-accerchiati-1.4384370

https://voxnews.info/2019/01/09/ong-seawatch-vogliamo-immigrazione-senza-limiti/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/dl-sicurezza-larmata-buonista-tira-dritto-e-scoppia-guerra-1623768.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/27/news/scheda_dl_sicurezza_stretta_su_immigrazione_e_mafia-212803810/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/17_marzo_02/rivolta-pusher-cascine-466215d0-ff1b-11e6-8f8b-a09f89c51285.shtml

http://www.ilpopulista.it/news/15-Marzo-2017/11839/firenze-il-parco-delle-cascine-in-mano-agli-spacciatori-stranieri-sono-ovunque.html

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?