Fülöp Ida
2019.07.30.

Fehér szuprematista irányba próbálják terelni a támadást, de újból egy meghasonlott másodgenereciós bevándorló őrjöngött.

Olaszországban is egyik fő külföldi hír a kaliforniai fesztiválon történt vasárnapi lövöldözés. Az elkövetőt az Instagram oldala alapján is próbálják meghatározni az ekövetőt, amelyen a 19 éves Santino William Legan olasz-iráni származásúnak vallotta magát. Általában még megemlítik azt is Legan kapcsán, hogy fehér szuprematista posztok jelentek meg a közösségi oldalán.

Az egész világsajtó próbálja azt sugallni a fősodratú amerikai hírek alapján, hogy az elkövető fehér szuprematista elveket vallott. Az olasz radikális jobboldali VoxNews hírportál azonban mélyebbre ásott az ügy kapcsán. A fiú iráni származása már eleve ellentmond a rasszista fehér indíttatásának, továbbá egy fehér szuprematista miért is akart volna fehéreket halomra lőni. 

Az amerikai Wronthing Radio egy youtube-os anyagában részletesen kifejti azt, hogy hogyan és miért nyomatja a fősodratú média a terrorista támadás kapcsán a "fehér férfi" narratívát. Ennek egyik eleme az, hogy elkövető Instagram oldalán egy olyan szerző könyvére hivatkozott, akit általában véve fehér szuprametistának titulálnak, pedig valójában individualista anarchista volt. 

A képen: az elkövető azóta letörölt Instagram oldala fotói 

Továbbá a fősodratú média teljes mértékben elhallgatja azt, hogy Legan az Instragram oldalán az anyai nagypapája  Ali Ashgar Vahabzadeh képét is megosztotta. Iráni forrás szerint mindenkit, aki Ali Ashgart ünnepli, azt fanatikus síitának tekintenek.

Maga Santino William Legan csupán csak annyival indokolta a tettét, hogy mérges volt. Azonban mélyebbre ásva a profiljában kiderül, hogy személyében újból csak egy olyan mélyen meghasonlott másodgenerációs bevándorló őrjöngött, aki nem tud vagy nem is akar beilleszkedni a "befogadó társadalomba". 

Legan tette rávilágít arra  is, hogy hogyan olvad össze egy eszement gyilkos keverékbe a nyugati anarchista terrorista ideológia az iszlamistával. Az olasz rendőrség már több jelentésében is figyelmeztetett annak a veszélyére, hogy az iszlamista bevándorlók gyakran a baloldali anarchistákkal működnek együtt. Ez újabban többnyire a nemzeti és helyi törekvések ellen történik a globalista elit érdekében.

Utóbbi pálya rávilágít arra is, hogy miért éppen egy ilyen nevezetes helyi eseményen történt a terrorista támadás, mint egy több évtizedes múltú amerikai gasztronómiai fesztivál.  A globalista elit támad minden olyan közösségi megnyilvánulást, ahol az emberek nélkülük jól érzik magukat egymással, és amiből nekik nincs anyagi hasznuk.

A támadásokat pedig a propaganda médiájuk megpróbálja szélsőjobboldali nyugati fehér szuprematista akciónak bemutatni még akkor is, ha a iráni származású az elkövető...

Ezeket a cikkeket olvastad már?