Freudi elszólás a Nyílt Társadalom Intézet és a Konrad Adenauer Alapítvány EP-s konferenciája szórólapján.

Április 2-án az Európai Parlamentben közös konferenciát tartottak a líbiai gazdasági helyzetről Soros György és a CDU alapítványa, valamint az Európai Néppárt. Az esemény szórólapján habár szerepel az megfogalmazás is, hogy túllépni a “líbiai háborús gazdaságon”, és az is hogy, “segíteni Líbiát a gazdasága stabilizálásban”, a részletes leírása első mondata mégis a következőképpen hangzik:

“Finding sustainable solutions to stabilise the war economy in Libya requires a holistic approach.”

Vagyis:

“A fenntartható megoldások felkutatása a háborús gazdaság stabilizálására Líbiában  holisztikus megközelítést kíván meg.”

Amint az ismeretes Kalifa Haftar tábornok, aki a kelet líbiai Kireneikát tartja kezében már évek óta, valamint az utóbbi időben az ország dél-nyugati Fezzan régiójában is egyre nagyobb befolyásra tett szert az elmúlt hónapokban, április 4-én átfogó hadműveletet indított meg az Al-Szarradzs kormánya által uralt Tripolitánia elfoglalására. Az olasz sajtóban naponta jelennek meg újabb és újabb elemzések arról, hogy mi is állhat Haftar megmozdulása hátterében a franciák gazdasági térhódítási szándékától egészen a művelet szaudi támogatásáig, de fentiek teljesen új fénybe helyezik az akciót.

Az már eddig is teljesen világos volt, hogy a migrációt szervező és az abból élő szervezeteknek létérdekük a líbiai helyzet újabb destabilizálása. Már hónapok óta vehemensen támadják az olasz migrációpártiak az új olasz kormányt amiatt, hogy a líbiai parti őrséggel vitetik vissza a gumicsónakon Európába elindult migránsokat, és nem engedik azt, hogy az NGO-s hajók szabadon Olaszországba vigyék őket.

Mivel egy éven át sikertelenül próbálták jogi úton érvényt szerezni az akaratuknak, így már várható volt, hogy valami újabb dologgal próbálkoznak majd Sorosék. De az hogy idáig fajultak a dolgok mégiscsak elképesztő, bár egyáltalán nem meglepő.

A bevándorláspártiak egyik fő érve az olasz kormány ellen az volt, hogy Líbia nem biztonságos hely, így nem lehet oda vissza vinni afrikai és dél-ázsiai bevándorlókat. Az utóbbi években azonban alig voltak harcok az észak-afrikai országban, és azok is csak kisebb területeket érintettek, így az NGO-k érvelésének nem igen volt alapja, egészen mostanáig.

Most már valóban nem biztonságos hely Líbia, sikerült egy komoly lépést tenni az ország “háborús gazdasága stabilizálása” irányába. Ennek egyik eleme az is, hogy a lakosság egyik fő megélhetési forrása a 2011-es polgárháború kitörése óta az embercsempészet, amely nélkül az európai migrációs biznisz teljesen elhalna.

A képen: Emma Bonino Soros Györggyel

Soros olaszországi “papnője” Emma Bonino, + Európa Párt már el is kezdte mondogatni, hogy az utóbbi napok harcai után Matteo Salvini, belügyminiszter már semmiképpen nem mondhatja azt, hogy Líbiai biztonságos ország. A + Európa párt célja az Európai Egyesült Államok megteremtése, amelyhez minél több bevándorlóra van szükségük, akik könnyebben magukévá teszik a ún. páneurópai identitást, mint az őslakosok. Soros Györgytől nem régen kaptak nagy pénzügyi támogatást a választási kampányukhoz. Emma Bonino pedig, aki évtizedek óta aktív az olasz politikai életben radikális baloldaliként, a Nyílt Társadalom Alapítvány nemzetközi igazgató tanácsának is a tagja.

Természetesen nem ő az egyetlen az olasz közéletben, aki arról beszél. Többek között a Mediterranea Saving Humans, az az olasz NGO is, amelynek legutóbb a hajója még a pénzügyőrség felszólítására sem állt meg, hanem önkényesen belépett Lampedusa kikötőjébe a migránsokkal, napok óta a líbiai helyzetről ír a közösségi oldalain. Naponta több bejegyzésben mondja el, hogy most már aztán Líbia tényleg nem biztonságos hely, így minél hamarabb vissza kell menniük a tengerre, és behozni mindazokat Európába, akik onnan elmenekülnek. Továbbá humanitárius folyosók megnyitását is sürgetik.

Eddig is lehetett sejteni, hogy Soros & társai is komoly befolyással lehettek a líbiai polgárháború kiújulására, és az április 2-ai EP-s konferencia nyilvánvalóan tanúsítja azt, hogy nagyon aktívan foglalkoznak az üggyel. A freudi elszólásuk pedig rámutat arra, hogy melyek is a valós rejtett szándékaik és terveik a kötelező mézes-mázos jóságoskodó szavaik mögött.

A valódi események az előbbivel vannak összhangban, Líbiában újból harcok dúlnak sok éves szünet után, amely sokkal inkább az ország háborús gazdasága stabilizációját mutatja, semhogy annak a túlhaladását. De lehet, hogy ez csupán Sorosék szerint az út az általuk kívánatos líbiai gazdasági reformokhoz, habár ez nem igazán morális, de ez őket nem igen érdekli. 

A nyílt társadalom megteremtésének “nagy mestere” már régen megmondta, hogy sok áldozattal fog járni, de végül létrejön a szerinte “igaz boldogság társadalma”, azaz a sorosi nyílt társadalom…

Források:

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190408-itt-a-kapcsolat-az-europai-neppart-es-soros-kozott.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Konrad-Adenauer-Stiftung

http://www.occhidellaguerra.it/haftar-avanza-tripoli-libia/

https://video.repubblica.it/mondo/libia-bonino-checche-ne-dica-salvini-non-e-un-posto-sicuro-temo-per-tunisia-e-algeria/331564/332162

https://twitter.com/RescueMed/status/1115257323545604097

https://twitter.com/RescueMed/status/1115253957083967488

https://haereticus.blogstar.hu/2017/06/22/soros-gyorgy-mein-kampfja-egy-karakter-ongyilkossag-bemutatasa/39564/

http://blog.ilgiornale.it/rossi/2017/02/02/lo-schema-soros-e-limmigrazione-indotta/

https://gefira.org/en/2018/02/25/how-george-soros-is-meddling-in-the-italian-elections/

Fülöp Ida
2018.10.23.

A progresszív, marxista, genderista és globalista “no borders” szemléletű EFF párt vezetője szerint még mindig rasszizmus van a hazájában, amit meg kell szüntetni.

A dél-afrikai szélsőbaloldali Economic Freedom Fighters (EFF), magyarul a Gazdasági Szabadság Harcosai párt vezetője, Julius Malema szerint nincs többé helye a fehér és indiai szupremáciának, azaz vezető szerepnek, fölénynek az országában. Erről a pártja magalapításának 5. évfordulójának ünnepén beszélt Eastern Cape-ben. Malema egyben arra is felszólította a több ezres számban összegyűlt híveit, hogy harcoljanak a rasszizmus minden formája ellen, kövessék el azt bár fehérek, avagy indiaiak.

A képen: Julius Malema, dél-afrikai szélsőbalos politikai vezető

Malema és pártja nem kevesebbről híres, minthogy ők indítványozták a dél-afrikai parlamentben a fehérek földjének kompenzáció nélküli elvételét, amelyet hosszas huzavona után 2018. február 27-én is fogadtak Cyril Ramaphosa, az új miniszterelnök beiktatása után néhány nappal.

Ehhez azonban szükség volt a nagy filantróp Soros György segítségére is, aki már 1979. óta aktívan hálózza be Dél-Afrikát eszméivel és szervezeteivel. Így sikerült korrupció vádjával eltávolítania korábbi miniszterelnököt Jacob Zumát. Ebben is Malema pártja járt élen, és akciójukban bőszen támogatta őket a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által Dél-Afrikában alapított két egyetem is, amelynek képviselői egyenesen arról értekeztek, hogy Zuma maffia stílusú országgá változtatta át hazáját.

Ramaphosa azonban annyira nagyon bejön filantrópéknak, hogy az üzleti és “jótékonysági” birodalom utódlásának nagy várományosa, Soros Alexander egy 2018. szeptember 28-ai twitter bejegyzésében egyenesen a “demokratikus reformok és a jó kormányzás jelzőfényének” nevezte meg őt, és nem csak az “nemcsak Dél-Afrika, hanem az afrikai kontinens és az egész világ” számára. Az új miniszterelnök a Nelson Mandéla-féle Afrikai Nemzeti Kongresszus politikusa, amelyből az EFF is kinőtt annak egy szélsőséges elhajlásaként.

A képen: Sorosék a dél-afrikai miniszterelnökkel

Amíg azonban Mandéla Dél-Afrika népeinek békés multikulturális együttélését hirdette, addig az általa alapított párt ifjúsági tagozatának korábbi vezetője, Julius Malema már egyáltalán nem annak a híve a jelek szerint. Az szabad gazdaság eme nagy harcosa, akit a “The Herald” zimbabwei napilap szerint Soros Nyílt Társadalom Alapítványa anyagilag is támogat, igen ellenséges módon támadja országa minden nem Afrikában régóta őshonos nem fekete lakosát, legyen az kínai, indiai, fehér bőrű, stb.

A youtube-on hemzsegnek Malema durvábbnál durvább rasszista megszólalásai, ami persze a “haladók” számára nem az, mivel rasszista afrikai nekik soha nem lehet, csak mindig a fehérek, vagy immár az indiaiak is. A szabad gazdaság és a határok nélküli Afrika és világ harcosa egyik vele készült 2018-as interjúban például azt tudatta, hogy nem szólították fel a fekete népeket a fehérek megölésére, legalábbis egyelőre még nem. De a jövőben nem tudja garantálni azt, hogy mi lesz. Kitörhet akár egy nem vezetett anarchia is. Egy másikban pedig arról beszélt, hogy a fehérek örüljenek annak, hogy csak a földjeiket veszik el, és nem irtják ki őket.

Mindezek után csak annyit lehet megállapítani, hogy “vigyázó szemeink Dél-Afrikára vessük”. Ott készül most a jövő sorosi nagy szuper társadalmának prototípusa, “a demokratikus reformok és a jó kormányzás” mintaképe az egész világ számára.

Források:

https://ewn.co.za/2018/07/29/malema-there-s-no-place-for-white-indian-supremacy-in-sa

https://www.effonline.org/about-us

https://af.reuters.com/article/africaTech/idAFKCN1GB23N-OZATP

https://www.theguardian.com/world/2017/aug/05/jacob-zuma-secret-ballot-anc-enemies-topple-a-president

https://www.theguardian.com/world/2018/feb/14/who-is-cyril-ramaphosa-south-africa-president

https://twitter.com/AlexanderSoros/status/1045611070465794048

https://www.herald.co.zw/sa-oppositions-shadow-foreign-policy/

https://www.youtube.com/watch?v=a-ARDJ3X-z0

https://www.youtube.com/watch?v=5z5c2-Wh8KY

A "független" Sargentini-jelentés több pontja is külön nevesíti Soros sérelmeit, ezek egyike a jobboldali magyar hírportál egyik írása.

A Sargentini-jelentés egyik sarkalatos pontja az, hogy hazánkban sérül a sajtószabadság és a sajtó függetlensége. Ennek egyik bizonyítéka a jelentés egyik függeléke, az EP Kulturális és Oktatási Bizottságán Javaslata 18. pontja szerint az, hogy a 888.hu hírportál írt arról, hogy kik írnak Magyarországot lejárató cikkeket, amikor annak jobboldali kormány van.

A képen: Judith Sargentini az EP-ben

El sem tudom képzelni, hogy a sajtószabadság nevében milyen eszközökkel kellene fellépni Magyarországon a hatóságoknak, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő...

Egyébként is a jelentésnek ez az egyik hazug csúsztatása a sok közül, mivel nem a valós módon hivatkoztak a 888.hu írására:

Íme a szóban forgó EP-s Bizottsági pont magyarul:

(A Bizottság) "sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a kormányközeli 888.hu hírportál nemrégiben
feketelistát tett közzé a külföldi médiának dolgozó újságírókról, akiket „Soros
zsoldjában álló külföldi propagandistáknak” minősített, és hogy mindez egyértelműen
ellentétes a médiaszabadság elvével;"

Ezt angolul így olvashatták el az EP-s képviselők: 

"Regrets that the pro-government news website 888.hu recently published a black list of journalists working for foreign media, who are described as foreign propagandists for Soros, and that this clearly runs counter to the principle of media freedom;"

A 888.hu újsáírói nem használják a "fekete" szót a listájuk megnevezésében, vagyis nem minősítik ily módon a hazánkat külföldön folyton lejárató médiamunkások tevékenységét. Nem tárnak fel róluk semmi titkos, őket rossz színben feltüntető magánjellegű adatokat, egyszerűen csak nyílt életrajzi adatokat használnak fel, és a cikkeikben szereplő hazugságokat nevesítik.

Azonban a Sargentini-jelentés szerint ez "mélyen ellentétes a sajtószabadság alapelvével". Vagyis egy hírportál nem írhat szabadon arról, hogy kik és mit írnak a jobboldali magyar kormányról a külföldi médiákban...

A jelentés végül is nem tér ki arra konkrétan, hogy hogyan kellene az ilyen esetek ellen fellépni a szerinte, de kritizálja Média Tanács tevékenységét.

Az mindenesetre igen különös, hogy Soros sérelmei orvoslására több ügyben is egyenesen az Európai Parlamentet használja fel immár teljesen nyíltan. 

Források:

https://szabadmagyarszo.com/wp-content/uploads/2018/09/20180704_EP_SargentiniJelent%C3%A9s_HU.pdf

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A8-2018-0250&format=XML&language=EN

https://888.hu/article-a-lista-bemutatjuk-soros-kulfoldi-propagandistait

Fülöp Ida
2018.09.03.

Néhány napja újból harcok dúlnak Tripoliban, Soros egyik embere szerint a volt és a mostani olasz belügyminiszter tehet róla.

Az olasz sajtóban már több napja jelennek meg hírek arról, hogy Tripoliban újabb harcok robbantak ki a helyi milíciák között. Az összecsapásokat a tarhunai 7. Brigád líbia fegyveres csoport indította  el, és nem is szándékozik abba hagyni a harci tevékenységét addig, amíg ki nem söpri Tripoliból az összes többi olyan milíciát, amelyeket korrupcióval vádol.

A képen: a líbiai lázadó milícia (forrás: Ansa)

A helyi médiáknak a lázadó milícia vezetője, Abdel Rahim Al Kani, a mai napon is megerősítette, hogy nem hagyják abba harcokat, amíg az összes többi milícia el nem hagyja Tripolit. Akkor lesz majd újból biztonság a városban szerinte. A milícia tagjai a repülőtérre vezető úton helyezkednek el, és további ostromra készülnek az Abu Salim negyedben a következő órákban.

Fajez Al-Szarradzs líbiai miniszterelnök miután tegnap rendkívüli helyzetet hirdetett meg a városban, a mai napon a misurata-i terorrellenes erők vezetőjének, Mohammed Al Zain tábornoknak küldött parancsot, hogy jöjjenek Tripoliba, a fővárosba, újabb tűzszünet megteremtésére a város déli zónájában.  

Ki tudja végül, mikor is lesz újból béke Tripoliban. De az mindenképpen nagyon különös egybeesés, hogy ennek a 7. Brigád milíciának éppen akkor szottyant kedve polgárháborúzni egyet és a korrupció ellen küzdeni, amikor az olasz kormány teljesen leállította a migránsok beáramlását Líbiából az olasz migrációpártiak minden manőverezése ellenére.

Al Kani milíciája mostani harci beindulásával éppen a jelenlegi olasz kormány migrációs politikájának az egyik fő érvét ásta alá, hogy Líbia immár biztonságos, ezért nem kell már onnan elmenekülni. Így talán nem véletlen, hogy a migráció és Soros György ügyének és egyik fő olaszországi  védelmezője Gad Lerner publicista és író elsők között foglalkozott a témával a közösségi oldalán igen furcsa mondatokkal:

“Rendkívüli helyzet Líbiában. Kész-e vajon Olaszország katonailag is beavatkozni, hogy védje olaj érdekeltségeit, és folytassa migránsblokádot. Minniti elhamarkodott lépéseit szenvedjük most el, melyeket az őt követő Matteo Salvini is oszt. Elég volt a nagy proletárság demagógiájából.”

Lerner 2018. áprilisában járt Magyarországon a CEU vezetőjénél, és az olasz állami tévében is védelmébe vette az egyetemet. Valamint a márciusi olasz választásokon is  Soros olaszországi pártja, a nyílt társadalmas Emma Bonino által vezetett +Európa mellett kampányolt. Így érthető, hogy az elit híveként a hagyományos proletárság ellen szól, de miért is lenne a mostani líbiai harcokért a volt és a jelenlegi olasz belügyminiszter a felelős azzal, hogy az olasz közbiztonság érdekében elkezdték leállítani a tömeges illegális migrációt...

Források:

http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2018/09/01/libia-milizia-ribelle-rifiuta-tregua_3dea13ca-b973-45a6-ad54-f6b483f884a2.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2018/09/02/brigata-ribellepronti-assalto-a-tripoli_a818817d-1108-4756-82e5-6d460bd00906.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/caos-libia-gad-lerner-italia-pronta-ad-agire-subiamo-scelte-1570833.html

https://twitter.com/gadlernertweet/status/983562516554018816

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lerner-voter-bonino-bravissima-su-immigrati-1500193.html

Fülöp Ida
2018.06.19.

Az új olasz belügyminiszter olyan dolgokat mondott Sorosról tegnap, amit eddig még csak kevesen. A nagy “filantróp” rabszolgákat akar, ezért finanszírozza a migrációt. Toni Iwobi a Liga nigériai származású szenátora az elmúlt években már többször is figyelmeztetett arra, hogy azok akik az illegális migrációt támogatják csupán modernkori rabszolgáknak telepítik be az afrikaiakat Európába.

Matteo Salvini az Il Giornale jobboldali lap kérdéseire válaszolva vázolta fel azt a migrációs politikát, amelynek megvalósítását tűzte ki célul belügyminiszterként. A beszélgetés során megerősítette, hogy továbbra sem engedik be az NGO-s hajókat olasz kikötőkbe, mert azok nem segítő tevékenységet folytatnak, hanem olyan személyek pénzelik őket, mint például Soros is, akik csupán újkori rabszolgákat akarnak. Szó szerint ezt mondta a Földközi-tengeren működő civil szervezetekről:

“Nem nagylelkűek, nem keresztények, akik a felebarátjukon akarnak segíteni, hanem jól meghatározott gazdasági érdek rejtőzik meg a tetteik mögött. Közvetlenül olyan személyek finanszírozzák őket, mint Soros, aki nem segíteni akar a menekülő gyerekeknek, hanem új rabszolgákat teremteni belőlük. Ezért továbbra sem fogjuk beengedni az NGO-kat az országunkba.”

A képen: Matteo Salvini Toni Iwobival

Matteo Salvini egyik nagy támogatója az illegális migráció elleni küzdelemben éppen a pártja nigériai származású politikusa, Toni Iwobi. Iwobi a Ligában már évek óta a migrációs és biztonsági ügyek felelőse, és az új olasz parlamentbe szenátorként választották be az olaszok.

A nigériai származású politikus számtalanszor emelte már fel a szavát az a trend ellen, hogy az elmúlt években a baloldali olasz kormányok korlátozták a hivatalos migrációt, miközben illegális migránsok százezreinek a bejutását segítették elő, akik aztán vagy az utcán végzik, vagy az olaszoknál jóval alacsonyabb órabérért, mintegy rabszolgaként kénytelenek dolgozni a megélhetésükért. Így Iwobi szerint is egyáltalán nem a jóság áll az illegális migráció támogatása mögött, hanem az olcsó afrikai munkaerő biztosítása, aminek következtében aztán sok olasz munka nélkül marad, és elszegényedik. Nem is beszélve arról, hogy sok migráns végül bűnszervezetek tagjaként végzi.

Toni Iwobi továbbá Salvinihez hasonlóan az Aquarius hajó kapcsán is elmondta az olasz parlamentben, hogy az egyetlen módja annak, hogy az illegális migránsok ne fulladjanak bele a tengerbe az, ha egyáltalán nem is indulnak útra Líbiából. Így ő is helyesli azt, hogy a napokban a belügyminiszter egyszerűen nem engedte be olasz kikötőkbe az NGO-s hajót, és így az kénytelen volt Spanyolországba vinni a bevándorlókat, akiket a líbiai partoknál gyűjtöttek össze a gumicsónakokról. (Az olasz sajtó és politikusok mindig a "menteni" szót használják igazából, habár mindenki tudja, hogy nem arról van szó.)

Matteo Salvini elmondta még az Il Giornale lapnak azt is, hogy rövid időn belül Líbiába készül, hogy megerősítse a két ország közti barátságot, melynek keretében iskolákkal, kórházakkal és infrastruktúrlis fejlesztésekkel kívánnak segíteni a nehéz helyzetbe kerül országnak. Azonban külön kiemelte azt, hogy nem szándékoznak beleszólni az észak-afrikai ország olyan belügyeibe, mint a választások erőltetése, ahogy ezt Franciaország teszi.

Az olasz belügyminiszter beszélt még arról is, hogy további lépések szükségesek az illegális migráció visszaszorításban, ezért Olaszországnak fel kell hagynia azzal, hogy a tengeri mentési zónáján kívül eső részéről is a parti őrsége és a haditengerészete hajóival szállítja be az országba a magukat menekültnek valló közép-mediterrán térségben a tengeren felbukkanó migránsokat. A mostani gyakorlat az, hogy a pl. a Frontex is egyszerűen csak Olaszországba szállítja be külföldi kisebb hajókon tartózkodó embereket ebből a tengeri zónából, akik azt állítják magukról, hogy üldözöttek és menekültek, a kötelékében lévő hajókra átvéve őket.

Elég csak bárhonnan elindulni a tengeren a migránsoknak gumicsónakon, vagy hevenyészett hajókon, és máris szállítják be őket olasz kikötőkbe az olaszok állami hajók, vagy a Frontex hajói a térségből. Ez nekik a nagy európai tengeri határvédelem.

Holott a hivatalos adatok szerint is a tengeren ily módon automatikusan “kimentett” migránsoknak csak kis része jogosult nemzetközi védelemre. 2017-ben Olaszországban mintegy 81.500 menekültkérelmet bíráltak el, és csupán a kérelmezők 8 %-a volt jogosult menekültstátuszra, és 8 %-uk pedig kiegészítő védelemre. De a többiek is teljesen simán bejutottak útlevél nélkül az EU nagy tengeri “határvédelmi rendszerén” keresztül, anélkül hogy bármit is tudna róluk a közös európai “határvédelmi hatóság”, azonkívül, hogy menedékkérőknek vallják magukat.

Források:

Fülöp Ida
2018.06.06.

Soros egyik “ajándéka” az olaszországi Beneventóban különös módon hálálta meg, hogy megmentették őt a Boko Haramtól, illetve az ínségtől, stb. Vasárnap esti programként részegen egy italos üveggel a kezében abajgatta az embereket. Majd egy katonai rendőrt meg is sebesített, de már újból szabadlábon van. Soros meg ugyanazon a napon a migrációt istenítette Trentóban.

Az afrikaiakat álságos indokokkal Európába betelepítők műve egyre jobban kezd “beérni”. Már szinte nincsen egyetlen biztonságos helység sem miattuk Olaszországban, és az általuk olyannyira óhajtott “szerkezetváltás” immár küszöbön áll, egyre jobban afrikanizálódnak azok a települések, ahova csak beteszik a lábukat a bevándorlók. Ennek következtében már napról napra veszélyesebb egyáltalán kilépni az utcára is miattuk.

Vasárnap este a Nápolytól 50 kilométerre fekvő Beneventóban randalírozott a város történelmi magjában egy nigériai migráns. Italos üveggel a kezében szekírozta a járólekőket ittas állapotban. Majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét meg is vágta azzal a csuklóján és az alkarján. Az afrikai férfit letartóztatták, azonban a bíró máris szabadon engedte. Csak időnként jelentkeznie kell a laktanyában a 29 éves menedékkérőnek, aki továbbra is a város egyik befogadó központjának a “vendége”. Az olasz sajtóban a migránsok gyakran szerepelnek ez utóbbiként.

A hírt Giorgia Meloni, az Olaszország Testvérei jobboldali patrióta párt vezetője is megosztotta a facebook oldalán. Abszurdnak nevezte azt a posztjában, hogy a menedékkérők szabadon támadhatják meg, és sebesíthetik meg azokat, akik az életüket kockáztatják az állampolgárok biztonságáért.

A képen: Benevento belvárosa

A bevándorlók tömeges jelenléte előtt az olasz városokban ilyen teljesen biztosan nem fordult elő, hogy valaki részegen zaklassa bármikor is az utcán az embereket. Mára azonban már kiszámíthatatlanná vált ott az élet, soha nem lehet tudni, hogy mikor kattan be valamelyik migráns, és kezdi el agressziózni a többieket.

Közben azonban Soros György éppen múlt vasárnap személyesen is színre lépett Olaszországban. A trentói gazdasági fesztiválon bizonygatta a város egyik színházában összegyűlt publikumnak, és szélesebb körben is az olaszoknak a Corriere della Sera lapban az ez alkalomból vele készült interjúban, hogy mennyire is hasznos a migráció. Ő azonban az észak-olaszországi Trento főterén csak virtuálisan jelent meg a kivetítőn…

A “Trento hangja” helyi hírportál szerint a településükön rendszeresen verekszenek össze egymással a migránsok, amiben nagyon könnyen azok is megsérülhetnek, akik éppen csak arra járnak. Bizonyára Soros is jól tudta, hogy jobban teszi, ha nem kockáztat meg egy véletlen találkozót a védenceivel.

A képen: Trento fő tere a virtuális Sorossal

Mindenesetre nincs azon mit csodálkozni, hogy a trentóaik egyáltalán nem voltak kíváncsiak a migrációt magasztaló szavaira, és a város fő tere szinte teljesen üres volt a felszólalása idején. Úgy tűnik, ők nem gondolják azt, hogy mindenképpen megtérül a migránsokra költött pénz, ahogy ezt Soros bizonygatta a beszédében. Hanem, ahogy más olasz városok átlagos lakói, ők is örülnek, ha egyáltalán megússzák ép bőrrel a Soros szerint “megváltó” jelenlétüket a városukban.

De Soros abban bízik, hogy végül az emberek mégiscsak megértik, hogy hosszú távon micsoda áldást is jelentenek számukra a migránsok, és elpártolnak az olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor és Matteo Salvini. Azonban ő egyáltalán még csak szóba sem hozta a migráció miatt napról napra egyre súlyosabban megromló közbiztonság kérdését a Corriera della Seranak adott interjújában. Az őt valami miatt egyáltalán még csak nem is nem érdekli.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/gi-libero-nigeriano-che-fer-carabiniere-meloni-vergognoso-1537294.html

https://www.ilmattino.it/benevento/benevento_nigeriano_aggredisce_carabiniere-3775280.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/campania/benevento-giovane-nigeriano-aggredisce-e-ferisce-carabiniere_3143987-201802a.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/soros-parla-trento-piazza-citt-vuota-1536424.html

https://www.corriere.it/politica/18_giugno_02/george-soros-l-europa-vi-paghi-l-onere-ingiusto-subito-rifugiati-85732ffa-66a5-11e8-a1d6-396872be4e4c.shtml

Ezeket a cikkeket olvastad már?