Fülöp Ida
2018.07.17.

Egy harminc éves marokkói férfit tartóztattak le az olasz katonai rendőrök tegnap Fucecchio-ban drogdílerkedés miatt, a társait még keresik.

A bevándorlók a 23 ezer fős olasz város Galleno negyede érzékeny területein, az ovinál, a játszótéren és a templomnál, árusították a kábítószert az utcákon és a parkban fényes nappal is. Már nagyon régóta jelezték a hatóságoknak a városrész lakói a migráns drogdílereket, és most végül ez egyiket el is kapták. Ketten azonban kereket oldottak. A drogdílerek többnyire előzetesen telefonon beszélték meg a találkozókat a környékről érkező vevőikkel.

A képen: a toszkán város Fucecchio Galleno negyede

A migránsok hosszú időn keresztül még a városnegyed játszóterén játszadozó gyerekek előtt is zavartalanul végezték a bűnöző tevékenységüket. A rácsok közé került Nordine Aboulouafa marokkói állampolgár, de olasz lakos. Háza kertjében 95 gramm hasist és kokaint találtak a Batman osztag nyomozói drogkereső kutya segítségével a föld alá elrejtve.

A migráció valójában hatalmas drogüzlet is, és kéz a kézben jár az ember- és a drogcsempészet. A bevándorlók egy része már eleve drogkereskedőnek érkezik. Az olasz “haladóknak” természetesen ezzel semmi bajuk nincsen, szerintük ez jó. Ők továbbra is foggal-körömmel védik a földközi-tengeri illegális migrációt az olasz katolikus egyház előljáróival egyetemben.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/fucecchio-sgominata-banda-pusher-marocchini-spaccio-vicino-1554303.html

http://www.reportpistoia.com/toscana/item/62619-fucecchio-spaccio-vicino-ad-asili-e-chiese-3-arresti.html

Fülöp Ida
2018.05.16.

A más kultúrából érkezett bevándorlók lábbal tapossák az évezredes európai hagyományokat, és gond nélkül akár annak szent helyein is véresre püfölik egymást. Így történt ez Firenzében a történelmi városközpontban található Szent Ambrus templomnál múlt csütörtökön este is. A plébánosa már feladta a harcot, már évek óta küzd az ottani migránsbandák ellen. A teret immár mintegy 30 afrikai drogdíler uralja esténként és éjszaka. De a város más negyedeiben is hasonló gondok vannak.

Május 10-én este kevéssel vacsora idő után afrikaiak verekedtek össze a firenzei Szent Ambrus templom bejárati lépcsőjén a turisták és negyed lakói szeme láttára. Ott rugdosták és verték egymást puszta ököllel és törött italos üvegekkel. Három járőrautó érkezett ki a helyszínre, hogy helyreállítsa a rendet. A rendőrök két 30-as éveiben járó marokkói, egy tunéziai és egy szenegáli illegálisan Olaszországban tartózkodó migránst tartóztattak le.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom lépcsőjén verekedő bevándorlók

Közülük ketten először még így is el tudtak menekülni, és több a közeli utcákon parkoló autót és robogót is megrongáltak, valamint két üveg sört is elloptak egy kisközértből. Majd még a rendőrségen is folytatták a balhézást, lefejelték a biztonsági szoba ajtaját, és a rendőrökre is rátámadtak. Két egyenruhás könnyebben meg is sérült. A migránsok mind kórházi kezelésre szorultak, annyira összeverték egymást.

A templom egyik plébánosa, Carlo Guarnieri elmondta, hogy minden este ez történik a templom bejáratánál. Immár tíz éve küzd ellene firenzei önkormányzatnál és prefektúránál, de nincsen semmi eredménye, és már fel is adta a dolgot igazából. Az esti 6 órai misét is meg kellett szüntetni a templomban a migránsok miatt, mert rendszeresen megzavarták azt részegen bemenve oda. Már azzal is próbálkoztak, hogy körbekerítik a bejárati lépcsőt, de az sem ért semmit. Alkonyat után a Szent Ambrus tér már nem a firenzeieké.

A negyed egyik lakója is arról számolt be, hogy immár tíz éve áldatlan állapotok uralkodnak esténként és éjszaka a téren, és az utóbbi időben csak még rosszabb lett a helyzet. Állandóak ott a verekedések és a zaj az esti és az éjszakai órákban, valamint drogdílerkedés. Mintegy 30 migráns vette át a Szent Ambrus tér felett a hatalmat, akiket mind ő is személyesen ismer, de az önkormányzat nem tesz semmit ellene. A helyi lakók pedig egy bizonyos óra után már félnek kimenni az utcára, annyira veszélyes lett a környék a bevándorlók miatt.

A képen: a firenzei Szent Ambrus templom és tér

A csütörtöki eset után a város baloldali polgármestere, Dario Nardella twitter üzenetben köszönte meg a rendőröknek, hogy letartóztatták a négy verekedő migránst, és reményét fejezte ki, hogy megkapják méltó büntetésüket, és nem engedi a bíróság őket azonnal szabadon.

Ez azonban nem sokat változtat azon a tényen, hogy Firenze történelmi központjában több helyen is nagy problémát jelentenek a migránsok. Néhány nappal ezelőtt a Szent Lőrinc negyed több száz lakója írt levelet a prefektusnak az ott uralkodó rossz állapotok miatt fotókkal és videókkal is illusztrálva azt. Ők maguk csaptak fel “nyomozónak”, és örökítették meg azt, hogy hogyan is zajlik a drogárusítás mindenfelé a házaik bejáratánál.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/prete-si-arrende-violenza-chiesa-ostaggio-dei-maghrebini-1525880.html

https://it.wikipedia.org/wiki/Piazza_Sant%27Ambrogio_(Firenze)

https://www.firenzepost.it/2018/05/11/firenze-rissa-in-piazza-santambrogio-arrestati-quattro-migranti-irregolari-due-sono-fuggiti/

https://corrierefiorentino.corriere.it/firenze/notizie/cronaca/18_maggio_11/sant-ambrogio-sotto-scacco-rissa-colpi-bottiglie-dc613cf2-5517-11e8-998a-93ce1f846824.shtml

Ezeket a cikkeket olvastad már?